de digitale Hofstad   online sinds 1994 connected by PINE
start ]  nieuws |  agenda |  info |  lists [  zoek

NIEUWS

Heb je persberichten, ingezonden brieven of wil je zelf regelmatig berichten plaatsen op DenHaag.Org? Mail dan naar redactie@denhaag.org!
Opinie
Huizenkoper let op uw zaak
door Hans van der Waal, 17/05/2005, 20:56
Het is denk ik goed, dat alle potentile huizenkopers van het volgende op de hoogte zijn.

Het is het voornemen van deze gemeente overigens met goedkeuring en met brede
steun vanuit de gemeenteraad- om een breed pakket van verslavingszorg door de hele
stad aan te bieden.

De voorbeelden van het v.d. Vennepark, het Zieken en de Tasmanstraat tonen aan, dat
het college van B&W er bewust voor hebben gekozen, om deze zorg aan te bieden op plekken waar welzijnsvoorzieningen volgens het vigerende bestemmingsplan zijn toegestaan. Dat is voor hen logisch want als een bestemmingsplan niet behoeft te worden gewijzigd, dan behoeft er ook geen planschade aan personen te worden uitbetaald.

In het geval van de van der Vennestraat was volgens het bestemmingsplan gemengde
bebouwing toegestaan.
En volgens het begrip gemengde bebouwing is een welzijnsvoorziening toegestaan, al
zijn daar in het geval van der Vennestraat enige belangrijke uitzonderingen op.
Zo zijn intramurale gezondheidsvoorzieningen zoals medische kinderdagverblijven-
niet toegestaan. Maar de voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat een gebruiksruimte
een welzijnsvoorziening is, die wel is toegestaan. Logisch toch?

Dit betekent dat iedere koper van een huis in de gemeente Den Haag het risico loopt,
dat die met het zelfde onplezierige feit kan worden verrast, indien in de buurt waar hij
woont volgens het bestemmingsplan een welzijnsvoorziening is toegestaan.

Dus potentile koper in Den Haag nogmaals let op uw zaak en laat uw makelaar heel
controleren of in de buurt van de woning waar u interesse voor hebt een welzijnsvoorziening mag worden gevestigd.
Zo ja dan kan de gemeente dezelfde onplezierige verrassing voor u in petto hebben.


Aleyna schreef op 17/05/05:
Lieve Hans, als ik ooit een huis ga kopen dan zal ik dat doen naast het huis van Jetta Klijnsma of Deetman want dan weet ik zeker dat er geen DRUGSHOL naast mijn deur geopend wordt.

Want de Burgemeester en de Wethouder zouden geen Drugshol voor hun deur willen.
Wel nee dat doen ze liever in de Schilderswijk, de Zieken en de Zeeheldenkwartier.

Maar ja nog even en dan zijn er de verkiezingen, dan kiezen wij de bewoners van van de Vennepark ook maar even voor wat anders dan de PVDA.

hans schreef op 17/05/05:
zo is het,de partij van de armoede
europa nee
2006 den haag pvda nee

Hans van der Waal schreef op 17/05/05:
Voor de goede orde bovenstaande hans is een andere hans

Mijn keuze:
Europa -ja-
2006 Den Haag PvdA Nee

Overigens respecteer ik tenvolle de keuze t.a.v. Europa van die andere hans.
In de economie lessen die ik toen nog in het HBO gaf leerde ik mijn leerlingen voor de invoering van de Euro reeds dat dit een enorme inflatie golf tot gevolg zou hebben, omdat de gulden ondergewaardeerd was t.o.v. de DM en waarbij kwam dat ze een jaar eerder nog zonodig de BTW moesten verhogen.
En het ergste is dat zo'n Zalm dit nog blijft ontkennen en dat je gisteren zo'n Stef Blok zich in Buitenhof in alle bochten ziet draaien om maar niet de waarheid te hoeven zeggen.
Tja politici wat moet je met die lui?
Maar ik stem voor, want als we Europa niet zouden hebben, zou er in deze stad nooit wat de luchtvervuiling ten gevolge van het verkeer geschieden.

Shirley Marapin schreef op 17/05/05:
Hans, afgezien van het niet in geld uit te drukken teloorgang van de leefbaarheid en veiligheid, komt beslist de door jou hier aangekaarte waardedaling van het eigen huisbezit als keiharde bijkomstige feit bovenop.

Ik leef mee met n van de gezinnen die hier werkelijk in de fanciele knoei is geraakt. Zodra ze van de komst van de drugsruimte hoorde zo vlakbij, besloten ze, mede met het oog op hun 2 opgroeiende kinderen, om weg te wezen hier. Ze kochten een andere woning, en sinds toen staat deze te koop.
De man dacht op tijd te verkopen, en nog net een goede prijs binnen te halen, althans minimaal zijn hypotheekschuld, maar helaas. Hij moest steeds op advies van zijn makelaar de verkoopprijs verlagen, en hij ging van 220.000 euro naar uiteindelijk nu 165.000 euro.
De kopers komen en kijken en willen het mooie huis wel, maar de junkpand belet ze. Waarop de verkoper op gegeven moment het verborgen hield voor een aspirant koper, en een voorlopig koopcontact sloot voor 2 dagen. Zodra de nieuwe koper via familie had gehoord hoe het zit hier, eiste hij van de verkoper de koop direkt te ontbinden, omdat hij niet goed was voorgelicht.
En hij dreigde zelfs met een rechtszaak.
De man, verkoper is vuilniswagenchauffeur, en zijn vrouw heeft een eenvoudige deeltijdbaan. Het echtpaar moet nu noodgedwongen rond de 1.500 euro dubbele hypotheekschuld aflossen.
Frustaties maken ze gek, ruzie en de kinderen zijn de dupe. Op de "vlucht" hadden ze hun nieuwe huis voor rond de bijna 2 ton gekocht.

Dit is slechts n van de voorkomende gebeurtenissen hier die kleine menselijke drama's
met zich meebrengen.
Je kunt als lezer je eigen mening over hebben, feit is wel dat mensen geneigd zijn niet in de straat, buurt van een drugspand te willen wonen, vooraf wisten ze niet dat het er kwam, en een kat in het nauw maken rare sprongen.
De belangstelling voor de kopers is tot bijna het nulpunt gedaald, want wie wil nou kopen en fijn leven met zoveel junks bij je?

Anderen zitten zwaar te piekeren om hun huis wel of niet te koop te zetten, vrezen zware waardeverlies, en voelen zich als ratten in een val! Slapen daar slecht van, piekeren er overdag op hun werk over, en zijn humeurig en eigenlijk ongelukkig. Zo heeft de komst van een junkspand een behoorlijk impact op de levens van de betrokken mensen.
Mensen werken en willen wat opbouwen, en in ene keer, ongevraagd, is je toekomst niet meer rooskleurig. Want je werkt niet om het opgelopen gat van je hypotheekschuld te dichten.

Junks hebben belangen, maar ook de doodgewone burgers hebben rechten Hans! Maar door de werkwijze van Klijnsma kunnen de burgers hier nergens hun rechten halen.

Burger schreef op 18/05/05:
Huiswaarde naar de kl.t.
Leefplezier naar de kl.t.
Voordat ik dit huis kocht, ben ik binnengestapt in de nu junkiesruimte, om te vragen wat daar zou komen. Toen was een deel van de handhavingsteam ?of nachtpreventie in gevestigd nog.
Nooit een woord van drugspand gehoord, ik mocht bellen naar de gemeente. Deed ik ook, en nee hoor, geen woord over toekomstig drugspand, en blij kocht ik. En nu kan ik mijn kop wel stoten tegen de muren van mijn huis.
Wat nu?

Peet schreef op 18/05/05:
Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet naast een dergelijke opvang zou willen wonen.
Het zijn wel mensen die goed in de shit zitten.
Heeft iemand daar misschien een oplossing voor??.
Ik houd me aanbevolen.

Loes schreef op 18/05/05:
Voordat ik het huis kocht, vroeg ik aan Haagwonen wat er allemaal hier in de buurt zou komen.
Kreeg allemaal goede informatie.

Hadden ze gezegd dat er een DRUGSHOL zou komen weet ik 100% zeker dat niemand hier(VENNEPARK) een huis zou kopen.

Manodj Jagesar schreef op 18/05/05:
beste hans,
al vier jaar woon ik hier overkant van de Vennepark, voorheen woonde ik in Rotterdam.Ik en mijn vrouw hebben we een huis gekocht in Den Haag vanwege het goeje uitzicht en goeje omgeving. vier jaar hehhen we genoten in Den Haag bij omgeving in shilderswijk bij de Vennepark. Maar steeds ik heb gehoord dat hier een junkspand komt, hebben wij ik en mijn vrouw besloten een andere te komen, omdat ik heb een kind van 4 jaar en ik laat mijn kind niet in zo buurt opgroeien waar geen 50 m van onze huis een drugspand komt te zitten.inmiddels hebben we een andere huis al gekocht. Binnen 6 maanden gaan wij de andere huis krijgen. Maar nu kan ik mijn huis niet verkopen, vanwege het drugspand die overkant Van der Venne- park gaan komen.Sindsdien kunnen wij niet goed slapen,piekeren wij allebij hoe gaan wij doen als wij de huis niet optijd kunnen verkopen.Ik ben van beroep als 1e elektromonteur en mijn vrouw heeft geen baan en + een kind die wij moeten verzorgen. Ik wil hiermee dat wij onze huis niet kunnen verkopen dan staat ik met dubbele hypotheek schuld en dat kan ik straks niet permiteren. Grote allende vanwege het drugspand. onze huiswaarde was 210.000, maar nu volgens mijn makelaar kan ik nu 50.000 minder verkopen,vanwege feit dat hier in onze mooie buurt een drugspand komt te staan.Alles omheen ben ik helemaal drepessief geworden.Ik weet niet wat ik moet nu doen. Misschien heeft Mewrouw Klijnsma en Meneer Deetman een oplossing voor mijn en de buren die hier wonen.

Annonymous schreef op 19/05/05:
Manodj Jagesar, ga uw tekort bij de burgemeester halen. Schrijf hem een brief of maakt een afspraak met hem.
sterkte

Plens schreef op 19/05/05:
Ooooozoooooo. Hier schrik ik van dit moet toch iedereen weten.

LL schreef op 19/05/05:
Annonymous,

bij onze OpperBurger valt niks te halen. Om precies deze reden neemt B&W bij voorkeur een pand waarop een bestemming met welzijn zit zodat ze niet aan schadevergoeding hoeven te beginnen. De brave burger zit met de gebakken peren, omdat hij niet zoveel jaar geleden heeft bedacht wat er op schrift staat te controleren, maar het bij mondeling informeren heeft gelaten. B&W heeft in het afgelopen jaar genoegzaam laten zien dat de brave burger ze geen klap kan schelen, lijkt me.

Renate schreef op 19/05/05:
M. jagesar mijn man en ik zitten ook met een groot probleem.

Mijn jongste dochter is nu afgestudeerd en kan elk moment verhuizen. Het huis wordt dan ook te groot voor ons en zijn ook van plan te verkopen en kleiner te gaan wonen.

Wij zijn mensen tussen de 55 en 62 jaar en zitten ook met onze gezondheid te kampen , omdat de trappen op en af (eengezinswoning) niet zo best gaat.
Aanstaande maandag komt de makelaar mijn huis taxeren , en gooi het ook in de verkoop.
Ik weet nu al dat de waardedaling groot zal zijn.

Als je het goed bekijk werken wij nu gratis en dat doet HEEL VEEL PIJN.
PSYCHISCH LIJDEN WIJ ERONDER.

DIT KOMT ALLEMAAL DOOR KLIJNSMA EN DEETMAN.

IK HOOP ALSNOG DAT ZE GAAN HEROVERWEGEN. VOLGENS MIJ IS EEN BESLUIT NOG GEEN WET !!!!!!!!

hannes schreef op 20/05/05:
Jetta zou zich diep, diep, diep moeten schamen!!!
Van Deetman verwacht ik geen reet, man.

Shirley Marapin schreef op 20/05/05:
Radio-West zendt tussen 16.00 uur en 18.00 uur een intervieuw met de heer Hans van der Waal.

De waardedaling die de huiseigenaren lijden en de acties die wij daarop voorbereiden worden besproken.

LL schreef op 20/05/05:
Shirley,

ik heb de zaak van jullie waardedaling bij een medewerker van een van de raadspartijen gemeld. Hij gaat er naar kijken. Ik verwacht er niet heel veel van, maar wellicht dat druk uit de raad iets helpt. Niet geschoten is altijd mis. Succes met jullie akties.

Rene Geul schreef op 20/05/05:
Zonder af te willen doen aan het leed van waardeverlies van iemands zuur gespaarde woning en ook niet willen stellend dat men iedere opvang in de buurt maar moet accepteren zit ik wel in mijn maag met het feit dat de zoveelste poging is van de Heer van der Waal om verslaafdenopvang tegen te houden zonder ook maar met een wezenlijk alternatief te komen(zie discussie over zeeheldenbuurt waar ik ook wel degelijk meeging met het feit dat niet alleen maar bepaalde wijken er mee volgeplempt dienen te worden).
25 centra eerlijk verspreid over de hele stad lijkt mij redelijk, waar dan inderdaad wat gedaan moet worden aan waardevermindering.
Als trouwens die 25 centra echt over de stad verspreid worden zal je toch tot de conclusie moeten komen dat dan de waardevermindering wel mee zal vallen, het gaat dan wennen.
Maar nogmaals mijnheer van der Waal kom nou eens met een echt alternatief en niet de Utrechtse variant dat heb ik al uitgelegd in de discussie betreffende de zeeheldenbuurt.
Met de nodige vragen maar wel hoogachtend
Rene Geul

Ben schreef op 20/05/05:
Beste Rene,

De waardevermindering van woningen in de omgeving van dergelijke instellingen is vooral een psychologische kwestie, gevoed door angst en een gebrek aan vertrouwen in de verantwoordelijke instanties. Die negatieve sfeer rond deze centra wordt gevoed door instanties die zaken geheimhouden, niet met omwonenden overleggen en waarin men, op basis van ervaring, geen enkel vertrouwen in heeft dat er sluitende afspraken mee gemaakt kunnen worden. Dat begint er al mee dat bureaucratische argumenten schijnbaar belangrijker zijn bij het kiezen van een lokatie dan de vraag of de lokatie wel de best geschikte plek is.

Het is dus niet zozeer de vestiging van een opvangvoorziening die de waarde van huizen doet dalen, maar het gebrek aan vertrouwen in de overheid. En de angst voor de nalatigheid en desintresse van de overheid is vele malen reeeler dan de angst voor de verslaafden zelf.

Het alternatief zit 'm dus niet zozeer in alternatieve lokaties, maar in een andere manier van het kiezen van die lokaties en het omgaan met de belangen van de omwonenden. Als zonder enige twijfel duidelijk is dat de leefbaarheid van de wijk de absolute voorrang heeft boven de opvang van junks en dat ook in de praktijk bewezen wordt, dan zal het op termijn met die waardevermindering wel meevallen.

Rene Geul schreef op 20/05/05:
Beste Ben

Ik vrees dat je volledig gelijk hebt.
Probleem is dat je een locatie in Den Haag zult moeten vinden waar de buurt al niet bij voorbaat op zijn strot staat(wat soms ook terecht is indien de buurt al opvang bied bijvoorbeeld) zodat dan na enige tijd aangetoond kan worden dat het wel meevalt.
Maar wat mij wel vies tegenvalt is het feit dat zelfs op gespreide locaties men het weer niet goed vindt en dit keer via waardevermindering, wat is het volgende stop-reden van de Heer de Waal die ik trouwens wel hoog blijf achten daar niet van.
Groeten Rene Geul

Hans van der Waal schreef op 20/05/05:
@ Ben en Rene
Over de manier waarop je verslaafden op moet vangen kan je van mening verschillen.
Maar mijn mening is dat je uiterste pogingen moet ondernemen, om verslaafden af te laten kicken.
Zoals ze bijvoorbeeld bij SOV-Rotterdam doen.
http://www.sov-rotterdam.nl/sov.html
Ik zie niet zoveel in een plek waar ze hun crack maar blijven gebruiken en voor de rest heel weinig.

Ben een aantal keren bij drugspunt binnen geweest en vond het daar van een treurigheid niet te geloven.
Met alle waardering voor de medewerkers van Drugspunt overigens, die moeten roeien met de beperkte middelen.
Wat dat betreft is de ruimte tegenover het Leger des Heils in de Wagenstraat vele malen beter.
Het punt dat ik naar voren wil brengen, is dat we niet zo gemakkelijk over de belangen van de betrokken huiseigenaren moeten heen walsen.
Ik blijf maar even bij het Venneplein.
De eigenaren van deze koopwoningen zijn allemaal mensen van allochtone (om die rotuitdrukking voor de duidelijkheid te gebruiken) afkomst.
Maar het zijn Nederlanders, die wel enorm hun nek hebben uitgestoken met de koop van deze dure koopwoningen. De hypotheeklasten kunnen meestal alleen opgebracht worden doordat moeder en vader overdag werken. Dus in mijn optiek voorbeeldige Nederlandse burgers. Die plotseling zonder dat iemand ze daarvoor gewaarschuwd heeft worden geconfronteerd met een waardedaling van 30% - 40% van de koopprijs. Laten we hopen, dat jullie gelijk hebben en het allemaal heel erg meevalt. Prima de goden zij dank zou ik zeggen.
Maar als het tegenvalt, en het niet gesloten wordt maar doorsuddert, wie stelt deze mensen schadeloos?
Ik heb dan zoiets van "Put your money where your mouth is"
De burgemeester noemde dit in de raadsvergadering een experiment wat goed of fout kan gaan. Hij erkende ook volmondig dat er genoeg plaatsen waren waar het goed ging, maar ook heel veel plaatsen waar het fout gaat.
Dit soort experimenten waarbij je de risico's eenzijdig legt op de ruggen van een kleine groep burgers mag je op deze manier niet nemen.
Ook al zouden jullie gelijk hebben en de waardedaling uiteindelijk bijvoorbeeld maar 5% zou bedragen, dan zou het nog op zijn plaats zijn, als deze "kosten"
in de projectcalculatie van de gemeente waren meegenomen en wij als burgers met zijn allen voor die waardevermindering zouden opdraaien en niet alleen de beperkte groep, die toevallig op die plek wonen.
Maar het is kennelijk beleid van de gemeente, om deze gebruiksruimtes en opvangcentra te vestigen op plekken waar het bestemmingsplan niet behoeft te worden gewijzigd en er dus geen planschade behoeft te worden uigekeerd.
Dat is een soort boerenslimheid,die ik bestuurlijk verkeerd vind.
Maar nu dit een gegeven is vind ik dat potentiele kopers van huizen in de Gemeente Den Haag hiervan op de hoogte moeten zijn en we gaan dit dan ook via allerlei communicatiekanalen uitdragen.
Een potentiele koper van een huis die in het bestemmingsplan het begrip welzijn in het bestemmingsplan tegenkomt weet dan dat zij of hij met een dergelijk feit kan worden geconfronteerd.
En natuurlijk is die kans heel klein, maar een koper moet het bij 1 van zijn belangrijkste beslissingen in haar of zijn leven wel weten, dat zij of hij dit risico loopt.
Bewoners zijn bijvoorbeeld nooit door Haagwonen -die zich dit ook niet hebben gerealiseerd- op dit risico gewezen.

Ben schreef op 20/05/05:
Dat is niet wat ik uit Hans z'n verhaal begrijp. Zijn bezwaar, en dat deel ik, is dat je als huizenkoper de risico's voor zover mogelijk wel enigzins moet kunnen overzien. Dat is een van de functies van een bestemmingsplan.

Hoe je het ook wendt of keert, een gebruikersruimte voor zwaar verslaafde junks is een aanzienlijk risico, en zal in ieder geval op korte termijn tot enige waardevermindering leiden.

Door te bepalen dat iets dergelijks in een bestemmingsplan onder het onschuldige kopje "welzijnsvoorziening" te stoppen belazerd men de boel min of meer, en benadeeld men de kopers. Die vervolgens volkomen begrijpelijk heel erg boos worden en de kont tegen de krib gooien.

Natuurlijk wil niemand dat ding in z'n straatje, maar dat je door zorgvuldig handelen een dergelijke faciliteit wel geaccepteerd kan krijgen is al bewezen. Sterker nog, in de Stationsbuurt stonden ze al bijna met open armen totdat duidelijk werd dat de gemeente liever over hun rug heen ging...

LL schreef op 20/05/05:
@Ben

Ik ben het helemaal met je stuk over psychologie van de woningwaarde(daling) eens. Dan is het des te stuitender dat onze gemeente de zaak zo aanpakt dat het vertrouwen van de burger maximaal geschaad wordt.

Overigens mag de gemeente dat gewoon doen: ze is pas verplicht om de omwonenden te informeren als er een besluit is genomen. Dat de gemeente op alle andere terreinen dan sociale zaken de burger wel van te voren in licht, laat des te pijnlijker zien hoe regentesk sociale zaken de haagse burger behandelt.

Zelfs binnen de gemeente zelf weten ze hoe het wel moet, maar zodra het dossier een beetje lastig wordt is ze dat te veel moeite. Tijd voor een stevige wethouder op SoZa lijkt me, eentje die begrijpt dat je en de wet aan je zijde kunt hebben en het toch niet goed doen.

kmer schreef op 20/05/05:
Rene, 90 zwaarverslaafden midden in een woonwijk en naast een drukke speelpark? Kan je het gekker maken, welk logica zit hier achter dan praten we nog niet over de mensen die met veel offers een woning hebben gekocht met de bedoeling een rustig leven daar te leiden.

Er zijn toch zat plaatsen waar je verslaafden kan opvangen met het doel ze van hun verslaving af te laten komen. Waar staan onze gevangenissen en parnasia, allemaal buiten woonwijken. Deze harddrugs verslaafden zijn onberekenbaar en zijn gevaarlijker voor het gemeenschap. Als ze hun spul moeten hebben gaan ze stelen met een mes op zak...
Lees over veelplegers en je zal het goed/beter begrijpen. Je kan bewoners nooit en never opzadelen met mega-problemen van dit soort want dan ben je misdadig bezig zoals onze stadsbestuur het nu doet.

Zet dit soort mensen aan de rand van het stad met een goed opvang dag en nacht en help ze met afkicken.Daar is een ieder mee gebaat.

Hans van der Waal schreef op 20/05/05:
Beste Ben,

Het is in het bestemmingsplan onder het hoofd "welzijnsvoorziening" gestopt.
En de voorzieningrechter heeft op grond van een paar uitspraken die de Raad van State over de opvang van dak en thuislozen heeft gedaan, geoordeeld dat de gebruiksruimte ook een welzijnsvoorziening is.
Trouwens ook de beroepscie heeft dit gedaan.
Het vreemde daarbij is dat intramurale zorg(ziekenhuizen) maar ook kinderdagverblijven voor gehandicapte kinderen zijn uitgesloten.
Zo is de situatie dus dat een medisch kinderdagverblijf in het pand van der Vennestraat 85 niet mag worden gevestigd maar een gebruiksruimte wel.
Kan jij dat uitleggen aan boze bewoners?

En welke burger, woningbouwvereniging of makelaar vermoedt dat als hij "welzijnsvoorziening" leest en al die uitgebreide uitzonderingen worden opgenoemd, dat een gebruiksruimte wel mag.

Dus het niet anders dan burgerplicht om de mensen in Den Haag hiervan op de hoogte te brengen.

In de haven hebben ze uitdrukking "looie pijpen samen delen." En die slogan werd metterdaad uitgevoerd en de sociaal verantwoorde afbouw in de haven is metterdaad door de patriarchale havenbaronnen -mede onder druk van de vakbonden, die daar een prima rol in hebben gespeeld- gefinancierd. Maar ik ken een groot aantal havenbaronnen persoonlijk, die vonden dat het hun plicht was, om een sociaal verantwoorde afbouw van het overcomplete personeelsbestand te financieren ook al waren dat hionderden miljoenen guldens.
Dat bedoel ik met "Put your money where your mouth is". Voor dat soort mensen heb ik diep respect ook al zijn van een totaal andere politieke signatuur en onze sociaal democratische wethouder kan aan dit soort mensen een voorbeeld nemen.

Shirley Marapin schreef op 20/05/05:
Daarnet waren er mensen van het Zieken in het van der Vennestraat. Zij namen foto's van de nieuwe grote actieborden die tegen de gevels van de koopwoningen zijn.
De borden zijn blikvangers, onze verzet wordt meteen duidelijk als je langs loopt, fietst of rijdt.
Helder is dat het drugspand een "eilandje" is in ons midden.
De gang van zaken m.b.t. tot de komst is beneden alle peil geweest.
Zelfs met de beste wil van de wereld accepteren wij deze harddrugsgebruikersruimte hier niet [meer]. De schade is al door de wethouder veroorzaakt, en wij die in de vuurlinie zitten weten waar wij het over hebben.
Waardedaling van de huizen is n kant van het verhaal, de andere ergere kant is de houding van het stadsbestuur.
Trouwens beste mensen, het intervieuw met de heer Hans van der Waal hieromtrent wordt maandag a.s. tussen 6.00 en 9.00 uur in de ochtend uitgezonden op Radio West.

LL schreef op 20/05/05:
Ha die Shirley,

ik was een van die bewoners die jullie borden hebben bewonderd. Waarom plaats je er niet een paar borden van "Makelaaridj Klijnsma&Deetman" bij? Ik heb desgewenst een voorbeeld voor je. Gegarandeerd succes!

Shirley Marapin schreef op 20/05/05:
Hey LL, dus jij was die knappe jongeman!
Met die keurige dame bij je?!

LL, bedankt voor je belangstelling hier.
En wij tot voor nu net zeker wetend dat onze verzetsbordjes creatief waren, maar wie komt om de hoek met de juiste bordjes? LL natuurlijk!

Jou bordje is natuurlijk ideaal, zegt alles, maar slepen Klijnsma en Deetman ons dan niet voor het gerecht? Je weet wel, we zijn nu al zo goed als "bankroet" LL.
[Want de advocaatkosten zijn absurde bedragen te weten: aanbetaling 1500 euro, toen rekening van 5000 euro, en nabetaling van 2900 euro.
En dat was alleen nog maar 1 keer kort geding en 1 keer adviescommissie bezwaarschriften.]

LL schreef op 20/05/05:
Shirley,

wij hebben onze posters van de firma "Klijnsma & Deetman" al meer dan een maand hangen. Via onze wijkagent heeft Onze OpperBurger ons gemaand om de (openbare!) telefoonnummers af te plakken. Dat Onze OpperBurger dat verzoek niet direct aan ons richt maar viavia is een heel duidelijk teken dat hij geen (civiele) procedure hierover kan starten. Kom dit weekend even langs (de posters wijzen de weg lijkt me) en dan wisselen we info uit.

Burger schreef op 21/05/05:
Huizenbezitters, en ook al zou u 20 % waardeverlies lijden, ga er voor!
U werkt toch niet de komende 5 jaar om het ontstane hypotheekgat te dichten?

Loes schreef op 21/05/05:
Burger wij Vennebewoners geven het niet op,en gaan door met het verzet.

Al moet het jaren duren.

Django schreef op 21/05/05:
Nu Wethouder Klijnsma getrouwd is,hoop ik dat ze na haar wittebroodsweken tot bezinning gaat komen dat zij al die tijd verkeerd bezig was geweest met
haar snode plannen!!!!!!!!!!!!

Ik wens u heel veel geluk met huwelijk,het huwelijks leven is geven en nemen niet alleen je eigen idiologie nastreven zoals wat je nu aan het doen bent.

Wij Venneparkers haten u niet als mens maar,om uw ondoordachte beleid waarmee u bezig bent.

Ik persoonlijk, hoop dat uw echtgenoot u in de toekomst raad kan geven voordat u een besluit gaat nemen {wat uw werk betreft misschien niet,
maar toch misschien een hint kan geven
voordat u een domme en een ondoordachte beslissing
gaat nemen}

.Mw: Klijnsma u bent nu niet meer alleen bezint, eer gij begint, want het huwelijks leven is heilig
door de komst van uw drugshol hebben wij Venneparkers nu vaak ruzie met onze huisgenoten.

Dat was toch zeker niet uw intentie geweest?

In het verleden zijn er veel kritiek en harde woorden gezegt en geschreven, maar dat komt door de frustratie"s en machteloosheid van ons als
bewoners in en rondom het park..

Als u in bed met uw man ligt, kijkt goed naar hem en bedenkt dat andere mensen ook zo prettig met met hun man in bed willen liggen zonder Drugs problemen.

Ik wens u heel veel geluk met uw echtgenoot, en hoopt dat u uw besluit alsnog heroverweegt!.

Annonymous schreef op 21/05/05:
Behalve waardedaling van eigenhuisbezit heeft Django op een uit het hart gegrepen wijze hier geschreven, wat de andere kant van al die langdurige frustaties zijn. Die frustaties hebben een uitwerking op het gezinslevens hier, dat de niet betrokken lezer het niet kan begrijpen is mogelijk, feit is wel dat drugshol het welzijn van de gezinnen heeft aangetast. En dieper dan u uit de woorden van Django kunt opmaken. Mensen die goed met elkaar zijn, beginnen dezelfde symptonen in hun gezinnen te ondervinden en bespreken in vertrouwen het prive-leven hier. En de realiteit liegt er niet om, jammer dat het in het openbaar moet, op een site, al doet het de wijde wereld buiten ons om geen ene donder, dit zijn de schadelijke gevolgen die gezinnen beetje bij beetje kapot maken, nu na zulke intensieve lange maanden van bezwaren, angsten en twijfels. Dat is de keerzijde van drugshol, die aan de wereld buiten de betrokkenen ontgaat.

huiseigenaar schreef op 22/05/05:
Hans van der Waal, bedankt dat u moeite doet voor ons. Belangeloos nog wel.

EUROSTEMMER schreef op 22/05/05:
Mevr.Kljnsma, Uw lot is verbonden aan drugs Uw ziel is vergeven aan de duivel Uw huwelijk is Uw strop. Moge Uw man U in de nachte Uw keel dichtknijpe zodat U verlost bent van alle ellende. AMEN!

EUROSTEMMER schreef op 22/05/05:
Mevr. Klijnsma, dat U in een DRUGSPARADIJS moge kome. Veel geluk in highheid gewenst door de venneparkers en anderen.

rob schreef op 22/05/05:
@eenieder

Als huurder en al 23 jaar bewoner van de schilderswijk dacht ik alles al een keer meegemaakt te hebben in het kader van de stadsverniewing
het begon met bouwen voor de wijk wat te lang duurde en resulteerde in diep ongelukkige schilderswijkers in mooie huizen in houtwijk
daarna zijn er nog diverse visie's uitgeprobeerd
ondertussen had de schilderswijk een stevige huurdersbeweging opgezet bijvoorbeeld de bos en later huurders vereniging schilderwijk.
die laatste ver is stelselmatig weggesaneerd in de visie van mvr kleinsma was het tijd voor een niewe opzet van bewonersparticipatie.
zo rond die tijd kwam ook het idee van koopwoningen in zwang met als achterliggende gedachte meer betrokkenheid bij de wijk.
in 't fort is het wel goed gegaan maar dat waren ook wat duurdere huizen terwijl die grenzen aan het jacob van campenplein.
maar mijn conclusie is de gemeente heeft nog geen vorm om om te gaan met kopers ipv huurders die vaak meer moeten slikken als kopers
vr gr rob

EUROSTEMMER schreef op 22/05/05:
Rob, ken schilderswijk al 35 jaren van ups en down of is het down en down of downtown..

't fort is mislukt, iedereen trekt weg of wil..
Maar wat is je point

Burger schreef op 22/05/05:
Eurostemmer, zo moet het dus niet. want je wordt voor een schelder uitgemaakt. Jou frustaties begrijpen op zo'n moment geen mens, ze zien je meteen als een vieze schelder.Ik begrijp dat je van pure ellende dit zo doet, maar bitter weinig zien dat in. Probeer het dus anders te formuleren. Ze zeggen dat je de zaak schaadt. Maar wat mij opvalt is dat alle goede, beschaafde pogingen de zaak ook niet baat. Het komt op neer dat wij moeten stikken in deze sjit. Geen enkel politicus die omkijkt naar ons, of je het nou vriendelijk doet of onvriendelijk. Op Labuche kijken de meeste politici neer, maar hij trekt zich deze zaak wel aan. Hoeveel van de rest durft er nog openlijk voor uit te komen dat ze het ook
gn een correcte besluit vinden? Die deftige heren/dames in het stadhuis bepalen iets voor je wat verder een ver van hun bed show is, daarna kan je vergaan in het diepe. Zij zitten vanuit het droge te lezen, en beweren dat er gescholden wordt. Al het correcte en terechte wat hier wel geschreven wordt, ontgaat ze niet, maar wat doen de volksvertegenwoordigers er mee? Niks dus! Ze zijn te hoogmoedig om achterom te kijken en hun eigen scherven op te rapen.

LL schreef op 22/05/05:
Shirley,

kun je mij in detail vertellen wat de bestemming van het gehele pand aan de v/d Vennestraat 85 is?

rob schreef op 22/05/05:
@ Eurostemmer
the point

beste eurostemmer kort gezegd,
ik heb zoveel commissies en beleidsontwikkeling mee gemaakt in de loop der jaren
dat ik er cynies van geworden ben
koopwoningen in de wijk is lang niet bespreekbaar geweest maar is geintroduceerd onder het mom van meer betrokkenheid en kader in de buurt wat dan weer positivieve uitstraling zou hebben op de rest van de wijk
voor de kopers is dit een ramp,voor mij als huurder is dit de zoveelste mislukte actie van de gemeente.
het wachten is op de volgende zeeper

Hans van der Waal schreef op 22/05/05:
@LL

Ik kreeg van Shirley het verzoek om de bestemming van het pand te beschrijven.
Naar wat ons is medegedeeld komen er op de bovenverdieping kantoren Van Parnassia.
Op de beneden etage komen naast de eigenlijke verblijfsruimte-, douches, de behandelkamer van de arts en een verblijfruimte voor de verpleging.
De beroepscie stelt o.m. in haar oordeel het volgende:
Het onderhavige stadsvernieuwingsplan heeft wat betreft de bestemming gemengde bebouwing een ruime doeleinden omschrijving op grond
waarvan in beginsel iedere welzijnvoorziening voorzover niet nadrukkelijk uitgezonderd is toegestaan.

En iets verder:

Daar waar reclamanten de nadruk leggen op het vermeende strafbare karakter van de activiteiten die plaatsvinden binnen de OVGH, is de commissie
van mening dat de doelstelling van de OVGH van geheel andere orde is namelijk de medisch en sociaal-maatschappelijke zorg te bieden aan verslaafden en om de overlast op straat tegen te gaan. Ter zitting is ook namens de ergunninghouder
met nadruk op gewezen dat de inzet erop is en blijft gericht om mensen van hun verslaving af te helpen.
De OVGH past daarom ook qua doelstelling zonder meer onder het begrip welzijnsvoorziening zoals bedoeld in het bestemmingsplan waarin dit geval
ook aspecten van gezondheidszorg zijn gentegreerd.

LL schreef op 22/05/05:
@Hans van der Waal

Zie mijn E-mail aan je. We moeten op korte termijn praten.

Shirley Marapin schreef op 22/05/05:
Hans, goed gedaan beste man! Dank je wel.
Ondertussen heb ik de oorspronkelijke versie kunnen opsporen, misschien nu overbodig, maar toch hier:

Allereerst de omschrijving van het begrip Welzijnsvoorzieningen:
voorzieningen op het gebied van kunst, sociaal- cultureel werk en maatschappelijk welzijn, waaronder religie en gezondheidszorg, m.u.v. ziekenhuizen, verpleeghuizen, psychiatrische ziekenhuizen, zwakzinnigeninrichtingen, inrichtingen voor zintuiglijk gehandicapten, medische kindertehuizen, medische kleuterdagverblijven en senatoria.

Het betreffende pand aan de van der Vennestraat 85 heeft de bestemming "gemenge bebouwing"
[ Schilderswijk-West, zesde herziening ]
De formulering van het doel van de bestemming gemengde bebouwing hier:
De gronden die op de kaart zijn aangewezen voor "gemengde bebouwing" zijn bestemd voor de volgende doeleinden:
- Wonen;
- Parkeervoorzieningen, laad- en losvoorzieningen
_ Bedrijfsactiviteiten voor zover niet vermeld in de categorien

Shirley Marapin schreef op 22/05/05:
Hans, goed gedaan beste man! Dank je wel.
Ondertussen heb ik de oorspronkelijke versie kunnen opsporen, misschien nu overbodig, maar toch hier:

Allereerst de omschrijving van het begrip Welzijnsvoorzieningen:
voorzieningen op het gebied van kunst, sociaal- cultureel werk en maatschappelijk welzijn, waaronder religie en gezondheidszorg, m.u.v. ziekenhuizen, verpleeghuizen, psychiatrische ziekenhuizen, zwakzinnigeninrichtingen, inrichtingen voor zintuiglijk gehandicapten, medische kindertehuizen, medische kleuterdagverblijven en senatoria.

Het betreffende pand aan de van der Vennestraat 85 heeft de bestemming "gemenge bebouwing"
[ Schilderswijk-West, zesde herziening ]
De formulering van het doel van de bestemming gemengde bebouwing hier:
De gronden die op de kaart zijn aangewezen voor "gemengde bebouwing" zijn bestemd voor de volgende doeleinden:
- Wonen;
- Parkeervoorzieningen, laad- en losvoorzieningen
_ Bedrijfsactiviteiten voor zover niet vermeld in de categorien

Shirley schreef op 22/05/05:
ja jongens, teveel typwerk, vloog zo weg, zelfs 2 keer! computers toch, sorry.
ik vervolg:
- Bedrijfsactiviteiten voor zover niet vermeld in
de categorien 2,3,4,5, of 6 van de staat van
inrichtingen;
- Detailhandelsdoeleinden;
- Dienstverlenende bedrijven
- Bijzondere doeleinden zoals onderwijs-
welzijns- en religieuze voorzieningen;
- Recreatie inrichtingen;
- Voetgangersvoorzieningen;
- Waar op de kaart de aanduiding 'kantoren
toegestaan' is gegeven, zijn tevens
'kantoren' toegestaan.

Zo LL, in details. Wie had dit ooit zo ingewikkeld bedacht? Had die nou niet kunnen zeggen, alles mag, behalve een harddrugsgebruikersruimte? Dat was een boel kopzorgen minder, en was alles "leesbaar en begrijpelijk", nietwaar LL?
groet,

Annonymous schreef op 23/05/05:
Klijnsma weer op het stadhuis, terug van vakantie.
Dat wordt zoenen en felicitaties.
En woensdag om half 9 breekt de oorlog uit.
Tasmanstraat op de tribune.

LL schreef op 23/05/05:
Shirley & Hans

er komt volgens Hans : "de behandelkamer van de arts en een verblijfruimte voor de verpleging"

en volgens Shirley is in het bestemmingsplan uitgesloten: "voorzieningen op het gebied van [..] ziekenhuizen, verpleeghuizen, psychiatrische ziekenhuizen, zwakzinnigeninrichtingen, inrichtingen voor zintuiglijk gehandicapten, medische kindertehuizen, medische kleuterdagverblijven en sanatoria [..]

Dit is niet eenduidig, daarom willen we ZSM met jullie praten. Wij (Zieken) willen geen hoop kweken maar willen heel graag ZSM de details met jullie bespreken.

Shirley schreef op 23/05/05:
LL, de behandelkamer van de arts en de verpleging ..., dat is wat Parnassia er van maakt tijdens de rechtszitting. Daar heeft Hans het van. En ik heb de versie van Mr. Kettlitz, zoals het uit het bestemmingsplan is beschreven.

Beide zaken "kloppen", in zoverre, de eerste is een "toegevoegde karakter", de tweede is zoals oorspronkelijk bedoeld was.

Rene Geul schreef op 23/05/05:
Het feit dat men in Rotterdam huizen vrijwel weggeeft aan speciaal geselecteerde mensen(op voorwaarde dat deze mensen echt wat doen aan de woning) geeft wellicht ruimte om bijvoorbeeld een tolerantiepremie in te stellen voor mensen die gaan wonen in de buurt van een gebruikersruimte.
Twee vliegen in een klap, de waardevermindering opgevangen en meelevende bewoners.
Dat een pand in Den Haag alleen om pure paniek 30 tot 40 procent in waarde kan dalen(zoals gesteld) is trouwens ook een indicatie dat de panden structureel te duur zijn, en dat is niet de schuld van de verslaafden.
Het ware te wensen dat men ook aandacht geeft aan het feit dat veel mensen in Den Haag alleen te dure woningen kunnen kopen.
Groeten Rene Geul

Hans van der Waal schreef op 23/05/05:
Misschien is het goed, dat ik nog even citeer uit een brief van Mr. Plug van FBH Advocaten te Delft.
"De voorzieningrechter meent dat een gebruiksruimte past binnen het bestemmingsplan." De vraag of destijds rekening is gehouden met de mogelijkheid om een gebruiksruimte te creeren-hetgeen wij hebben aangevoerd-acht hij niet relevant en hij kijkt dan ook uitsluitend naar de planvoorschriften. Een gebruiksruimte, zo stelt de voorzieningenrechter, kan worden begrepen onder de begrippen sociaal en maatschappelijk welzijn. Daarmee volgt de voorzieninrechter dus het oordeel van de eerdere rechter, die over dezelfde bouwvergunning heeft geoordeeld.
Naar mijn oordeel is het zeer onwaarschijnlijk, dat de rechtbank nu in beroep voor de derde keer anders zou oordelen, dan de eerste twee keer.
Rest niet anders dan de conclusie, dat als volgens het bestemmingsplan een welzijnsvoorziening is toegestaan men als aspirant koper het risico loopt, dat er een gebruiksruimte in de buurt van je woning kan worden gevestigd.
Aan Rene Geul zou ik willen zeggen, pure paniek zou ik het niet willen noemen. De huizenmarkt is dusdanig, dat er een groot aanbod aan huizen te koop staat. En als je dan als aspirant koper kan kiezen, dan koopt een potentiele koper liever een pand op een andere plek.
Dat wonen voor veel mensen onbetaalbaar is geworden erken ik, maar dat geldt niet alleen voor Den Haag en heeft een veelheid aan oorzaken.

Rene Geul schreef op 23/05/05:
Dat huizen duur zijn heeft ook als gevolg dat mensen sneller schrikken wanneer er een eventuele waardevermindering zich aandient(logies).
Sinds de jaren 60(toen de Jongeren Aktiegroep Schilderswijk aktief was) was dit probleem bekend en er is veel te weinig aan gedaan te weinig gerenoveerd en gebouwd.
Ik heb zelf tegenover een opvang gewoond waar mensen die in een sociale werkplaats werkten des avonds woonden, toen dit verdween geen significante verandering meegemaakt van de waarde van mijn huis, prijzen waren daar toen al laag en nog steeds(een rijtjeshuis kost hier in Spijkenisse ongeveer 160.000 euro).
Wie denkt dat die opvang welkom was heeft het mis.
Groeten Rene Geul

Gaitrie schreef op 23/05/05:
Waarom niet eentje in Clingendaal of Wassenaar??
En wel in de Schilderswijk?? Omdat het verschil is: in Wassenaar wonen blanken en in de Schilderswijk wonen toch alleen maar buitenlanders. Wij hadden voor de Schilderswijk 1200 handtekeningen tegen de drugspand opgehaald, hier werd er niet naar gekeken. Clingendaal protesdeerde met 200 man tegen de komst van de Ambassade en prompt het voorstel wordt afgeblazen.

Ik heb een gezin met 2 kleine kinderen van 6 en 3 jaar. Met pijn en moeite heb ik een huis gekocht in de Schilderswijk, pal naast de drugspand. Voor mijn toekomst, de toekomst voor mijn kinderen en om de naam Schilderswijk op te fleuren door er koopwoningen te plaatsen en om verloedering en dergelijke tegen te gaan.
Maar ik zie het erg somber in. Dankzij Jetta en Deetman is de waarde van mijn huis enorm gedaald. Maar daar zitten Jetta en Deetman niet mee, het kan hun niks schelen want zij wonen niet naast mij. Zij hebben ons al bijna 2 jaar aan het lijntje gehouden door te zeggen protesteer maar, ga maar handtekeningen ophalen en bla-bla-bla. WAT WIJ OOK DOEN OF ZEGGEN, WE PRATEN TEGEN EEN MUUR!!!!!!!!
En plots er staan hekken en men is al bezig met verbouwen op hetzelfde tijdstip dat de rechter de uitspraak aan het doen was inzake de bezwaarschriften.

En wat moeten wij eigenhuisbezitters nu doen?? Verkopen gaat niet, geen hond wil nu gezien de situatie hier onze huis kopen. De waarde van onze huis is enorm gedaald door de komst van het drugspand. Waarom geven Jetta en Deetman ons geen garantie om ons de waardedaling te vergoeden?? Zij vertelden immers dat er geen sprake was van waardevermindering.

Ik ben het beu, ik ben overspannen, ik heb geen werk meer en ik heb geen positieve zicht meer in mijn toekomst!!! EN DIT ALLEMAAL DANKZIJ JETTA EN DEETMAN. Fijn h?? Hard stikke bedankt (lees dit letterlijk). Want zij en de gehele gemeente Den Haag laten ons nu letterlijk HARD STIKKEN!!!!!!!!

Gaitrie schreef op 23/05/05:
Jetta en Parnassia zijn indertijd bij mij thuis op bezoek geweest met een aantal bewoners. Zij vertelden toen dat er maar maximaal plaats was voor 30 verslaafden. Dan hoe komen ze nu aan het fantastische getal van 90 verslaafden?? Hebben ze destijds soms eitjes gelegd die nu zijn uitgekomen??

We zijn gewoon voor de gek gehouden.

Neo Talpa schreef op 23/05/05:
Gaitrie schreef " Hebben ze destijds soms eitjes gelegd die nu zijn uitgekomen?? "

Dat zijn salami-eitjes.

Wederom een indicatie dat met dit gemeentelijk regime enkel nog schriftelijk moet worden gecommuniceerd.

Neo Talpa schreef op 23/05/05:
Gaitrie schreef " ... en om de naam Schilderswijk op te fleuren door er koopwoningen te plaatsen en om verloedering en dergelijke tegen te gaan. "

Het leuke van hypotheeklasten is dat je eraan vast zit. En niet tot volgende week. Gewoon effe je schouders eronder zetten de komende 30 jaar.

Als versteende bufferburger kan je dus nu, in deze wijk met de sterkste schouders, de eerste klappen opvangen, qua illusies.

De gemeente valt in deze niets te verwijten want je hebt er zelf voor gekozen. Lekker puh. Niet kniezen, Hadjemaar voor Wassenaar of de Statenlaan moeten kiezen, qua hufterhut.

Kortom, je ruikt aan een longstay spacecakehypotheek, qua lokaal gedumpt Pik maar basen.

Bolletje bolletje, wat komt er naast je holletje ... Rebus, Rooibos - Griebus !!


Je nu nog wel even flexibeul aanpassen.

Shirley Marapin schreef op 23/05/05:
Beste Gaitrie,

het waren er uiteindelijk geen 1200 maar 2000 protesthandtekeningen die werden overhandigd, en wethouder Klijnsma nam ze aan met een soort belofte dat ze er serieus naar gaat kijken.

Wat blijkt nu? Burgemeester Deetman gaat persoonlijk bijeenkomsten organiseren om met bewoners te praten. Zowel Clingendaelse bewoners, als de bewoners die rondom de Amerikaanse ambassade wonen [zie teletekst tv-west] en de website van David Rietveld. Om de onrust weg te nemen. Deetman bemoeit zich persoonlijk mee.
En waarom toen niet bij ons Venneparkers?
Is het dan zo duidelijk dat de Clingendaelse bewoners serieuzer genomen worden dan het klootjesvolk van de Schilderswijk?
Is het doelbewust "introduceren" van een concentratie harddrugsgebruikers en de gevolgen ervan voor een drugsvrije speelplein vol kwetsbare kinderen/jongeren van gewone afkomst een beetje minder belangrijk dan een Amerikaanse ambassade?
De belangen liggen anders, maar de impact op de betreffende omwonenden is minimaal evengroot.

Als de statige Clingendaelse bewoners 2 keer "Nee" roepen, springt het stadsbestuur al in de juiste houding!
Venneparkers hebben 200 geroepen, eerst heel beschaafd, toen ze doof bleken, heel hard en luid geschreeuwd, maar ze lappen ons aan hun
"schone laarzen".
Wie kan ons kwalijk nemen, dat zij het gevoel bij ons oproepen, dat wij te min zijn, en daarom deze behandeling krijgen van dit stadsbestuur?

Enige respect hebben ze niet getoond voor ons. De woede die er nu is, hebben ze volledig aan hen zelf te wijten.
Het doet mij pijn aan mijn hart dat onze mensen hier zo lijden, [de meeste in stilte, want die bazuinen het niet rond op internet, maar praten met elkaar over] en dat wethouder Klijnsma maar doordramt.
Alle bezwaren, keer op keer honderden brieven, alle verzoeken, alles, maar dan ook alles, werkelijk alles, was ONGEGROND.

Shirley Marapin schreef op 23/05/05:
Las ergens op de PvdA site dat PvdA raadslid Tineke van Nimwegen zei dat de PvdA niet wijkt voor terreur.

Mevrouw van Nimwegen, u bedoelt te zeggen dat de PvdA, onze voormalige partij, niet wijkt voor diepgemeende bezwaren, argumenten, verzoeken, en zelfs smeekbedes.
De afgelopen 20 maanden is niet veel anders dan onafgebroken op allerlei fronten de bezwaren kenbaar gemaakt.
En onbezonnen daad tegen het pand wordt meteen terreur genoemd door U. U zou zich moeten schamen om al het correct ondernomen protest meteen af te doen onder n schadelijke noemer t.w. terreur.
Het gaat mij te ver om me in uw gedachten te begeven, hoe u erbij komt, om op dergelijke gemakkelijke wijze het woord terreur te gebruiken of misbruiken, maar ik wil u vragen of U zich realiseert dat wat de PvdA de bewoners hier heeft aangedaan aan leed, niet dichtbij het begrip terreur nadert.
20 lange maanden de omwonenden hier in jullie machtsgreep houden, is vele malen erger dan wat met het pand gebeurde [ wat ik toen ook direkt heb afgekeurd ].
Het pand is maar een ding, is niet te vergelijken met het menselijke leed wat jullie deze mensen hebben bezorgd mevrouw van Nimwegen. Het inzicht en inlevingsvermogen van de PvdA schiet aan alle kanten te kort om dit eens in te zien, en mijn advies is dan ook, kijken jullie vral eerst naar jullie zelf als PvdA, alvorens jullie een vinger met het woord terreur naar ons wijzen.

LL schreef op 23/05/05:
Het interessante aan dit bericht is dat het binnen een paar uur al weer van de site verdwenen is:

'Wijzen op risico's aanwezigheid welzijnsinstellingen'
maandag 23 mei 2005

DEN HAAG - Makelaars moeten kopers wijzen op het financile risico van welzijnsinstellingen. Dat vindt PvdA-lid Hans van der Waal. Van der Waal is in Den Haag een actie begonnen naar aanleiding van de financile strop die huizenbezitters rondom het Van der Vennepark hebben. Hun huizen zijn door de komst van een drugsgebruikersruimte flink in prijs gedaald.
De Nederlandse Vereniging van Makelaars kan zich de emotie voorstellen maar vreest voor onnodige prijsdalingen. De NVM wijst erop dat kopers wel moeten worden gewaarschuwd als er in de nabije toekomst concrete plannen zijn voor de vestiging van gebruikersruimten of drugsopvang in de buurt.

LL schreef op 23/05/05:
Vergeten te melden dat het bovenstaande artikeltje op RTV West site verscheen (en heel snel weer verdween).

Neo Talpa schreef op 23/05/05:
LL schreef " Vergeten te melden dat het bovenstaande artikeltje op RTV West site verscheen (en heel snel weer verdween)."

Feeddemon installeren, profielen aanmaken en RSS-sites met een reguliere interval laten pollen ... et voila ...

Geen bericht wat nog aan je aandacht ontsnapt.

(RTV West heeft geen RSS maar veel andere berichten komen als een engeltje op je burgerlijke tong pissen Wink

Neo Talpa schreef op 23/05/05:
Shirley Marapin schreef " Las ergens op de PvdA site dat PvdA raadslid Tineke van Nimwegen zei dat de PvdA niet wijkt voor terreur. "

Shirley, heb je de exacte URL voor me naar deze quote?

Zo'n statement kan mij in de toekomst heel goed van pas komen Wink

LL schreef op 23/05/05:
Zie http://www.denhaag.pvda.nl/nieuwsbericht/642 voor Tineke Terreur.

Ook zo handig voor nieuwsgaring - Google.

LL schreef op 24/05/05:
PS de PvdA heeft de regels voor posten op de website weer eens aangepast. Volgens mij is de volgende maatregel dat je niet meer mag posten. So much voor de stem des volks.

Burger schreef op 24/05/05:
Waarom doet de pvda zo schijnheilig?
Voor wie was tvwest zo bang dat het binnen eventjes verwijderd was?
Subsidie in die knoei om berichtgeving die niet bevalt?

Neo Talpa schreef op 24/05/05:
LL schreef " Zie voor Tineke Terreur. Ook zo handig voor nieuwsgaring - Google "

/open overwonnene modus
rugligging
/close overwonnene modus

Yup, got it. Quote:

De PvdA-fractie hecht veel belang aan de opvang van verslaafden, ook om het probleem te kunnen beheersen. Je kunt hierbij denken aan hostels, waar drugsverslaafden in een beschermde woonomgeving kunnen wonen en oud worden. En natuurlijk passen de gebruikersruimtes ook in dit rijtje. Over dit laatste meldt Tineke dat deze er zeker moeten komen en dat de fractie niet wijkt voor terreur!

Nou hoop ik maar voor Tineke dat ze weet hoe ze een boemerangcarambole moet ontwijken.

LL schreef " PS de PvdA heeft de regels voor posten op de website weer eens aangepast. Volgens mij is de volgende maatregel dat je niet meer mag posten. So much voor de stem des volks. "

Ja, ik zag vorige week ook al zo'n opmerking voorbijsuizen op de site voor de arrebeiers, dat bezoekers zich in de nabije toekomst maar moesten registreren, met pet in de hand en zo. Nou ja, je mot dat positief zien: dan slaapt Kool ook weer als een roos.

Twee dingen: mijn bloedgroep noch mijn schoenmaat krijgen ze.

Want, om Wouter Bos dan maar te parafraseren:


" Solidariteit heeft z'n langste tijd gehad!! "

Hans van der Waal schreef op 24/05/05:
Het bericht op TV West zal wel verwijderd zijn, omdat ik ze er opmerkzaam op maakte, dat ik al meer dan een jaar geen lid meer ben van de PvdA-Den Haag en sinds de escapades van meneer van Thijn bij de gekozen burgemeester ook geen landelijk lid meer ben.

Neo Talpa schreef op 24/05/05:
Hans van der Waal schreef " ... sinds de escapades van meneer van Thijn "

Als een kiezer 'nee' zegt, dan bedoelt ie 'ja'.

Laat Wouter Bos vanochtend in het AD weten, aangaande 'n eventueel ongewenste mening van het gepeupel op 1 juni a.s.

rishmie schreef op 24/05/05:
had ik ooit te weten gekomen dat er een drugshol hier komt had ik nooit hier een huis gekocht.wie betaalt de waarde van ons huis terug.ik vind dat ze in de toekomst tegen iedere bewoner moeten vertellen of er in de toekomst een drugshol komt.anders kan je geen kanten op.ze zijn allemaal het zelfde.

Loes schreef op 24/05/05:
Tieneke van Nimwegen weet niet waarover ze praat.

Als dat echt TERREUR was ,zou het WITTE STADHUIS
en inclusief bepaalde GEMEENTE RAADSLEDEN, Klijnsma en Deetman 1 maal 24 uur bewaakt worden!!!

Dus van Nimwegen let op je woorden.

Hans van der Waal schreef op 24/05/05:
@Neo Talpa

Je hebt groot gelijk, belachelijke uitspraak van
Wouter Bos.
Die begint ook al aan "regentitis" te lijden.

Burger schreef op 24/05/05:
Ze kunnen zeggen wat ze willen van raadslid Dufresne, maar feit is dat hij een klasse apart is en ik denk eerlijker dan de meeste die daar rondlopen.
Op zijn site word je in de gelegenheid gesteld om zaken te weten z.a. Kleinsma loopt een huwelijkscadeau mis, omdat ze niet in het openbaar is getrouwd. Zij vindt het vast niet zo erg.
Maar nog belangrijker is het volgende: de VVD-, CDA-, en PvdA-fractie spreken vooraf de hoop uit dat de bewoners van de Tasmanstraat morgen tijdens de inspraak niet reageren zoals de bewoners van de Schilderswijk en het Zieken.

Waarom precies de collegepartijen? Huiveren ze bij de gedachte dat er weer een wethouder zou kunnen vallen?

Neo Talpa schreef op 24/05/05:
Hans van der Waal schreef " Je hebt groot gelijk, belachelijke uitspraak van Wouter Bos. Die begint ook al aan "regentitis" te lijden. "

't Is weer zo'n smeerpijp van Shell. In Londen was ie 'consultant New Markets'. Een paar jaar later zat Van der Veer met vaporvoorraden luchtfietsolie.


" Hebben we nog voldoende voorraad voor de toekomst, qua kuubs, meneer Wouters? "

" NJA !! "

Kromopawiro schreef op 24/05/05:
Mensen valse hoop bezorgen dat is pas terreur, wij zijn gewoon gedistorienteerd van alle leugens van de B.en W.
We voelen ons als terminale patienten die te horen krijgen, dat we het niet lang meer te leven hebben met de komst van de Drugshol van de PvdA.

Maar dat schijnt normaal te zijn dat de politiek, de mensen die gezorgd hebben dat ze daar waar ze nu zitten als dank, hun kiezers een trap onder hun achterwerk verkopen!!!!!!!!
Ja mensen we moeten straks weer gaan stemmen,
stemmen jullie massaal op de PvdA die helpen ons tenslotte van wal naar sloot!.
De grote Overheid heeft ons genaaid met de euro's en de lokale Overheid met een ALTSHEIMER CAFE VAN KLIJNSMA.
mw:Klijnsma, ik heb thuis nog een heleboel roestige spuitjes die ik indertijd op straat heb gevonden, wil je ze komen ophalen het is gratis voor jou!!!!!!.

Slaap lekker, en droom lekker van je toekomstige Drugshol

Ga je zelf gebruiken, of ga je daelen?.

Nou succes dan maar, neem al je partijgenoten mee.........

LOES schreef op 24/05/05:
Ja kromopawiro,ik ga me zelf als vrijwilliger opgeven om te helpen spuiten.
binnen drie weken, zijn alle problemen opgelost voor alle partijen.
Dan blijft er geld over voor de oude van dagen die verdienen het tenminste.
.

Burger schreef op 25/05/05:
Loes, mij is niet helemaal duidelijk, hoe je bedoelt dat je binnen drie weken alle problemen voor alle partijen opgelost hebt, als jij je als vrijwilliger daar aangeeft. Leg eens uit?

Beste Kromopawiro, jou woorden:
"... wij zijn gewoon gedistorienteerd van alle leugens van B en W"
Noem eens wat leugens op?
En Kromopawiro, ben jij toevallig een koopwoningeigenaar?

hypo-teek-er schreef op 25/05/05:
Beroemde PVDA politikaas:

Tineke Tolpoort (mislukt)
Tineke Terreur (dom)
Klijne Jetta (dom en mislukt zie ook Deet-het-hem niet)

Noem ze s.v.p. bij hun echte naam want iets anders verdienen ze niet.

rob schreef op 25/05/05:
@hypo-teek-er
lang voordat die drie straatjes niewbouw waar jullie allen wonen werden gebouwd,
knokte tineke van nimwegen al voor de belangen van de schilderswijkers dat waren en zijn voornamelijk huurders
precies weet ik het niet maar ik meen dat er 30000 mensen wonen in de wijk met al hun vragen en problemen
begrijp me niet verkeerd ik vindt het heel erg wat er allemaal met jullie gebeurd en heb er ook geen goed woord voor over.
maar please niet zomaar wat roepen over iemand die al erg lang haar best doet voor de wijk
vr gr rob

Rene Geul schreef op 25/05/05:
Beste Heer v/d Waal en anderen,

Zoals eerder gesteld ben ik er niet op uit om eventuele waardevermindering onder het vloerkleed te poetsen en wens ik echt een ieder het beste.
Maar gesteld de waardevermindering wordt bijvoorbeeld door de rechter erkent als reden om geen gebruikersruimte te plaatsen, nergens dan want dan zal iedere buurt gebruik maken van deze argumentatie eveneens de eigenaren van bospercelen ver buiten de stad waar men dan mensen heen zal moeten sturen.
Kortom als U Uw zin krijgt(mij best echt de buurt heeft het voor het zeggen geen probleem) klaag dan niet meer over de dan te verwachten problemen zoals bijvoorbeeld waardevermindering van panden vanwege het feit dat gebruikers overal zo ver het kan gaan gebruiken.
Om U duidelijkheid te geven waarom ik fel voorstander ben van het feit dat de drugsproblematiek nu eindelijk eens aangepakt dient te worden het volgende.
Ooit had ik een broer die versaafd raakte aan de heroine en met veel moeite en pijn weer op de weg begon te raken maar wel hulp nodig had die de familie niet altijd kon geven.
Bij een vrijwillige verzoek tot opname bij het toenmalige "Wite Huis" kreeg hij nul op rekest daar hij volgens de experts te weinig gemotiveerd zou zijn(op die manier kan ik ook een afkickcentrum runnen, neem alleen de makkelijke zaken).
Het enige waar mijn broer dus op terug kon vallen was een zelfhulpgroepje en een onervaren familie.
Op een bepaald moment(zo'n 3 maanden later) begon mijn broer zich steeds vreemder te gedragen(ik wist toen nog geen moer van psychoses) en mijn broer belande uiteindelijk bij de crisisopvang in de tasmanstraat.
Toen mijn broer daar psychoties en al terecht kwam werdt de familie opgebeld en diezelfde dag ging hij psychoties en al terug naar de familie, geen waarschuwing geen hulp hiep hiep hoera weer een probleem minder.
Weer een paar weken later trof ik mijn broer dood aan in de kelder, zelfmoord en mijn moeder is sindsdien epilepties.
Dit is dus het resultaat waar U naar streeft.
Ik heb meermaals gevraagd om eens met een echt alternatief gevraagd maar het zal er wel niet van komen(helaas), van gecontroleerde drugsverstrekking zal het wel nooit komen daar je daar zo'n drugshol nodig blijkt te hebben.
Nog steeds hoogachtend maar wel zwaar teleurgeteld
Rene Geul

LL schreef op 25/05/05:
Beste Rene,

het kan wel en het gebeurt ook. Helaas niet in Den Haag want daar zitten een stelletje bestuurders die er bij voorbaat van uit gaan dat die NIMBY's toch wel gaan protesteren. En als je de projecten met die insteek start, dan krijg je dat. Wie wind zaait zal storm oogsten. Dit soort voorzieningen vaart alleen wel bij een omgeving die er achter staat, en om dat te bereiken moet de wethouder de buurten in en gaan praten met de mensen. Niet inlichten, voorlichten of nalichten, maar voordat de zaak kant en klaar is voorgestoofd in overleg met de vertegenwoordigers van de buurt de zaak aanpakken. Ook dan zullen de direct aanwonenden niet blij zijn, maar niet gezamenlijk in opstand komen zoals nu overal gebeurt.

Overigens mijn sympatie voor de tragedie jou en je moeder heeft getroffen. Het is absoluut niet zo dat wij (of Hans) streven naar het niet zorgen voor deze groep mensen. Maar het zorgen voor deze mensen gebeurt nu over de rug van de hardwerkende gewone burger, en dat leidt alleen maar tot meer afkeer en verdere polarisatie. En daar is echt niemand bij gebaat, de verslaafde niet en de burger niet. De enige die er baat bij heeft is de wethouder want die gaat haar targets halen.

Shirley Marapin schreef op 25/05/05:
Beste Rene Geul,

Wat jij hebt mee gemaakt met je eigen broer, is pijnlijk. Ik lees uit je woorden je liefde voor je broer en je moeder. En je zorg om de hulp voor de verslaafden.

Wij Venneparkers hebben ook nooit ontkent dat de zwaar verslaafden geholpen moeten worden. Ik persoonlijk vind het met de beste wil van de wereld niet kunnen dat je iets verschrikkelijks als harddrugs voor de neus van dagelijks voetballende jonge jongens, [hang]jongeren, en overige gelukkige spelende kinderen introduceert.
Ik Rene, ben dan in eerste plaats onbeschrijflijk boos op deze wethouder dat ze deze fout maakt, alleen omdat er hier een pand staat.
Het mooiste in je zorgeloze jeugd is het genot van spel in vrijheid en blijheid, maar zeker in veiligheid en in een betrouwbare omgeving.
Elk 1 verslaafde kind van een ouder is er 1 teveel, en brengt teveel leed met zich mee in dat gezin.
Maar Rene, deze wethouder deelt de mening en zorgen van deze ouders hier niet, en gaat rustig haar gang.
Op een in mijn ogen tweede plek komt inderdaad het feit van bewezen waardedaling van de huizen hier. Teveel werkende ouders voelen zich als ratten in een val hier, juist omdat ze volop werken om o.a. hun hypotheek te betalen en hun kinderen een betere toekomst te garanderen, wensen ze hier niet meer te wonen. Ze zijn bang voor de veiligheid van hun schoolgaande kinderen, de moderne sleutelkinderen. Voor een beetje redelijk prijs raak je je huis hier niet meer kwijt, en de veroorzaakte schade is ineens voor je eigen rekening.

In mijn ogen zijn harddrugsverslaafden zieke mensen, die moeten een 24-uursplek krijgen in het ziekenhuis. Kost uiteindelijk minder dan het in stand houden van de verslaving in een harddrugsgebruikersruimte. Tegelijk los je het probleem van overlast op, van waardedaling enz.

Hans van der Waal schreef op 25/05/05:
Beste Rene ik zal de laatste zijn, die beweert dat je deze mensen niet moet helpen.

Maar niet op deze plaats.

Mensen met vaak ernstige psychoses, die vaak totaal onberekenbaar zijn moet je niet zon kinderrijke buurt inloodsen.
En hoe onberekenbaar deze verslaafden vaak zijn toont jouw trieste verhaal alleen maar aan.

Met kinderen neem je geen risicos en zeker niet met de kinderen van anderen, dat is hoogst
onverantwoordelijk!!!!

Ook is het niet fair om hard werkende huiseigenaren met zulke financile waardedalingen te confronteren zonder dat je ze daarvoor schadeloos stelt.
Er zijn nu al gezinnen, die in problemen daardoor raken en heb je enig idee van de psychische nood die daardoor in die gezinnen ontstaat.

Er zijn genoeg plekken in Den Haag te vinden waar het minder belastend voor de buurt is dan op deze plek.

Toevallig stond het oude politiebureau leeg en kon zonder enige schadevergoeding aan bewoners omdat een welzijnsvoorziening op die plek mag worden gevestigd- op een rot koopje deze welzijnsvoorziening worden gerealiseerd.

Er waren genoeg alternatieven, maar dan moest het bestemmingsplan worden aangepast met alle financile consequenties en dat wilde B&W niet.

Sociale politiek maar dan wel liefst voor een dubbeltje op de eerste rang en met afwenteling van de financiele lasten op een kleine groep bewoners.

En dit is geen toeval ook bij het Zieken en nu bij de Tasmanstraat is van dezelfde strategie sprake.

En ik denk dat je als potentiele koper van een woning van dit risico op zijn minst op de hoogte gebracht mag worden.

LL schreef op 25/05/05:
Ha die Hans,

goed stuk, je analyse gaat echter op 1 punt mank: na minstens twee jaar van het huidige beleid van Ons Aller Wethouder is er natuurlijk geen enkele plek meer te vinden in Den Haag, dat begrijp je toch wel? Kan ik de omwonenden van elk volgend drama dat ze gepland heeft niet kwalijk nemen.

Neo Talpa schreef op 25/05/05:
Hans van der Waal schreef " Sociale politiek maar dan wel liefst voor een dubbeltje op de eerste rang en met afwenteling van de financiele lasten op een kleine groep bewoners. "

Als je de informatievoorziening - en dus bewijslast - in handen hebt, en te maken hebt met een volk wat geen reden heeft zijn eigen bestuurder of handhaver te wantrouwen, dan ben je spekkoper.

En wat er in zit ... een knappe jongen die dat er dan weer uit krijgt.

Of, om met Zalm te spreken: als je de zwakste wijken 15 miljard euro uit hun maag splitst, dan blijft alles hetzelfde ...

In de komende Zembla uitzending een andere directeur die het ook niet met Zalm - de man van het stabiliteitspact - eens is.

" Want meneer ziet het verkeerd ", laat Zalm weten.

Maar Zalm kijkt niet meer zo hinnikend, lately.

Het lijkt wel of ie 't rooie kuit ziet vliegen.

Of bankbazen die - vlak voor de meet - de bank laten springen.


Zou PZ van de Nederlandse Bank die soms op de voornaam - Brutus - selecteren?

Burger schreef op 25/05/05:
zie enquete op site van: Albert van der Zalm

www.albertvanderzalm.nl

totaal nu 1100 stemmers Vennepark

1050 Nee
40 Ja
10 Geen mening

d.w.z. 95% zegt geen drugspand bij Venneapark.

Rene Geul schreef op 25/05/05:
Beste Hans en anderen,

Er zijn alternatieven zonder de mensen de stad uit te jagen en zonder waardevermindering.
Vergeet niet dat het ideaal van ver in de bossen allang opgegeven is in de psychiatrie.
Maar begrijp me goed hoe zielig ik waardevermindering dan ook moge ook moge vinden voor uitgerekend de allochtone bewoners v.d. vennestraat en omgeving(mijn vrouw is trouwens ook allochtoon), het op de waardevermindering spelen van panden is overal van toepassing, dus nogmaals in iedere wijk.
Gezien het feit dat U hoger onderwijs gegeven hebt en nogmaals ik acht U hoog en ben blij dat de discussie zo ver zonder hysterie verloopt, moge begrijpen dat het waardeverminderingsprobleem zich geen reet aantrekt van het feit of men eskimo, allochtoon of wat dan ook en is fnuikend als showstopper voor iedere vorm van opvang(waar dan ook en niet alleen voor verslaafden maar ook voor psych. patienten en alles wat den boer niet kent).
Natuurlijk is de omgeving van de geplande omgeving verre van ideaal maar hou op over waardevermindering in dit specifieke gebied het is OVERAL VAN TOEPASSING en dus overal een reden om te stoppen.
Pleiser op de wonde zou kunnen zijn om dergelijke ruimten uit te voeren als PREFAB-UNITS die relatief makkelijk verplaatsbaar zijn zodat een locatie na enige tijd(zeg 1 a 2 jaar) ergens anders heen kan en in geval van structurele verstoring van de openbare orde snel opgerold kan worden.
Liefst gespreid over ongeveer 25 locaties in deze schone stad waar ik werk en nog een etage bezit bovendien.
Groeten Rene Geul

Hans van der Waal schreef op 26/05/05:
@Rene

Er waren oplossingen mogelijk op plaatsen waar waardevermindering niet of nauwelijks speelde. (Ook het idee van verplaatsbare Porto Cabins is naar voren gebracht.)

Maar als die waardedaling wel speelt -en dat heeft totaal niet met welke achtergrond van de burger dan ook te maken- dan dien je hem daarvoor fatsoenlijk te compenseren.

Die last dienen we als burgerij met zijn allen te dragen en mag je niet eenzijdig afwentelen op een beperkte groep bewoners, die toevallig op dat plekje wonen.

Dan creer je als bestuur geen draagvlak voor zo'n opvang.

Rene Geul schreef op 26/05/05:
Dank u voor de info.
Inderdaad zijn er oplossingen waar zo te zien de kool en de geit gespaard kunnen worden en kunnen we in ieder geval de conclusie trekken dat waardevermindering redelijk te voorkomen is maar dat helaas de gemeente(communicatief incompetent) er helaas een zooitje van maakt.
Sorry als ik wat hard uitschoot maar de nachtmerrie dat waardevermindering(overal als argument te gebruiken) als showstopper(dan ook overal) op zou gaan is wat mij betreft voorbij.
Hoogachtend Rene Geul

LL schreef op 26/05/05:
Aan het stukje van Hans wil ik nog toevoegen dat er uit de buurten wel degelijk alternatieven zijn geboden. Maar ja, die kosten geld want er zit een bestemmingswijziging aan vast. Het is nu toch zo langzamerhand wel duidelijk dat Den Haag gewoon voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten?

Burger schreef op 26/05/05:
PvdA speelt sinds nu politie-agent op hun website.

Eerst je pincode en je legititmatie en je krijgt MISCCHIEN een kans iets te posten.

PvdA jaagt zo alle spontane posters weg. Ooit nog de partij voor de kleine man, nu uit hoogmoed de partij voor alleen de man met een
Hoed in de Hand, want zo kwam die nog net in het Ganse Land van de PvdA.

Ze doen daar serieus, sinds heden bloedserieus, maar hun eigen houding is laks.
Een fikse teloorgang van laagdrempeligheid.
Wie had die PvdA-site ooit zo berucht maar vral bekend gemaakt als de smaakmaker van Den Haag?
Ja zeker, de arme sloebers met hun bekjes bij zicht uit het Vennepark! En vandaag doen ze dit, om hen de deur te wijzen!!!

Engel schreef op 26/05/05:
Burger, die kraak ik zo. let maar op, leugenaars
en hypocriten laat ik nooit en never met rust.

Burger schreef op 28/05/05:
Gezien alle nare gevoelens die DRUGSHOL mij en mijn gezin oproept, begin ik goed in de sjit te komen. Ik denk nu om maar een makelaar te bellen de komende week, terwijl ik liever niet weg wil van hier. We hadden het eindelijk naar onze zin, zo tussen alle culturen in, de gezelligheid van de mensen van alle afkomsten, de sfeer, het begrip onder elkaar, en het gewoon je zelf mogen zijn.
Gerechten over en weer hier, je kan blijven opnoemen. Maar een mens heeft ook soms schoon genoeg van alle twijfels en onvoorziene omstandigheden met de komst van Drugshol, en moeten we de makelaar maar toch 300 euro betalen, voor de taxatie en te koop zetten. Mentale rust is een belangrijke voorwaarde om dagelijkse goed te kunnen functioneren, en onrust maak je kapot. Of er moet iemand met een geweldig voorstel komen, die ik vertrouw, anders geven wij bij voorbaat de boel hier op. Mijn gezin is belangrijker voor ons, dan een goede sfeer en een aardig buurtje, en ik merk dat de stres mijn gezinsleven aantast. Allen uit mijn gezin piekeren en er wordt voornamelijk over DRUGSHOL gepraat dan wat anders. Bijkomstige zaken die Kleinsma over het hoofd had gezien, zo geheten impact op de betreffende bewoner.
Ja, we zijn strijders, maar we gooien het bijltje liever te vroeg dan te laat neer! Wanhopig, nu eigenlijk een beetje wel, hoewel zeer tegenstrijdig van binnen, ik vind de boel zo verschrikkelijk niet kloppen, dat ik het anderzijds wil blijven bestrijden!
Wij zijn mensen, en niks een menselijkers dan sommige momenten een boel ongewenste onzekerheden in je leven. Welke sterke helpt?

Neo Talpa schreef op 28/05/05:
Burger schreef " Mentale rust is een belangrijke voorwaarde om dagelijkse goed te kunnen functioneren, en onrust maak je kapot. "

Zo worden er al jaren hele complexen kapot gemaakt door onder n hoedje spelende 'verzelfstandigde' corporaties en zichzelf reorganiserende rijksambtenaren.

De Nederlandse 'achterstandswijken' zijn de nieuwe kolonin, de nieuwe plantages.

De een z'n dood is de ander z'n winst.

Niets nieuws onder de zon, dus.

Eurostemmer schreef op 28/05/05:
Burger, Uw huis is nu niks meer waard. Ga je op de heide wonen?

VENNEBEWONERS schreef op 28/05/05:
BEZOEK PVDA VENNESPEELPLEIN: HOTSPOT 5 MINUTEN.

PVDA = PARTIJ VAN DE ANGSTHAZEN

Mw B.Ramautar schreef op 29/05/05:
Wij in de buurt zijn bezorgd dat er hier in de van der Vennestraat een drugsgebruikersruimte komt.Aan de overkant is er een plein gevestigd waar kinderen dag en nacht spelen. De ouders van de voornamelijk jonge kleine kinderen zijn oprecht bezorgd. Wie geeft deze ouders het rustgevend gevoel dat er niks gebeurd? De angst sluipt er langszamerhand in. En terecht!.
Een latent gevolg van de mogelijke komst van de drugsgebruikersruimte is dat de overwegend gelegen koopwoningen dramatisch in waarde zijn GEDAALD!!. Veel ouders zetten hun huis te koop en zoeken hun toevlucht. Niemand wil een huis kopen waar een druggebruikersruimte zich zal vestigen.

Dit is ons BUURT en de BUURT van de KINDEREN.

HIER GEEN DRUGSGEBRUIKERSRUIMTE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neo Talpa schreef op 30/05/05:
Annonymous schreef " Zo zorgen moderne instanties als Parnassia voor continuteit in hun inkomstenbron. "

Ze gaan zelfs voor groei ... Wink

Django. schreef op 30/05/05:
Parnassia gaat een andere naam aannemen, zoals jullie wellicht van de media hebben kunnen vernemen (ZIE HAAGSCHE KRANT ZATERDAG JL).

Als ze inderdaad de verslaafden konden helpen, dan was de Drugshol niet nodig geweest.

Als men deze mensen daadwerkelijk willen helpen dan is af laten kicken een optie, en niet onder toezicht laten gebruiken.

Maarja, het wordt toch dik betaald door de HEKS KLIJNSMA VAN ONZE HARD VERDIENDE CENTJES.

Hoe meer drugsholen komen, hoe meer centjes dus kassa voor PARNASSIA!

Klijnsma helpt de verslaafden van waal naar sloot het is gewoon een bodemloze put.

Klijnsma wanneer pleur je toch eens op?!

Wat hebben we aan jou eigenlijk? je bezorgt ons alleen maar ellende en verdriet!

rishmie schreef op 30/05/05:
door al dit gedoe kan ik mijn huis zeker niet verkopen,want wie wil er nou een huis kopen waar een drugshol is/????????????????????????.ik maak me heel erg druk om deze dingen en dit alles door die jetta,ggggrrrrrrrrrr.er gaat geen dag voorbij dat ik en mijn man hierover praten.dit ding beinvloed ons hele leven.we waren heel gelukkig hier,maar door deze hele poespas van jetta mag ik me zorgen gaan maken hoe ik mijn huis ooit moet verkopen.mischien wilt jetta het wel kopen??????????????????????????????????????????????????????

Annonymous schreef op 30/05/05:
Beste Rishmie,
Jetaa zou jou huis wel kunnen kopen om DRUGSHOL uit te breiden. In dat geval krijg je van Welzijn een goede prijs, en kan je snel verkopen en wegwezen, weg naast DRUGSHOL.
Sterkte met de ellende.

Vennebewoner schreef op 31/05/05:
Mensen, medestrijders mijn advies voor uw stemgedrag is:
Huidige politici geven niet om hun burgers, dus stem NEE!!! NON!!!

Als je een positief DENKEND bent, stem je tegen, helemaaaaal TEGEN!

Grondwet is onvoldoende transparant, en als je iets niet vertrouwt stem je HELEMAAL TEGEN!
En net zo stemmen wij de PvdA helemaal weg, want die zijn ook niet te vertrouwen.
POLITICI MOETEN HET VERTROUWEN VERDIENEN.

Annonymous schreef op 31/05/05:
Heel stil en geruisloos is Rabin Baldewsingh uit het beeld verdwenen. Maar de grote boosdoener is hij. Had hij voet bij stuk gehouden, dan was het drugspand Venne nooit door gegaan.

Vandaag zijn de huizen waardedaling zeer mede door Baldewsingh te veroorzaakt.

Venneparkers schakelen tv-programma:
OPSPORING VERZOCHT in om Rabin Baldewsingh van de Partij van de Angsthazen op te sporen.

Wil Vonk heeft zich verklaard - wel is waar een verklaring waar Venneparkers zich in het geheel niet in kunnen vinden - nu moet Rabin Baldewsingh zijn verklaring afleggen.
En voor n zullen wij ze ter verantwoording roepen, onze messen zijn geslepen, of het zijn nek zal bereiken ligt aan zijn woord!

Danger schreef op 31/05/05:
Rabin is naar Sur opzoek naar een ministerpost.
Formateur Bram peper helpt even om de aapjes daar de weg te wijzen en Bouterse moet het nu maar doen met een pijl en boogje

sunil schreef op 1/06/05:
hahaha jah want die baldewsingh weet niet meer waar hij zich moet verstoppen,,,of toch wel????.hij is echt kwijt mensen.we moeten hem opgeven aan het programma vermist.die slijmbal.idere dag als ik van mijn werk naar huis kom,zie ik het zogenaamde drugshol,straks wel drugspand genoemd staan en dan begint alles weer door mijn hooft te tollen.wordt er echt niet vrolijk van en het eten smaakt niet meer lekker.maar jah binnenkort zie ik wel 90 drugsverslaafden voor mijn huis, mischien smaakt het eten dan wel??????????????????????????????????????.en wat betreft mijn kinderen, die moet ik nu al uitleggen wat ze te wachten staan en dan komen die vragen van hun wat ik zelf niet kan beantwoorden, mischien kan jetta ze dan beantwoorden.

Gedupeerde schreef op 1/06/05:
Vandaag hebben we ze een les geleerd.
Hoop dat Klijnsma ook een les heeft geleerd vandaag.

Heb respect voor de wens van het volk.

Arrogantie wordt afgestraft.

Als Klijnsma doof blijft komt de klap des te harder aan op een crusiaal moment.

Burger schreef op 2/06/05:
Lieve vrienden van mij wonen in een straatje naast mij. Zij hebben sinds gisteren al een makelaarsbord hangen.
En ik zink steeds verder in de put, ik vraag me nog steeds bloedserieus of wij hier thuis deze stap ook moeten gaan zetten.
Om een zinkend schip te verlaten....

Jongerius schreef op 2/06/05:
Naar aanleiding van opmerkingen dat Mevr. Klijnsma niet van deze wereld zou zijn
Mocht zij een buitenaards wezen zijn, dan is het goed te begrijpen waarom ze haar op de aarde hebben gedumpt.
Maar waarom nou net in Den Haag!!!

Deetmania schreef op 2/06/05:
Om de gekken en lauwen te voorzien.

Annonymous schreef op 3/06/05:
B&W die moeten ze lekker in een kooitje stoppen
en de sleutel weggooien
nee dat kan niet en mag niet.
maar kunnen die mensen niet lekker naar het spui
om hun shot te halen
dan zijn ze nog ergens goed voor ...

Samson schreef op 4/06/05:
Gedupeerde, Klijnsam is doof en blind.

Kromopawiro. schreef op 4/06/05:
Jongerius je hebt gelijk, eigenlijk is ze van de pot gepleurd daar boven en in de riool terecht gekomen.
Ze waande dat ze in de noordzee was terechtgekomen,maar toen ze achter kwam dat ze onder de stront zat, heeft ze besloten om wraak te nemen op de mensen op aarde!!!!!!!!
De volgende keer als ze terug mag komen op aarde dan hoop ik, dat ze maar liever in de HEL terecht komt daarmee, is een ieder meegebaat denk ik!!!!!!.
Zij is in mijn ogen en met mij velen denk ik, gewoon een duivelin in mens gedaante!!!!!!
Nou ben ik persoonlijk geen fanatieke gelovige, maar mijn vader zei eens tegen me toen ik nog jong was het volgende+.
WAT U NIET WIL DAT U GESCHIED, DOE HET EEN ANDER DAN OOK NIET!!!
Sorry, ik kap er mee mijn toetsenbord is naar de fillestijnen kan bepaalde leestekens niet gebruiken.

Neo Talpa schreef op 5/06/05:
LL schreef " wij zijn net terug uit Zwolle "

Of all places in da house of voormalig sleuvengraverd Meijer !! Zijn jullie op de terugweg niet geflitst door een Kliko container ?

" ... alwaar we overleg hebben gehad met omwonenden uit Amsterdam ZO, Ede, Gouda, Maastricht, Venlo, Zwolle. Het is niet alleen in Den Haag dat dit speelt, dit leeft overal. "

Maar wl allemaal PvdA wethouders?

Wat/wie was de aanleiding van dit overleg? M.a.w.: wie heeft het initiatief genomen en onder welke parapluie?

LL schreef op 5/06/05:
@Neo Talpa

Dat was een overleg van het NAD (Nationaal Actiecomitee Drugsoverlast), voor zover ik weet de enige club in Nederland die de belangen van de omwonenden behartigd. Want, zoals je al vaststelde, van de PvdA -wethouders in den lande moeten we het niet hebben.

Overigens weet ik niet of het in Zwolle een PvdA-wethouder betreft, ik heb zelf alleen ervaring in Utrecht en Den Haag. In Utrecht verkl***** de wethoudster het ook, maar daar werd het redelijk opgepakt door de rest van de politiek en de instellingen. Niet dat het daar ideaal is, maar ik heb de indruk dat de buurten wel serieus genomen worden.

Kromopawiro. schreef op 5/06/05:
Sinds wanneer worden de buurten serieus genomen het is maar een schijnvertoning, die zijn weerga niet kent.
Je kan het vergelijken als een eendags vlieg het is zo weer voorbij.

Van de PvdA moeten we helemaal niets verwachten die helpen je van wal naar sloot!!!!!!!

Dat was mijn bescheiden mening LL,en wanneer neem je contact met ons op zodat wij van gedachten kunnen wisselen, hoe wij gezamelijk deze twee uit de andere planeet afkomstige lieden kunnen bestrijden.!!!!!!!
Een zeer boze en teleurgestelde venneparker.

LL schreef op 5/06/05:
Ik stel voor dat we gaan doen wat een aantal bewonersorganisaties in het verleden tevergeefs hebben geprobeerd aan te kaarten: laat de wijken zelf met een oplossing komen. Daartoe moet de gemeente dunkt me het proces stroomlijnen (dwz het vaststellen of er overlast is, zo ja wat voor overlast en welke voorziening de beste oplosing zou bieden). Vervolgens moeten de bewoners van de wijk zelf op zoek naar een geschikte plaats waar de betreffende voorziening zou moeten komen.

De betreffende voorziening zou mijns inziens altijd van tijdelijke aard moeten zijn om de lasten te spreiden. Die tijdelijke aard vergt wel een omslag in het denken van de betreffende zorginstelling: van het zekerstellen van de centen en de banen naar "het zichzelf overbodig maken".

Mijn verwachting is dat er met deze aanpak nog steeds mensen niet gelukkig zullen zijn (namelijk de bewoners/gebruikers van de direct aangrenzende percelen) maar dat er meer begrip en minder verzet zal zijn.

Verder moet de zorginstelling zich meer bekommeren om de openbare ruimte. Op dit moment maken ze er zich vanaf dat dit het pakkie-an van de gemeente is. En hoewel dat strikt genomen zo is, moet de zorginstelling haar deel doen om aan te tonen dat ze daadwerkelijk een goede buur wil zijn. De gemeente op haar beurt moet zich commiteren aan de bestrijding van de overlast, en er moeten eindelijk eens sancties ana het niet nakomen van afspraken komen!

Shirley Marapin schreef op 5/06/05:
@LL,

wij van het Vennepark zijn het meer dan zat!
Wij hebben die fase van meedenken en helpen oplossingen zoeken al achter de rug.
Er zijn toen 14 bestudeerde alternatieven in veel hoop aangeboden aan deze wethouder. Daarnaast kwam de plaatselijke nachtpreventieteam ook met 3 bestudeerde betere locaties.

Je wordt ten eerste niet serieus genomen, want de wethouder had in die fase oogkleppen op, ze zag niks anders dan het ouwe politiebureau als het ideale pand, de omgeving deert haar niet.

Jullie zijn nog vol optimisme en mogelijk een beetje enthousiast om mee te denken, en plannen voor deze wethouder te beramen om de verslaafden zorg beter op te pakken, nogmaals wij zijn deze fase zodanig voorbij dat het voor ons geen optie meer is.
Alle mogelijke bezwaren in te veel om op te noemen soorten, hebben ons vandaag de dag zo
ANDERS gemaakt.
Wij staan nu zo in een keiharde strijd, dat wij de houding waarmee men ons behandelde, willen bestrijden.
Wij verwachten geen respect of begrip van welke partij dan ook, wij zijn gepijnigd, wij zijn heel boos, en wij gaan gewoon de komst bestrijden, zo zit de vork in de steel bij ons.
Wij zijn eerlijk in hoe wij in deze zaak staan.

LL schreef op 5/06/05:
Shirley schreef: "Jullie zijn nog vol optimisme en mogelijk een beetje enthousiast om mee te denken"

Nee Shirley, ik ben vandaag de dag een veel wijzer (en cynischer) mens dan een jaar geleden. Maar dat zorgt er niet voor dat het probleem weggaat. Het probleem gaat alleen maar weg als er een goede oplossing komt.

En omdat die domme koppige wethoudster er niet mee zal komen zullen wij het moeten doen. Of we dat nou willen of niet.

Joost schreef op 5/06/05:
"En omdat die domme koppige wethoudster er niet mee zal komen zullen wij het moeten doen."
Dat denk ik niet. De wethouder wordt betaald om problemen op te lossen en niet om ze af te schuiven.

Dat huisvstingprobleem voor een verslaafdenopvang is haar probleem, zij wordt toch betaald om daarvoor een oplossing te bedenken.

Als ze het niet kan moet ze de eer gewoon aan zichzelf houden, opstappen en een ander dat werk laten doen.

Shirley Marapin schreef op 6/06/05:
Joost, je neemt me de woorden uit mijn mond.
Alhoewel ik LL moet prijzen om haar goede wil.
De wethouder is een meester in Welzijn, ze zou het als geen ander moeten kunnen.

Esna schreef op 6/06/05:
Ook ik heb ongeveeer 2 jaar geleden een huis gekocht in de omgeving van het Vennepark.
Ik heb sindsdien niet 1 keer een drugsgebruiker gezien die op straat aan het gebruiken was.
Het is gewoon het verplaatsen van het probleem. Waarom verplaatst mevrouw Kijnsma het probleem niet naar haar eigen wijk?
De drugsgebruikers gaan er wel heen als ze horen van de gratis drugsaanbod.
Ik heb 1 vraag aan mevrouw Klijnsma:
Wat gaat u doen als het zodanig gaat escaleren dat er gewonden of doden vallen ?
Zoiets zou ik niet op mijn geweten willen hebben... u wel?

Neo Talpa schreef op 6/06/05:
Esna schreef " Wat gaat u doen als het zodanig gaat escaleren dat er gewonden of doden vallen ? "

Is al gebeurd.

En haar antwoord wil je niet weten.

NIMY schreef op 6/06/05:
Uit betrouwbare bron is vernomen dat wethouder Klijnsma van plan zou zijn de Parnassia vestigingen in de Bazarstraat en de Zeestraat te sluiten. Dit als compensatie voor de het pand in de Tasmanstraat.

Pikant detail hierbij is dat de wethouder zelf in de Bazarstraat woont. Dit is dicht bij beide voorgenoemde panden. Over NIMY gesproken...

rob schreef op 6/06/05:
@iedereen

voor wie het na kan zoeken
verleden jaar juni was er al sprake van alleen nog noodzakelijk onderhoud aan de panden zeestr 64tm66 ivm met verhuizing verslavingszorg.

Hanneke Poppeliers schreef op 6/06/05:
Mbt de geplande opvang voor "bejaarde gebruikers" in de Tasmanstraat: De Zeeheldenbuurt is reeds verzadigd! Waarom niet naar een andere omgeving gezocht? Denk aan: Statenkwartier, Vogelwijk, Belgisch Park, Archipel etc. Als zelfs de politie een negatief advies geeft, waarom moet dit dan toch zonodig doorgezet worden? Nota bene tegenover een middelbare school en bejaardenhuis en bij 2 basisscholen en een kinderopvang in de straat! Onbegrijpelijk!

LL schreef op 6/06/05:
Vraag me af: is de wethoudster de overlast in haar straat zo zat dat ze die wil schoonvegen? Vreemde zet aangezien ze het feit dat er bij haar in de straat een voorziening zit altijd als argument heeft gebruikt in de discussie.

Neo Talpa schreef op 6/06/05:
Hanneke Poppeliers schreef " Denk aan: Statenkwartier, Vogelwijk, Belgisch Park, Archipel etc. "

Je vergeet Duttendel en Heugh Skeeveniengen.

Vennebewoner schreef op 6/06/05:
Hey luitjes,

het probleem dat ome-agent heeft is ons ook bekend. Hij zegt heel fluisterend, dat hij het onbegrijpelijk vindt, om al die redenen hier, maar hij zegt er bij dat hij niks heeft gezegd, want je weet hoe de big boss is, hij heeft een stevige hand en kent vele vrienden op hoog niveau op alle fronten in deze stad.
Maar die oompie wordt slechts als een loopjongen gezien, zijn mening telt niet, hij mag de baas niet voor de voeten lopen.

Vennebewoner schreef op 6/06/05:
Je weet het wel te vertellen Ton. Het kan dan wel landelijk beleid zijn, maar Klijnsma is toch geen dom volgpoppetje?
In dat landelijk beleid stond toch niet aangegeven dat het zonodig in een drukbewoonde wijk moest? Tussen scholen en bij een speelplein?
Vertel me wat je wil Ton, maar ik dacht nog altijd dat de wethouder hoger staat dan Parnassia in zijn geheel. De wethouder moet haar verstand gebruiken, en niet door haar ambtenaren de locaties met een blindddoek op laten uitzoeken.
Bedoel maar, anders laten we dit zitten, want ik wordt razend, en ram straks nog mijn toetsenbord tegen de muur.

Annonymous schreef op 6/06/05:
pvda
Rabin Baldewsing
Elhousian Moutahied
Marieke Bolle

vvd
Anna Mulder
Sander Dekker
Lilian Callender

cda
Wil Vonk
Jozef Sewpersad

wil je nog meer in dat rijtje Ton?

Geen rubberen rug hebben:
Murat Ersoy
Titia Lont
Merdan Yagmur

Lilian Callender heeft spijt betuigd in het openbaar. Toegegeven dat ze een soort van dwang ervaarde om vr te stemmen, terwijl ze tegen was.
Wil Vonk probeert uit te leggen, maar het gaat er niet in bij Venneparkers.

En toch. Eindverantwoordelijke is Jetta, mede door list, leugen en bedrog doorgedrukt, zoals Venneparkers beweren.

LL schreef op 6/06/05:
Van de rubberen ruggen hebben we inmiddels kunnen vaststellen dat er met het project verder is gegaan: Lilian Callender is voorzitter begeleidingscommissie Zieken. Van de nietrubberen ruggen is inmiddels Titia Lont vertrokken om burgermeester te worden vna Wieringen.

Vraag blijft: wat is politiek gezien de beste career-move? Het plaatselijke k-komissietje in Den Haag of toch dat berigermeesterschap in een achterstands -soory- aandachtsgemeente?

Esna schreef op 7/06/05:
Zeer verbaasd las ik het antwoord van Neo Talpa.
Hoezo is al gebeurd? Wat is er dan gebeurd?

Trouwens, ik lees dat er acties zullen worden gevoerd voor de andere 2 projecten maar het Vennepark wordt niet meer genoemd.
Houdt dit in dat dit stil ligt en we ons erbij moeten neerleggen?

Shirley Marapin schreef op 7/06/05:
zie residentie.net

dinsdag 7 juni, met foto van drugshol, waaronder vermeld:
De komst van de gebruikersruimte in de van der Vennestraat genereerde een aparte stroom bezwaarschriften.

De Haagse adviescommissie bezw.schr. heeft in 2004 ruim 20% meer bezw.schr. behandeld. Dit te wijten aan incidentele ontwikkelingen zoals de brieven van omwonenden die zich verzetten tegen de komst van een gebruikersruimte in de
v.d. Vennestr.

M.a.w. zelfs daar hebben ze last van ons [en ik kan ze nu al verzekeren dat ze last zullen blijven hebben van ons], desondanks hebben ze de meer dan 500 bezw.br. systematisch ongegrond verklaard.
Hoe kan het ook anders, ook al zouden die heren/dames terecht anders willen oordelen, ze brengen geen advies uit tegen de wethouder en de burgemeester. En daar zijn wij de dupe van.
Maar die afdeling is ook niet realistisch, want van lle bezwaren van lle brieven was er niet 1 bezwaar gegrond!

Kromopawiro. schreef op 8/06/05:
Met een pennenstreek kan je maken of breken,met een goedkope pen kan je iemand binnen een paar seconden zijn hele leven lang laten smeken!!!!!.

Bij ons VENNEPARKERS duurt dit al 80 weken Klijnsma, gebruikte een hele dure pen om ons de das om te doen.

Dit geintje kost de algehele Haagsche Gemeenschap meer dan 12 miljoen en dat is volgens haar nog te doen want,het is toch immers niet haar eigen POEN en ze heeft helemaal geen FATSOEN!!!!!!!!!!.

LL schreef op 8/06/05:
Deze week is het verslag van de Adviescommissie Bezwaarschriften uitgekomen. Ik heb wel de begeleidende brief, maar het rapport zelf niet kunnen vinden. Terwijl ik nou juist zo benieuwd ben naar de cijfertjes: hoeveel bezwaren heeft de commissie in 2004-2005 (het rapportagejaar loopt tot maart geloof ik) GOEDgekeurd?

Burger schreef op 8/06/05:
Buurthuizen moeten sluiten, drugsgebruik wordt in stand gehouden door drughol.

zei al, Holland soms op z'n kop.

geld van de n afpakken en de ander geven, da's ook welzijn.
Als je Kleinsma heet, kan je dat doen, nl beleid maken die onbegrijpelijk is, als ze maar voor zorgt dat haar vriendjes-wethouder en vriend Deetman het goed keurt.

Kromopawiro. schreef op 10/06/05:
Hallo Burger.

Volgens mij vat je het niet zo best Buurthuizen, kost de Gemeente geld Drugsholen niet want, misschien dragen de daelers de helft van hun inkomsten over aan de Wethouder.

"Who know"S!.

Junkiesbendebuurtje schreef op 11/06/05:
als Jetta al onze huizen hier vlakbij het pand kocht voor een normale prijs, had ze alle ruimte voor alle junks een goed leven te bieden.
waren wij bevrijd, want nu drijft ze ons crazy,

kROMOPAWIRO. schreef op 11/06/05:
Alles is mogelijk dus maak je niet druk Klijnsma, geeft graag geld uit van de belastingbetaler aan onzinnige dingen.

Burger schreef op 11/06/05:
Nog meer buren overwegen hun huis te koop te zetten, alhoewel uit hun woorden duidelijk blijkt dat ze niet weg willen van hier. De onzekerheid die drugshol met zich meebrengt maakt de mensen radeloos, besluiteloos en onrustig.

Bewoner Vennestraat schreef op 14/06/05:
Opnieuw een huis bij drugshol te koop.

De reden waarom is niet moeilijk te raden.
Die verdomme wethouder Kleensma natuurlijk.

Kromopawiro. schreef op 14/06/05:
Klijnsma she is the one who"s fuck us all!

Drugsdealer schreef op 14/06/05:
Bewoner Vennestraat, ik ben op zoek naar een huis dicht bij die drugspand voor een zacht prijs.

Annonymous schreef op 14/06/05:
www.micheldufresne.nl

Dufresne ontmaskert CDA's gezicht.
CDA zegt tegen Hol te zijn, maar stemt voor.
CDA zegt voor Dibetstraat te zijn, maar stemt tegen.
CDA doet bij bewoners voorkomend eerst de reddende engel te zijn, maar als puntje bij paaltje komt?
Vertrouwen van burgers in de politiek?

Dufresne schreef op 14/06/05:
Wil Vonk is een smerige leugenaar, ze verkoopt haar moeder man en kinderen voor wat macht.

Django. schreef op 15/06/05:
DRUGSDEALER.

Huizen zat te krijgen in en om en bij Drugspand, voor info: gelieve bij Deetman en Klijnsma melden het adres is spuistraat 70 te Den HAAG

Kromopawiro. schreef op 15/06/05:
Hr Dufresne.

Het verhaal van W:Vonk, is bij ons Venneparkers al 20 maanden bekend dat ze huicheld.

Verdere introductie is bij deze oyerbodig en, zonde van je tijd om er te spenderen!.

Neo Talpa schreef op 15/06/05:
NIMY schreef " Uit betrouwbare bron is vernomen dat wethouder Klijnsma van plan zou zijn de Parnassia vestigingen in de Bazarstraat en de Zeestraat te sluiten. Dit als compensatie voor de het pand in de Tasmanstraat. "

Is er ergens en officieel stuk - van Parnassia of deze gemeente - waaruit de lezer duidelijk, helder en onomstotelijk kan destilleren dat voorgenomen sluiting van de Bazarstraat en de Zeestraat tot een 'verbetering' zou leiden? Waren er berhaupt problemen op deze lokaties die men op de Tasmanstraat niet meer terug verwacht? Is de 'inwoner-dichtheid' op de Tasmanstraat lager dan op de andere twee lokaties? Dat lijkt mij van niet, gezien de kadastrale grootte van de stadslufturbanhighendtoppievilla's aldaar en het grote aantal ('s avonds gesloten) kantoor- en bedrijfspanden rondom het hoogwaardige stekje van Jetta 'Januskop' Klijnsma. Stekjes die ook vergelijkbaar zijn met de hoogwaardige optrekjes van - ik noem maar een hl toevallige dwarsdoorsteekzijstraat - de Statenlaan (Bill Deetman) of de Archipelbuurt (Wammes Wilbert Waggel).

NIMY schreef " Pikant detail hierbij is dat de wethouder zelf in de Bazarstraat woont. "

Dat is gewoon hl erg toevallig.

Maar pikant blijft het.


Misschien houdt Jetta wel van SM, wie zal het zeggen ...

Kromopawiro. schreef op 15/06/05:
Neo Talpa.

Wie weet is ze inderdaad in voor SM, maar luisteren doet ze niet.

En comminuceren kent ze helemaal niet, kort samengevat ze is ziende blind en horenddoof!

Informant schreef op 15/06/05:
Volgens de makelaar die verkoopt op de hoek van de Hobbemastr, het project Hobbeven, is het hun niet bekend dat er op ruim 50 meter afstand van hun eerste woning een Drugshol komt.
Gevolg is dat de kopers dus niet ingelicht zijn.

Pikant detail is dat er van de 48 massionettes en apartementen er gedurende de verkooptijd van langer dan 18 maanden er pas 27 verkocht zijn.
Voor een soms geliefde plek voor sommigen zo vlakbij de markt is dit een beetje vreemd.
Nog vreemder is dat een jaar geleden PvdA raadslid Marieke Bolle op de PvdA site schreef dat zij geinformeerd had, en dat de huizen verkocht waren, dat de eerste paal toen al snel de grond in ging. En nu na een jaar, is de fundering er nog niet eens af, alleen een
giga gat.

Zijn die woningen toch onverkoopbaar geworden, door Drugshol?
Wel dus, alln de neuzen van alle betrokken partijen bloedden een beetje.

Das schreef op 15/06/05:
Maar dan heeft elk koper het recht zijn koop ongedaan te maken want de makelaars hebben leugens verkocht.

kROMOPAWIRO. schreef op 16/06/05:
Dat is hij toch al en Jetta, is de Heks Eucalepta.

Alleen zijn wij, helaas niet de dwergen gelukkig maar!.

5 junks schreef op 16/06/05:
Kromopawiro, je kan je geluk op.
maar 5 junks om je te laten wennen.

Kromopawiro. schreef op 16/06/05:
Nou om eerlijk te zijn we hadden 1 in de familie, toen hij stierf was iedereen blij.

Frappant genoeg was ik de gelukkigste, van allemaal in de familie!

Wijlen deze fam: lid, heeft mij een heleboel ellende bezorgt in mijn leven.

Dus ik weet waarover ik praat een JUNK, is erger dan iemand die TBS.opgelegd heeft gekregen.

Ik zit niet uit mijn nek te l.ll.n.,ik weet uit ervaring dat deze jongen moeilijk te helpen zijn, als ze eenmaal diep in shit terecht zijn gekomen.

Het enigste manier om deze lieden te laten afkicken is, ze gewoon ergens dumpen en laten werken en niet in de gelegenheid stellen om te gebruiken.

Idertijd was er op de tv een documentaire over deze Lieden in Japan, die verplicht waren om in een steengroeve te werken.

12 uur s,middags kregen ze water en brood 1/2uur rust, en daarna weer werken tot 17.uur.
Om 18:30uur kregen ze warm eten en daarna naar douchen en naar bed.

Deze straf duurde 3.maanden daarna worden ze geacht om van die shit af te blijven,vallen ze in herhaling dan gaan ze weer voor 6.maanden de steengroeve in.

En dat noem ik preventief handelen het mes, snijdt hier aan twee kanten: het steen wat ze uitgegraven hebben is voor de bouw, en er treed gelijk een resociallisatie op bij deze lieden.

Zo, ik ben meer of minder mijn eitje kwijt, maar nog niet helemaal zoals het moet.

Door deze lieden een drugshol te geven helpt je ze niet, maar hun situatie wordt nijpender dan het al is.

En dat begrijpt de bestierder van deze mooie land helaas niet, of ze hebben gewoon de schijt aan.

Jonkie schreef op 16/06/05:
Kromo, whaha je wilt ons zwaar straffen maar dat overleef ik niet man

Vraag schreef op 17/06/05:
Al 3 tot 4 maanden vindt er onafgebroken verbouwing plaats in Vennedrugshol.
Iedere dag staan er ten minste 3 bussen daar binnen en de hekken, en ook dat is vrijwel constant. En soms buiten 1 2 extra.
Meedere werknemers stappen uit 1 auto/busje.

Wie kan een schatting maken wat dit aan kosten inmiddels is om het pand te verbouwen?
Ik had het pand van binnen gezien voorheen, maar zo'n krot was het beslist niet. Daarom begrijpen we al helemaal niet, wat ze doen en waarom er zo veel mankracht zo intensief daar werkt.

Wie is neutraal en waagt zich aan een gemiddeld kostenplaatje?
Is het verwonderlijk dat er enkele buurthuizen moeten sluiten als dat welzijnspot zo leeggeroofd wordt?

KROMOPAWIRO. schreef op 17/06/05:
Hallo, Jonkie.

Ik weet niet of ik hier met een grapjas te doen heb. Maar mocht dat het geval zijn, dan is het dat ik jou niet wil vermoorden integendeel wil ik jouw helpen door dit te schrijven.

Als je echt een JUNKIE bent, dan moet je proberen om van die shitzooi af te blijven.

Het leven is ok mooi zonder drugs, waarom zou je je leven op het spel zetten??

Denk er eens over na voordat het te laat is!!!!!

Kromopawiro. schreef op 17/06/05:
Jetta betaald het,mooier kan het niet(GEMEENSCHAPS GELD WHO CARE).

Trouwens hebben julie Jetta gezien met de vignet van UNICHEF?

Mooi toch, aan de ene hand een vignet van UNICHEF, de andere een drugsbolletje!!!.

JE KAN ZEGGEN WAT JE WIL, MAAR JETTA IS EEN MOORDWIJF, ZO,N WETHOUDER IS 1 UIT DE MILJARD DUS NIET ZEUREN A.U.B.

Kromopawiro. schreef op 17/06/05:
Ton ik geef het op, kan niet tegen op, je bent te schrander voor mij!.

Doei.........

Neo Talpa schreef op 17/06/05:
Kromopawiro. schreef " Jongens het niveau zakt weer,even bijblijven a.u.b.geintje. "

Vertel eens wat meer over Jetta met dat vignet van UNICEF.

Blijkbaar heb ik iets gemist: waar/wanneer was dat?

Burger schreef op 17/06/05:
Neo,
zie Posthoorn van afgelopen woensdag.

Neo Talpa schreef op 17/06/05:
Burger schreef " zie Posthoorn van afgelopen woensdag."

Ah! Leuk gezichtje heeft dat buikdanssnoesje.

Maar als ik de mensen rondom het Vennepark was: allemaal zo'n UNICEF poster ophangen. Met daarnaast dan een poster van een VETTE SPUIT.

Overigens - veel interesanter - een bericht op dezelfde voorpagina: een bijeenkomst in Theater Diligentia a.s. woesndag met als thema

'Containerwijk'.


I'll be there.

Jullie kunnen me herkennen aan het ontbreken van een witte anjer in mijn knoopsgat.

Bomber schreef op 18/06/05:
Drugshol gaat eraannnnn.......

Atomicbomb. schreef op 19/06/05:
Hoezo gaat eraan ga weg gek, ik woon in de buuuuuuurt.

RECONSIDER THE PROBLEM!

informant schreef op 19/06/05:
uit de brief van Klijnsma en Deetman van 18 mei 2004 [ met bijlagen] de volgende begroting voor de junkskosten:

Vennepark Zieken
Investering max.538.000 invest. max 500.000
Expoitatie max 683.000 exploi. 470.000

structurele uitzetting 2005 = 2 miljoen euro

Uitgerekend kost een verslaafde die onder toezicht zijn eigen harddrugs mag gebruiken
35.000 euro per jaar. In guldens nog 77.000
M.a.w. een Junk kost alleen om bij tijd en wijle binnen te gebruiken zo'n beetje het zelfde als het salaris van een HBO-kracht mijn pijn en moeite moet zien te verdienen bij fultime werk.

Wie is hier gek? Die Junk of Klijnsma?
Reken u maar uit.

Informant schreef op 19/06/05:
Ons is niet bekend dat de junk geld moet inleveren voor een gebruikersruimte.
Ik neem aan dat je bedoelt b.v. 350 euro in leveren voor een Long Stay voorziening. Voor onderdak, gas, licht en water.

Bovenstaande berekening van 35.000 euro is op basis van de gegevens van gebruikersruimten. Ik stel me zo voor dat een dakloze junk geen uitkering heeft, en zelf al niet genoeg geld heeft om in zijn harddrugsbehoefte te voorzien, met als gevolg criminaliteit.

Als het rijksbudget 12.500 euro is voor een junks, wie vult het verschil
35.000 - 12.500 = 22.500 op?

Komt er een aanvulling uit Haagse Welzijnsgelden
voor gemiddeld 60 junks in 2 gebruikersruimten van 60 x 22.500 =1.350.000 euro op jaarbasis?

In ouwe gouwe guldens ruim 3 miljoen dus.
Heeft Holland soms geld teveel? Dit alles is bedoeld om het harddrugsgebruik in stand te houden, niet om gedwongen af te kicken. Is dit welzijn? Die oudjes van dagen die hun leven lang hebben gewerkt mogen bij wijze van spreken wegrotten met 1 of 2 keer week een bad vanwege de bezuinigingen. En junk daarentegen krijgt de kans zich te spuiten om een roes te ervaren.
Is Holland op z'n kop! Geen wonder dat het drugsbeleid van Holland onbegrepen is in de rest van de wereld.

Kromopawiro. schreef op 20/06/05:
Jongens.

We kunnen blijven mekkeren over het budget wat er uitgegeven wordt, maar het zet geen zode aan de dijk.

Zolang ze zelf niet hoeven te betalen, is er geen aanleiding tot bezinning.

Wat de oude van dagen betreft, intresseert Klunsma geen ene rotmoer!

Volgens mij, vindt Klunsma het zelf leuk als ze een psychoot voorbij ziet lopen.

Dan denkt ze, "Dat heb ik nou voor gezorgd ".

Over drugsbeleid gesproken,hebben we dat eigenlijk??????.

Kromopawiro. schreef op 20/06/05:
De Pvd Autisten kent geen beleid, ja wel afbraak beleid!.

Dibbetstraat is een voorbeeld, dus waar praten we eigenlijk over?

Venneparkers schreef op 23/06/05:
Tweede Junkshol in Schilderswijk in voormalig pand van Haag Wonen.

De PvdA wethouder Klijnsma ontziet Transvaal, hun lovebaby.

Zoutomwonenden ervaren nu opnieuw hetzelfde als andere gedupeerden, ze lezen het in de krant.
En Zoutomwonenden hebben mogelijk een nog groter probleem dan alle anderen, want het pand is zo groot dat er wel 150 of meer junks in kunnen gebruiken, verblijven.

Letterlijk midden in woonwijken schieten de
Junksholen als paddestoelen uit de grond.
Sommige boze Venneparkers verliezen al het gezonde verstand en roepen dat ze dealers gaan worden, om op een eenvoudige manier aan geld te komen, afnemers genoeg voor dat rotzooi.

.Abooi dong. schreef op 24/06/05:
Venneparker:

Eindelijk iemand met een dosis gezonde verstand ,inderdaad we moeten allemaal gaan daelen.

We hoeven niet ermee te leuren, gewoon voor de deur staan bij een gebruikershol staan en alles is oke.

Ik claim de vennepark, en jullie mogen de rest van mij hebben.

Als de rest Venneparkers nou een dael kunnen sluiten met Parnassia, zitten we helemaal gebeiteld.

Daelen en gelijktijdig ook geld van de welzijnzorg van Jetta geld beuren.

Voor degene die echt dom is, en niet weet wie Jetta is: hier een korte uitleg!.

Wethouder Jetta Klijnsma is verantwoordelijk voor de wel en wee van de jonkie,s in Den Haag.

Deze wethouder staat ook bekend als wethouder van de afbraakbeleid binnen het stadhuis en van de PvdA.

LL schreef op 24/06/05:
Ook een dakloze verslaafde kan aan een uitkering komen hoor. Postbusadresje bij de gemeente en klaar. Ze mogen 1 keer per week hun weekbudget komen ophalen. Mijn buren hebben een cafe bij de uitgang van het stadhuis waar zich dat afspeelt. Die weten alles van de overlast die het geeft, het uitdelen van uitkeringen aan dakloze verslaafden.

Annonymous schreef op 26/06/05:
Vennepark is geen hotspot, al jaren niet meer, maar wordt heel bewust niet afgevoerd van de lijst.
Reden waarom?
Het wordt met de komst van Drugshol een hotspot, daarom. Een hotspot in z'n ergste vorm, want escalatie zal aan de orde van de dag zijn.
Deze gemeente gooit olie op vuur, en is bewust bezig geld te verspillen.
Want zelfs een idioot kijkt er voor uit om vuur te brengen bij olie.
Dit beleid is het zelfde als dictatuur, we doen het en jullie moeten je bek dicht houden!
Wij weten wel beter voor jullie, bek dicht bewoners, is belastinggeld dus bek dicht, komt niet uit hun zakken dus mogen ze verspillen.
Achterbakse stadsbestuur, doordrukken, mensen ziek maken, leefbaarheid en veiligheid naar de klote, en ondertussen gaan jullie in onderonsjes door met het verzieken van het leven van mensen.

Mensen, weet je nog, mensen, gezinnen, weet je nog stadsbestuur, geen junks, maar gezinnen maken jullie kapot, stomme idioten!!!!

Als dit stadsbestuur met vuur wil spelen, moeten ze niet raar opkijken als ze vuur krijgen.
Afbraakbeleid i.p.v. opbouwbeleid, en dat noemen die stomme idioten BELEID.
Gaat niet alleen om huizen, gaat om het wel en wee van mensen, gezinnen, en dat fokken jullie stomkoppen op tot het escaleert, en tegen die tijd is er niemand die begrijpt waarom het escaleert, dan zitten de bewoners fout in jullie ogen.
Die junks moeten stilletjes op hun tenen lopen hier, want elke verkeerde stap is escalatie. Hier zijn nu geen junks, de mensen hier dulden dan ook geen enkel gedonder van een junk straks.
Die nu nog normale man hier: als die junk alleen al dichtbij mijn dochter komt, begraaf ik hem in mijn tuin. En z'n ogen en stem spraken een intense woede en zelfverzekerdheid uit.
Die mensen hier voelen zich genaaid en belazerd op het hoogste niveau, dus straks zijn de gevolgen voor rekening van dit zelfde stadsbestuur.
Drijf gezinnen gek, en laat een boel junks los bij hen en sta erbij en zie de gevolgen, is het niet in de eerste week, maand, feit is die gevolgen, uitbarsting zal komen, want het is een zo gevaarlijk hier, dat het volgens zeggen bijna al een soort voornemen van de getroffenen is.

Shirley Marapin schreef op 27/06/05:
Volgens welingelichte bron:

Zieken 7 dagen per week open.
Parnassia vroeg vrijstelling voor het weekend bij de gemeente en kreeg deze ook nog.

Wij Venneparkers dulden niet 1 dag, laat staan 7 dagen per week hier.
Zoals eerder gemeld, wij doen niet mee aan waanzin, en dit is niks anders dan
WAANZIN VAN DE EERSTE ORDE.

Wij hebben hier niet 1 junk die ons overlast bezorgd, stoort of dergelijke gedoe, en deze wethouder wil dat wij zo goed zijn, om een massa 7 dagen per week in ons midden te verwelkomen.
Nou wethouder Klijnsma, wij zijn goed, maar niet gek, maar dat wist U al.
Gooi geen olie op een vuur die al brandt bij ons!

Neo Talpa schreef op 27/06/05:
Wijlen de Haagsche Courant hedenmiddag:

'Zeehelden' praat niet met Parnassia

DEN HAAG | Het bestuur van de ondernemersvereniging De Zeehelden en de bewonersorganisatie De Groene Eland onderhandelen niet meer met psycho-medisch centrum Parnassia over een opvangcentrum voor drugsverslaafden in een pand aan de Tasmanstraat in Den Haag.

Dat hebben de ondernemersvereniging en de bewonersorganisatie bekendgemaakt.
Beide clubs zijn fel tegenstander van de komst van de drugsopvang in het pand waar Parnassia nu nog schuldhulpverlening biedt.


I'm gonna raise a fuss, I'm gonna raise a holler
About a workin' all summer just to try to earn a dollar
Every time I call my baby, and ask to get a date
My boss says, " No dice son, you gotta work late "
Sometimes I wonder what I'm a gonna do
But there ain't no cure for the summertime blues

Well my mom and pop told me, " Son you gotta make some money "
If you want to use the car to go ridin' next Sunday
Well I didn't go to work, told the boss I was sick
" Well you can't use the car 'cause you didn't work a lick "
Sometimes I wonder what I'm a gonna do
But there ain't no cure for the summertime blues

I'm gonna take the weeks, gonna have a fine vacation
I'm gonna take my problem to the United Nations
Well I called my congressman and he said " Whoa! "
" I'd like to help you son but you're too young to vote "
Sometimes I wonder what I'm a gonna do
But there ain't no cure for the summertime blues

rob schreef op 28/06/05:
yeah,

but if your born whit a plastic spoon in your
mouth, dont aspect too much of the man who buys his new suits from the profit he makes of your dreams.
they hate you when you clever and they dispise the fool
they torture and scare you for twenty odd years too pick a career and if you cant really function you are so full of fear
and when the fuck the times are ever gonna change

Neo Talpa schreef op 28/06/05:
rob schreef " they hate you when you clever and they dispise the fool "

Do we want to be
like

the folks
on the hill ?

rob schreef op 29/06/05:
@neo

but first you must learn how to smile as you kill,
if you wanna be like the folks on the hill.

Kromopawiro. schreef op 1/07/05:
Mensen mensen wat een lol, de PvdA wil de z.g enge buren van de stad verbannen.

T.Nimwegen is er een voorstander van, laat ze maar beginnen bij haar partijgenoten en zichzelf.

Jullie moeten geen halve maatregelen treffen verstoppen jullie jezelf in een container, en laat jullie dan in de noordzee dumpen.

Als dat is gebeurt dan kunnen we gerust zeggen, dat we geen enge buren meer hebben.

Jullie van de PvdA daar in het ijspaleis geen een uitgezonderd moeten ze dumpen,jullie lopen de boel maar te verzieken .

De PvdAsiocalen is de naam vanaf heden,dus jullie horen ook tot de mensen die overlast bezorgen.

De desbetreffende mensen die z.g.overlast bij de buren veroorzaken, zijn misschien niet zo geschoold als jullie daar in het ijspaleis.

Jullie worden geacht het volk te dienen i.p.daarvan, zitten jullie de zaak maar naar de kloten te helpen.

Respect moet je verdienen ik persoonlijk, heb totaal geen respect voor jullie van de PvdAsiocalen daar in het ijspaleis.

Uit respect van mijn geloofsovertuiging en de wetboek van strafrecht, lopen jullie nog gezond rond op deze aardbol.

Wij omwonenden van alle drugsholen leven nu in een hel jullie, komen straks in de hel terecht!.

Men zegt: de goede gaan eerst weg dus jullie halen wel de 120, maar ik hoop van niet!.

Zo dat is eruit nu voel ik mezelf een beetje opgelucht, maar nog niet helemaal!.

Ik ben pas opgelucht als jullie van dePvdA daar in het ijspaleis niets meer voor het zeggen hebben ..

Burger schreef op 2/07/05:
Parnassia is net een aasgier, of eigenlijk erger nog. Die laten die bouwers zelfs op zaterdag doorwerken.
Zoveel werkers, al zo'n lange tijd, is buiten proporties. Lijkt wel een advocatenkantoor te worden, en wel een luxe.

Wat een macht en geldbesteding heeft Parnassia.

Joyce schreef op 2/07/05:
Woon 10 meter naast zoutkeetsingel. Ik heb hier 2 jaar geleden een huis gekocht met het idee dat ik hier als vrouw alleen redelijk rustig en veilig kan wonen. Ik ben dik tevreden met mijn huisje mar nu ben ik bang dat ik hem aan de straatstenen niet meer kwijt kan als ik hier een keer weg kan. Ik lig hier gewoon wakker van.....
LL schreef op 2/07/05:
Of je aan de waardevermindering van je huis niets kan doen moet nog maar eens blijken. Het is namelijk een aantasting van je recht als burger dat een klein aantal mensen wordt opgezadeld met buitenproportionele schade bij dit soort akties.

Als er een bestemmingsplanwijziging aan te pas komt is er zoiets als planschade. Niet ideaal want zelden de werkelijk geleden schade, maar in ieder geval iets.

Het wordt tijd dat er structureel een planschadetitel komt bij vestiging van dit soort voorzieningen - ongeacht of het bestemmingsplan nou zo vaag is dat het kan of niet. Of anders een verplichting dat de voorziening tijdelijk is, bijvoorbeeld maximaal 3 jaar. Dit principe wordt al gehanteerd bij de vestiging van asielzoekerscentra. Waarom niet bij dit soort voorzieningen?

Neo Talpa schreef op 2/07/05:
Joyce schreef " Ik lig hier gewoon wakker van ... "

Ach Joyce, je moet maar zo denken: door jouw opoffering kunnen anderen juist wl goed slapen.


Welke makelaar heeft je er trouwens ingeluisd?

Neo Talpa schreef op 2/07/05:
En dan die snoet van 'weerbaarheidsmannetje' Van Baalen eergisteren op de barbeknoei, voorafgaand aan 2 maanden zr instensief reces.

Interviewer: " En ... meneer Van Baalen, u gaat deze zee van tijd nu zeker gebruiken om De Kloof te dichten? "

Glunderend van schranderheid pareerde deze volksvertegenwoordiger de vraag.

" Ik ga lekker 2 maanden ... nks doen!! "

Bij fret Maxime Verhaagen van 't zelfde laken een pak.

En Boris Dittrich hield zijn antwoord in beraad.

" Z kunnen ... "


Neen, die Europese Unie ...


De komt er wel ...

LL schreef op 2/07/05:
Het is een kwestie van lange adem, maar ik denk dat er wel degelijk iets fundamenteel mis is in onze samenleving en dat moet worden opgelost. Als het moet tot de Europese rechtspraak aan toe. Maakt die wel gehakt van het Nederlandse gedoogbeleid. Want gedogen is prima, maar niet als het ten koste van de belastingbetalende burger gaat! Kwestie van wederkerigheid die hier over het hoofd wordt gezien door de Nederlandse overheid.

Neo Talpa schreef op 2/07/05:
LL schreef " Kwestie van wederkerigheid die hier over het hoofd wordt gezien door de Nederlandse overheid. "

Wederkerigheid is het juiste woord.

Een politieorganisatie die in nog geen 10 jaar verworden is tot een ploertige houwdegen van een arrogante, hooghartige, middeleeuws bevoogdende klasse s geen politie-organisatie.


Zij is dan slechts een hersenloos, meedogenloos, repressief instrument.

LL schreef op 2/07/05:
@Neo T

Nee hoor, wij als argeloooze Burgerd kunnen het prma vinden met Den Hermandad! Kwestie van Prath.

Ennh ... die wederkerigheid, dat gaan ze daar in t Ijspalijs nog wel n keh begrijph.


rob schreef op 3/07/05:
@joyce

Beste joyce,
jij hoeft je helemaal geen zorgen te maken bij jou komt een 9 tot 5 voorziening waar mensen die al afgekickt zijn,
zowel van alcohol,gokken en drugs,komen voor dagtherapie indivuele gesprekken en doktersbezoek.
als jij een baan hebt hoef je die mensen niet eens tegen te komen

LL schreef op 3/07/05:
@rob

Ja, dat hadden wij ook hier aan het Zieken: kleinschalige dagtherapie. Van lieverlee is er methadonverstrekking bij gekomen, want dan hoefden die arme mensen niet helemaal naar de Laan van Meerdervoort. En voor je het weet zit je met een spuitruimte. 7 dagen per week. Grootschalig want alleen zo economisch te exploiteren.

Parnassia doet gewoon waar ze zin in heeft, zonder overleg met de buren. En als ze over een jaar bedenken dat er aan de Zoutkeetsingel ook een gebruikersruimte moet komen dan drukken ze dat er ook wel even door.

Hoezo geen zorgen maken met zo'n buur? Joyce heeft groot gelijk als ze zich ernstige zorgen maakt.

Burger schreef op 3/07/05:
Beste Rob,
tilt niet zo gemakkelijk aan de gevoelens van Joyce.
LL geeft al aan hoe het kan lopen, maar daarnaast is de inbreuk die er op je gewone vertouwde omgeving wordt gedaan door de komst van een dergelijke ruimte erger dan jij je kan voorstellen.
sh

LL schreef op 3/07/05:
Of zou Rob het soms als ironische opmerking bedoeld hebben?
sh

hypo-teek-er schreef op 3/07/05:
Dat de gemeente Joyce en de rest van haar burgers volstrekt negeert is inmiddels wel duidelijk. Volgens mij zijn er wel degelijk grenzen aan wat de de gemeente mag vragen aan zijn burgers "voor de goede zaak" of het "stedelijk belang". Een aanzienlijke waardedaling van een huis is daarmee niet te verenigen. Dat is ook precies de reden dat azielzoekerscentra onder vrijstelling artikel 17 vallen want dat is maximaal 5 jaar en dan is van blijvende waardedaling geen sprake - is al vervelend genoeg maar in principe overbrugbaar. Een drugshol voor onbepaalde tijd levert wel een blijvende waardedaling op. Uiteindelijk is dat, naast het feit dat ze niet goed hebben nagedacht over de locaties van de drugsholen, het punt wat we moeten maken.
sh

Venneparker schreef op 3/07/05:
Dit stadsbestuur en Parnassia komen iets tekort in dit geheel nl. hersens.
sh
.
Annonymous schreef op 3/07/05:
Jongens, we moeten naast de keiharde realiteit ook op de been blijven met wat lol. Dat moet de onderlinge kracht en doorzettingsvermogen in tact houden, en waar het stadhuis hopelijk moedeloos van gaat worden een keer.

Burger schreef op 4/07/05:
Huizenbezitters zijn gigantisch benadeelt zonder dat ze de dames/heren hebben verzocht om harddrugs te gebruiken.
Junks hebben hun lol willen hebben zonder verantwoordelijksheidsgevoel, terwijl wij hiervoor moeten opdraaien met onze gelden waar wij voor werken.
Mooie, maar foute boel is dit!

kROMOPAWIRO. schreef op 6/07/05:
Burger als je alcoholist bent, dan ga je ook niet vragen waar het drank vandaan komt!

Wat intresseert de Junks nou of je huisbezitter bent of een huurder, het enige wat hem(haar)intressert is hoe gaat gaat hij(zij)scoren!

En als je gelegenheid.wordt geboden, dan ga die met beide handen grijpen.

Het is jou toch bekend dat de dader tijdelijk wordt gestraft, en de slachtoffer met zijn leed moet leren leven?

Als de kalf straks verdronken is, dan gaat Jut en Jol de put dempen!

En dan leef jij en andere huisbezitters nog lang en gelukkig, volgens een sprookje!

We kunnen de gemeente een vergunning vragen voor het opzetten van nis dichtbij een drugshol.

De drugshol wordt per dag bezocht door 100 tot150 man, dan kunnen ze in de winter in de nis komen om hun beurt te wachten.

Tegelijkertijd kunnen we gelijk daelen dan is er twee vliegen in een klap.

De Junks zitten lekker warm, en wij worden ook slapend rijk, dank zij Jetta Klijnsma.

kROMOPAWIRO. schreef op 6/07/05:
We zijn al 18 maanden in de greep van deze dwaling van J.Klijnsma, en Ton jij vraagt ons om netjes te blijven.

Het bloed wordt ons onder de nagel gehaald, het lukt ons niet altijd om netjes te blijven.

Wij kunnen geen dialoog met de Wethouder voeren, domweg worden onze grieven terzijde gelegd.

Haar besluiten werken als een rooielap voor mij persoonlijk,dat is voor mij moeilijk om te aanvaarden.

Helaas heb ik daar in het ijspaleis geen invloed, anders zou ik haar wel dwarsbomen en tot andere gedachten zien te brengen.

Een ding weet ik zo goed als zeker, iets wat je niet eerlijk heb verkregen blijft ook niet lang goed.

Daar hoop ik maar op, en wacht wat de toekomst zal brengen.

Burger schreef op 6/07/05:
Kromopawiro, heel mooi gechreven: "onze grieven worden domweg terzijde gelegd"

Is ongeveer het zelfde als wat meer mensen van Klijnsma hier vinden, nl:
ze luistert wel, maar ze hoort je niet.
ze kijkt je wel aan, maar ze ziet je niet.

Is een communicatiestrategie of stoornis van haar die veelal in haar voordeel werkt.
Want gerichte antwoorden op je vraag ontwijkt ze met een glimlach, waardoor je in de ban raakt van een vriendelijke, menselijke wethouder, ondertussen ben je je vraag vergeten, want ze beantwoordt het op een ander vlak of praat over een beetje ander onderwerp [haar stukje bewuste oneerlijkheid]. Door haar voorkomen kan je haar niet te hard aanpakken in het gesprek, en daar boekt ze winst mee.

Venneparkers wonen in een achterstandswijk, maar zijn zelf niet achterlijk, al maakt de wethouder de fout om dat te denken. Met Clingendealse bewoners zou ze gewoon anders communiceren, die kromme fout zou ze daar niet durven maken.

Neo Talpa schreef op 6/07/05:
Burger schreef " Is ongeveer het zelfde als wat meer mensen van Klijnsma hier vinden, nl:
ze luistert wel, maar ze hoort je niet.
ze kijkt je wel aan, maar ze ziet je niet. "


Als ik niet kijk
hb ik het net gezien
hb ik het net gezien
wist ik er nets van
kunnen ze mj niets maken
ds ik kijk niet ...

Als ik net praat
heb ik het net gezegd
heb ik het net gezegd
wist ik er nets van
kunnen ze mj niets maken
ds ik praat net ...

Hhhhmmm !

Politiek! Politiek!
ik bn er net
ik kn ze net
ik kijk niet
en ik zeg nets ...

Als ik nets lees
wt ik het net
wt ik het net
wst ik er nets van
kunnen ze mj nets maken
ds ik lees nets ...

Hhhhmmm !

Politiek! Politiek!
ik ben er net
ik ken ze net
Politiek! Politiek!
ik kijk net
en ik zg niets
ik kijk niet
en ik ze nets
ik praat net
en ik zeg nets ...!!

...

Als ik net luster
hr ik het net
hr ik het net
wist ik er nets van
kunnen ze mj niets maken
ds ik luister niet!

Hhhhmmm !

Politiek! Politiek!
ik ben er net
ik ken ze net
Politiek! Politiek!
ik kijk net
en ik zg niets
Politiek! Politiek!
ik bn er net
ik kn ze niet
Politiek! Politiek!
ik kijk net
en ik zeg nets
ik kijk niet
en ik zie niets
ik praat niet
en ik zeg niets
ik luister niet
ik hoor nets!!!

(Bram Vermeulen - "Politiek")

Burger schreef op 6/07/05:
Neo,

opnieuw ongelooflijk maar waar, je flikt het weer, je gevoel voor taal is helemaal top!

Neo schreef op 7/07/05:
Burger schreef " je gevoel voor taal is helemaal top! "

Dan heb je het nummer nog niet gehoord: als je dat hoort zie je in gedachten allerlei 'bekende' gezichten de revue passeren.

Maarre ... het is dus niet van mij, het is een nummer van Bram Vermeulen, de (wijlen) meer principile eenege wederhelft van Freek de Jonge.

Winnende Zieken schreef op 9/07/05:
Eerste winst binnen!
Harddrugsgebruikersruimte mag niet open in het weekend.
Zie Haagse Courant vandaag.


Felicitatie voor de Ziekenstrijders.
De Venneparkers zullen Parnassia ook een les leren.

Neo Talpa schreef op 9/07/05:
Winnende Zieken schreef " Harddrugsgebruikersruimte mag niet open in het weekend. "

En in hetzelfde bericht stond ook dat de juristen van de gemeente maandag direct aan de slag gaan (de vlag mag uit met zoveel daadkrachtige werklust) om - op kosten van de burger - een mogelijkheid te vinden de 24-uurs junkonomie alsnog nog zonder dralen de wijk in te spuiten.

Burger schreef op 10/07/05:
Neo,

Junkonomie is niet alleen toepasselijk bedacht, is gewoon de beste benaming voor dti gehele gegeven.

JUNKONOMIE.

Neo, bedankt.

Neo, maandag gaan ze al de slag, ze moeten ook iets belangrijks te doen hebben, maar wat ze met alle regelgeving, procedures en macht niet kunnen wegwerken is de grote afkeer voor Junkonomie.

LL schreef op 10/07/05:
Morgenochtend moeten ze heeel hard aan de slag. Ik heb de uitspraak gezien en die laat weinig mogelijkheden tot juridisch gerotzooi zoals tot nu toe vertoond.

Vermoeden schreef op 12/07/05:
Er zijn nog wel enkele genteresseerden die naar de "Te Koop" woningen in en om de Vennepark komen kijken en voor een lage prijs wel belangstelling hebben.
Opvallend is dat bij iedere serieuze kandidaat-koper de hypotheekverstrekking geen doorgang vindt.
Het vermoeden bestaat dat de hypotheekverstekkers geen vertrouwen hebben in het feit dat de woningen hun waarde behouden tot het hypotheekbedrag.
In economisch mindere tijden, ook qua banengarantie en dan om de hoek een drugspand, ja, waarom zou de bank te makkelijk zo'n risico- hypotheek verstrekken?
Is slechts een vermoeden.

Annonymous schreef op 13/07/05:
Huizenbezitters, hou vol. [Nog] niet verkopen, zeker niet tegen zulke lage prijzen dat je geld moet bijleggen.
Junkieshol is voor korte duur.
Parnassia zal merken wie het hier voor het zeggen heeft!

Django. schreef op 14/07/05:
We moeten ons bij de kamer van koophandel laten registreren als Daelers, dan zijn we ook legaal bezig.

Hiermee snijdt het mes aan twee kanten, no problem at all.

Annonymous schreef op 17/07/05:
Wie nou een huis koopt aan de Van der Vennepark ,wordt zijn levenslang lang gepijpt door de Burgemeester of de Wethouder vn den haag.

Django. schreef op 18/07/05:
Dat lijkt me heerlijk, en hopelijk zonder kunstgebit want dat lijkt me bijzonder hinderlijk om eerlijk te zijn.

Annonymous schreef op 18/07/05:
Nou een gratis beurt is nooit weg, waar en waneer kan ik me aanmelden?

Verneuqte burger schreef op 18/07/05:
Hoe wanhopig moet je zijn om sex met die 2 te willen ?

Django schreef op 18/07/05:
Niet om het Sex specifiek, maar om je frustratie te uitten bedrijf je sex met die twee.

Neo Talpa schreef op 18/07/05:
Django schreef " maar om je frustratie te uitten bedrijf je sex met die twee. "

Je beschrijft de zieleroerselen van een verkrachter.


" I rape - therefore I am. "

" To rape or not to rape - that's beast within. "


Niet dat ik het niet met je eens ben, hoh. Maar het zijn eerder pooiers dan verkrachters, want ze laten anderen het vuile werk voor hen opknappen.


" Laatste pn! Latste pn!!

Blijven bellh, burgerd, bljfe bllh ... !! "

Annonymous schreef op 20/07/05:
Waar is Drugshol gebleven?

Vennebewoners schreef op 20/07/05:
In de Haagse Courant van gisteren stond eeen uitgebreid verhaal over het Zieken.

Het artikel is een gesponserd verhaal, indirect via Klijnsma.
De lezer die even doordenkt begrijpt dat enkel een onnozele kan spreken over geen overlast op basis van de nu nog 5 junks ter plekke.

Voorbarige conclusie die geen indruk maakt op Venneparkers.
Het Zieken zou als testcase dienen voor het Vennepark. Pas als er ervaring is opgedaan met het verstrekken van 90 pasjes [nu blijkt dat er geen pasjes worden verstekt, terwijl Klijnmsma zo haar mond vol van had!] bij het Zieken kunnen wij spreken over een echte testcase zoals letterlijk afgesproken was in het bijzijn van de burgemeester en de hele gemeenteraad.

Klijnsma, wij zijn geen Ziekenstrijders!
Wij zijn anders en vreten u en uw junks desnoods met huid en haar op als u doelbewust onze buurt verloedert en of een politiestaatje maakt hier!

Uw zgn draagvlak is een pure leugen, en leugens zijn geen goede basis om respect en vertrouwen te winnen voor een drugshol.

Onze boodschap aan u is tijdens uw vakantieperiode: elke slok dat u drinkt, proeft u de haat van de Venneparkers in uw vloeistof.
Indien u weer een rustig leven wil lijden, moet u eerst uw verantwoordelijkheid nemen en ons onze rust terug geven.

Loes schreef op 20/07/05:
De bouwvakkers zijn met vakantie, maar van de drugshol nog niet.

Ze moeten doorwerken om het Paleis van Klijnsma (DRUGSHOL) af te maken voor de mensen van de toekomst.

Ed schreef op 20/07/05:
Gem.organiseert op 12 sept. 2005 de Dag van de Haagse integratie: een staat van de stad.

Voorbeelden die bezocht kunnen worden : stadsboerderij Laak, wijkwandeling door Transvaal en niet te vergeten de DRUGSHOL in de Vennestraat no 85.

Venneparkers schreef op 21/07/05:
Ed,
hoe kom jij aan die informatie dat Drugshol ook bezocht mag worden?
Is het een showroom of is het een promotietourtje over het stimuleren van harddrugsgebruik? Is het iets om trots op te zijn? Geen wonder dat er nog steeds met man en macht aan gewerkt wordt om het zo representatief mogelijk te maken, pronkstukje van Klijnsma die na alle tegenwerking haar macht ten toon wil spreiden. Voor hoe lang?
Soms lijkt het wel of er een paar kabeltjes los zijn in de koppen van die bestuurders.

Wie kan verklaren waarom het zo noodzakelijk is om reeds 5 dikke maanden veel bouwvakkers te laten werken in de Vennestr. 85, terwijl het Zieken zo klaar was?
Vennestr. 85 was niet in een slechte staat {afgezien van de ingslagen ruiten}, aangezien nog enkele jaren terug er een politiebureau in gevestigd was.

Ra, ra wat doet Klijnsma? Of ze heeft teveel geld om te besteden voor Drugshol, of het is toch machtsvertoon. Dat een junk een schone naald moet krijgen en een koffie, betekent niet dat hij zich in een luxe ruimte hoeft te bevinden, terwijl anderzijds er bezuinigd moet worden op buurthuizen.

Django. . schreef op 22/07/05:
Venneparkers vroeg zich af of de Vennestraat 85 een showroom is:wel het antwoordt hierop is heel simpel.

Voor ons als omwonenden, had dit mooie gebouw een andere bestemming moeten krijgen.

Maar J.Klijnsma en de Burgemeester vinden van niet, zo is het gebouw voor miljoenen van onze belasting centen gerenoveerd.(DRUGSHOL)

In nederland mag je geen weed telen maar je mag het gebruiken,en als je heroine wilt gebruiken wordt je nog gestimuleerd ook!

Hoezo gestimiuleerd vraag je je af,nou het antwoordt is heel simpel:dan wordt er een gebruikersruimte voor je neergezet door overheid.

Om een lang verhaal kort te maken, kosten noch moeite wordt er gespaard door J.Klijnsma.

Wat moeten de z.g. nieuwe Nederlanders langs een kinderboerdeij gaan,of hebben ze nooit een beest in hun leven gezien?

Dat ze deze mensen in de wijk Laak heen brengen kan ik me goed indenken,want daar staat ook de Sociale dienst waar ze hun geld kunnen ophalen voor hun levens onderhoud op onze kosten.

Leer deze nieuwe z.g.Nederlanders normen en waarden,zoals:geen vuil op straat gooien wanneer het hun uitkomt.

In de winkel je beurt leren wachten en niet voordringen en schreeuwen,en vooral het Nederlandse taal eigen maken.

En als je in een land woond dan gelden de regels van het land,last zag ik op de TV een mw:zeggen
als mijn dochter 13 jaar wordt, mag zij niet meer naar school gaan.

Toen zei de inspecteur van ondewijs dat ze tot 16 jaar leerplichtig is,hierop antwoorde deze mw:het volgende:

"Jullie hebben jullie wetten, ik de mijne"

Nou sorry hoor, maar deze mw:lapt de regels duidelijk aan haar >>>>> vind ik.

Er komen hier jaarlijks zoveel vreemdelingen bij als nwe nederlanders,maar onze eigen schoolverlaters kunnen amper werk vinden.

En zo stapeld onze werkloosheid zich op, jaar in jaar uit!

En dat ze vooral respect moeten hebben voor adermans cultuur, zonder dat ze de zijne verliezen.

hypo-teek-er schreef op 22/07/05:
Vennebewoners schreef op 20/07/05:
In de Haagse Courant van gisteren stond eeen uitgebreid verhaal over het Zieken.

Ik heb het bericht in de krant gemist en LL is nog even afwezig. Ik kon ook (nog?) niks vinden op website van de Haagsche Courant. Heeft iemand nog een kopie beschikbaar? (LL thuis bellen .. dan krijg je mij). Ik ben wel benieuwd hoe Klijnsma c.s. de waarheid verdraaien want de realiteit is dat ze nu niet 's-weekends open mogen en straks als we met ze klaar zijn helemaal niet.

Mooie testcase voor Vennepark toch ????

Ton Mertens schreef op 22/07/05:
Die PVdA de waarheid verdraaien?
Die Partij?
Dat doet ie anders nooit hoor!

Django. . schreef op 22/07/05:
Vennebewoners schreef op 21/07 het volgende:

Wij zijn anders en vreten u en uw junks desnoods met haar en huid op,als u doelbewust onze buurt verloederten of een politiestaat van maakt.

Ik zeg op mijn beurt we zijn niet anders wij reageren anders, dan de mensen van Zieken.

Het drugshol aan de v/d Vennestraat is tot stand gekomen, door een heleboel leugens( bedrog )van Deetman en Klijnsma.

Het drugshol is nog niet gereed, maar nu al bespeur ik dat de buurt al naar de knoppen is mede dank zij deze twee dwazen van bestuurders.

De ene kan beter liegen en bedriegen dan de andere, eigenlijk moeten deze twee lieden opgehangen worden op een drukke plein.

Ik persoonlijk heb totaal geen respect voor deze twee dwazen,het liefst zie ik ze liever vandaag dan morgen vertrekken.

Als er geen draagvlak is gaat het niet door, werd er toen gezegt door de Burgemeester.

Toen dacht ik nou, dat is nou een ferme taal wat de Burgemeester(vent) daar bezigd.

Achteraf was het maar een loze kreet van een viswijf die bezopen is, en die zomaar brabbeld.

Jetta neem maar je M.E.mee,als je straks je geliefde drugspaleis die bij ons niet welkom is komt openen.

Want we zullen niet aarzelen om jullie dwars te zitten.

lAATSTE NIEUWS!!! schreef op 23/07/05:
De 3 dure camera's van
VENNEDRUGSHOL ZIJN VERWIJDERD.

VOLGENS INSIDE INFORMATION KOMT ER EEN POLITEPOST, HUISJE TEGENOVER DRUGSHOL MET DAARIN 1 MAAL 24 UUR 2 AGENTEN.
3 PLOEGEN, BETEKENT 6 AGENTEN PER ETMAAL.

reden waarom?
De Macht van Deetman en Klijnsma willen Venneparkers de mond snoeren.
Nog een reden?
JA, EEN DRUGSHOL PERSEN DOOR ONZE STROT!!!

Neo Talpa schreef op 23/07/05:
Ed schreef " Gem.organiseert op 12 sept. 2005 de Dag van de Haagse integratie: een staat van de stad. "

Ze kunnen beter de Dag van de 'Heugsche Peuneutreutie' organiseren: of hoe bestuurders burgers naaien.

Misschien dat er ergens nog een EU-richtlijn 'burgerds vernEUken' op 'n plank voorhanden pasklaar ligt, qua maatwerk.

En die dan aan Ries Smits overhandigen om hem de mate van 'Veurkeude Leuchtverveulung' te leuten hineuneunterpreuteuren, queu 'De EU eus EU-nrm!'


" Meur neu euven neut ..... "

Burger schreef op 24/07/05:
Een junkshol open je met het doel de overlast in de omgeving te beperken, en een junkshol open je op verzoek van bewoners die overlast ervaren.
Geen van beide doet zich in onze omgeving voor, erger nog, de cameratoezicht van de afgelopen 2 maanden heeft bewezen, dat er gn junkies hier zijn, lopen en dus er totaal geen sprake is van drugsoverlast in welke vorm dan ook.

En toch, met alle machtsvertoon, aangezien de prestige van wethouder Klijnsma hier mee gemoeid is, moeten en zullen ze koste wat kost het volk wijzen waar de macht is.
Wij worden verplicht het te accepteren, desnoods met 6 man agent op een dag en nacht.
En dat allemaal ten gunste van een concentratie junks voor een speelplein.
De gedupeerden worden met tegenzin genaaid, zeg maar gerust ze worden door Klijnsma en Deetman verkracht op een pijnlijke en smerige wijze!

Neo Talpa schreef op 24/07/05:
Burger schreef " En toch, met alle machtsvertoon, aangezien de prestige van wethouder Klijnsma hier mee gemoeid is, moeten en zullen ze koste wat kost het volk wijzen waar de macht is. "

Dat komt omdat er elders inmiddels weer Grotere Belangen spelen, qua Het Lint en Follow the Money. Dus schuiven de Masterplan Playerds de Verelendung weer een stukkie door. N mre M..R.: 'het' is gewoon 'n gevalletje 'Balletje Balletje' ...

Beste Burger, het effect komt niet van het Waterbed: het zijn de tentakels van 't Waterhead, het Alziend WaterOog. To be more precise: je krijgt een IJsco uit de bevroren WaterKeet. (met de groeten van ....)

Je krijgt een zoethoudertje. En als je 'm aanpakt - dan krijg je vanzelf wel 't zuur. Dan heb je beiden, zoals onze premier dat zo mooi stelt: het is het zoet - n het is het zuur.

Maar je weet wat mamma en pappa altijd zeiden: gn snoepjes aanpakken van vreemde meneren. Ook al zeggen ze je te kennen. Of zien ze er vertrouwenwekkend uit. Want de Dubbele Pet past namelijk vle agenda's ...

Neem maar een paar aandeeltjes Amstelland: dat heft jouw hefboomeffect vanzelf wel weer een beetje op, qua Januskop.Tiptoe to the window, by the window that is where I'll be
Come tiptoe through the tulips with me!
Tiptoe from your pillow, to the shadow of a willow tree
And tiptoe through the tulips with me!
Knee deep in flowers will stray, we'll keep the showers away.

And if I kiss you in the garden, in the moonlight, will you pardon me?


Come tiptoe through the tulips with me!

Django. . schreef op 25/07/05:
Kosten noch moeite wordt gespaard om de gebruikersruimte (Drugshol)en de junks te beschermen.

De agenten die hier straks de wacht moeten houden, zullen wel blij zijn om de hele dag die mongolen te moeten observeren.

Weer een paar tonnen naar de klote geholpen, om de lievelingetjes van Klijnsma in de smiezen te moeten houden.( hoezo geld over de balk gooien?)

Maar ach de belasting betalers zijn er toch, wat maakt dat nou uit!

Vennebewoners schreef op 26/07/05:
Meerdere bewoners willen hun huizen te koop zetten, maar vrezen dat het niet verkocht kan worden. De twijfel zit er goed in, zeg maar de wanhoop zit er diep in.

Is letterlijk klote waarin we zijn beland.
Okay, de ziekte k is erger, maar spanningen zoals wij nu ervaren zijn ook niet goed.
De voorspelling hier is dat al die opgekropte spanningen hun uitwerkingen hebben zodra de junks komen, en die onnozele gezichten van Parnassia's medewerkers ....

Feit is dat het uit de hand gaat lopen, althans is wat de meesten hier beweren.
Vroeg of laat.
Ze zeggen: "je kan er op wachten"

Nu nog lijkt dit een loze dreigement, niemand die de moeite neemt om deze waarschuwingen serieus te nemen. Nim %t betreft Venne.

rob schreef op 26/07/05:
@neo
complimenten
dat jij tiny tim kan citeren

Neo Talpa schreef op 27/07/05:
rob schreef " @neo complimenten
dat jij tiny tim kan citeren "

Niet zo moeilijk hoor. Het is knap dat jij het herknt!


Je hebt brille.

Shirley Marapin schreef op 30/07/05:
Hoezo moet de huizenkoper op z'n zaak letten?
Die macht is ons ontnomen door de vestiging van een drugshol.

Machtmisbruik duurt nooit lang.
Gedupeerden zegevieren uiteindelijk, let maar op!

De kracht van de Venneparkers zit in hun VERZET, en dat komt dit genadeloze stadsbestuur vroeg of laat duur te staan.
Volgens bewoners is de kans op excalatie na opening dagelijks aanwezig, de wethouder mag haar hart vasthouden en dan nog proberen met een gerust hart te gaan slapen en haar geweten te sussen.

groet,

Neo Talpa schreef op 30/07/05:
Shirley Marapin schreef " Machtmisbruik duurt nooit lang. "

Shirley, daar komt eind dit jaar een oplossing voor: het HIS-systeem.

Zie mij posting op 28 juli j.l. in de draad over Raad van State zet Haagse PvdA in zijn hemd

Het HIS-systeem is in eerste instantie voor huurders bedoeld, omdat die met de ernstigste overlast - en terreur - te maken hebben, maar het BIS-systeem (Burger Informatie Systeem) is niet meer dan een uitgebreidde variant daarop.

Je zou in HIS dus al je klachten kwijt kunnen. Ik zal eens kijken of het HIS daarop aangepast kan worden voor bijdragen door huiseigenaars.

Zie verder mijn bijdrage(27 juli) elders (Er komt - IJspaleis noch weder dienende - voor het eind van dit jaar een algemene, publieke klachtendienst hier op internet) over het 'HIS - BIS - VIS - MIS'-systeem.

Neo Talpa schreef op 30/07/05:
Junken die huurder zijn maar zich als junk gedragen. Zouden junken zich als huurder gedragen dan was er geen vuiltje aan de lucht geweest. En dat is waar de burger zich de afgelopen 10 jaar in vergist heeft - en waar de corporaties (n het politiekorps Haaglanden) misbruik van hebben gemaakt - door anderen te behandelen zoals ze zelf behandeld zouden willen worden. Dit is waar burgerschap om zeep is geholpen. En het heeft de corporaties geen windeieren gelegd: er staat keihard 35 miljard aan oude Hollandse guldens vast op hun bankrekening. Qua keihard daadkrachtige 'sociale taak'. Als je keihard begrijpt wat ik bedoel ...

Geen slechte winst na 10 jaar keihard katvanger spelen, toch?

Wat het 't politiekorps Haaglanden heeft opgeleverd weet ik niet - over die gegevens beschikt Wim Deetman en zelfs Sander Dekker (VVD) krijgt die niet losgepulkt - dus dat is slechts 'gis'sen.

Vandaar ook het GIS: dan kan iedere boerelul - met iedere schoenmaat (geintje Ton) - in n oogopslag zien waar de strontkarrrenbrigade van de eerwaarde burgervader n weer heeft toegeslagen: mt een TIE-meline n als animatie, zodat je de isobaren van de strontgolven van de stedelijke Hofstad-peristaltiek omhoog en omlaag kan zien deinen. Dan weet je precies of je als 'strontvolk' behandeld wordt of niet.

En dat dan gekoppeld aan de Janus-koppen - met naam en toenaam (Jeepee: " Let's name and shme!! ") - van de Jackhals & Hide Club van het lokale wijkbureau.

Kijk, dat je op je kop gescheten wordt, dat kan gebeuren. Maar het zou een goed iets zijn als je zou weten waar die schijt toch steeds vandaan komt, vind je niet? We leven toch niet in een beerput? Of wel soms?

En wat dat 'naming & shaming' betreft: pls natuurlijk de namen (n beroeps-trackrecord) van de jongens die heel hard hun strnt- en strntbest doen in het liberale middenveld, qua VROM minister Dekker 's 2008.


Maar dat spreekt voor zich ...

DE BOMBER schreef op 30/07/05:
Shirley Marapin..."Volgens bewoners is de kans op excalatie na opening dagelijks aanwezig, de wethouder mag haar hart vasthouden en dan nog proberen met een gerust hart te gaan slapen en haar geweten te sussen. "

De Wethoudster en haar drugshol vliegt de lucht in
en slapen we met zen allen met een gerust hart.

Varkenspest en haar stal moet met de grond afgebrand worden zodat het zich niet kan verspreiden dat schrijft ons wet voor en dus is een ieder gerechtigd om het onkruid te verdelgen!

Shirley Marapin schreef op 31/07/05:
Beste Neo,
Mijn bewondering heb je.

Neo Talpa schreef op 31/07/05:
Shirley Marapin schreef " Beste Neo, Mijn bewondering heb je. "

Dank je, maar daar doe ik het niet voor.

Waar het mij om gaat is om de overlast, de tirannie, de terreur, de intimidatie en het geweld terug te dringen. Iets waar de burger de afgelopen 10 jaar steevast een beroep voor op de overheid heeft gedaan. De overheid kan niet stellen dat zij het geweldsmonopolie heeft maar dan onder het mom van 'afstand tot de burger nemen' (marktwerking, zelf-'deux ex machina'-redzaamheid) dat monopolie dan maar in handen te laten glijden van sociaal terroristen (ASBOs) en van corporaties die die sociale terreur juist als breekijzer, als slpkogel gebruiken. Terwijl het lokaal wijkbureau der politie er dan ook nog even snel een 'politiekeurmerk' overheen plakt. Corporaties en politie-organisaties die door de burger als tw verschillende organisaties worden gezien - zoals het hoort - maar die in praktijk al jaren plots (steeds inniger) met elkaar versmolten blijken te zijn. Ondanks de tekorten bij het korps en in weerwil van formele functiescheiding, van organisatorische integriteit: van onafhankelijkheid. De overheid kan niet n haar handen in onschuld wassen - " wij hebben geen bevoegdheid " - maar dan tevens na jaren en jaren van ellende de burger plots wl om de helpende hand vragen, dat hij toch " voorl mot bellh " mocht de burger een unheimisch figuur, 'een Mohammad B. in djellaba met een vuile bom onder zijn arm' langs de lokaal verduisterde schuifpui zien schuiven. In 'achterstandswijken' streep 'aandachtswijken' waar de afgelopen 10 jaar plots tch alles mocht. Of, zoals wethouder Stolte dat vorig jaar among friends zo fijngevoelig formuleerde: " Zo willen die mensen leven ". Neen, Wilbert, zo willen de mensen nt leven. Nog voor geen dzend stadsspelden.

Corporaties streep politie knnen geen sociale terreurcellen (door)plaatsen en dan maar roepen dat de burger 'zelfredzaam' is.

Daarmee brandt je burgers f.

Wonen s geen contactsport. Het s geen gelul in de ruimte. Het s geen 'we zien wel waar het schip strandt'. Het s geen survival of the fittest. Het s geen sanctieloos Walhalla voor anti-socialen, asocialen, criminelen, dealers, pimps, duistere types, dieven, borderline adepten, Savanna-moedertjes, Savanna-hoedertjes, Savanna-loedertjes, pooers, hoeren, onaangepasten, normelozen, bandelozen, reddelozen, redelozen, lavelozen, zedelozen.

Grnzelozen.

Als je als overheid de stad lt uitwonen - en je vind dat 'normaal' ('zo willen de mensen wonen') kom dan ook niet om steun vragen als jij zelf als overheid een probleem op je weg vindt. Want dan zou het wel eens heel goed kunnen dat de geteisterde bewoners de geteisterde overheid dan k maar 'normaal' vinden.

Je mag als overheid dan wel afstand willen nemen tot je burger, maar bepaalde zaken zijn nt 'onderhandelbaar', 'verhandelbaar', continue opnieuw 'bespreekbaar'. Met een psychopaat kn je niet onderhandelen, hoezeer ook minister Donner 'mediation' in de markt wil zetten. Je kn niet steeds opnieuw het wiel uitvinden. Doe je dat wl, kijk dan niet raar op dat er dan 'zelfredzame' burgers zijn die dan 'n spaak in dat Nieuwe Wiel steken.

Het is zoals premier Balkenende zei, het is van tween n: samen uit - n samen thuis.

En net Living Apart Together.


Zo zijn we niet getrouwd.

Toch?

Shirley Marapin schreef op 31/07/05:
Neo, ik begrijp je.
Onze stad is gebaat bij personen zoals jou, die durven indringende zaken zo aan de kaak te stellen. Jou verstand en diepgang mis ik bij om te beginnen dit stadsbestuur. En inderdaad door hun achteloze optreden en besturen branden ze zelfs goedwillige burgers af.

En toch Neo, niets nieuws onder de zon, er is een oud Chinees spreekwoord dat zegt:
Wie de ezel uithangt, hoeft zich niet te verbazen dat hij iedereen op zijn rug krijgt!
Naar mijn smaak moet ons stadsbestuur zich vaker afvragen of ze niet de ezel uithangt.
En vervolgens probeer je Donner wakker te schudden zodat hij met beide benen op de grond komt te staan, wat hij denkt en hoopt is wat anders dan de realiteit.

Neo, zou je je bovenstaande wijze woorden niet uitprinten en posten voor Burgemeester Deetman?

groet,

LL schreef op 31/07/05:
Neo Talpa schreef:
"Doe je dat wl, kijk dan niet raar op dat er dan 'zelfredzame' burgers zijn die dan 'n spaak in dat Nieuwe Wiel steken."

Dat is dan ook precies wat ze doen Smile.

Neo Talpa schreef op 1/08/05:
Shirley Marapin schreef " Neo, zou je je bovenstaande wijze woorden niet uitprinten en posten voor Burgemeester Deetman? "

Zolang de schaarste aan woningen hoger is dan de behoefte aan veiligheid zal dat niet gebeuren. Of, zoals de Nederlandse Spoorwegen afgelopen week stelden in 't kader van het Vervoersinfarct Randstad: " We gaan de prize diversitphusceren !! "

Bovendien heeft Deet Deetechelon, dus mijn posting ligt op dit moment waarschijnlijk al op z'n nachtkassie te blipblippen.

Gedupeerde. schreef op 4/08/05:
Mijn huis staat al een tijdje te koop, maar krijgt geen enkele reactie van aspirant kopers.

Ik wil gewoon weg uit deze buurt die door de komst van de drugshol, helemaal naar de kloten is geholpen..

Als God en de politie niet bestond, zou ik al te graag deze 2 figuren met genoegen willen aftuigen.(misschien worden ze wijs)

Mede dank zij deze 2 kankergezwellen zitten we in de shit, maar geloof me nou maar, de tij zal in de toekomst zeker keren!
e maar 10 bolletjes van 0.1 gram per dag voor 65 euro)

Kromopawiro. schreef op 4/08/05:
Nou voor 50 euro per bolletje wil ook gaan dealen, of moet ik me daarvoor eerst inschrijven bij de KvK.

Ton gaarne info als je het weet,even een rekensommetje: 90x50 is 4500 eurie,s per dag, en dat drie jaar volhouden dan ben ik al binnen.

Het lijk0k Pk`NkPktje, ik ga hierover thuis met mijn vrouw brainstormen.

Tijger schreef op 5/08/05:
Dan is het gesneden..prijs is 12,50e

Tijger schreef op 6/08/05:
Tom poes, die dingens zijn de lucht in gevlogen.
Gisteren 12,50 nu is het al 13,00e.

Echt ongesneden is 20e uit columbia maar het hangt vanaf wat de kwaliteit is net als wijn. Uit de azie,s is het ietsje minder.

Kromopawiro. schreef op 6/08/05:
iedereen weet precies hoveel een 0,1 gram kost behalve ik,het wordt nu eens tijd dat ik bij jullie in de leer komt.

Tijger schreef op 6/08/05:
Kromo ook jou moet ik leren kennen, zullen we ook op een hoekie afspreken?

Verneuqte burger schreef op 6/08/05:
Tijger is wel erg gebrand op afspraken.
Verlengstuk van de AIVD of Deetmans intelligence ?

Tijger schreef op 6/08/05:
Verneuqte burger, ook jou moet ik kennen.
Noem je corner ennn zonder camera.

Kromopawiro. schreef op 6/08/05:
Verneugte burger schreef dat Tijger erg gebrand is op afspraken.

Het viel me inderdaad ook al op, eerst wilde hij
Neo Talpa zien, en met mij een afspraak maken!

Het is en blijft een Tijger he, altijd op jacht.

Verneuqte burger schreef op 6/08/05:
Zoiets als die onzichtbare poema op de Veluwe.

Verneuqte burger schreef op 6/08/05:
Enne voorzichtig uit de tramtunnel lopen, geen dikke jas aan hebben en niet rennen of struikelen, want tijger heeft zijn opleiding bij MI5 gehad en dat voorpelt niet veel goeds.

Kromopawiro. schreef op 6/08/05:
Nou als Tijger zijn opleiding bij M15 heeft gehad, dan zit ik niet slecht!.

Ik zat namelijk bij ........ in Is....l en die worden beter opgeleid dan de M15 van groot Br........e.

Tijger schreef op 6/08/05:
@Verneuqte Burger..Lijkt mij een goed idee in die tunnel, neem Kromopawiro en Neo Talpa mee. Ik neem wat grammetjes mee om de geesten de tongen los te laten geraken.

Zakazaka . schreef op 7/08/05:
Ik ben niet uitgenondigd, maar voel me al kekker met al die bolletjes.

Neo Talpa schreef op 7/08/05:
Verneuqte burger schreef " Zoiets als die onzichtbare poema op de Veluwe. "

Meer een Tasmaanse.


Ton Mertens schreef op 7/08/05:
Ik heb al 2 maal geprobeerd Drugshol terug te zetten op de oude wijze, maar dat lukt niet (meer)
Je zou een mailtje kunnen sturen naar;

redactie@denhaag.org

Neo Talpa schreef op 8/08/05:
Django.. schreef " kan drugshol niet vinden "

Hoppa Drugschol

LL schreef op 8/08/05:
Wellicht is het Drugshol-draadje weer te lang geworden? Tijd voor een nieuwe lijkt me.

Annonymous schreef op 8/08/05:
Waar is drugshol verdwenen? Waar is de leider van digitaal zet het snel terug meneer

Zakazaka schreef op 9/08/05:
Wat, kijk dat bedoel ik nou, we worden weer genaaid.(Drugshol)

Waarom hebben ze de SITE, weer verwijderd?.(Drugshol)

Het wordt nu de hoogste tijd dat we deze lieden weer gaan gaan naaien, maar wel op een beestachtige manier.

Sokosoko schreef op 10/08/05:
Zakazaka, je hebt gelijk.

ki schreef op 12/08/05:
hmm

Ki schreef op 12/08/05:
Hoe staat het met de gedupeerden die door de gemeentelijke wanbeleid hun huisprijs naar beneden zien donderen?

Ki schreef op 12/08/05:
Is er een wet om de gemeente of een ander instantie aansprakelijk te stellen voor geleden verlies?

Kromopawiro. schreef op 12/08/05:
Ik mis mijn vriend Neo Talpa met zijn overduidelijke bijdrage op de site, het is geen geslijm maar Neo je was de beste van ons allemaal.

Kromopawiro. schreef op 12/08/05:
Hallo Ki:dat wet bestaat wel maar intussen, heeft Jetta en de burgemeester dit al ingedekt.

Je kan je je beroepen op plan schade, maar ze zijn zo slim om de wet even heel gauw te wijzigen.

Als wij eerder inzage konden krijgen van de bestemmingsplan, had nooit iemand hier in de buurt een huis gekocht.

LL schreef op 12/08/05:
@Ton

Als het voorstel van Dekker wet wordt dan is de interpretatie aan de juristen maar de wet een feit. De enige mogelijkheid is dan om deze wet te teotsen aan andere wetgeving (of het daar niet mee in strijd is). En dat is een lastige -en in ieder geval langdurige- zaak.

LL schreef op 12/08/05:
Ook de RvS gaat over de interpretatie van de wet en niet de wet als zodanig. Maar je hebt gelijk, als het een fragante schending van andere (grond)rechten is zouden ze wellicht een gunstige uitspraak kunnen doen. Maar dan betreft het waarschijnlijk een uitspraak in een individueel geval, die niet zo maar naar andere zaken over te hevelen is.

Maar goed, wij als omwonenden aan het Zieken zullen er met de gemeente nog wel een robbertje over gaan vechten, verwacht ik.

Overigens snap ik niet dat Dekker een wet aan probeert te nemen over zo'n non-probleem. Er worden weliswaar veel verzoeken om planschade ingediend, maar volgens mij ligt het aantal toekenningen van (significante) planschade eerder in de <5% dan bij de >80%. Dus waar hebben we het nou helemaal over? Indekken omdat ze verwacht dat door onbehoorlijk bestuur in de toekomst vaker schadevergoedingen kunnen worden afgedwongen?

hypo-teek-er schreef op 12/08/05:
Questions, questions:

1 Is het een drempel of een een aftrek??
Drempel kan ik me iets bij voorstellen. Als de planschade bijvoorbeeld minder dan 1000 euro is dan wordt het systeem overbelast als je daar ook al mee aan komt.

2 Gaat het om een bedrag of om een percentage??
Percentage lijkt me volstrekt onredelijk - als je zo dom bent geweest om een duur huis te kopen mag je blijkbaar extra geplukt worden (in absolute euros). Stel dat je een paar ton euro planschade lijdt dan ben je meteen tienduizend euro armer.

Overigens zou ik bij de vaststelling van het schadebedrag meteen correcties verwachten die de hele wet weer teniet doen dus het levert vrijwel niets op.

Stekel . V schreef op 14/08/05:
Nog iets onder de zon boys?

Burger schreef op 15/08/05:
De volgende huizenkoper in de direkte nabijheid van VENNEDRUGSHOL is ook al bezweken onder de grote druk van WEGWEZEN OF BLIJVEN EN AFWACHTEN.

De spanning en vrees tussen man, vrouw en kinderen heeft hen de knoop doen doorhakken, de makelaar komt de verkoopborden plaatsen, en de eigenaar gaat op een bijna bodemvraagprijs zitten.
Om zo snel mogelijk maar weg te kunnen, alvorens straks door de verwachte verloedering de huizen helemaal onverkoopbaar worden.
Alhoewel de eigenaar beseft en heeft gemerkt dat de nu reeds langere tijd te verkopen huizen hier helaas niet meer verkocht worden.
Het zweet breekt de mensen uit. Als er schoolkinderen zijn in het gezin, en werkende ouders, is de veiligheid prioriteit.
Andere eigenaren wikken en wegen, denken dat Vennedrugshol geen lang leven heeft, en dat ze erna weer rustig verder kunnen leven hier. En toch hangt boven elk bed hier de grote vraagteken s'nachts met: nu verkopen of nog niet?
Huizeneigenaren horen ook van de makelaars dat de prijzen zeer mede onderhevig aan de direkte omgeving.

Ondertussen slaapt de schone slaapster Jetta klijnsma met gewetenswroeging, want dit ontgaat haar niet.

br..d schreef op 16/08/05:
die klote jonkieshol de lucht in blazen, eind goed al goed.

Kromopawiro. schreef op 16/08/05:
Burger schreef: ondertussen slaapt de schoneslaapster Jetta Klijnsma met gewetenswroeging, want dit ongaat haar niet.

Wel Burger: ik weet dat je niet dom bent, maar in dit geval heb je het mooi mis.

De duivel heeft geen geweten, oke dan je hebt het heel gauw gesnapt.

Als dit stuk verdriet een gewetens had, dan had ze eerst heel diep doorgedacht dat een drugshol niet midden in een woonwijk moet komen.(enz enz)

Die tuinkabouter genaamd Deetje die is gewoon een ja knikker, tenminste voot Jetta en niet voor de gedupeerde burgers.

En dan heb je Belgische kabouter ook nog,die is op het ogenblik helemaal verwaard.

Ach mensen kinderen waar zijn we mee bezig, we moeten deze lieden niet plagen daar worden ze niet voor betaald.

En die Jetta moeten we helemaal ontzien, want ze is ook nog geestelijk gestoord vind ik.

Dit getuigt de besluiten die ze neemt in de Haagscheraad,gesteund door de andere Imbecielen.

En nu weet ik waar de uitdrukking vandaan komt: "of je nou door een hond of kat gebeten wordt, zeer doet wel".

Het wordt eens tijd dat we een verstandige Burgemeester krijgen, iemand met visie die het volk begrijpt en ook hun belangen behartigt zoals het hoort.

Tarzan schreef op 16/08/05:
Kromopawiro schreef"En nu weet ik waar de uitdrukking vandaan komt: "of je nou door een hond of kat gebeten wordt, zeer doet wel".

En het is besmettelijk. Mr kromo, je bent aan het wroeten aan de wortels. Slaaaa

Kromopawiro. schreef op 17/08/05:
Tarzan: Hoe kom erbij,ik hou meer van kool maar geen H. Kool.

Want die is van de Pvda,ik hou meer van B.v A. van Groen Links, want dei moet nog op zijn bek rammen.

VENNEPARKERS schreef op 17/08/05:
We hebben hedenavond onze eerste bijeenkomst na de vakantie weer gehad.
De vijand leest hier mee, dus we laten weinig los.
We hebben ons voorgenomen om geen apen in bomen te leren klimmen.
Onderhuidse gevoelens van door de strot geperst krijgen van TEN ONRECHTE een drugshol is groot en daarmee samenhangende STRIJDBAARHEID EN VERZET eveneens.

LL schreef op 17/08/05:
@Venneparkers

Fijn zo. Wanneer barst de bom die we allemaal al maanden verwachten (ofwel wanneer gaan ze open)?

PS In de krant gaan ze hoe dan ook roepen dat "er geen overlast is", of dat nou wel of niet zo is, 't Is maar dat je het weet. Misschien moeten wij gaan roepen dat er geen overlast is als we ze eenmaal hebben weggepest soms??

VENNEPARKERS schreef op 17/08/05:
Als het aan Parnassia en Jetta Klijnsma ligt, is de opening geruisloos en zeer onopgemerkt.
Ze vrezen ons!
Het zal wel een verrassingsopening worden hunnerzijds, vermoeden wij. Als wij op onze werk zijn en thuis komen van de n op de andere dag.
Als we vooraf en op tijd ruiken wanneer dit is, ...
Het is hen al bekend dat wij slechte manieren hebben, jammer dan, hebben we van hen geleerd!

Tarzan schreef op 17/08/05:
Kromo je begeeft je op glad ijs. De herders der Nasau is de beschermheer van de opium. Wat jij niet weet is dat de staat miljoenen aan verdient. waarom snap je dat niet? Het is niet de verslaafden helpen maar het in stand houden spekt de kas en daar gaat hat om. Denk denk ..

VENNEPARKERS schreef op 17/08/05:
In de Haagse courant van gisteren een stuk waarin verwezen wordt naar in intervieuw in Trouw, waarin Tweede kamerlid Joost Eerdmans zegt dat hij het beleid in Nederland te soft vindt:
"Zwaar verslaafden moeten desnoods onvrijwillig opgenomen worden in een zorgboerderij. Soms moet je mensen tegen zichzelf in bescherming nemen."

Zeer goed opgemerkt van hem, hij spreekt als uit n mond de woorden van de Rotterdamse Wethouder van Welzijn na.
Wij willen dit aanvullen door op te merken dat met dergelijk beleid ook de onschuldige burgers in bescherming worden genomen.

Kromopawiro. schreef op 18/08/05:
Wat J.Eerdmans in de krant zegt, intressert Jetta noch Deetman geen zier.

Ik begin Tarzan te geloven wat hij schrijft, het is een handeltje dat een heleboel geld in het laatje brengt.

En onder de mom de verslaafden te helpen, wordt er drugsholen van de grond gestampt als dekmantel
om hun handel legaal aan de man te kunnen slijten!


Venneparkers schreef: "Het is bekend dat wij slechte manieren hebben,jammer dan,hebben wij van hen geleerd!

Nou om eerlijk te zijn ben ik niet eens met deze stelling,we waren al slecht volgens hun bewering, nu zijn we slechter geworden door hun toedoen.

Als straks de drugshol open gaat, worden wij nog slechter,dan pas komt onze ware aard naar boven.

Dan pas kunnen ze meemaken wat een getergde mens, in staat is om te doen.

Burger schreef op 18/08/05:
Kromo,
waar we behoefte aan hebben is een rustig en normaal gezinsleven leiden, net als voorheen met de gewone gang van alle dagen.
Die mogelijkheid is ons nu ontnomen door de PvdA.


Tarzan schreef op 18/08/05:
Ton, bedoel gij mij?

Pietje Snot. schreef op 19/08/05:
Ton: let niet op de allochtonen, het is verstaanbaar wat ze schrijven.

Of heb je soms moeite mee?

Tarzan schreef op 19/08/05:
Ton, vind je Nederlands een mooi taal? Probeer in de schoenen te staan van een allochie.

Waarom hij en geen hei? En zo heb je helehoop rommels die geen enkel belang dienen.

OEROEBOEROEWANA. schreef op 19/08/05:
Tarzan je hept volkome geleik, waneer wittemensen in zwart land wone spreeke ook geen afrikaanse taal.

Laatstaan schreive dus niet kletsen, mijnheer Ton.

Ik daank ie wel.

Tarzan schreef op 19/08/05:
Groene boekje voor alogtonie zouw vele stappen helpen. Waarom het huis en geen de huis? Je moet eerst door de jungle van ned gezwets voor je wat kan opdoen maar dan ben je al bekaf. Internationaal steld of is het stelt geen druppeltje voor. Tis wel apart maar nutteloos.

kluk-kluk schreef op 19/08/05:
Als je er op termijn van afhankelijk bent is Nederlands zeker niet nutteloos. Dat geldt ook voor mw. Tarzan, tenminste als zij iets wil bereiken qua alogtonie.

Tarzan schreef op 20/08/05:
Mw Tarzan gaat effe de bomen opzoeken en de toppen proberen te berijken naar HR Jane. Zeer noteloos maar miskien vruchtbaar


Django. schreef op 7/09/05:
Ik raak mijn huis niet kwijt, zelfs niet aan de straatstenen.

Dit heb ik te danken aan de kut burgemeester, en de tyfus wethouder Klijnsma.

Voor mij mogen ze gerust DOODVALLEN!

Nico S. schreef op 8/09/05:
Django: met dit soort mensen( dieren )gaat het doorgans beter, dan mensen die eerlijk zijn tegenover een medemens.

Tomtom schreef op 8/09/05:
Django, verhuis en neem je verlies!

Django. schreef op 8/09/05:
Ik zou best willen verhuizen, maar wie wil nou een huis kopen naast een Junkhol?.

LL schreef op 8/09/05:
@Tomtom

In Nederland, dat wij over het algemeen als beschaafd land plegen te presenteren, zijn er wetten die de burger tegen dit soort oneerlijk verlies beschermen. Helaas zijn er ook gemeenten zoals Den Haag die met allerlei smerige trucs de burger de rechtmatige compensatie proberen te onthouden. Zou jij dat willen, leven in een land waar je bezit van het ene op het andere moment een kwart (ja 25%) minder waard is door een besluit waarop jij geen enkele invloed hebt? Ik spreek je nog wel als het jou is overkomen, want dit kan dus iedere argeloze burger in Nederland overkomen, ook jou.

Tankcommandant schreef op 8/09/05:
Shit, schiet ik door een defect aan mijn kanon per ongeluk een mortiergranaat op nr.85 naar binnen.
Doet ie anders nooit hoor..

Kromopawiro. schreef op 8/09/05:
Tankcommandant: Had ik maar half zekerheid wat je hiermmee bedoeld.

Kromopawiro. schreef op 11/09/05:
LL: Bedankt dat je voor me opkomt, de groetjes van een trotse Venneparker.

88. schreef op 11/09/05:
Deetman is met vakantie in Amerika,waarom niet 4 jaar eerder en in de twin tower?

Tajerblad schreef op 12/09/05:
Ja jammer eigenlijk, en Jetta dan?

Kromopawiro. schreef op 13/09/05:
Zie Tasmanstraat.

Kromopawio. schreef op 15/09/05:
Vennebewoners even opletten,hou de kalender in de gaten want in oktober gaat het drugshol open.

Jullie worden allemaal op het pleintje verwacht,nadere informatie volgt langs de normale Venne infokanaal.

Zegt het voort aan een ieder, de groetjes van een
Venneparker.

test schreef op 2/10/05:
[url] www.test.nl [/url]

test2 schreef op 2/10/05:
[url]http://www.test.nl/[/url]

Anal Poet schreef op 2/10/05:
test2 schreef " [url]http://www.test.nl/[/url] "

Een clickable link maak je zo:

1 - haak sluiten
3 - dan de 'naam' van de link (naar eigen keuze)
4 - gevolgd door


Dus www.kranten.com wordt dan

Dagblaadjes

Anal Poet schreef op 2/10/05:
Hmmm .... raak ik zelf in de war.

Ik maak wel een documentje voor hier op de site.

Kromopawiro schreef op 6/01/06:
Mijn huis staat nog steeds te koop, maar niemand wil hier een huis kopen i.v.m.de Drugshol.

Dit heb ik te danken aan J.Klijnsma en W.Deetman en daarom wens ik jullie een ........jaar toe!.

Anal Poet schreef op 6/01/06:
Kromopawiro schreef " Dit heb ik te danken aan J.Klijnsma en W.Deetman en daarom wens ik jullie een ........jaar toe! "

Dertien letters, sprookje, klinkt als ...


Marktkontvorm?

herman van der helm schreef op 6/01/06:
Anal Proleet schreef: Marktkontvorm.
Na doorklik krijg ik te zien:

Het college van B&W is vandaag (6 januari) akkoord gegaan met het voorstel van wethouder Wilbert Stolte van Stadsbeheer om de regels rond het opruimen van hondenpoep aan te passen.
Hondenbezitters worden verplicht om overal in Den Haag de hondenpoep op te ruimen, ook in uitrengebieden en op uitlaatplekken. Bovendien worden alle hondenbezitters verplicht om tijdens het uitlaten van de hond een opruimmiddel bij zich te dragen. Dat geldt zowel aan het begin van de 'uitlaatronde'als aan het einde.
Mensen met een visuele handicap die zijn aangewezen op een blindegeleidehond, zijn uitgesloten van deze verplichting.

Ik heb een aantal vraagjes aan Wilbert.
Hoe is dat nu voor mensen die al jeren op een huisdier passen, maar daar geen eigenaar van zijn?
Krijgen die ook een boete, of krijgen die een komplimentje?
Als je een opruimmiddel bijvoorbeeld een plastic zakje meeneemt, dan moet je die na gebruik bij je houden, anders ben je strafbaar of niet?
Is dit laatste dan niet contraproductief, omdat iedereen geneigd is dit gebruikte zakje in de dichtsbijzijnde prullebak of brievenbus te deponeren?
Ach ik heb hog zoveel meer vragen, ik lijk wel een raadslid.

LL schreef op 6/01/06:
Nog niet Herman, maar dat komt wel Smile

herman van der helm schreef op 7/01/06:
LL schreef: Nog niet herman, maar dat komt wel.

Moet er dan nog veel water door de Rijn?

Kromopawiro. schreef op 8/01/06:
Ik vind het niet slecht, dat W.Stolte deze maatregel heeft genomen.

Ik heb geen behoefte aan drugs, maar krijgt wel een pand naast mijn deur,waar men als verslaafde kan uitleven!.

Ik heb geen zin om elke dag op een hondenpoep te trappen als ik buiten loopt,net zo min om elke dag naar Junkie'te moeten aanschouwen.

Dus geen hondenpoep op straat, en geen familie's van tante Jet op straat a.u.b.

Co Kwekker schreef op 8/01/06:
Het wordt tijd dat alle Haagse huizenbezitters bij de gemeente eisen dat de OZB waarde van hun huis met minstens EUR 50000 wordt verlaagd, omdat overal het risico bestaat om een drugspand in de buurt te krijgen.
Dit geldt trouwens ook voor (tram)tunnels, hoogbouw, voetbalstadions, vliegvelden en wat er nog meer aan de fantasie van niet door bestemmingsplannen gehinderde Haagse bestuurders dreigt te ontspruiten.
De waarde van een huis wordt bepaald aan de hand van wat het op de 'vrije markt' zou opleveren.
Die 'vrije markt' moet, zeker in Den Haag, met van alles rekening houden.

Annonymous schreef op 8/01/06:
Co Kwekker,

man kijk je vreselijk uit wat je schrijft!
Ben jij dan niet op de hoogte van de brutale optredens van de MEers die Deetman op je af kan sturen?
Als ze op je afkomen, schelden ze nog hardop uit: " teringlijders!"
Als de ambtenaren jou reactie hier lezen Co Kwekker, geven ze Deetman een hint, en de spionage team zoekt uit wie je bent, en halen je op. Deetman duldt geen claims van 500 euro, laatstaan 50.000 euro.

LL schreef op 8/01/06:
Dan mag de mondige burger wel uitkijken met z'n miljoenenclaim. Overigens hebben wij al in juni vorig jaar zo'n claim aan alle raadsleden gestuurd. Tot nu toe geen reactie (ook niet van de ME).

Anal Poet schreef op 8/01/06:
LL schreef " Tot nu toe geen reactie "

Misschien wordt het tijd om dan maar eens het een en ander te gaan 'doorbelasten'.


Linksom, rechtsom - direct of indirect ...

Co Kwekker schreef op 9/01/06:
Deetman staat graag dicht bij de burger. Soms is hij een beetje te enthousiast. Dan staat hij er bovenop.

Gebruiken die ME'ers wapens? Een opgerolde Posthoorn?

De term OZB-aanslag klinkt ineens een beetje anders.

Anal Poet schreef op 9/01/06:
Co Kwekker schreef " De term OZB-aanslag klinkt ineens een beetje anders "

Misschien wordt die OZB ook wel aan de eisen van de tijd aangeherformatteerd verwandelt.

Krijg je plots een UZI-B door de bus.

Nou ja, altijd nog beter dan Zyklon-B.


Je moet je burgers wel eerst heleml uitpersen voordat je ze laat verdampen.

Co Kwekker schreef op 9/01/06:
Ah, nu begrijp ik waar de perstribune in de raadzaal voor is.
Vers geperst burgersap zit vol vitamine B.
(B staat voor Bestuurszuur, een krachtig middel. Als bijwerking wordt arrogantie vermeld).

Anal Poet schreef op 9/01/06:
Co Kwekker schreef " Ah, nu begrijp ik waar de perstribune in de raadzaal voor is. "

Ja, en oppassen met die Rookzuilen, h, die ze net daar aan 't Spui hebben genstalleerd.

Zo nu en dan gaat in zo'n zuil 'n ambtenaar staan. Maar dat is schijn, dat is voor de vrm.

" Zal ik 't effe voordoen, meneer de Burgerd? "

Pas op, h! Het gaat ze om de cntent.

Het zijn lokaasjes voor kut-Burgerds.


Het zijn t-Rookzuilen !!

Co Kwekker schreef op 9/01/06:
Als een ambtenaar een idee krijgt gaat hij in zo'n rookzuil staan wachten tot het overgaat.
Tot het idee in rook opgaat.
Soms gebeurt het dat er twee ambtenaren tegelijk een idee krijgen. Dan heeft de burger pech.
Dan komt er bijvoorbeeld een hondenpoepopruimmaatregel.

"Maar die poep is helemaal niet van mijn hond, meneer agent. Ik heb hier zelf zitten schijten!. En mijn hond heeft niks bij zich. Geef hem een bon!"

Anal Poet schreef op 9/01/06:
Co Kwekker schreef "Maar die poep is helemaal niet van mijn hond, meneer agent. Ik heb hier zelf zitten schijten!. En mijn hond heeft niks bij zich. Geef hem een bon! "

Ja, lach maar, maar jouw verzinsel is larger than life, qua werkelijkheid en 'hondse' behandeling van de burger in deze o zo 'spectaculair dalende' stad.

Uh ... vligheidscijfers!


Mevrouw Loofhutjes.

Professor Tak.


Tk ...

Kromopawiro; schreef op 11/01/06:
Als de burger iets gaat claimen, wordt er zeer moeilijk over gedaan,maar owee als je een boete moet betalen dan staan ze wel voor je deur!

Kromopawiro. schreef op 12/01/06:
Zou Jetta nou een geweten hebben?
Ik persoonlijk denk van niet!

K.Kromopawiro schreef op 14/02/06:
Mijn huis staat nog te koop,Jetta en Deetje nog bedankt!

K.Kromopawiro. schreef op 15/02/06:
Behalve liegen en bedriegen kan J.K. ook goed slijmen,ze heeft van de week de oudjes en verzorgenden goed omgekocht met koffie en cake.

Annonymous schreef op 16/02/06:
Dat doet ze al jaren,slijmen als de beste!

Luchthapper schreef op 16/02/06:
Wat denken jullie er over een stad sterk bevuild door fijnstof zodanig dat onze gezondheid er aan gaat. Bijna niemand die zich daar ernstig druk over maakt - wel over cartoons en zo.

Hoeveel zou de huizenwaarde dalen als nog meer bekemnd geraakt dat het heel ernstig mis is met onze luchtkwaliteit in onze grote steden.

Waarom denkt je dat die informatie achter gehouden worden -als bouwers en immobielen de dienst uitmaken .

Het is het zelfde geweest met de schadelijkheid van roken. Meer dan 50 jaar heeft die strijd geduurd voor de erkenning van het schadleijke ervan - hoeveel moet er nog geleden worden alvorens de criminele overheden zowel lokaal als landelijk de nodige maatregelen zullen nemen ?

Mensenmishandeling op grote schaal en wij houden ons bezig met triviante zaken zoals gevoelens bij tekeningen ...

De wereld wordt steeds waanzinneger - wellicht door die voortdurende vergassing waar wij het slachtoffer van zijn.

K.Kromopawiro. schreef op 16/02/06:
Fijnstof is niet zodanig herkenbaar en niet te zien,zo doende maakt men zich niet al te druk.

Maar luchthapper je hebt volkomen gelijk als je dat schrijft,een cartoon kan je zo de afvalemmer in mikken maar fijnstof niet.

Van fijnstof kan je de pijp uitgaan maar van een cartoon niet,dus waar hebben ze het over???.

bwanaa schreef op 16/02/06:
ook cartoons worden na verbranding fijnstof

Luchthapper schreef op 16/02/06:
Ik word liever high van een cartoon zoals de Islammers dan van fijnstof.

bwanaa schreef op 16/02/06:
doe mij maar een stickie met thaiweed om high van te worden

LL schreef op 16/02/06:
Heeeel veel stickies als de gemeente mij de waardedaling van huis heeft vergeod.

K.Kromopawiro. schreef op 17/02/06:
Bwanaa:
Stickie kan je overal halen dat is het probleem niet,af en toe een stickie roken is ook geen kwaad dus wat let je!.

Django. schreef op 19/02/06:
Maar let wel op waar je je stickie gaat roken,want tegenwoordig wordt overal camerera"s en domen geplaatst.

K.Kromopawiro. schreef op 20/02/06:
Inderdaad,Deetje heeft er ook een voor zijn deur.

K.Kromo. schreef op 12/03/06:
Nu de pvdA de Gemeenteraad verkiezing heeft gewonnen, zal er in de toekomst meer toegangs pasjes verstrekt worden aan de Junks.
Nu al merk ik dat het hier aan de Vennepark drukker wordt, er worden dagelijks meer Junks gesignaleert.
Binnenkort de lijken auto,s nog, dan is de boel compleet zoals Tante Jet dat wil.

Roodhuid. schreef op 12/03/06:
Nu bijna alle junks hier aan de Vennepark zijn, kunnen de hoeren die onlangs van de Waaldorperstraat zijn weggejaagt beter hier gestationeerd worden!
Dan heeft de Gemeente twee vliegen onder een klap, eerst stelen daarna naar de hoeren en als afsluiting een shot nemen.
Daar is de lokatie toch voor geschikt,alles is al aanwezig camera,s toezicht en nog mooier "diicht bij de politie bureau".

bwanaa schreef op 13/03/06:
@roodhuid

nooit slapende politici wakker maken
voordat je het weet wordt je wens vervuld

Roodhuid. schreef op 13/03/06:
bwanaa je hebt het niet goed begrepen, wat wij willen krijgen we niet, en andersom wel!

Antoon schreef op 13/03/06:
Dat omliggende burgers de prijs moge betalen doordat de huizen minder waard worden is wrang.
Ook wrang is de constatering dat de lagere waarde in ieder geval zal leiden tot een lagere verzekeringspremie voor de panden, maar niet getreurd de premie zal wel omhoog gaan daar er sprake is van een risicoadres in de buurt van een gebruikersruimte.

K.KROMO. schreef op 18/03/06:
Van de week zijn er mensen mijn huis komen bezichtigen toen zij hoorden dat er in de buurt een Drugshol is, wisten ze niet hoe snel ze uit mijn huis moesten vluchten.

Dus hiermee wil ik J.Klijnsma en de Burgemeester nog heel hartelijk bedanken voor jullie bijdrage.

Mijn bijdrage komt nog wel, jullie moeten geduld hebben overigens geen geweld hoor, want daar doe ik niet aan mee!

LL schreef op 18/03/06:
@Kromo

Inmiddels weten we van de Wethoudster dat ALLE HAGENAARS RECHT HEBBEN OP PLANSCHADE.

Wij Hagenaars zullen genereus gebruik maken van de genereuze Geste van de Wethoudster.

Mondige burger schreef op 18/03/06:
Wat genereuze geste?

Een ieder die schade veroorzaakt is gehouden deze te vergoeden volgens het nieuw burgerlijk wetboek.

Dus dat geld dat Deet dacht uit te kunnen geven om Den Haag op de wereldkaart te krijgen is nu al op.

Annonymous schreef op 18/03/06:
Mondige burger schreef " Dus dat geld dat Deet dacht uit te kunnen geven om Den Haag op de wereldkaart te krijgen is nu al op. "

Deet vreedt op de pof.

Sleetman schreef op 18/03/06:
Beetje aandacht wil ook wel eens helpen.

Ik kan mijn buren niet verstaan

Ook Den Haag

Ludo schreef op 21/03/06:
Parnassia kiest eieren voor haar geld

Ongeveer 2000 huishoudens in de omgeving van de Tasmanstraat hebben vandaag een brief ontvangen waarin Parnassia zegt af te zien van de vestiging van een woonvoorziening van onbehandelbare drugverslaafden. De reden die Parnassia opgeeft is dat de verbouwing te kostbaar wordt en dat ze zuinig met gemeenschapsgeld willen omgaan. Persoonlijk denk ik dat het inderdaad te kostbaar wordt maar meer omdat de buurtbewoners Parnassia officieel aansprakelijk hebben gesteld voor de schade die de buurtbewoners lijden door de verlaging van de huizenprijzen.

Mondige burger schreef op 21/03/06:
TASMANSTRAAT AFGEBLAZEN

Den Haag 20 maart 2006

Geachte heer/mevrouw.,

In oktober 2005 heeft u van Parnassia een laatste bericht ontvangen over ons voorgenomen besluit om in de Tasmanstraat/hoek Laan van Meerdervoort een woonvoorziening te vestigen voor langdurig verslaafden. (Woodstock.MiCasa) bovendien is Parnassia in februari vertegenwoordigd geweest bij een informatieavond georganiseerd door de bewonersvereniging Duinoord.

Graag informeren wij u via deze brief over de laatste ontwikkelingen die aanleiding hebben gegeven tot het loslaten van de beoogde locatie voor deze voorziening.

Het is gebleken dat het realiseren van deze voorziening op deze locatie een grotere financile investering vergt dan aanvankelijk was berekend.

Parnassia draagt een maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om het opvangen van dak en thuislozen.
Maar wij staan er ook voor dat wij zorgvuldig omgaan met gemeenschapsgelden.
Een dergelijke forse investering voor een pand dat nu niet geschikt is voor een woonvoorziening vinden wij niet verantwoord.
Parnassia heeft daarom besloten de huidige functies die nu gehuisvest zijn in de Tasmanstraat te handhaven.

Parnassia vindt het belangrijk een goede buur te kunnen zijn en blijven.
Als u klachten heeft, vragen of andere zaken om te bespreken, dan bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Gerrit Jan Hoogeland
Directeur Verslavingszorg
Parnassia, psycho-medisch centrum

K.Kromo. schreef op 23/03/06:
Kosten noch moeite is bespaart wat de Vennepark betreft,ik denk toch eerder dat de samenstelling van de omwonenden ook een rol hebben gespeeld.

Maar ik ben heel blij, dat de omwonenden van de Tasmanstraat met een gerust hart kunnen gaan slapen.

Dat kunnen we alleen maar van dromen,wij zijn gedoemd om het maar te accepteren en verder bek dicht houden.

In Leyenburg zou ook een drugshol komen, de bewoners hebben te kennen gegeven dat ze dit niet zouden accepteren, of het werdt onmiddelijk afgeblazen.

Om een lang verhaal kort te maken, wij Venneparkers worden gewoon gebruikt als een afvoerputje van de PvdA.

Desondanks ben ik toch heel blij en opgelucht dat de mensen van de Tasmanstraat en het Leyenburg bevrijd zijn van dit kankergezwel van J.Klijnsma.

En nu nog Het Zieken en de Vennepark, hopelijk mag ik dit nog mee als het zo door gaat niet!

"Of toch wel, maar dan niet in vrije voeten "

K.Kromo. schreef op 23/03/06:
Het moet zijn: hopelijk mag ik dit nog mee maken, maar als het zo doorgaat dan niet!
"Of toch wel,maar dan niet op vrije voeten".

Roodhuid schreef op 25/03/06:
Hoezo investering te duur aan de Tasmanstraat?
Of is het afgeblazen omdat dit vanuit de politiek is beslist?
Immers daar woont toch de nwe fractie voorzitter van D66 of niet soms!

Globetrotter schreef op 25/03/06:
Waarmee maar weer eens bewezen is, dat als er mensen in bedreigde buurten in de politiek werkzaam zijn, daar geen drugsholen worden neergepleurd.

Misschien is een sociaal voelende politieker genegen om in een camper te gaan wonen en deze aan het Vennepark te parkeren?

K.Kromopawiro. schreef op 26/03/06:
Globetrotter:Dat lijkt me geen slecht idee waar je mee komt.
Maar denkt jij dat zo,n arrogante figuur, hier zou willen wonen tussen het gewone volk?

Loes schreef op 27/03/06:
Gerrit j. Hoogland, wat u hebt geschreven over zorgvuldig omgaan met GEMEENSCHAPSGELDEN EN EEN GROTERE FINANCIELE INVESTERING VERGT DAN AANVANKELIJK WAS BEREKEND IS BULSHIT en nogmaal BULSHIT.
U lult gewoon uit uw pleuris nek.

Parnassia vindt het belangrijk een goede buur te kunnen zijn en blijven. Bij deze deel u mede dat u met 2 maten meet.Geldt dat dan niet voor de Venneparkers?
Een ding moeten jullie imbecielen niet vergeten, wij gaan gewoon door tot dat deze pleuris drugshol sluit.

Hoeveel miljoenen heeft de drugshol in de Vennestraat niet gekost? Heeft u ook daaraan gedacht? Als u en de gemeente daaraan hadden gedacht zouden jullie de DUIVELSE DRUGSHOL niet door de STROT van de Vennebewoners DUWEN.

K.Kromopawiro. schreef op 29/03/06:
Vanaf vandaag doop ik het Vennepark in Texas Cowboy Village,het is al de tweede dag dat er hier agenten te paard paraderen.

Maar als je ze nodig hebt dan komen ze niet, of te laat!

Erger nog, ze weigeren te geloven dat je last van de verslaafden hebt.

Met de dag zien wij hier meer en meer, verslaafden lopen in de straten romdom het Vennepark.

Twee jaar terug hadden wij dit straatbeeld niet, en nu wel dus, het wordt tijd dat wij onze instelling anders moeten aanpassen!

Roodhuid. schreef op 2/04/06:
Ja beste Loes hij {G.J.Hoogland }moet zo lullen want hij moet toch zijn brood ook verdienen?
Alleen over lijken in mijn ogen,want zo kwalificeer ik de Junks en de gene die dit tot stand houdt.

K.Kromopawiro. schreef op 3/04/06:
Mensen ik raak mijn huis maar niet kwijt, niemand wil hier wonen.
Als dit vijf geleden wist, dan was ik ook blijven wonen waar ik was.

K.Kromopawiro. schreef op 7/04/06:
Mijn lontje wordt met de dag korter en korter,het wordt tijd dat ik verhuis.
Maar ja, wie koopt dan mijn huis?

Reageer!
Naam:
Reactie:


© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

(Wij smeken u op onze bVerwarring op VPRO televisie
 • Nachttdienst uitje voor katertje Abby
 • Laag gemaakt, hoog gewaardeerd
 • Haags subsidiegeld naar Amsterdam
 • Slimme aftersales op Zuiderstrand
 • Niks satellietfoto's Google Earth
 • Radio Tonka contact denhaag org
 • De media en Werelddierendag
 • Ophef bommelding Ambassade

 • Reageer!
  Naam:
  Reactie:


  © Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
  Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
  Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
  Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

  (Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zake versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!)