Home

Den Haag heeft méér dan 40 coffeeshops

posted Sat, 29-08-09


Na het bezoek van de raadsleden aan de coffeeshops zal er een debat gehouden gaan worden over het te volgen beleid. Maar hoe je het wendt of keert, als we besloten hebben dat er binnen 500 meter van een school voor voortgezet onderwijs er geen coffeeshops gevestigd mogen zijn, dan moet je ook gewoon handhaven. Niet proberen die grenzen op te rekken.

Van de 40 coffeeshops in Den Haag (blz 6-7) hebben we er maar liefs 17 in Regentes-Valkenbos en het Zeeheldenkwartier.

Vanwege het afstandscriterium zijn er 3 aangeschreven. Maar dat wordt door een aantal mensen gelezen alsof die in de ter discussie staande wijken worden gesloten, zodat het idee ontstaat dat de overige dan wel ongemoeid kunnen blijven.

Die te sluiten locaties zijn;
Toys  aan de Boerenstraat 98a
Simple Minds aan de Cillierstraat 1
Sticky Fingers aan de La Reyweg 101 

Die hebben dus niets met die wijken te maken en het vertroebelt het beeld. Die horen thuis in de algehele discussie over geheel Den Haag. Het zal wel niet zo bedoeld zijn, maar het speelt de voorstanders van het gedogen (on)gewenst in de kaart.

Er zijn er 17 volgens de officiële lijst in die wijken, ware het niet dat het er in werkelijkheid meer zijn.

                  
 

Hoewel The Mixx vroeger Greenhouse was, wordt deze nu verbouwd tot ...?

We kunnen de fotoreportage van Lobke Zandstra nog wel even uitbreiden. 
 
 
Space Land aan de Prins Hendrikstraat 112 

 
Take Off aan de Tasmanstraat 134 

Alsof iemand daar tegenover een huis wil kopen van 430.000 euro?

 
  

Hier nog een growschop op de hoek van de Prins Hendrikstraat en de van Diemenstraat.
En The Mixx hieronder, voorheen Greenhouse, op de andere hoek, schuin aan de overkant, heeft een onduidelijke status.

   

Space Land heeft ook zo'n discutabele brancheaanduiding.
Het zou een "bar" zijn, maar volgens de omwonenden is er niets veranderd.

Je kan je dus afvragen wat er buiten die officiële lijst nog meer gedoogd wordt in allerlei (zij)straten in Den Haag.
Sommigen zijn dan wel van de lijst af maar in de praktijk zouden ze gewoon hun nering voortzetten. 

Space Land en Take Off bevinden zich zelfs binnen 500 meter van het Haganum Gymnasium aan de Laan van Meerdervoort. 

Misschien toch maar eens een nieuwe inventarisatie houden en eens kijken hoeveel van die zaken er nu werkelijk zijn in Den Haag.
De officiële lijst, ondertekend door Deetman, heeft dan 40 zaken, maar het zal ons niet verbazen als dat er in werkelijkheid 50 of meer zijn.

We komen er ook steeds meer achter, dat als het om zaken als veiligheid gaat, de toen door Deetman gepresenteerde cijfers niet altijd helemaal recht deden aan de werkelijke situatie, om het maar eens eufemistisch uit te drukken. 

Het blijft wel een vreemde zaak dat het college zich druk maakt om die coffeeshops, maar daar waar kinderen de hele dag met psychotische  harddrugsgebruikers worden geconfronteerd, wordt er niets tegen gedaan, zoals Marjolein de Jong al eens fijntjes opmerkte. 

En het wordt nu ook steeds duidelijker waar
dat groen van groenlinks nu eigenlijk voor staat
.

 

1. Wiet-eke van dort left...
Sat, 29-08-09 8:51 pm

Het probleem van die hersenloze blowers lost zich vanzelf op.

http://www.nu.nl/algemeen/2071398/toename-van-giftige-pesticid en-in-wiet.html

Zo blijven vanzelf de intellectuelen over die op de PvdA en GL kunnen stemmen. Tokkies die op de PVV stemmen zijn crapuul. Maar tokkies die op links stemmen zijn weldenkende mensen. Ja toch?

 
2. Jan left...
Sun, 30-08-09 6:15 pm

Geen coffeeshops in de buurt van Deetman en van Aartsen Ook niet bij de PvdA en GroenLinks figuren behalve Klijnsma en Bert van Alphen. Maar die wonen daar alleen maar op papier om te laten zien dat ze zo sociaal zijn Bullshit. Toen Parnassia nog aan de Zeestraat zat reed er wel elke 2 minuten een politiewagen langs. Omdat het de route naar het hoofdbureau is. Bij David Rietveld is er in de verste verte niets in de omgeving te vinden. Makkelijk kletsen. Stelletje salonsocialistigen

3. dhtk left...
Sun, 30-08-09 6:57 pm

@Jan

Wat steekt is dat ze bij groenlinks er altijd al vanuit gaan dat kinderen aan de cannabis verslaafd raken. Dat is niet zo vreemd want uiteindelijk wordt de indruk gevestigd dat alles wat gerelateerd is aan groenlinks de coffeeshop als buurthuis gebruikt en de deur daar platloopt.

Van enig preventief beleid hebben ze echter nog nooit gehoord.

Cohen was daar wel helder in.

“Maak ze duidelijk dat het allemaal niet gezond is”

Maar dat zal je van groenlinks nu niet horen. Dat komt straks allemaal wel goed, als de kinderen van David zo oud (of zo jong) zijn dat ze ook aan de wiet gaan. Die kinderen worden heus wel wegwijs gemaakt en mocht het zo zijn dat ze aan wat sterkers toe zijn dan komt er heus wel een gebruikersruimte in zijn buurt omdat er dan genoeg animo voor is. En dan weet David echt wel zijn buurtgenoten er van te overtuigen dan het op dat moment tentoon gespreide NIMBY gedrag totaal misplaatst is. Dat David dan ineens wegens “gezinsuitbreiding” naar een grotere woning in een andere buurt gaat verhuizen, is iets dat dan wel in de lijn der verwachtingen ligt, maar dat berust op louter toeval.

4. dhtk left...
Sun, 30-08-09 8:54 pm