Home

 

Vermindering spaartaks komt als een boemerang terug

 

En wat betreft het verduurzamen van uw huurwoning, kunt u dat wel helemaal vergeten.


Om de spaarders, die jarenlang bestolen zijn door de overheid, tegemoet te komen geldt er vanaf 2022 een vrijstelling van 440.000 euro.
Dat wordt dan 2023 voor uw aangifte van 2022

En dat het nog 3 jaar moet duren, en u teveel moet betalen, wordt afgedaan met het kulverhaal dat de dienst dat niet zo snel kan regelen.

Dat slaat nergens op, want de enige actie vooralsnog, is het aangifteformulier aan te passen voor het Box 3 gedeelte in 2020 voor 2019.
Alleen die éne regel wat de vrijstelling betreft, dient aangepast te worden.
U mag dan ook nog 3 jaar geplukt worden en compensatie voor het al die jaren teveel betalen kan u wel vergeten, want de rechter is dat "vergeten" te formuleren.
Maar het wordt een sigaar uit eigen doos als u van een particuliere verhuurder huurt en u straks uw woning wordt uitgegooid c.q weggepest.
Welkom als nieuwe dakloze.

Het aanvullende pensioen van de verhuurder wordt namelijk flink aangetast vanwege de verschuiving van spaartaks naar meer belasting voor de particuliere verhuurder. Zodat er van het rendement zo goed als niets meer overblijft.
Er zit dus niks anders op dan de woning te verkopen en de opbrengst bij het belastingvrije spaargeld te voegen.
Maar als die vrijstelling van die spaartaks van 440.000 euro ook voor die verhuurders gaat gelden voor die belegging, dan kunt u blijven zitten.
  

Wat is er aan de hand?
Sparen wordt dan wel voor 440.000 euro vrijgesteld, maar omdat de rente nihil was gingen verstandige mensen dat beleggen in stenen. In huizen om te verhuren.
En dat met het oogmerk als aanvullend pensioen om hun pensioengat af te dekken en vooral voor dat leger van ZZPers die helemaal geen pensioen opbouwen.
De overheid propageerde dat ook. In zoverre, dat ze suggereerde dat je je geld in moest leggen in dat casino, dat ze vergoelijkend beurs noemen.

Om de angel uit het geheel te trekken zou er geen verschil gemaakt mogen worden tussen de vrijstelling van spaargeld en belegd vermogen.

Particuliere verhuurders worden met 3 zaken geconfronteerd.
1
Allereerst met het feit dat de spaartaks dan wel grotendeels verdwijnt, maar de overheid dat ontstane tekort gemakshalve uit de zakken van de verhuurders gaat plukken.


2
Daarnaast worden de huren verlaagd door de WOZ waarde nog maar voor 1/3 mee te laten rekenen in het puntensysteem.

3
Dan moeten de woningen nog verduurzaamd worden.
Hoe ze dat nog denken te realiseren, vanwege 1 en 2, is vooralsnog een raadsel.Zoals u ziet wordt het aanvullende pensioen van de verhuurder flink aangetast.
Er zit dus niks anders op dan de huurder er uit te pesten, de woning te verkopen en de opbrengst bij het belastingvrije spaargeld te voegen
Maar als die vrijstelling van die spaartaks van 440.000 euro ook voor die verhuurders gaat gelden voor die belegging, dan kunt u blijven zitten.

 

Reageer...