Home

Gemeente Den Haag betaalt cursus; Coke basen doe je zo

posted Sun, 20-07-08

Terwijl ouders worstelen met het feit dat hun kinderen coke gebruiken, wordt met betaalde ondersteuning van het altijd hulpvaardige Den Haag bij de stichting Drugpunt aan de Laan van Meerdervoort 98, les gegeven hoe je coke moet basen.

Zodat je in ieder geval op een verantwoorde wijze naar de donder kunt gaan.
Zie ook  het artikel op DenHaagOrg
(spiegel)

Toch fijn voor die kinderen op die school aan de overkant dat je alles zo dicht in de buurt hebt.

Overzicht van het záchte snoepaanbod in de wijk.

Je moet als gemeentebestuur natuurlijk wel prioriteiten stellen zodat ze voor het geven van  dat soort cursussen zelfs stichting Drugpunt subsidiëren om er toch maar vooral voor te zorgen dat er maar zoveel mogelijk aan die rotzooi gaan én blijven. 

De cirkel is rond, want ze leren je daar hoe je coke moet basen en vervolgens sturen ze je naar de door Brijder geopende afkickkliniek.
Schitterend toch?
Subsidiegeld naar Drugpunt om ze in het coke-gebruik te trainen en vervolgens weer subsidie naar Parnassia/Brijder om ze af te laten kicken 


We begrijpen ook al die waanzinnige moeders niet, die hoeven zich totaal geen zorgen te maken, want Drugpunt en die hele Haagse zorgmaffia zullen er alles aan doen om mensen zo verantwoord en zo lang mogelijk verslaafd te houden. Al is het alleen maar uit eigenbelang omdat anders de subsidiestroom opdroogt.

Het grappige wrange is, dat al die stichtingen en bedrijven zo eng bezig zijn met hun eigen belangetjes en werkgelegenheid dat ze niet eens meer in de gaten hebben dat hun handelwijze totaal buiten de normen valt van de nog niét verslaafde hardwerkende Hagenaars. 

Ze gedragen zich als een corporation, zij zijn de beste, zij weten wat goed voor hen u is, maar net als psychopaten zijn corporations gewend obstakels die op hun weg komen te verwijderen. 

De corporation zelf ontspringt echter de diagnose psychopaat niet zo makkelijk. Anders dan de mensen die er in werken is de corporation bijzonder egocentrisch en niet in staat échte bezorgdheid te tonen voor anderen.

Men dient zich te keren tegen de toenemende privatiseringen van nutsvoorzieningen, onderwijs en gezondheid omdat de corporations geen interne hindernissen van morele, ethische of legale aard hebben.
Sommige gebieden in de samenleving zijn te kwetsbaar of te belangrijk om aan commerciële exploitatie te worden overgelaten. 

Als de corporation moet kiezen tussen sociaal verantwoordelijk handelen en winst maken, moet de keuze op het laatste vallen. 

Lees hier de recensie van het boek The Corporation en zie de vele overeenkomsten met onze Haagse “zorg”.

1. Toedeledokie left...
Sun, 20-07-08 1:31 pm

nah, moet het wel syntetische coke zijn, want het echte spul is verboden. Dit is zeker onder de noemer van "medische coke", ja, en sinterklaas bestaat ook.

2. Woedende moeder. left...
Sun, 20-07-08 1:34 pm

Het is een grote corrupte bende. Hoe haal je het in je harses dat je zoiets zelfs officieel op een gemeentelijke website durft te zetten. Dan ben je toch helemaal van God los. Dat hele wereldvreemde zootje moet per direct opstappen, nieuwe verkiezingen, direct!

3. Toedeledokie left...
Sun, 20-07-08 1:48 pm

Het zou wel aardig zijn om uit te zoeken hoeveel de "weldoeners" van Pvda/GL hier aan verdienen. Ze zitten vast in de Raad van Toezicht bij dit soort kluppies. En er zijn verder vast afspraken gemaakt hoeveel verslaafden er ieder jaar gecreeerd worden. De ene hand wast de andere: pvda/gl zorgen voor verslaafden, houden de zorgmaffia dik betaald aan het werk, en parkeren die voorzieningen in wijken. Zodat ze in de andere (nog niet getroffen) wijken stemmen kunnen ophalen. Pas maar op: PvdA/GL stemmen is altijd een junk (of wat) in je voortuin! En de belastingen maar verhogen, want de zorgmaffia moet natuurlijk wel tevriend gehouden worden. Als je echt levensmoe bent, stem je op die kluppies, en als je nog een beetje kunt nadenken stem je voortaan op iets anders

4. Joris left...
Sun, 20-07-08 4:31 pm

Nu maar hopen dat ze voor die cokelessen de echte ingrediënten gebruiken. Dan kan de gemeente die tent gelijk sluiten. Het is geen gebruikersruimte en ze zijn dan volgens de opiumwet zwaar in overtreding. Als je alle faciliteiten van die criminelen stuk voor stuk elimineert dan houdt die ellende natuurlijk ook een keertje op. Met al die puike voorzieningen in Den Haag trek je al die junken van buiten de stad aan, maar zover kunnen ze in dat ijspaleis klaarblijkelijk niet denken. Raadsleden zijn over het algemeen slecht op de hoogte van wat er echt speelt en kunnen niet eens de draagwijdte van hun eigen besluiten overzien. Wat hier maar weer eens bewezen is, met die belachelijke gang van zaken. De Laan van Meerdervoort 98 is een Haagse, en zo blijkt maar weer eens overduidelijk, een slechte zaak, het lijkt wel of dat standaard beleid is in deze rampenstad waarvan ze van gekkigheid niet meer weten waar ze het geld aan moeten verspillen

5. Fred left...
Sun, 20-07-08 5:20 pm

Als ik iemand op mijn adres inschrijf om een uitkering te regelen wordt ik juridisch aangepakt en bij drugpunt wordt dat wel gedoogd?

Een uitkering krijgen door een postadres op te geven waar je niet woont is strafbaar, dat riekt naar uitkeringsfraude.

”Daklozen en verslaafden kunnen bij de Haagse Zaak terecht voor een postadres, een praatje of serieuzere zaken als hulp bij schuldsanering. Er staan op dit moment ruim 230 mensen ingeschreven.”

h ttp://www.ad.nl/denhaag/2452621/Politie_jaagt_op_daklozen.htm

6. Linda left...
Sun, 20-07-08 5:46 pm

Het is natuurlijk verre te prefereren dat men die mensen van hun verslaving af helpt in plaats van ze zo in de watten te leggen en zelfs onderricht te geven in het uitoefenen van hun slechte gewoonten. Het is toch van de gekke dat je crimineel gedrag nog staat aan te moedigen door even te laten zien hoe je coke moet basen. Kan ik ook mijn zoon even langs sturen om te leren hoe hij succesvol een bank kan beroven

7. Kromo left...
Sun, 20-07-08 7:02 pm

Nee Linda,je kan je zoon niet sturen om te gaan leren hoe hij een bank moet beroven, wel om te basen want dat wordt gesubsidieert door de Gemeente.En als ze dan verslaafd raken dan kunnen ze bij de Parnassia/ Brijder terecht. Zo is dan de cirkel rond,en allemaal ten koste van de belastingbetaler, ik denk dat ik mijn krantenwijk maar gaat opzeggen en Drugsdealer wordt, want dat is de toekomst! Onze nieuwe Burgemeester vindt dat de verslaafden maar moesten afkicken,wanneer gaat hij dan het sein geven ? En waarom steekt hij dan er geen stokje voor al dat gedonder met het drugs gedoe ? Wij ouders moeten maar lijdzaam toekijken hoe de jeugd naar de verdoemenis wordt geholpen door de zg Wethouders en andere duistere figuren in onze samenleving. Dit soort lieden die dank zij onze keuze daar in het ijspaleis zijn gekomen, moeten stuk voor stuk in het openbaar terechtgesteld worden. Niet naar huis sturen want, dan krijgen ze alsnog wachtgeld die ver boven van Jan modaal is. Kort samengevat, ik word doodziek van deze lieden die ten koste van de maatschappij in ere worden gehouden. Ik zal maar ophouden want mijn bloed begint te koken als ik word herrinnert dat we met zulke ....... worden geconfronteerd.

8. Kromo left...
Sun, 20-07-08 7:50 pm

Mensen, waarom gaan we naar het theater om naar een Cabaret of Musical te kijken ? Het enige wat je moet doen is gewoon je tv aanzetten en kijken naar het debat in de tweede kamer, en als je helemaal wil genieten moet je maar naar het debat van de gemeenteraad kijken. Daar wordt telkens een opvoering gegeven, hoe en welke wijk, ze gaan verblijden met een drugsruimte of betaald parkeren. Dat gebeurt niet meer door die de achterkamertjespolitiek maar publiekelijk heden ten dage, want ze hebben gewoon maling aan wat het volk wil ! Het is toch te gek voor woorden, de politie vernietigt hennepplanten en de politiek met name de gemeenteraad stimuleert het drugsbeleid. Erger nog, het komt binnenkort zelfs misschien in uw eigen straat, dus hou daar even rekening mee !

9. Anal Poet left...
Sun, 20-07-08 8:00 pm

Misschien is er wel behoefte aan 'n 'Coke eiland'.

Toch Joop Atsma maar 'ns polsen of hij dat niet direct over 't weekend mee heen kan tillen met z'n nog op te spuiten Doe Baai Tulp.

En als we de ingrediénten goed mixen .....

... dan ruik ik nú al een hoogwaardige win-win renderende gróéigroeimarkt !!!

Uniek in de wereld en in vergelijking met het verder ons omringende universum:

Let's go Dutch in de Dope Doe Baai

Worden Hóge Ogen !!

(op steeltjes)

10. Anal Poet left...
Sun, 20-07-08 8:43 pm

Dan herhaal ik hier nog maar even een aantal vragen, waar ik op het weblog van CDA-raadslid Wil Vonk nog geen sjoege heb gekregen:

17-07-2008 De Haagse Zaak

http://www.wilvonk.nl/weblog.php?l=6

 

even los van het grensconflict tussen Drugpunt en het politionele 'druk'punt, een paar vragen wasrmee ik mijn punt hoop te drukken. En daar heb ik de op- en aanmerkingen van Saskia Stuiveling (rapport Algemene Rekenkamer 2007, 'Zwerfjongeren - een 'vergeten' groep') even bij in het achterhoofd.

1 - allereerst: waar komen toch al die dak- en thuislozen vandaan? Dit 'fenomeen' is begin jaren '90 in Den Haag - en elders in Nederland - plots opgedoken. How come? Dat moet jou - èn andere raadsleden - toch ook niet zijn ontgaan? De burger is het in ieder geval niet ontgaan. En de politie kan het óók niet zijn ontgaan, want die heeft talloze meldingen van talloze burgers over die periode 'ontvangen'. Dus. Of is dit een puur 'binnensteeds' probleem geweest - en dan met name in de 'herstructureringswijken' - waar de Haagse buitensteders niets van hebben 'meegekregen'? Haagse ambtenaren kan het in ieder gavel niet zijn ontgaan, want sinds de creatie van het IJsPaleis - met een communicatief hóógwaardig locatieve uitzichts- en dialoogpositie, teneinde de excentrische gelegen beleidskloof met de burger te dichten - zitten ze er met hun snoet bovenop. Dus: how come?

2 - bestaat er een overzicht van wie, waarvoor, wanneer en hóé in dak- en thuislozenland ergens verantwoordelijk voor is - en was ?


11. Jochem left...
Mon, 21-07-08 6:03 am

”Daklozen en verslaafden kunnen bij de Haagse Zaak terecht voor een postadres. Er staan op dit moment ruim 230 mensen ingeschreven.”

Als het controlemechanisme goed zou werken, dan zou men er direct achterkomen dat ze allemaal voordeurdeler zijn en geen recht hebben op een uitkering. Eventuele zorg en huurtoeslagen worden dan ook niet uitbetaald en belastingteruggave kan je helemaal wel vergeten.

Misschien eens aardig om de belastingdienst er op te zetten want criminele organisaties die moeilijk te pakken zijn kan je wel door de belastingdienst aan laten pakken. Zo is Al Capone uiteindelijk ook in de gevangenis terechtgekomen.

En al reeds uitbetaalde bedragen terug laten vorderen en omdat drugpunt de enige echt aanspreekbare partij is als hoofdbewoner kan de belastingdienst bodembeslag leggen. Dat is dus beslag op de inventaris van de stichting die wij als omwonenden dan voor een prikkie opkopen bij de openbare verkoop die daarop volgt.

Zonder computers en bureaus is het heel lastig werken maar dat is natuurlijk wel ons uiteindelijke streven, dat ze gewoon verdwijnen en wel zo vlug mogelijk. Parnassia en dat drugpunt hebben ons al veel te lang besodemieterd en overlast bezorgd met hun recidive klanten. Zou de gemeente hierin nog vervolgd kunnen worden vanwege het willens en wetens subsidiëren van een organisatie die bewust steunfraude uitlokt?

12. Jeroen left...
Mon, 21-07-08 8:00 pm

Dames & Heren, met al uw terechte commentaar even één ding, waar moeten B v Alphen en Kleinsma dan naartoe. En al die werklozen die in de winter de drugs distribueren en thuisbezorgen in geval van de vliegende vogelgriep. Henkie kan dan geen baantjes meer creeren, Baldewsingh krijgt het verwijt dat hij discrimineert en criminaliseerd, Norder verdient weinig meer aan zijn afspraken met Parnassia voor de te verhuren panden, Weenink kan niet meer liegen en fantaseren en onze vriend Rietveld heeft teveel tijd over om al zijn sites bij te houden. Dus gaat hij ons helemaal overspoelen met zijn superieure en morele schijnheiligheden. De PVV zou ze helemaal gek maken maar lijken nu al gehersenspoeld door de zittende kliek, CDA en D66 valt helemaal niets van te verwachten, en ons stadslulletje Dekker zit zich rijk te rekenen. De SP valt helemaal buiten de boot, als Gommetje verstandig is stapt ze eruit want die heeft haar tijd gehad. Kortom, een nieuw Amsterdams debacle kondigt zich aan. Het heet alleen Den Haag, de internationale vlaggetjesstad, het grootste wapenfeit van onze onvolprezen belastingontduiker en VVD intellectueel Huffnagel.

13. SirCumSized left...
Sun, 18-07-10 12:06 pm

Er is op hulpverlenend Nederland o.h.g.v. verslavingszorg veel aan te merken maar wat zou volgens jullie dan het alternatief zijn? Geen uitkeringen verstrekken aan verslaafden, geen voorlichting geven over hoe minder slecht te gebruiken, atropine in coke verwerken zodat iedere gebruiker na zijn avontuur lekker snel dood is (scheelt ook weer in de kosten?)? Er vanuit gaan dat er afspraken zijn om verslaafden aan harddrugs te stimuleren vanuit de Gemeente geeft mij een signaal dat je misschien zelf iets te veel van de witte dame hebt gebruikt en daar een tikkie paranoia van bent geworden? Overigens krijgen verslaafden die meewerken aan een hulpprogramma slechts alleen "zak- en leefgeld" en niet meteen hun hele uitkering want dan weet je wel waar het geld naar toegaat? Ze staan dus onder een vorm van bewind en frequente controle. Dat kost de gemeenschap geld maar indien men dit niet inzet kost het de gemeenschap nóg meer geld door criminaliteit, veelplegers en inzet van justitiële diensten. Het is dus kiezen uit twee kwaden of je moet het politiek voor elkaar krijgen dat iedere verslaafde zich kan melden bij een "zelfdestructiebedrijf" die hem aan een nieuw leven helpt door zijn huidige leven te beëindigen, denk niet dat je dit er politiek doorheen krijgt ondanks de rechtse geluiden. Overigens zit ik politiek ook aan het rechtse spectrum maar deze problematiek van verslaafden is niet zo één twee op te lossen en de ogen ervoor sluiten kan ook niet

14. marco rens left...
Tue, 28-09-10 10:39 am

Coke basen doe je zo,en drugpunt op de Laan van der Meerderfoort geeft daar lessen in?. Wel even juiste informatie geven he,waneer zo,n bericht de wereld in geholpen word. Allereerst zit Drugpunt helemaal niet op de Laan van Meerederfoort,maar daar zit De Haagse Zaak,wat een dagiopvang is voor alle DOELGROEPEN. Drugpunt heet trouwens tegenwoordig,"Het Straatconsulaat",en zij geven helemaal geen lessen,maar doen in de belangenbehartigging van doelgroepen,wat zij uitstekend doen,en als zeer goede stichting worden gezien,zowel door deze doelgroepen,als door vele maatschappelijke,sociale,en gemeentelijke instellingen. Zwartmaken is makkelijk,zeker waneer het gaat om harddrugs,zoals Base Cocaine is,maar geef dan op zijn minst wel juiste informatie. Enne....nog even over die Base Cocaine.... Laten we lekker doorgaan met helemaaL NIETS DOEN JOH. ZET ALLE GEBRUIKERS TEGEN EEN MUUR,OF OP EEN EILAND JOH. Dat heeft afgelopen decenia zo prachtige resultaten opgeleverd. Tegenwoordig lopen kinderen van nog geen 12 jaar te dealen,en gebruiken...zetten we die ook tegen die muur?. Stop toch eens met die tegenwerkingen,beoordelingen,en bevooroordellingen. Cocaine is er al 6000 jaar,en zal er ook altijd zijn Het is de vraag wat je doet met alles wat om die plant verzonnen is. Dat is namelijk wat slachtoffers creeert,niet de plant zelf!.

15 Omdetuingeleid
Ze doen in Den Haag mijn naam alle eer aan.
Mij benieuwen hoelang die Hagenaars dit nog accepteren.
En dan nog wel met belastinggeld en ook nog eens op de officiele Haagse website.
Volgens mij heeft daar niemand een beetje verstand of heeft die webmaster zelf nog een appeltje met zijn werkgever te schillen, dat hij ze zo in diskrediet brengt?
Weghalen heeft geen zin meer, het kwaad is al geschied en gekopieerd