Home

Vaillantlaan, ondanks aanpassingen, nog steeds nét niet af.

De Vaillantlaan is ontworpen met de onderdelen uit de bouwdoos van Jo Coenen die, ondanks al die verschillende onderdelen, toch als één geheel oogt. 

Helaas vielen er twee, nog vrij jonge, al reeds bestaande gebouwen geheel uit de toon en men heeft besloten de gevels te "versappen" en ze nu dan toch maar meer in overeenstemming te brengen met het algehele aanzicht van de huidige laan. 

Het heeft wel even geduurd en het zal nu wel wat meer gekost hebben dan die toenmalig in berekende kosten van € 674.940,-
Waarom die uitvoering 7 jaar op zich heeft laten wachten is ons echter een raadsel, maar beter laat dan nooit.

Hier is men druk bezig met de hoek Ostadestraat.
Het plint wordt met dezelfde bouwmaterialen aangepast als de rest van de laan.
Op de etages worden de randen van halfronde betonelementen tegen de gevel geplakt en de gevelvlakken er tussen, gesausd in dezelfde kleur als die rode stenen.



Hieronder de reeds gesapte gevel bij de David Blesstraat



Klik hier voor een vergroting.

Nu graag nog even het laatste vuiltje wegwerken.

Want ten tijde van het bouwen van de kop van die Vaillantlaan bij de Ruysdaelstraat, bleken er waarschijnlijk toch te weinig bouwsteentjes te zitten in die bouwdoos.



Foto Miquel Sloendregt. 

En terwijl men beweert dat het zo hoort(?) want de architect had het zo bedacht (en er bevindt zich isolatie aan de binnenzijde), blijft het een dissonant in het geheel.
Het komt toch over alsof men echt een paar buitenspouwelementen met die rode stenen is vergeten in die gele vlakken.




Het ziet er gewoon niet uit en als mensen het zien, dan krijg je nog steeds vragen daarover als;
Was de metselaar failliet, is hij weggelopen omdat hij niet betaald werd, waren de stenen op, of al afgevoerd of was de steigerbouwer te vlug met het afbreken van de steiger?

Nu wel halverwege op
die laan de boel aanpassen aan de rest, maar de entree, de kóp van de laan, is en blijft een aanfluiting.
En daar waar bij andere gevelvlakken dat rode metselwerk is aangebracht en hier niet, ontbreekt hier dan ook de afwatering.
De randen van onderzijde van die vlakken zijn niet schuin en vuil blijft daar gewoon op liggen.


We blijven er bij dat een groot deel van die architecten in de gevangenis of in een inrichting moet worden opgesloten.
Een senator in Amerika die uitgenodigd was voor een architectensymposium had zelfs de volgende opmerking;
“Ik overweeg de doodstraf in mijn staat af te schaffen, maar dat geldt natuurlijk niet voor architecten.” 

Nu zijn die metselaars toch bezig aan de Vaillantlaan, dus die hoogwerker een stukje opschuiven en nog wat extra stenen vermetselen zou wel aardig zijn.

Alleen maar versappen in die rode kleur zal ook al een stuk beter ogen.

Want het zal tijd worden dat het “foutje” op die kop eens hersteld gaat worden.
Als je nou toch bezig bent, maak dan die laan gelijk maar eens écht af.

En dan lopen we de hoek om de Breughelstraat in en wat zien we weer?


Valbeveiligingen die niks beveiligen en waar Haagwonen het patent op lijkt te hebben.
Hier valt een kind dus gewoon doorheen, net als door die valbeveiligingen waar een kind aan de van Miereveltstraat doorheen viel.
Om het nog maar niet te hebben over dat kind wat aan de Haveltestraat uit het raam doodviel op de stoep, wegens het totaal afwezig zijn van een valbeveiliging.

 

Tragisch ongeval 2 jarig meisje mede veroorzaakt door slechte regelgeving

Herstel bouwfout kan bewoners Vaillantplein € 225,- per jaar aan stookkosten besparen.

Reageer...