">

Home

Onze ge Haagse daklhze ehs.

posted Thu, 22-05-08

De Haagse VVD-fractie wil dat daklozen uit de eigen regio voorrang moeten krijgen bij opvangcentra.Volgens de partij wordt een groot aantal bedden in centra ingenomen door mensen uit het voormalig Oostblok die hier op de bonnefooi naartoe zijn gekomen. En daar zouden de Haagse dak-en thuislozen de dupe van zijn.
Maar volgens de Haagse instanties is de nood helemaal niet zo hoog. Zowel bij de Kessler Stichting als bij Leger des Heils, waar veel daklozen worden opgevangen, valt de toestroom van Oost-Europeanen erg mee.

Bron RTWwest


Hierop voortbordurend komt het ons voor, dat we eigenlijk alleen maar Haagse daklozen moeten huisvesten, verder gaat onze taak als hier voor aan meebetalende burgers ook niet. 

De VVD had al eens vragen gesteld over het feit dat Zoetermeer haar daklozen naar Den Haag stuurt.


Eigenlijk zou je een soort Shengenverdrag moeten hebben, dat een asielzoeker alleen maar de procedure kan opstarten in het land waar deze zich in eerste instantie heeft gemeld. 

In Haagse termen vertaald; de gemeente waar de dakloze het laatst stond ingeschreven als zijnde gehuisvest, is verantwoordelijk voor de huisvesting van die persoon als dakloze. 

We zijn benieuwd om hoeveel daklozen het dan werkelijk gaat als die cht hun roots in Den Haag zouden moeten hebben.
Ongetwijfeld is het probleem dan veel kleiner, omdat we als grote stad met die goede voorzieningen nu en straks een aanzuigende werking hebben op nit Haagse daklozen.

Als de omliggende gemeenten gewoon niets doen en ze in hun eigen sop gaar laten koken, dan is Den Haag natuurlijk nog slechts de nige optie
Dat is dan niet alleen aan de orde met die daklozenopvang, maar  natuurlijk ook met die gebruikersruimten. 
Het kan toch niet zo zijn, dat de Hagenaar op mag draaien voor de gemakzucht waarmee de omliggende gemeenten ons als hn afvalputje gebruiken?

Minder daklozen  betekent ook minder oorlog in de wijken straks en misschien kan je zelfs wel met minder locaties af als je op deze wijze die gemeenten hun eigen daklozen teruggeeft.

Hier; ze zijn voor jullie, veel plezier er mee. 

Je hoeft het ook niet moeilijker te maken dan het is.
Door gewoon die eis te stellen  dat ze alleen maar geplaatst worden in die opvang als ze aan kunnen tonen, dat ze voorheen in Den Haag woonden, zou men het probleem al grotendeels op kunnen lossen.

Dan heb je van die Oostblokkers die beslag zouden leggen op de opvang ook
geen last meer.

 

Blijft overeind dat de gevolgde procedure van Bert van Alphen de toets der kritiek niet kan doorstaan.
In het jaar dat
inmiddels is verstreken had hij allang in goed overleg met die buurten iets constructiefs van de grond kunnen trekken.

Maar met Spoorwijk dreigt het nu al helemaal mis te gaan.

We staan nog steeds op het standpunt dat de burger niets te maken hoeft te hebben met de omwil van verslaafden om af te kicken.

Wel altijd de mond vol over het begrip dat we moeten hebben voor die dakloze verslaafden, maar vooralsnog toont deze gemeente totaal geen begrip voor de situatie waarmee zij willens en wetens de argeloze burger opscheept. 

1. Burger left...

Thu, 22-05-08 10:47 pm

Begrip voor de hardwerkende Burger is er niet. De Burger betaalt zich blauw aan dit en dat en krijgt ook nog eens de stront door de strot geduwd, ongevraagd, omdat junks nou zo'n lekkere zin hebben om drugs te gebruiken, terwijl die Burger werkt om de zaken braaf te betalen.

Begrip voor de junks is er wel.

Opvallend genoeg krijgt de junk tegenwoordig de mooiste panden om gewoon in alle gemak drugs te spuiten. De junk wordt vertroeteld om junk te zijn, junk te blijven en zielig gevonden te worden. En owee als de Burger de junk niet zielig vindt, terwijl de wethouder lak heeft aan de Burger, zo blijkt, maar wel medelijden heeft met de oh zo zielige junk. De junk die rooft, die de maatschappij een boel geld kost, die in je auto inbreekt, en die met criminele activiteiten geld kan verdienen, de Burger zo schade toebrengt, om daarna vervolgens met de belastinggelden opgebracht door de werkende Burger, gewoon op de luie reet lekker geniet van zijn portie drugs als de Burger weer voor de zoveelste dag braaf aan het werk is om zijn boterham te verdienen, en de belastingsgelden op te hoesten om de junk zodoende een mooi pand te bieden, dankzij gemeentelijke wanbeleid en verstandelijke dwaling, schone spuiten te bieden, maar te spuiten in het vlees, om zo het bloed opnieuw van drugs te voorzien.

Zo zit de Burger wanhopig te kijken naar alle nieuwe dagen waar de Burger gepakt wordt omwille van het vertroetelen van de junk, door Hollands wandrugsbeleid. Zo kweekt de machthebber, zonder erg in te hebben, meer en meer junks in Holland.

Mogelijk het enige land ter wereld, Holland, waar waanzin, drugsgebruik goed gepraat, goed behandeld, goed gedoogd en zodoende goedgekeurd wordt door onweldenkenden die machthebbers worden genoemd.

Burger staat er bij en kijkt er naar en denkt: oke, het is het grote geld, het drugsgeld in combinatie met het overheidsgeld, dat samensmelt in het levend houden van de junkenwereld in Holland.

Burger is de stille dupe. De junk is in de roes van de drugs en denkt nauwelijks na, de onweldenkende machthebber kan niet nadenken en laat deze wereld domweg voortduren, en Burger kijkt nog een keer, en Burger denkt, machthebber, bestuurder, waar is je verstand? Toch niet in je achterbroekzak?

2. Mondige burger left...
Sat, 24-05-08 3:42 pm :: http://www.mondigeburger.org

8 locaties daklozenopvang Bert van Alphen.

"Die lijst met nieuwe locaties laat echter nog even op zich wachten. Zoals het er nu naar uitziet, presenteert de wethouder het opvangplan op dinsdag 27 mei in het college van burgemeester en wethouders. Alle betrokkenen worden vervolgens tijdens een bijeenkomst op maandag 2 juni van de plannen op de hoogte gebracht"

Zeker weer een "foutje" om de burger in het ongewisse te laten. Maar we mogen van David Rietveld niet uitgaan van een complottheorie. Nee, natuurlijk niet, allemaal stomtoevallig dat die raadstukken nooit ergens te vinden zijn. Pagina's die onbereikbaar zijn of gewoon van het internet verdwijnen allemaal z toevallig.


 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

\