Home

Straks ook belanghebbende blowen in Den Haag

posted Tue, 8-09-09

Na het belanghebbende parkeren, straks ook het belanghebbende blowen in Den Haag. 

“Een adviescommissie concludeerde eerder dit jaar dat het gedoogbeleid de afgelopen vijftien jaar uit de hand is gelopen door een soms lakse uitvoering en een gebrekkige aanpak van drugscriminaliteit.De commissie oordeelde dat Nederland terug moet naar kleine, besloten coffeeshops voor gebruikers uit de directe omgeving.”
 

Dat zal wat worden, dan krijgen die Cannabisgebruikers een blowvergunning voor het postcodegebied waar ze wonen.
Dat kan voor de gemeente nog een aardige inkomstenbron worden
als we dezelfde tarieven hanteren als voor die uitlaatgas-blowende autootjes. 

Dan nu de praktische uitvoering;
Gezien het feit dat de softdrugsgebruikers in heel Den Haag/Haaglanden te vinden zijn, zullen de verenigde coffeeshophouders de markt moeten reguleren om voor elke shop een stuk omzet te kunnen garanderen.
Dat betekent dat alle gebruikers zich voor het belanghebbende blowen moeten melden bij de afdeling parkeren.
Zij hebben tenslotte de knowhow, het facturatie en het incassosysteem en het enige wat ze hoeven te doen is, in plaats van een kenteken van de auto, een blownummer met bijbehorende postcode te verstrekken.

Dan zullen de coffeeshophouders zelf voor meer spreiding moeten zorgen want een concentratie van 17 coffeeshops op 2 vierkante kilometer zal de concurrentie danig doen toenemen, de marges doen dalen en vervolgens de ondergang van die ondernemers betekenen. 

En daar gaan we dan weer.
Want dan begint de discussie natuurlijk weer van voren af aan, dat je dan ook coffeeshops moet plaatsen, daar waar de klandizie is.
Dezelfde discussie, als dat je gebruikersruimten daar moet plaatsen waar er overlast is, was, nooit was, maar tóch. 

Hoewel er voor het gebruik van softdrugs over het algemeen minder criminaliteit aan te pas komt. Maar dat kan snel veranderen als per 1 oktober
jongeren tot 27 jaar geen uitkering meer krijgen. Dat wordt óf werken óf een leertraject. Maar als je te lui bent of al te suf geblowd bent, dan heb je gewoon niks en dat zal het besef van mijn en dijn niet echt ten goede gaan komen.

Maar het landelijke initiatief voor dat softdrugsbeleid is toch een goede aanzet omdat gelijk die discussie van al die coffeeshops op een kluitje gedogen, direct van de baan is met een dergelijk beleid.
Deconcentratie zal het adagium van de coffeeshophouders gaan worden als ze nog een redelijke klantenkring met dito inkomsten willen hebben. 

En dit zal ongetwijfeld weer de nodige strijd met zich mee gaan brengen zodat Bert van Alphen zich straks genoodzaakt ziet om ook die locaties per decreet en proclamatie dwingend door te drukken.

Maar dat zal wel lukken, want Cannabis is voor hun wat voor andere kinderen pindakaas is. Welke groenlinkser is er nou niet groot (en suf) van geworden? 

En met dit landelijke beleid, blijk je dus ook nú weer, de lokale politiek helemaal niet nodig te hebben.