Home

IJspaleis bepaalt wat Hagenaar in de Posthoorn leest, als die tenminste bezorgd mag worden

 

Een artikel uit de Volkskrant van zaterdag 13 dec. Lees hoe Henk Kool de inhoud van o.m De Posthoorn bepaalt. 

"In het gratis huis-aan-huisblad De Posthoorn plaatst hij een gemeentelijke advertentie. Het advertentiegeld gaat naar de verslaggever die een stuk schrijft over wat de gemeente doet inzake energiebesparing of armoede bestrijding. Als Henk Kool het vertelt, kijkt hij wel een beetje gegeneerd. 'Zo werkt het wel tegenwoordig. En die jongen is vrij te schrijven wat hij wil.Maar de wethouder kan ophouden met adverteren als het hem niet zint. 'Ja, zo werkt het natuurlijk ook. Maar ik bereik wel de mensen die ik wil.' 

Het is al jaar en dag een publiek geheim dat de Posthoorn een verlengstuk is van dat ijspaleis.

De willekeur en indoctrinatie lopen er letterlijk de SPUIgaten uit. 
Ze hebben de gewoonte ontwikkeld om zaken welke nogal gevoelig liggen in een bepaalde wijk bij voorkeur te publiceren in de vakantieperiodes zodat mensen niet in staat zijn om bezwaar aan te tekenen.

Om helemaal op zeker te gaan wordt bij een gevoelig onderwerp in zo’n wijk de Posthoorn helemaal niet bezorgd. 

1 op de 70 burgers klaagt als de krant niet is bezorgd, dus 1 klacht is 70 kranten niet bezorgd.
De enige weken dat je die wel krijgt, zijn natuurlijk de laatste 2 weken van het jaar na
de laatste raadsvergadering, dan kan het én geen kwaad én ze komen natuurlijk om hun niét verdiende nieuwjaarsfooi zeuren.

Dat niet bezorgen in de rest van het jaar bij gevoelige zaken is ook fijn voor die ondernemers die adverteren in de Posthoorn, want je advertentie komt dan niet onder ogen van de mensen. Je staat dus als ondernemer eigenlijk die Posthoorn te subsidiëren  om deze wel te laten drukken, maar niet te laten bezorgen omdat de gemeente de grootste opdrachtgever van de Posthoorn is en daarin adverteert om er juist voor te zorgen dat die berichten de lezers niet bereiken.(?)

Als je het bovenstaande leest, wat tot een algemene (wan)praktijk lijkt te zijn verworden in Den Haag, kan je alleen maar tot de conclusie komen, dat als dat allemaal zo zou zijn, dat het gevaarlijke gekken zijn. En dat ze onverwijld in een gesticht of in de gevangenis opgesloten dienen te worden en nooit meer los mogen komen.

Dat Henk Kool vroeger op die journalistenschool zat waar dat journaille wordt opgeleid heeft er natuurlijk niets mee te maken. Ook de stage bij de Haagsche Courant en dat de Posthoorn eveneens van Wegener is, natuurlijk ook niet.

Dat AD/HD de PvdA in bescherming neemt en dat steeds een
Sander Dekker of een ander niét PvdA-lid het vuur aan de schenen wordt gelegd, mag ook geen naam hebben.

Die enkele keer dat ze kritiek hebben op een PvdA wethouder is op het moment dat het wordt geregisseerd vanuit het Spui. Toen Rabin Baldewsingh onder vuur lag vanwege die pleintjes in Paramaribo was er geen echte steun en hield Marieke Bolle zich opvallend op de vlakte en zat waarschijnlijk te hopen dat Rabin op zou stappen, want zij zweeg in alle talen. De geruchten dat zij op die wijze een wethouderspost wilde bemachtigen zijn natuurlijk ook allemaal nergens op gebaseerd?
Nu ze Jetta Klijnsma opvolgt als wethouder (€ 110.000,- per jaar bruto) is er geen financiële reden meer voor haar om Rabin te wippen, hoewel dat waarschijnlijk toch niet echt meer lukt gezien zijn
erectieprobleempje

Het valt natuurlijk allemaal onder “objectieve” nieuwsgaring.Maar AD gaat straks over in
Belgische handen, misschien dat er dan wat ten goede verandert.

Het blijft vreemd dat je voor het echte (negatieve) nieuws niet op de Haagse gedrukte media kan vertrouwen.

1. Spoorwijker left...
Sun, 14-12-08 4:45 pm

Juist. Heel goed weergegeven en dat uitgerekend de gemeente als grootste adverteerder van die posthoorn niet reclameert over die slechte bezorging geeft aan dat het inderdaad zo slecht gesteld is als hier aangegeven. Omdat ze gewoon geen belang hebben bij een correcte bezorging. Ze zetten die gemeentelijke berichten alleen maar in de posthoorn omdat het moet. Elke posthoorn die niet bezorgd is scheelt een mogelijk bezwaarschrift.


2. dhtk left...
Sun, 14-12-08 5:08 pm

@spoorwijker

Blijft een vreemde zaak dat het ijspaleis zo’n dikke vinger in die Posthoorn heeft. En als de gemeente die complottheorie wil ontkrachten is er misschien wel wat voor te zeggen om die Posthoorn te laten bezorgen door hetzelfde bedrijf dat ondermeer die Gammakrant bezorgd. De politiek wil toch zo graag scoren? Hiermee bereik je een score van 100%. Maar dat zal wel niet de bedoeling zijn. Let maar op, je hoort er niks meer van. Wegkijken en doodzwijgen hebben ze in dat ijspaleis tot een cultus verheven.

Minimaal 90% van de burgers moeten de krant in de bus krijgen, anders volgen er sancties, volgens de bladmanager van de Posthoorn. Wedden van niet. Als er 90% geen Posthoorn krijgen ontvangen ze waarschijnlijk een bonus.


3. Buuf left...
Sun, 14-12-08 5:19 pm

Pfff Posthoorn.

Als ik het goed heb is de hoofdredacteur Ab Peeters.

Zijn vader heet Joop Peeters en dat is de slechtste (!!!!!!!!) verslaggever die je maar kan bedenken. Nooit objectieve verslaggeving, omdat meneer niet verder is gekomen dan een plaatselijk blaadje. Hij hangt er de koning uit en windt elke sullige dorpsbestuurder om zijn vingertje. Hij heeft het wel geprobeerd om te komen tot een verslaggever bij de Haagsche, maar werd iedere keer weer naar huis gestuurd vanwege te lange en de slechte teksten.

Ab Peeters heeft het van geen vreemde om via plaatselijke vriendjespolitiek een zogenaamde journalist uit te hangen.


4. Fred left...
Sun, 14-12-08 6:34 pm

LOL buuf.

"en windt elke sullige dorpsbestuurder om zijn vingertje"

Nou Henk, daar kan je het mee doen.


5. Fred left...
Sun, 14-12-08 6:44 pm

En deze niet te vergeten

 


6. Ellen left...
Sun, 14-12-08 9:00 pm

Het moet gezegd, sinds we een klacht over de niet-bezorging bij Hettie Verheijen hebben neergelegd wordt de Kotshoorn trouw bezorgd. Dit nadat we in 5 jaar ongeveer 6-9 exemplaren hadden ontvangen, steeds een paar als we weer eens geklaagd hadden. Het gaat nu al sinds juni goed (afkloppen!).


7. hy-po-teek-er left...
Sun, 14-12-08 9:28 pm

Het voorgaande suggereert ten onrechte dat we blij zijn dat we de Kotshoorn krijgen. Ik lees alleen de gemene berichten, daar staat altijd wel weer wat slinks in.


8. devega left...
Sun, 27-06-10 10:33 pm

Waarom denken jullie dat onze Henkie meer dan regelmatig in China zit ??? Hij leert daar het edele handwerk van het politbureau. Henkie denkt dat hij de samenleving nog kan maken Sinds zijn terugkomst laat hij hele site's uit de denken jullie dat onze Henkie meer dan regelmatig in China zit ??? Hij leert daar het edele handwerk van het politbureau. Henkie denkt dat hij de samenleving nog kan maken Sinds zijn terugkomst laat hij hele site's uit de lucht halen. In Henkies beleveniswereld zijn deze net zo schadelijk als Google voor zijn carriere. Arme Henk, al is de leugen nog zo snel .........................................