davidrietveld.nl - Koning Kluns

15 September 2004 -


Morgen is er weer eens een vergadering waarin wethouder Arend Jan Hilhorst onder vuur ligt. Deze klungelende kleurrijke wethouder houdt er een heel bijzondere manier van besturen op na. Geef hem een dossier in handen en hij weet het te verprutsen er elke keer weer een geheel eigen invulling aan te geven. Toch vreemd Logisch dat de gemeenteraad zo'n prutser iemand met zulke 'specifieke kwaliteiten' graag wil behouden!
Hilhorst zal aardig zijn best moeten doen om zijn meest recente blunder (zie helemaal onderaan) te overtroeven. Gelukkig heeft hij met de schimmige transactie rondom het Kurhaus nog een mooi ijzer in het vuur liggen.

Dat is allemaal van later zorg - ook al kun je het zien aankomen - dus laten we ons nu concentreren op morgen. Ter voorbereiding een kleine greep uit artikelen in de Haagsche Courant:

01-06-2002:

Montagefoto's binnenstad kloppen niet

DENHAAG | De montagefoto's van het nieuwe wolkenkrabberplan die de gemeente Den Haag heeft verspreid kloppen niet. Bewust of onbewust is de werkelijkheid geweld aangedaan. Wethouder Hilhorst (PvdA, ruimtelijke ordening) heeft dat gisteren toegegeven.

04-07-2002:

Wethouder Hilhorst mag blijven van gemeenteraad

DEN HAAG | Wethouder A.Hilhorst (PvdA, ruimtelijke ordening) hoeft niet op te stappen vanwege de verkeerde fotomontages van het Wijnhavenkwartier, maar dit soort fouten mogen ook nooit meer voorkomen.

18-12-2002:

Hilhorst: Kampers voeren schijngevecht

DEN HAAG | De klachten die de woonwagenbewoners aan de Leyweg hebben over de verhuizing, vallen onder de noemer 'gepasseerd station'. De misstanden vallen volgens verantwoordelijk wethouder Hilhorst (PvdA, wonen) erg mee. "Het zijn schijngevechten die worden gevoerd."

03-03-2003:

Bewoners kamp eisen vele tonnen

DEN HAAG | De bewoners van het woonwagenkamp aan de Viaductweg eisen vele honderdduizenden euro's van de gemeente Den Haag. Ze zeggen dat de 35 wagens op het kamp langzaam wegzakken in de bodem. Daardoor zouden scheuren in plafonds, muren en vloeren zijn ontstaan. (...) De bewoners van het kamp aan de Viaductweg en de verantwoordelijke wethouder Hilhorst (PvdA) overleggen vanmiddag in het Haagse stadhuis opnieuw over het conflict.

13-03-2003:

'CS is straks onvindbaar'

DEN HAAG | Het Centraal Station (CS) in Den Haag is over een aantal jaren onvindbaar. Met name niet-Hagenaars lopen het risico te 'verdwalen'. (...) Ook wethouder A. Hilhorst (PvdA, ruimtelijke ontwikkeling) erkende gisteravond (...) dat er 'een risico bestaat dat het station zijn herkenbaarheid verliest'.

14-04-2003:

'Ontruiming kon echt niet goedkoper'

DEN HAAG | De ontruiming van het woonwagenkamp aan de Leyweg kon echt niet goedkoper. Dat de operatie meer dan vier miljoen euro kostte, komt ook door de jarenlange passieve houding van de gemeente. Dat concludeert wethouder A. Hilhorst (PvdA, wonen).

20-06-2003:

Verhuizing kamp ng duurder

DEN HAAG | De kosten van de gedwongen verhuizing van het woonwagenkamp aan de Leyweg lopen nog verder op. De 28 woonwagens die medio december naar een nieuwe locatie aan de Noordweg zijn verplaatst, zijn tijdens de operatie voor zeker vele honderdduizenden euro's beschadigd.

19-12-2003:

Woningbeheer irriteert raad

DEN HAAG | Er moet zo snel mogelijk een onderzoek komen naar de gedragingen van Woningbeheer. VVD, D66 en SP hebben daar wethouder Hilhorst (PvdA, stedelijke ontwikkeling) nogmaals om gevraagd. Woningbeheer is een vastgoedbedrijf waarvan alle aandelen in handen zijn van de gemeente. Den Haag is bezig het bedrijf te verkopen.

08-01-2004:

Gemeente: Sloop Madonna in april

DEN HAAG | De gemeente Den Haag wil in april flatgebouw de Zwarte Madonna slopen. Of het zo ver komt is de vraag, want nog steeds zijn honderd flats verhuurd en bewoond. Per 1 april heeft de gemeente bij alle bewoners de huur opgezegd, omdat zij het gebouw 'voor dringend eigen gebruik' nodig heeft. (...) Toch rekent verantwoordelijk wethouder Hilhorst (PvdA, stedelijke vernieuwing) erop dat de definitieve bouwvergunning in juni zal afkomen.

16-01-2004:

Hilhorst hevig onder vuur vanwege verhuizing kamp

DEN HAAG | De Haagse gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de manier waarop wethouder Hilhorst (PvdA, wonen) de verhuizing van het woonwagenkamp Leyweg heeft geleid.

22-01-2004:

Hilhorst: Geen sociale huurwoningen in villawijk

DEN HAAG | Er moeten absoluut geen sociale huurwoningen in de villawijk Groene Haeg bij Madestein komen. De bouw van goedkope woningen in het 'nieuwe Wassenaar' zou een verkeerd signaal zijn aan de investeerders.

29-01-2004:

Hilhorst probeerde schadeclaims te voorkomen

DEN HAAG | De gemeente Den Haag heeft geprobeerd schadeclaims van woonwagenbewoners te voorkomen door n van hen 20.500 euro te beloven. Hij zou het geld alleen krijgen op voorwaarde dat zijn medekampbewoners geen schadeclaims zouden indienen.

03-03-2004:

Ergernis in raad over bouw van 'Strijkijzer'

DEN HAAG | Binnen de Haagse gemeenteraad groeit de ergernis over de manier waarop wethouder A. Hilhorst (PvdA, wonen) de bouw van een woontoren op het Rijswijkseplein begeleidt.

20-03-2004:

Kurhaus: gemeente tekent blind

DEN HAAG | De gemeente Den Haag heeft vorige maand ingestemd met de verkoop van het Kurhaus zonder te weten wie de nieuwe eigenaren zijn. (...) Toestemming was vereist, omdat rijk en gemeente de verbouwing in 1975 subsidieerden met 37,5 miljoen gulden. Wethouder A. Hilhorst (PvdA) nam genoegen met de mededeling dat het om een belegger ging.

14-05-2004:

Hilhorst in problemen over miljoen

DEN HAAG | De Haagse wethouder Hilhorst, (PvdA, stedelijke vernieuwing) moet voor de zomer kunnen aantonen dat de 1,1 miljoen euro die Haagse ambtenaren aan woonwagenbewoners heeft gegeven, is gebruikt voor reparatie van hun wagens.

02-06-2004:

Conflict over verkoop van NV Woningbeheer

DEN HAAG | De verkoop van de aandelen van de gemeentelijke NV Woningbeheer heeft geleid tot een heftig conflict tussen de Haagse wethouder Hilhorst (PvdA, wonen) en de raad van commissarissen (RvC) van Woningbeheer. De commissarissen weigeren af te treden zoals Hilhorst eist.

03-06-2004:

Ingreep in top Woningbeheer

DEN HAAG | De gemeente Den Haag gaat de raad van commissarissen van Woningbeheer vervangen. (...) Op die manier wil wethouder Hilhorst (PvdA, wonen) het conflict met het bedrijf oplossen.

22-07-2004:

Sloop van 'Madonna' vertraagd

DEN HAAG | Bewoners van de woonflat de Zwarte Madonna hoeven van de rechter hun huis niet uit. De kantonrechter bepaalde donderdagmorgen dat de gemeente de bewoners niet kan dwingen te verhuizen.

25-08-2004:

Schadegeld kampers onvindbaar

DEN HAAG | Van bijna de helft van het geld dat de gemeente Den Haag heeft uitgegeven aan schadeherstel aan woonwagens op het kamp aan de Jan Hanlostraat is niet duidelijk waaraan het is besteed. Hoogstwaarschijnlijk wordt ook nooit bekend wat er met dat bedrag, 484.014 euro, is gebeurd.

13-09-2004:

Woonbedrijf opnieuw in opspraak

DEN HAAG | De nieuwe raad van commissarissen van Woningbeheer verdient tonnen aan extra werkzaamheden bij deze gemeentelijke NV. Bovendien recruteerde gemeentelijk topambtenaar H. Jagersma de nieuwe toezichthouders bij het adviesbureau waarvan hij zelf commissaris is.


http://www.davidrietveld.nl/pivot/entry.php?id=575
© David Rietveld