Home

Bewoners rond Van de Vennepark eisen maatregelen

 
posted Wed, 9-12-09

 


AD/Haagsche Courant, 9 dec 2009

DEN HAAG 

Bewoners rond het Van der Vennepark zijn de overlast die wordt veroorzaakt door verslaafden, die daar een gebruikersruimte hebben, zat. Ze willen dat de ruimte wordt gesloten en de overlast wordt aangepakt. Al jaren vechten bewoners tegen de aanwezigheid van de ruimte, die dealers en prostituees aantrekt. Tijdens een emotionele bewonersavond bespraken omwonenden gisteravond samen met op positiepartijen CDA en D66 de problemen. Volgens beide partijen kan de gebruikersruimte in het park dicht, omdat er nauwelijks gebruik van wordt gemaakt.

De aanwezigheid van junks en andere overlastgevers zorgen volgens de bewoners voor onveilige situaties. Vrouwen zeggen dat ze zich niet veilig voelen in hun eigen buurt. De kinderen durven niet in het park te spelen. Naast sluiting van de ruimte pleiten bewoners ook voor meer handhaving en een alcoholverbod. Volgens hen is de investering
(1 miljoen euro) van minister Verburg van LNV om het park op te knappen weggegooid geld als de drugsruimte openblijft. 

 

       

Video verdwenen?
De video's van You Tube en Daily motion zijn veilig gesteld en hier te bekijken met een videoplayer (zoals VLC)Zie ook
mondigeburger

Lees de brief van raadslid Murat Ersoy

En naar aanleiding hiervan en het oude zeer dat weer boven kwam bij Hans, hier het ingezonden commentaar van Hans.

 Ik las het volgende op de site van Wil Vonk;
”Op dit moment wordt er getippeld, alcohol gedronken en gedeald op het plein. Ook zijn er schietpartijen geweest en de buurt wil veiligheid en kansen voor hun kinderen. Een aantal vrouwen waren verontrust over de 18 koffiehuizen en de vele kroegen. Mannen vergokken hun geld en drinken te veel en dat lijdt weer tot huiselijk geweld. De Schilderswijk is een krachtwijk/achterstandswijk en de ouders willen niet meer dat de kinderen in hun buurt verleid worden tot dealen. Zij willen zo graag dat de gebruikersruimte wordt omgezet tot een buurthuis waar
Komp-u-ter-hulp graag aan de slag wil om de kinderen die uit de boot gevallen zijn op te leiden. Een plek waar vrouwen, mannen en jongeren een dagbesteding en cursussen kunnen volgen. Tegenover de bar Bellamy schijnt een illegale kroeg te zitten waar jongeren flink aan de zuip gaan.”

En ik mailde haar;
Nu wil ik niet vervelend doen, maar ik en vele burgers met mij hebben het aan x raadsleden uit den treure voorspeld, dat dit zou gebeuren.
En ik ben er destijds samen met mijn vrouw een aantal keren uitgebreid wezen kijken en we hebben geen junk gezien.
Nog mensen kunnen vinden, die op het Venneplein een junk hadden gezien?
We hebben uitgebreid gewezen op de slechte voorbeeldwerking in de wijk en dat klopte ook, want de Marokkaanse jongeren zeiden me destijds toen het centrum er was gevestigd. We gaan ook maar dealen, jullie (en ze bedoelde jullie autochtonen ……) willen dat we crimineel worden, want zo kunnen jullie ons er onder houden.
En nergens zie ik het leed vermeld, dat mensen is aan gedaan.
Mensen die uit de buurt zijn weggetrokken.
Het verlies wat mensen hebben geleden op hun woning bij verkoop of
erger nog onverkoopbare woningen. De ontwrichting en spanningen in gezinnen, die is aangericht door dat mensen die daar dachten een veilige plek voor hun kinderen middels een dure koopwoning te hebben gekocht, en die droom een nachtmerrie zagen worden.
Jullie maken daar in het ijspaleis met zijn allen destijds onder aanvoering van Deetman -in de volksmond genaamd “als je eens wist wat je deet man” van prachtwijken, klote wijken, waarvoor jullie later dan ineens de term krachtwijken uitvinden.
De Duitsers noemen dat "Umwertung aller Werte "
En de grootste aanstichter en meester in die kunst van het systematisch verdraaien van de werkelijkheid Drs. Klijnsma wordt als beloning van
haar bestuurlijke kwaliteiten nog gepromoveerd tot staatssecretaris. Ik hoor haar nog zeggen "die kinderen zullen geen junk zien." Als je vandaag haar interview leest in de Volkskrant en alles wat ze daar zegt over de AOW, dan kan je niet anders dan concluderen; jij schept of je eigen droom-werkelijkheid of je bent malafide en de meesteres van de leugen.
Ik vind het Venneplein en alles wat er gebeurt is exemplarisch voor de politiek en het openbare bestuur in Nederland.
Want zelfs de zeer geleerde dames en heren van de Raad van State -die gewoon politiek waren ingeseind - konden in al hun geleerdheid niet voorzien, dat dit zou gaan gebeuren.
Ze wisten het natuurlijk wel, maar het kon ze geen moer schelen.
Maar ik zou dit voorbeeld kunnen aanvullen met x voorbeelden op landelijk niveau.
Bijvoorbeeld de Betuwelijn waar een ieder die iets met de Rotterdamse haven te maken had op de achterkant van een sigarendoos kon uitrekenen,
Dat die lijn nooit maar dan ook nooit rendabel kon worden.
Nu met die OV chipkaart, zie je het uit en inchecken gebeuren bij een overvolle tram.
Het zelfde nu weer met dat gezeur van het rekeningrijden, hoe vaak heb ik die film niet in 1 of andere vorm de afgelopen dertig jaar voorbij zien komen.
En dan vinden jullie het gek, dat mensen uit een soort van protest de PVV gaan stemmen?
Ik zal het zeker niet doen ik stem sinds het Venneplein op de laatste man van de lijst van de Partij van de Dieren onder het motto
"je kan beter stemmen vóór het
 rund dan óp een rund"
Want nogmaals ik heb alle geloof in de politiek en het openbaar bestuur inclusief de rechtspraak verloren.
Dat is voor mij de les van het Venneplein geweest.
Maar laat ik ophouden met mijn gemopper  en je veel succes toewensen en hopen dat het je nu wel lukt.


1. Interniek left...
Wed, 9-12-09 1:19 pm :: http://www.denhaag.org/

Goh, toch leuk dat ADHD eh ADHC nu aandacht hiervoor heeft.


2. Rob left...
Wed, 9-12-09 11:41 pm

Hier thuis werd hardop de tekst van Hans opgelezen.

De reactie van Rob op de tekst van Hans is:

"Hans zegt rund, ik zei gisteren nog: "ik vertrouw die beesten helemaal niet meer!" "Het zijn alleen maar mooie praatjes, wij kunnen ze geen ene moer schelen!" "Zakken zijn het"

En ik, die de tekst hardop voorlas weet, terwijl ik nu type, dat wij teveel hebben moeten lijden onder deze moderne vorm van politieke terreur, want helaas is het niet anders te noemen, als bazen zo met voeten lopen over mensen alsof die mensen minderwaardige beesten zijn. Ik kan met alle recht zeggen, nadat alles wat bewoners hebben ondernomen, van het begin tot het eind, dat dit echt de moderne slavernij lijkt, oftewel netter gezegd, politieke terreurdaad heet. Het punt blijft dat je alleen als bewoner kunt oordelen wat deze politieke stijl van de PvdA met aan de hand GroenLinks met deze buurt heeft gedaan. Zelf raadsleden dwingen, de krant schreef bedreiging, om ja te stemmen... Alleen in de geschiedenisboeken kom je nog wat tegen van zulke wandaden, in de tijden van kolonisatie en dergelijke, maar om nu in deze moderne samenleving volwaardige raadsleden letterlijk tégen hun wil vóór iets te laten stemmen, is je reinste waanzin!


3. dhtk left...
Thu, 10-12-09 11:22 am

Het was inderdaad niet zo fraai van Henk Kool om het maar eens eufemistisch uit te drukken.

Henk Kool bedreigt raadsleden, zet de waarheid naar zijn hand en haalt Murat Ersoy's verklaring van zijn tegenstem van het internet af.

Murat blijkt de enige te zijn met een ruggengraat en geen jaknikkende opblaaspop


4. Mondige burger left...
Thu, 10-12-09 9:10 pm

Op You Tube

RTVwest; ”Of de ruimte gesloten gaat worden hangt af van wethouder van Alphen.”

Bert van Alphen heeft niks te beslissen. Als de raad zegt dat het dicht gaat is het einde oefening. Men schijnt nog steeds niet helemaal te beseffen hoe het werkt.

De raad is de baas. De wethouders zijn de door de raad aangenomen en te controleren beleidsmakers. En als de raad het helemaal zat is, dan kunnen ze zelfs wethouders wegsturen. Maar dat dualisme wil maar niet tussen die oren gaan zitten.

Wel vreemd, want gezien hun besluiten zou je toch denken dat er genoeg plaats tussen die oren is.

Hier een lesje gemeen(te)bestuur.


5. Hagenaar left...
Thu, 10-12-09 10:05 pm

Wij hadden destijds in het centrum bij het ijspaleis en de regeringsgebouwen veel last van die junks, dat is voorbij en dat deert de dames en heren politici niet meer. En wat niet weet wat niet deert en daarom moet ik die sluiting allemaal nog zien. Voorlopig allemaal verkiezingsretoriek van een lijstduwer, die zo voorkeursstemmen tracht te werven

Plus de junks zijn helemaal niet geholpen met die gebruikersruimtes een alcoholist zet je toch ook niet in een staatscafe. Dan zou iedereen zeggen bezopen.


6. jan de wandelaar left...
Fri, 11-12-09 12:20 am :: http://digitalehofstad.wordpress.com

>>>>En de grootste aanstichter en meester in die kunst van het systematisch verdraaien van de werkelijkheid Drs. Klijnsma wordt als beloning van haar bestuurlijke kwaliteiten nog gepromoveerd tot staatssecretaris.<<<

En uitgerekend diezelfde Jetta verschuilt zich nu achter haar conclusie PvdA opheffen (Zie de Elsevier van 09.12.09)


7. devega left...
Fri, 11-12-09 4:24 pm

Dan gaan we dus naar een Amerikaans stelsel, een tweepartijenstelsel, je kunt je afvragen of we dat willen. Er blijft dan niet veel over van de diversiteit van ons kiesstelsel, je houdt links en rechts over. Voor andere denkbeelden is geen ruimte meer en links met hun gestolen en gekochte maatschappelijke macht wint er weer bij. Nog meer Kleinsmaatjes, Bolletjes, Nordertjes en het ergste schrikbeeld, Kooltjes, BBBBBBBRRRRRR moet er niet aan denken.


8. dhtk left...
Fri, 11-12-09 7:45 pm

dhtk left...

Fri, 11-12-09 7:45 pm

Bron (zolang het er nog staat)