Home

Den Haag wordt veiliger en de kerstman bestaat ook echt.

posted Mon, 17-12-07

Zie de hier de officiële site met de cijfers.

Aangiften van delicten jan-sept 2007
Het overzicht geeft alleen de aangiftebereidheid weer.
Het zeg dus niets over de werkelijke situatie.
Dat het ineens sinds 2004 veel "veiliger" lijkt te zijn geworden heeft waarschijnlijk meer te maken met het feit dat sindsdien steeds meer politiebureaus 's avonds zijn gesloten, dan met de vermindering van het aantal delicten.
Maar helaas blijven ze die veiligheidsmonitor misbruiken om u te laten geloven dan het minder of in ieder geval niet erger wordt.

Conclusie;


Veel politiebureaus zijn 's avonds gesloten

2
Als u aangifte wilt doen, dan zeggen ze dat ze er toch niets mee(willen) doen en of u alstublieft op wil zouten.

3
Elk weldenkend mens gaat uit van 1 en 2.

Omdat al die losse cijfers op die site  niets zeggen, hebben we ze voor u op een rijtje gezet.Het overzicht van de gehele Schilderswijk, Transvaal, Zuidwal en Huygenspark is hier te bekijken en als Excel document te downloaden.

We kunnen ons voorstellen, dat vooral de omwonenden rondom de harddrugsgebruikersruimten (drugsholen) hier mee wilden aantonen, dat het sindsien bergafwaarts is gegaan met hun woonomgeving, maar dan moet u maar bedenken dat het natuurlijk letterlijk gekleurde cijfers zijn, en onze burgervader als korpsbeheerder er hoogstwaarschijnlijk een nogal "sturende" hand in heeft gehad, getuige de tegenspraak van de politieverklaringen en de bevindingen van de bewoners.

Ook erg tactvol die  uitspraak van die Diana van Weersch (Parnassia) dat "de mensen de weg naar de politie waarschijnlijk niet weten te vinden" terwijl het politiebureau om de hoek zit.
Voorlopig wordt ze terecht ge(dis)kwalificeerd als een té  bijdehante tut hola, die denkt dat je mensen in een hoek kan zetten met een vlotte babbel.

Hopelijk valt er met het verdwijnen van Deetman een ju(n)k van de schouders van de politie en kan er gewerkt gaan worden aan een daadwerkelijke verbetering en het herstel van vertrouwen tussen politie en bewoners en wordt dat drugshol verplaatst naar een andere locatie

Want dat het nog steeds niet (meer) botert, moge duidelijk zijn, vanwege het enorme verloop van  het aantal wijkagenten, die het steeds na korte tijd al voor gezien houden en de handdoek in de ring gooien omdat de bewoners geen enkel vertrouwen in ze hebben.
Nu maar hopen dat de nieuwe burgemeester daar wat aan gaat doen.

Want met die interim- loco- burgemeester, die verantwoordelijk is voor die drugsholen, zal het wel niet gaan lukken.
En zeker niet als je deze Turkse tante hoort, want die heeft zo haar eigen methode. 
Hoezo niét geïntegreerd?

Jetta dacht Bert van Alphen met de door haar veroorzaakte ellende op te kunnen schepen, maar ze krijgt het nu weer even op haar eigen bord teruggeschoven als vervangend korpsbeheerder.

Dat zal wel de echte reden zijn dat het zoeken en bekendmaken van die 9 locaties voor die daklozenopvang nu weer 3 maanden naar achteren geschoven is naar het 2e kwartaal van 2008.
Als in die interim periode van haar die locaties bekend worden en er rellen uitbreken, dan kan ze dat waarschijnlijk niet behappen.

Ze kunnen dat dan wel uitstellen maar bedenk wel dat je allerlei rotstreken kan uithalen, en het kan lang of kort duren, maar vroeg of laat krijg je ze allemaal weer voor je voeten gegooid.

Zie ook;
Nieuwe burgemeester mag de puinhopen van Jetta Klijnsma op gaan ruimen.

 

1. Fred left...
Mon, 17-12-07 10:32 am

Dat ze die pvda en groenlinks zaken verwijten is tot daar aan toe maar die VVD en dat CDA hebben natuurlijk ook geen frisse rol gespeeld. Kijk eens naar die Wil Vonk die glashard tegen die bewoners zei dat ze tegen zou stemmen en vervolgens heeft ze de Venneparkers gewoon in de stront laten zakken door toch voor te stemmen. En achteraf loopt ze te janken dat ze het licht heeft gezien maar geen motie indienen toen ze nog in die coalitie zaten om die gebruikersruimte te sluiten. Alleen maar geilen op macht en met die zuiger aan die raadszetel blijven plakken. En die Sander Dekker is helemaal zo’n weggooier die zou de stekker er uit trekken bij overlast heeft hij ooit staan te liegen. Nooit meer wat van gehoord van die snotneus. Een walgelijke rotbende is het dat hele zooitje. Als straks blijkt dat ik ook zo’n spuithol in mijn buurt krijg dan staat het nog geen dag. Als ze dat maar in hun oren knopen vooral die Jettah Knettah die dove kwartel.


2. Mondige burger left...
Mon, 17-12-07 7:03 pm

@Fred Ik kan me die boosheid van jou best voorstellen, maar Wil Vonk stond ook maar in haar ééntje met haar standpunt op Titia Lont na. En ze boog als het riet omdat de druk te groot was, maar als ze tegen had gestemd dan had ze net als die Titia kunnen moven, dan was het riet gebroken. Nu heeft ze mede dank zij haar inzet, er in ieder geval voor gezorgd dat het CDA die gebruikersruimten niet meer wil, omdat mensen niet geholpen worden om van die drugs af te komen. De VVD dient daar nog van overtuigd te worden dat Parnassia, ik geloof dat het tegenwoordig Brijder heet, dat die gemeenschapsgeld naar zich toe trekken terwijl er niets positiefs uit voortvloeit. Die mensen van de VVD laten zich nog teveel in de luren leggen door die PvdA terwijl dat nergens voor nodig is. Zonder VVD geen coalitie, dus die mogen ook wel eens wat meer op hun strepen gaan staan. Als de VVD er uit loopt dan is het afgelopen met die coalitie., dus laten zij die PvdA ook maar eens dwingen wat water bij de wijn te doen.


3. Interniek left...
Tue, 18-12-07 12:09 am :: http://www.hagazine.nl/

Jullie zijn er weer snel bij. Ik las het vanochtend in de ADHD met de kop 'Hagenaar voelt zich veilig in zijn buurt' en dacht meteen: lekkere interpretatie. Een op de vier Hagenaars heeft de laatste tijd bijvoorbeeld te maken gehad met diefstal of vernieling aan de auto. Drie jaar geleden was dat nog één op de drie. Fietsdiefstal is gedaald van 40 naar 25 procent. Oh wat voel ik mij veilig. Heel goed denhaagtekijk.nl dat jullie er meteen induiken. Dat geeft een hoop helderheid.