Home

VVD gaat in coffeeshop-nimby's grossieren

posted Sat, 23-01-10

 

De VVD jaagt de kiezer angst aan vanwege het feit dat ze stellen dat  elke Hagenaar een overlastgevende coffeeshop naast zijn deur in de wijk gaat krijgen als het aan D66 en de PvdA zou liggen.'
En terwijl toen met die gebruikersruimten
de tegenstemmers als Nimby (not in my backyard) werden weggezet, wakkeren ze dat nu juist aan om zoveel mogelijk Hagenaars in de gordijnen te krijgen.

De VVD waarschuwt de Haagse kiezers voor de plannen van D66 en PvdA met een filmpje dat dinsdag is gelanceerd op
YouTube. Lijsttrekker Dekker: “Mensen moeten nu echt in actie komen. Als je even niet oplet, heb je straks een overlastgevende coffeeshop om de hoek. Wij roepen alle partijen die hiertegen zijn op om zich bij ons aan te sluiten.” 

 

Toch fijn dat ze van de VVD er van uitgaan dat elke coffeeshop als overlastgevend dient te worden bestempeld en dan hebben ze het nog slechts over de gebruikers van softdrugs.
Hier is toch wel overduidelijk dat harddrugsgebruikers en zeker de vrijplaatsen als
die gebruikersruimten aangepakt dienen te worden.

De VVD speelt in op het gebrek aan solidariteit van de Hagenaars onderling. Dat bewoners op een relatief klein oppervlak al die overlast voor hun kiezen krijgen zal de rest een zorg zijn.
Zolang het maar niet in hun wijk is.
Goh, wat klinkt dat toch bekend.
Wat de VVD eigenlijk zegt is; ikke, ikke, ikke en de mensen met de overlast kunnen stikken.
Zij weten heel goed dat overconcentratie geen criterium is om die huidige zaken te sluiten.
In datzelfde gebied waar de meeste coffeeshops zich bevinden zijn er maar liefst 42 kapperszaken.

Moeten die nu ook gesloten worden wegens ergerlijke haarkloverij of zo?

Maar ze beloven wel meer zaken die ze vervolgens niet nakomen.
 

En de grootste  promotor van die coffeeshops is natuurlijk Groen Links en met name David Rietveld. Geheel voorbijgaand aan het feit dat de huidige samenstelling van die softsdrugs, de effecten van harddrugs benaderen.
Zeker wat betreft het
THC gehalte.

Dan krijg je ook dit soort commentaar.
“Ik vind dat blowen iets heel normaals is. Vanaf 18 jaar is het legaal het heeft bij iedereen verschillende effecten. Maar dat is ook net zo goed met alcohol etc. Ik vind persoonlijk dat je zelf eens een keer alleen thuis ben en lekker rust wil dan draai je een lekker jointje en zal je zien dat het reuze meevalt. Maar ik vind wel dat er strengere maatregelen genomen moeten worden voor jongeren. Want ik was zelf jong en zat stoned in de klas en ik bakte er niks van.” 

 

Maar wat betreft die ondernemers heeft David wel een punt. De verkoop gedogen, maar niet de leverantie.
De ondernemers staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en hebben een BTW nummer. Want er wordt wel BTW over de omzet gerekend en uiteraard ook inkomstenbelasting.
Zo´n aanslag gaat echt niet in rook op zoals hun eigen handel.
Waar we dus van af moeten is de hypocrisie dat je wel mag verkopen maar de levering via de achterdeur moet plaats vinden.
Dat kwekers illegaal bezig zijn maar als het in de coffeeshop ligt, het legaal is en een inkomstenbron. En niet zo´n kleintje ook.
Maar het is wel duidelijk waar dat groen van groenlinks nu eigenlijk voor staat.

 

 

 

 

Afgezien van die controverse hebben we het nu wel over de concentratie van 21 coffeeshops op 2 vierkante kilometer. En dat was eigenlijk het enige punt van de bewoners van Regentes-Valkenbos en het Zeeheldenkwartier.
Nu worden er allerlei geesten uit flessen getrokken en die krijg je nu niet meer terug.

  

En ook het CDA gaat met de hype mee.
Minister Ab Klink sluit 'coffeeshop' in Den Haag

Lijsttrekker Karsten Klein: "deur voor deur steun vragen voor burgerinitiatief"
 

De CDA-kandidaten voor de Haagse gemeenteraad, Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma en initiatiefnemer Wim van de Camp zullen langs de deur gaan om steun te vragen voor het initiatief. Maandag zal Minister van Volksgezondheid, Ab Klink, de handtekeningenactie voortzetten. Tevens zal maandag de Minister symbolisch een coffeeshop sluiten.
Wim van de Camp, al jaren actief om het aantal coffeeshops in Nederland terug te dringen, gaat graag langs de deuren om steun te zoeken voor het op te starten burgerinitiatief.

  

1. Eduard left...
Sat, 23-01-10 10:30 pm :: http://www.layout.nl

Hier een velletje GroenLinks-stickertjes van de partij van David Wietveld: http://www.layout.nl/groenlinks_stuff.pdf


2. Margreet left...
Wed, 27-01-10 6:34 pm

Wat een onzin! Alsof de VVD hiermee aan het 'bashen' is. Het is gewoon simpelweg een heel raar en onhaalbaar plan om overlastgevende coffeeshops te willen verplaatsen naar wijken waar ze nu niet zitten. Coffeeshops zitten om allerlei redenen (kosten, klanten, huisbaas) in bepaalde winkelstraten. Die komen echt niet zonder allerlei ingewikkelde, nodeloze en overbodige subsidie en steunmaatregelen in andere wijken. Het is natuurlijk weer typisch links gedrag om dit te reguleren. Ja, je moet wel iets reguleren. Overlast. Daar moet je wat aan doen. De VVD heeft in elk geval open. Het is natuurlijk weer typisch links gedrag om dit te reguleren. Ja, je moet wel iets reguleren. Overlast. Daar moet je wat aan doen. De VVD heeft in elk geval op dit punt simpelweg gelijk: overlastgevende coffeeshops moet je sluiten, niet verplaatsen!