Home

Nota verslavingszorg, voorbode van een stad in opstand?

posted Sun, 30-03-08

Behandeling nota verslavingszorg.
Woensdag 2 april 13.30 uur raadzaal ijspaleis. 
De commissie Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) behandelt het ontwerpvoorstel Nota verslavingszorg 2008-2010.
Het realiseren van acht nieuwe voorzieningen voor verslaafde dak- en thuislozen vormt een onderdeel van het voorstel.


Al die tijd heeft men het doen willen voorkomen dat de verslaafden niet de overhand zouden hebben in de opvang van de Haagse daklozen. Maar het blijkt nu dus wel degelijk over de verslaafden te gaan en niet primair over niét verslaafde daklozen, gezien de
Nota verslavingszorg.

Dat het nu maar voor iedereen duidelijk is.
We hebben het alleen over verslaafden, de oudere goedmoedige dakloze, die ze in eerste instantie in beeld hebben gebracht, blijkt dus alleen maar een afleidingsmanoeuvre te zijn geweest.

(Film denhaagonderdak speelduur 18 minuten.)

Gerichte preventie tegen verslaving krijgt extra aandacht, dat is al winst. 
Maar er wordt ook van de burgers een inzet gevraagd en dat is nu net even een brug te ver.
En dat heeft het bestuur geheel aan zichzelf te wijten. 

Nu moeten ze aan de rest van de stad even die 8 (voorheen 9) locaties zien te slijten en dat zal niet gaan lukken vrezen wij.
Want waarom richt je het beleid op preventie, terwijl je ze wel laat slikken en spuiten in een gebruikersruimte?

De drammerige wijze waarop ze die harddruggebruikersruimten hebben gerealiseerd, krijgen ze nu als een boemerang terug.
Er wordt wel aandacht besteed aan de positieve effecten van de heroďneverstrekking maar over enige positieve effecten van de harddrugsgebruikersruimten lezen we niets.

Dat kan dan alleen maar als negatief uitgelegd worden en dan heb je het er natuurlijk liever niet over, dat het, "experiment" uitgevoerd over de ruggen van de kinderen in de buurt, gewoon mislukt is.
Toch fijn voor die ouders dat hun kinderen gebruikt zijn en worden als proefkonijn voor psychotische verslaafden.

                  Een Turkse dame, hoezo niet geďntegreerd?

                  

Er komt geen 3e gebruikersruimte maar er is nog geen maximale capaciteit bereikt van de huidige, wordt er nog even fijntjes bij vermeld en dat zal ze echt gaan opbreken. 

De nota pretendeert een sfeer te ademen, van een groot probleemoplossend vermogen.
Maar blijft dus straks steken in het feit dat de burgers die ze zo hard nodig hebben, niet zullen meewerken, omdat die door het bestuur belazerd zijn en nog gáán worden.
Was er eerst sprake aan het Vennepark van 30 gebruikers, nu zijn het er al 90 en dat worden er straks 120. 

Nu Deetman weg is en als korpsbeheerder niet meer de politie onder druk kan zetten om vooral géén aangiftes op te nemen, zou er aan die situatie een eind kunnen komen, omdat het dan duidelijk is, dat al die tijd de raad op het verkeerde been is gezet.
Dat bleek eigenlijk al tijdens
de evaluatie toen de betrokken politieambtenaar waarschijnlijk in Deet’s opdracht stond te liegen vertellen, dat er geen incidenten waren, terwijl de bewoners maar liefst 22 a4tjes konden overleggen met allerlei klachten en incidenten.

Van het
toegezegde onderzoek van Deetman hebben we ook nooit meer wat  van gehoord.

Gelukkig heeft onze nieuwe burgemeester Jozias van Aartsen een hele andere kijk op deze zaken.
Zie hier zijn mening over overlastgevende verslaafden en hier hoe hij over veiligheid denkt en waarom hij niet met Jetta Klijnsma wilde lopen. (spiegel).

En Marieke Bolle (PvdA) blijkt dus ook uit haar nek te kletsen met haar, nu blijkt, waardeloze toezegging;
”En één zekerheid: als het niet goed loopt, als er overlast komt, dan gaat dat ding onmiddellijk dicht. Daar kunnen we kort over zijn.
Daarom heb ik voor gestemd.” 

Al die tijd hebben de bewoners rond de huidige gebruikersruimten het ook moeten stellen zonder enige hulp van de rest van de Hagenaars.
Die vonden het allang best zo, dat het tenminste niet in hún buurt was.
Nu Bert van Alphen die
8 locaties bekend zal gaan maken, willen we nog wel eens zien of ze de boel in het gareel kunnen houden of dat we Bossche toestanden kunnen verwachten.
Feit is en blijft dat ze er hier nog niets van geleerd hebben en nu weer zonder enig overleg met de omwonenden die locaties er doordrukken van bovenaf.

Als je bewoners razend wilt krijgen, is dat de juiste methode.
En dan nog het lef hebben om naar dat Utrechtse succes te wijzen.

Dit gemeentebestuur had een hele hoop problemen kunnen voorkomen, door de kwestie van de gebruikersruimten naar behoren op te lossen.
Met de suggestie van Marjolein de Jong (D66) om met het geld van de niet meer te realiseren 3e gebruikersruimte het
Vennepark te verplaatsen is ook nog niets mee gedaan. 

Veel mensen denken nog steeds dat de verslaafden hun drugs gratis krijgen in die gebruikersruimten en dat daardoor de overlast af zou nemen. We zijn dus niet te beroerd om die mensen te informeren over het feit dat die junken nog steeds moeten blijven roven en stelen om hun spul te scoren en ze in die gebruikersruimten alleen maar mogen gebruiken, ze krijgen niets gratis. De dealers worden aangetrokken als vliegen op een lamp en zorgen met hun handel voor nog meer overlast.

We wensen Bert van Alphen heel veel wijsheid toe bij het realiseren van die locaties en als hij niets aan die gebruikersruimten wil doen, prettige wedstrijd straks met een stad in opstand.
Want de geschiedenis herhaald zich, geen overleg met bewoners en het door de strot drukken van locaties zou er voor kunnen gaan zorgen, dat ze straks weer voor hun leven mogen rennen.

Gezien het overgewicht bij die steeds vadsiger wordende figuren* is dat voor een gezond lichaam nog heilzaam ook, nu nog een gezonde geest tussen die eigenwijze oren.
*Foto Haags allerlei
       1. Roel left...
Mon, 31-03-08 4:40 pm

Als ze slim zijn geven ze eerst de adressen van panden die ze liever kwijt zijn.


2. Venneparkers left...
Mon, 31-03-08 9:33 pm

Bert van Alphen moet het Drugshol bij het speelplein sluiten, anders sluit de buurt het.

De kruik gaat net zo lang te water tot ze barst.

Als Bert van Alphen OORLOG zoekt kan hij die krijgen.


3. Angeline&eric left...
Wed, 2-04-08 4:22 pm

Mensen die het idee krijgen dat er niet naar hun geluisterd wordt kunnen uit onmacht domme, of beter geformuleerd, minder slimme dingen doen. Heb ik ook aan onze Burgemeester verteld, maar wij hebben voor nu in ieder geval ons doel bereikt! We weten ook wel dat dit geen oplossing is en alleen maar uitstel! Maar je moet wat, en rellen willen we zeker niet, dan maar liever een brandje, toch??


 


 

http://www.denhaagtekijk.blog-city.com/nota_verslaafdenzorg_voorbode_van_een_stad_in_opstand.htm