Home

Een huis kopen tussen junken voor slechts 430.000 euro v.o.n.?

posted Wed, 8-07-09

Wonen aan de Tasmanhof

Vanwege de leesbaarheid en de grootte van de foto's

Lees hier verder...  tasmanstraat kristal haagwonen zeeheldenkwartier adri duijvestein parkeergarage zeeheld den haag drugshol lon

1. Ton left...
Fri, 10-07-09 7:52 pm

Er is ooit een plan geweest om de top etage van die toen al jaren leegstaande parkeergarage eraf te halen en er houtskeletbouw (HSB) woningen op te zetten.

Maar toen begonnen die mensen in het hofje er naast te koeren dat de daglichttoetreding dan minder zou worden voor hun woningen en eisten ze dakramen ter compensatie. En ook nog even suskasten in die dakramen tegen de te verwachten geluidsoverlast.

En als Adri Duijvestein dat moest honoreren dan werden de stichtingskosten voor die HSB te hoog en kon het plan geen doorgang vinden. En toen zei Adri dat als ze die eis dan voor dat bouwplan lieten vallen, dat hij bereid was om het hele hofje in de particuliere woningverbetering te stoppen (PWV) dat hield in dat ze hun woningen konden laten opknappen en zij dan 70% van de aanneemsom vergoed kregen in de vorm van subsidie. Dat kwam dan ten laste van het stadsvernieuwingsfonds en niet ten laste van dat bouwplan.

Uitgaande van een gemiddelde aan toen 30.000 gulden achterstallig onderhoud per woning kwam het er op neer dat ze een cadeautje van 21.000 gulden kregen als ze dat dakraam van 1.500 gulden lieten zitten. Maar helaas werden de bewoners toentertijd vertegenwoordigd door diegene die de meeste tijd had om als boodschappenjongen te fungeren en dat was natuurlijk inherent aan de intellectuele bagage die hij mee torstte. In plaats van het terug te koppelen naar het hofje in zijn geheel, zei hij direct al nee in de raadszaal.

Derhalve werd het HSB plan afgeblazen, niets met de parkeergarage gedaan die daarna nog jaren ongebruikt is blijven staan en de bewoners in het hofje bleven met hun achterstallig onderhoud zitten.


2. Hofnarrige left...
Fri, 10-07-09 8:51 pm

Henk Kool heeft gelijk. Het crapuul werkt elk bouwplan tegen. Wat een dom volk om zo een cadeau te laten schieten. Niet echt hoffelijk.