Home


Gemeente Den Haag neemt consultatiebureaus over, maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan

DEN HAAG - De gemeente Den Haag neemt zeer waarschijnlijk de consultatiebureaus in de stad over. Die worden onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De consultatiebureaus zijn nu nog in handen van de organisatie Jong Florence. De 210 mensen die hier werken, worden ambtenaar. Er vallen geen ontslagen, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven (D66) heeft de afgelopen tijd in het diepste geheim gewerkt aan de overname. De gemeenteraad werd vertrouwelijk geïnformeerd. Maar volgens de wethouder zijn de onderhandelingen de afgelopen tijd ‘zeer voortvarend verlopen’ en is er ‘intensief en op goede wijze met elkaar gesproken’. Dat leidde tot een principeakkoord.

Een woordvoerder van de wethouder zegt dat de overname door de gemeente ertoe leidt dat de ‘knip’ die er in de jeugdgezondheidszorg zat, verdwijnt. Jong Florence was verantwoordelijk voor zorg voor kinderen van nul tot en met vier jaar, de CJG’s voor jongeren van vier tot achttien. ‘We hebben de ambitie om de kwaliteit van de zorg te verbeteren', zegt hij.

De bedoeling is dat de gemeente per 1 januari 2017 de werkzaamheden van Jong Florence overneemt en zelf gaat uitvoeren. Dit betekent dat de medewerkers van Jong Florence - in totaal 210 mensen en voor een groot deel parttimers – dan ook in dienst treden bij de gemeente.
De ondernemingsraden van Jong Florence en de gemeente en de cliëntenraad van de zorgorganisatie moeten nog wel akkoord gaan.

Bron: omroep west

Prima geregeld. Dikke pluim voor Ingrid. (als het lukt) Dat houdt ook in dat we niet meer het buitensporige salaris van het bestuur op hoeven te hoesten dat boven de Balkenende norm ligt en waar de gemeente al zowat 10 miljoen subsidie per jaar naar toeschoof. En dat is dan buiten de inkomsten die ze via het zorgsysteem en andere regelingen al naar zich toe weten te trekken.
Nu nog zien hoe ze de rest van die graaiers buitenspel kunnen zetten.
Maar Florence moet nog goedkeuring geven.
Enig idee wat het antwoord zal zijn?
Er zal dus wat bestuursdwang toegepast dienen te worden, want vrijwillig zal het niet gaan.
Het is best te begrijpen dat men een op handen succes wil vieren, maar de volgende keer toch maar wachten tot een zaak volledig is afgerond.
Door het nu al in de publiciteit te gooien lijkt de huid al te worden verkocht voordat de beer geschoten is.

Het is een beetje vergelijkbaar met Parnassia en het door Jetta Klijnsma gehanteerde verslaafdenbeleid. Parnassia kreeg per verslaafde een jaarbudget voor het begeleiden van een verslaafde. Let wel: het begeleiden, niet het af laten kicken. De gemeente kreeg van een zorgboerderij uit Beilen het aanbod om 120 van de meest hopeloze verslaafden op te nemen. En toen ging Jetta bij de duivel te biecht en vroeg advies aan Parnassia. En wat dacht je dat het antwoord was van Parnassia die 120 debiteuren uit hun boekhoudbestand zagen verdwijnen? Niet zo verwonderlijk dat het advies negatief was en dat Jetta de gemeenteraad adviseerde om dat niet te doen. En de raad? Die trapte er met open ogen in. En daardoor bleef de burger met de overlastplegers zitten. Begeleid door Parnassia. Dát wel!


Florence is 1 van de subsidieslurpers waar Den Haag subsidie van terug wilde vorderen omdat de bestuurders meer verdienen dan de Balkenende norm.
Maar de Raad van State heeft een streep gehaald door de opgelegde kortingen van die subsidieslurpende organisaties waarvan de bestuurders meer verdienen dan de Balkenende norm.

 

Miniatuurafbeelding


Het gaat onder meer om Florence en nog 24 anderen.
Hieronder het overzicht van de subsidies welke nog in 2015 zijn verstrekt aan die 25 goed voor zichzelf zorgenden. Dat er soms 0 staat kan zijn dat ze, of niets meer aangevraagd hebben omdat ze toch het volle subsidiebedrag terug moesten betalen of inmiddels onder een andere naam opereren

 

Miniatuurafbeelding

 

Reageer...

 

En nu kunnen kinderen ook al zonder tussenkomst van de rechter in een gesloten opvang worden geplaatst.
Kassa!