Home

Gemeente wil af van concentratie coffeeshops in Zeeheldenkwartier.

posted Sat, 22-11-08

En dat is geen overbodige actie.
De gemeente zag in eerste instantie geen kans om te voorkomen dat de Maskot in de Piet Heinstraat zijn deuren heropende.

Nu
blijkt men dan toch aanstalten te maken om het aantal coffeeshops in het Zeeheldenkwartier te verminderen, want burgemeester van Aartsen wil minder coffeshops in die wijk.

GroenLinks pleit niet voor
minder, maar voor een betere spreiding. Hoewel ze eerder de indruk wekken dat ze de huidige situatie in het Zeeheldenkwartier wel best vinden, want ze weten heel goed dat een nieuwe vestiging elders niet door omwonenden geaccepteerd zal worden. Ze willen dus de status quo handhaven en dat verbaast ons niets, gezien het feit dat ze dat softdruggebruik te pas en te onpas staan te propageren.
In ieder geval hoor je van GroenLinks nooit eens een verfrissend geluid of een idee
hoe de jongeren daar tegen te beschermen. 

Cohen is daar tenminste wel duidelijk in.
"Maak ze duidelijk dat het allemaal niet gezond is."

Maar dat zal je van GroenLinks nooit horen.

Daar weten de Venneparkers ook alles van, gezien de manier waarop de belangen van de omwonden moesten wijken voor het zooitje ongeregeld dat daar dagelijks naar die harddrugsgebruikersruimte komt en na hun shot weer ingenomen te hebben, hun vervaarlijke messen uit de speciaal voor hen vervaardigde kluisjes haalt om vervolgens het publiek op straat de stuipen op het lijf te jagen door hun companen in het kwaad overhoop te steken.


 
De steekpartij dinsdag in een volle tram 9 was het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie om drugs. Meer….  

Hieronder de huidige softdrugs gerelateerde vestigingen in het Zeeheldenkwartier.
Volgens de gemeente “slechts” 8. En hoewel er een aantal niet meer het officiële predikaat coffeeshop, maar tegenwoordig het etiket café heeft, is het publiek echter hetzelfde gebleven en volgens de omwonenden en ondernemers is er gewoon niets veranderd en de overlast onverminderd groot.

 

 

En hieronder een beeld van die enorme concentratie in het gebied.
Voor een vergroting klik op de afbeelding of
hier…

 

Dat het mogelijk is om met zoveel concurrenten  in een straal van 500 meter nog een goede omzet te genereren met alleen de verkoop van Cannabis is een vreemde zaak, maar er zal nog wel wat bij worden verkocht vrezen wij. 
 
We hebben zo’n 40 coffeeshops in Den Haag en daarvan is dus 30% geconcentreerd in het Zeeheldenkwartier

Met een populatie van ruim
1300 kinderen in de directe nabijheid  en de scholen er omheen lijkt ons dit niet de meest gewenste omgeving om je kinderen te laten opgroeien. 
 
Voor meer info over het dubieuze drugsbeleid hier in Den Haag zie;
mondigeburger

Alle artikelen van de drugsholen, de drugsoverlastverzamelplaatsen daklozen-opvangcentra verschenen op denhaagtekijk en denhaag.org


1. Venneparkers left...
Sat, 22-11-08 3:16 pm

Als we het van groenslinks moesten hebben, dan was heel Den Haag al 1 grote Parnassia enclave geweest. Je ziet toch gewoon dat ze niemand er van af willen helpen. Waarschijnlijk zitten ze tot hun ellebogen zelf in dat criminele circuit. Het enige wat ze doen is faciliteren en ons met de rotzooi opschepen.

Je zou bijna gaan wensen dat er een keer een wethouder of een raadslid overhoop gestoken wordt. Moet je kijken hoe snel al die gebruikersruimten en coffeeshops dan worden gesloten.


2. Wil left...
Sat, 22-11-08 4:29 pm

Het lijkt er op dat GL en PvdA niet veel goed meer goed kunnen doen. En over 5 maanden begint de verkiezingscampagne. Het zou toch wel handig zijn als de verantwoordelijken iets aan wiedergutmachung gingen doen. Sluit eens een drugshol zou ik zeggen. Als Klijnsma weg is moet dat makkelijk kunnen zonder gezichtsverlies, want die stommiteit blijven ze dat incapabele bestuur terecht nadragen. Gooi het er maar op dat het zo’n succes is dat die gebruikersruimten net als in Utrecht nu gewoon dicht kunnen. Wegens gebrek aan klandizie gesloten en dat is nog waar ook, want die paar zeer agressieve gebruikers per dag zijn op een hand te tellen, de rest durft niet meer te komen.

http://www. volkskrant.nl/binnenland/article212596.ece


3. Aad left...
Sat, 22-11-08 5:50 pm

Cannabis reguleren oké, maar dan niet op vertoon van je ID kaart maar op vertoon van je diploma of een werkgeversverklaring. Dan hoef je er nog maar 1 of 2 open te houden. Dan verdwijnen ook die lamlendige zombies met die broeken met het kruis op hun hielen uit het straatbeeld.


4. dhtk left...
Sat, 22-11-08 8:01 pm

Update

Op de wiettop in Almere bespraken burgemeesters de problemen met coffeeshops en het daarbij horende drugstoerisme.

Zie nova en de videoreportage


5. Gerard left...
Sun, 17-01-10 1:11 pm

Verplaatsen? Een aantal coffeeshops moet gewoon dicht!Voordat die zaken een keer verplaatst zijn, zijn we weer 10 jaar verder. Als je als coffeeshop overlast geeft moet je gewoon dicht en gaan we niet wachten tot er ergens een ander plekje voor je gevonden is!! In Maastricht weten ze tenminste hoe zit dit soort dingen moeten aanpakken.. Hier in Den Haag lijkt alleen de VVD dit probleem serieus aan te willen pakken. Zag net dit filmpje op youtube, ik ben voor!

http://www.youtube.com /watch?v=jnvASl63_cI


6. jeroen left...
Tue, 19-01-10 1:39 pm :: http://vvddenhaag.nl/2582/rutte-dekker-s

nou of GL in het criminele circuit zit weet ik niet, maar dit soort voorstellen over het spreiden van coffeeshops is echt niet reeel. Coffeeshops gaan echt niet in Ypenburg zitten, zo ze daar al welkom zijn bij een verhuurder van winkelruimte dan al helemaal niet bij de buurtbewoners. Overlastgevende coffeeshops moet je gewoon sluiten en niet denken dat je ze kan verplaatsen! Kijk ook eens op


7. jeroen left...
Tue, 19-01-10 1:41 pm :: http://vvddenhaag.nl/2582/rutte-dekker-s

http://vvddenhaag.nl/2582/rutte-dekker-s

nou of GL nou crimineel is gaat wat ver denk ik maar, naief is het wel om te denken dat je bijv. coffeeshops zou kunnen verplaatsen naar bijv. Ypenburg. Daar willen coffeeshops helemaal niet zitten, ze kunnen de huren niet betalen, de eigenaar van winkelpanden wil ze niet hebben en de buurt zal ze niet accepteren. Kijk ook eens op .....