Home

 

Armoe fanfare van Henk Kool trekt door de stad

posted Wed, 6-05-09
 

De gemeente Den Haag gaat met een optocht van tenten de wijken in om mensen met een laag inkomen te wijzen op alle voorzieningen. 


Prachtig, maar de manifestatie is over het algemeen alleen maar overdag te bezoeken op tijden waarop een normaal mens behoort te werken.
Misschien een idee voor die mensen om eens uit die armoede te komen.
Gewoon gaan werken, voor zover ze daartoe lichamelijk in staat zijn.

Hoewel die armoede best meevalt, gezien het feit dat die “armoedzaaiers” in wezen net zoveel of net zo weinig te besteden hebben als iemand met 130% van het minimumloon

En voorop loopt natuurlijk Henk met een grote zak geld die daarmee strooit al was hij Sinterklaas himself, geheel in de zo vertrouwde PvdA stijl. Een soort moderne versie van Robin Hood. Stelen van de wat minder armen om het aan de “echte armen” te geven.Wat opvalt is dat in Den Haag de segregatie middels het gevoerde subsidiebeleid in stand wordt gehouden en dat onze arme wijken in wezen verworden zijn tot kweekvijvers waaruit onze welzijns- en zorgmaffia zonder enige beperkende quota naar hartelust kunnen vissen om hun eigen zakken te spekken.

Die proefballonnetjes om armen en rijken samen in één nieuw reservaat onder te brengen blijken ook op niets uit te lopen. Het blijft dus kiezen tussen slechte en wat minder slechte buurten.

En dan nu weer  een nieuwe rel met Henk zijn beleid met onze IDers, die zelf nauwelijks het dagloon van Martini per maand verdienen. Want ondanks al dat downplayen, wat er nu gaande is, kan je, jezelf natuurlijk afvragen waarom Martini niet zelf zo wijs is geweest om die opdracht niet te aanvaarden.
Of kunnen we gewoon stellen dat het jammer is dat het één tweetje is uitgekomen?

En daar tussendoor probeert Henk te laveren maar zijn eigenwijze instelling blijft hem parten spelen.

2008:
Sollicitatieplicht voor moeders met kleine kinderen afschaffen?
Onzin'
Volgens Kool is de bijstand niet de oplossing om mensen uit de armoede te houden. 'Als bijstandmoeders aan de slag gaan verdienen ze vaak 130 tot 140 procent van het minimumloon. Dat kan ik ze nooit bieden met een uitkering.'Ik trek me er mooi niets van aan', moppert Kool. 

Dat blijkt dus wel even anders te zijn, want mensen met 130% van het minimumloon hebben net zo veel, of zo u wilt, net zo weinig te besteden.
Henk liegt niet, hij vertelt gewoon niet alles. 

Waar haalt hij het lef vandaan om dwars tegen het kabinetsbeleid in te gaan als een lokale PvdA dissident?
In wezen hoort Wouter hem te royeren, hij verdomt het loyaal te zijn als PvdA man en legt in wezen onwettelijke eisen op aan moeders met jonge kinderen.Het is dat die mensen aan alle kanten geïntimideerd worden en gedreigd worden met onwettig korten op hun uitkeringen en daarom niet durven, maar als ze het voor de rechter gooien dan is Henkie nergens meer. Want de rechter zal het beleid aan de wet toetsen en die is dat moeders met kinderen tot 5 jaar niet hoeven te solliciteren.

Hij is net zo erg, zo niet erger dan Deetman, die kon ook zo bij de communisten als apparatsjik komen werken met zijn somtijds ronduit horkerige optreden.

 

1. Jan Hunck left...
Thu, 7-05-09 12:15 am :: http://digitalehofstad.wordpress.com/200

Tja, hoe zit nu met die Henk die nu ook bijna de Robin Hood van zijn eigen partij werd.


2. Jan Hunck left...
Fri, 8-05-09 1:09 am :: http://digitalehofstad.wordpress.com

Het gaat daar bij de PvdA een groots feest worden zo blijkt uit de media.


3. Jurgen left...
Fri, 8-05-09 8:06 am

Die fanfare kan alvast de kraaienmars gaan oefenen.


4. Jurgen left...
Fri, 8-05-09 8:22 am

En dan hier nog wat over Baart en San-tokkie

En nog een saillant detail; mevr. Santhoki zou iets doen onder de vleugels van Henk Kool bij sociale zaken waarbij ze het zo te zien tot een cultus heeft verheven om uitkeringsgerechtigden aan alle kanten te korten en/of te benadelen.

In ieder geval het leven zo onaangenaam mogelijk te maken. Wat dat betreft schijnt ze eenzelfde rottige karaktertrek te hebben als onze Henkie.


5. Hans left...
Fri, 8-05-09 7:48 pm

Volgens Norder moet de schijn van belangenverstrengeling voorkomen worden. Hij bedoelt dat het niet naar buiten mag komen, zodat de kiezer die indruk zou kunnen krijgen. Verder vindt hij dat de verkiezingen belangrijker zijn dan ruzie. Inderdaad verkiezingen, maar dan wel nú, kunnen ze gelijk op die streken afgerekend worden.

http://denhaag.rtvwest .nl/nieuwsitem/30080


6. Jan Hunck left...
Sat, 9-05-09 12:10 am :: http://digitalehofstad.wordpress.com

De Pleuris brak in iedere geval al uit. En DigitaleHenk is weer in het beeld. Zal hij in 2010 wederom PvdA-wethouder zijn ???


7. Jan de Wandelaar left...
Sat, 9-05-09 2:29 am :: http://digitalehofstad.wordpress.com/

En wethouder Marnix Norder doet er op de web van de PvdA zelfs nog een schepje bovenop. Dit, door te zeggen dat de PvdA de Partij van de Idealen is. Dat de naam PvdA in de 21e eeuw niet meer echt de lading dekt is vele pijnlijk duidelijk geworden. Echter de nieuwe naam PvdI geeft mij toch wel een beetje een zeer eng gevoel!! En anders doen we die Kooldiscussie maar af als hijgerigheid ?