Home

Junkenoverlast in Moerwijk, tijd om locatie Vennepark te verplaatsen.

posted Thu, 31-07-08

 

Nu duidelijk blijkt dat de omgeving rondom de Betje Wolfstraat in hoog tempo verloedert en de overlast van junken onacceptabel groot wordt, misschien toch eens tijd om die locatie Raaphortslaan nr.1 in de planvorming te betrekken.

AD 31 juli

En dan ook nog eens agenten bedreigen, kan natuurlijk niet.

Mondige burger had eerst zo zijn bedenkingen, wat betreft de tijdelijke verhuizing van de
Kessler stichting naar die kerk in de wijk, maar dat was voor al die negatieve berichten over de wijk naar buiten kwamen.

 


En als het inderdaad zo is dat de overlast de spuigaten uitloopt, zal je misschien toch wat moeten doen met dat voormalige, nu leegstaande gebouw van de sociale dienst. 

Het is makkelijk te regelen, want de totale omgeving er om heen, is al reeds gesloopt en de rest, wat er nog staat, gaat in 2009 weg.
Ze zijn de huidige bewoners al aan het uitplaatsen.

Er zijn in die omgeving op het ogenblik geen belanghebbenden (meer) die zullen gaan protesteren. 

Verder is er aantoonbaar overlast in de buurt en het wordt met de dag erger. 

Marjolein de Jong had al reeds aangegeven om met het geld van de niet meer te realiseren derde gebruikersruimte, de locatie aan het Vennepark te verplaatsen
De bewoners rond het Vennepark zouden graag zien dat het gemeentebestuur de kans aangrijpt nu eens en voor altijd van die schandvlek af te komen.

Nu kan het zonder slag of stoot.
Niemand is gelukkig met Vennepark, maar je kan natuurlijk, tegen beter weten in, nog altijd jezelf als gemeentebestuur voor de gek blijven houden. 
Verder kan je er dus op wachten dat de overlast vanwege het dichttimmeren van de te slopen panden in die buurt alleen maar groter zal worden en regeren is toch vooruitzien? 

Toon eens visie en hak nu die knoop eens door. 

1. Venne-moeras-bewoners left...
Thu, 31-07-08 6:41 pm

Het is natuurlijk wel aantrekkelijk die locatie, maar we willen toch wel een paar kanttekeningen maken. Op het ogenblik staat de nieuwbouw daar in de startblokken en dan zitten straks de toekomstige bewoners er mee.

Je ziet dat die verslaafden zich gedragen als een soort stadsvernieuwingsnomaden, die zich steeds maar door die stad blijven verplaatsen. Daar waar gesloopt wordt, vindt je ze in de dichtgetimmerde woningen.

We willen eigenlijk dat er meer gedacht wordt aan een soort ketenpark, zoals die directieketen die ze voor de bouw gebruiken en die schakel je dan aan elkaar tot 1 complex. Nu heb je de vervelende situatie dat er aan het Vennepark en aan het Zieken dik is genvesteerd en dan loop je niet zomaar naar een ander pand. Dan lopen ze ook snel met de kreet kapitaalvernietiging te schermen. Als je een ketenpark hebt, dan hoef je het bestemmingsplan niet aan te passen en een vergunning voor die keten is 1 pennenstreek, want dan krijg je een bouwvergunning voor een tijdelijke locatie. Die vergunning kan de gemeente zelf afgeven, daar is geen beroep tegen mogelijk en dat scheelt een hoop gezeur.

Nadat de nieuwbouw gereed is en die verslaafden ongetwijfeld gaan verkassen naar een ander sloopgebied kan je in 2 dagen de hele boel verhuizen. Geen kapitaalvernietiging geen ellenlange procedures en vooral; geen strijd, geen woede. Iedereen blij.

Want nu doet zich ook het vervelende feit voor, dat er in de buurt van het Vennepark niets meer te slopen valt en de stadsvernieuwing druk doende is in Transvaal en alle klanten van het Vennepark komen dus uit Transvaal en dat staat in schril contrast met het feit dat die gebruikersruimten daar moesten komen waar de meeste overlast is.


2. Anal Poet left...
Thu, 31-07-08 6:42 pm

" Blijven bellen, burgertjes, blijven bellen ....

Dan kunnen we dossjtje pbwtjhs doen .... "

Opbouwen door af te breken.

Zr creatief.

Ja, in 1942 zker.

Maar dat was nog vr DhThVh.

En nog voor 'The Privatization Of Kontmercial Febbllh As We Know IT'.

Nog voor het eerste IC-tje ....

En vr Bill's eerste - gegapte - PC'tje.

Zelfs nog voor D Competition of Inter Faces.

En rm voor 'The Mother of All Inventions':

een of ander unkillable kut-project van Masth DARPA.

" The opening up of new markets and the organizational development

from the craft shop and factory to such concerns as US Steel illustrate

the process of industrial mutation that incessantly revolutionizes the

economic structure from within, incessantly destroying the old one,

incessantly creating a new one "

Dus was dat vr HIV.

Qua 'Inside Out'.

Hgwaardig.

Hl erg zker.

Dus.

ZesenZestig jaar later.

In 2008.

Onder In 'n 'Laag Cement' ...


3. Venneparkers left...
Thu, 31-07-08 7:21 pm

DHTK,

Wat jullie hier voorstellen is vragen om de droom van Jetta en Bert op te geven. Hun beider droom is hardnekkig aan te tonen dat ze overwicht hebben via hun machtspolitiek en daarom de besluiten maken in deze, en ten alle tijde het Vennedrugshol als hun trots open willen zien bij het speelplein.

Zelfs die kleine meiden hier worden lastig gevallen door die junkies, b.v. komt er eentje aanlopen uit het hol, en zegt tegen het jonge meisje van 12 jaar: "wat een lekkere borstjes heb jij" en meer van dat soort praatjes. Dat zo'n viezerik dat zegt, huivert het meisje, maar onder het mom dat ze niet goed bij hun hoofd zijn, zegt niemand wat terug. Alleen de bewoners praten er over, en de hekel aan dat drugshol wordt er niet minder op.

Dit heeft niks meer met hun wijsheid te maken, dat heeft 99% van Den Haag door, behalve die paar van Groen Links, en die paar van de PvdA. Er wordt geleden onder het junkjuk van de PvdA.


4. Willemijn left...
Thu, 31-07-08 7:48 pm

Eens houdt het toch op en niet goedschiks dan maar kwaadschiks. En je kan er op wachten dat het niet lang meer kan duren, want je hoeft alleen maar een paar dingen in het nieuws met elkaar te combineren.

Mondige burger die zijn diploma Springmeester heeft gehaald.

En 28 kg Semtex gestolen in Frankrijk.


5. Mondige burger left...
Fri, 1-08-08 9:03 am

En Deetman zou toch gaan onderzoeken hoe het kwam dat de Venneparkers wel klachten hadden en zijn eigen politie in zijn opdracht stond te liegen dat het niet waar was? Maar dat onderzoek is er natuurlijk nooit gekomen.

Waarom zou je als slager je eigen vlees keuren als je toch de uitslag al weet of gaat manipuleren dat er jou niets te verwijten valt. Zie hier de RTV west reportage van die beschamende vertoning.

Maar Deet zag de bui al hangen en dacht; hier moet ik wegwezen. Stond hij eerst nog te dreigen dat hij ons nog jarenlang dacht te kunnen zieken door nog een aantal jaren als korpsbeheerder de boel te kunnen belazeren. Nadat Ella Vogelaar op bezoek was geweest en hij met zijn neus op de feiten werd gedrukt, dat zelfs een speciaal daarvoor aangestelde wethouder niet eens Den Haag aan kant wist te houden, koos hij maar eieren voor zijn geld en vertrok met zijn staart tussen de benen naar de Raad van State.

Dat die wethouder er alleen maar is gekomen omdat hij die functie had gekregen als een soort judasloon omdat hij de Venneparkers had verraden en Henk Kool hem bedreigd had dat hij het anders wel kon vergeten mag natuurlijk niet gezegd worden.

En dan willen we het er nog niet eens over hebben wat Deetman er van dacht, om te moeten ervaren als CDA burgemeester dat het CDA uit de coalitie werd gesmeten als onbetrouwbare partner door de PvdA.

Maar dat Deetman totaal onbetrouwbaar is gebleken voor de Venneparkers kan natuurlijk niet meer ontkend worden.

En van alle mooie beloften die Wouter Bos in zijn speech beloofde waar te maken, is helemaal niets terechtgekomen.


6. Toedeledokie left...
Sat, 2-08-08 1:51 pm

Het maakt niet uit wat de burger wil, het gaat erom waar de Pvdawethouders mee willen lopen geuren. "Zie je wel dat een gebruikersruimte naast een kinderspeelplaats gaat. Het was een moeilijk besluit, maar IK heb toch doorgezet" (citaat van die griezel klijnsma). Het maakt wethouders niet uit hoe ze de burgers, een stad e.d. achterlaten, als zij maar een "wapenfeit" op hun naam kunnen schrijven. Helaas is het zg pikmeerarrest (een wethouder is niet persoonlijk aansprakelijk te houden) in werking. Als al die t.v.n en ei.ls persoonlijk aansprakelijk gesteld zouden kunnen worden, dan zouden ze het wel uit hun hoofd laten hun vriendjes van de zorgmaffia zo te bevoordelen!


7. Anal Poet left...
Sat, 2-08-08 3:15 pm

Toedeledokie left ... " Het was een moeilijk besluit, maar IK heb toch doorgezet" (citaat van die griezel klijnsma). "

Je moet de uitspraak van Klijnsma naast de uitspraak van (voormalig) SACEUR Wesley Clark leggen:

" There is no place in modern Europe for ethnically pure states. Thats a 19th-century idea, and WE are trying to transition into the 21st century, and WE are going to do it with multi-ethnic states. "

Het is niet het 'WE' maar wel het 'IK', waar Van Baalen indertijd onbedaarlijk om moest lachen toen Bert Bakker stelde dat 'WE' dat samen .... et cetera et cetera

Leg beide uitspraken dan naast de theorien van Joseph Schumpeter, dan heb je tegelijkertijd 'the old' en 'the new'.

Of, zo je wilt, naast de theorien van Milton Friedman en Thomas Friedman: dan krijg je een pr-post Flat Gat.

En leg ze dan ook naast de personal opmerkingen van personal experts, die deze week stelden:

" ... Het is alsof er een hogesnelheidstrein beschikbaar is en de overheid het gebruik van de paardentram verplicht stelt ..."

En het antwoord van d publiek private 'professionals':

" ... Volgens een woordvoerster van het ministerie wordt het elektronisch patintendossier echter "gebaseerd op de huidige internettechnologie in combinatie met een zwaar beveiligd systeem" om de privacy van patinten te beschermen ... "

en

" ... Zij stelt dat Ottes en Van Rijen "blijk geven van weinig kennis" over ht Systeem en dat zij niet namens de RVZ spreken. Een woordvoerder van het adviesorgaan bevestigt dat de twee op personal titel spreken. Hij zegt dat Ottes en Van Rijen de internal regels van de RVZ hebben geschonden. "

Kortom, oftewel deswegens:

de externalities zijn nog niet optimaal contform genternaliseerd, mrrukt kundig.

Maar leg het de een k naast de eeuwigdurende sustainable growthbeweging in de Amazone, waar ht water zowel procesmatig naar zee als wel dan ook indien tch welkenskundig procesmatig naar de bergen stroomt.

En dt, mijn lieve, lieve kleine kleutertjes, dt is dan pas d oudste beweging op aard ...

Of, om met d het een Cruijff te spreken:

" Je ziet het d een beweging pas als je gescwwwhrrt ... hpt !!! "

(en daar komt geen Corporate Governor aan te 'pas')

(maar die hppen danauk geen leffel plee int fielt)

(daar moet .... 'nnnnnnnh ... Piiiiiiiiiiimhl nh

daar moet 'n Pmhl nh

daar moet 'n Piemhlnnh .... )

(hhwwww .... l ... hl hl hl

wie hgr de tjzmpjhnz

wie hgr de tjzmpjhnz !!)


8. dhtk left...
Sat, 2-08-08 3:29 pm

Het 2e pikmeer arrest dateert van 1998]

Daarna is men druk bezig geweest om ambtenaren etc. alsnog te willen laten vervolgen zoals de Strafrechtelijke aansprakelijkheid in tijden van incidentenpolitiek maar dit zou pas tot enig resultaat kunnen leiden indien er sprake is van een junk die een kind of iemand anders mishandelt of vermoord. Iets wat de grote vrees is van de omwonenden en die vrees is niet denkbeeldig want eens zal dat toch gaan gebeuren.

Nu bleef het in de reactie van de Venneparkers beperkt bij het feit dat een 12 jarig meisje onbehoorlijk werd aangesproken, de volgende keer kan zon louche figuur wel eens handtastelijk worden en dan denken wij dat je n een dode junk hebt n een volksopstand en hopelijk maken ze dan dat drugshol met de grond gelijk. De gemeente is dan HARTSTIKKE blij dat ze er zo vanaf komen en een beschuldigende vinger naar de bewoners kunnen richten.

Maar ondanks het Pikmeerarrest is minister Donner bezig met aanpassingen om ambtenaren toch strafrechtelijk te kunnen vervolgen als daar aanleiding toe is.

Dus die carte blanche om maar wat aan te rommelen wordt toch wel beperkt. We volgen het op de voet, want de omwonenden hebben nu een rechtspersoon tot hun beschikking die namens hen die juridische procedure kan voeren. SHIP Stichting Haags islamitsisch Platform die namens de bewoners een procedure had aangespannen is toen door de rechter niet ontvankelijk verklaard omdat hun statuten daar niet in zouden voorzien.

Het slaat nergens op maar geeft gewoon aan dat de rechterlijke macht geheel ondergeschikt is gemaakt aan politieke belangen. Dat bleek ook bij de Raad van State waar men zich zogenaamd niet bevoegd vond. En achteraf bleek dat die rechters alle drie PvdA gelieerd bleken te zijn. Nederland mag zich allang geen rechtstaat meer noemen.

Maar die lacune van niet toereikende statuten is inmiddels opgevuld.

Artikel 2

1. De stichting heeft ten doel:

Het verstrekken van ondersteuning inzake inbreng, begeleiding en vertegenwoordiging namens hen over zaken die direct de levensomstandigheden betreffen, waarin inbegrepen de inrichting van de openbare ruimte en het tegengaan van de vestiging van ongewenste al dan niet controversile voorzieningen in de directe omgeving voor zover deze de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de doelgroep in min of meerdere mate zouden kunnen schaden en/of schade voor have en goed valt te verwachten en dat voor kinderen in het bijzonder.

9. Hanaah left...
Sat, 2-08-08 5:28 pm

Als er een kind wat gebeurt dan heb je niet alleen dooie junken maar dan denk ik dat deze burgemeester dit beleid niet zal afdekken dan zullen die Klijnsma en van Alphen zich ook ernstig zorgen moeten gaan maken over een eventuele reactie uit de buurt of van de burgemeester zelf.