de digitale Hofstad   online sinds 1994 connected by PINE
start ]  nieuws |  agenda |  info |  lists [  zoek

NIEUWS

Heb je persberichten, ingezonden brieven of wil je zelf regelmatig berichten plaatsen op DenHaag.Org? Mail dan naar redactie@denhaag.org!
Opinie
Blind, doof en dom
door Shirley Marapin, 9/06/2006, 1:28

Ja, gewoon vreselijk dom is de top in de Haagse politiek.
 
Verontruste bewoners rondom het drugspand bij het Van der Vennepark hebben géén goed woord meer over de top van de PvdA, VVD, Groen Links enz. sinds het laatste voorval.
Bij een gevaarlijke junk die een pasje had om het drugspand te bezoeken, sloegen compleet de stoppen door. Hij vernielde als een niets beseffende gestoorde daarbij achter elkaar zes auto's die naast het drugspand geparkeerd stonden. Een meisje van zes dat erbij stond op de stoep voor haar huis, is er nu nog in shock van. Het kind schreeuwde naar haar moeder en sprong bevend in haar armen. De moeder belde overstuur bij het drugspand aan met het kind op haar arm om Parnassia hierop aan te spreken. Het enige dat de medewerker zei, was: 'Je moet aangifte doen bij de politie'. En het meisje bleef schreeuwen: 'Mama, ik wil weg, ik wil weg. Daar is die junk'. De moeder ging naar huis en belde haar broer voor hulp.
Zoals zij vandaag aan een journalist vertelde: 'Als mijn dochter iets was overkomen, was hier niks heel gebleven! Want wij komen uit een woonwagenfamilie, dus die rukken allemaal uit om mij te helpen'.
 
De ouders hier zijn in alle staten. Ik begrijp ze volledig en neem ze niets meer kwalijk. Dit heeft de gemeentelijke politiek veroorzaakt. Maar dat heeft de politiek vooral met ons gedaan. Ik wijs ook niet meer met een beschuldigende vinger naar de boze mensen hier, maar keihard naar de politieke top.
 
Zoals een vader hier in dezelfde straat al vaker zegt: 'Als een junk aan mijn kind komt, begraaf ik hem in mijn tuin'. Het incident heeft voor veel beroering gezorgd hier. Bewoners beraden zich op acties. De buurtr is een kruitvat. Na het incident is er verhoogde paraatheid van de politie hier. De bereden politie heeft hier twee agenten op hun paarden patrouilleren bij het drugspand.

De gevoelens en angsten van de Van der Venneparkbewoners worden keer op keer gebagatelliseerd door de politiek. Wij worden door de machthebbers van onze stad op een ongelijke wijze ten op zichte van andere wijken in deze kwestie behandeld. Misschien omdat wij in hun ogen toch maar maar tot het klootjesvolk behoren ?
'Bij de opening van het drugspand zijn de moeders en vaders hier toen als criminelen afgevoerd door de ME, terwijl die junk gisteren zonder handboeien is door de politie is meegenomen. Dat doet me pijn', aldus een bewoonster hier daarnet tegen mij voor de deur.
 
Wij zijn nu al bijna drie jaar boos, maar dat laat de machthebber koud.
Waar is verdomme de gerechtigheid gebleven?
 
Shirley MarapinSpoorwijkse Henk schreef op 9/06/06:
Vlak voor de raadsverkiezingen keerde de Haagse CD zich tegen het genomen besluit over het Vennepark. En nu gaat ineens de VVD zich druk maken om afstanden tussen scholen en coffeeshops. Dan rijst toch minstens wel de vraag: Wat wil de Haagse politiek nu eigenlijk??? Drammen of luisteren naar bewoners en vervolgens goed nadenken ??

Haagse VVD wil twee coffeeshops sluiten

DEN HAAG – WestSite 08.06.06 De VVD in Den Haag wil dat twee coffeeshops in de buurt van drie middelbare scholen zo snel mogelijk worden gesloten.
De partij vreest dat veel jongeren verslaafd zullen raken aan cannabis nu de softdrugs op loopafstand te krijgen is. Twee raadsleden van de VVD hebben met een meetlint aangetoond dat de coffeeshops op maximaal 461 meter liggen van een school. Volgens de wettelijke regels is de verkoop van softdrugs verboden binnen een straal van 500 meter verboden. De VVD vindt dat de coffeeshops Toys en de Mazzelaar in overtreding zijn en daarom gesloten moeten worden. Anders gaat de schoolcarriere van veel jongens en meisjes onder de 18 in rook op, aldus het VVD-raadslid Van den Heuvel.

Spoorwijkse Henk schreef op 9/06/06:
CD is natuurlijk CDA

Anal Poet schreef op 9/06/06:
Spoorwijkse Henk schreef " CD is natuurlijk CDA "

'Centrum' Democraten ...

Nou, volgens bepaalde lokale politici was de beslissing voor het Van der Vennepark een 'democratische' beslissing.

En verder vindt het plaats nabij het centrum van Den Haag.


Dus ...

Mondige burger schreef op 9/06/06:
Vennepark 7 juni

Machtswellusteling schreef op 9/06/06:
VVD maakt zich druk om 3 coffeeshops, dus dat wordt zich nu druk maken om 3 drugsholen.

VVD ptopageert drugsholen

Hopscotch schreef op 9/06/06:
Oh oh Den Haag mooie stad tussen de duinen.

Als Nederlandse allochtoon in deze prachtige stad gelegen in een duinen paradijs heb ik langzamerhand geleerd, dat het beste is, om je niets maar dan ook niets van de Haagse en vooral locale politiek aan te trekken.

Probeer het maar te negeren.

Het ijspaleis is een slechte imitatie van het Binnenhof.
En alles wat ze daar verkeerd doen, proberen ze in het ijspaleis te overtreffen.
Haagse bestuurders -op de enkele goede uitzondering na - kenmerken zich door het volgende:

1) Mateloze zelfingenomenheid; hebben het geweldig met zichzelf getroffen en beschouwen de
rest van de bevolking als dom klootjesvolk.

2) Luisteren slecht naar de gewone burger, waarom
zou je ook, die is niet intelligent genoeg, om het allemaal te begrijpen. (Zie 1)

3) Kletsen veel -en het liefst interessant uit hun nek- zodat niemand ze meer begrijpt en op het laatst begrijpen ze zich zelf ook niet meer.

4) Liegen pathalogisch roepen bijvoorbeeld:
"Communicatie is mijn ding."
Terwijl ze alleen maar monologen houden en
nog nooit hebben geluisterd.

5) Denken vooral aan hun carriere en volgen daarom constant de leider, wat voor onzinnige dingen die ook bedenkt onder het motto
"als jij me aardig vindt dan vindt ik jou ook aardig en misschien kunnen we dan iets voor elkaars carriere betekenen."

6) Roepen dat de beslissingsbevoegheid vooral naar de burger en de wijken moet, maar proberen ondertussen alle inspraak en juridische mogelijkheden voor de burger de nek om te draaien.

De mensen van het Vennepark hopen nu, dat door dit incident de lokale politiek hun fout inziet en dat het dom is om 90 langdurig zwaarverslaafde psychotische junks hun kinderrijke buurt en naar die gebruikersruimte recht tegenover een speelplein te sturen.
Nou laat ik je uit de droom helpen Shirley c.s., jammer maar er gebeurt niets, nada niente, wat gepalaver voor de buehne en dat is het.
Volgende week begint het WK en daar hebben ze het daar allemaal veel te druk mee.
En dan is dit weer sneeuw van gisteren, natte sneeuw.

Ik vrees met grote vreze, dat er eerst iets veel ergers zal moeten gebeuren, voordat ze begrijpen hoe dom dit allemaal is.
En weet je wat we dan doen in dit land, dan roepen we dat het allemaal zo afschuwelijk is en organiseren een stille mars en zaaien gelijktijdig als bliksemafleider nog wat "moslim fobie."

Maar het is een prachtige stad gelegen in een duinparadijs -wat ze overigens stillejes onder aanvoering van ene Norder ook proberen de nek om te draaien-.

Het beste is om er voorlopig mee proberen te leven -je eigen plan trekken en je "for the time
being" aan te sluiten bij het legioen der niet stemmers, zo'n 50% tot 60% in deze stad.

En te wachten op een Haagse Fortuyn, die het maffe zooitje is een keer lekker opschudt.

Mondige burger schreef op 9/06/06:
.
Video 7 juni

Vriendelijke overname schreef op 9/06/06:
Nogmaals allemaal leuk en aardig.

Laat ons wat gaan doen dat wel aarde aan de dijk brengt.

Ons verenigen in een club van mensen die andere eigentijdse politiek wil. Niet in een politieke partij, want nieuwe politieke partijen komen niet meer aan bod om mee te besturen, misschien om aan te zitten met 1 zeteltje en klaar.

Neen ons verenigen met 1000 mensen die tegen de politiek zijn zoals deze momenteel gaat in Den Haag.

Om vervolgens een keuze te maken met onze vereniging of we lid worden van de PvdA of van de VVD.

Gezien er altijd landelijk propaganda zal zijn bij gemeenteraadsverkiezingen, waarbij partijen zoals VVD en PvdA over veel geld kunnen beschikken (belastinhngsgeld) en locale partijen niet krijgen en ook nog eens beperkt worden in de werving van fondsen met de nieuwe wet is er maar 1 oplossing op langere termijn en dat is een vriendelijke overname van een politiek bestaand bedrijf/partij te doen.

Om binnen die partij de gang van zaken te bepalen : wie op de lijst en waar, het partij programma, hoe er met de burgers wordt omgegeaan, wat er aan de werking van de gemeenteraad en de ambtenarij moet veranderen.

Hiervoor kunnen wij vier jaar gebruiken en het plan is democratisch, geweldloos en effectief.

Going the club: Vereniging voor Politieke Participatie.

Vriendelijke overname schreef op 9/06/06:
Het is altijd gemakkelijk en in menig geval redelijk van anderen te stellen dat ze blind, doof en dom zijn.

Doch als je de oplossing voor je ziet en je steekt hiervoor je hoofd in de grond, zoals de andere struisvogels, want ben je dan ?

Joost schreef op 9/06/06:
Wie is er op dit moment nu de verantwoordelijke persoon? Ik heb het niet goed gevolgd, Jetta Kleinsma (pvda) heeft het probleem georganiseerd maar die is nu wethouder voor iets anders dacht ik.
Is het Bert van Alphen (gl) ?

Shirley Marapin schreef op 9/06/06:
TV WEST staat nu op het van der Vennespeelplein.

Hedenavond in het nieuws.

Mean Mr.Bean schreef op 9/06/06:
Mean Pinball
By: Mean Mr.Bean

Ever since she was a young girl
She’s played the mean Pinball
From Icepalace down to Paintersquare
She must have played them all
But ain't seen nothing like her
In any amusement hall
That deaf, dumb and blind girl
Sure plays a mean pinball

She stands like a statue
Becomes part of the machine
Feeling all the bumpers
Always playing clean
She plays by intuition
The digit counters fall
That deaf, dumb and blind girl
Sure plays a mean pinball

She's a pinball wizard
There's got to be a twist
A pinball wizard
He's got such a supple wrist

How do you think she does it?
(I don't know)
What makes her so good?

She ain't got no distractions
Can't hear those buzzers and bells
Don't see lights a flashin'
Plays by sense of smell
Always gets a replay
Never tilts at all
That deaf, dumb and blind girl
Sure plays a mean pinball

I thought I was
The Bally table king
But I just handed
My pinball crown to her

Even on my usual table
She can beat my best
Her disciples lead her in
And She just does the rest
Se's got crazy flipper fingers
Never seen her fall
That deaf, dumb and blind girl
Sure plays a mean pinball

Blue Eyed Lady schreef op 9/06/06:
Behind Blue Eyes


No one knows what it's like

To be the bad girl

To be the sad girl

Behind blue eyes

No one knows what it's like

To be hated

To be fated

To telling only lies

But my dreams

They aren't as empty

As my conscience seems to be

I have hours, only lonely

My love is vengeance

That's never free

No one knows what it's like

To feel these feelings

Like I do

And I blame you

No one bites back as hard

On their anger

None of my pain and woe

Can show through

But my dreams

They aren't as empty

As my conscience seems to be

I have hours, only lonely

My love is vengeance

That's never free

When my fist clenches, crack it open

Before I use it and lose my cool

When I smile, tell me some bad news

Before I laugh and act like a fool

If I swallow anything evil

Put your finger down my throat

If I shiver, please give me a blanket

Keep me warm, let me wear your coat

No one knows what it's like

To be the bad girl

To be the sad girl

Behind blue eyes

Genoeg is Genoeg schreef op 9/06/06:
'Won't Get Fooled Again'


We'll be fighting in the streets

With our children at our feet

And the morals that they worship will be gone

And the men who spurred us on

Sit in judgement of all wrong

They decide and the shotgun sings the song

I'll tip my hat to the new constitution

Take a bow for the new revolution

Smile and grin at the change all around

Pick up my guitar and play

Just like yesterday

Then I'll get on my knees and pray

We don't get fooled again

The change, it had to come

We knew it all along

We were liberated from the fold, that's all

And the world looks just the same

And history ain't changed

'Cause the banners, they are flown in the next war

I'll tip my hat to the new constitution

Take a bow for the new revolution

Smile and grin at the change all around

Pick up my guitar and play

Just like yesterday

Then I'll get on my knees and pray

We don't get fooled again

No, no!

I'll move myself and my family aside

If we happen to be left half alive

I'll get all my papers and smile at the sky

Though I know that the hypnotized never lie

Do ya?

There's nothing in the streets

Looks any different to me

And the slogans are replaced, by-the-bye

And the parting on the left

Are now parting on the right

And the beards have all grown longer overnight

I'll tip my hat to the new constitution

Take a bow for the new revolution

Smile and grin at the change all around

Pick up my guitar and play

Just like yesterday

Then I'll get on my knees and pray

We don't get fooled again

Don't get fooled again

No, no!

Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Meet the new boss

Same as the old boss

Mondige burger schreef op 9/06/06:
Joost;

Bert van Alphen die, die drugsholen ook altijd heeft gepropageerd en Jetta daarin 100% heeft gesteund, notabene een onderwijzer, is nu wethouder van "welzijn"

Crimineel schreef op 9/06/06:
Misschien niet alleen maar blind, doof en dom.

Wellicht ook crimineel onze politieke leiders

Elders te lezen op deze webstie : weer een kind dat verdrinkt en 2000 kinderen ten onrechte onschuldig in Nederlandse gevangenissen !!!

Jozef Labuche schreef op 9/06/06:


Netwerk gisteren gezien ?

Hoe een meermaals verkracht kind van 13 jaar dat zich moest prostitueren uiteindelijk opgesloten wordt in de jeugdgevangenis omdat er geen plek is om haar psychisch te behandelen. Zes maanden zit het meisje van 13 jaar al vast in een gevangenisregime zonder behandeling !!!

Daar moet zij na elk bezoek dat zij krijgt zich helemaal uitkleden , met geopende billen drie maal bukken, haar anus en vagina laten zien en zich laten onderzoeken in al haar lichaamsopeningen. Fraai he !

Zes maanden wordt dit kind mishandeld en niet behandelt onder de verantwoordelijkheid van zijne excellentie Minister Donner van justitie.

Bij de verkiezingen sprak ik hem er over aan in Ypenburg. Het zou niet meer voorvallen en hij was er mee bezig is. Hij beweerde ten aanzien van mijn persoon dat kinderen met een psychisch probleem niet samen zitten met jonge criminelen.
De brave man wist niet dat ik in de gevangenis van Zeist geweest ben en ik 21 jaar voor justitie gewerkt heb. Wat een CDA-leugenaar.

Het is ook een schande voor het Nederlandse Koningshuis en Koningin Beatrix dat in haar land de kinderrechten zo geschonden worden.
Misschien niet naar de regel, dat heb ik zelf onderzocht, omdat de universiteiten ook niet wilden helpen.

De kinderrechten worden niet geschonden naar de regel maar wel naar de geest.

Blijkt ook dat psychische hulpverlening en advocatuur in dit land geen ene lieve moer voorstellen. Zij treden niet op met al hun kennis tegen deze ernstige vorm van kindermishandeling.

Het verkrachte kind beleefd daar keer op keer opnieuw haar traumatische ervaring door ze zich zo te moeten uitkleden en tentoonstellen tot en met haar geslachtsdelen!


Alles en iedereen behalve 2 vandaag en netwerk.
Iedereen die wat psychologisch onderlegd is en een greintje gezond verstand heeft weet dat dit kind daar niet hoort en verder zwaar beschadigd wordt.

Maar goed, ach we hebben hier weer een incidentje.
Zo zal de politiek het weer afdoen.

Het zijn dan wel 2000 incidentjes uit perverse besparingsdrang van de VVD-CDA en D66. en een nietsdoende en toedoende oppositie.

Ooit al gehoord van de zogenaamde financiële meevallers, die wij als burgers trouwens opgebracht hebben - gebruikt zouden moeten worden om onze kinderen die ten onrechte , onschuldig in de gevangenis zitten er uit te halen en te behandelen.

Neen geen enkele partij heeft zich hiervoor hard gemaakt. Wat piepen in de marche - terwijl hiervoor op de barricade gestaan zou moeten worden.

Waar zit dat onnozel Amnestie Internationaal en andere kinder en mensenrechten organisaties- zij stellen NIETS voor wat betreft ons land- wel voor de ver van ons bed show.
Ook Unicef wou niet helpen toen ik vocht voor een Haags kind dat ook ten onrechte opgesloten zat uit perverse besparingdrang van opeenvolgende regeringen waaraan ALLE partijen schuld dragen.

De reden kennen wij waarom instanties, organisaties niets doen: gesubsidieerde monddoodheid onder de dictatuur van de politiek meerderheid.( hoe die ook samengesteld is).

Een land dat zijn kinderen zo opsluit is achterlijk en barbaars.

Heel cynisch vind ik dat Koningin Beatrix een bull/diploma van de Universiteit van Leiden kreeg voor: de vrijheid....

Hoe meer iets macrosociaal uitgeschreeuwd wordt hoe minder dat het er is.

Vrijheid ? Vrije meningsuiting ? Toen gevangenis directeuren wantoestanden aankloegen werden zij prompt ontslagen door zijne excellentie... buig, buig buig.

Slaap verder Nederland, en ontwaak straks in een echte dictatuur waar kinderen alleen nog maar belangrijk zijn uit economisch oogpunt.

Getekend :
Een Europese Gemeenschaps Onderdaan (zo staat het op mijn identiteitskaart).

Buig Buig Buig.

_____________________________________________

Ga zelf een kijken en luisteren hoe ontluisterend er in ons land met kinderen omgegaan wordt, wat een cultuur en waarde en normen om in te integreren. !!!

Kijk zelf naar de gruwel die politiek veroorzaakt door perverse besparingen

Stel u nog verder op de hoogte en ga naar de rubriek TV :Niemand kan nog zeggen wij hebben het niet geweten in wat voor soort land wij leven

Misschien moet deze boodschap over heel de wereld uitgedragen worden. Het zal dan migranten afschrikken, maar wellicht ook bedrijven die hier willen investeren ....

Shirley Marapin schreef op 9/06/06:
TV WEST NIEUWS opent met :

ONRUST RONDOM HAAGSE GEBRUIKERSRUIMTE

Venneparkers schreef op 9/06/06:
De Turkse man die u commentaar ziet geven op
TV WEST geeft in zijn vrije tijd en in het weekend computerlessen aan kinderen uit de omgeving. Het is een beschaafde jongeman, die uit woede en frustatie dat het ongepast is om een drugshol te openen bij een speelplein met scharreleieren gooide naar het pand bij de opening.

Gevolg: zoals hij vertelt op TV WEST:

36 uren de cel in

60 uren taakstraffen

DNA inleveren, nu 8 maanden later!!!

De baas van de politie, burgermeester Deetman, die het goed vindt dat er 90 junks bij een speelplein komen, denkt mogelijk dat hij de angst inboezemt bij de bewoners, en zodoende hen de monden snoert.

Hoe smerig is de politiek, en hoe veel smeriger is de machthebber?????

Vertelt u het maar!

Welke Nederlander kan dit begrijpen?

Welke Nederlander vindt een drugshol voor 90 junks bij een speelplein goed?

Welke Nederlander ziet de ONRECHT in
deze DRAMA van PvdA Jetta Klijnsma in?

Abby schreef op 9/06/06:
De ruimte aan de Prinsegracht 37 in de jaren zeventig, is gesloten vanwege de grote overlast die het veroorzaakte
Men is dus begonnen met een experiment waarvan de gemeente de nodige kennis
over de resultaten al in huis heeft !
Zelf ben ik in die tijd erbij geweest dat een dealer een junk met een
afgezaagde dubbelloops in de gebruikersruimte overhoop schoot ,om daarna op de
Prinsegracht zijn afgezaagde dubbelloops op de stoep te laten vallen ,bij
het wegrennen na de schietpartij.
De verslaafde die hij overhoop schoot had iets gedaan wat niet door de
beugel kon en bij de verkeerde persoon .
Ook aan de haven vond vandaag een incident plaats.

Bij een verslaafde die pogingen doet om clean te worden heeft Parnassia zijn dosis methadon laten zakken van 200 mg naar 25 mg.

Zo’n grote vermindering van de dosis is niet haalbaar, hij had meer methadon nodig, dit kreeg hij niet waarop hij uit zijn dak ging en kwaad de dosis methadon voor het weekend onder zijn voetzolen vernietigde.
Aan de haven hoor je andere geluiden van verslaafden over Parnassia, de vuile
praktijken die Parnassia met de verslaafden uithaalt, hoor ik daar wekelijks aan
en die zijn mensonterend

Ze doen zich voor als een goede zorginstelling, maar ze zijn in wezen nog
viezer dan een dealer en die is al smerig ,maar die verstopt zich niet
achter een kostuum en stropdas

Omgekeerde wereld schreef op 9/06/06:
Zouden die drugs boys en girls ook DNA moeten afgeven als criminelen die toch op 1 of andere manier aan hun drugs moeten komen ?

Ik geloof toch dat bij justitie de wegschaal op zijn kop staat en wij steeds meer terech zijn gekomen in een politiestaat.

Tijgetje schreef op 9/06/06:
Gevonden bij Buro Jansen & Janssen:
"17.05.2004
Het wordt binnenkort mogelijk om van iedereen die veroordeeld wordt voor een delict waar een maximumstraf van vier jaar of langer op staat, DNA af te nemen en op te slaan. Een meerderheid van het Nederlandse parlement stemde kortgeleden in met een wetsvoorstel van minister Donner van Justitie."

Blijkbaar is dat door het OM omgebogen tot "verplicht DNA afstaan bij taakstraf"?! Ik zou zeker juridisch advies inwinnen bij de rechtswinkel. Overigens zal het beslist zo zijn dat de maximum straf voor openbare geweldpleging meer dan 4 jaar is. Als we zo gaan redeneren dan is de enige die geen DNA hoeft af te staan de junk die een auto openbreekt om in z'n verlaving te voorzien en de wedhoudster die willens en wetens burgers tot criminelen maakt.

Mondige burger schreef op 9/06/06:
.
Venepark 7 juni video (8 min.)

Video van uitzending RTV West van 9 juni (vandaag) volgt.

Tijgetje schreef op 9/06/06:
Meer uitleg:

Het wordt binnenkort mogelijk om van iedereen die veroordeeld wordt voor een delict waar een maximumstraf van vier jaar of langer op staat, DNA af te nemen en op te slaan. Een meerderheid van het Nederlandse parlement stemde kortgeleden in met een wetsvoorstel van minister Donner van Justitie.

Tot dusver is het zo dat gedwongen afname van DNA alleen kan plaatsvinden bij verdachten van een ernstig misdrijf als moord of verkrachting. Tijdens een vooronderzoek kan dan het afgenomen DNA materiaal vergeleken worden met DNA dat gevonden is op de plaats van het misdrijf of bijvoorbeeld op het lichaam van het slachtoffer.

Ook kan het vergeleken worden met DNA-profielen die zijn opgenomen in de zogenaamde 'DNA-bank', die op dit moment ruim 14.500 profielen bevat. Mensen kunnen daarnaast ook vrijwillig DNA afstaan, bijvoorbeeld om hun onschuld mee aan te tonen.

Het nieuwe voorstel van Donner betekent een verruiming van de bevoegdheid van DNA-afname. In principe kan binnenkort genetisch materiaal worden afgenomen van iedereen die veroordeeld is voor een delict waar een straf van vier jaar of meer op staat. Voor alle duidelijkheid: hier vallen bijna alle delicten onder. Er zijn een paar uitzonderingen. Als je veroordeeld wordt voor bijvoorbeeld meineed of valsheid in geschrifte zal er geen DNA van je worden afgenomen. Dit soort misdaden heeft geen enkele relatie met lichamelijke kenmerken. Anders ligt dat bij zaken als (woning)inbraak, openlijke geweldpleging, vernieling e.d, zaken waar ook actievoerders nog al eens voor veroordeeld worden.

In de toekomst zul je na veroordeling voor een dergelijk delict kunnen worden verplicht je DNA af te staan. Dit geldt ook als de uiteindelijke straf lager uitvalt dan vier jaar of als je alleen een voorwaardelijke celstraf of een taakstraf krijgt opgelegd. Enige uitzondering is als je veroordeeld wordt tot het betalen van een boete.

Als je veroordeeld wordt terwijl je al in voorarrest in een huis van bewaring zit, zal er DNA van je worden afgenomen door personeel van de gevangenis. Veroordeelden die op vrije voeten zijn, krijgen een uitnodiging zich op een bepaalde tijd en plaats te melden. Dit zal meestal een politiebureau zijn. Verschijn je niet dan zal er een aanhoudingsbevel worden uitgevaardigd door de officier van justitie. Als je dan gearresteerd wordt kun je maximaal zes (in een enkel geval twaalf) uur worden vastgehouden om je identiteit vast te stellen (d.m.v. foto's, vingerafdrukken e.d.) en daarna nogmaals maximaal zes uur om celmateriaal af te nemen.

Dit laatste zal normaal gesproken gebeuren door met een wattenstaafje wat slijm van de binnenkant van je wang te schrapen. Als je je hier echter hevig tegen verzet is het ook toegestaan om bloed of haardelen van je af te nemen (het is maar waar je voor kiest).

De nieuwe wet geldt niet met terugwerkende kracht voor personen die hun straf reeds hebben uitgezeten. Hij is wel van kracht voor mensen die al in de gevangenis zitten of al veroordeeld zijn maar hun straf nog niet uitzitten. Wanneer de wet precies in gaat is op dit moment nog niet duidelijk. Wel dat hij in twee fasen wordt ingevoerd: de eerste fase heeft betrekking op veroordeelden wegens geweld-en zedendelicten; de rest volgt in fase twee.

Erik Timmerman
Buro Jansen & Janssen

Vraag aan tijgetje schreef op 9/06/06:
De nieuwe wet geldt niet met terugwerkende kracht voor personen die hun straf reeds hebben uitgezeten. Hij is wel van kracht voor mensen die al in de gevangenis zitten of al veroordeeld zijn maar hun straf nog niet uitzitten. Wanneer de wet precies in gaat is op dit moment nog niet duidelijk.

============================
Waar praten we nou over?

Is die wet dan al van kracht en zo ja, sinds wanneer?

En die mensen heben hun (onverdiende) straf toch al gehad, die zouden toch niet met terugwerkende kracht hieraan onderworpen mogen worden, staat hier te lezen.

(Krijgt nu visoenen van wethoudsters die met terugwerkende kracht in de heksenwaag aan enig onderzoek worden onderworpen.)

Tijgetje schreef op 9/06/06:
Wet is van kracht sinds 2004, dus terugwerkende kracht is hier niet van toepassing.

Annonymous schreef op 9/06/06:
De wet op de anuspolitie - de kontkijkers

Mondige burger schreef op 9/06/06:
.
DNA afname

Er zijn wel degelijk uitzonderingsgronden, zie vooral 2

Bezwaar maken
Bezwaar maken tegen de afname van DNA-celmateriaal is niet mogelijk. Afname vindt, na bevel van de officier van justitie, altijd plaats; of dit nu in een justitiële inrichting gebeurt of op een politiebureau. Wel kan bezwaar gemaakt worden tegen de opmaak van het DNA-profiel voor de DNA-databank. Dit kan bij de rechter die in eerste aanleg de veroordeling heeft uitgesproken. Artikel 2, eerste lid van de wet, beschrijft een tweetal aantal uitzonderingsgronden voor het opmaken van een DNA-profiel:

1.
Wanneer van de veroordeelde reeds een DNA-profiel is verwerkt;

2.
Als het redelijkerwijs aannemelijk is dat het bepalen en verwerken van zijn DNA-profiel, gelet op de aard van het misdrijf of de bijzondere omstandigheid waaronder het misdrijf is gepleegd, niet van betekenis zal kunnen zijn voor de voorkoming, opsporing, vervolging en berechting van strafbare feiten van de veroordeelde.

En die bijzondere omstandigheid is de uitlokking van het misdrijf door de gemeente Den Haag, en in het bijzonder door die raadsleden die allen hebben staan te liegen dat ze er tégen waren en uiteindelijk toch voor stemden.

En dan de mensen nog provoceren door even gezellig te gaan kijken hoe de verbouwing is gevorderd.

Het is gewoon schofterig, zij hadden opgepakt moeten worden.

Wet DNA afname

Anal Poet schreef op 9/06/06:
Ja ja ...

Ausweis bij je.

DNA aftappen.

Hele stadswijken decennia lang laten terroriseren door primitief uitschot, met als enig doel de huizenprijzen op te drijven. Waardoor meneer 'Molenwiek' Groenink een oorlogskas voor de 'te veroveren' Chinese markt bij elkaar kan confisqueren. De steden in Nederland worden door het type plunderyup Mark Rutte omgetransformeerd tot 'experience-centre'. En het 'centraal gezag' blijft maar boeren dat er 'niks aan de hand is'.

En steeds maar weer redenen blijven verzinnen om niet in te grijpen.

En dan komt zo'n Wouter Bos uit India terug en die beweert dat de overheid dáár corrupt is. Wat voor alle meefuivende partijen hét teken is om te zeggen dat ze nu óók liberaal zijn. Knolgewas Femke Halsema voorop.

In de 17e eeuw zoog men de kolonieën leeg. En men noemde dat 'gouwe handel'.

Nu zuigt men het eigen land leeg. En het is wéér goud. Althans, dat hoopt men.


Jôh, we hebben helemaal geen springtij meer nodig ...

gelezen bij Marjolein de Jong schreef op 9/06/06:
Over de drama van Jetta:

Tja, dan kom je thuis en blader je wat door de oude kranten heen. In het NRC van 3 juni een artikel over 4 pvda wethouder in de grote steden.
Help! Nooit geweten dat wij met Jetta Klijnsma gezegend waren met een wethouder die in overleg is geweest met de buurt ten tijde van het drama van der Vennepark?

Help! Nooit geweten dat wij met Jetta Klijnsma een wethouder binnen hebben die zegt 'communiceren is mijn ding'. Met wie dan in godsnaam, want de mensen in de stad luisteren braaf naar monologen maar dat is communiceren toch niet?

Help! Nooit geweten dat wij met Jetta Klijnsma een voorbeeldwethouder in de stad hebben die zlefs een prijs kreeg voor 'onorthodox bestuur'. Betekent dat gewoon doen waar je zin in hebt? Betekent dat A zeggen en B doen?

Help! Nooit geweten dat wij met Jetta Klijnsma een wethouder hebben die een drama heeft gecreeerd rond de drugsgebruikersruimte, en die weigerde met haar Utrechtse collega Spekman te praten hoe hij dat destijds in Utrecht WEL op een goede manier heeft aangepakt.

DNA van Jetta schreef op 9/06/06:
OP TV WEST hoorden wij vandaag dat in bepaalde gevallen van Openbare Geweldpleging er DNA afgenomen wordt.

DNA van Jetta moet in dit geval ook afgenomen worden, zij heeft zich schuldig gemaakt een bepaalde vorm van Openbare Geweldpleging.

Jetta is door bewoners schuldig bevonden aan de volgende vorm van Openbare Geweldpleging:

57 maanden lang bewoners openlijk geterroriseerd, door haar onvermogen om behoorlijk te besturen.

Hulp nabij schreef op 9/06/06:
Shirley hulp komt er aan !

Venneparkers juich de hulp komt er aan in de strijd tegen Jetta de Verschrikkelijke

Vurige wens schreef op 9/06/06:
De hulp komt er aan.
Hebben ze toevallig nog een 500 ponder voor dat drugshol?

Mondige burger schreef op 9/06/06:
.
14 arrestanten. "We zullen ons soms op moeten offeren en zuchten in de gevangenis om onze kinderen psychisch leed te besparen.
Because Carlyle, was right; no lie can live for ever en dat kan dit bestuur in zijn zak steken.
We shall overcome", klik HIER en luister naar de tekst.
Klik op het knopje linksboven van de recorder.

One day we will survive schreef op 9/06/06:
Shirley Marapin has a dream

I will survive schreef op 9/06/06:
Over survive, daar weten we alles van.

I will survive

Conclusie schreef op 9/06/06:
De burger is the niger off Holland.

ATTENTIE schreef op 10/06/06:
www.ad.nl

Den Haag

meest gelezen

1. WÉÉR VLAM IN DE PAN IN VENNEPARK

Waar? schreef op 10/06/06:
Waar zijn ze?

PvdA Henkie Kool?

PvdA Tineke van Nimwegen?

PvdA Marieke Bolle?

Koeleloeren ze ergens ver vandaag?

Succesvolle drugshol aangeleverd aan Vennepark?

Jetta Klijnsma's drama achtervolgt de Haagse PvdA in de kern van de partij.

Het gerucht gaat dat de raadsleden die vóór gestemd hadden vrezen om zich te laten zien bij hetp'€w £€=1 noshade> Mondige burger schreef op 10/06/06:
@Met de PvdA en Groen Links zal nog een stevig debat nodig zijn om duidelijk te maken dat de wijze waarop deze gebruikersruimte tot stand is gekomen, absoluut niet kan. Wordt vervolgd.

En worden die mensen die over de rooie gejaagd zijn door diezelfde politiek en gearresteerd zijn, ook nog eens gerehabiliteerd, omdat de gemeente het in wezen heeft uitgelokt?

Even gezellig buurten bij het drugshol met die o' zo eensgezinde raadsleden die allemaal eerst tegen waren.
Politie te paard, agenten in burger en de M.E. alles stond al klaar.
Dit bestuur, of wat er voor door moet gaan, heeft willens en wetens de burgers willen criminaliseren.

Men zal wel trots zijn op zichzelf, of zijn er toevallig nog nette mensen bij die eigenlijk door de grond willen zakken van schaamte dat dit allemaal heeft kunnen gebeuren?

Wat voor straf staat er eigenlijk op uitlokking?

Mondige burger schreef op 10/06/06:
Zie meer op de site van Wil Vonk.

Bizar schreef op 10/06/06:
Als lezer van www.ad.nl en dan den haag versie kwam het bizar over op me, toen ik Sander Dekker zag stralen naast kindertjes op de foto, naast de foto van de gebruikersruimte waar dezelfde Sander Dekker vóór stemde.

Ja, is bizar.

Anal Poet schreef op 10/06/06:
Waar? schreef " Het gerucht gaat dat de raadsleden die vóór gestemd hadden vrezen om zich te laten zien bij het Vennepark. "

Dat is hun 'democratisch' recht, qua persoonlijke 'beslissing' ...

Gerucht gaat ook... schreef op 10/06/06:
dat Jet zo zoetjes aan spijt heeft van haar grootste stommiteit.

Venneparkers schreef op 10/06/06:
Waarom rijden er zo vééél keren op de dag en de nacht polities rond bij het Vennepark??????

Vennepark is een Politie Staat geworden.

Stad in opstand schreef op 10/06/06:
Vennepark politiestaat.

Ze kleuren het Vennepark blauw met agenten, van die smurfen weet je wel, en Deet is die oppersmurf of is het eigenlijk Gargamel die de Venneparkers als smurfen ziet en dan is Jetta dus Cruella Deville

Koste wat kost mogen er geen incidenten in de publiciteit meer komen, het verzet moet de kop worden ingedrukt.
Junken worden onder militaire begeleiding uit heel Nederland naar het Vennepark gedirigeerd.

De politiek is geschrokken van de uitbarsting van deze week, zelfs Deet ziet wat witjes onder zijn neus, of heeft dat een andere reden, Wimpie is zo te zien helemaal van de coke.

Jetta verklaart de oorlog aan alle leugendetectoren.

Bert is ondergedoken, gewoon zoek, wenst niet met het plebs te onderhandelen.

En oom agent, ach god, die wordt weer eens misbruikt als slaafje van de macht, die moet maar zien hoe hij zich hadhaaft, maar onze wapenspreuk, je main­tiendrai, (ik zal handhaven) laat zich moelijk gelden in een gedoogstaat.

Vroeger schreef op 10/06/06:
ja, vroeger had David Rietveld ook nog een mening...

Shirley Marapin schreef op 10/06/06:
Vennepark drugshol is een smet op het blazoen van wethouder Jetta Klijnsma, de Haagse PvdA, en een ieder die voor het voorstel destijds stemde.

Ze zouden het liefst alles vergeten en kunnen zeggen : ‘zie je wel, de tijd heelt wonden en de bewoners hadden dus toch ongelijk’.

Nee, dus!
De wonden waren er, zijn er, en van tijd tot tijd worden ze weer pijnlijk opengereten. Ze krijgen niet de kans om littekens te worden.

Het is een schande dat de politieke top zich doodzwijgt nu.
Wel te begrijpen hoor.
Want met welke monden moeten ze hoe hun zaak nog verdedigen?

Misschien in samenwerking met die leugenaars van Parnassia?
Parnassia die beter moest weten en nimmer op dit plekje moest willen openen.
Als Parnassia maar geld ruikt willen ze wel ja!
Nu Parnassia schouderophalend reageert en bovendien liegt in de ADHC van donderdag 8 juni jl, dat hun medewerkers naar buiten kwamen om te praten met een 20 tal bewoners, hebben zij de woede van de bewoners ook al op hun hals gehaald!

Waarom, vertel eens, waarom overleeft drugshol het nog steeds op leugens, intimidatie en manupilatie?

En waar is het geweten van de gemeenteraad, die ik de beschermheren en beschermvrouwen van deze stad zou moeten noemen?

Die burgemeester, die dendert in tegenstelling tot wat hij eerder zei, voortvarend door. Hoe serieus denkt hij dat wij hem moeten nemen?

En PvdA wethouder Jetta Klijnsma, die heeft haar handen al in onschuld water gewassen, haar macht reikt nu zo hoog als de wolken, en wij zitten en leven nog steeds in haar stront!

ADHC schreef op 10/06/06:
Wéér vlam in de pan in Vennepark
Door COEN VAN KRANENBURG
DEN HAAG - De 6-jarige Priscilla Hoffmann durft sinds woensdag de straat niet meer op. Het meisje is volgens haar moeder Arnolda ...
... de Roode ’een echt buitenkind’, maar woensdagochtend zag Priscilla hoe een 36-jarige drugsverslaafde in een psychose raakte en vijf auto’s vernielde. Dat gebeurde terwijl de man onderweg was naar de gebruikersruimte aan het Van der Vennepark.

Vanaf dat moment is het meisje straatschuw. Naar school gaat ze, maar in het parkje met speeltoestellen zie je haar voorlopig niet. De Roode: „Ze zag die man op de auto’s inbeuken. Daar schrok ze enorm van. Ze was helemaal overstuur.’’

De man werd de gebruikersruimte in gebracht om daar tot rust te komen. Later haalde de politie hem op.

De bewoners hebben de komst van de ruimte nooit geaccepteerd. Het incident heeft de gemoederen dan ook weer flink verhit.

„De grens is bereikt. Als ze die willen verleggen, sta ik niet in voor de gevolgen,’’ zegt omwonende Lucia Saktoe. „Wij proberen via de rechter ons gelijk te halen, maar vandaag of morgen gaat een vader door het lint en dan staat de boel misschien wel in de brand.’’

Woordvoerder Marjolein Timmer van psycho-medisch centrum Parnassia, dat de gebruikersruimte onder zijn hoede heeft, ziet het incident los van de ruimte. „De man komt zelf uit de Schilderswijk, dus dit had ook kunnen gebeuren als de ruimte niet in de wijk lag.’’ De politie sluit zich daarbij aan. Over de bedreigingen haalt Timmer haar schouders op. „Het is confronterend, maar we kunnen er niets mee.’’

Volgens Parnassia zijn er sinds de opening geen incidenten geweest rond de gebruikersruimte. De bewoners hebben een andere lezing. Zij zeggen voordurend last te hebben van verslaafden die naar het voormalige politiebureau in het Van der Vennepark komen. Rob en Shirley Marapin, Louis Soerowirjo, ’Kees’, buurtvader Hamid en Lucia Saktoe noemen verschillende incidenten. Zo zou een man in het park een spuit in zijn arm hebben gezet onder het oog van kinderen en pakte een ander een baby van de arm van een voorbijganger.

De politie kan de incidenten niet bevestigen.

Wie heeft gelijk? Parnassia of de groep omwonenden? De Roode: „Ik nodig wethouder Jetta Klijnsma (tot maart portefuillehouder welzijn) uit een week in mijn huis te gaan wonen. Kan ze met eigen ogen zien hoe het er hier aan toe gaat.’’

Bron AD Artikel AD en reacties
Link doorsturen?
http://www.ad.nl/denhaag/stad/article392134.ece#reactie
Geen incidenten?????? Hoezo, ik heb persoonlijk aangifte gedaan bij de politie omdat er 2 junks regelmatig in mijn portiek en lift verbleven/ rondhingen. Ik zie dagelijks meer en meerdere junks rondlopen. Ook 's-avonds laat zie ik steeds dezelfde personen, ze staan dan op hun deal te wachten. Er zijn diverse camera's geplaatst he?? Nou daar trekken de junks zich geen bal van aan want ze staan er pal onder te dealen. Met mijn eigen twee ogen gezien!!! Dus hoezo staat er in de krant dat er geen incidenten bekend zijn. Bullshit allemaal.
Gaitrie - Den Haag - 09/06/06 - 18:25:35

Witte reus schreef op 10/06/06:
Shirley Marapin schreef;
Vennepark drugshol is een smet op het blazoen van wethouder Jetta Klijnsma, de Haagse PvdA, en een ieder die voor het voorstel destijds stemde.

Smet op het blazoen,die blazoenen zijn helemaal vervuild, ik krijg ze niet meer schoon, die kunnen zo de lorrenmand in.

Blazoen? geblaas van een oen zal ze bedoelen

Lezersvolk op AD schreef op 10/06/06:
Zie hier wat Krizz (een lid van die gelegaliseerde criminele zorgmaffia) staat te liegen en de reactie van Cindy.
Dit soort figuren die gewend zijn via de oude media te manipuleren, te liegen en te bedriegen beseffen nog steeds niet dat liegen op het internet niet werkt, voor je het weet wordt je achterhaald door je eigen leugens en ben je afgebrand.
=======================
Iedereen weet dat de bewoners elk incident gaan aangrijpen om hun gelijk te halen.
Dat het van der Vennepark allang als plaats bekend staat waar gebruikers komen en wonen is algemeen bekend.
Alleen proberen de bewoners de beeldvorming te beinvloeden en Parnassia de schuld te geven van problemen die daar al tientallen jaren spelen.
Als ervaringsdeskundige kan ik bovengenoemde feiten bevestigen.
Krizz - Den Haag - 09/06/06 - 12:06:14
=======================
Even Krizz van repliek dienen;

Als ”ervaringsdeskundige” en lid van die zorgmaffia, weet jij als geen ander dat jij en je trawanten, die verslaafden gewoon hard nodig hebben.

Hoe zouden jullie anders je hypotheek en je huur moeten betalen.

En je stond ook nog te suggereren dat de Venneparkers de beeldvorming proberen te beïnvloeden omdat jij staat te verkondigen dat er altijd al overlast was.

En hoe verklaar je dan het onderstaande, en wie beïnvloedt nou de beeldvorming?
Les gehad van Jetta soms?

Uit de Haagsche Courant van 31-01-2004.
DEN HAAG | In het Van der Vennepark is helemaal geen last van drugsgebruikers die de inrichting van een gebruikersruimte daar noodzakelijk maken. Dat concludeert de gemeenteraadsfractie van D66 na lezing van het overzicht van de 'hotspots' in de stad.

Hotspots zijn plekken die vanwege de vele overlast meer aandacht van politie en gemeente behoeven. Uit het onlangs gepubliceerde overzicht van deze locaties blijkt dat er vorig jaar van januari tot september vanaf het Van der Vennepark geen meldingen waren van drugsoverlast. In die periode was daar overigens ook geen overlast van illegalen en jongeren. D66 schrijft het gemeentebestuur dat de drugsoverlast op het naburige Paul Krugerplein dezelfde periode wel fors toenam.

Cindy - Den Haag - 10/06/06 - 12:23:04
========================
zie ook;

Genoeg is genoeg

abby schreef op 10/06/06:
Het is voor de zorg maffia een makkie geweest om de raadslieden maar ook de burgers die zonder enig ervaring op het drugs gebied iets voor te spiegelen alsof dat de oplossingen zouden zijn .Helaas voor deze lieden ,laat het woord wat men spreek ons ook uiteindelijk het resultaat zien ,en dat is in de huidigedrugs kwestie nu duidelijk zichtbaar ,ik wijs de raadslieden en burgemeester erdan ook op om te luisteren naar wat de verslaafden te zeggen ,bij de methadon verstrekking te luisteren naar de ervaringsdeskundigen zij zijn immers de personen die uit eindelijk uit de hel van de verslaving zijn gekomen zullen zij het dan niet weten ,hoe je uit de verskaving kunt komen.
Moet men dan nog gaan luisteren naar hen die nog druk aan het experimenteren zijn met hoe het verslavings probleem moet worden opgelost .Uiteindelijk heeft de weg die de welzijns maffia de overheid heeft gewezen er alleen toe geleid dat het drugsprbleem er alleen maar erger op is geworden.Als een kanker gezwel met vele uitzaaingen woekerd dit nu over nederland ,jeugdige verslaafden ,dood verdriet ,ellende ,overvolle gevangenissen ,en nog sluiten we onze ogen hiervoor .
WORD HET NIET EENS TIJD DE OGEN TE GAAN OPENEN RAADSLIEDEN??

En parnassia die word er alleen maar groter op en verspreid zich met deze handel van de ene stad naar de ander van de ene provincie naar de ander .

Zelfs ongeboren kinderen zijn nu slachtoffer van deze zorg instituut ,door de grote dosis methadon die ze een zwangere verslaafde vrouw geven ,waardoor een kind maanden zwaar moet afkicken als die geboren word.
Waar is de wetenschap dat het afkicken van heroine veel minder en korter is?
De vrije heroine verstrekking zit immers ook in de toko van parnassia incl de methadon verstrekking ,omdat je heroine krijgt krijg je nog een extra grote dosis methadon in plaats van 75 mg krijg je nu 200 mg en de nodige seresta en valium .
We moeten onze klanten behouden is immers het motto.
Een dure grap die de overheid miljoenen kost ,over de lijken van de burgers ,en de leefbaarheid van nederland .
HET KOST TEVEEL DEZE GRAP .

Burgertje schreef op 10/06/06:
Abby,

de grap is dat de Haagse raadslieden geen van hun 10 vingers willen branden aan deze grap!

Ze hebben een ere job, ze hebben een eed afgelegd, om naar eer en vermogen hun werk te doen.

Maar een gebrande vinger toch pijn, die steken ze liever niet uit!

Annonymous schreef op 11/06/06:
Bij de aangifte van de vernieling van de auto door de doorgedraaide junk maakte de politie-agente de opmerking:
"als ze door het lint gaan zijn ze levensgevaarlijk"

Spoorwijkse Henk schreef op 11/06/06:
Anal Poet schreef op 9/06/06:


Spoorwijkse Henk schreef " CD is natuurlijk CDA "

'Centrum' Democraten ...

Nou, volgens bepaalde lokale politici was de beslissing voor het Van der Vennepark een 'democratische' beslissing.

Zie link: http://www.google.com/search?num=30&hl=nl&safe=off&rls=GGGL%2CGGGL%3A2005-09%2CGGGL%3Aen&q=Vennepark+%22democratische+beslissing%22&btnG=Zoeken&lr=

En verder vindt het plaats nabij het centrum van Den Haag.

Dus ...

Discussie verhuist
Gepost op: donderdag 9 september '04 - 18:00
Beste mensen,
De discussie gaat hier verder http://www.denhaag.pvda.n...sbericht/271

@Rene, misschien draagt iedere webagent een maarschalksstaf in zijn ransel, maar één webagent maakt nog geen zomer.
willem de webagent

De discussie werd indertijd geblokkerd door Willem Meerijzer de schoonpoetser.

Citaat van Jan Schuller: >>>>Wellicht is het als reactie op deze uitspraken het beste om te zeggen dat, indien de wethouder voorstelt het Wijnhavenproject terug te nemen en opnieuw te beginnen, het beter is dat hij opstapt. Maar dat zullen we niet meemaken.<<<<

Frappant detail in het geheel van de discussie is dat Arend Hilhorst degelijk het veld moest ruimen en van die Jan Schuller horen we de laatste tijd ook nog maar weinig.

Anal Poet schreef op 11/06/06:
Annonymous schreef " Bij de aangifte van de vernieling van de auto door de doorgedraaide junk maakte de politie-agente de opmerking: 'als ze door het lint gaan zijn ze levensgevaarlijk' "

Breek me de bek niet open.

Zeg, dat Lint, is dat niet dat tekentafelspeeltje van de ambtenaren van DSO? Dat is toch die Worm die van de Bijenkorf via Chinatown naar Hollandsch Spoor loopt?

En gaan ze dáár door 't Lint?

Jôh, het is er juist hâgtstikke veilig !!

Wat zat Jet laatst ook alweer te kanen met Zalm?


O ja, of je wôrgs lus ...

Annonymous schreef op 11/06/06:
Voor de duidelijkheid:

de politie-agente zei:

"als ze door het lint gaan, zijn ze levensgevaarlijk"

ik dacht: zo, ook u weet dat, en toch werkt die zgn slimme driehoek, de bazen van den haag, mee aan de veel levensgevaarlijke junks droppen bij dat drukke pleintje

Anal Poet schreef op 11/06/06:
Annonymous schreef " ik dacht: zo, ook u weet dat, en toch werkt die zgn slimme driehoek, de bazen van den haag, mee aan de veel levensgevaarlijke junks droppen bij dat drukke pleintje "

Misschien hoopten ze dat het pleintje een Bermuda-driehoek zou worden ...

Venneparkers schreef op 11/06/06:
Eerst was leuk, veilig en sfeervol wonen hier. Het zijn ouders die niet eerder een strafblad hadden, die het speelplein van hun kinderen beschermden, 14 kregen BEVEL om DNA in te leveren. Eieren gooien en ramen met schoenhakken slaan, voor de ogen van de politie is op een hel uitgelopen. De mensen zijn kapot van verdriet, weten zich geen raad, voelen zich criminelen nu.

Venneparkers vinden dat als omwonenden die hun straf reeds 8 maanden geleden hebben uitgezeten, alle taakstraffen al hebben uitgevoerd, en de boetes hebben betaald, en nu ook nog een BEVEL krijgen om hun DNA af te staan, dat alle voorstemmers voor dat drugshol, dus raadsleden uit de PvdA, VVD, CDA en Groen Links, ook een BEVEL dienen te krijgen om hun DNA af te staan.
Inclusief Pieter van Woensel en Jetta Klijnsma. en de burgemeester mag ook.

Want die hebben het hier uitgelokt en veroorzaakt door hun stomme push gedrag.

Ze maken ons boos, en zelf zitten ze op het droge op een (on)schuldige wijze de boel gade te slaan, op een gewetenloze wijze.

Neemt u ons niet kwalijk.
De politiek maakt de bewoners ten einde raad.

Voorstel schreef op 11/06/06:
Wij gaan als potentiele daders aan het VandeVennepark allemaal ons DNA inleveren bij de Driehoek te samen met diegene die moeten.
Vermits opstandig zijn tegen het openbare gezag in de genen zit nemen wij onze ouders en andere rechtstreeks familieleden ook mee.

Zodanig hebben zij daar een hele databank aan mogleijke opstandelingen tegen het huidige regieme die zich steeds meer inricht als een dictatuur die intimideert.

Hebben al die bouwfraudeurs ook met aan kop Brinkman ook hun DNA moeten inleveren ?

Tijgetje schreef op 11/06/06:
Bouwfraude = witteboordencriminaliteit = niet gelinkt aan DNA. Papieren fraude is zo'n beetje de enige misdaad waarbij je bij veroordeling geen DNA hoeft af te staan. Maw, de bestuurderts komen er weer mee weg. Hoewel je zou kunnen beargumenteren dat juist die frauderende bestuurderts DNA dienen af te staan in het kader van het onderzoek naar het fraude-gen.

gelezen bij M. de Jong schreef op 11/06/06:
Help! Nooit geweten dat wij met Jetta Klijnsma gezegend waren met een wethouder die in overleg is geweest met de buurt ten tijde van het drama van der Vennepark?
Help! Nooit geweten dat wij met Jetta Klijnsma een wethouder binnen hebben die zegt 'communiceren is mijn ding'. Met wie dan in godsnaam, want de mensen in de stad luisteren braaf naar monologen maar dat is communiceren toch niet?
Help! Nooit geweten dat wij met Jetta Klijnsma een voorbeeldwethouder in de stad hebben die zlefs een prijs kreeg voor 'onorthodox bestuur'. Betekent dat gewoon doen waar je zin in hebt? Betekent dat A zeggen en B doen?
Help! Nooit geweten dat wij met Jetta Klijnsma een wethouder hebben die een drama heeft gecreeerd rond de drugsgebruikersruimte, en die weigerde met haar Utrechtse collega Spekman te praten hoe hij dat destijds in Utrecht WEL op een goede manier heeft aangepakt.

Anal Poet schreef op 11/06/06:
Tijgetje schreef " Hoewel je zou kunnen beargumenteren dat juist die frauderende bestuurderts DNA dienen af te staan in het kader van het onderzoek naar het fraude-gen. "

Een bestuurder controleert z'n eigen vlees toch ook niet? Dan zou ie in z'n eigen poten gaan staan snijden, qua blood runs thicker than water.

Het is net als met de Zorg AûwTorentaait: marktwerking was bedoeld om de zooi goejekoper te krijgen.

Leaner and meaner makes ClearStreamer.

Misschien komt Jetta nog eens in d'r JetGulf overvliegen, qua Nieuw Orleans matig.


Er is geen NMA voor De Nederlandse Autoriteit.

Dus wordt het tijd voor de .... KBA!

No, there ain't no cure for the summertime blues ...

gejat bij wil vonk schreef op 11/06/06:
Bert Alpen blijft niet lang meer buiten schot, die grote voorstander was. Zijn naam en faam is de bewoners niet onbekend. Hij staat bekend als de fanatiekste handlanger van Jetta in deze. Advies aan hem is dat hij liever niet rustig moet zitten wachten, zolang de bewoners lijden mede om hem.
Het holletje waarin gespoten wordt moet hij dichtspijkeren.
De platen en spijkers leveren de bewoners hem wel voor gratis en voor niks aan.
Als het hem teveel werk is, doen de bewoners het effe voor hem, zonder een rekening naar hem op te sturen.

George schreef op 12/06/06:
Laat niemand vergeten dat door het machtswoord van de Pvda de VVD in de tang werd genomen bij de besluitvorming over de gebruikersruimte. Het lot van Jetta hing aan een zijden draadje, doordat zij beschadigd was door het debacle in welzijnsland. In de wandelgangen van het stadhuis was een meerderheid tegen de opening op deze locatie, maar in de raadszaal gold de fractiediscipline en de chantage van de PvdA. Eerst werd afgesproken dat de collegepartijen CDA, VVD en PvdA unaniem moesten zijn, toen Erzoy moedig stanhield en tegen ging stemmen, mocht er van de andere fracties ook 1 fractielid tegen zijn. Er was dan toch nog een meerderheid. Yagmur VVD en Lont CDA stemde tegen en zijn nu verdwenen.
De motie van D66 om een betere locatie te vinden redden het niet. Na afloop klaagden vele leden van de collegefracties over de enorme druk die de PvdA had uitgeoefend, maar beloofden bij aanhoudende klachten van overlast in de buurt voor een sluitingsvoorstel te zijn.
Inmiddels ziet blauw van de politie en hangen er overal camera's en worden klachten van de bewoners niet genoteerd en zo wordt iedereen om de tuin geleid. Het was zo gezellig op het speelplein in de pas opgeleverde buurt, nu heerst er angst en terreur en moeten bewoners hun DNA afstaan. Een omgekeerde wereld waar je heel verdrietig van wordt.De politiek kijkt angstvallig en beschaamd de andere kant uit op een een aantal uitzonderingen na. Die durven nu al openlijk zich uit te spreken voor een sluiting, want ook hen wordt het te gortig.
Wat kost die politieinzet wel niet en wanneer krijgen de ouders hun gezellige speelplein en buurt terug? Het vraagt durf om op verkeerde besluiten terug te komen.

Startende ondernemer schreef op 12/06/06:
Er is ruimte voor een nieuwe integratiecursus : hoe wordt je blind, doof en stam.

Verplichtte cursus voor iedereen die zich kandidaat stelt om volskvertegnewoordiger te worden.

Betrokkene schreef op 12/06/06:
George, ik heb je uitstekende verhaal bij Wil Vonk op haar weblog van 12 juni geplaatst.
Mocht toch wel, toch?

Annonymous schreef op 12/06/06:
George schreef:
Het lot van Jetta hing aan een zijden draadje, doordat zij beschadigd was door het debacle in welzijnsland.
Had de raad Kleinsma niet bijna naar huis gestuurd?

Loes schreef op 13/06/06:
Over het incident van 7 juni j.l.bij het drugshol (Vennepark) was ik ook toeschouwer van het gebeuren.

De medewerkers van parnassia zijn helemaal niet naar buiten gekomen om met de bewoners te praten.
Ze waren zo bang dat ze het niet durfden.

Zoals het in de AD. krant stond dat ze met de bewoners hebben gepraat, is een pure leugen.

Heeft Jetta de parnassiamedewerkers ook geleerd hoe ze alles moeten voorliegen ??????

Dit is een omgekeerde wereld. De doorgedraaide junk werd door agenten binnen bewaakt, en er stonden zelfs 4 agenten de drugshol (buiten) te
bewaken.

Waar blijft de hulp voor het kind van 6 jaar die alles heeft meegemaakt????????het kind van 6 jaar die alles heeft

meegemaakt???????

Loes schreef op 13/06/06:
Sorry , 2 zinnen teveel.

Rania schreef op 13/06/06:
Vandaag was het weer raak. Zo rond half 4 in de middag, met allemaal kinderen hier in de vd Vennestraat en pleintje. Loopt er een junk te genieten (vrouwelijke) vraagt aan passanten en kinderen of ze gepijpt willen worden. Dan laat ze steeds haar blote tieten zien en haar kont. Mensen van drugshol komen even buiten kijken en doen niks. Ze staan erbij en kijken ernaar. Dan trekt ze haar t-shirt uit en staat weer in haar blote tieten. Met een groep kinderen om haar heen. Ook loopt ze te roken en loopt met haar blowpijpje te pronken. Duurt nog eens tig minuten voordat de politie in actie komt. En als ze eenmaal binnen is geloodsd in het politiebureau zie ik 4 politiewagens en 2 politie te fiets zgn op zoek naar betreffende.

Dit is toch niet meer normaal hier????? Wij als ouders en alle kinderen die hier wonen rond het drugshol worden dagelijks geconfronteerd met junks die high zijn en van ellende niet weten hoe ze zich op straat moeten gedragen.

Lekker voorbeeld krijgen onze kids hier.

Nogmaals Jetta en Deetje: HARDSTIKKE BEDANKT!!!!!!
EN NIET TE VERGETEN ONZE BALDEWSINGH OOK

Mondige burger schreef op 13/06/06:
.
Ze is dan wel doof, maar lezen kan ze toch wel?

Annonymous schreef op 13/06/06:
Beste mensen aan het VandeVennepark.
Film al dat gebeuren of maak er minstens fotos van. Zodanig dat er geen welles nietes discussie kan ontstaan over de feiten.

aap schreef op 13/06/06:
annomuis, kom zelf lekker filmen ja, de venneparkers zijn sterren aan het worden...dusssss

Shirley Marapin schreef op 13/06/06:
Een meisje van 14 jaar uit de straat vertelt haar zijde van het incident, wat zij ziet in de van Miereveltstraat, naast het drugspand aan mij ongeveer als volgt:

Vandaag omstreeks half 4 komt zij van school en loopt in de straat naar huis, waar intussen meerdere kinderen spelen, en een "junkvrouw" alleen in een korte broek, dus boven helemaal naakt is, ziet.
De junkvrouw, zoals het meisje haar noemt, praat hardop. Kinderen uit de straat roepen naar haar: "sexy vrouw" enz.
Er komt een man die bij de huisarst hier werkt van hier vlakbij aangelopen om in zijn geparkeerde auto te stappen en de junkvrouw probeer hem te omhelsen en zegt "haar dingens"
Deze man vindt het niet leuk, volgens het meisje, en hij probeert haar weg te duwen.
En de kinderen erom heen zijn toeschouwers.
Er komt een medewerker uit Parnassia om de junkvrouw vast te houden, maar dat lukt niet.
De junkvrouw ging weg.

---------------------------

Dit soort gedragingen en meerdere soorten ongepaste gedragingen van de vele junks hier die wij van de politieke top door onze strot geperst kregen is voor jullie acceptabel, maar wij dulden het met de dag minder!

Ik begreep dat de politiek op hun dooie gemak de evaluatie van oktober afwacht. De vraag hierbij is of de ouders hier met net zo veel rust en gemak gaan zitten wachten.

Als uit zelfverdediging hier een ouder handelt, moet de politiek en hun politie nimmer een ouder hier criminaliseren!

Opvallend is ook dat er gesleuteld is aan de camera's die hier hangen, volgens ooggetuigen.
Alsof de camera's de ongepaste gedragingen en uitscheldpartijen van de vele junks in toom kunnen houden.

Een junk is een junk, dat wil de politiek niet inzien.
Feit is dat wij het al gezien hebben, deze mensen behoren niet met zovelen naar een drukke plein en buurtje geloosd te worden.
Zéér dom van de politieke top.

nazmoena johangier schreef op 14/06/06:
Vanmiddag rondt 2uur kwam ik thuis ,Ik had boodschappen gedaan en parkeerde mijn auto naast de junkpand ik liep voor de junkpand naar huis daar buiten stonden 3 junkies.Ik voelde niet op mijn gemakt, ze gingen allemaal viese woorden tegen mijn zegen, b.v wat een lekker kont, kom maar in mijn armen en fluiten ,ik moest nog meer boodschappen uit de auto hallen maar ik durfde niet meer.ik ben zo bang geworden ,ik heb 3 kinderen ze durfen niet meer naar buiten te gaan ,die junken denken dat ze de macht hebben over de wijk ,b.v ze lopen heel breed ze kijken niet waar ze lopen ze schelde konstand uit en bekvechten.
Ik ben gewoon moe en daarom deze Reatie.
En vanmiddag nog met die halfnaakte
junkt mijn dochter is nog steeds in shoc zij heef alles gezien toen ze van school kwam.dit kan toch niet

Opname apparaat schreef op 14/06/06:
Opnemen en verzamelen.

Een ideetje ? schreef op 14/06/06:
Wat wij ook kunnen doen is een eigen journaal ontwikkelen en de getuigenissen opnemen en op het internet plaatsen samen met de beelden en fotos die wij van feiten kunnen maken.

Junk real life TV soap in de Schilderswijk.

Venneparkers schreef op 14/06/06:
Een ideetje schreef:

Een ideetje ? schreef op 14/06/06:
Wat wij ook kunnen doen is een eigen journaal ontwikkelen en de getuigenissen opnemen en op het internet plaatsen samen met de beelden en fotos die wij van feiten kunnen maken.

Junk real life TV soap in de Schilderswijk

--------------------------------------

We hebben een dubbelgevoel bij het steeds vastleggen van de overlast en de incidenten, want zoals Venneparkers schreef, wij zijn niet de loopjongens en meisjes van B en W.
Hun gedropte stront die wij moeten opruimen.

Maar als het dringend nodig blijkt om de ogen en oren van B en W op een andere wijze te openen, kunnen wij meewerken aan het ideetje van
Een ideetje.

Joost schreef op 14/06/06:
Hee mensen, volgens mij is de verantwoordelijke voor de gang van zaken op dit moment meneer Bert van Alphen, van Groen Links. Die partij is voor een leefbare, gezonde en veilige stad enzo, en ze hebben vast wel begrip voor de problematiek of zouden dat moeten hebben..

Bertje kan je een mailtje sturen en zijn email adres is: b.vanalphen@denhaag.nl
Als je hem een mail stuurt zet hier dan een kopie neer zodat we allemaal mee kunnen lezen, en mee kunnen wachten op antwoord.

Hij heeft ook een website maar daar kan je niks op kwijt, helaas.

Annonymous schreef op 14/06/06:
Hee Joost, Bert begon zelf aan de rotzooi met Jet.
HIj moest toen als wijze man zich realiseren dat hij en Jet met stront bezig waren te pleuren bij het Vennepark.
Moeten wij hem op de mail melden, wat hij toen al moest zien aankomen?

Is Jet of is Bert eindverantwoordelijk?

Hee Joost, wij vertrouwen Bert niet.
Jet helemaal niet.

Annonymous schreef op 14/06/06:
Nazmoena Johangier schreef:
'ik moest nog meer boodschappen uit de auto hallen maar ik durfde niet meer.ik ben zo bang geworden'

WAAR IS JETTA KLEINSMA???????????

Mondige burger schreef op 14/06/06:
.
Bert maakt hopelijk een einde aan titanenstrijd.

Een ideetje schreef op 14/06/06:
Hebben jullie daar aan het VandeVennepark nog geen secreatariaat waar alle feiten verzameld worden en vervat in een dagboek, al dan niet geillustreerd met foto's. videomaeriaal, krantenartikelen, etc..

Je moet het niet doen voro B en W maar voor iedereen die daar woont. Om uiteindelijk een dossier te kunnen voorleggen waarmee u kunt bewijzen waarom bijvoorbeeld de waarde van jullie huizen dalen, waarom je eigenlijk minder huishuur moet betalen gezien het derven van woon- en leefomgeving genot.

Het is ook zeer nuttig bij rechtzaken.

Gan u gewoon alles inventariseren. Alle gebeurtenissen goedo pschrijven. De slachtoffers intervieuwen op papier en desnoods met een camara.
Leg alles vast: met datum en uur, wie en wat en hoe.

Maak een professioneel dossier van de zaak.

Maar goed je blijft maar roepen op de politiek en wie allemaal. Neem het heft in eigen handen en zie het nut van tips zoals de deze.

Organiseer uw buurt hier rond.

Een ideetje schreef op 14/06/06:
organiseer een enqeute, dat is een goed isntrument om u te organiseren.

Laat u hierbij bijstaan door de Haagse hoge School. Ook vor het vorig ideetje.

Maak contact met de andere buurten die van soortgelijkse inrichtingen last hebben.


Gegarandeerd best VandeVenners dat de Mondige Burger u hierbij zal helpen.

Je kan ook verder bouwen op bewoners die een claim gaan leggen op de gemeente voor de daling van waarde van hun huizen.

Er is al het nodige in actie - doe het zelf - op de overheid moet je niet rekenen - in tegendeel.

Venneparkers schreef op 14/06/06:
Een ideetje, goed ideetje van u, zeker weten.
Alhoewel het geen argument is, werkende mensen krijgen dit door b en w op hun bordje geschoven.

Probleem is dat ondertussen er veel acties zijn gevoerd hier, zoveel tg keren handtekeningen opgehaald, meerdere keren bezwaarschriften, spanddoeken maken, niet te tellen buurtvergaderingen, bijeenkomsten, enz
Gevolg is wel dat de bewoners dat soort zaken al zat zijn, ze willen andere soort actie, die mag u invullen welke soort, als u deze gekwetse bewoners een beetje begrijp.

Ze zijn het zat!
Ze willen niet meer braaf zijn, want zoals de meeste zeggen, dat HELPT ALLEMAAL NIKS MEER.

"ALLEEN ANDERE DINGEN HELPEN NOG."

Zoals een dame uit de straat zei vanochtend:
"geloof mij, er komt nog een grote vechtpartij in deze straat met de junks."

Venneparkers doen hun best, maar de grenzen zijn verlegd door de politici bij de bewoners.

Joost schreef op 14/06/06:
Annonymous schreef:

"Hee Joost, Bert begon zelf aan de rotzooi met Jet."
Dan kan hij er ook een eind aan maken toch?

Annonymous schreef:
"Moeten wij hem op de mail melden, wat hij toen al moest zien aankomen?"
Nee, maar je kan hem vragen wat je wil, of uitnodigen ofzo.

Loes schreef op 14/06/06:
De allochtonen hebben al een slechte naam en nu maakt de gemeente criminelen van.

Als de kinderen iets slecht doen, krijgen de ouders de schuld van.

En nu dat de ouders opkomen voor een veilige buurt en speelplein is het ook niet goed.

Deetman de z.g. burger(vader) is in een diepe slaap gevallen. Hij wacht totdat een prinses hem wakker kust.

Annonymous schreef op 14/06/06:
De zware camera's nemen beelden op die in het voordeel is van de gemeente en ook om de junks te beschermen. Dus niet voor de bewoners.

De politie stopt alle incidenten in de koelkast.

POLITIE, PARNASSIAMEDEWERKERS EN DE GEMEENTE SPELEN ONDER EEN HOEDJE .

wij leven echt in een omgekeerde wereld.

Annonymous schreef op 14/06/06:
Ga zelf opnamen maken !!!

Tijgetje schreef op 14/06/06:
Het is toch de omgekeerde wereld als de omwonenden bewijslast moeten aandragen?? Parnassia moet aantonen dat er geen overlast is!

Annonymous schreef op 14/06/06:
Het gaat om als burger een goed dossier opbouwen tegen de overheid die de macht heeft. Dat vraagt werk en inzet. Kan heel lonend zijn, ook in eurietjes.

Mondige burger schreef op 14/06/06:
Dan moet je zeker ook urenbriefjes bijhouden, hoeveel tijd je elke dag besteedt aan het bestrijden van dit onzinnige beleid.

Denk je nu heus dat je ook maar één cent vergoeding krijgt als die ezels hier eens tot inkeer komen?

Die houden gewoon hun poot stijf, de burger mag ter plekke doodvallen, ze hebben gewoon maling aan je.

En eens in de vier jaar doet men net of ze zo betrokken zijn bij de burger, dan wordt er zogenaamd een keertje geluisterd en vervolgens dwaalt men weer gewoon verder in die door henzelf ontworpen doolhof.

Totdat de burger eens maling aan hun krijgt en gezien de ontwikkelingen aan het Vennepark kan dat nooit lang meer duren.

Eéns gekozen blijft gekozen

Volledige link om door te sturen;

http://www.grapheine.com/bombaytv/v2/play.php?id=15687

Annonymous schreef op 14/06/06:
Mijn beste mondige wie is er nu blind, doof en dom

Mondige burger schreef op 14/06/06:
Annonymous; je hebt gelijk, maar ook ik kan hier weinig aan veranderen, jij wel?

Het was ook bedoelt als een soort van spiegel.

Burger schreef op 15/06/06:
Vroeger, als men op school je eenmaal voor ezel had uitgemaakt, had je een probleem. Met jezelf en met je omgeving.
Nu zijn er veel ezels in het stadhuis.

Annonymous schreef op 15/06/06:
Het kenmerk van volksvertegenwoordigers is dat zij net genoeg hersencellen hebben om te voldoen aan hun partij. Er zijn geen hersencellen meer over die zich kunnen inzetten voor het plebs.

Burger schreef op 15/06/06:
Enkele dagen in de AD Haagse Courant gelezen dat een man een trambestuurder met een ijzerenstaaf op het Eramusplein sloeg.
Er komt ook een junk met een ijzerenstaaf bij de gebruikersruimte in de van der Vennestraat.
Naar het schijn mag men met een ijzerenstaaf de straat op.

IJzermarchant schreef op 15/06/06:
He onnozel manneke, stukske burger van mijn voeten, gij gaat hier mijn zaken niet naar de knoppen maken he. Het bezit van ijzere staven is vrij, het opsnuiven ook.

Tijgetje schreef op 16/06/06:
Annonymous schreef: "Het gaat om als burger een goed dossier opbouwen tegen de overheid die de macht heeft. Dat vraagt werk en inzet. Kan heel lonend zijn, ook in eurietjes."

Als je kijkt naar de verhouding inzet en uiteindelijk (hopelijk) betaling dan moet ik je teleurstellen. De overheid hoeft slechts de schade te betalen, dus je zult de inzet in uren en de frustratie nooit en te nimmer terugkrijgen.

Maar goed, daar gaat het niet om, het gaat om het principe. Toch?

Bijdrage 100 schreef op 16/06/06:
Hoera de 100ste bijdrage is weer een goedgemeend advies.

Als je iets niet kunt veranderen, verander dan van onderwerp.

De 101ste bijdrage schreef op 16/06/06:
Hoera de 101ste bijdrage is wederom een heel goedgemeend advies van de bovenste plank.

De 100ste bijdrage was een advies komende uit een stripboek met Lucky Luck.

Nu komt er eentje uit het boedhisme it self :

als je een probleem kunt oplossen dat ben je gelukkig. Als je een probleem niet kunt oplossen wat is dan de bijdrage om hierover ongelukkig te zijn, het is toch niet op te lossen.

experiment schreef op 19/06/06:
De GGD gaat drugsgebruikers die heroïne krijgen voorgeschreven, betalen als ze daarnaast geen cocaïne gebruiken.

Nieuwe deelnemers aan de heroïneverstrekking in Den Haag, Enschede en Amsterdam-Zuidoost kunnen straks wat bijverdienen. Als van deelnemers aan het ’contingency management’-experiment de urine met regelmaat negatief op bijgebruik van cocaïne wordt getest, kan deze beloning oplopen tot 56 euro per week.

„Dit zijn de maximale verdiensten”, zegt hoogleraar verslavingszorg Wim van den Brink van de Centrale Commissie Behandeling Heroïneverslaafden. Uit recent onderzoek blijkt dat voor veel verslaafden aan opiaten, zoals heroïne en methadon, cocaïne de belangrijkste drug is. Van den Brink verwacht dan ook niet dat veel gebruikers dit maximumbedrag zullen halen.

Drugsgebruikers zelf zien de humor in van het experiment. „Geldverstrekking op doktersvoorschrift”, grinnikt belangenbehartiger MDHG. „Bijna niemand beperkt zich nog tot heroïne. Men neemt meerdere middelen tot zich, waaronder veelal base-coke, methadon en alcohol. Maar deze omkoperij roept wel interessante vragen op.”

De MDHG stelt in een reactie ’dat het net een echte baan is’. „We kunnen nu als een ware vakbond gaan strijden voor pensioen, gevarengeld, spaarloon en acht procent vakantiegeld. Trouwens, wat als je arbeidsongeschikt raakt? Kun je dan naar het CWI voor een uitkering?”

De verslavingszorg zit al jaren met cocaïne in zijn maag. Er is zicht noch grip op het groeiende knelpunt. „Er moet veel aandacht voor zijn. Het is een groot probleem en de hulpverlening heeft geen goed aanbod”, erkent verslavingsdeskundige Van den Brink.

Het experiment, dat veertien maanden bestrijkt, vindt plaats in het kader van wetenschappelijk onderzoek. Er is ruim 500.000 euro voor uitgetrokken.

Trouw

Grandioos idee !!! schreef op 19/06/06:
Ik vind dat zij niet ver genoeg gaan. Zij die volledig afkicken moeten een dubbele uitkering krijgen ( ww of bijstand). zodanig dat zijn een loon hebben.

Nu kosten zij de belastingbetalers met alles er op en er aan veel meer. Dus dubbele uitkering bij volledig afkicken.

Zij moeten er het eerste jaar zelf niet voor werken. enkel zich elke week aanbieden voor een drugstest. Het volgende jaar daarop moeten zij met de test zich inzetten als vrijwilliger of zorgen dat zij een baan veroveren op de arbeidsmarkt.

Ho ja het geld voor dit briljant project vinden wij bij alle directeuren die meer dan een Balkende verdienen, die leveren dat gewoon in.

Zij bakken er toch niets van, nu weer die 500 miljoen die de medische criminele bende gestolen heeft van de zorgverzekeraars. Verkeerd berekend, maar geen enkele die zich te weinig had doen uitbetalen, gek he.Je zult eens zien hoeveel er gaan afkicken als de professor hier boven vermeldt met izjn 56 eurietjes gelijk heeft.

Een enrorme winst voor de samenleving en de individuen die het slachroffer van zichzelf zijn

Annonymous schreef op 21/06/06:
Raad van State

De zaak dient 22 juni dus Donderdag om 10:00
Kneuterdijk 22
Hoger Beroep unit 1 van de Afdeling Bestuursrechtspraak
Zaak: Shirley Marapin E.A. /B en W Den Haag
Nummer: 200508636/1/H1
Behandeld ambtenaar: F. Keijzer
Telefoon: 070-4264311

Rechten v h Kind schreef op 22/06/06:
'kluitje in het riet'
'Drugsruimte strijdig met rechten van het kind'

DEN HAAG - De vestiging van de drugsgebruikersruimte in het Haagse Van der Vennepark is in strijd met het internationaal verdrag voor de rechten van het kind. Bewoners van de Schilderswijk hebben dat donderdag aangevoerd tijdens een hoger beroep bij de Raad van State.
Omwonenden willen dat de drugsgebruikersruimte wordt gesloten, omdat er steeds meer incidenten zijn met verslaafden. De rechter liet weten begrip te hebben voor de klachten, maar daarop nu niet in te kunnen gaan. De vraag in het hoger beroep is namelijk alleen nog maar of de Raad van State de zaak in behandeling mag nemen.

De zitting werd bijgewoond door tientallen buurtbewoners. Zij waren na afloop teleurgesteld en voelden zich met een kluitje in het riet gestuurd door de rechter. De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Bron: RTV West

Anal Pot schreef op 22/06/06:
Rechten v h Kind schreef " De vraag in het hoger beroep is namelijk alleen nog maar of de Raad van State de zaak in behandeling mag nemen. "

The Real Question is:

to Bee or to killer-Bee ...

een buurtbewoner schreef op 22/06/06:
Buurtbewoner schreef 22-06-2006 om 17:30 @

21-06-2006

geachte heer/mevr.

graag zou ik willen dat de gebeurtenissen eens goed onder de lope worden genomen.
Sinds er hier een drugsgebruikersruimte {van de vennepark hoek van miereveltstr} is kampen wij de laatste tijd toch geregeld met overlast.

laatst stond ik buiten in de middag toen ik een heleboel geschreeuw hoorde, dat kwam om dat een gebruiker iets schijnbaar niet kreeg, en naar buiten werd gezet, daar op volgende dat er twee man {agent en een vrouwelijke agente} de man brobeerde tot kalmte te bedaren, de man gaf daar op een geen respons .
hij werd vriendelijm verzocht om met de agenten mee te gaan naar politiebureau te gaan

dat ging niet zonder geschreeuw.

de vrouwelijke agente keek mij aan en zij tegen deze persoon dat hij rustig moet doen want er woonen hier ook nog mensen.

vervolgens is er een paar dagen later een herrie en veel politie bij het pand.
daar schijnt een gebruiker helemaal door het lint zijn gegaan, en een aantal wagens heb beschadigt.

regelmatig lopen er ook van deze mensen door onze straat schreeuwend richting gebruikers ruimte toe.

beste heer in deze wijk wonen veel kinderen,de kinderen van mij een van 7 maanden 2, 4, en 8 jaar mogen van mij niet naar buiten komen.

ik vertrouw dat hele zooitje niet ,daar komt nog er bij dat als er wat gebeurd dat ik niet voor mij zelf instaat.

een buurtbewoner

Anal Poet schreef op 22/06/06:
een buurtbewoner schreef " ik vertrouw dat hele zooitje niet ,daar komt nog er bij dat als er wat gebeurd dat ik niet voor mij zelf instaat. "

Je bedoelt bijvoorbeeld, als een junk een mes trekt en iemand verwondt?

Sander Dekker heeft toch beloofd dat ie er dan z'n stekker uit trekt?

Tao en zijn voorspellingskrach schreef op 22/06/06:
Als menselijk omgaan met elkaar faalt is er recht.
Als het recht faalt is er moraliteit. Als moraliteit doorslaat volgt er meestal oorlog.

Gies schreef op 22/06/06:
NEDERLAND MOET ZIJN BEK DICHTHOUDEN ALS ZE OVER MENSENRECHTEN HEBBEN EN KINDERRECHTEN.

HIER KUNNEN ZE HET NIETEENS WAAR MAKEN, MAAR OVER ANDERE LANDEN HEBBEN ZE ZOVEEL TE LULLEN.

HET LIJKT ALSOF EEN TWEEDE SADDAM HUISSEIN HET LAND BEHEERST.

NEDERLAND NOGMAALS HOUDEN JILLIE JE BEK DICHT ALS JULLIE OVER MENSENRECHTEN OF KINDERRECHTEN PRAAT.

Juist schreef op 23/06/06:
Juist. Punt Amen en uit. Klaar !

Shirley Marapin schreef op 24/06/06:
De boodschap blijft:

WIJ WEIGEREN TEGEN WELKE PRIJS DAN OOK HET HOOFD TE BUIGEN VOOR HET ONRECHT DAT DE POLITIEK ONS HEEFT AANGEDAAN.

Mondige burger schreef op 25/06/06:
.

Pak de hoofdschuldige

Domme Burger schreef op 27/06/06:
Spijt mij Mondige het is de burger zelf die schuldig is.

test schreef op 28/06/06:


TELEGRAAF schreef op 30/06/06:
Waarde huis lager door opvang junks
De waarde van huizen in Den Haag keldert gigantisch als er verslaafdenopvang in de buurt komt. Dat heeft de gemeente erkend door de woz-waarde van drie huizen aan het Zieken, waar sinds vorig jaar een gebruikersruimte voor harddrugverslaafden is gevestigd, met gemiddeld 50.000 euro per woning te verlagen.
De enorme ontwaarding staat haaks op eerdere beweringen van stadsbestuurders dat de vestiging van zulk soort voorzineingen niet of nauwelijks van invloed zouden zijn op de waarde van panden.

Nu de gemeente zelf via de verlaging van de woz-waarde toegeeft dat dat wel het geval is, zijn verzoeken om torenhoge schadevergoedingen te verwachten.
Drie directe buren van het Zieken 107 liggen al geruime tijd met de gemeente in de clinch over de omstreden opvang.
Eerder al betoogden zij bij de rechter met succes dat de gemeente de gebruikersruimte in strijd met het bestemmingsplan in hun straat had gevestigd. En nu hebben de bewoners gelijk gekregen dat de komst van de junks de waarde van hun huizen fors omlaag heeft gehaald.
"Dit is echt asociaal beleid van de gemeente", zegt Ellen Wesseling, een van de gedupeerde buren. "Hiermee zullen we naar de rechter stappen om planschade te eisen."
Behalve claims van de Zieken-bewoners kan de gemeente ook schadeverzoeken krijgen van omwonenden van de verslaafdenopvang aan de Van der Vennestraat.

De gemeente laat weten dat aan het einde van dit jaar wordt gekeken of de gebruikersruimten naar tevredenheid functioneren.
"Als uit deze evaluatie blijkt dat de gebruikersruimte voldoet aan een van de belangrijkste doelstellingen, namelijk het bestrijden van drugsoverlast op straat, kan dat de waarde van de huizen ook ten goede komen", laat een woordvoerder van de gemeente weten.
VVD-wethouder Sander Dekker, die zich dit voorjaar tijdens de verkiezingscampagne als belangenbehartiger van de gedupeerde omwonenden opwierp en buitengewoon fel van leer trok tegen met name de PvdA, wil nu niet meer reageren op de gevoelige kwestie.
"Sander Dekker was toen raadslid en lijsttrekker", zegt zijn woordvoerder. "Hij is nu wethouder en maakt deel uit van het college waarin afspraken zijn gemaakt."

Bron: Telegraaf

Geschrokken Vennebewoner schreef op 30/06/06:
Geschrokken bewoner schreef 30-06-2006 om 17:56

DRUGSDEAL

Vandaag, voor het eerst letterlijk live gezien hoe er gedeald wordt door 3 junks onderling. Op ongeveer 13 meter afstand van de ingang van het het drugspand.
2 junks kwamen uit het drugspand, een andere junk ontmoetten ze vlak naast het speelplein en over en weer wordt uit zakken betaald en klein spul in zakken gestopt.
Dit om 17.00 uur op vrijdag 30 juni.

1 van de 3 junks liep erna, met zwaaiende armen het plein op, leek gelukkig en verdwaasd, om meteen na zo'n 2 minuten terug te keren van het plein. Een plein vol spelende kinderen op deze hete zomermiddag.

Opvallend is dat ze letterlijk zich even verder begaven van de ingang, om meteen na zo'n 5 a 6 minuten terug te keren naar de ingang. Waarbij eentje direkt het pand in ging, om vervolgens na 2 minuten eruit te komen, en 1 van de andere 2 junks wachtte hem buiten op, toen vertrokken beide.
Met een luid gepraat, geroep onderling.

Blik bier.

De junk trok allereerst mijn aandacht omdat ik hem zag aankomen lopen met een blik bier in zijn hand, luid op pratend tegen een ander. Op een half meter voor de ingang stond hij eerst met nogal wat moeite het blikje bier in zijn jas te verstoppen.
Ik bleef hem volgen, wachten..
Hij kwam na 3 minuten naar buiten, toen ze richting de drugsdeal gingen.

Ik woon al jaren hier, maar dit soort drugsdeal heb ik nimmer hier gezien, zo live. Ik werk 5 dagen in de week, en zie relatief weinig hier. De andere personen die veel vaker thuis zijn hadden het er al over dat ze de deals gewoon hier zien, maar ik moest het eerst zien, en dan geloven. Bij toeval maak ik het mee.

Wij als verontruste bewoners hadden al 100 keer gewaarschuwd dat zo'n drugspand dealers aantrekt, maar die stomme deskundigen uit het stadhuis, wisten wel beter. Ze liepen met oogkleppen op in de val van Klijnsma.

Gisteren zagen een buurvrouw en ik een junk met een blik bier in zijn hand midden op het van der vennestraat vlak voor de ingang van het drugspand, dus op zo'n 6 meter er vandaan.

De heer Deetman praat als een papegaai zo gemakkelijk van op een afstand hierover, en de gemeenteraad kan op hun onnozele tellen passen.

Bewoners hebben ogen, en zien wat een gemeentebestuur heeft gedropt hier.

Een bewoner uit de straat vertelde luidop dat er van de week met spoed 2 agenten het drugspand in gingen.

In het verleden hadden personen als b.v. de heer David Rietveld nog enige gemmeende opmerkingen over de gang van zaken in bestuurlijk Den Haag. Hij was/is voorstander, zo zei hij. Leuk.

U weet dat het warm is, en dat het stikt van spelende kinderen hier buiten. Die mogen opgroeien met dit soort door de politiek zeer bewust aangeleverde slechte voorbeelden in hun leefmileu.

En zo vinden hier zaken plaats, en beweert de heer Deetman van op een afstand dat hij de overlast tot een minimaal brengt voor bewoners. En de raad zit erbij en staart hem aan alsof hij weet waarover hij het heeft.
Nee dus!
Alleen bewoners weten wat zich hier afspeelt.
Maar deze bewoners behoren tot het laagst gewaardeerde uit de Haagse samenleving nl, het echte klootjesvolk.
En daar doet de politiek maar mee, zonder enige schaamte, zonder enige berouw, zonder enige gevoel van zich te kunnen verplaatsen in wat de bewoners denken omtrent dit ongemanierde gedrag van de politiek.

Volgens bewoners komen er meer junks vanuit de Transvaal. Veel bevinden zich geregeld op de Paul Krugelplein.

Klijnsma is als leugenaar bevonden, volgens haar zeggen zouden onze kinderen geen junks zien.
Nou, ze zien de deal, ze zien de junks op hun speelplein, ze zien de junks met blikjes bier, ze zien de junks ordinair gedrag vertonen, ze horen ze uitschelden, ze zien zelfs de blote borsten, ze horen vieze s.xwoorden uitgesproken/geschreeuwd door de junk, vlakbij hun voordeur, hun woonhuizen.
Dat was 100% voorheen anders hier.

RIOOLpolitiek
Met de hand op mijn hart spreek ik vol overtuiging van rioolpolitiek die bedreven is in dit geval door B en W en de raad.

Annonymous schreef op 30/06/06:
Klijnsma is er helemaal klaar voor.
Als zij een leugenaarster is zoals jullie beweren, dan kan zij straks een top positie bekleden in het eerste kabinet Bos.

hy-po-teek-er schreef op 30/06/06:
@ TELEGRAAF schreef op 30/06/06:
"Als uit deze evaluatie blijkt dat de gebruikersruimte voldoet aan een van de belangrijkste doelstellingen, namelijk het bestrijden van drugsoverlast op straat, kan dat de waarde van de huizen ook TEN GOEDE komen", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

"When pigs fly" is het Engelse spreekwoord hiervoor. De waarde van de huizen aan het Zieken kan nog aanzienlijk verder verhoogd worden door het IJspaleis en zijn gehele inhoud op non-actief te stellen. Gaan de gemenelijke-belasingen ook nog sterk naar beneden en dan kunnen ze de historische panden aan het Spui weer fijn terugzetten en de gracht weer openen.

Wat de Venneparkhelden betreft - het bericht van "Geschrokken Vennebewoner" geeft meteen al aan wat voor fijne waardevermeerdering de gemeente in gedachten heeft - om van leefbaarheid maar niet te spreken. Heeft de ambtenar in questie misschien nog wat andere nuttige ideetjes voor het Venneplein??? Vetsmelterij, slachthuis, rioolzuiveringsinstallatie allemaal waardeverhogend voor uw nabije omgeving. Mag ook vast allemaal volgens bestemmingsplan en besluit hoeven ze niet te nemen.

Anal Poet schreef op 30/06/06:
hy-po-teek-er schreef " nog wat andere nuttige ideetjes voor het Venneplein??? "

Hé ... Misschien kan Van Geel een briefje aan Gorleben en Borssele sturen dat hun problemen de wereld uit zijn?

En misschien zou de riolering van de Statenlaan en de Bizarstraat hoogwaardig omgeleidt moeten worden ...

Allemaal wáárdeverhogend.


Ik denk dat ik maandag maar eens naar de 10e verdieping klauter.

En Wim en woordvoerder in hun kruis plas.


Qua 'Debiet der Unieke Taferelen'.

RIOOLpolitiek schreef op 1/07/06:
hy-po-teek-er

hoe kunnen wij regelen dat er in het stadhuis een goed werkende rioolzuiveringsinstallatie komt?
Kan de stad behoeden voor nog meer RIOOLpolitiek.

VERBOLGEN OUDER schreef op 1/07/06:
Het wordt tijd dat wij een actie-commitee oprichten ter bescherming van onze kinderen tegen al die politieke partijen die onze kinderen in gevaar brengen en (laten)mishandelen.

- door drugsholen in kinderrijke omgeving

- kinderen in gevaarlijke woonomgevingen verkeer/
verdrinken

- kinderen die onschuldig in de gevangenis opgesloten worden puur door perverse besparingsdrang ombekwaamheid en onverschilligheid.

- achterlijk onderwijs

- etc...

Wij moeten de bevolking kennis laten nemen wat voor onverschillige, onbekwame en zelfs criminele volksvertegenwoordigers wij nu hebben - van welke partij zij ook zijn.

Zodanig dat er nog zo weinig mogelijk op die lui gestemd wordt

ONZE KINDEREN VERDIENEN BETER DAN AL DIE BESTAANDE POLITIEKE PARTIJEN.

Hoop schreef op 1/07/06:
Kunnen we met een referendum het vertrouwen in dit college opzeggen, zodat dit lokale rariteiten-kabinetje valt?

KLijnsma rules schreef op 2/07/06:
Archivarissen van Klijnsma (ministerie van leugens) willen uitbreiding en bouwkundige aanpassingen van het archief

De archivarissen van het leugenarchief willen er extra mensen bij voor de vakken K, V en Z. (Klijnsma,Vennepark, Zieken-red.)

Vanaf de dag dat de huidige minister van het ministerie van leugens zich in de politiek had begeven is het voor het leugenarchief ondoenlijk om de enorme aanwas van het door de minister zelf aangevoerde feitenmateriaal, in haar periode van wethoudster en later loco-(b)(w)urgemeester(es), naar behoren te archiveren.
De leugens worden alfabetisch gerangschikt en ook nog van licht naar zwaar.
De vakken K-V-Z dienen vanwege hun impact en het overschrijden van de maximale vloerbelasting elders gehuisvest te worden, misschien dat de bunkers in de duinen nog zinvol aan een 2e leven kunnen beginnen, daar de nieuwe functie naadloos aansluit op de verkondigde leugens en de daaruit voortvloeiende repressie waar grote bevolkingsgroepen in Den Haag onder gebukt gaan.

De rijksgebouwendienst is naarstig op zoek naar oplossingen, want de grote verdienste van Mevrouw Klijnsma is natuurlijk dat zij de kreet ”de leugen regeert” als minister duidelijk gestalte heeft weten te geven.

Annonymous schreef op 2/07/06:
Ach ze beloven ook dat zij voor bepaalde zogenaamde achtergestelde bevolkinsgroepen alles in het werk zullen stellen om ze aan werk en stageplekken te helpen. Geloof het maar niet.
Een wethouder is niet meer dan een marionet in de handen van zijn/haar ambtenaren.

Daarom: StemNiet.

gelezen bij Wil Vonk schreef op 2/07/06:
Shirley Marapin schreef 02-07-2006 om 15:34 @


Natuurlijk, kwetsen getuigt van een mindere persP®k`kp&k€k€ogen tot communiceren.

Mijn inziens is er 'kwetsen' in 2 varianten.
Kwetsen omdat je er lol in hebt en niets beters, zinvollers te doen hebt, of kwetsen, omdat je ten einde raad, als je noodkreten niet gehoord worden, en omdat je de pech hebt net niet Ghandi te zijn, iets probeert te bewerkstelligen, nl hoe dan ook de aandacht trekken van de 'gekwetste macht'

Goed, kwetsen behoort niet in een beschaafde samenleving.
Daar moeten we boven kunnen staan. Maar als juist de zgn beschaafde intellegente top, op een valse manier kwetst, zonder zozeer de woorden in de mond of op een site te nemen, maar meer in daden vanuit bestuurlijk en gemeentelijk opzicht, dan is dat kwetsen op een geraffineerde wijze, nl onschuldige mensen iets flikken omdat je de macht hebt om dat te doen, om daarna je zelf geruisloos achter de schermen van grote, witte, schone muren te houden.
Niet omkijkend naar je veroorzaakte daad, leed, maar van de zijlijn, op veilige afstand, neerkijken op de reacties die je machtsdaad heeft uitgelokt.

Onrechtvaardigheid lokt altijd in welke vorm dan ook reacties uit.
Daar waar een sterkere partij met machtsvertoon iets doet waar de zwakkere partij maar heeft te accepteren blijft het nimmer zonder gevolgen.

Dat het Vennepark-onrecht al enkele jaren zoveel negatieve reacties uitlokt betekent dat het besluit door de bewoners als zeer oneerlijk wordt ervaren.

De gevolgen voortkomende uit dit besluit liegen er niet om, tot rechterlijke wegen, tot de Raad van State, tot honderden bezwaarbrieven, tot psychose van een junk, tot celstraffen aan toe, tot geldboetes, tot taakstraffen, en zelfs tot na 8 maanden een bevel voor 14 personen die hun DNA moeten afstaan tot veel woede, en tot onveiligheid en onleefbaarheid.

De gevolgen zijn ook b.v. dat 2 junks op het randje van het speelplein zittend, ieder een blikje bier drinkend, op een afstand van 5 meters van veel voetballende jongetjes. enz. Wat voorheen hier niet plaats vond.

De gevolgen voortkomende uit dit omstreden besluit zijn heel divers, ook deze gebeurtenis waar ik getuige van was op een vroege zondagmorgen onlangs, waarbij 3 junks elkaar voor de ingang van het drugspand troffen, en eentje heel luid, ja POLITIEK, HEEL LUID, STOND TE KRIJSEN:
"als iemand mij 10 miljoen euro betaalt, vermoord ik mensen"
"als iemand mij betaalt, maak ik mensen af"
Dat horen bewoners huizenver.

Ja politiek, ja gemeenteraad, ja B&W, ja, dit soort zieke mensen, die angstgevoelens bij bewoners oproepen, ook omdat de hele tijd hun kinderen buiten spelen, hangen, hebben jullie hier in een concentratie aangeleverd.

De politiek moet dan niet raar opkijken, en hun neus ophalen, als de Venneparkers hen geen hand meer willen geven.

De politiek heeft op een schandelijke wijze de tientallen insprekers , ja 3 verschillende dagen ook nog, aangehoord, aangekeken, om erna gewetensloos een verkeerd besluit te nemen.

Wat verwacht de politiek, als de wethouder die dit heeft gedaan, erna koelbloedig in de NRC zegt dat ze er goed aan gedaan heeft.
Als de politiek graag ziet dat de bewoners op een niet kwetsende wijze hen moet aanspreken, aan schrijven, dan moet om te beginnen diezelfde politiek die geacht wordt moreel intelligenter te zijn, ophouden met leugens, arrogantie en zelfingenomenheid, en even met beide voeten op de aardse, menselijke grond terugkeren.

Communiceren in gelijkwaardigheid en met respect voor elkaar is door de handelwijze van de politiek bijna niet meer mogelijk.
Ik weet Wil Vonk, dat u dit probeert te begrijpen, maar ik vraag dit begrip ook van de rest van de politiek.

Want de politiek kijkt van een hoge en droge afstand enorm op ons neer, maar vroeg of laat gaan wij, het gewone volkje, ze een lesje integriteit en eerlijkheid leren! Hier zal ik persoonlijk zorg voor dragen met deze bewoners, want ik heb een hekel aan onrecht.
Fouten maken is menselijk, fouten willen en kunnen inzien vraagt om menselijkheid, en dat laatste mist de politiek uit het Haagse stadhuis.

Realist schreef op 3/07/06:
1 ding is zeker WO III zal niet beginnen met en door Jetta Klijnsma !!

herman van der helm schreef op 3/07/06:
fouten maken is menselijk zegt shirley, maar ze inzien vraagt om menselijkheid.
Dit lijkt wel op onze Rita, die haar fouten alleen wil inzien als ayaan haar schriftelijk uitlegt dat ayaan zelf de schuldige van Rita's fouten is.
Misschien wordt het tijd dat de Venneparkers een excuusbrief naar jetta sturen dat het allemaal aan hen heeft gelegen.
Jetta kan dan legaal haar hand over haar hart strijken en het drugshol sluiten.

Wiskundige schreef op 3/07/06:
Herman wat jij daar neerzet is pure hogere wiskunde man. Ik zou zo zeggen ga het licht uitvinden of het warm water, maar dat is al door een Nederlander uitgevonden.

Einstein schreef op 3/07/06:
Omgaan met ambtenaren en betuursleden is ook wiskunde.

Twee keer min is plus, dus als ze op het stadhuis twee keer nee zeggen, dan is het dus ja.

Shirley Marapin schreef op 3/07/06:
Beste Herman,

desnoods schrijven wij op jou voorstel haar een brief, en maken wij haar excuses, en nemen wij alle, ja alle fouten op ons, wij hebben geen last van onze ego's.
Wij doen het met een gerust hart, omdat wij onze kinderen behoeden voor de slechte voorbeeldvorming en de onveilige situaties die zoveel junks met zich meebrengen.

Ouders gaan heel ver Herman, zelfs door het brandende vuur om hun kinderen in veiligheid te brengen.

Ouders gooien zonder twijfel hun trots opzij voor het welzijn en voor het belang van hun kinderen, dus wat is een brief in deze vorm voor de wethouder?

Eenmaal ouder geworden in het leven, dan weet de lezer wat ik bedoel.

Maar ik denk dat het een zinloze actie zal worden, want wethouder Jetta Klijnsma is niet meer tot de orde te roepen, anders beste Herman, had deze dame het al 2 jaren, maanden geleden al ingezien.
Wij hebben al alles uit de kast getrokken, niks raakt haar.
Zelfs Bush denkt er over en maakt plannen om zich uit Irak terug te trekken, maar nimmer een signaal van deze dame uit Den Haag gemerkt dat er maar 1 haar op haar hoofd er over piekert.

Ze zeggen dat een olifant een dikke huid heeft, vergis ik me of heeft een neushoorn een nog dikkere huid? In ieder geval is van deze dame mogelijk dikker, daar gaat gewoon NIKS doorheen.

Alles ter vergeefs schreef op 3/07/06:
Jetta Klijnsma de Iron Leady off The Hague; straks in het eerste kabinet Bos - Waauwh

Rania schreef op 3/07/06:
Ik zie al een paar dagen (vandaag al 3x gezien)dezelfde drugsdealer hier in de buurt dealen (rond het pleintje waar kinderen spelen en vlak bij het drugspand). Ze zijn voor niemand bang.
Het is een grijze 3 drs VW-golf kenteken XH-66-GH. Hij komt meerdere keren per dag, wacht op een afgesproken plek op de hoek van de straat of op een parkeerplaats. De junkies komen lopend of op de fiets. Sommigen stappen in en er wordt iets verwisseld, stappen vervolgens uit en lopen weer weg. Of ze lopen een paar meter met elkaar mee, wisselen iets uit en gaan weer weg.

Mondige burger schreef op 3/07/06:
Klijnsma wordt minister van het nieuw op te richten ministerie van leugens.

Ministerie van leugens

Annonymous schreef op 4/07/06:
Wat fijn leugens toe te passen op het communicatie-wonder Jetta Klijnsma van de PvdA.

Briljant de Verdonck-statitistiek los te laten op ons Haags fenomeen.

Wij bidden allemaal dat zij omhoog zal vallen richting regering.

Wou dat het waar was schreef op 4/07/06:
Deze is ook wel aardig!

https://www.denhaagtekijk.nl/mondigeburger/index.htmdrugshol_afgebrand.htm


Rania schreef op 4/07/06:
Vandaag heeft mijn man gezien dat een hindoestaanse junk bij het gebruikersruimte een groot keukenmes onder zijn kleding draagt. Vandaag had hij zwarte kleding aan. Meestal loopt deze junk op de Paul Krugerlaan rond.
Bij toeval zag mijn man dit toen hij zijn shirt omhoog deed. Het was niet gewoon een kleine mesje. Het was een soort keukenmes met grote lemmet en handvat. Dus wat denk je als deze junk in onze buurt doordraait, dichtbij onze dierbare kinderen?? Ik denk dat je niks verkeerds tegen deze junk moet zeggen anders heb je gelijk een mes tussen je ribben.

Wat moeten we nog meer doen om beter voorkomen dan genezen aan onze haagse politiek duidelijk te maken dat junks en gebruikersruimten NIET IN EEN KINDERRIJKE OMGEVING THUISHOORT????? en ook niet eens in een drukbevolkt gebied met scholen eromhee.

Ik voel me plots helemaal niet meer veilig. Ik weet bij God niet wat die mensen nog meer bij zich dragen...........

Ervaringsdeskundige schreef op 5/07/06:
Beste bewoners van rond het drugshol. Als je echt van je kinderen houdt wordt het tijd dat je verhuist.

Je moet niet hopen dat gemeente, politie of justitie voor jou woongenot zorgt. In zulke samenleving wonen wij NIET - of beter NIET meer.

Iedere organisatie leeft voor zichzelf, De peilers van de democratie werken niet meer en zitten bij elkaar aan de tafel. Zijn dus niet meer gescheiden. Lees is niet meer democratisch.

U brengt al zolang die drugsgebruikerruimte in werking is en die zwaar verslaafden daar ornddolen in de omgeving van jek idneren, je eigen kinderen in gevaar.

Door daar te blijven wonen bent u mee schuldig als er iets met uw kinderen gebeurt.

De enige oplossing is verhuizen, geloof mij maar.

Verhuis nu het nog niet te laat is. Zet je kinderen niet in in de strijd met de gemeente, politie en jusitie. Ga daar weg hoe onrechtvaardig dit ook is.

Vergeet niet alle kosten die gepaard gaan met het verhuizen in facturen te hebben om misschien ooit nog eens gepast te kunnen claimen.

herman van der helm schreef op 5/07/06:
verhuizen betekent dat je geen claim meer neer kunt leggen. Je kunt namelijk nooit het causale verband aantonen tussen gebruikersruimte en je verhuizing als je vertrekt.
Dat je uit oogpunt van veiligheid vertrekt is logisch en lijkt inderdaad wijs, maar heb niet de illusie dat dit claimbaar is. Sterkte in de afweging.

Annonymous schreef op 5/07/06:
Herman jong denk eens na man. Als er een gevaar is voor je kinderen - alle incidenten met junks - dan heb je reden genoeg om te verhuizen.

Daarbij een schadeclaim is meegenomen een voor het leven getekend kind of dood kind is een ander.
Dan liever weg zonder schadeloosstelling.

Rania schreef op 5/07/06:
Voor degenen die niet hier in de buurt van het gebruikersruimte wonen is het wel makkelijk om maar te zeggen: bevalt het je niet ga dan maar verhuizen.
Ik zou wel graag willen maar ik kan het me niet veroorloven om mijn huis op te geven.

Ten eerste koopt geen hond je huis, of je krijgt ver onder de prijs geboden. Ten tweede ben je verplicht om je kinderen van school te halen en een andere school te zoeken, ten derde heb ik werk gezocht die vlakbij mijn huis is, moet ik dan weer gaan reizen??

Mondige burger schreef op 5/07/06:
ERVARINGSDESKUNDIGE? MY ASS!

@Door daar te blijven wonen bent u mee schuldig als er iets met uw kinderen gebeurt.

Bent u nu helemaal belazerd?

U lijkt wel een lid van die Parmaffia, nou wordt ie mooi, als u daar blijft wonen dan is het uw eigen schuld.

Valt me nog mee dat u tegen al die ouders niet direct een aanklacht indient.

U kletst uit uw nek, mensen kopen een huis met de daaruit voortvloeiende verplichtingen in de tijd dat er van drugsoverlast gelukkig geen sprake (meer) was en nu moeten ze alle schepen achter zich verbranden en opsodemieteren en als ze dat niet doen dan zijn ze nog verwijtbaar ook?

Ik mag hopen dat u het zo niet bedoelt, maar als u staat achter die idiote beschuldigingen dan bent u geen knip voor uw neus waard.

En legt u even die 20% waardevemindering er bij, want dat is tevens de restschuld waar de mensen mee opgescheept worden bij verkoop van hun woning op het ogenblik.

Annonymous schreef op 5/07/06:
Rania, het is niet gemakkelijk om door oorzaken van anderen en door oorzaak door de overheid tem oeten verhuizen.

Het is gemakkelijk te stellen dat anderen het gemakkelijk vinden om te stellen: ga verhuizen

Ik heb moeten verhuizen omdat mijn buurt niet leefbaar was voor mijn dochtertje. O.a. door onleefbaarheid wegens etnische groepen die niet met harmonieus met elkaar kunnen leven.

Mijn dochter werd aangevallen om haar afkomst, kreeg met een steen een slag tussen de ogen. Ik werd ineengeslagen en zelfs belaagd met een engelse sleutel omdat ik het niet pikte en dat joch van noord-afrikaanse afkomst dat nog meer meisjes mishandelde aanpakte. Bleek later dat die vader ook een gevangenisklant is en verschillende keren voor geweldpleging gezeten heeft, etc...

Het was daar dag en nacht lawaai. onrust, geweld Je kon daar gewoon niet slapen en de overheid, politie, justitie doet daar niets aan : NIETS.

Ik kon daar zitten wachten tot er grotere ongelukken gebeurd zouden zijn ( trouwens in die straat zijn er twee mensen vermoord en verschillende voertuigen gestolen, etc..) en ja het is in Den Haag.

Hier heb je echt niets te verwachten van de overheid en kunnen mensen niet samen leven.

Jullie aan het VandeVennepark hebben een gemeenschappelijke vijand wat bindt - maar de onleefbaarheid is daar even groot.

Wees verantwoordelijk voor je kinderen, ga daar weg. En ja soms verlies je wat in je leven. Het is maar wat je belangrijk vindt in het leven, jek ind of geld en je gleijk.

De wijste schreef op 5/07/06:
Mondige burger laat hem nou maar, sommige mensen weten of willen nu éénmaal niet beter weten.

Herstel bold schreef op 5/07/06:
einde bold mag ik hopen

Annonymous schreef op 5/07/06:
endend

Annonymous schreef op 5/07/06:
Voor de Mondige burger kan ik nog zeggen: blijf strijden, blijf echt strijden. In Ierland vechten ze al eeuwen. In het Baskenland ook. De Balkan nog zulke plek. Ja en strijden dat vraagt slachtoffers, soms ook kinderen.

Maar de gemeente, justitie en de politie malen niet eens om de dood van een kind laat staan dat er straks een kind psychische of lichamelijk schade heeft. Zij samen bepaald de drie peilers van de democratie dat daar een drugshol moet zijn voor het welzijn van heel de stad. Daar gaan zij nooit vanaf. Meer zij slagen de handen in elkaar om de tegenstanders hard te treffen en te intimideren.

Weet je nog je uitkleden en bukken en in je lichaamsopeningen laten kijken. DNA afgeven of je een grote misdadiger bent, etc.

De strijd is hopeloos als de drie machten van de zogenaamde democratie elkaar dekken - samen zijn zij de bepalende dictatuur.

Het wijste is voor je kinderen verhuizen. of zoals je verkiest je kidneren het risoco laten nemen in een strijd die nog jaren kan duren voor een paar hopeloze eurietjes.

Veel plezier daar mee.

Annonymous schreef op 5/07/06:
Wij gaan echt niet jaren strijden die oude rotpand steken de mensen nog in brand heb ik gehoord.

Annonymous schreef op 5/07/06:
end end

Mondige burger schreef op 5/07/06:
Sorry toetsenbord is gaar, heb al een nieuwe in gebruik

Bold Type schreef op 5/07/06:


Is het over?

Annonymous schreef op 5/07/06:
Nee bold blijft hangen ondanks !!

Verhuizingen Jansen schreef op 6/07/06:
Verhuizen - Massaal verhuizen zeg ik.

U laten wegjagen door de junks en hun overheid uit veiligheid voor uw kinderen.

Of het verhaal klopt niet dat uw kinderen in gevaar zijn, of je bent een onverantwoorde ouder.

Er is geen weg tussenin.

Verhuizen - Massaal verhuizen zeg ik.

w.g.

Verhuizingen Jansen

Spelbreker schreef op 6/07/06:
Is jansen verhuizingen geen onderdeel van die Kesslerstichting, die bezigheidstherapie van die daklozen?

Ook gerelateerd aan die zorg van Parnassia, welzijn en zo?

Dus wordt het spelletje nu op deze manier gespeeld?

Annonymous schreef op 6/07/06:
Er zijn mensen die niet het paard zien waarop ze zitten.

gelezen bij Dufresne schreef op 6/07/06:
Toeten noch blazen
&
onfisse mond

In de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is men zeer tevreden dat men daar, op aanraden van het PvdAcollege smaldeel, een fractievoorzitter heeft gekozen die in opzichte van de vorige Haagse PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter, Henk Kool, eigenlijk noch van toeten noch van blazen weet omdat men in het college geen zin heeft in een Haagse PvdAfgemeenteraadsfractievoorzitter die een beetje een eigen mening heeft zoals bijvoorbeeld in het verleden Pierre Heijnen of Henk Kool wel hadden.

Naar men zegt is de afgelopen maanden de nieuwe fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie vooral bekend geworden om haar kiespijn want zij klampte blijkbaar in gemeenteraadszin een ieder aan om te melden over haar langdurige kiespijn waarbij naar men zegt dat mogelijk door haar kiespijn men haar een beetje aan het vermijden was vanwege niet al te frisruikendheid.

gelezen op het WC schreef op 6/07/06:
Ja een nieuwe toeter komt op en de oude vergadertijgers zoals M.Bolle en van Niemweghen van de PvdA worden geweerd van het fractievoorzitterschap. Zelfs de hr Baert is al tevreden met het voorzitterschap van het presidium. Geen dualisme in Den Haag. Dat is alleen maar lastig voor de ambtenaren

Nazmoena Johangier schreef op 6/07/06:
Ik zag vandaag 4 mannen voor de drugspand op een junk wachten.
en hij kwam buiten toen hij buiten kwam begonnen ze te vechten, en schelde uit .. de politie was er ook bij en hebben hun uitelkaar gehaald,en die ene man die op hem wachtte buiten zei : Als ik je in de buurt zie maak ik je af( dood ).
Ik vindt het vreselijk Het wordt steeds erger .

Venneparkers schreef op 6/07/06:
RUZIE voor drugshol

Hedenmiddag rond 5 uur kwamen ongeveer 4 mannen uit de bar aan de overkant van drugshol aanlopen naar het drugshol.

De altijd drukbezochte horecagelegenheid, waar vaker zuiplappen vertoeven, is op zo'n 20 meter van het drugshol.

Het leek erop dat er wat afgerekend moest worden.
Voor het drugshol waren er 2 junks aan het hangen op de fietsenstalling.
Een van de 4 mannen was behoorlijk boos, konden Venneparkers aan zijn gebaren en woordkeuze zien en horen.
Ondertussen kwamen er in die korte 5 minuten 3 of 4 junks uit het drugshol.

Toen eindelijk de opgewachte junk naar buiten kwam begon het geschreeuw en gescheld naar elkaar.
Flink wat junks en passanten voor de ingang van drugshol.
Ook medewerkers van Parnassia waren te zien.
Het handgemeen begon.
Eerst werd nog geroepen of de andere een mes of wapen had, waarop de junk zijn trui omhoog trok om zijn buik te laten zien, dat hij "schoon" was.
Tegelijk als reactie liet ook de boze man, tegenstander zijn buik zien.
En het gekrijs ging door.
Vlak voordat de zwaardere klappen leken te vallen, kwam een politiebus en de ruzie werd uit elkaar gehaald.

Er werd van alles geroepen naar elkaar b.v.: "hij bedreigt mij, daar doen jullie niks aan"
en meer van dat soort taal.

Veel kinderen speelden buiten, voor de huizen en maken alles mee.

Bewoners, ouders staan erbij, kijken ernaar en vragen zich wat een gevaarlijke mensen hier naar toe zijn gebracht door de politiek.

Uil kaars en bril schreef op 7/07/06:
Beste HARDLEERSE VANDEVENNERS ... is er iemand bij jullie die hiervan notie neemt, van elk voorval verslagen maakt, fotos neemt , camara opnamen doet ???

Met andere woorden op profewssionele wijze een dossier aanlegt met alles wat er gebeurt ?

Ik hoop het voor jullie.

Neen - de politie doet dit niet, die moet melden van Deetman dat er slechts heel weinig incidenten zijn.

Ik voer dit betoog hier nu al zowat twee jaar. Het is heel ernstig gesteld met het beter-wetenschap hier in ons landje.

Belangrijk is dat je de wijkbeqwoners er van doordringt dat zij hieraan moeten meewerken - foto's maken - filmen , audio-opnamen - kan in het geheim je gaat er bijstaan als de politie er is en lekker opnemen wat zij zeggen wat zij doen.

van de Venners schreef op 7/07/06:
doen hun best!
Jammer is dat we ook nog moeten werken buiten de van de vennestraat, anders was er meer materiaal.
dank je hartelijk voor uw tips.

shantal schreef op 7/07/06:
Ik weet wel dat je bewijs moet verzamelen. Zoals foto's of filmpjes van de incidenten te maken. Maar over het algemeen gebeurt er ook heel veel 's avonds en 's nachts. Als ik hier foto's of film van maak is het beeld zwart. Heeft er iemand hier een tip voor??

bwanaa schreef op 7/07/06:
ook de bar aan de overkant is een drugshol waar harddrugs legaal worden verkocht

bwanaa schreef op 7/07/06:
@shantal

koop een webcam met infrarood en bewegings detectie
kan nooit veel kosten

shantal schreef op 8/07/06:
bwana, zou ik dit ook kunnen declareren bij Parnassia, Deetman of Kleinsma??

bwanaa schreef op 8/07/06:
@shantal

of je dat declareren kan weet ik niet
ik weet wel dat ik depressief geworden ben van niet eindigende woon en werkstress
en nu voor meer als €1000 per jaar aan medicijnen slik

eye-spy schreef op 9/07/06:
ja, die bar aan de overkant moet ook gecontroleerd worden. Er vinden hier wekelijks gezeik, vechtpartijen, scheldpartijen en steekincidenten plaats. Laatst was op het nieuws dat er iemand met een mes in zijn borst is gestoken, en de aanleiding was een ruzie om een "parfumflesje". Duh, als we dit moeten geloven???? Elke avond na sluitingstijd is er wel wat. Zo ook afgelopen nacht rond 02.00 uur, waarbij er van alle kanten politie was gekomen. Voor 3 vechtende en scheldende anti's, maar na 2 minuten was het weer over en moest iedereen doorlopen. Maar voor ons is het weg nachtrust.

Annonymous schreef op 18/07/06:
Geeft toch niet die VandeVenners zijn toch voor de meeste werklozen die kunnen lekker uitslapen, ja toch ? Of toch niet ?

eye-spy schreef op 18/07/06:
@Annonymous schreef op 18/07/06:
Geeft toch niet die VandeVenners zijn toch voor de meeste werklozen die kunnen lekker uitslapen, ja toch ? Of toch niet ?

Daar ben jij dan een van zeker, vandaar je reactie. Er zijn nog meer dan genoeg werkenden die hun nachtrust hard nodig hebben om alle eindjes aan elkaar te knopen door hard te werken. Heb jij zeker nooit van gehoord.

Annonymous schreef op 19/07/06:
Niet zeuren, je moet pleuren !

eye-spy schreef op 19/07/06:
wat grappig, ik lig in een deuk
maar niet heus
eigenlijk ben je niet eens de moeite waard om op te reageren, dus stop je berichtjes maar diep in je ....

Annonymous schreef op 20/07/06:
in mijn pleuris steken ?

Archivaris schreef op 27/07/06:
Op verzoek dit item weer uit het archief gehaald

Bewoner schreef op 27/07/06:
er wordt te vaak, te veel gedeald rondom het venneplein. jonge jongens op fietsen en scooters die de junks voorzien van harddrugs. de grote jongens blijven uit beeld.
zelfs tot half 1 in de zie ik ze dealen,
al die jaren dat ik hier woon, is met de komst van al die junks het een junks en dealbende geworden.

het lijkt erop dat de 4 camera's zijn geblinddoekt. of de politiek is blind geworden.

AD/HC schreef op 27/07/06:
AD/HC 27 juli 2006
Verdachte moord Van der Vennepark voor de rechter
Door COEN VAN KRANENBURG

DEN HAAG - Een 51-jarige Hagenaar die op vrijdagvond 23 september vorig jaar een 26-jarige man doodschoot in het Haagse Van der Vennepark wordt half augustus berecht.

Wat de reden was van de liquidatie is nog niet bekend. De Haagse rechtbank hield de zaak gisteren aan omdat de officier van justitie meer tijd vraagt tot de inhoudelijke behandeling. Zowel de verdachte als zijn advocaat mr. J. le Cocq d’Armandville waren niet aanwezig.

De politie vond het lichaam van het slachtoffer kort na tien uur, na een melding uit de buurt.

Het stoffelijk overschot lag ongeveer in het midden van het plein in de Schilderswijk.

Rond de Van der Vennestraat is de laatste jaren veel te doen geweest.

Vlak na de moord opende psycho-medisch centrum Parnassia op de plek van het voormalige politiebureau in de Van der Vennestraat een gebruikersruimte voor harddrugsverslaafden.

Dat riep enorm verzet op bij de omwonenden. Volgens hun brengt de ruimte de veiligheid van de vele kinderen in de wijk in gevaar.

Tot op de dag van vandaag lopen er juridische procedures tegen de gemeente.

Antoon schreef op 9/08/06:
Crimineel(9/06/06:)=lABUCHE(die altijd klaagt over "valse" namen).

denhaagtekijk schreef op 11/08/06:
4 studenten en hun nieuwe weblog met mogelijkheid om te reageren

denhaagtekijk

Nieuws, regentenstreken en ander ongerief.Reageer!
Naam:
Reactie:


© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

(Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tek="http://ijssel.denhaag.org/index.php?middle=archief/nieuws_detail&sid=5440" target="_blank">Nieuw festival op Grote Markt
 • Inschrijving High School Music Competition geopend
 • Nieuwe zangeres in The Socks
 • 100 Jaar Haagse Liedjes: Rinus Koevoets
 • WEBLOG: Kletsen over popmuziek
 • Anouk en Kane winnen TMF Awards
 • The Crowd uit elkaar
 • Haagse muzikanten presenteren eigen radioshows

 • Reageer!
  Naam:
  Reactie:


  © Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
  Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
  Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
  Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

  (Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!)