Home

 

Nog steeds geen Dolf Brouwersstraat

posted Sun, 21-06-09


Dolf Brouwers  Wikipedia 

Ondanks het slappe excuus van de gemeente Den Haag zou het toch wel eens tijd worden voor een Dolf Brouwersstraat.

“In Den Haag worden straten alleen genoemd naar mensen die minimaal twintig jaar dood zijn, zegt de woordvoerder van burgemeester Deetman. 'Alleen bij Kennedy is er een uitzondering gemaakt.' 

Maar
Aad Mansveld was ook geen 20 jaar dood toen ze die straat in Loosduinen naar hem vernoemden. 

Maar ambtenaren liegen niet, ze vertellen gewoon niet alles.
31 okt. 2000. Venestraat e.o. In het kader van de herontwikkeling heeft de projectontwikkelaar een prijsvraag uitgeschreven onder de Haagse bevolking, hetgeen de volgende namen heeft opgeleverd: “Haagse Bluf”, “Ad Mansveld-straat” en “Dolf Brouwersstraat”. Beiden laatsten komen niet voor officiële vernoeming in aanmerking, omdat ze nog
geen tien jaar geleden zijn overleden.

En gaan ze nou Mandela doodschieten vanwege die fout, het Mandelaplein naar hem vernoemd te hebben? 

 

 

Hoewel we ons niet aan de indruk kunnen onttrekken dat het benoemen van het Mandelaplein meer bedoeld was om het stadsbestuur zichzelf te laten te p
rofileren dan Mandela als zodanig te eren.  Zoiets, als mee mogen zingen met Andrea Bocelli omdat je anders als zanger(es) niet mee zou tellen.

Wat je hier dus duidelijk uit proeft is dat ambtelijke (gestuurde) willekeur de overhand lijkt te hebben en men zijn “bek mond maar een douw geeft."

Weliswaar geboren in Utrecht groeide Dolf hier op en mogen we best wel van een Hagenaar spreken.

"Ik kom dus uit Den Haag. Ben ik vandaan gekomen met mijn DAF......... Een spoor van verwoestingen achter mij latend. Want zei Voltaire al niet REEDS: 'Doe wel en zie niet om'!" verklaarde hij bij de opening van de nieuwe Hilversum 3 studio in 1980.

Het is inmiddels bijna 12 jaar geleden dat Dolf is overleden. Dat is meer dan de vereiste 10 jaar. En gezien de gemeente geen steekhoudende argumenten meer heeft om dat tegen te houden, staat er niets meer een aanduiding voor een Dolf Brouwersstraat in de weg.  
En heel belangrijk, het kost onze armlastige gemeente helemaal niks. Ja, een bordje, maar dat moeten ze toch al bij elke nieuwe straat aanbrengen.

 

 Zie ook het Sjef van Oekel adoratietopic

En de Brouwersgracht omdopen tot Dolf Brouwersgracht kan natuurlijk ook nog. Dat past ook meer bij het idee van onze bestuurders om geld in het water te gooien voor idiote plannen. En als er iemand zich ook somtijds als een malloot wist te gedragen, dan was het Dolf wel.

 

 


1. Jan de Wandelaar left...
Tue, 23-06-09 5:34 pm :: http://www.digitalehofstad.wordpress.com

http://www.digitalehofstad.wordpress.com

Ga eens een praatje maken met het hoogheemraadschap van Delflland. Zij hebben een bijzonder plein in gebruik genomen.

Waarschijnlijk weten zij de juiste weg te bewandelen.