Home

Haagse alleenstaande werkende ouder is slecht af

posted Sat, 18-09-10

En daar zijn we weer om werkend Nederland een hart onder de riem te steken en wat arbeidsvreugde toe te voegen in uw troosteloze tredmolenbestaan.
En natuurlijk grijpen we alles aan om uw arbeidsethos op te vijzelen met vrolijke berichten die u als arbeidsvitaminen nodig heeft en u ongetwijfeld doen besluiten nog en stapje harder te lopen.
Berichten die er in gaan als Gods woord in een ouderling. 

We hebben het inkomen van een alleenstaande werkende ouder met een kind dat in de dagopvang wordt gedumpt en een veel bijdehantere werkloze ouder naast elkaar gezet. We zijn uitgegaan van het minimumloon van 1.416 euro met daartegenover een uitkering van 70% met een toeslag van 20% die ons immer vrijgevige bestuur  zo kwistig toekent.
Je moet er natuurlijk wel alles aan doen om het electoraat aan je te binden, nietwaar? Dat mensen mopperen dat je van de bijstand een hangmat maakt in plaats van het bedoelde vangnet voor diegenen die niets meer hebben, wordt gewoon afgedaan als niet relevant.  

Dan hebben we de kosten en de eigen bijdrage van de kinderopvang aangehouden zoals het nu nog wordt bepaald. Maar je  moet er ernstig rekening mee houden dat de kinderopvang onbetaalbaar gaat worden
Verder zijn we uitgegaan van een huur van 450 euro met 15 euro servicekosten en de kwijtschelding van de afvalheffing en Delfland van diegene die een uitkering heeft.
Het resulteert in een verschil van maar liefst 81 cent per uur en als extra krijgt u dan ongetwijfeld koffie en thee op uw werk, maar blijft u wel het gejengel van uw (b)engeltje bespaard.
 
 En om u nog even verder te enthousiasmeren aan het werk te gaan en vooral te blijven, krijgt u nog even de genadeslag een bonus, die we dan afzetten tegen die andere douceurtjes die u als werkende niét van uw gemeente krijgt.
Zoals daar zijn;
Een computer
Een fiets
Vergoeding sportkleding 

Gaan we uit van een PC die 3 jaar meegaat en een waarde bij Wehkamp van 450 euro heeft, dan is de afschrijving 12,50 euro per maand, voor een fiets van 360 euro is het dan 10 euro en een tegoedbon voor 150 euro sportkleding per jaar is dan 12,50 per maand. En dan hebben we de rente voor Wehkamp van 15%  meegenomen. Dat komt dan neer op het volgende overzicht. 
 En dan blijkt dat je toch voor een dikke halve euro per uur je die “gezellige” collega’s en kuren van de leidinggevenden kan laten welgevallen. 
Eigenlijk is dat priceless!

Update; kinderopvang 2% duurder in 2011
Niks 2 %, je levert per saldo 20% in van die 55 cent die je in 2010 nog netto overhoudt


Het lijkt dat je nog iets overhoudt, maar het is in de praktijk natuurlijk wel iets vervelender.
Je moet zorgen dat je op je werk komt en dat kost je dus benzine of OV of in het gunstigste geval kan dat met de fiets.
Daarnaast wordt er ook van je verwacht dat je er niet als een ma Flodder bijloopt en als je dat ook nog eens doorrekent, dan moet je er dus geld op toe leggen terwijl je je kind aan anderen moet toevertrouwen.   

Verder is het uitermate wrang dat je in Den Haag tegen de landelijke regelgeving in, door Henk Kool aan het werk geschopt wordt, omdat hij van mening is dat hij zich niets van het kabinetsbeleid hoeft aan te trekken. Het kabinet dat heeft besloten dat werkloze ouders met jonge kinderen niét hoeven te werken en ook vrijgesteld zijn van de sollicitatieplicht.

"Ik trek me er niks van aan" mopperde wethouder Kool nog

Als er één uitkeringsgerechtigde daar een zaak tegen aanspant dan is het direct afgelopen Maar met ongekende intimidatie en dreigen met het onterecht korten op de uitkering lukt het Henk uitstekend om zich als ondemocratische potentaat te manifesteren.
Dat gaat nog eens heel groot worden, die PvdA.
De PVV kan daar nog een puntje aan zuigen.
De Haagse PvdA discrimineert tenminste niet, want die laat iederéén onder dat (wan)beleid lijden.

Maar dat is straks misschien allemaal verleden tijd, want Henk heeft het tij mee. Hij krijgt paradoxaal genoeg minder geld voor de bijstand en dan is het mischien toch handiger dat hij zich wat meer inspant om de mensen aan het werk te krijgen en eens ophoudt met het verschil tussen werkenden en niet werkenden te nivelleren. Er is zo maar weinig prikkel tot werk en het voedt de onvrede bij die mensen die nog wel werken.

Dan moet je met het huidige beleid ook niet mopperen dat mensen er tegen in verweer komen en hun proteststem hebben gegeven aan die PVV.