Home

Machtig Eneco uw bankrekening leeg te graaien

posted Tue, 1-02-11

Een boute uitspraak, maar dat kan als volgt onderbouwd worden. 

Want ook nu weer is Eneco een mailing begonnen om hun klanten automatisch te laten betalen. Daar trappen de mensen dan hooguit voor een jaar in. Tot de eindnota tevens van de rekening wordt geplukt. 

We beginnen eerst met de door Eneco onterecht opgelegde strafmaatregel van al die klanten die nog geen automatische afschrijving hebben afgegeven. Daar gaat Eneco zwaar de fout in door 1,19 euro extra te rekenen per acceptgiro
na de uitspraak van de rechter (23juli 2009) die stelde dat dit onredelijk is.Dat is met deze februari 2011 mee, 22,61 euro teveel in rekening gebracht per acceptgiro betalende klant.
Dat dienen ze per direct terug te betalen en te stoppen met het in rekening brengen van die kosten.

Mocht u echter toch een automatische incasso hebben afgegeven, dan loopt u nogal wat risico. Zeker als u het niet erg breed heeft. Zeg maar gerust armlastig bent,
zoals de meeste Hagenaars.
Ze graaien voor het gemak ook gelijk, het bij te betalen bedrag van de eindnota van uw rekening. Maar dat wordt dan ongetwijfeld door hun eenzijdig opgelegde voorwaarden  afgedekt. 

Eigenlijk is het misleiding.
U geeft een machtiging om de termijn automatisch af te laten schrijven. Niet de eindnota. 
Verder is het al 2 keer gebeurd dat de rekening van de volgende maand ineens 2 weken naar voren werd getrokken. Om u uiteindelijk vooruit in plaats van achteraf te laten betalen.

Wat dat voor een huishouden betekent heeft, dat ook gelijk even de eindnota voor de kiezen kreeg, hebben we hieronder even inzichtelijk gemaakt. De rekening van febr. die de 27e afgeschreven zou worden met de vooruit getrokken nota van maart en de eindnota. 

 

Dacht je 165 euro kwijt te zijn, zit je ineens met een gat in je begroting van 410 euro. Fijn als je bij de C1000 staat en zeker meent te weten dat je nog geld op de rekening had. En ook leuk als die andere afschrijvingen van Ziggo etc. geblokkeerd worden wegens gebrek aan saldo.

Afspraak was de termijnnota. Niet de eindnota.
Die dient men apart te sturen zodat men kan besluiten die in één keer te betalen of een betalingsregeling te treffen. 
Het vervelende van al dat gedoe is, dat je rond de 12e de acceptgiro krijgt en pas eind van de maand je salaris. En dan heb je op de 26e al een aanmaning te pakken.
Een automatische afschrijving durf je niet af te geven omdat je het niet kan hebben dat ineens de eindnota verrekend wordt.
Het komt er dus op neer dat Eneco nogal wat aanmaningen verstuurt zonder te kijken naar het betalingsgedrag van de klant die over het algemeen keurig betaalt, nádat die zijn salaris heeft ontvangen.
Enig idee hoeveel, eigenlijk onterechte, aanmaningen er op die manier worden verstuurd? Wat de kosten zijn, die uiteindelijk weer omgeslagen worden over alle verbruikers? 

Het is een vicieuze cirkel. Je moet een machtiging afgeven om te mogen bepalen wanner ze de termijn afschrijven. En omdat je met angst en beven de eindnota tegemoet ziet, geef je die niet af, zodat je constant als een notoire wanbetaler wordt behandeld omdat je dan niet mag bepalen wanneer dat geld van je rekening word afgeschreven. 

En deze kunnen we ook best wel inlijsten. 

Wat een gotspe.


1. Hermen left...
Tue, 1-02-11 9:38 pm

Als je dan eens krap zit en je zoekt zelf contact om aan te geven dat je voor een achterstand graag een betalingsregeling zou willen treffen, valt daar op geen enkele wijze over te praten.

Het wordt de hoogste tijd dat alle Hagenaars afscheid nemen van dit stelletje bloedhonden!


2. dhtk left...
Tue, 1-02-11 9:50 pm
false;" title="view profile">dhtk left...
Tue, 1-02-11 9:50 pm

Je kan ook naar bijvoorbeeld Anode. Facturen via de mail en nog niet meegemaakt dat ze zeurden. Je maakt dus zelf uit wanneer je betaalt.