Home

Ziggo verantwoordelijk voor extra schotels aan Haagse gevels

posted Sat, 11-07-11
Programmaraden uit het hele land zijn naar het Commissariaat van de Media gestapt. Kijkers zijn namelijk boos dat kabelbedrijf Ziggo een aantal buitenlandse zenders heeft geschrapt uit het analoge pakket.  Het bedrijf heeft heeft ongeveer drie miljoen aansluitingen en zegt kabelruimte nodig te hebben om meer digitale en HD-zenders aan te bieden. Zenders die uit het analoge pakket verdwijnen, zijn onder meer BBC2, Rai Uno en CNN. Het commissariaat zegt te wachten tot alle bezwaren binnen zijn, om die dan in n keer te behandelen. 
Bron; ANP 

Het komt er dan op neer, dat vanwege het verdrag van Rome en het recht op vrije nieuwsgaring, nu ook onze Engelse en Amerikaanse expats en Italianen een schotel niet geweigerd mag worden wegens gebrek aan een (betaalbaar) alternatief. Niemand hoeft zich de terreur van die dure digitale TV van Ziggo te laten welgevallen.

Veel mensen met meerdere gezinsleden en dus meerdere TVs maken zich zorgen over het moeten overschakelen naar digitale TV want
Ziggo stond te dreigen dat analoog uiteindelijk met 2012 afgelopen zou zijn.

En
CAIW is met die analoge doorgifte al in 2010 gestopt.
Vergeleken met die CAIW is Ziggo zelfs nog aardig te noemen.
Maar het is alleen uitstel van executie.

Het digitale pakket werd voorheen verkocht met de uitleg dat je 1 tv op de decoder aan kon sluiten en de overige tvs in huis toch nog analoog kon bekijken, maar daar gaat een eind aan komen als ze kanalen alleen nog maar digitaal gaan doorgeven. 

De huidige situatie; 
Op de digitale ontvanger kan n TV-toestel worden aangesloten.
Het maakt niet uit welk TV-toestel in huis hiervoor wordt gebruikt.
Daarnaast kunt u de ontvanger naar wens aansluiten op andere apparatuur zoals de stereo-installatie, home cinema set en videorecorder. De TV moet een SCART-aansluiting hebben. Op alle andere aangesloten TV- en radiotoestellen in huis blijft u het analoge RTV-signaal ontvangen.

Hoe kan ik meerdere televisies aansluiten?
U kunt op elke televisie met een scart-aansluiting een digitale ontvanger plaatsen. Voor de ontvangst van Casema Digitale Televisie heeft u ook een DTV-pack (smartcard) nodig.

Dat is dus nu, maar straks is dat helemaal over. 
Veel mensen met meerdere tvs in huis die nu nog op verschillende kanalen kunnen staan, willen natuurlijk straks graag een apparaat dat digitaal weer omzet in analoog, maar dat zal nog wel even duren want dat is technisch nog niet te verwezenlijken.
Als straks het analoge signaal wegvalt, dan heb je alleen nog maar een digitaal signaal en dat heeft het nadeel dat je met 1 decoder maar 1 kanaal kan kiezen voor alle tvs in huis en je hebt om alles door te verbinden een betere kwaliteit kabels nodig. De huidige kabels vervangen is echt wel aan te bevelen.

In gezinnen met meerdere tvs heb je met 1 decoder niets aan digitale tv, dan  moet je meer decoders kopen met de benodigde smartcards.
Dat is dus voor elke tv voor Ziggo al weer een bedrag extra. 
Weliswaar nmalig maar toch. 
Om de pijn wat te verzachten kan je nu wel bij Ziggo meerdere smartcards activeren. Als je een tv hebt met ingebouwde tuner zou je in plaats van die decoder ook nog een Conditional Access Module (CAM encrypter) kunnen gebruiken maar het is maar de vraag of dat
in de toekomst wel blijft werken. En die CAM kost zelfs meer dan die decoder van Ziggo, dus dat is niet echt een optie, het scheelt alleen wat ruimte en kabels.

We zouden niet weten hoe je  zonder die meerdere decoders aan te schaffen, met al die extra kosten, de mogelijkheid hebt om per tv te kijken naar een ander kanaal.
Het bovenstaande is waarschijnlijk ook  de echte reden  dat veel mensen nog niet overgaan naar digitaal, alleen horen we daar haast niets over.

Als het kabelnet wordt opengegooid voor meerdere aanbieders, zal diegene die deze technische hobbel weet te nemen, uiteindelijk de grote winnaar worden en daar zouden ook hoteliers en andere ondernemers die een analoog net hebben zeer mee gebaat zijn.  En die oplossing is er nu dan ook.
Wel digitaal maar over de bestaande coax bekabeling.

Dat volgens Ziggo opvallend veel (alleenstaande) 55 plussers al digitaal hebben is natuurlijk niet zo verwonderlijk.
Digitaal neem je omdat dat eigenlijk bedoeld is voor 1 gebruiker en dat je TV in de slaapkamer hetzelfde signaal heeft als in de woonkamer maakt niet uit omdat je toch maar naar 1 tv tegelijk kan kijken. 
Heb je kinderen dan heb je dus pech en zal je meerdere decoders aan moeten schaffen. Die decoders kan je dan mooi meegeven als ze op zichzelf gaan wonen.
Tenslotte neem je kinderen om ze natuurlijk
zo snel mogelijk het huis uit te krijgen.


Als je gezin nog compleet is, kan je straks misschien een apparaat kopen om het signaal om te zetten naar analoog om al dat werk en de kosten van al die decoders en kabels uit te kunnen sparen.
En als het je dan gelukt is om eindelijk die kinderen het huis uit te werken, dan zou je wel weer naar digitaal over kunnen schakelen met die ne decoder en als je dan ook nog gescheiden, weduwe of weduwnaar bent, dan kan je met niemand meer ruzie krijgen als je als nling naar die digitale TV kijkt.

Digitaal moet je dus zien als een leuk extra bovenop je pensioen en dan maar hopen dat tegen die tijd je nog wel genoeg pensioen hebt om dat abonnement te kunnen betalen natuurlijk. 

Voorlopig komt het er op neer dat gezinnen gedwongen worden daadwerkelijk meerdere decoders te kopen, en eigenlijk dient de overheid in te grijpen, want alleen monopolisten kunnen dit soort zaken er door drukken.
Hoewel elke extra decoder natuurlijk wel 19% btw oplevert en dat zal onze (r )overheid nu best wel goed uitkomen.

 

Meneer Storm left...
Sat, 30-07-11 2:24 pm

Zeer goed dat steeds meer mensen in de smiezen krijgen dat een antenneverbod een luister- en kijkverbod inhoudt. Meer hierover op de pagina van deze Nederlander: http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=13104 (alle relevante jurisprudentie inbegrepen) ZEGT HET VOORT!!!!

1. Interniek left...
Sun, 31-07-11 1:18 am :: http://www.hagazine.nl/

Dat was ik helemaal vergeten dat elke tv straks een kastje moet hebben en een pincode ... Zijn ze helemaal van de pot gepleurd?

 

elke tv straks een kastje moet hebben en een pincode ... Zijn ze helemaal van de pot gepleurd?