Home

Verslavingszorg nog steeds niet onder dak.

posted Wed, 2-04-08

Bert van Alphen (GroenLinks) laat zich nog steeds niet uit over de locaties welke hij op het oog heeft voor de opvang van dakloze verslaafden. Waarop Hiek van Driel (SP) de wethouder vriendelijk doch dringend verzocht om die informatie niet vlak voor de zomervakantie naar buiten te brengen.

De gemeente heeft er nogal een handje van om onwelgevallige besluiten juist in een dergelijke periode te publiceren in de hoop dat niemand het ziet en derhalve geen bezwaarschrift zienswijze indient.
Maar wij mogen ons natuurlijk niet bezig houden met dat soort complottheorieŽn.  

Zie mondigeburger

Video; Marjolein de Jong (D66) die wederom vroeg om een einde te maken aan die bestuurlijke misser van het Vennepark en zich afvroeg waarom  er zo krampachtig vastgehouden wordt aan opvang binnen de stadsgrenzen.
Of krijgt Bert soms provisie van Parnassia? 
In 2006 werd de VVD ook al
met een kluitje in het riet gestuurd. 

Gewoon stellen dat je niet in staat bent om ze op te vangen kan natuurlijk ook.

Dan sturen we ze gewoon naar Zoetermeer.
Koekje van eigen deeg heet dat.

Mevrouw
Bozbey  had als Groenlinks partijlid natuurlijk alleen maar lovende woorden en kon zich geheel vinden in het feit dat verslaving als een ziekte wordt beschouwd.
De opmerking van Wil Vonk (CDA) die aangaf dat het natuurlijk heel prettig is dat het een ziekte is en dat dan de kosten niet door de gemeente maar door de  AWBZ worden betaald, was blijkbaar even tegen het zere been van mevrouw Bozbey en daarom begreep ze het even niet en ging stoÔcijns door met haar betoog.
Maar dat verbaast ons dus helemaal niets van groenlinks, waarbij
dat groen dan klaarblijkelijk op dat van de Cannabisplant slaat.

En mooi dat men wat meer de nadruk legt op preventie maar over afkicken hoor je ze niet.

Maar dat ligt aan het systeem, het beleid is niet gericht op afkicken maar beheersbaar houden. Gedwongen afkicken lukt met de huidige wetgeving niet zo best.

Maar daar is natuurlijk wel wat aan te doen.

Als men alleen geld geeft voor elke daadwerkelijk afgekickte verslaafde, dan is de zorgmaffia de eerste die staat te gillen dat gedwongen afkicken per wet geregeld moet worden.

Met gedogen en beheersbaar houden wordt alleen de zorgindustrie aan een salaris geholpen.

Neem een voorbeeld aan Gregory, na 31 jaar verslaving weer terug als restauranthouder, die de politie zelfs te eten uitnodigde omdat hij vroeger zoveel overlast veroorzaakte.

Gregory; meer informatie