Home

Haagse erfpacht afkopen voor de halve prijs.

posted Sun, 14-11-10

Erfpachters in Den Haag kunnen binnenkort tegen gehalveerd tarief de volle eigendom verwerven van hun erfpachtgrond. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten. Met deze maatregel wil de gemeente het voor erfpachters aantrekkelijker maken om hun erfpacht om te zetten in volle eigendom. 

Tarief verlaagd
Het tarief dat de gemeente in rekening brengt voor de volle eigendom van de in erfpacht uitgegeven grond wordt verlaagd van 2,75 % naar 1,375 % van de waarde van een vergelijkbare onbebouwde kavel.

Wanneer bijvoorbeeld de grondwaarde wordt getaxeerd op 100.000 euro betekent dit dat de erfpachter voor de aankoop van de volle eigendom nu slechts 1.375 euro hoeft te betalen in plaats van eerder 2.750 euro.

Tsja, als je toch die grond hebt uitgegeven in erfpacht en je als gemeente toch niet van plan bent ooit iets zelf te gaan doen in die gebieden, dan is verkoop natuurlijk een goede optie om enig geld binnen te halen.

Mooie aanbieding. Maarniks is wat het  lijkt.
Want dat geldt dus alleen in die gebieden waar er
vrije keuze is tussen erfpacht en eigendom. 

Let op, want als uw woning op vervuilde, te saneren grond staat, dan wordt u ook de eigenaar van die vervuiling.
In zon situatie laat u de grond maar mooi in eigendom van de gemeente.
In ons artikel betreffende de kluswoningen aan de Roggeveenstraat leest u meer over de consequenties van vervuilde grond. 

Meer in ons archief