Home

Vergunning voor 12e coffeeshop in het Zeeheldenkwartier.

posted Sat, 9-02-08


Feestelijke opening 12e coffeeshop in het Zeeheldenkwartier.

Had de gemeente nog gedreigd het aantal coffeeshops drastisch te verminderen, gelukkig  is daar in het Zeeheldenkwartier nog niets van te merken, want binnenkort opent daar de twaalfde coffeeshop zijn deuren aan de Piet Heinstraat 91.


Hieronder de huidige 11 coffeeshops, volgens de gemeente “slechts” 8.
Voor en vergroting klik op de afbeelding of hier…
Hoe het in vredesnaam mogelijk is, dat er überhaupt  een vergunning wordt afgegeven in een gebied met een horecastop en waar men om de leefbaarheid te verbeteren, beperkingen oplegt om overlast te voorkomen, is ons een raadsel.

Misschien moeten ze die afdeling vergunningen ook maar eens aan een onderzoek onderwerpen, zoals die criminele organisatie die men vergoelijkend
, parkeerbeheer noemt.


Want dat er gigantisch iets fout zit en deze of gene er dik onterecht garen bij spint, lijkt ons zeer waarschijnlijk.


Dat het mogelijk is om tussen 11 concurrenten  in een straal van 500 meter nog een goede omzet te genereren met alleen de verkoop van Cannabis is een vreemde zaak, maar er zal nog wel wat bij worden verkocht.
Het lijkt er op dat de gemeente de bevolking verkeerd lijkt te hebben geïnformeerd voor wat betreft hun beleid met die coffeeshops.

Het zouden er minder worden maar het worden er steeds meer. 
En voor een wat meer schematische kaart
zie hier….

We hebben zo’n 40 coffeeshops in Den Haag en daarvan is dus 30% geconcentreerd in het Zeeheldenkwartier, zie de namen en adressen.

Met een populatie van ruim
1300 kinderen in de directe nabijheid  en de scholen er omheen lijkt ons dit niet de meest gewenste omgeving om je kinderen te laten opgroeien. 
Voor de belanghebbenden hebben we een voorbeeld
voor een zienswijze, dat is het modewoord voor een bezwaarschrift tegenwoordig.

De zienswijze is tevens
hier te downloaden, als Word document (zip file 8kb)
Wel opschieten, want de 12e februari moet het binnen zijn bij de gemeente. 


1. Shirley left...
Sun, 10-02-08 6:13 pm

Het wordt een drugsbende in onze stad. Ontmoediging van het drugsgebruik zit er zo niet echt in.


2. Shirley left...
Sun, 10-02-08 9:32 pm

En vriend van me, die het kan weten, schreef me het volgende: "Ik was gisteren weer in Amsterdam. Mijn bek viel open ze zijn echt massaal coffeeshops en aanverwante drugsholen aan het sluiten. Voor het eerst niet alleen woorden maar ook daden. Niet te geloven, is er iets aan het veranderen in het denken."

Valt niet te rijmen met het drugsbeleid in Den Haag.


3. dhtk left...
Sun, 10-02-08 10:24 pm

Shirley denk nu niet dat er hier wat gaat veranderen. Al zou het landelijk beleid zijn, dan trekken ze zich er niets van aan in Den Haag. Net zoals het landelijk beleid is dat een ouder met hele jonge kinderen vrijgesteld is van de arbeidsplicht c.q sollicitatieplicht, vindt Henk Kool (PvdA) dat die mensen, hoofdzakelijk moeders, wel aan de gang moeten. Hij is al zover gezonken dat hij zich dus gewoon niets aantrekt van een kabinetsmaatregel.

Hij vindt dus dat het moet gaan zoals hij het wil. Hoezo democratie? Henk wil per decreet regeren en aan wetten heeft hij maling. Dat krijg je als je 11 jaar lang in die Deetcratie je eigen zin kon krijgen. Dat verklaart toch ook dat hij met een staaltje ongehoorde machtspolitiek, als de kwade genius die hij nu eenmaal is, dat drugshol bij jullie door Klijnsma heeft laten droppen.

Je zou bijna gaan hopen dat die figuren van de PvdA, die dat drugshol door de strot van de Venneparkers gedrukt hebben, zelf een keer flink te grazen worden genomen door een junk. Moet je zien hoe snel al die locaties dan wel ineens gesloten kunnen worden. De VVD brult wel hard, en komt om de haverklap met suggesties om die coffeeshops te verminderen maar eens met de vuist op tafel slaan (want zonder VVD geen coalitie) is er mooi niet bij. Stelletje angsthazen.


4. Mondige Burger left...

Van die PvdA hoef je inderdaad niks te verwachten. En van Groenlinks al helemaal niet.

Ze wilden zelfs eens een gemeentelijke wietkwekerij beginnen.


5. Jeroen Onko left...
Fri, 1-01-10 5:40 pm

Ik weet niet wat jullie allemaal vinden hiervan, maar ik vind het wel ideaal. Hoef nu niet zo ver te lopen, dus dat is best chill.

Ik stel voor dat jullie zelf eens lekker een pitu smoken, dan denk je er wel anders over.

mvg,

J. Onko


6. Gregory070 left...
Mon, 18-01-10 7:17 pm

Ik vind dat blowen iets heel normaals is. Vanaf 18 jaar is het legaal het heeft bij iedereen verschillende effecten. Maar dat is ook net zo goed met alchol etc. Ik vind persoonlijk dat je zelf eens een keer alleen thuis ben en lekker rust wil dan draai je een lekker jointje en zal je zien dat het reuse meevalt. Maar ik vind wel dat er strengere maatregelen genomen moeten worden voor jongeren. Want ik was zelf jong en zat stoned in de klas en ik bakte er niks van.


7. dhtk left...
Mon, 18-01-10 7:46 pm

U geeft dus zelf toe dat blowen op jongere leeftijd niet normaal behoort te zijn, omdat u zelf als een zombie in de klas zat. Een duidelijker waarschuwing kan er eigenlijk niet gegeven worden.