Home

Oudejaarsnacht in Den Haag. Een brandende kwestie.

posted Thu, 1-01-09

Een rustiger nacht dan verleden jaar stond van Aartsen  te oreren.

Inderdaad. Als je dat afzet tegen het aantal autobranden van 109 verleden jaar en nu 50, dan is dat een afname. Maar nog 50 teveel. Dat het gewoon een gigantische klerezooi was in een aantal wijken waar de politie gewoon niet in staat blijkt te zijn om have en goed van de burgerij naar behoren te beschermen, mag natuurlijk niet gezegd worden.  

Misschien moet Jozias maar vioollessen gaan nemen, dan kan hij een deuntje op het balkon van het stadhuis spelen als zijn stad in brand staat.

En vooral terughoudend blijven met het inzetten van de ME omdat je daarmee de kans verkleint om die randdebielen op te kunnen pakken. Want als je ze te pakken hebt, wat moet je er dan mee?  Deze manier van doen zal in de oudejaarsnacht van 2009 wel weer voor nog meer schade gaan zorgen want er wordt toch niet opgetreden.
Kunnen de mensen nu hun schade gaan verhalen bij de gemeente vanwege grove nalatigheid? Viljoenstraat Den Haag.
Het zal je bedrijfsauto maar zijn.

Van Aartsen gaat al aardig de richting uit van zijn illustere voorganger Deetman die zich ook weinig gelegen liet liggen aan de Haagse bevolking.
Die de heerser van Japan op een hoger voetstuk zette dan zijn Haagse inwoners, die hij diende te beschermen als burger(stief)vader.

Want toen Paul Witteman hem vroeg waarom hij de Japanse keizer Akihito belangrijker vond dan zijn Haagse onderdanen die hun oorlogstrauma’s kenbaar wilden maken, werd onze goeie, ouwe Deet nogal nerveus en begon zich te excuseren dat hij niet voor iedereen was opgekomen. (De Haagse burgemeester werd drie jaar later na een langdurige procedure voor de Raad van State op alle fronten in het ongelijk gesteld.)
 

Misschien is het veel effectiever om mensen van
Blackwater in te huren tijdens de oudejaarsnacht, want dan weet je zeker dat het volgend jaar een stuk rustiger is bij gebrek aan raddraaiers. Dat geeft de goedwillende kansenhebbert ook een wat rustiger gevoel.
Want alle inzet en goede bedoelingen (?) ten spijt  komen de meeste vernielingen weer op het conto van onze Tokkies, gezien de plaatsen van die brandhaarden.

Verleden jaar werden er 188 arrestaties verricht, maar van het vervolg, de straffen die moesten worden opgelegd, daar heeft de Hagenaar nooit meer wat van vernomen. Ze komen er gewoon weer mee weg.  Dat zal met die 90 aanhoudingen nu wel niet anders gaan.

Hier nog even
een gedeeltelijk overzicht van de meldingen in de oudejaarsnacht.

Dat het hoofdzakelijk onze prachtwijken betreft met al die  kanshebberts, die de aangeboden kansen consequent negeren, zal geen verrassing zijn. Maar gelukkig zijn alle raddraaiers gearresteerd (?) en komen ze voor de rechter via snelrecht.
Reken er maar op dat onze snelrechters bij een eventuele zitting alleen maar zélf snel weg zullen zijn wegens gebrek aan klandizie.

 

1. Freek left...
Thu, 1-01-09 1:50 pm

Volgens RTV west waren het 50 auto’s en negentig aanhoudingen. Ze hebben slechts 4 brandstichters van autobranden kunnen aanhouden. Verleden jaar 188 aanhoudingen. Het is niet minder vandalisme. De pakkans is kleiner. Het politietekort wreekt zich.

http://denhaag.rtvwest .nl/nieuwsitem/25253


2. Ritchie left...
Thu, 1-01-09 1:58 pm

Lekker dat relativeren. Slechts 50 auto’s in brand. Het is minder dan verleden jaar. Dat zullen die gedupeerden wel fijn vinden om dat te horen.

50 auto’s!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


3. Thijs left...
Thu, 1-01-09 6:06 pm

Met 50 auto’s zijn we toch nog Winterkampioen Autobranden net als in 2007-2008


4. Frits van Koppen left...
Thu, 1-01-09 6:24 pm

En weer is alleen het allerkleinste topje van de ijsberg aangehouden. En die zullen nu ook al wel weer vrij rondlopen.

De pest is natuurlijk dat als je zo'n ettertje die je auto staat aan te steken een hoek voor z'n kop geeft, dat je dan zelf wel met vier ME-bussen van je bed wordt gelicht en gelijk voor vijf jaar de bak in wordt gegooid.

Want onze prachtprinsjes moeten wel de ruimte krijgen natuurlijk.


5. Jan left...
Thu, 1-01-09 9:39 pm

wat ben ik godsgruwelijk blij dat ik niet in den Haag woon. Wat een klerestad !


6. AD left...
Thu, 1-01-09 10:49 pm

Lees ook de commentaren onder het artikel.

Lees ook de commentaren onder het artikel.

http://www.ad.nl/denhaag/2881644/Maar_50_autobranden_in_Haaglanden.h tml