Home

Gezin met 2 kinderen betaalt jaarlijks 3.500 euro aan gedogen junken-ellende.

posted Sun, 20-07-08

Terwijl Bert van Alphen probeert die dakloze verslaafden onder dak te krijgen wordt er aan het verslaafd zijn zelf niets gedaan. Behalve dan dat je een door de belastingbetaler gesubsidieerde cursus kan volgen om te leren hoe je coke moet basen.
Ze blijven dus die drang houden om te moeten scoren en dat kost u als gezinnetje met 2 kinderen minimaal 3.500 euro per jaar.

Dat zijn de kosten van het gedogen, voor het creëren van gebruikersruimtes, hostels en wat dies meer zij, terwijl het afkicken vrijblijvend blijft. De gemiddelde verslaafde kost jaarlijks (alleen al aan delicten) 487.500 euro. 
Een gemiddelde junk, zo staat in het jaarverslag  van de Regiopolitie Utrecht waar Vogelzang korpschef is, heeft per dag tien bolletjes van 0,1 gram harddrugs nodig. Dat is 65 euro. 

Om dit bedrag te kunnen opbrengen, moet de junk voor 650 euro aan spullen stelen, omdat heling ongeveer een tiende van de nieuwwaarde oplevert. Gemiddeld pleegt een junk zes inbraken of diefstallen per dag om dat bedrag te halen.
Uitgaande van driehonderd 'werkdagen' per jaar steelt hij dus spullen ter waarde van 195.000 euro. Worden daar bijkomende kosten bij opgeteld, zoals de braakschade en de kosten van politie en verzekeraars, dan komt het bedrag uit op bijna een half miljoen euro. Zie het politierapport.
 En dat is dan van 5 jaar geleden, dus zal het inmiddels weer wat meer geworden zijn.                 

"Ze liggen op bankjes in het park, zwerven op straat of wonen in een vervuild huis. Drugsverslaafden oftewel junks. In Nederland zijn er 26.000 tot 30.000 mensen die harddrugs gebruiken.

Het bestaan van een drugsverslaafde draait maar om 1 ding: het scoren van drugs. We hebben
26.000-30.000 verslaafden, dat is dus een schadepost van 7,5 miljard euro per jaar oftewel 468,- euro per inwoner en dat is dan volgens het politierapport van Utrecht de helft te laag ingeschat want dat zou volgens hun berekening 15 miljard zijn.
Om het even dicht bij huis te plaatsen, een gezin met 2 kinderen betaalt op jaarbasis 1.750,- euro aan directe schade, verder te hoge verzekeringspremies voor vervoermiddelen en inboedel en dan ook nog eens flink extra via de zorgverzekering (AWBZ WMO/MO) aan de zorgindustrie, die er alles aan doet om dit in stand te houden, omdat het dik geld opbrengt. 

Ga er dus maar van uit, dat je als gezin met 2 kinderen 3.500,- euro per jaar aan junken-ellende kwijt ben en dat is dan zéér voorzichtig ingeschat, want dan hebben we het nog niet eens gehad over processen gevangenissen enz. 

Een bolletje kost nu 10 euro (in 2003 nog 6,50 euro) Het Utrechtse rapport was van 2003, als we die berekening er op los moeten laten van Utrecht, dan kom je aan het gigantische bedrag van 21,5 miljard, dat is met 16 miljoen inwoners 1.343,- per inwoner, met een gezin met 2 kinderen dus 5.372,- euro per jaar. 

Dat lijkt ons nogal aan de hoge kant, we houden het op wel op die 3.500,- euro incl. extra kosten, voor een gezin van vier personen, dat zou dan te weinig berekend zijn, maar lijkt ons ruim voldoende om de burger te bewegen die vrijblijvendheid van het verslaafd zijn, via de politiek, wettelijk om te laten zetten in verplicht afkicken.

Weet u wel wat 3.500,- euro voor een gemiddeld gezin betekent? dat is minimaal 19 procent meer te besteden, dat is de BTW.

En dan nog bijna een kabinetscrisis veroorzaken om wel of geen 35 euro energietoeslag (per huishouden. niet per persoon)
 

Verplicht afkicken moet het credo worden.
Als de hulpverlening 15-30 duizend euro per daadwerkelijk afgekickte junk zou krijgen, dan zijn ze de eerste die staan te gillen dat verplicht afkicken wettelijk geregeld moet worden.

Dit bericht is eerder verschenen op Mondige burger en zoveel mogelijk geactualiseerd.
Hoewel de instanties niet scheutig (meer) zijn met het verstrekken van actuele gegevens, geeft het wel een duidelijk en onthutsend beeld van wat er zoal speelt in die drugscéne en wat het ú kost.

1. Mijn Trees krijgt een Canadees left...
Tue, 22-07-08 10:42 pm

Als ik buiten de schade die ze zelf veroorzaken, ook nog de hulpverlening, de huisvesting, de begeleiding en alles wat daar nog bij komt kijken, de uitkeringen en de persoonsgebonden budgetten optel, dan kom ik aan dik het dubbele. Tussen de 7000 tot 8500 euro. Maar ik begrijp de insteek wel want die 3500 euro staan nu niet ter discussie. Anders gaan ze steggelen over de hoogte van het bedrag en wordt er niks aan het probleem gedaan.

Namens mijn vrouw en kinderen hartelijk bedankt voor de info zodat ik weet waar ik mij het apezuur voor werk in dit land maar niet lang meer. Ik heb het wel gezien hier. http://www.emigratie.nl/cmsweb/index.php?vm=7&gclid=CLDy95Kt1J QCFQWR1QodOkokw


2. Kromo left...
Wed, 23-07-08 11:10 am

Dat hoeft (J.Klijnsma en B. v. Alphen ) toch niet zelf te betalen ? Gelukkiig maar, want anders zouden ze die hele shit allang sluiten ! Zo lang het volk niet in opstand komt, blijft dit tot in de lengte van dagen gehandhaaft. En weet je hoeveel kogels je kan kopen met dat bedrag wat een gemiddelde verslaafde per jaar kost, meer zeg ik niet ! De oplossing is heel simpel, de veroorzaker van al deze shit moeten gewoon uit hun functie gezet worden en de Junks, verplicht laten afkicken !! Voor een bedrag van 3000 euro netto p/m wil ik de Junkies wel de pleuris slaan, maar dat mag helaas niet.


3. Mondige burger left...
Wed, 23-07-08 11:22 am

Kromo; u bent geen haar beter dan die zorgmaffia.

Ook u doet een poging om die verslaafden te gebruiken om er een (boven)modaal salaris uit te sleuren. Want ziet wat er gebeurt als u daadwerkelijk dat baantje zou krijgen. Dan heeft u zonder verslaafden geen werk.

En dan kunt u wel aanvoeren dat doktoren in een ziekenhuis ook gebruik maken van hun patiënten om er aan te kunnen verdienen, maar die hebben nog de intentie om de mensen beter te maken maar u en die zorgmaffia niet. Laten we zeggen dat u dat geld krijgt als u ze helpt met afkicken en diegenen die echt niet willen mag u alsnog de pleuris slaan.

Deal?


4. Kromo. left...
Wed, 23-07-08 12:25 pm

Mondige Burger : Daar heb je weer gelijk in, alleen en enkelt die weigert moet de pleuris geslagen worden. Maar daar heb mijn twijfel over, ik denk dat velen zullen weigeren om af te kicken.


5. junkers left...
Thu, 24-07-08 11:07 am

de junkers worden goedgekeurd en onderhouden door de belastingcenten van de werkende massa. de wethouder geeft het geld met bakken uit aan de nietsnutten.


6. Kromo. left...
Thu, 24-07-08 2:59 pm

Junker:

Wat je mg style="border:1px solid black; background-color: white; width: 32px; height: 32px; float:left; margin-right: 10px; margin-bottom: 8px;" src="http://denhaagtekijk.blog-city.com/images/noprofile.jpg" width="100" height="100">Junker:

Wat je makkelijk krijgt, kan je ook makkelijk uitgeven !!.

Zo simpel is dat,om het maar netjes te houden wie is weer de ...........juist !!!!