Home

Spanning rond Vennepark stijgt door coalitievorming

posted Fri, 26-03-10
Boele Staal;

PVV definitief niet in Haagse college

Benieuwd wat het standpunt is van de Haagse Stadspartij inzake Drugshol Vennepark.

 

Als het voorstel tot sluiting in stemming wordt gebracht krijgen ze bij de coalitie in ieder geval de handen niet meer op elkaar om het open te houden.
Niet met D66 die
altijd al tegen dat drugshol was.  

En dat GL?

Dat heeft geen zin, want ook al zouden ze die er bij slepen, dan zullen de stemmen vaak gaan staken met 13-13.

Dan kan je net zo goed met de verhouding 10-13 werken.

De PvdA zal moeten erkennen dat ze wel degelijk verzwakt is. Zelfs mét GL.

 Video verdwenen?
De video's van You Tube en Daily motion zijn veilig gesteld en hier te bekijken met een videoplayer (zoals VLC)

 

 


1. dhtk left...
Fri, 26-03-10 10:09 pm

UPDATE

Na de constatering dat de PVV niet in het college belandt, lijkt een links-liberale coalitie voor de hand te liggen. De PvdA, VVD, GroenLinks en D66 hebben een meerderheid in de nieuwe raad. PvdA-wethouder Marnix Norder liet eerder al weten daar wel voor te voelen. Maar D66 liet na die suggestie weten niet zomaar bij zo'n coalitie aan te sluiten.

Volgens D66-fractieleider Marjolein de Jong zou dit geen recht doen aan het oordeel van de kiezer. Het oude college van PvdA, VVD en GroenLinks verloor bij de gemeenteraadsverkiezingen een derde van zijn zetels.


2. Venneparkers left...
Sat, 27-03-10 12:35 am

Bij de stemming voor/tegen de gebruikersruimte aan het Vennepark was de SP heftig tegen de gekozen locatie. De SP stemde dan ook volledig tegen. Plots is de SP de laatste tijd voor. Komt erg vreemd over bij de bewoners,. Het gegeven woord van de SP en daarna nog herhaaldelijk aan de bewoners bevestigd was als volgt: "De SP is voor gebruikersruimten in het algemeen, maar tégen de gebruikersruimte aan het Vennepark om de gekozen locatie"

Bewoners is bekend dat de Haagse Stadspartij tegen de gebruikersruimte aan het Vennepark is. De HSP stemde toen tegen, en streed zij aan zij met D66 in de oppositie om de pvda te overtuigen deze niet aan het Vennepark te openen. Bewoners hebben het vertrouwen in de HSP, dat deze niet zo'n draaikont is als de SP. Joris Wijsmuller is een man van principes.


3. Ton left...
Sat, 27-03-10 8:54 am

SP draaikonten?

Dat is wel erg eufemistisch uitgedrukt. Volksverlakkers lijkt me beter op zijn plaats. Ze kunnen ook geen fatsoenlijk debat voeren, die zenuwlijders met hun opgefokte gedrag.

En liegen gaat ze ook goed af

Eens kijken wat D66 er uit weet te sleuren. De VVD was er in 2006 als de kippen bij om haar kont in het college te draaien, door te beloven het Vennepark niet meer ter discussie te stellen toen het CDA in ongenade was gevallen.

Het zou wel fijn zijn als D66 weet te bewerkstelligen, dat indien de sluiting van het Vennepark in stemming wordt gebracht, de PvdA zich daar niet meer tegen zal verzetten.


4. devega left...
Sat, 27-03-10 6:30 pm

Dan ipx; float:left; margin-right: 10px; margin-bottom: 8px;" src="http://denhaagtekijk.blog-city.com/images/noprofile.jpg" width="100" height="100">Dan is het wel te hopen dat D66 in Den Haag iets meer ballen vertoond dan het D66 in Amsterdam. Maar ja, wat wil je met een landelijke fractievoorzitter die zijn kans alweer gehad heeft. En met GL weet je dat je genaaid wordt. De SP, ach Ingrid, je laat je ohzo kennen. De PVV vekeerd in een luxe positie en kan overal mee meewaaien. De VVD moet zijn verstand gebruiken, zover Sandertje daar over beschikt, en niet weer vier jaar lang Kool en Norder achter hun reet aanlopen. Ben benieuwd, wie stemt voor en wie tegen. Weten we gelijk hoe de verhoudingen liggen binnen het college.