Home

Restaurant Vennepark, blauwe bonen en kogelbiefstuk. De PvdA betuigt spijt aan de Venneparkers!

posted Sun, 5-11-06

Update vanwege de evaluatie van de gebruikersruimten.

In de nacht van 25-26 sept. 2006 werden de bewoners opgeschrikt door pistoolschoten.
Overdags wordt het Vennepark beheerst door de drugsdealers, maar omdat 's avonds het drugshol gesloten is, gebruiken ze de bar aan het Vennepark als uitvalsbasis voor hun handel. 
Gezien deze ongewenste ontwikelingen  probeert de PvdA de boel te sussen.

De PvdA betuigt spijt aan de Venneparkers!
En vergeet op hun site vooral geen bericht achter te laten in dat zéér speciale venster....

Zie ook het nieuwe meldingsregister voor drugsoverlast rondom drugsgerelateerde panden.

                Dealers aan het Vennepark

Bewoners rond drugsgebruikersruimten ondervinden veel overlast, vooral aan het Vennepark met de gebruikersruimte direct gelegen aan een speelplein.
Zie voor meer informatie ook de website van 
www.mondigeburger.org  
Waar u ook even gezellig kunt meezingen.

De bewoners zien de komende evaluatie van de gebruikersruimten bij voorbaat al als doorgestoken kaart.
Een één twéétje van Klijnsma en Deetman.

Incidenten vanaf 11 mei 2006 aan het Vennepark
Let wel, dit is wat men heeft geconstateerd.
Er is natuurlijk veel meer gebeurd, wat de (werkende) bewoners niet hebben gezien.

Loes schreef 18-09-2006 om 18:58
@

Vanmiddag, 18 sept, om 10 voor 4 kwam er een junk uit het drugspand, stak met labiele grote passen de vennestr over, liep zo'n 10 meter verder, zag een zwart jasje op de grond aan de overkant van de straat liggen, stak zonder te kijken snel over, raapte het jasje op, stak weer over en met nog steeds grote wankelende passen liep hij weg.
Er kwam een turks meisje van ongeveer 13/14 jaar met 2 kinderen van ongeveer 4 en 7 jaar aanlopen en keken verdwaasd. Blijkt het jasje van het ene kleine kindje te zijn geweest, maar ze durfden niet achteraan te gaan.
Ik zag het gebeuren, maar het ging zo snel dat ik ook niet goed wist wat te doen, want die vent zag er eng uit.
We vroegen ons af, wat moet hij toch met dat kleine jasje?
Het kindje was niet uit te leggen wat die engerd met zijn jasje moest.

21 augustus 14.55 uur
Er stonden bij de ingang, 4 finnen van ongeveer 18 jaar oud. Een kleine personenauto met het logo van Haagwonen komt bij de eerste parkeerplaats, de auto stopt voor de ingang van het pand en toetert. 1 van de 4 jongens loopt met enkele stappen naar hem toe, steekt zijn hoofd in de auto en ze praten een minuutje. De jongen had een rosé truitje aan. De bestuurder van de auto deed alsof hij wou wegrijden, trok op, toetert weer, waarop de jongen weer komt aanlopen, steekt zijn hoofd in de auto, haalt iets uit zijn zak, klein spul, en dit duurde maar een half minuutje of korter, een snelle handeling. De Haagwonen auto rijdt weg, de jongen begeeft zich weer tussen de 3 andere, en ze blijven voor het pand staan, op een halve meter naast de ingang half hangend en zittend op de verdeelkast van Casema.
De bewoners zien dat de handelingen alles hebben te maken met dealen en/of verkopen van drugs en ze noteren de datum en de tijd.
21 aug 2006 - 14.55 uur en het kenteken van het wagentje van Haagwonen is 87-PP-KP

10 aug. s’middags Bewoners krijgen de stellige indruk dat het aanwezige personeel van Parnassia het overwicht kwijt is, gezien de toeloop en de aanwezige mensen op straat en in het pand.

7 aug. omstreeks15.00 uur. Dealers lopen gebruikersruimten in en uit, er is binnen geen zicht op wat zich werkelijk afspeelt. Bewoners horen schreeuwen dat dealer niet weg mag gaan en bewoners constateren dat er gedeald wordt.
Verslag van maandag 7 aug.
De dealer liep met de junk mee het pand in, en kwam er na een minuut weer uit, toen hing zijn handlanger voor het hol, een man van mogelijk zestig, en sprak de aankomende junks aan, en tot twee maal toe ging hij mee naar binnen, de eerste keer heel kort, een minuutje, tweede keer toen het wachten op de junks hem te lang duurde, ging hij weer mee met een andere toen de deur werd geopend, en nu bleef hij twee minuten binnen, want ongeveer direct erna kwam er een junk en die ging in de auto van de dealer zitten, en hij reed een 20 meter verder, in de van de Vennestraat, de auto stopte, geld en drugs werden uitgewisseld. Een politieauto kwam langs rijden, merkte niets, na 5 min reed een politiebus langs, die leek er vlak achter te stoppen, maar de politiebus was binnen een halve minuut weer weg, er reed erna zelfs een motorfiets/agent langs, en niet één die ook maar iets opmerkte, en dat was al zo'n 10/15 min later, toen de dealer wegreed, om het park heen, om zijn handlanger op te pikken, die ondertussen weg was gelopen naar het park achterin.

3 aug 20:35 Brandweer gevolgd door politie bij het drugshol. Bewoners worden in het ongewisse gelaten.

3 aug. 14,30 uur Er wordt gedeald onder de neus van de langsrijdende politie, maar die constateert niets (?) en onderneemt dus ook geen actie.
Tevens staan junken op straat alcohol te gebruiken en ook hier gebeurt niets mee.

27 juli 01.00 uur Prostituees gesignaleerd aan het Vennepark

26 juli 16.00 uur Bewoners constateren dealen door drugskoeriertjes op scooters.

26 juli 13.15 uur Bewoners constateren dealen bij gebruikersruimte.

25 juli 17.30 uur Groepje van 4 verslaafden houdt zich op voor gebruikersruimte, één persoon heeft overduidelijk een slechte ”trip”. Vanuit de gebruikersruimte wordt géén hulp geboden.

24 juli en andere data. Verslaafden lopen over het speelplein naar gebruikersruimte,ondanks verbod en op straffe van het innemen van het ”pasje”.

23 juli. Verslaafde gebruikt op het speelplein met folie en aansteker
.
19 juli Waarschijnlijk overleden of stervende verslaafde op het speelplein wordt afgevoerd per ambulance. De technische recherche legt de situatie middels foto’s vast. Geen enkele publicatie in de media.

11 juli Verslaafde probeert fiets van 6 jarig meisje af te pakken.

9 juli Politie voert controle op, bewoners ervaren het als uitermate storend en ergeren zich mateloos.

6 juli Melding dat 2 verslaafden diverse malen gebruiken op het speelplein.

6 juli Vier personen maken ruzie voor de gebruikersruimte en bedreigen elkaar. ”Als ik je in de buurt zie maak ik je af”

4 juli Bewoonster meldt dat een Hindoestaanse verslaafde met groot keukenmes rond loopt.

3 juli  Bewoonster meldt dat een dealer regelmatig wordt gesignaleerd met een Golf XH-66-GH

22 juni 17.30 uur Bewoner meldt dat verslaafden herrie staan te schoppen en verbied de kinderen buiten te spelen.

21 juni 14.00 uur Verslaafde bedreigt voorbijgaande kinderen en zegt tegen een 9 jarig meisje "als ik jullie pak, vermoord ik jullie"

20 juni 14.30 Verslaafde houdt zich op bij de gebruikersruimte met een ijzeren staaf van 75 cm die duidelijk zichtbaar is.

14 juni 14.00 uur Verslaafden lopen bewoonster te jennen met seksueel getinte opmerkingen.

13 juni 15.30 uur Verslaafde vrouw loopt met ontbloot bovenlijf en doet onzedelijke voorstellen aan passanten.

8 juni 10.00 uur en op andere tijdstippen. Verslaafden houden zich op bij de kinderspeelplaats, ondanks het verbod, en schelden aanwezigen uit.

7 juni 16.00 uur Junk raakt in psychose en vernielt 6 geparkeerde auto’s Bewoners worden door Parnassia geschoffeerd omdat deze staat te beweren dat ze getracht hebben met de omwonenden te praten, ze durfden zelfs niet buiten te komen. Zie ook hier;

7 juni 15.30 uur Verslaafde scheldt bewoonster uit.

3 juni 9.15 uur Verslaafde op weg naar de gebruikersruimte lijkt een soort schijngevecht te houden met een denkbeeldige tegenstander en maakt met een mes van 20 cm steekbewegingen. Het ritueel herhaalt zich verscheidene malen voordat deze de gebruikersruimte betreedt.

26 mei 10.00 uur 2 verslaafden staan luidop ruzie te maken over 1 euro.

20 mei 18.00 uur Verslaafde blijkt ijzeren staaf bij zich te hebben en vergeet deze mee te nemen. De staaf van 70 cm. blijft achter op het trottoir

11 mei 11.30 uur Verslaafde pakt ongevraagd baby af van Turkse man en wil deze niet teruggegeven.


1. Jozef Labuche left...
Wed, 16-08-06 2:42 am

Beste mensen, blijven registreren en zoals ik elders al aangaf, fotograferen en filmen.


2. hopscotch left...
Tue, 22-08-06 10:33 am

Het is verbazingwekkend dat onze burgemeester –de weledele heer Deetman – in de volksmond bijgenaamd “As je is wist wat je Deetman” hier geen enkele actie onderneemt. Het moet hem langzamerhand toch wel duidelijk zijn, dat er bij “drugshol” dat hij in de raadsvergadering als experiment aanduidde dingen gebeuren, die niet door de beugel kunnen. Of spelen we bewust struisvogelpolitiek –kop in het zand- en doordenderen. Krijgen we straks in de raadszaal een spelletje “ik zie ik zie wat jij niet ziet.”

Het is toch langzamerhand voor een ieder duidelijk, dat de leefbaarheid en de veiligheid in de Vennebuurt behoorlijk door dit “besluit” worden aangetast. Volgens de rechtsgeleerden was het geen eens een “besluit” om dat het geen publiekrechterlijk rechtsgevolg had. Het gedogen van drugsdealtjes voor een door de overheid opgezet “drugshol” heeft kennelijk geen rechtsgevolgen in de publieke sfeer. Voor ambtenaren en rechtsgeleerden kennelijk allemaal heel logisch maar een gewone normale hardwerkende burger begrijpt dus van dit soort logica der zogenaamde intelligentia geen ene rot moer.

De verkiezingen zijn op komst. Misschien kunnen die een beetje het tij keren? En dan ga je als burger afvragen, wat moet ik dan in godsnaam op gaan stemmen.

Bos? Die begint de aanstaande AOW’ers al voor de verkiezingen te naaien, met een flut rapportje van het CPB in de hand. Plus als je Bos stemt krijg je als Minister Klijnsma cadeau. En dat dametje heeft Deetman al jaren om haar vinger gewonden, dus dan is die Bos voor haar helemaal een zacht eitje.

Balkenende? Daarvan weet je dat die zich voor de verkiezingen als een schaap gedraagt en ons allemaal geruststelt, maar ons na de verkiezingen naait. Plus heel veel beloven –ik hoor het hem nog zeggen: “ik ga alle coffeeshops sluiten” maar dat van al die stoere taal geen ene moer terecht komt.

Nee ik geloof dat het echt tijd wordt voor iets anders. Vanmorgen blz 9 “Gedoogbeleid dat is een vies woord.” “Politieman Hero Brinkman wil de politiek in. “ Criminele jeugd in een heropvoedingskamp” “Junks afkicken” “en boeven met een dubbele nationaliteit terug naar hun eigen land.”

Kijk dat is taal, die me als brave al jaren keurig zijn belasting betalende burger aanspreekt. Heel veel minder vind ik het dat die zich wil aansluiten bij Wilders want ik krijg wat van die man zijn Islam fobie. Het is toch een gebrek aan intelligentie, dat je niet in de gaten hebt, dat 99,999% van de moslims precies hetzelfde willen, als hij in dit land. Namelijk terugkeer van recht en orde in dit land. Nee hij blijft zich doodstaren op die 0,001% van de moslims die terreur voorstaan.

En die Brinkman is een “smeris” en kennelijk kunnen “smerissen” die wat willen het nodige uit de grond stampen, want die Dirk Scheringa van de DSB bank en AZ is ook een ex politieagent.

Overigens “Dirk” for President dat lijkt me wel wat.

Nou er is toch de VVD nog zult u zeggen of de SP.

Als je VVD stemt, weet u dan waarop u stemt. We hebben toch gezien hoe dat hier bij de verkiezingen is gegaan. Al die brave VVD kiezers hebben Sander Dekker gestemd en kregen als surprise Bert van Alphen (Groen Links) en Jetta Klijnsma (op schoot). Die hele deal was al voor de verkiezingen beklonken. Als je die drie zag zitten bij verkiezingsbijeenkomsten dan sprak de lichaamstaal boekdelen. Ze lagen nog net niet met elkaar in bed. En laten we wel wezen, die Sander Dekker is toch geen VVD’er. Welnee gewoon een handig carrière jongetje. Is bij de VVD gegaan, omdat het daar minder dringen naar de top was geblazen voor zijn generatie als bij de PvdA. Maar hij had net zo goed bij de PvdA of Groen Links kunnen zitten.

En volgens mij is het met die Mark Rutte precies het zelfde.

Je ziet het al aan de kleding allemaal het zelfde:

Links kleedt zich : “In een net pak maar principieel zonder stropdas.”

 

  • Rechts kleedt zich: “Traditioneel in een net pak, maar ook zonder stropdas.

Want dat kan sinds Prins Claus die publiekelijk heeft afgeworpen.

Ziet u het verschil, ik niet, juist er is ook helemaal geen verschil.

Het is èèn grote pot nat.

Bos komt van de Shell en Rutten van Unilever; what is the difference.

Beide zijn de lakeien van het establishment. Verketteren elkaar voor de verkiezingen en zijn na de verkiezingen 1 pot nat.

En Jantje Marijnisse heeft zich ook al aangepast en wil zograag minister worden, kan je dus ook vergeten.

Maar terug naar het Venneplein.

In mijn optiek wordt de weledele heer Deetman totaal maar dan ook totaal ongeloofwaardig. Als je hier in Den Haag loopt dan struikel je bijna over de bewakingshokjes voor ambassades, die het doelwit kunnen worden van terroristische aanslagen. 24 uur bewaking –begrijp ik – volkomen terecht. Als de voetbal hooligans er weer een zooitje van dreigen te maken, dan laat die half leger ME aanrukken om de orde te handhaven. Begrijp ik –volkomen terecht, want bij het voetbal gebeuren al jaren dingen in en buiten het veld-waar veel en veel harder tegen op getreden moet worden. Maar het is voor een ieder duidelijk dat bij dit drugshol “een experiment volgens de woorden van de burgemeester” heel veel zaken gebeuren, die niet door de beugel kunnen. En daar hoort hij als burgemeester en verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde tegen op te treden. Zeker waar de veiligheid en de voorbeeldfunctie voor zoveel kinderen in het geding zijn. Maar hij doet niets, helemaal niets, nada.

En waarom doet die dat dan niet zult u zeggen. Naar mijn mening heel simpel, om dat die een gevangene is van die bende die zichzelf “links” noemt. Links tussen aanhalingstekens, want als je bij herhaling publiekelijk zoals Drs. Klijnsma doet, pleit voor verstrekking van harddrugs via de AWBZ dan ben je toch wel heel ver van je “roots” verwijderd. In de jeugdbeweging van de PvdA de AJC was het een doodzonde als je zelfs maar een biertje dronk. Drugs? Nog nooit van gehoord. Koos Vorrink de voorzitter van die jeugbeweging zou zich in zijn graf omdraaien als die wist dat anno 2000 een leidster van zijn partij pleit voor verstrekking van harddrugs via de AWBZ.

Door dit soort figuren wordt je dus als kiezer met een hart ter linker zijde dadelijk nog min of meer in de armen van de partij Wilders gedreven. Dat wil je ook niet dus, dan maar niet gaan stemmen of toch maar op de Partij voor de Dieren stemmen, omdat er geen fatsoenlijke mensen ter linker of te rechter zijde te vinden zijn, waar je nog enig vertrouwen in kan opbrengen. Dan maar beter stemmen op een echt rund.

Maar ik neig toch naar die politieagent, want stel je voor dat die Partij van de Dieren een paarse of groen rode (allemaal 1 pot nat) gedoogd, dan krijg je nog Klijnsma als staatssecretaris of minister. Krijgen we allemaal Vennepleintjes in het land en harddrugs via de AWBZ.

Gaan we het nog gekker maken, dan het al is in dit land.


3. Loes left...
Sun, 3-09-06 3:16 pm

Deetman beloofde dat de ruimten worden gesloten zodra er problemen ontstaan of de overlast niet afneemt.

  • Deetman dat er overlast was heeft u uit uw duim gezogen. Dat hadden wij niet.

De overlast heeft u en uw consorten veroorzaakt.

Dit zijn Deetman woorden:"We DENDEREN NIET KOSTE WAT KOST DOOR". Deetman ,u moet, uw woorden nu waar maken.


4. Venneparkers left...
Sun, 3-09-06 5:10 pm

Gisternacht zo rond ongeveer 4 uur stond een junk te bonken op de deur van het drugshol, en te schreeuwen, en te schelden. Zo luid dat de buren wakker werden en gingen kijken. Toen het hem eenmaal duidelijk werd dat het pand gesloten was, liep hij hardop scheldend slingerend weg.

Dit doet zich wel meer voor, dat ze in de nacht komen schreeuwen en schelden tegen het pand, en de buren wakker maken.

Dat noemen wij overlast.


5. venneparkster left...
Thu, 7-09-06 6:14 pm

Vandaag rond 5 uur. 3 junks op 2 fietsen staan allerlei spullen zoals horloges te "verdelen". Het is mooi weer, drukke dag vol spelende kinderen op het pleintje. Het deert hun niks of je als bewoner staat te kijken. Ze kijken je aan en gaan gewoon door met hun praktijken. Waarschijnlijk gestolen waar verkopen.


6. venneparkster left...
Fri, 29-09-06 12:19 am

We hebben hier niet alleen dagelijks last van de junks en drugsdealers. Maar de overlast door de hangjongeren neemt met de dag toe. Ze bezorgen de bewoners ook slapeloze nachten, irritaties, uitdagingen, kapotte fietsen, criminaliteit, een hoop rommel, wildplassers en een hoop herrie tot diep in de nacht toe. Ze kunnen niet rustig aan doen, volgens mij wonen ze niet eens hier in de buurt. En denken niet aan ouders en kinderen die WEL VROEG OP MOETEN STAAN VOOR WERK EN SCHOOL!!!!! Hier irriteren ik en mijn buren zich ook mateloos aan. Ik wou dat het elke avond flink zou regenen zodat wij 's-nachts ook rust hebben.


7. Mondige burger left...
Thu, 19-10-06 11:43 pm

Het is eigenlijk intriest dat een vrouw als Jetta, die zich in het verleden er op kon beroepen dat zij een communicatief vaardige bestuurder wás, nu behept is geraakt met een soort bestuurlijke dementie.Als je haar C.V. bekijkt, die werkelijk imposant is, dan is het de PvdA aan te rekenen dat zij Jetta net als een oud autootje helemaal oprijden, ongeacht de technische staat van het vehikel. / Jetta’s C.V. Het zou toch veel beter zijn om dié bestuurster die zich voor zoveel zaken heeft ingezet, talloze malen is onderscheiden en ontegenzeggelijk op heel veel gebieden haar inzet heeft betoond, als zodánig te kunnen blijven gedenken in plaats van haar af te laten glijden naar een Heintje Davids niveau.Het feit dat de PvdA haar toch blijft aanhouden ondanks de achteruitgang van haar communicatieve vaardigheden zegt eigenlijk meer over het niveau van de mensen om haar heen dan over haar. En dat die bestuurlijke dementie al wat langer aan de gang is moge blijken uit de hele gang van zaken betreffende de gebruikersruimten, want dat predikaat “communicatiewonder” is nu toch echt niet meer van toepassing. / Ons communicatiewonder ?

8. venneparkster left...
Tue, 21-11-06 9:10 pm

Toch vreemd dat de junks die in het drugshol komen gebruiken een auto hebben. Deze parkeren ze in een van de zijstraten, stoppen geld in de parkeerautomaat, doen hun dealtje, en lopen direct erna het drugshol binnen om hun spuitje te halen. Geld om een auto te rijden hebben ze wel. Zelfs fietsen, zonder originele slot erop (gejat???) Gaat ons overheidscentjes daar naartoe?? Wij kunnen ons geeneens een auto veroorloven en die junkies rijden in auto's. Ik heb trouwens de kentekens van de dealende auto's genoteerd: FG-ZZ-17 en PR-57-HV (maandag 20-11-2006 rond 12:45 uur)De junkies liepen hierna regelrecht naar de drugshol.