Home

Communicatie daklozencentra blijft hopeloos.

posted Tue, 10-06-08

De communicatie met die 5 locaties en dan vooral met het Om en Bij is niet optimaal geweest, om het maar eens eufemistisch uit te drukken.

De hele oppositie viel over Bert van Alphen heen.
Dat het nu wr op een overvaltechniek leek.

Zie hieronder de reacties van de bewoners op het "goede" nieuws.

 

Waarschijnlijk hanteren ze een soort IQ meter die er voor zorgt dat ze, naarmate dat meer wordt, de communicatie wat zorgvuldiger wordt.
Ze beginnen vanuit de kern (waar Bert ook woont) met
een IQ van 52 

voor het Om en bij en de Van Limburg Stirumstraat om dan ergens bij de Duinstraat te eindigen waar het dan toch wat beter met die communicatie gesteld zou zijn.


Ook fijn voor de oma van Dennis Groenewold (raadslid PPS), want het wordt wel wat lachend gezegd, maar ondertussen zal ze toch goedschiks of kwaadschiks haar niet welwillende mening bij moeten stellen. Ons benieuwen wat voor argumenten hij daarvoor denkt te gebruiken en wat voor straffen hij in petto denkt te hebben als ze niet omgaat.

 

En ook nog Hasan Kucuk van de Islam democraten die door Hedwig Vos er van beschuldigd werd dat hij mensen stond te stigmatiseren.

Je mag daklozen niet stigmatiseren?

Dakloos is dakloos, dat is tch een bepaalde groep en dat ze over het algemeen verslaafd zijn, dat mag dan zeker niet verteld worden?

Die opmerking van Hedwig Vos lijkt ons dan ook meer op een beroepsmatige reflex vanwege haar nevenfunctie; oproepkracht als arts bij de crisisdienst Parnassia.
Want ze gaan met die verslaafde daklozen afspraken maken, alsof ze zich daar aan zouden houden.

In het Vennepark mogen die verslaafden niet over het speelplein lopen en dat doen ze dus toch. Hoe meer getto's hoe liever, want tante Vogelaar betaalt wel. Ja toch?

 

 

 

Bron raadzaal livestream  Hier maar weer eens de uitzonderingsclausule van het auteursrecht. 

Ook nu blijft het spook van de crommunicatie van het Vennepark de raad achtervolgen, een ieder is er van overtuigd dat, dt nooit meer mag gebeuren op di manier. 
Hoog tijd om
Vennepark te verplaatsen zoals Marjolein de Jong al verleden jaar had voorgesteld.

Parnassia en Brijder zijn onderdeel van de
Parnassia Bavo groep.

Terwijl alcoholisten verantwoordelijk gesteld worden voor hun daden en daar ook volledig op afgerekend worden bij misdragingen, worden verslaafden steevast patinten genoemd.

Die mythe wordt ook angstvallig in stand gehouden, want door vol te blijven houden dat ze ziek zijn, kunnen ze die AWBZ en WMO/MO potten leeg blijven vreten.
Dat u indien uw ouders of grootouders van zorg afhankelijk zijn of worden en het niet krijgen, u dan wel weet waar dat geld allemaal heen gaat, als ze straks 
elke dag een pyjamadag mogen beleven.

Dat de zorg aan die verslaafden niet behartigd wordt door een stichting, maar door een snoeihard commercieel bedrijf als een Bavo groep, betekent dat we de zorg inmiddels uit handen zijn gaan geven aan een gevaarlijk pathologisch instituut,
een corporation.

 

En zelfs Microsoft heeft ze al door, gezien die spellingscontrole

 

Toch knap van die Bavo dat ze die politiek zo in hun zak hebben weten te steken en ze zelfs toentertijd die Jetta Klijnsma als P.R. tutje van Parnassia voor hun karretje hebben weten te spannen en ze nu nog maar de nige zorgaanbieder zijn in de regio.

Toen er 120 van de meest hopeloze figuren in Beilen terecht konden, is Jetta advies gaan vragen aan Parnassia of ze het goed vonden dat ze 120 klanten uit hun debiteurenbestand ging halen.

Drie keer raden wat het door Jetta overgenomen advies was?

1. Jan Hunck left...
Wed, 11-06-08 1:23 am :: http://www.de-nieuwe-nomaden.denhaagsweb

Dat het woord communicatie voor meerdere uitlegjes vatbaar is moge inmiddels wel pijnlijk duidelijk zijn. Dat bepaalde informaties niet te snel naar de bewoners gaat, dient om onnodige spanningen te voorkomen en ongewenste actie te voorkomen.

Dit blijkt wel uit het verhaal dat Bert ophing bij de HC.

Communicatie

<<De bewoners voelden zich overvallen door de wethouder. Volgens Van Alphen is nu voorkomen dat buurtbewoners tegen elkaar worden uitgespeeld en dat prijzen van panden worden opgedreven. Als wij tegen een buurt zeggen dat we in deze wijk drie panden op het oog hebben, en aan jullie overlaten welk pand het moet worden, dan krijg je problemen in de wijk. Bovendien gaat de prijs van die panden dan omhoog en kost het de gemeente veel meer geld, legt Van Alphen uit. >>

Van de bewonersorganisatie alhier vernam ik dat de verantwoordelijke ambtenaren bij het stadsdeelkatoor LAAK, reeds 2 weken eerder op de hoogte waren van het besluit van Bert. Hierdoor is het wel zo dat het stadsdeelbestuur onnodig het risico nam det het pand op het Alberdingk Thijmplein in de Fik had kunnen zijn gegaan.


2. Mondige burger left...
Wed, 11-06-08 2:07 pm :: http://www.mondigeburger.org

De gemeente en met name de PvdA en Groenlinks zijn niet blij met de negatieve aandacht die er aan deze materie wordt besteed. Er blijken zelfs fervente pogingen te worden gedaan om You Tube en Google Video te bewegen die bijdragen van Mondige burger en DHTK weg te halen.

Misschien moet die wethouder verwijder tool maar wat effectiever ingezet worden om dit soort onzin te bestrijden.


3. Oktay left...
Wed, 11-06-08 3:02 pm

Als hun stront maar onder de deken blijft, hadden de machtsmisbruikers gehoopt. Over buurten heenwalsen als dictators, kunnen ze. Zodra hun vuile was buiten komt, zijn ze op hun teentjes getrapt. Het volk dom houden doen ze al jaren, die machtmisbruikers in de PvdA.


4. Mondige burger left...
Wed, 11-06-08 3:41 pm :: http://www.mondigeburger.org

En waarom moeten er 485.000 belastingbetalende Hagenaars lijden onder de terreur van 2.500 verslaafden? Boeven die gewoon opgesloten dienen te worden. Wat maakt die dakloze criminelen zo bijzonder dat wij er allemaal de dupe van moeten zijn? En waarom wordt er niets tegen die verslaving gedaan en beperkt men zich om dat roversgilde alleen een dak boven hun hoofd te bieden? Er wordt gewoon gedoogd dat ze straks de gestolen waar uit het zicht kunnen verhandelen. Die omwonenden hebben zich mooi in laten pakken.

Wacht maar tot ze er achter komen dat die verslaafde daklozen geen drugs krijgen en moeten blijven stelen om hun coke te kunnen kopen. Dat trekt dealers aan en geeft overlast. Jammer dat er in heel Scheveningen maar n verstandig mens is en dat is die oma van Dennis Groenewold, die hij nog wel even op andere gedachten gaat proberen te brengen. Hoe moeten we ons dat voorstellen? Gaat hij, als ze als ze niet meewerkt, dreigen dat ze helemaal onderaan de wachtlijst voor een verzorgingstehuis wordt geplaatst?

Gezien ze ook al geprobeerd hebben om onze filmpjes van het internet af te laten halen, moet oma zich klaarblijkelijk op het ergste voorbereiden als ze niet m gaat.


5. As Good As Gold left...
Wed, 11-06-08 5:12 pm

Oktay left ... " Over buurten heenwalsen als dictators, kunnen ze. Zodra hun vuile was buiten komt, zijn ze op hun teentjes getrapt. Het volk dom houden doen ze al jaren, die machtmisbruikers in de PvdA. "

Dat dacht eene 'Van der Liet' (CDA) ook.

WHOLE in WAN

" In de wandelgangen hebben we het besluit al genomen. De rest is hooguit hinderlijke ruis . We houden nog wat hoorzittingen om het gepeupel het idee te geven dat ze ook nog wat in de melk te brokkelen hebben, maar in feite staan de bulldozers al te wachten. "

Tch net Goed dat God het Public Personal Professional Private wepplok geschapen heeft ;-)

Nou, het 'plok' is zker over ... ;-)

(deze keer is men niet 'uit de context gehaald' - want men heeft het immers zlf met de 'Gave des Geestes' in lopen plokken - neen, deze keer heeft men het 'ironisch bedoeld')

(maar men werpt het natuurlijk weer 'verre van zich !!')


6. Jan Hunck left...
Wed, 11-06-08 10:56 pm :: http://www.bewonersorganisatie.blogspot.

Locatie en Communicatie

Met het zoeken naar locaties is er dus het n en ander te doen. Niet alleen wanneer het gaat om de dakloze. Ook gaat het om woonwagenbewoners en volkstuinders. Er valt me iets op tijdens het meelopen in de zoektocht.

In een tijd dat de politieke partijen op zoek zijn naar hun identiteit valt het op dat er nieuwe termen ontstaan. Deze ontstaan tijdens het zoeken naar antwoorden op vragen zoals; Wat is nu in deze tijd nog het Liberalisme en Individualisme?. En; Wat nu is nu nog de Vrijheid in deze? .

De Haagse GroenLinks en de PvdA en namen alvast een voorschot op deze discussie.

Als bijvoorbeeld Bert van Alphen spreekt over de dakloze, dan zegt hij letterlijk. Er zijn Swiebertjes en die hebben een Saartje (Parnassia) en een Bromsnor nodig in hun leven. Die brave borst Bert is indertijd nogal met de strakke hand groot gebracht lijkt het wel.

Het verschijnsel Daklozen Swieberitus

Met name dit citaat; >>>Je kunt accepteren dat er af en toe een Swiebertje is, maar dan wel n met een Saartje en een baron. Met andere woorden: je wilt deze mensen zichtbaar hebben.<<<

Wanneer juffrouw Saartje aan Malle Pietje vraagt of ze Swiebertje heeft gezien omdat hij zijn gezicht al een tijdje niet heeft gezien, antwoordde Malle Pietje aan de burgemeester en Juffrouw Saartje dat Swiebertje niet durft te komen omdat hij bang is voor Bromsnor. Swiebertje had de laatste tijd nogal wat streken uitgehaald en hij is bang dat de veldwachter hem in zijn kladden grijpt. Ook vertelt Malle Pietje dat Swiebertje zich schaamt voor de freule omdat hij haar niet kon bedanken omdat de huisknecht Jacobus hem het huis uit had gegooid. De burgemeester belt meteen zijn nicht, de freule en die vertelt haar het hele verhaal. De freule heeft nog wel een klusje voor Swiebertje en geeft de huisknecht een fikse uitbrander. Saartje stuurt Bromsnor met een zakje koekjes op pad om Swiebertje te vinden en hem naar de freule te sturen. De freule wil dat Swiebertje de tuin aan kant maakt en belooft Swiebertje een warme maaltijd en hij mag overnachten, de freule stelt voor dat hij samen met bed moet delen met Jacobus de huisknecht. Als Jacobus dit hoort ontploft hij, Swiebertje besluit van de gelegenheid gebruik te maken en haalt die nacht het bloed onder de nagels van Jacobus vandaan.

En ook die Marnix Norder kan er wel wat van zeg. In zijn kindertijd keek hij vaste prik bij wijze van straf naar Pipo de clown en Mamaloe.

Het verschijnsel Woonwagenbewoners ofwel Campers Pipoli satie

Alleen de titel al "De tijd van Pipo is voorbij." geeft mij een eng, zuur en benauwend gevoel. Die Marnix toch met zijn Structuurvisie Den Haag 2020.

Voorbeeld; situatie Escamplaan

"Pipo de clown en Mamaloe. Reizen recht door zon en regen. Langs de wijde wereldwegen. Pipo de clown en Mamaloe. Maken van hun leven een heerlijk ratjetoe."

Lui die een dergelijke misplaatste karikatuur-bewoording bezigen voor mensen met een probleem, staan bij mij niet al te hoog aangeschreven.

Dan verzin ik er zelf ook maar n als gedupeerde bezitter van een Recreatietuin in Rijswijk.

ECO- Swieberitus, Het verschijnsel van de Groene Dakloze.

Dit zijn Lieden die de volkswijk ontvluchten om rond te zwerven in een volkstuin ook wel een moestuin genaamd.

achtergrond 1

achtergrond 2

achtergrond 3

Kunnen ook deze nieuwe woorden worden toegevoegd aan het Haagse onbestuurlijk woordenboek???


7. Jan Hunck left...
Sat, 21-06-08 2:18 am :: http://www.bewonersorganisatie.blogspot.

De communicatie heeft vaak het bekende Pinokio-gehalte !!!!

 

Kunnen we die lieden niet gewoon ondergronds bergen ??