rss
<A TARGET="_blank" HREF="http://ad.nl.doubleclick.net/click%3Bh=v8/34a4/3/0/%2a/t%3B56909265%3B0-0%3B0%3B14753476%3B1-468/60%3B18957780/18975675/1%3B%3B%7Esscs%3D%3fhttp://www.nuon.nl/nl/fs_main.html?L1=producten&L2=stroomoverzicht&L3=vps"><IMG SRC="http://m.fr.2mdn.net/708430/nuon_vps_468x60.gif" BORDER=0></A>
Haagse gebruikersruimten worden gesloten


Voorpagina
Algemeen
Sport
Internet
Achterklap
Auto
Opmerkelijk
Wetenschap
Gezondheid
Boek
|Film
Muziek

Dossier Vennepark
Vennepark

Escalatie

WOZ
Waardedaling

Evaluatierapport

Boog

Expats info

Lezersfoto

Video's

Verkiezingen

GroenLinks

Incidenten

 


Gebruikersruimte
Vennepark  gaat dit jaar nog dicht Zieken in 2013
Uitgegeven 15 februari 2011 13:41
Laatst gewijzigd: 15 februari 2011 22.03
DEN HAAG-De gebruikersruimte voor harddrugsgebruikers aan de Van der Vennestraat 85 gaat nog dit jaar dicht. De tweede gebruikersruimte aan het Zieken 107 zal in 2013 haar deuren sluiten. Dit is vanmorgen besloten door het college van B&W.
Wethouder Rabin Baldewsingh (Volksgezondheid): “De afgelopen jaren hebben we nieuwe woonvoorzieningen voor dak- en thuislozen geopend. Het resultaat hiervan is dat we de gebruikersruimte aan de Van der Vennestraat al dit jaar kunnen sluiten, en in 2013 ook die aan het Zieken. Ik vind dit een mooi resultaat. Hiermee realiseren we ook een belangrijk punt uit ons coalitieprogramma”.
De gebruikersruimten zijn in 2006 geopend om de zorg voor dakloze harddruggebruikers te verbeteren én overlast in de wijken terug te dringen. In de gebruikersruimte kunnen daklozen naast harddrugs gebruiken ook eten, hun kleding wassen en douchen. Verder krijgen ze er medische zorg en worden zij begeleid naar andere vormen van zorg en opvang. En met succes: 90% van de cliënten zit nu in een zorgtraject en heeft daarmee weer een toekomstperspectief.
De afgelopen jaren zijn er met het plan ‘Den Haag Onder Dak’ zeven nieuwe woonvoorzieningen voor dak- en thuislozen gerealiseerd. Daardoor hebben de meeste cliënten nu onderdak en hoeven dus niet meer noodgedwongen op straat te gebruiken. Hiermee is sluiting van de twee gebruikersruimten een stap dichterbij gekomen.

De gebruikersruimte aan de Van der Vennestraat gaat nog dit jaar dicht. Het grootste deel van de cliënten van deze voorziening kan worden ondersteund vanuit de bestaande zorg- en opvanginstellingen. Een aantal cliënten zal tijdelijk worden opgevangen in de gebruikersruimte aan het Zieken, die hiervoor voldoende capaciteit heeft. Het gaat om de meest kwetsbare mensen die zijn aangewezen op de gebruikersruimte, deze bijna dagelijks bezoeken en meestal geen vaste slaapplaats hebben of in de nachtopvang slapen. Voor hen is op dit moment nog geen passende opvang beschikbaar. Uitgangspunt is dat de overlast op het Zieken in ieder geval niet toeneemt. Speciaal voor deze kwetsbare groep worden in het kader van de tweede fase van ‘Den Haag Onder Dak’ alternatieve vormen van huisvesting ontwikkeld. De plannen hiervoor worden in maart 2011 aan de gemeenteraad gepresenteerd.

De plannen zijn ontwikkeld in goed overleg met de begeleidingscommissie van het Zieken, waarin ook vertegenwoordigers van omwonenden zitten. Deze begeleidingscommissie blijft bestaan. Daarnaast wordt voor de sluiting van de Van der Vennestraat een groep samengesteld om zowel de sluiting als de (tijdelijke) overgang naar het Zieken in goede banen te leiden.

Weer 
Weersverwachting
 
7°C
0 files
370,51
€ 1,645
Verkeer
Informatie en files
Best gelezen
TROS regelrecht Reportage Vennepark met Yvo Opstelten

CDA en D66 dienen motie in Vennepark te sluiten

Prem tegen Wouter Bos  over Vennepark

Parnassia/Brijder tolereert verboden messen bij verslaafde daklozen

7 jaar strijd om drugshol Vennepark

Jetta Klijnsma met Bert van Alphen gesignaleerd in Parnesia

Job Cohen boos om onsmakelijke cartoon

   
 


Statistieken | PDA | Nu op uw site | Colofon | Adverteren | Disclaimer | Nieuwsbrief | RSS

Copyright © 2006 NU.nl - Scio melius - Powered by IC&S - Hosting by Dedigate
NU.nl is onderdeel van het netwerk van de ilse media groep BV.