Home

Afval scheiden in Den Haag is paard achter de (schillen) wagen spannen.

posted Fri, 23-01-09
Hagenaars die hun afval goed scheiden moeten daarvoor beloond worden. Zij zouden minder afvalstoffenheffing moeten betalen.

 

Wethouder Baldewsingh (Burgerschap, Deconcentratie en Leefbaarheid) gaat onderzoeken of het uitvoeren van een proef met het Diftar-systeem niet in strijd is met het gelijkheidsbeginsel.

 

En dat is het natuurlijk wl, in strijd met het gelijkheidsbeginsel.
Het wrange is dat er voor die vele weinig tot
niks verdienende Hagenaars er geen enkele prikkel is om afval te gaan scheiden. Want die afvalstoffenheffing hoeven ze toch al niet te betalen. En teruggeven van iets wat je toch al niet krijgt is nogal lastig, zo niet onmogelijk.

 

Maar het kan nog veel gekker want de Hagenaar die wl die afvalstoffenheffing moet betalen werd geconfronteerd met een verhoging. In onze kansenwijken wemelt het van de werkbijen en die  zouden er voor moeten zorgen dat alles Spic en Span er bij zou moeten staan of liggen.

 

Nu kan je jezelf afvragen wat die mensen eigenlijk (niet) doen, want er blijkt nog zoveel zwerfvuil aanwezig te zijn, dat ons college het nodig vond om te besluiten in die wijken ondergrondse containers te gaan plaatsen.

En dat kost dan 22 miljoen euro, die vervolgens kostendekkend wordt teruggehaald bij de werkende Hagenaar middels een verhoging van de afvalstoffenheffing.

 

Dat pakt met de rest van de maatregelen uitstekend uit voor de mst vermogende Hagenaars  die niets extras blijken bij te dragen aan de Haagse samenleving in 2009 .
Maar dat valt natuurlijk wl onder het gelijkheidsbeginsel want het kansenvolk betaalt tenslotte ook niks.

Verder kan je jezelf natuurlijk ook nog afvragen waarom je hier aandringt op afvalscheiding want dat houdt ook in, dat je het groente, fruit en tuinafval (GFT) moet scheiden.

De meeste Hagenaars zijn of worden straks opgeborgen in hoogbouwflats, dus tuinafval is er niet en verder heeft een groot gedeelte van de Haagse bevolking gewoon geen geld om groente en fruit te kunnen kopen.

Problem solved om het maar eens in goed Nederlands te schrijven.

 

      
 
1. Interniek left...
Fri, 23-01-09 1:49 am :: http://www.hagazine.nl

Dat ze jullie niet al lang een baan op het IJspaleis hebben aangeboden is onbegrijpelijk. Het klopt helemaal wat hier staat en dat plan van die wethouder met die moeilijke naam Bal de Singh Singh o.i.d. die is weer lekker bezig.


2. dhtk left...
Fri, 23-01-09 2:09 am

Nee, nee, u bedoelt waarschijnlijk de heer Bal de Wassing zoals men hem op de radio noemde bij deze (nietszeggende) opname. op 6,42 minuut. Hij kakelt maar door die nul. Misschien nog een schrale troost dat nullen de grootste eieren zijn.

En die baan in dat ijspaleis kunnen we wel vergeten, want dan zouden we de eerste met kennis van zaken zijn. Dat is ongehoord zg.

En de Sing Sing zou een goede toekomstige passende locatie kunnen zijn voor dit college.

Misschien dat in deze stad van (on)recht en (on)vrede, nog eens dit door Jetta Klijnsma geformeerde college voor een tribunaal dient te moeten verschijnen.


3. Interniek left...
Fri, 23-01-09 2:35 am :: http://www.hagazine.nl

Dat was hem Bal de Wassing, met Francisco van Joole van Radio-Online. Wat was dat weer leuk om te horen. Wat kan die man lullen zeg. Die Francisco doet wel tien pogingen om ertussen te komen.


4. dhtk left.... dhtk left...
Fri, 23-01-09 2:44 am

Dat is het nadeel met dat soort lieden.

Je krijgt er geen woord tussen, al vouw je het dubbel.