Meer op www.mondigeburger.org

Laatste nieuws
D66 en CDA dienen motie in tot sluiting Vennepark.

5 november 2009 op de agenda.
Raadszaal Stadhuis Spui 70
10.00 uur 's morgens

Drugshol Vennepark 
Staatsecreetaris Klijnsma laat vuiltje achter

 

   


Video verdwenen?
De belangrijkste video's van You Tube en Daily motion zijn veilig gesteld en hier te bekijken met een videoplayer (zoals VLC)

We proudly present: Jetta, our wonder of communication.


Uit de pvda krant:

Uit de stad

De Mening Van ... Shirley Marapin en Hans van der Waal Vorig jaar veroorzaakte het besluit om een drugsgebruikersruimte te openen aan het Vennepark veel beroering. Hoe staat het er nu bij? Een stand van zaken.
PvdA heeft blijvend "letsel" veroorzaakt bij een paar honderd bewoners rondom het Vennepark. 

Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben de bewoners m.b.t. de harddrugsgebruikersruimte bij het speelparkje een bijzonder slopend en onrustig jaar achter de rug. 
Wel 30 of meer raadsleden kwamen op bezoek, diverse heftige inspraakrondes op het stadhuis, spraakmakende protestbijeenkomsten en manifestaties. 
De PvdA heeft ons uiteindelijk links laten liggen en heeft alle smeekbeden van de ouders en kinderen naast zich neergelegd. De PvdA nam een houding aan alsof ze boven ons staat en heeft ons niet serieus genomen. Vergeet niet dat iedereen hier jarenlang PvdA stemde en wel in een rotsvast vertrouwen! Gevolg van die houding is dat de buurt zich beledigd en miskend voelt. Het tegendeel van wat Wethouder Klijnsma had verwacht is gebeurd: i.p.v. een toename van berusting en acceptatie, is de strijdlust juist aangewakkerd. 

Verslaafden moeten op een juiste wijze en vooral op de juiste plekken geholpen worden. Het is een onmiskenbaar feit dat een concentratie van zoveel zwaarverslaafden overlaststituaties met zich meebrengt. Het geeft ook een slecht voorbeeld qua gedrag aan onze kinderen/jongeren. Zoals u weet moeten deze verslaafden met hun eigen coca´ne en of hero´ne naar het pand komen om daar een schone naald te krijgen. En juist dit gedeelte van de Schilderswijk is vrij van drugsoverlast. Lees de politierapporten er maar op na: geen enkele melding!
Behalve het feit dat wij hier geen overlast kennen, moeten we ook nog zo goed zijn om overlast die elders plaatsvindt in de stad te helpen oplossen doordat wij hier toevallig een geschikt pand hebben. Het zou een streven moeten van de politiek om drugsvrije zones ook daadwerkelijk drugsvrij te houden, maar blijkbaar hebben die dames en heren in die nette pakken zelfs dit nog niet door. 
De wethouder kan draaien en keren wat ze wil: een belastingplicht kun je door middel van een wet opleggen, maar dit niet. Naar onze overtuiging is er een ongeschreven wet die zegt dat je nimmer een grote concentratie harddrugs en de gevolgen ervan moet stationeren bij een grote concentratie opgroeiende, voetballende en spelende jongens en meisjes. En vergeet de groep van ruim 30 of meer kwetsbare hangjongeren (die verder niemand kwaad doen) op het plein niet. Ouders van vˇˇral die groep vrezen dat hun zonen de toekomstige handlangers van de dealers worden. En neem die gevoelens maar eens weg bij die ouders! 
Momenteel is het hier veilig en leefbaar. Kinderen kunnen op het speelplein zonder toezicht spelen. Het is vrij en blij vertoeven en genietend opgroeien op dit klein stukje aarde. Wat voor nut heeft het om de situatie nu te veranderen in een explosieve situatie met ouders die continu op hun tenen moeten lopen als ze overdag op hun werk zijn en hun kinderen langs en bij de direkte omgeving van het pand komen en gaan, op weg naar school en speelruimte? 
Weet u, de betrokken Hoge Pieten denken mogelijk, ha eindelijk een afgesloten hoofdstuk, dat Vennepark. Maar mooi mis! EÚn van de eisen bij het openen van een gebruikersruimte is dat de buurt waar het komt er zelf om moet vragen en er dus ook de harde noodzaak van inziet. Draagvlak is ook een eis, en dat bestaat hier niet. 

Bij die bewuste stemming in juni op het stadhuis bleven de bewoners ontdaan en kapot van verdriet achter, want binnen enkele seconden na de stemming, nog voordat wij ons de uitslag goed en wel realiseerden, verdwenen de raadsleden en wethouders. Zo ga je niet om met mensen die door toedoen van je eigen partij, de PvdA, plots met iets ongevraagds opgescheept zitten. 
Inmiddels heeft B & W de bouwvergunning verleend. Ondertussen hebben een paar keer een paar honderd bezwaarbrieven de gemeente bereikt en hebben wij mogen lezen dat al onze bezwaren ongegrond zijn. De politieke macht heeft gesproken en denkt daarmee van de burgerlijke kracht gewonnen te hebben. Zij bleken hardnekkig horende doof en ziende blind. De PvdA heeft zijn mensen verkocht aan een verkeerd plan en heeft alle gevoelens en protesten achteloos naast zich neergelegd. 
De PvdA blijkt arrogant te zijn geworden. Met als resultaat dat de onverzettelijkheid hier is gegroeid, mensen hebben onderhuidse woede en frustatie. De situatie is explosief. Tijdens de verbouwingswerkzaamheden zal de irritatie alleen maar toenemen hier. De politie heeft een sterke arm maar is hier ook onze vriend. Zij doen hun werk maar kennen ons en weten wat we ongevraagd en onnodig doormaken. En zo heeft deze zware, geweldloze en 
vermoeiende strijd ons veel sympathisanten en medestrijders opgeleverd. 
De PvdA heeft ons opgegeven en niet begrepen. De stijd en verantwoordelijkheid van ouders om het behoud van een prachtig stukje woongebied dat qua sfeervolle diversiteit aan culturen probeert met veiligheid, normen, waarden, plezier, beschaving, onderlinge betrokkendheid en saamhorigheid te leven binnen ons mooie Holland! 
Thans spreekt men zich zeer negatief uit over de stijl en houding van de PvdA en hun arrogantie. Ik hoop dat de mensen hier de kalmte kunnen bewaren de komende maanden en in rust de rechterlijke uitspraak afwachten. Desnoods vechten we deze strijd (want dat is het jammer genoeg geworden) uit bij de Raad van State, want van opgeven weten deze moeders en vaders niet! 
Shirley Marapin


Slechte zaak voor de rechtsstaat.
Bovenstaand verhaal van Shirley geeft aan welke diepe wonden in de buurt door het besluit van B&W met goedkeuring van de Raad zijn geslagen. Het vertrouwen in de politiek en in de PvdA in het bijzonder is tot het nulpunt gezakt. Dit vertrouwen is nog veel verder afgenomen, doordat de gemeente ook in de juridische nasleep niet met open vizier strijdt, maar het pad van de juridische spitsvondigheden heeft gekozen.

 

Vennepark meer foto's

 

 

Protestmars meer foto's


Escalatie meer foto's