Home DHTKdonderdag 30 maart 2017, 13:41

Den Haag: 68 miljoen voor tienduizend nieuwe banen en economie

DEN HAAG - De recente uitspraak van de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) dat er in de stad 7.000 banen zijn bijgekomen, is een 'persoonlijke inschatting'. Een onderbouwing van zijn bewering ontbreekt vooralsnog. Dat zegt een gemeentewoordvoerder in antwoorden op vragen van Omroep West.

Het Haagse stadsbestuur presenteerde het ambitieuze 10.000-banenplan twee jaar geleden. Doel daarvan is om voor het einde van deze collegeperiode in 2018 10.000 banen te creëren, waarvan 3.000 voor mensen met een 'afstand tot de arbeidsmarkt'. De gemeente investeert 68 miljoen euro in het zogeheten aanvalsplan ‘Den Haag maakt werk’.

Tot nu toe was nog niet duidelijk wat de concrete resultaten van het plan zijn. Onlangs zei wethouder Baldewsingh dat het banenplan 'ongeveer 7.000 banen heeft opgeleverd'. Maar die cijfers kan hij voorlopig niet onderbouwen, zegt een gemeentewoordvoerder.

Voortgangsrapportage

Baldewsingh stuurt eind april samen met de twee andere betrokken wethouders een 'voortgangsrapportage economie en werk' naar de gemeenteraad. De woordvoerder: 'Hierin zullen ook de precieze cijfers opgenomen zijn over de ontwikkeling van het aantal banen in de stad.'

De PvdA-wethouder zegt 'dat er nog een hoop werk moet worden verricht' om het streefgetal van 10.000 banen te halen. Maar Baldewsingh is er wel van overtuigd dat het binnen deze collegeperiode gaat lukken.
___________________________________________________________

Door schade en schande wijs geworden is dit artikel gekopieerd, omdat je er nooit zeker van bent of het wel online blijft staan.
En omdat DHTK als cultureel erfgoed is aangemerkt door de Koninklijke Bibliotheek
streven we er naar om zoveel mogelijk "binnen boord" te houden
We onderscheiden ons dan ook van het AD, RTVwest en DenHaag.nl door onze content wél bereikbaar te houden.
Want dat waren geen stommiteiten of fouten. 
Dat waren bewuste acties om ons collectieve geheugen te vernietigen met alle missers van ons excellent (kuch) bestuur. 
Heel toevallig  allemaal tegelijk en vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. (spiegel)
En gelukkig hebben we de auteurswet aan onze zijde,vanwege die uitzonderingsclausule. Reclameren heeft dan ook geen enkele zin.

Wethouder handhaaf-verwijdertool

Het meest inspringende item was het drugshol, eh, de gebruikersruimte aan het Vennepark. 
Een initiatief van Jetta Klijnsma

De waanzin van het Vennepark drugshol zoals door bewoners beleefd

Mondige Burger versus Drugshol Vennepark

PvdA archief 2004-2005 Drugshol Vennepark