de digitale Hofstad   online sinds 1994 connected by PINE
start ]  nieuws |  agenda |  info |  lists [  zoek

NIEUWS

Heb je persberichten, ingezonden brieven of wil je zelf regelmatig berichten plaatsen op DenHaag.Org? Mail dan naar redactie@denhaag.org!
Politiek
Haagse VVD zet wethouder aan de kant
door Ton Mertens, 7/04/2006, 20:39

Bij deze de mogelijkheid om te reageren op dit bericht.
Wat dus niet echt lukt bij de berichtgeving van de Haagse media.
Misschien komen we er aan de hand van de reacties er dan achter, wat er in die achterkamertjes momenteel gaande is en speelt.
Het is veel te rustig en je hoort ook maar heel weinig over de op handen zijnde coalitie.
 
Of neemt er straks n of andere junta (goenta) het over met lieden die weinig stemmen hebben gekregen en nu diegenen die wel veel voorkeurstemmen hebben gekregen, uit de partijen gooien.
 
En oh ja' wie had het over het feit dat je wel recht moet doen aan de uitslag van de verkiezingen en hoeveel voorkeurstemmen had mevrouw Van Dijk?
 
DEN HAAG - De Haagse VVD-wethouder van cultuur Van Dijk is door haar eigen partij opeens aan de kant gezet. De voorzitter van de afdeling heeft haar meegedeeld dat er voor haar geen plaats meer is in het nieuwe college van PvdA, VVD en Groen Links.
De portefeuille voor cultuur gaat naar een kandidaat van de PvdA, Van Dijk is niet geschikt gevonden voor een andere wethouderspost. Voor Van Dijk kwam het bericht als een volslagen verrassing. Ze beraadt zich over het raadslidmaatschap, mogelijk stapt ze uit de partij.

De VVD-politica heeft een aantal openbare optredens direct stopgezet. Zij zou morgen aanwezig zijn bij de opening van het kantoor van Culturalis in het Nutshuis, maar heeft dat op het laatste moment afgezegd. Lijsttrekker Dekker van de VVD geeft vrijdagmiddag een toelichting op het besluit om Van Dijk aan de kant te zetten.

bron: RTV-WestBurger schreef op 7/04/06:
Jetta loerde al op de post van Financien.
De belangrijkste post is de post waar het geld zich bevindt, en de belangrijkste winnaar wil die post hebben. Dus de PvdA, en niet de VVD, en Jetta en niet Els.
Jetta geeft de post niet aan Norder, want die blijft op z'n plek.
Henkie en Rabin zijn niet sjiek genoeg voor Cultuur!

Zoals Jan ten Brink hieronder schrijft:
Jetta wil zich bewijzen, faillisement van welzijn is in haar geheugen gegrift, en van de burgers.

"De portefeuille financien en cultuur gaat naar de lijsttrekker van de PvdA. Waarschijnlijk wil ze bewijzen dat ze wel degelijk toezicht op financien kan houden.

Miguel Sloendregt schreef op 7/04/06:
Uuh, niet reageren, Ton?
Op Haagscheweblog.nl kun je reageren en ook op www.ad.nl

Ton Mertens schreef op 7/04/06:
Miguel Sloendregt schreef.
Uuh, niet reageren, Ton?

Nee dus, ze plaatsen het wel maar er gebeurt gewoon verder niets mee, terwijl mijn ervaring is, dat als je het hier plaatst er wel wat mee gedaan wordt door de verantwoordelijken en/of in ieder geval serieus genomen wordt.

Alle media ten spijt rond het Haagje, wordt denhaag.org toch wel als een serieus klankbord gezien in tegenstelling tot al die Hagemedia-vazallen.

JATTER JATTE schreef op 7/04/06:
VAN DE VVD WEBSITE:

Dekker en Van Woensel wethouderskandidaten VVD
Gisteravond heeft de Haagse VVD-fractie een unaniem besluit genomen over de wethouderskandidaten. Sander Dekker en Pieter van Woensel worden daarbij naar voren geschoven.

Voor een derde portefeuille zullen de liberalen op korte termijn een nieuwe kandidaat aandragen. Else van Dijk-Staats zal daarmee in de komende raadsperiode niet als VVD-wethouder terugkeren.

De VVD-fractie is Else van Dijk-Staats erkentelijk voor haar werk binnen het Haagse gemeentebestuur. Else van Dijk-Staats was in 2004 bereid het resterende deel van de raadsperiode als wethouder Financin en Cultuur te vervullen na het vertrek van Louise Engering. Daarvoor was zij actief als raadslid en wethouder in de buurgemeente Wassenaar. De fractie concludeerde dat er onvoldoende basis was voor een nieuwe periode als wethouder.Persbericht

Den Haag, 7 april 2006

-----------------------------------------------

Sander binnen no time van raadslid naar wethouder!
Anne Mulder wordt de VVD fractievoorzitter.

Haagse Kea schreef op 7/04/06:
Ton Mertens schreef:

"En oh ja' wie had het over het feit dat je wel recht moet doen aan de uitslag van de verkiezingen en hoeveel voorkeurstemmen had mevrouw Van Dijk?"

Mevrouw van Dijk heeft als kandidaat raadslid 4629 stemmen gekregen.

Ze beraadt zich nu over het raadslidmaatschap en mogelijk stapt ze uit de partij zegt ze nu, maar ze deed toch echt alleen maar mee aan de verkiezingen voor de leden van de Haagse raad.

Verneuqte burger schreef op 7/04/06:
Jetta is een beetje dom bezig als ze financin wil hebben.

Bewoners rond de drugsgebruikersruimten claimen schadeloosstelling vanwege de waardedaling van hun woningen en Jetta gaf in haar eerste reactie aan dat het niet haar probleem was maar van Else van Dijk, want die gaat over financin.
Ze is als de dood voor de waarheid en het uiteindelijke kostenplaatje, wat cht niet te verkopen is aan de Haagse burger.

30 miljoen schadeloosstelling om haar drugs Utopia c.q imperium veilig te stellen.
Daar trapt toch niemand in.
Alleen als zij zelf die portemonnee in haar handen heeft kan ze de boel weer verdraaien en manipuleren zoals het haar uit komt, die dat wil ze gewoon een ander niet toevertrouwen, omdat dat weer wantrouwen opwekt.

En daarom moet Else het veld ruimen.

Waardevermindering

en

Schadeloosstelling

Lust schreef op 7/04/06:
gelezen www.ad.nl:
Else wordt afgeserveerd.

De lust naar de eigen macht van de toppers in de VVD heeft als gevolg dat Elsje Fiederelsje aan de kant wordt gezet. Zij is zich van geen kwaad bewust, terwijl er volgens de VVD fractie een beetje oneenigheid was met haar.

David Rietveld schrijft hierover:

070406 Toestanden

"Toestanden in de VVD. Dit is dan zo'n moment dat je merkt dat je andere stukjes schrijft dan vroeger. Ik bedoel, als er vroeger wat in de VVD gebeurde dan dook ik er boven op en gooide er een hele analyse tegenaan. Ik merk dat ik daar nu een stuk minder behoefte aan heb.

Dat komt omdat er nog steeds onderhandelingen lopen, en ik geen enkele behoefte voel - naast dat het geen enkel nut heeft - om van buitenaf de sfeer aan de onderhandelingstafel te gaan benvloeden. Bovendien kon ik 'vroeger' nog wild speculeren, maar nu niet meer. Daarvoor heb ik dan weer net teveel vanachter de schermen meegepikt. Het is dus zeker geen kwestie van 'spreekverbod' of 'zwijgplicht', maar meer van gevoel."

----------------------------------------------

David Rietveld geeft zijn verandering gelukkig persoonlijk aan, wij hoeven hem er niet op te wijzen. Politiek verandert de mensen, vaker in hun nadeel. Jammer dat we de onafhankelijke David zo zoetjes aan verliezen....

Pianostemmer schreef op 8/04/06:
>>>>"En oh ja' wie had het over het feit dat je wel recht moet doen aan de uitslag van de verkiezingen en hoeveel voorkeurstemmen had mevrouw Van Dijk?"

Mevrouw van Dijk heeft als kandidaat raadslid 4629 stemmen gekregen.

Ze beraadt zich nu over het raadslidmaatschap en mogelijk stapt ze uit de partij zegt ze nu, maar ze deed toch echt alleen maar mee aan de verkiezingen voor de leden van de Haagse raad.<<<


Overigens komt hier de ware AAP uit de mouw. Wij Stemmers kiezen in feite de Raadsleden. En dus niet de wethouder. Wil zij niet verder als Raadslid dan heet dat kiesbedrog.

Het feit trouwens dat de gekozen Raadsleden de wethouders naar voren schuiven vind ik ook niet kies.

Met de eerstvolgende verkiezing zal er naast de kandidaat-Raadsledenlijst ook een kandidaat-Wethouderslijst moeten komen. De stemmer gaat gewoon bepalen wie er wethouder wordt.

Shirley Marapin schreef op 8/04/06:
In de politiek zijn er gewoon te veel deuren.
Voordeuren voor een prima aanblik,
achterdeuren voor de vriendjespolitiek,
gesloten deuren voor de smerige dealtjes.....!

Who Else schreef op 8/04/06:
Ik voel me genaaid door de VVD!!!
Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen hebben een heleboel mensen in Den Haag, vaak ondanks andere politieke overtuigingen, gestemd op Else van Dijk-Staats (de huidige wethouder van Cultuur en Financien).
DIt heeft de wethouder veel voorkeurstemmen opgeleverd en wellicht is dit ook d reden dat de VVD uberhaupt in het college zit.
Ik voel me dan ook genaaid als ik op de website van VVD Den Haag lees dat juist Else niet mag terugkeren als wethouder. http://www.vvddenhaag.nl/index.cfm/menuid/6/Product/1401
Buiten dit zeer slechte afscheid van Else wil ik de opvolger alvast van harte welkom heten, als het maar geen VVD-er is...

rockfan schreef op 8/04/06:
Het was al ruim voor de verkiezingen bekend dat Klijnsma op Cultuur wilde, en ik neem aan dat Financin haar ook wel interessant lijkt. Duidelijk is dat deze olifant in een porseleinkast nu dus weer andere bokken kan gaan schieten, want ze vond denk ik zelf dat ze er genoeg had geschoten op Sociale Zaken. Van Dijk heeft het in de korte tijd die haar gegund was op Cultuur uitstekend gedaan. Ze was heel geliefd, omdat ze ook nieuwe, alternatieve initiatieven de kans gaf zich te ontplooien en heel vaak langs kwam bij festivals en evenementen om haar warme belangstelling te tonen. We zullen haar missen op Cultuur en als Jetta die post inderdaad krijgt, denk maar niet dat we blij met haar zijn. Integendeel, we vrezen het ergste.

Haagse Kea schreef op 8/04/06:
David Rietveld schreef:

"Dat komt omdat er nog steeds onderhandelingen lopen, en ik geen enkele behoefte voel - naast dat het geen enkel nut heeft - om van buitenaf de sfeer aan de onderhandelingstafel te gaan benvloeden. Bovendien kon ik 'vroeger' nog wild speculeren, maar nu niet meer. Daarvoor heb ik dan weer net teveel vanachter de schermen meegepikt. Het is dus zeker geen kwestie van 'spreekverbod' of 'zwijgplicht', maar meer van gevoel."

David moet confuus zijn want hij verwart hier gevoel met verstand.

Dat hij 'vroeger' wild kon speculeren kwam juist doordat hij er van buitenaf bovenop dook en giste op zijn gevoel, de VVD was de vijand die bestreden moest worden.
Nu zijn partij met de VVD aan tafel zit, en hij net teveel vanachter de schermen heeft meegepikt kan hij niet meer van buitenaf reageren.

Hij is nu immers een insider met zicht op de onderhandelingstafel en dat kijkje in de Haagse gaarkeuken kost hem z'n vrijheid van spreken.
Hij weet best dat hij in z'n eigen voet schiet zodra hij wat over tafel gaat naar buiten brengt.
Het is dus zeker geen kwestie van gevoel dat hij niets over de onderhandelingen naar buiten brengt maar een 'vriendendienst' en eigenbelang en derhalve een kwestie van verstand.

Zwarte Kat schreef op 8/04/06:
Zo zie je maar , ook in deftige kringen gebeurt nog wel eens wat , wat je eigenlijk niet zou verwachten .

Witte poes schreef op 8/04/06:
Ook de VVD is op persoonnlijke macht uit. Ze laten je vallen als een baksteen.Ook hier speelt arogantie ten top.

hannes schreef op 8/04/06:
En vriendin en buurvrouw Neelie Kroes uit Wassenaar, die haar heeft binnengeloodst, kan haar niet meer steunen vanuit haar oprotfunctie ergens in Europa...

Tja... zo gaat dat in de politiek...

Open en eerlijk politiek schreef op 8/04/06:
Hannes,
persoonlijk belang van de machthebber[s] in de partij gaat voor.
Else weg, Sander erin.

De leugen regeert in de Haagse VVD, Els weet niets van oneenigheid, Sander weet het wel.
Voor de dag ermee, voor de kiezers!
Boekje open.
Jetta heeft de eerste keus, niet zozeer om haar prestaties, maar wel zeer om haar macht.
Jetta vindt zo zielig dat Else weggaat, maar pikt wel haar plek in.

KROEGPOLITIEK schreef op 8/04/06:
Lallerijen van Pietertje

Else was geen kroegdier, zoals Sander en Pieter, dus moet Else het veld ruimen.
De elite VVD van toen, onderhandelt en bespreekt de zaken liever in de Haagse kroegen, onder het genot van babbelwater.
De stijlvolle Else vond het van mindere politiek getuigen om zo tot zaken te komen.

Else had behouden kunnen worden, om als crcheleidster op te treden bij de roekeloze, jonge wethoudertjes.

Zo schreef Michel Dufresne vandaag:

8 april 2006

In om en en bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie was en is algemeen bekend dat Haags VVDwethouder van Dijk niet kroegerig genoeg is en is geweest om in aanmerking te komen voor een wethouderlijke verlenging daar het algemeen bekend is dat Haags VVDwethouder van Woensel en de Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter en wethouder in spe zeer kroegerig zijn waarbij dan in vele kroegerige overleggen Haags VVDwethouder van Dijk, vanwege haar non kroegerigheid, nergens te bekennen was.

Daarnaast was en is algemeen bekend dat Haags VVDwethouder van Dijk niet graag in lallende gespreken geraakte waarbij zij al snel in de gaten had en heeft dat bij Haags VVDwethouder Pieter van Woensel in kroegelijk opzicht hij regelmatig in lallerijen aan het geraken is waardoor het bij haar niet allemaal erg nuchter is overgekomen.

Sus Antigoon schreef op 8/04/06:
Met dit soort gemeentebeleid raak je vanzelf aan de drank.

Sus antigoon schreef op 8/04/06:
Oops, C.V. vergeten te vermelden (hik)

Burgemeester Almere schreef op 8/04/06:
>>>>Dat hij 'vroeger'(David Ritveld) wild kon speculeren kwam juist doordat hij er van buitenaf bovenop dook en giste op zijn gevoel,<<<

Gevoel en verstand gaan nimmer hand in hand.

Ik vrees dat die David de Haagse Tuinkabouter inmiddels ook door het virus is aangetast.

Mogelijk heeft Adri Duivesteijn zo dadelijk in Almere die Burgemeesters baan voor hem klaarliggen.

'Tweede Kamerlid en voormalig wethouder in Den Haag Adri Duivesteijn wordt wethouder in Almere.'
http://www.denhaag.pvda.nl/nieuwsbericht/1080

Bange vrouw schreef op 8/04/06:
juist doordat hij er van buitenaf bovenop dook en giste op zijn gevoel.

Engerd

Tijgetje schreef op 8/04/06:
rockfan schreef op 8/04/06:
"We zullen haar missen op Cultuur en als Jetta die post inderdaad krijgt, denk maar niet dat we blij met haar zijn. Integendeel, we vrezen het ergste."

Hmhmhmhm als Jetje inderdaad
die post krijgt met de geldzaakjes erbij
dan zijn wij met z'n allen blijblijblijblij
Want wij weten nog een stukkie
waar ons aller favoriete wethoudstertje
haar probleempje afschuift op financiejetje

Luctor et ad fundum

van de site van Jan Brink schreef op 8/04/06:
Hier steekt meer achter....

Vertrek Else van Dijk
07-04-2006

"Haagse VVD zet wethouder aan de kant", kopt RTV- West. Wethouder Else van Dijk wordt na anderhalf jaar 'bedankt' voor bewezen diensten. Tot-nu-toe ging iedereen ervan uit dat de top drie van de VVD-lijst ook de wethoudersposten zouden invullen. Dekker, Van Woensel en Van Dijk. Een half jaar geleden had ik de keuze van de VVD-fractie niet raar gevonden. Else van Dijk maakte een onzekere indruk en leunde veel te zwaar op haar ambtenaren. Dat zorgde voor momenten van plaatsvervangende schaamte bij veel raadsleden. Precies in die tijd werden de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen opgesteld. Als de VVD concludeert dat Van Dijk niet zwaar genoeg is voor een wethouderspost in Den Haag, dan hadden ze dat een half jaar geleden ook en met meer recht kunnen stellen. Maar sinds die tijd kwam Van Dijk steeds meer in haar rol. Ze kreeg een eigen positie als wethouder van financien en uit de cultuursector kwam de roep om haar opnieuw die portefeuille te laten doen. Hier steekt meer achter vermoed is, maar ik vind het niet kies om te speculeren. Wel heb ik vanmiddag gehoord voor welke portefeuille de VVD naast Verkeer (Van Woensel) en Jeugd (Dekker) een wethouder zoekt: Externe betrekkingen, evenementen, Facilitaire Dienst, P&O, ICT en Burgerzaken.

NIeuws !!!! schreef op 8/04/06:
Toekomstige VVD wethoudertjes Pieter en Sander hedenavond in de kroeg getraceerd.
Ze vieren samen "Verkeer en Jeugd."

BOB schreef op 8/04/06:
Jeugd, verkeer en drank gaan niet goed samen.

David Rietveld schreef op 9/04/06:
Wat is er tegen om op mijn site te reageren? Merk ik ineens dat er een hele discussie over mij wordt gevoerd. En ik wordt niet eens uitgenodigd. :-/

Jammer dat het laatste stukje is weggeknipt. Ik zal het er even bij pakken:

"Het is een beetje zoeken, waarbij alle hulp - in de vorm van reacties - welkom is. Dat zoeken wordt vast alleen maar 'erger' als ik na een succesvolle afronding van de onderhandelingen toch nog raadslid wordt, maar dat zien we dan wel weer."

U bent dus ook van harte uitgenodigd om grieven, beschimpingen en klachten hier achter te laten.

Goedemiddag.

Lik op stuk schreef op 9/04/06:
Wat is er tegen om op mijn site te reageren?

In het huis van de gehangene spreekt men toch ook niet over de strop?

gejat bij Marjolein de Jong schreef op 9/04/06:
09-04-06

Was trouwens zaterdagmiddag bij opening Culturalis, in Nutsgebouw. Else van Dijk was er dus niet ( last van vallende ziekte..) en had gevraagd of Rabin de honneurs wilde overnemen!!
Betekent dit dat zij Rabin beter vindt dan Marieke Bolle, de pvda commissie cultuur voorzitter of vindt zij Rabin betere wethouder cultuur dan Jetta Klijnsma??

WETHOUDERS schreef op 9/04/06:
gejat bij Jan ten Brink

09-04-2006

De raadsleden van PvdA, VVD en GroenLinks zitten vandaag waarschijnlijk met rode oortjes het collegeakkoord te lezen. Inhoudelijk durf ik over het akkoord op basis van de geruchten die ik heb gehoord niet meer te schrijven dan ik eerder deed. Wel heeft u van mij de portefeuilleverdeling tegoed zoals die het voor het weekend is afgesproken.

PvdA wethouders:
-Financin, cultuur en Stadsdeel Segbroek (Jetta Klijnsma)
- Deconcentratie, leefbaarheid, participatie, media. en Stadsdeel Escamp (Rabin Baldewsingh)
- Sociale zaken en werkgelegenheid en economie. Stadsdeel Scheveningen (Henk Kool)
- Stedelijke ontwikkeling, monumenten, water en Volkshuisvesting en Stadsdeel Haagse Hout (Marnix Norder)

VVD wethouders:
- Verkeer, milieu en ruimtelijke ordening, Haaglanden (Pieter van Woensel)
- Jeugd en Sport (Sander Dekker)
- Externe betrekkingen, evenementen, P&O, ICT, Facilitaire Dienst en Burgerzaken (vacature)

Stadsdelen voor de VVD: Laak, Ypenburg, Loosduinen

GroenLinks wethouder:
-WMO (=nieuwe Welzijn) en Stadsdeel Centrum (Bert van Alphen)

Rampenwethouders schreef op 9/04/06:
De ene rampenplanwethouder vervangt de andere rampenplanwethouder.

Bert van Alpen is de verlengsnoer van Jetta Klijnsma.

De aap uit de mouw, Jetta Klijnsma wil haar rechterhand op de post waar ze zelf greep op wil houden. Haar marionet had ze al 2 jaar of langer geleden op het oog. Deze steunde haar door dik en dun, om de beoogde wethouder te worden.
Wie kan dit ontkennen?
Wie zag dit niet aankomen?

Venneparkers schreef op 9/04/06:
Wij zijn zeer teleurgesteld met Bert van Alphen als wethouder van Welzijn.
Deze man heeft gevochten in de raad om Vennepark wl op dit plekje te openen, de enige vechter naast Jetta Klijnsma.
Wij hebben al bijna 3 jaar gestreden tegen een dove wethouder, nu mag de strijd weer van voor af aan beginnen.
Er moet een wonder gebeuren wil Bert van Alphen Venneparkdrugshol sluiten.
Hij is mogelijk nog fanatieker dan Jetta Klijnsma, in zijn ogen is een harddrugspand naast een speelplein de normaalste zaak van de wereld.

Helppp!!!!!!!

Mondige burger schreef op 9/04/06:
Goed om te weten dat de Bert van Alphen welzijn(?) gaat doen.
Als een ander het een ander was geweest, dan hadden we misschien pas maanden later het standpunt van die persoon vernomen inzake de drugsholen.
Met Bert van Alphen weten de bewoners rond de drugsholen tenminste gelijk waar ze aan toe zijn.
Hier valt dus geen enkele medewerking tot sluiting van te verwachten.
Tijdens de verkiezingen was er een soort radiostilte vanuit de omwonenden omdat men hoopte dat er nieuwe mensen in het college zouden komen.
Nu er toch in wezen niets veranderd en Bertus dus het beleid van Jetta voortzet kan Groen Links misschien maar beter fuseren met de PvdA.

Een lichtpuntje is wel dat Jetta nu ook financin gaat doen, eerst verwees ze de te claimen schadeloosstellingen inzake waardevermindering direct door naar Else van Dijk van financin, want die ging over de waarde van panden, nu krijgt Jetta dat dus als een boemerang terug op haar bord en mag ze het zelf oplossen.

Brute Bertus

Tijgetje schreef op 9/04/06:
Het failliet van Klijnsma: na 8 jaar Emancipatiezaken is ze er in geslaagd om precies n vrouw in het college te krijgen: zichzelf ...

Wil Vonk's website schreef op 9/04/06:
Drs. E. de NIet schreef 09-04-2006 om 15:29 @
Bravo, waarde Miguel.Uw analyse is helder en duidelijk en legt ook nog eens de vinger op de zere plek.

Waarde Wil, Goed dat je zo nu en dan in de spiegel kijkt. En, ik moet het toegeven, voor je leeftijd zie je er nog best appetijtelijk uit. Ik zou wel eens een beschuitje met je willen eten. Lieve Wil, Ik vind jou teveel mens om in de politiek te blijven of in ieder geval bij het CDA te blijven. Kunnen we samen niet iets van echt maatschappelijk belang beginnen?

Dikke zoen
Je Drs. E. de Niet

Hij wil een beschuitje met haar eten, dat zal best en gezien de omvang van onze Wil, zegt ie dus;

IK WIL BOLLETJE!

Annonymous schreef op 9/04/06:
>>>>Met Bert van Alphen weten de bewoners rond de drugsholen tenminste gelijk waar ze aan toe zijn.
Hier valt dus geen enkele medewerking tot sluiting van te verwachten.<<<<
De voorwaarde was dat GL zou mogen meeliften met de nieuwe coalitie in 2006 en dat Bert wethouder Welzijn kon worden.

Mondige burger schreef op 9/04/06:
@De voorwaarde was dat GL zou mogen meeliften met de nieuwe coalitie in 2006 en dat Bert wethouder Welzijn kon worden.

En kan die goede man nog op enig positief feit uit het verleden bogen, een soort referentie dat hij dat aan kan, bewijs van niet onvermogen of zo?

Boekhandel de Slegte schreef op 9/04/06:
Dunste boekjes uit onze serie over het Haagse college;

Mevrouw Klijnsma zorgt voor extra impulsen op gebied van welzijn.

Positieve karaktertrekken van Bert van Alphen.

Robert Stolte, cyberheld van Moerwijk.

Volwassen uitingen van, Van Woensel en Sanders.

Standvastige karakters in het Haagse college.

Deetman laat bobos links liggen en komt op voor zijn burgers.

Assepoester schreef op 9/04/06:
Boekhandel de Slegte schreef op 9/04/06:
Dunste boekjes uit onze serie over het Haagse college;

Ze zijn nog wat vergeten!

Emancipatorische successen van Jetta Klijnsma.

Maar dat is eigenlijk geen boekje, maar meer een onbeschreven bladwijzer bij de uitgave;
Mevrouw Klijnsma zorgt voor extra impulsen op gebied van welzijn.

Kan nou niet zeggen dat zij ons nu echt een dienst heeft bewezen, maar zij is blij met die pluche-geile kereltjes, want die kan ze nog een rad voor ogen draaien met die misplaatste grijns waar een beetje vrouw met zelfrespect natuurlijk niet in trapt.

Jetta is echt geen Wilhelmina Drukker die toen voor het vrouwenkiesrecht op kwam of je moet bedoelen dat zij zich weet te drukken, waar zij verantwoordelijkheid dient te nemen, vanwege het feit dat, dat haar taak is, die ze echter schromelijk heeft verwaarloosd.

Ton Mertens schreef op 9/04/06:
UPDATE, LAATSTE NIEUWS

Crisis dreigt binnen Haagse VVD
Door MAARTEN BRAKEMA

DEN HAAG-Binnen de Haagse VVD dreigt een crisis uit te breken nadat de top van de partij vorige week besloot dat de huidige wethouder van cultuur en financin, Else van Dijk, niet terug mag keren in een volgend college van b en w.

Een groot aantal liberalen wil een extra ledenvergadering bijeen roepen om afdelingsvoorzitter Florus Wijsenbeek, lijsttrekker Sander Dekker en de nummer twee, Pieter van Woensel, om opheldering te vragen over de redenen om Van Dijk te dumpen. Komt die verklaring er niet, dan wacht Dekker en Van Woensel een motie van wantrouwen die ertoe moet leiden dat zij van het politieke toneel verdwijnen. We willen alle vuile leugens en het bedrog in de kwestie-Van Dijk aan de orde stellen, aldus prominent VVD-lid Thea van Bennekum. Zij heeft zich opgeworpen als woordvoerder van, naar eigen zeggen, tientallen verontruste VVD-leden.

Van Bennekum: De integriteit van de VVD is in het geding. Wij willen duidelijk maken dat Dekker en Van Woensel de VVD in discrediet brengen. Iemand die pas anderhalf jaar wethouder is en tch 4600 voorkeurstemmen krijgt zonder argument terzijde schuiven, dat kan cht niet.

Else van Dijk zelf is blij met alle adhesiebetuitingen die ze persoonlijk en onder meer via de website van AD Haagsche Courant krijgt. Dat sterkt mij in droevenis. De wethouder zei zich vrijdag te beraden over haar politieke toekomst, maar heeft nog geen beslissing genomen. Ik denk nu na. Ik heb zoveel voorkeurstemmen gekregen en die mensen moet ik serieus nemen.

De afdelingvoorzitter van de VVD, Florus Wijsenbeek, maakt zich minder zorgen over een schisma in zijn partij. Ik kan alles verantwoorden.

Johan schreef op 9/04/06:
Hand overspeelt? stelletje snotneuzen.Beetje wethouder heeft 20 jaar politieke ervaring, jullie komen pas kijken en denken Else even weg te kunnen bonjouren.Boontje komt om zijn loontje, vervelende pluche y(g)uppen.

Joepie! schreef op 9/04/06:
We willen alle vuile leugens en het bedrog in de kwestie-Van Dijk aan de orde stellen, aldus prominent VVD-lid Thea van Bennekum.

Alle viezigheid en vuiligheid uit de politiek!!!!!
Een paar jonkies die een nette dame dumpen en er nog lacherig over doen!
Aanpakken die handel, Thea.

gejat van Haagsche weblog schreef op 9/04/06:
Droefenis en crisis
--------------------------------------------------

Het niet terugkeren van VVD wethouder Else van Dijk in het nieuwe college dreigt een vervelend staartje te krijgen voor de partij.
Nog los van de vraag of de integriteit van de partij in het geding is, immers van Dijk is vooralsnog alleen gekozen als raadslid en haar claim op een wethouderspost doet een beetje lachwekkend aan, lijkt het mij meer de vraag of deze 'opstandige' ledenvergadering het komende concept-collegeprogramma wel zal kunnen verteren

hans schreef op 9/04/06:
een wethouder hoeft niet in de stad te wonen waar hij /zij wethouder is. een raadslid wel.
mevrouw van dijk-staats verlaat dus de raad.
ze woont in een prachtig huis in wassenaar.
wie is nummer 11,12,en nu dus 13 van de kandidatenlijst vvd ? welkom in de raad.

KROEGERIG VVD schreef op 9/04/06:
gejat bij Dufresne:

9 april 2006

Naast dat ook bij Haags VVDwethouder van Dijk voor haar om in kroegelijk opzicht aansluiting te krijgen is, naar men zegt, het ook in dat opzicht bij de lokale hoofdstelijke VVDgemeenteraadsfractie misgegaan omdat daar de lijsttrekster het verwijt heeft gekregen dat zij niet kroegelijk genoeg was en dat zij de nabijeenkomsten met een kroegelijk karakter niet aan het bijwonen was waardoor men dat bij de lokale hoofdstedelijke PvdA en GroenLinksgemeenteraadsfracties niet leuk aan het vinden was dat de lokale hoofdstedelijke VVDlijsttrekster niet mee aan het doen was aan kroegelijke naconversaties.

Mondige burger schreef op 9/04/06:
Daarom willen ze die drugsholen niet kwijt, het zijn tenslotte dependances van Parnassia en die behandelt ook alcohol verslaving.
Ze proberen natuurlijk om voor een gratis behandeling in aanmerking te komen, want ze willen hun no-claim niet kwijt op hun zorgverzekering.
Uiteindelijk heeft een wethouder maar 108.000,euro bruto per jaar.

BOB schreef op 9/04/06:
Dus dit college bestaat straks uit een stelletje zuipschuiten.
Wat maakt het ook uit, met dit gemeentebeleid raak je vanzelf aan de drank.

Welkom bij de club.

Zo, en dan nu een Bavaria, dat hebben die twee wel nodig tegen de beveria morgen.

Mij benieuwen hoe ze zich hier weer uit weten te kleppen en wat voor vertrouwen dat weer in de politiek zal geven.

Ze moeten die Haagse kaasstolp toch van een betere kwaliteit maken, want echt helemaal geluiddicht is deze niet.

Vroedvrouw schreef op 9/04/06:
Hoe zit he nu met de rechten van die baby wethouders, ze worden in de wieg gesmoord, nu er een stipje van de politieke luier wordt opgelicht.
Of steken ze nu de moord van de door hen zelf veroorzaakte stank.

Van Houten schreef op 9/04/06:
Ik had toch in 1874 een wetje tegen kinderarbeid van kracht laten worden, dus wat moeten die 2 in het college?

Mijn wetje tegen kinderarbeid

Spoorwijkse Henk schreef op 10/04/06:
VVD wethouders:
- Verkeer, milieu en ruimtelijke ordening, Haaglanden (Pieter van Woensel)
- Jeugd en Sport (Sander Dekker)
- Externe betrekkingen, evenementen, P&O, ICT, Facilitaire Dienst en Burgerzaken (vacature)

Stadsdelen voor de VVD: Laak, Ypenburg, Loosduinen


Krijgen wij die VVDer als stadsdeeleethouder ??

Arbeiderswijken en de VVD nou wordt ie echt MOOI!!

terechte vraag schreef op 10/04/06:
gelezen op de pvda site:

Het geluid van de straat
Gepost op: maandag 10 april '06 - 00:33
In de straten van Den Haag gaat het geluid op dat Bert van Alphen de post van wethouder Welzijn gaat doen. En dat David zijn persoonlijk ondersteuner gaat worden. En dat Jetta de post wethouder Financien en Cultuur gaat vervullen. Op het gebied van de Welzijnsgeldenperikelen is er nog wat recht te breien. Klopt dat alles ??

Jan Hunck

David Rietveld schreef op 10/04/06:
@Jan: nee, wat mij betreft dan.

herman van der helm schreef op 10/04/06:
beste david, laat je toch niet vangen door een of andere politiek fnktie.
Je bent van onschatbaar veel meer waarde voor de samenleving als je je er verre van houdt. Tegen mij heeft ook eens een ambtenaar gezegd: nou herman als jij in de politiek gaat, zijn wij van jou af.
Davis, de beste stuurlui voor de samenleving worden monddood gemaakt door ze in te palmen in het systeem.

Schepsel God's schreef op 10/04/06:
Dat Onze Lieve Heer rare kostgangers heeft is alom bekend. Maar zo raar als hier in Den Haag kan toch nooit de bedoeling zijn geweest. Nu is een omhooggevallen PvdA lijsttrekker Jetta Klijnsma op slinkse wijze doende de post van wethouder van cultuur en centjes op te eisen ten koste van de huidige wethouder Else van Dijk. Door op een verkiesbare plaats te gaan staan en ook nog eens 4800 voorkeursstemmen te krijgen heeft Else van Dijk zichzelf verbannen naar een zetel in de gemeenteraad. Dat krijg je ervan als je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat staan en tegelijkertijd zo charmant en geliefd te zijn dat je stemmentrekker bent. Een waarlijk Grieks drama speelt zich hier in het Theater aan het Spui af, dankzij de opkomst van de vrouwen in de politiek. Adembenemend ! Vreselijk ! Walgelijk ! Afschuwelijk ! En oh wat smullen we er allemaal van.

Schepsel God's schreef op 10/04/06:
Dat Onze Lieve Heer rare kostgangers heeft is alom bekend. Maar zo raar als hier in Den Haag kan toch nooit de bedoeling zijn geweest. Nu is een omhooggevallen PvdA lijsttrekker Jetta Klijnsma op slinkse wijze doende de post van wethouder van cultuur en centjes op te eisen ten koste van de huidige wethouder Else van Dijk. Door op een verkiesbare plaats te gaan staan en ook nog eens 4800 voorkeursstemmen te krijgen heeft Else van Dijk zichzelf verbannen naar een zetel in de gemeenteraad. Dat krijg je ervan als je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat staan en tegelijkertijd zo charmant en geliefd te zijn dat je stemmentrekker bent. Een waarlijk Grieks drama speelt zich hier in het Theater aan het Spui af, dankzij de opkomst van de vrouwen in de politiek. Adembenemend ! Vreselijk ! Walgelijk ! Afschuwelijk ! En oh wat smullen we er allemaal van.

Schepsel God's schreef op 10/04/06:
Dat Onze Lieve Heer rare kostgangers heeft is alom bekend. Maar zo raar als hier in Den Haag kan toch nooit de bedoeling zijn geweest. Nu is een omhooggevallen PvdA lijsttrekker Jetta Klijnsma op slinkse wijze doende de post van wethouder van cultuur en centjes op te eisen ten koste van de huidige wethouder Else van Dijk. Door op een verkiesbare plaats te gaan staan en ook nog eens 4800 voorkeursstemmen te krijgen heeft Else van Dijk zichzelf verbannen naar een zetel in de gemeenteraad. Dat krijg je ervan als je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat staan en tegelijkertijd zo charmant en geliefd te zijn dat je stemmentrekker bent. Een waarlijk Grieks drama speelt zich hier in het Theater aan het Spui af, dankzij de opkomst van de vrouwen in de politiek. Adembenemend ! Vreselijk ! Walgelijk ! Afschuwelijk ! En oh wat smullen we er allemaal van.

john schreef op 10/04/06:
het zijn tactische meesterzetten vsn de PVDA.
klijnsma gaat de luwte in met welzijn,en gaat over het geld straks. zij heeft straks miljoenen over voor extra leuke dingen en cultuur door de verkoop van htm,eneco,en het saldo van de jaarrekeningen, bert van alfen mag de shit van de gebruikersruimten oplossen,baldewsingh mag de integratiehoek in, de VVD mag de shit van parkeren en afsluiten van de binnenstad verkopen,
marnix mag bouwen, henk kool mag reizen,woensel mag geld bedelen voor tunnels bij peys en griffith van de VVD uit amsterdam wordt binnengehaald om alles weer te sussen en sander gaat leuke dingen doen met jeugd en sport. wat lopen we eigenlijk te mopperen ? zouden jullie het anders gedaan hebben ?

Mondige burger schreef op 10/04/06:
John schreef;

...bert van alfen mag de shit van de gebruikersruimten oplossen..

Van Alphen zal niets oplossen, ergo hij is n van de fanatiekste voorstanders van die ellende.

Hij wordt speciaal op welzijn gezet, om die twee als splijtzwam, in de Haagse samenleving fungerende voorzieningen te handhaven c.q. uit te breiden.

Typisch geval van verdeel en heers van onze Jetta.

Burger schreef op 10/04/06:
John, goed gezien.
Bert van Alphen ruimt niks op, eerder wordt het erger.
Ik vind de smile van Sander Dekker steeds meer op die van Jetta lijken...Kijk goed en je ziet het ook.
De VVD levert zich uit aan de grillen van de PvdA. Sander en Pieter waren op eigen gewin uit, waren niet in staat Cultuur en Financin te behouden, als ze beiden maar een eigen happy plekje konden bemachtigen.
Beiden geen sterke VVDers, ze willen wel auto's in de binnenstad, maar slikken ook dat in.

Madame Griffith is 5 treden te hoog voor Sander en Pieter, dat is een lady die niet zwikt voor Jettaatje zoals Sandertje. En als zij komt, maakt zij de dienst uit!

bij Dufresne gelezen schreef op 10/04/06:
Wordt Bert van Alphen de loopjongen van Klijnsma?

Dufresne vandaag:

In om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie is een beetje waarneembaar dat men aan het zien is dat een wethouderlijke post in relatie tot welzijn voor de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie niet helemaal iets is waarbij men zich zoals bijvoorbeeld op milieugebied kan profileren maar dat het een ambtelijke verlenging is van een bewakingsprocedure voor de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie waarbij zij dan in bewaking zijn van welzijnbeleidswerk voor de Haagse PvdAgementeraadsfractie.

Dwaze moeder van het Vennepark schreef op 10/04/06:
Steun ons protest vanwege de verdwenen democratie tijdens het regime van Zorgejetta op welzijn.
Dit regime is ook verantwoordelijk voor de verdwijning van Prins Siepe, ook nooit meer wat van gehoord.

Steun het verzet, koop bij ons een Vileda zeem.

Burger schreef op 10/04/06:
Het lukte Sander, het konijntje en Pieter, het haasje, niet een eigen happy plekje te bemachtigen in de onderhandelingen.
Beiden worden door de PvdA formateur als kleine "ezels" behandeld en het bos in gestuurd met hoofdpijndossiers, net zo als Bertje, haar eigen troetel eekhoorntje.

Zie www.haagscheloge.web-log.nl

De PvdA heeft een pretpakket gekregen en kan de komende jaren "leuke dingen voor de mensen" gaan doen.
De "hoofdpijndossiers" zijn uitbesteed aan GroenLinks en VVD. Bert van Alphen (GroenLinks) wordt opgescheept met de gebruikersruimtes en de failliete boedel van "Ondernemend Welzijn". Pieter van Woensel (VVD) is helemaal het haasje. Hij mag de fijnstofproblematiek, het Trekvliettrace, de Structuurvisie, de Zwarte Madonna en alle andere onder Marnix Norder gestrande plannen vlot gaan trekken.
De tamelijk hardnekkige problemen bij de jeugd (werkloosheid, verveling, onderwijs) heeft Sander Dekker (VVD) in de maag gesplitst gekregen.

Opsporing verzocht schreef op 10/04/06:
Dwaze moeder van het Vennepark schreef ;

Dit regime is ook verantwoordelijk voor de verdwijning van Prins Siepe, ook nooit meer wat van gehoord.

Prins Siepe heeft nooit het verdriet kunnen verwerken dat ontstond, toen de democratie werd begraven op de dag dat het drugshol aan het Vennepark er door werd gedrukt.

Sindsdien is Prins Siepe op zoek naar dokter Normen en professor Waarden.

Joost schreef op 10/04/06:
Allejezus en mozes nog an toe - krijge we die Griffith echt hier in de stad tegelijk met het Kool-Dekker leiderschap?!
Nou dank je wel Groen Links...

ter herinnering schreef op 10/04/06:
www.haagscheloge.web-log.nl

Lilian Callender was ook verjgd door Sander toen, onderweg naar zijn eigen wethouderschap!

Else van Dijk -"tuthola uit Wassenaar" noemde HSP-raadslid Joris Wijsmuller haar ooit- is verbijsterd. Wij ook. Eindelijk een liberale wethouder die geen VVD-bitch was zoals Neelie Kroes, Rita Verdonk of Louise Engering, maar gewoon een aardig mens met hart voor de cultuur en de stad. Waarom ze geen wethouder mag blijven is erg onduidelijk. Het VVD-bestuur en de fractie spreken elkaar hierover behoorlijk tegen. Het zal wel iets met het vrouwenprobleem van de VVD-mannen te maken hebben.

Eerder al vertrok raadslid Lilian Callender uit de VVD-fractie toen ze geen fractievoorzitter, danwel wethouder mocht worden en Sander Dekker de macht greep.

Het "young boys network" van de VVD laat diepe wonden achter.

Troost schreef op 10/04/06:
Joost, troost je, ik moet die machtswellustige, snelle Sanderjongen nog willen zien werken "onder Griffith"
anders gezegd, Griffith werkt heus niet :"onder Sander"

vraagje schreef op 10/04/06:
Wie is prins siepe, hoe lang is die al zoek en heeft er dan al iemand aangifte van vermissing gedaan of doet de politie er zoals gewoonlijk weer niets mee?

Wel die aangifte opnemen van jetta waar ze een plakplaatje tegen haar huisje hebben geplakt, maar aan zo iets belangrijks als prins siepe, besteden ze geen aandacht, maar o wee als je 2 km te hard rijdt dan krijg je een bon.

herman van der helm schreef op 10/04/06:
die griffith lijkt me een uitkomst. Komt er eindelijk iemand met een sociaal gezicht in het bestuur van Den Haag.
Nu maar hopen dat het doorgaat. (Deze bijdrage zou weleens roet in het eten kunnen gooien)

Johan schreef op 10/04/06:
Herman, denk je nu heus dat die macho y(g)uppen die griffith zullen accepteren?
Heeft iemand die guppen al gezien vandaag, of zitten ze weer in een of andere kroeg hun snode plannen uit te stippelen?

Joost schreef op 10/04/06:
Griffith een sociaal gezicht? Een terreurtrut is het. Een legitimatiefetisjist. Het braafste meisje dat ooit voor het openbaar ministerie heeft gewerkt.
Sociaal? Welnee, ze is vrouw en ze heeft een leuk kleurtje & that's all. Een uiterst loyaal leeghoofd.
Eigelijk lijkt ze wel op Condaleeza.

Johan schreef op 10/04/06:
Joost, ze zal toch wel kwaliteiten hebben, hoe kom je anders aan zon positie?

Hier regelen ze het in de kroeg, maar bij Job in Adam wordt er alleen maar thee geschonken, dus ze heeft altijd een voorsprong op die Korsakov patinten hier in Den Haag.

Wie de schoen past trekt het a schreef op 10/04/06:
Dufresne schreef vandaag:
Een tijdje geleden bracht een oud Haags GroenLinksvoorzitter naar voren dat hij geen verwachtingen schept maar dat verwachtingen bij mensen zelf zitten en dat hij niet verantwoordelijk is voor wat mensen van hem verwachten omdat hij naar zijn zeggen geen verwachtingen bij mensen schept.

Annonymous schreef op 10/04/06:
De briljante Dufresne schreef vandaag verder over betreffende oud Haags GroenLinksvoorzitter:

Middels zijn digitale snelweg brengt hij in een enkel digitaal schrijven tweemaal iets naar voren enerzijds dat hij een stuk minder behoefte heeft en anderzijds dat hij in zijn positie geen enkele behoefte voelt om iets naar voren te brengen over hoe men bij de bijna collegecollegas van Haagse VVDgemeenteraadsfractie met politiekedumpingsprocessen omgaat.

In schriftelijk opzicht is het een beetje algemeen bekend dat wanneer men in twee zinnen bijna tweemaal een zelfde stelling naar voren brengt er dan eigenlijk al bijna een zekerheid is waardoor er niet veel te verwachten valt daar het immers al gaat om een verschil tussen minder behoefte en iets verderop geen enkele behoefte.

Loe Lap dumpstore schreef op 11/04/06:
Voor het betere dump werk.

Dump die meid

Koolvreter schreef op 11/04/06:
Waarvoor is Kool uitgemaakt?
Is de fractie niet zo tevreden dat Kool mogelijk wethouder wordt?

"Bij de Haagse PvdAgementeraadsfractie is men niet zo tevreden aan het zijn dat Haags PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter Henk Kool mogelijk wethouder kan gaan zijn omdat hij dan een wethouder gaat zijn welk te boek staat als iets waarvoor hij vorig jaar was uitgemaakt is."

Frank's fanclub schreef op 11/04/06:
Waar blijft nu het standbeeld voor Frank Willems die Henk Boerenlompekool durfde te trotseren met zijn opmerking;

"Ja ik beken, ik heb Henk Kool een teringfascist genoemd"

En Henk Kool is een machtswellusteling, die zich ook nog schuldig gemaakt heeft aan strafbare feiten, het onder druk zetten van ambtenaren in functie en ze te dwingen met zaken in te stemmen tegen hun opvattingen in, inzake dat drugshol aan het Vennepark.

Dat is een ambtsmisdrijf, daar staat 2 jaar gevangenisstraf op.
Waarom heeft niemand Henk Kool toen aangeklaagd.

Het is nog niet verjaard, het kan nog steeds.

En bewijzen zat, geef de rechter maar een link naar deze site, heeft ie gelijk een dossier van minimaal 800 pagina's, digitaal aangeleverd, daar hoeven ze geen moer aan te doen.
Heb je niet ne agent of rechercheur voor nodig, dus kan Deet ze ook niet benvloeden.

gejat van Cees de Jager schreef op 11/04/06:
Over Griffith:
"Lijkt me een zeer goede keuze, maar ben bang dat die de show gaat stelen in Den Haag met haar extroverte persoonlijkheid, en dat wil men hier ( en zijzelf ?) denk ik niet..."


Over David:
" ik heb wel begrip, en een beetje medelijden, met David Rietveld die op dit moment niet zijn passie van het kritisch volgen van de Haagse politiek kan uiten op zijn website"

Over Michel Dufresne:
"Michel Dufresne gaat ook nog steeds onveranderd door met zijn dagelijkse weblog, en ik moet zeggen dat het me altijd weer een glimlach geeft. Zijn onnavolgbare wijze waarop hij de lokale politiek beschrijft, inclusief zijn geheel eigen stijl van schrijven, maakt hem toch tot een uniek persoon die ook nog eens tussen de regels door scherp oplet."

Annonymous schreef op 11/04/06:
"Een tijdje geleden bracht een oud Haags GroenLinksvoorzitter naar voren dat hij geen verwachtingen schept maar dat verwachtingen bij mensen zelf zitten en dat hij niet verantwoordelijk is voor wat mensen van hem verwachten omdat hij naar zijn zeggen geen verwachtingen bij mensen schept."

Verwachtingen niet zozeer, maar wel de aanleiding gaf om aan te nemen dat hij de politieke gang van zaken hieromtrent op zijn site sterk afkeurde!

David Rietveld schreef op 11/04/06:
Nou dat wordt gezellig de komende vier jaar. Wink Maar nogmaals: het is best aardig om e.e.a. ook eens om mijn eigen site te zetten. Tenzij je liever hebt dat ik het niet hoor, natuurlijk.

Uitgemaakte zaak! schreef op 11/04/06:
Tuurlijk Jan, was reeds toen in kan en kruiken, de rest was voor de show.
Ze denken ons te bedonderen, we weten wel beter.

Jan schreef:

Erg kort door de bocht.
Gepost op: dinsdag 11 april '06 - 03:54
http://www.denhaag.pvda.nl/marnix/nieuwsbericht/41 >>>maar de meerderheid was smal en de bestuurlijke ervaring ook. We hebben de orinterende gesprekken die overigens erg plezierig waren- afgerond met een gevoel van t zou kunnen. Raadsleden zijn sinds 2002 geen bestuurder meer. Derhalve is het argumentvan het ontbreken van bestuurlijke ervaring geenzins aan de orde. Voor een partij die in de oppositie zat en derhalve nimmer wethouders heeft kunnen aanleveren is dat geen steekhoudend argument. Wethouders die feitelijk deel uit gaan maken van het bestuur kunnen van buitenaf komen. Kortom, het heeft er alle schijn van dat die samenwerking van PvdA-VVD-GL al besloten was lang voor 7 maart 2006.

Jan Hunck

Trotse Schoonmoeder schreef op 11/04/06:
Wij zijn zo trots op onze ideale schoonzoon Schrander Dekker !

Toen hij in onze familie kwam en wij op onze verjaardagsfeestjes naar onze krullebollerige aanwinst luisterden, dachten we al ' die gaat het helemaal maken in de politiek '. En ja hoor. Hij is nu al bijna wethouder. Hij stoomt op in de vaart der volkeren. Wij zijn zo trots !

Mondige burger schreef op 11/04/06:
Collegevorming in cruciale fase

Gisteren werd al duidelijk dat in het nieuwe programma staat dat het verkeer in het centrum aan banden gaat en burgers meer invloed krijgen op hun leefomgeving.

Maar dat geldt natuurlijk niet voor de bewoners aan het Vennepark, die staan weer bij voorbaat buitenspel.

Uiteindelijk is het Vennepark nu de gekunstelde habitat geworden van de junken en daar valt nog wel wat aan te verbeteren(?)

Klik hier

Spoorwijkse Henk schreef op 11/04/06:
>>>Verder krijgt de VVD ook een belangrijk punt - als de coalitie inderdaad wordt geboren: de OZB gaat omlaag.<<<

Het feitelijke verschil met voorstel van de PvdA betrof dat er een vrijstelling zou komen voor de bewoners in een sociale huurwoning.
Beetje vreemd wel dit compromis als resultaat van de PvdA?!?!?!

Duale Henkie schreef op 11/04/06:
>>>>en burgers meer invloed krijgen op hun leefomgeving.<<<<
Dit betekent dan het breder invoeren van de Burgeradvieskring ??? Dat was een CDA-ideetje van demissonair ex-wethouder Ries Smits toch ??

Frisse lucht ..... schreef op 11/04/06:
Ik mis ons aller Jetta op haar fiets. Waar zou zij toch in hemelsnaam ( mee bezig ) zijn ?

Antwoord : www.denhaag.pvda.nl/nieuwsbericht/1079

OZB schreef op 11/04/06:
De jonge VVD "ezels" zijn met hun huppelende pootjes in de paardedrol van de PvdA getrapt.

Stef Blok heeft door dat het een domme boel is bij de Haagse VVD.
Hij bedankt voor de derde wethouderspost.

Jan ten Brink schrijft vandaag:

OZB
11-04-2006

De VVD heeft een belangrijk punt binnengehaald vinden ze; de OZB gaat de komende jaren iets omlaag. Het schijnt dat ze in ruil daarvoor wel heel veel moeten slikken. Ik reken het even voor. Een verlaging/verhoging van de OZB met 1 procent levert de gemeente tussen de 600.000,-- en 700.000,-- euro op. De verlaging van de OZB met tien procent, zoals dat in het VVD verkiezingsprogramma staat. kost dus maximaal 7 miljoen euro. Ter relativering, de totale begroting van de gemeente is tweeenhalf miljard en de laatste jaren houdt gemeente gemiddeld 100 miljoen euro per jaar over. Bovendien stijgen de lokale lasten helaas toch wel, omdat naast OZB ook afvalstoffenheffing en rioolrechten moeten worden betaald. Wat moet de VVD voor deze 7 miljoen max. accepteren? Volgens de geruchten:
- Geen akkoord, maar een vervolgonderzoek naar de erfpacht
- Een autoluwe binnenstad
- Het verkeerscircultieplan waar ze altijd tegen waren
- Overal in de stad betaald parkeren, waarbij een tweede auto fors meer gaat kosten.
- Veel meer openbaar vervoer in het trekvliettrace

Zo langzamerhand word ik steeds nieuwsgieriger naar het collegeakkoord, want er zal toch een zekere balans moeten zijn tussen de collegepartijen.

'VVD'ers moeten hun hart lucht schreef op 11/04/06:
DEN HAAG - De Haagse VVD-voorzitter Wijsenbeek heeft zijn partijgenoten opgeroepen om massaal 'hun hart te luchten' over de vertrouwensbreuk met wethouder Van Dijk.

De leden komen op dinsdag 18 april bij elkaar om te praten over het college-akkoord en de drie kandidaat-wethouders. Binnen de VVD en de culturele sector is ophef ontstaan over de manier waarop Van Dijk de wacht is aangezegd.

De raadsfractie wil niet meer met haar verder na een aantal onenigheden. Zelf zegt de wethouder compleet verrast te zijn door de breuk.

Volgens voorzitter Wijsenbeek is de situatie niet leuk, maar is het een zaak van de fractie. De leden hebben alleen de bevoegdheid de voorzitter naar huis te sturen. "Als ze het vertrouwen in me opzeggen, treedt ik zonder aarzeling terug", zei Wijsenbeek voor Radio West.

Anal Poet schreef op 11/04/06:
'VVD'ers moeten hun hart lucht schreef " Als ze het vertrouwen in me opzeggen, treedt ik zonder aarzeling terug", zei Wijsenbeek voor Radio West. "

Dat hebben we vaker gehoord.

De laatste was geloof ik Hansje Pansje Heugerveurstig Fiedelransje. Die zich - net als Marnix Norder - niet aan de regels van 'openbare aanbesteding' houdt. Want die regels zijn er misschien dan wel, maar die gelden voor hen voor wie die regels zijn gemaakt. Niet voor de regelmakers zelluf.

Hansje zal wel zeggen dat de artsen dan misschien wel vinden dat het een chaos is geworden, maar dat het in zijn optiek superdeluux! prima verloopt! Klap klap klap klap claq.

Kwestie van perspectief. En van wie er aan 't roer staat.


" Lnd in zcht !!!! "

" Nh, meester ... Ik meet al 2 vadem, hhr ! "


Animal Farm.

gejat van Marjolein de Jong schreef op 11/04/06:
11-04-06

Verbaast me dat Groen Links zich de wmo portefeuille in de maag heeft laten splitsen, moet veel gewijzigd worden in welzijnsland met fikse bezuinigingen, leuke boodschap dus met negatieve profilering!

Succes Bert, ik had een andere interessante portefeuille gezocht. Het was duidelijk dat Jetta van welzijn af wilde, er werd overal genformeerd wie dat wilde doen

Op de fiets werd ik ingehaald door Sander Dekker en Pieter van Woensel. De eerste druk pratend en gebarend op de fiets en de ander stuk rustiger er achteraan en dus naast mij fietsend. In hondentermen is Sander de terrier, het opgewonden keffertje en Pieter de rustige retriever die vanzelf wel komt. Lijkt wel op onze hond Sjimmie
Nog even gepraat over vertrek Else van Dijk, en ze toen veel succces gewenst bij de bijeenkomst op geheime lokatie op Scheveningen.

Kijk, kijk... schreef op 12/04/06:
Ook gejat van Marjolein:

Van Dijk retour Wassenaar. (2006-04-09 14:13:17)

Tja, dan hoor je vrijdagochtend dat Else van Dijk niet terugkomt als wethouder voor de vvd, en blijkt het bericht inderdaad de volgende dag in de krant te staan.

Zij zwaar gepikeerd, en snapt er niets van. Als dat zo is mist ze een paar genen.

Kijk, het was netter geweest om de wethouder in eerder stadium te melden dat zij niet bepaald goed is, maar had haar dan ook niet zo hoog op de lijst gezet. ..

Kijk, ik ben geen fan van haar, heb haar nog niet op visie kunnen betrappen (ook wel handig om de jouwe dan steeds bij haar neer te leggen en zo veel voor elkaar te krijgen).

Op financin werd ze heel goed ondersteund door hoge ambtenaren, die haar bijna souffleerden bij vragen vanuit de raad..

Maar, de vvd verdient zeker niet de schoonheidsprijs om op deze wijze te werk te gaan. Sterker nog, komt bijzonder bot over.
Goed, hoop wel dat er sterke vrouw voor terug komt vanuit de vvd. Laetitia Griffith al gebeld Sander of Pieter??

Vind t trouwens ook een aanfluiting dat de pvda slechts een vrouwelijke wethouder weet te leveren.

Henk Kool of Rabin Baldeeuwsingh zijn makkelijk inruilbaar voor een vrouw, maar de hanen zijn te pluche-geil.

Anal Poet schreef op 13/04/06:
Nh,

qua 'kommunie kaatst & zie' (handjeklap) en 'integer handelen' (achterklap) zal Jetta Klijnsma maar wt verheugd zijn met deze 2e vrouw in het Haags college.

Berenschot is overigens de grootste n belangrijkste 'adviseur' van het kabinet en is gevestigd in een straat naast het welbekende Torentje. Is dat nou dat befaamde 'doorpakken'? Zou ie ook zo openbaar gaan 'aanbesteden' als Norder of als Heuggeurveurst?


Heeft u dat trouwens gelezen over wat de burger tegenwoordig mag doen met zijn bezwaar tegen bestemmingsplannen? En dan wil Wim Deetman de burger doen geloven dat het goed voor 'm is om te gaan stemmen: want 'de opkomst moet hoger'.

Zouden Kim Jong-Il of Lukasjenko De Deet kennen?


Misschien wordt het wel tijd om 'n Deet-vlaggetje zu gaan kaufen ...Huffnagel derde VVD-wethouder

Door MAARTEN BRAKEMA

DEN HAAG - Frits Huffnagel, oud-wethouder in Amsterdam en nu werkzaam bij adviesbureau Berenschot, wordt de derde VVD-wethouder in Den Haag. Dat melden diverse goed ingevoerde bronnen in de Haagse politiek.

Huffnagel (37) moest begin mei vorig jaar in Amsterdam zijn functie neerleggen nadat hij in opspraak was geraakt.

Huffnagel had als fractievoorzitter van de VVD 19.900 euro aan onkostenvergoeding, die was uitbetaald door een stichting van zijn partij, niet opgegeven bij de Belastingdienst.

Huffnagel zelf weet dit aan miscommunicatie, gaf het bedrag terug en bood de gemeenteraad zijn excuses aan. Toen later bleek dat hij zelf voorzitter was van die stichting, raakte hij zo in het nauw dat hij moest aftreden. Dit ondanks dat de Amsterdamse burgemeester Cohen hem steunde.

VVD-leider Sander Dekker wilde de voordracht van Huffnagel gisteren niet bevestigen, de kandidaat zelf was niet bereikbaar.

PvdA, VVD en GroenLinks bereikten gisteren, ruim een maand na de verkiezingen, een akkoord over de vorming van een college van burgemeester en wethouders. 'MeeDoen' is de titel van het nieuwe collegeprogramma dat vandaag wordt gepresenteerd. De PvdA krijgt vier wethouders.

Naast lijsttrekker Jetta Klijnsma zijn dat de huidige wethouder Marnix Norder en de raadsleden Henk Kool en Rabin Baldewsingh. Namens de VVD worden lijsttrekker Sander Dekker en - nu ook al wethouder - Pieter van Woensel en dus Frits Huffnagel voorgedragen. GroenLinks draagt lijsttrekker Bert van Alphen voor.

PvdA-onderhandelaar Norder: " Wij krijgen een links-liberaal college dat een duurzaam en progressief beleid wil voeren."

Zijn collega Van Alphen: " We hebben stevig en constructief onderhandeld. Maar er zitten voor GroenLinks voldoende punten in. "

K.Kromopawiro. schreef op 13/04/06:
Wat is het criteria om Wethouder te kunnen worden?
Wel in Den Haag is het de volgende: Je moet goed kunnen liegen en bedriegen,met geld van de gemeenschap kunnen smijten, en natuurlijk de belangrijkste : heel Den Haag van Drugsholen voorzien!

Fan van Sandy Dekker schreef op 13/04/06:
Dames en heren... GEWELDIG !!!

Hoera !!! Sandy Dekker wordt wethouder van welzijn !

Wauwh ... uniek. De brave man vindt het niet erg mensen enkele maanden uit de bijstand uit te sluiten en een gezin zonder inkomen te zetten.
Gelukkig zijn er nu voedselbanken.

Het zal ook anders gaan met de drugsholen denkt dan iedereen... ja toch ?

Niet dus.

Sandy heeft om zijn wethouderpost te krijgen wellicht moeten toegeven aan de druk van de club van Klijnsma om in elk stadsdeel minstens 1 drugshol te plaatsen en in bepaalde stadsdelen in het bijzonder twee tot meerdere.

Als Sandy dit niet had toegelaten dan had de VVD niet meegespeeld. Zij stonden bijna aan de zijlijn.

Knap van de PVDA om de zwarte piet (welzijn) door te spelen naar het broekie van het college.
1-0 voor Klijnsma. Hij gaat zijn broek nogal eens scheuren.

Het wordt ook nog geweldig dat Klijnsma met onze eurietjes gaat spelen. Zij heeft haar ambtenaren niet in de hand , nog niet voor de gekste kleinste welzijnsprutsen, laat staan straks voor het grote geld.

Prachtig, binnen de korste tijd zijn wij terug een artikel 12 gemeente. Hoera hoera hoera !

Leve de kuiperijen. nogmaals is het bewezen dat wethouders niet geschoold moeten zijn op het terrein dat zij waarnemen. Want dat is wat zij doen waarnemen.Niet regeren maar waarnemen en de verschijnselen die zij waarnemen vertalen naar het gemeentebestuur en de bevolking.

Een historica op financien en een juppie bestuurskundige op welzijn. Leve de politieke gekheid.

Het beloven prachtige jaren te worden en de Haagse kiezer zal krijgen waarvoor hij gekozen heeft.

Al de allochtonen die gekozen hebben voor het zogenaamde sociale van de Pvda krijgen nu het deksel op de neus met een wethouder van de VVD.

Doch beste kijkbuizers, ging de VVD met Rutten niet op de sociale toer. Wij zijn niet links en niet rechts ...

Vaststelling schreef op 13/04/06:
Klijnsma wou voor het geld daarom moest Van Dijk moeven.

De VVD heeft moeten kruipen om er bij te zijn in het college.

Drie postjes a 108.000 eurietjes het jaar en daarboven op nog een onkostenvergoeding. Daarvoor kun je veel laten vallen, zoals uw ideologie en mensen zoals Van Dijk.

Maar goed wat doet zulk een Wassenaartypje in Den Haag. Hopenlijk geeft zij haar gemeenteraadzetel ook op. Doei Else !

HOEZO ?? schreef op 13/04/06:
Beste Fan van Sandy Dekker,

welke krant leest u ? Naar wie laat jij uw horen hangen ?

Gejat van de website van www.denhaag.nl van 13/4/2006. De stoelenverdeling ;

-=-

Voorstel portefeuilleverdeling

De burgemeester:

-algemene bestuurlijke aangelegenheden, openbare orde en veiligheid

De PvdA levert vier wethouders:

- cultuur en financin/stadsdeel Segbroek

- bouwen en wonen/stadsdeel Haagse Hout

- burgerschap, deconcentratie, leefbaarheid en media/stadsdeel Escamp

- sociale zaken, werkgelegenheid en economie/stadsdeel Scheveningen

De VVD levert drie wethouders:

- verkeer, Binckhorst, binnenstad en milieu/stadsdeel Laak

- internationale zaken, promotie en organisatie/stadsdeel Loosduinen

- jeugd, onderwijs en sport/stadsdeel Leidschenveen/Ypenburg

GroenLinks levert een wethouder:
- welzijn, volksgezondheid en emancipatie/stadsdeel Centrum

________________________________________

Annonymous schreef op 13/04/06:
Heeft de PvdA mooi voor elkaar.
De door hen veroorzaakte puinhopen van onderwijs en welzijn toch maar mooi van hun bord afgeschoven, en die pluche-geile macho's van GL en VVD maakt het toch niet uit welk bot ze krijgen toegeworpen.
Kan je jezelf ook gelijk afvragen of onderwijs en welzijn voor de verandering nu wl eens naar behoren zullen worden behartigd.
Laten we hopen dat men op een voortvarende wijze de puinhopen weet op te ruimen en iets constructiefs van de grond weet te krijgen.

Maar we waren al gewaarschuwd dat de PvdA eigenlijk een schot voor de boeg heeft gegeven door te stellen dat het ingezette beleid wordt voortgezet, dus wees op het ergste voorbereid.

En nog even over dat kroegerige en het drankgebruik van die VVD leden die nu ook een discutabele figuur als Huffnagel ingehaald hebben;
Dat geeft echt vertrouwen en met zulk beleid gaat men natuurlijk vanzelf aan de drank.
Dat ze zich een delirium zuipen zal ons een zorg wezen, die 3 maal 108.000,- euro kunnen ze beter incasseren terwijl ze zon beetje van de wereld af zijn, dan dat ze ons opzadelen met zaken waar toch niemand op zit te wachten.
Zie het maar als een afkoopsom, want jeugd verkeer n drank gaan volgens ons niet zo goed samen.

Horeca schreef op 13/04/06:
Laat ze maar tot mij komen.

De drie liberale drinkebroeders.

Heroische verhalen aan den toog hoe ze Jetta denken te bevroeden haar ambtenaren in toom te houden om onder haar neus niet als het Haagse belanstingsgeld te verbrassen en iedereen een rad voor de ogen te draaien dat de boekhouding van DSO en de grondmij niet in kaart te brengen is. Zoals dit al jaren het geval is.

Ik heb er ontzettend de lol in Den Haag verdient met zijn kiezers voor wat ze gekozen hebben. De democratie zegeviert.

Wellicht is Belgie vele kilometers noordwaarts opgeschoven en kunnen wij nu spreken en schrijven over domme Hollanders.

VVD fanclub schreef op 13/04/06:
DEN HAAG - Frits Huffnagel wordt wethouder van internationale zaken, promotie en organisatie in Den Haag. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.
Huffnagel is op dit moment c(H)ampagneleider voor kandidaat-lijsttrekker Rutte van de VVD en werkt als adviseur bij Berenschot Communicatie.

Huffnagel moest in mei vorig jaar opstappen als wethouder in Amsterdam. Hij bleek eerder als fractievoorzitter van de VVD te hebben verzuimd om 20.000 euro aan onkostenvergoedingen op te geven aan de belastingdienst.

Deetman had het er over, de komende jaren 800 miljoen uit te gaan geven aan promotie en dergelijke om Den Haag op de wereldkaart te zetten.

Vindt u erg als er enig wantrouwen heerst over het beschikbaar stellen van zo'n budget aan iemand die het met financiele verantwoording niet zo nauw blijkt te nemen?

john schreef op 13/04/06:
die enge huffnagel heeft niet alleen die 20000 euro niet opgegeven aan de belastingen maar heeft diezelfde 20000 euro onterecht met 1000 euro per maand uit fractiegeld geplukt buiten zijn raadsvergoeding als een soort extra on kostenvergoeding daar ging het om dus twee zaken in een. zie google

Linke loetje schreef op 13/04/06:
En die onkosten waren er dus niet, het was gewoon een doceurtje

Want die 20.000,- hadden verminderd kunnen worden met de werkelijke aantoonbare gemaakte onkosten en alleen over dat restbedrag had belasting betaald hoeven te worden.

Gezien er over het volle bedrag belasting betaald moest worden, was die onkostenvergoeding dus totaal niet terecht.

20 maanden lang 1.000,- onkostenvergoeding

BOB schreef op 13/04/06:
Dat wordt wat bij de VVD, elke avond rennen wie er het eerste bij de kas is,
De winnaar betaalt het eerste rondje in de kroeg.

Anal Poet schreef op 13/04/06:
BOB schreef " De winnaar betaalt het eerste rondje in de kroeg. "

Eerste Rndje?

De VVD is toch meestal van de 'Derde Helft'?

Maar ze zijn altijd wl Sau Wie Sau van 't Ghwe Vinghtjuh ...

Enig lijkende overeenkomst tussen 't auwriool van Frits 'The Nail' Doodskist en Auric 'Cold' Finger berust geheel en al op pgsaunlijke bildvormingskeuze.


" Naam ? "

" Burger.

Jmes Burger. "

" Kommiedoen? "

" Ik heb een License to Glllllllllllll !!!! "


't IJsPaleis kan beter omgesmolten worden naar 'Fort Knox'.


Knck-X Knck-X Knck-X ...

" Who's there ? "

" Wolf.

Jmes Wolf. "

" Kommiedoen? "

" Kscontrole! "

" Jetta is er vandaag niet.

Ze heeft een Boerenkoolbruiloft met Zalm Corleone.


Probeer u 't morgen nog maar 's ... "'t Is een College van de Gestampte Pot.

Met Jnges van de Gestampte - Beruh - Pot.


En de burger is - als Muis - weer Ver van Huis ...Knck-X Knck-X Knck-X ...

" Naam? "

" Burgerd.

kt-Burgerd. "

" Ah! Wees welkom!

De Draak .. uh .. ik bedoel Jtta ... veracht ... uh ... verwacht u.


Let u er wel op dat u een diepe Knck-X maakt? "

herman van der helm schreef op 13/04/06:
fan van sandy schreef:

"Leve de kuiperijen. nogmaals is het bewezen dat wethouders niet geschoold moeten zijn op het terrein dat zij waarnemen."

Natuurlijk moeten wethouders niet teveel weten van het vakgebied dat ze vertegenwoordigen.
Jan Klaassen en Katrijn weten toch ook niet wat ze zeggen. Ze weten alleen dat ze wat zeggen.
Als de onzichtbare bestuurder in de poppenkast, de regelambtenaar die aan de touwtjes trekt maar weet wat hij zegt, komt alles toch goed?

Bert en Ernie schreef op 14/04/06:
Fritz, Pietro en Sandy leve de muphetshow van de TV-democratie.

Gelukkig dat die politiekers zichzelf niet meer serieuz nemen.

Ons landje met zijn toekomst als kenniseconomie.

Geen enkele wethouder geschoold op het terrein waarvoor hij of zij wethouder is.

Slechts 1 vrouwelijk lid in de gemeenteraad.

Weer maar 1 allochtoontje als wethouder.

Wij gaan er echt op vooruit.

En Haagse kiezer , je hebtr vcerdient waarvoor je gekozen hebt.

Volgens mij kan het niet achterlijker.

Correctie schreef op 14/04/06:
Slechts 1 vrouwelijk lid in het college - 1 van de negen.

Waarom is Griffith niet naar Den Haag gekomen.
Een vrouw met pit.Dan waren er tenminste 2 vrouwen geweest.

Nu is ons Jetta de moeder kloek waar de eendjes achtena mogen kwekken en Deetman daar mogen dan de schapen van de raad achter lopen.

K.Kromopawiro. schreef op 14/04/06:
W.Deetman is de Burgervader van Den Haag, maar Jetta K.is de baas van de stad!

K.kromopawiro. schreef op 14/04/06:
Het enigste Allochtoontje is wethouder geworden door een heleboel allochtonen, te naaien van de schilderswijk!

gejat van het haagsche weblog schreef op 14/04/06:
Daarna ging het snel mis. Huffnagel beheerde als wethouder vijf miljard euro voor de hoofdstad, maar hij bleek niet te weten dat hij de twintigduizend euro vaste vergoeding die hij als fractievoorzitter ontving, bij de belasting had moeten opgeven.

Die extra vergoeding kwam uit de pot fractieondersteuning. Huffnagel had zichzelf een salarisverhoging van duizend euro per maand gegeven omdat hij vond dat hij als fractievoorzitter representatief moest zijn en hogere kosten moest kunnen maken dan de reguliere vergoeding toeliet. Weten we in elk geval waarvan hij altijd rondjes gaf, reageerde een stamgast van de homobar Montmartre, waar Huffnagel een vaste klant is.

Die onkostenvergoeding vond Huffnagel zelf niet meer dan redelijk. Maar wat betreft de belastingaangifte trok hij het boetekleed aan. Het was een misverstand, zei hij. Niemand had hem verteld dat hij dat had moeten opgeven.

Bron: Trouw

Anal Poet schreef op 14/04/06:
gejat van het haagsche weblog schreef " Niemand had hem verteld dat hij dat had moeten opgeven. "

Bij deze is, ook gezien het grijnzend financieel & evenzeer zo'n communicatief genie aan PvdA-zijde, de belastingvrije voet voor de Haagse Burger vanaf heden anno 14 april in het Jaar des Heeren 2006 met 20.000 eurietjes de man verhoogd.

Gelijke monniken, gelijk kappen.


" Rndjh !!!! "

Gerard van Laar schreef op 8/08/06:
Waar is toch Wandy van Leeuwen gebleven?

Reageer!
Naam:
Reactie:


© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org


Reageer!
Naam:
Reactie:

:info@denhaag.org">info@denhaag.org

© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

(Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!)