de digitale Hofstad   online sinds 1994 connected by PINE
start ]  nieuws |  agenda |  info |  lists [  zoek

NIEUWS

Heb je persberichten, ingezonden brieven of wil je zelf regelmatig berichten plaatsen op DenHaag.Org? Mail dan naar redactie@denhaag.org
Politiek
Jetta Geht Losssss !! - CDA wil af van gebruikersruimten
door Anal Poet, 10/01/2006, 13:11


Jetta Wort Bs !!


CDA wil af van gebruikersruimten
Door MAARTEN BRAKEMA

DEN HAAG - Het CDA in Den Haag wil af van de ruimten waar verslaafden drugs kunnen gebruiken.

De collegepartij wil nieuwe gebruikersruimten alleen nog toestaan op plekken die uit de buurt van woningen, speelplekken en scholen liggen. Daarnaast moet er een koppeling komen met verplicht afkicken.

Het CDA wil eigenlijk ook de twee bestaande gebruikersruimten - aan het Zieken in de Stationsbuurt en het Van der Vennepark in de Schilderswijk - sluiten. Tegelijk realiseert de partij zich dat dit per direct vrijwel onmogelijk is. Vandaar dat het CDA bij een evaluatie van de twee ruimten, later dit jaar, gaat pleiten voor de sluiting en verplaatsing, aldus de lijsttrekker van de partij Michel Santbergen. Het CDA wil strenger optreden tegen alles wat met drugs heeft te maken, zegt hij.

Het CDA heeft het intern al langer moeilijk met de gebruikersruimten. Bij de stemming over de komst ervan stemde toenmalig raadslid Titia Lont tegen de komst ervan, hetgeen tot spanningen in de fractie leidde.

PvdA-lijsttrekker en nu nog wethouder van welzijn Jetta Klijnsma is verbaasd door de opstelling van het CDA. Het is op zijn zachtst gezegd bijzonder en een tikje vreemd. Een jaar geleden is het CDA nog akkoord gegaan met de opening van de ruimten. Nu heeft de partij daar blijkbaar second thoughts over. Maar dan zou ik van die partij willen weten hoe de problemen van deze groep moeten worden opgelost. De verslaafden zitten dan straks weer op bankjes en in portieken. Daar zijn de bewoners niet blij mee.


Mijn naam is Jetth - ik ben ch nie Knetth!

 


Annonymous schreef op 11/01/06:
De bewoners zijn hartstikke blij, eindelijk weer eens een reden voor een feestje.
Speciaal voor onze Jetta Knettah toverkol houden we dat in de heksenkethel

En dan krijgt ze een enkele reis met de trein voor de Never Come Back Line.

Nou dooeeii

We vieren feest

Cristian Andersen schreef op 11/01/06:
@Nu heeft de partij daar blijkbaar second thoughts over.

Nou dat zijn meer Third thoughts hoor.

De first thought was;
"Over ons lijk, dat drugshol komt er niet."

Na de hel en verdoemenis acties van Kool en consorten was de afgedwongen second thought;
"Laten we maar vriendjes blijven met ze, want je weet nooit wat die gevaarlijke gekken kunnen uithalen."

Temeer daar Jetta Snow, als erkend toverkol, giftige slaapappels in die bestuursfruitmand had verstopt.

En na een lange snowwithe look a like night in het ijspaleis daar over geslapen te hebben, werden ze wakker en vroegen zich af hoe ze zich zo hadden kunnen laten betoveren.

En toen kwam de third thouhgt van;
"ik bepaal zelf wel wat ik goed vindt en daar hebben we die Knettah Jettah Partijh niet voor nodig."

En zo werd Knettah Jettah in haar eigen drugshol-oven gestopt, de huidige drugsholen ontmanteld en leefden alle Hagenaars nog lang en gelukkig.

jojo schreef op 11/01/06:
Verkiezingsretoriek van het CDA??? (ivm verkiezingen in maart???)


abby schreef op 11/01/06:
Jetta waar is je verstand parnassia heeft je mooi om de tuin weten te leiden met de mooie oplossingen die parnassia heeft voor de verslaafden alsof een verslaafde blij is om te kunnen gebruiken ,verslaafd zijn is voor de verslaafde ELLENDE ,dit kan je niet bevatten om dat te kunnen weten moet je zelf verslaafd geweest zijn dan kan je pas een oordeel geven hoe je een probleem moet oplossen ,parnassie komt met mooie iedeen iedeen gemaakt door personen die geen enkel verstand hebben van wat drugs zijn en de verslaafden gebruikt voor hun experimenten en dat blijkt wel dat ze ook geen oplossing weten voor het drugs gebruik ,de vrije heroine verstrekking waanzin ,de verslaafde word het iedee gegeven dat hun probleem niet op te lossen is en krijgt daarbij nog een grote dosis methadon ,sterf in je ellende waarin je verkeerd ,ik kan het weten omdat ik zelf 38 jaar verslaafd ben geweest en mij altijd als verslaafde heb afgezet tegen de werk wijze van parnassia ,met Wil Vonk ben ik al enige tijd bezig om te kijken hoe dit in de openbaarheid gebracht kan worden en daad werkelijk een verandering van koers ingegaan kan worden .Ik begrijp overgens niet hoe jij ons "stichting de Rank"niet verder heb geholpen aan een nieuw onderkomen terwijl wij daadwerkelijk de verslaafden willen helpen om van hun verslaaving af te kunnen komen ,iets waar parnassia bij faald ,de resultaten die er behaald zijn liegen er niet om .Om wat tegen het drugs problematiek te willen doen moet je eerst het inzicht hebben dat drugs oorlog is ,gevoerd door personen die een diepe haat inzich hebben om dit land te vernietigen onze kinderen kleinkinderen ,en een golf van criminaliteid ,verdriet ,dood veroorzaken.Het is onze plicht er voor te zorgen dat het leefklimaat er voor onze kinderen er goed uit zal zien ,iets wat onmogelijk is met dit huidige beleid die er gevoerd word ,als een kanker gezwel die uitzaaingen heeft zal dit zich uitbereiden.

Annonymous schreef op 11/01/06:
Hey Abby, als jij het na 38 jaar kan, kan een ander verslaafde het ook.
En jij bent nu zover dat jij Jetta de vinger durft te wijzen? Betekent dat jij nu superclean bent en Jetta's onjuiste beleid door hebt.

Uitzaaing schreef op 11/01/06:
Panassia moet gesloten worden .deze instelling help iedereen naar de vrdommenis.is alleen op macht en om steeds meer groter te worden.

Sluiten deze hap.


LL schreef op 11/01/06:
We hebben Deetman gevraagd om in ieder geval de uitbreiding van passen aan het Zieken te stoppen en te handhaven, aangezien dit neerkomt op het negeren van een rechtelrijke uitspraak. Antwoord: geen ...

Abby schreef op 11/01/06:
Parnassia.afgelopen zomer heb ik de voorzitter van de tweede kamer en de Leden van de tweede kamer op de werkwijze van Parnassia gewezen om zo deze instantie onder de loep te nemen en aan te pakken ,het is voor mij onbegrijpelijk dat hier niets mee gedaan is terwijl ze mijn schrijven wel ontvangen hebben zo is mij medegedeeld.Het is een schade dat parnassia Heroine verstrekt de verslaafde verslaafd houd maar aan de andere kant weigert een verslaafde vrouw heroine tegeven ,maar de zwangere vrouw methadon verstrekt ,terwijl wetenschappelijk bekent is dat het afkicken van methadon veel zwaarder en langer duurt (maanden) dan van heroine 4 dg een pas geboren kind ligt mnden in het ziekenhuis af te kicken ook door het gemak waar de verslaafde vrouw de dosis methadon krijgt toegedient ,WELKOM OP DEZE WERELD ,DIT DOEN DE DRUGS!!! zelfs ongeboren kinderen zijn hier het slachtoffer van.Jetta ga eens bij de methadon verstrekking met de verslaafden praten wat hun bevindingen zijn met parnassia ,om een oordeel te vellen moet je het verhaal van beide kanten aan horen als vrijwilliger sta ik elke week bij de verstrekking aan de haven om de verslaafden te wijzen dat het mogelijk is om er van af te komen luister naar de verslaafden dan hoor je de praktijken die parnassia uitvoerd ,onze kinderen geef je door jou handelen het iedee dat drugs gebruik normaal is ,wat er in hun verdere ontwikkeling als mens toe kan leiden dat ze het zelf later ook gaan doen waar is je verstand???
om een nieuwe generatie verslaafden te kweken ,iets wat de nederlandse overheid dus aan het doen is ,mag er meer aandacht aan de preventie gedaan worden verplichte voorlichting op scholen beginned op de basis scholen gedaan moeten worden als ervarings deskundige verbonden aan stichting voorkom en gedreven om een beter leefklimaat in dit land te maken trekken wij heel het land door om de jeugd van nederland de kennis door te geven van wat drugs zijn en kunnen aanrichten in je leven zonder deze kennis zijn onze kinderen kwetsbaar ook dit word gedaan door vrijwilligers in deze regio heeft parnassia dit ook voor hun rekening genomen ,en stichting prat die er niets van bakken ,ook Wil Vonk heb ik voorgelegd en Sander Dekker met een uitgebreid plan van aanpak ,ik ben blij met mensen samen te kunnen werken die daadwerkelijk dit probleem durven aan te pakken en hoop dat er meer mensen mee zullen gaan doen . Nederland het drugs paradijs in de ogen van de rest van de wereld.Zelfs op de scholen waar onze kinderen op zitten word er gedeald ,pas nog kwamen er twee jongens uit 1 groep na afloop van mijn verhaal naar mij toe die te kennen gaven dat ze op school dealden in coczine en xtc maar geschrokken door mijn verhaalzouden stoppen we kunnen niet stil zittend toeblijven kijken hoe deze overheid ons land naar de verdoemenis leid en het leefklimaat van de volgende generatie in een hel verandert !!!

p schreef op 11/01/06:
Het CDA wil strenger optreden tegen alles wat met drugs heeft te maken,

Betekent dit dat de cafe's en slijterijen dichtgaan?

Annonymous schreef op 11/01/06:
Wat dacht je van de openbare toiletten want zulke lekkere luchten hebben ze thuis niet.

Burger schreef op 11/01/06:
Abby,
zou het kunnen dat het jou lukt om Sander Dekker, de grote partij VVD, aan het verstand te brengen dat drugs gevaarlijk is?
Abby, help a.u.b. de politiek het verstand te vergroten.
Sander Dekker was zeer mede verantwoordelijk voor het brengen van harddrugs bij het Vennespeelplein.

Abby schreef op 11/01/06:
Ik heb Sanders telf nr en zal hem blijven benaderen volgens Sander was de gebruikers ruimtes een experiment ,maar van parnassia in mijn ogen een opzet voor het openen van een nieuwegoed verdiende zaak .laat de verslaafde gebruiken om ze daarna gratis heroine te kunnen verstrekken ,door gebrek aan de juiste informatie worden lieden als Jette en Sander en al de anderen misleid het is om deze reden dat ik mijn mond open doe om zo de werkelijkheid te kunnen weergeven .wat eens in de jaren 60 met een mooie gedachte gang begonnen is de hippie tijd love en pace de periode dat ik met drugs begon ,wij zullen de wereld wel veranderen een mooie droom die uiteindelijk voor velen in een nachtmerrie door de drugs is verandert.
Het is te gek voor worden dat de gemeente de gebruikers ruimtes heeft geopent een gebruiker moet wel stelen ,roven enz om drugs te kunnen kopen ,word er ook aan het oud vrouwtje gedacht die op een ruwe wijze van haar tas word berooft?of haar huisje binnen treed waar ingebroken is ,hierdoor wel voor haar verdere leven niet meer veil voelt ,het is absurt als ik op T.V west zie hoe de verslaafden met balletjes Cocaine base rustig van hun dope mogen genieten ,met het besef dat ze daarvoor wel iets hebben moeten doen wat niet pluis is de kennis wat cocaine base met je doet is ook niet bekent cocainebase kent geen stop ,dat gaat door van het eene balletje coke naar het andere van het ene misdrijf naar het andere ander ,de verslaafde zelf glijd zo ook steeds verder af in een put van ellende eenzaamheid en verdriet alleen de dope kan hem of haar nog doen goed voelen ik heb het overleefd velen van mij zijn gestorven of zitten in een inrichting anderen zijn slaaf van parnassia.
Het word tijd dat de ogen open gaan bij de gemeente raadsleden en dat er wat gedaan word.

Anal Poet schreef op 11/01/06:
Abby schreef " Het word tijd dat de ogen open gaan bij de gemeente raadsleden en dat er wat gedaan word. "

Misschien splen ze juist wel 'balletje balletje'.


Hoewel, ik zie niemand op de uitkijk staan ....

Shirley Marapin schreef op 11/01/06:
Abby, ik ken je verder niet, maar ik krijg het gevoel alsof jij uit de hemel bent komen vallen.
Jou verhaal, en ambitie voor verbetering klinkt als dat van een reddende engel.

Abby schreef op 11/01/06:
De grootste onzin ,dat langdurige drugs verslaafden ,niet meer van hun verslaaving af kunnen komen ,met een groep van 150 ervarings deskundigen trekken wij als vrijwilligers het land door zie onze agenda www.voorkom.nl , om inieder geval de jeugd van nederland te behoeden voor verslaaving dus laten jullie gemeente raadsleden je niet misleiden door parnassia wij de ervarings deskundigen zijn het levend voorbeeld dat hun visie klink klare onzin is dit is een persoonlijke strijd die wij exverslaafden voeren ,voor al het verdriet ,pijn ,en ellende ,die wij door de verslaaving hebben onder vonden ,maar zo mogen wij deze strijd ook voeren voor de moeders en vaders de broers en zussen die hun kind hebben verloren of broer of zus die gestorven is aan drugs gebruik ,voor de kinderen die weggehaald zijn bij hun ouders en ergens in een pleeg gezin zitten voor de verslaafden die vermoord zijn ,in de bunker zit er 1 zijn levenslange gevangenisstraf uit omdat hij onder invloed van cocaine als ik het goed heb 7 jonge vrouwen op beest achtige manier heeft vermoord .is het niet genoeg geweest.!!!

Anal Poet schreef op 11/01/06:
Abby schreef " in de bunker zit er 1 zijn levenslange gevangenisstraf uit omdat hij onder invloed van cocaine als ik het goed heb 7 jonge vrouwen op beest achtige manier heeft vermoord .is het niet genoeg geweest.!!! "

Er zijn er zelfs die vrij rond blijven lopen, een 'tikkende tijdbom' zijn voor hun omgeving.

Waar je zelfs voor waarschuwt.

Maar je wordt niet 'gehoord'.

En die dan toch 'los' gaan.

En onder de door jou genoemde 'invloed' hun hele omgeving verzieken.

En nog steeds word je niet gehoord.

Die passanten aanvallen.

Winkeliers belagen.

Andere huurders terroriseren.

En ng word je niet gehoord.

Zelfs niet als je bijna wordt vermoord.

Maar pas als een 'convenant' wordt verstoord, dn pas wordt de gek verstoord.


W wordt nu eigenlijk verwoordt?

Annonymous schreef op 11/01/06:
Dus mondigeburger had gelijk, toen hij het graaibeleid van Parnassia al eens aan de kaak stelde.

Gejat van www.mondigeburger.org

Wij hebben niets tegen drugsopvangcentra waarbij de verslaafden een afkickprocedure volgen.

Hier in Den Haag worden er echter maar bitter weinig van hun verslaving afgeholpen.

Met hanteert een pappen en nathouden beleid.
In plaats van de overlast te bestrijden waar deze aanwezig is, wordt straks in de Tasmanstraat een zogenaamde Long-Stay voorziening in gebruik genomen.
Daar waar nu nog geen overlast is, worden er 26 uitbehandelde verslaafden uit de hele stad bij elkaar gesprokkeld en daar gehuisvest.
Buiten bed, brood en bad wordt er verder geen behandeling gegeven, ook geen Methadon of dergelijke en daar krijgt Parnassia dan Budget voor.
Vanwege het feit dat overheden budget verstrekken en daarvoor niet de prestatie verlangen, dat er zo veel mogelijk mensen afkicken, is dat budget er niet op gericht om mensen van hun verslaving af te helpen, het budget wordt in lengte van jaren aangesproken om de werkgelegenheid van Parnassia veilig te stellen en de junk te laten verworden tot lucratieve handelswaar.
In plaats van af te laten kicken is het gewoon inhumaan een beleid te voeren dat de miserabele leefomstandigheden van deze verslaafden tot hun dood zal bestendigen.

Willemien schreef op 11/01/06:
Abby, houd vol. Ergens moeten er toch mensen zijn die jou begrijpen. Genoeg is genoeg, voor verslaafden, hun familie en de burgers.Dank je wel voor je izet, je geeft hoop en moed voor al die verslaafden die maar door (mogen) gaan

Ymi Dekker schreef op 11/01/06:
Ik ken Abby persoonlijk en sta vierkant achter hem en het werk dat hij via stichting de Rank en de stichting Voorkom doet. De Rank vangt al jaren drugsverslaafden op maar in tegenstelling tot andere instellingen doen zij dit alleen wanneer de drugsverslaafde ook bereid is om af te kicken. De Rank biedt zodoende opvang en perspectief op een nieuwe toekomst. Uitgangspunt van de Rank is het reddend evangelie van Jezus Christus, en Hij is het ook die Abby bevrijd heeft uit zijn ellendige situatie. Wat menselijkerwijs onmogelijk lijkt is bij Hem niet onmogelijk!! Helaas heeft stichting de Rank sinds de zomer geen onderkomen meer omdat de gemeente hun pand aan de Conradkade heeft verkocht en daarmee een fantastisch initiatief de grond in dreigt te boren. De mensen van de Rank zijn naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen en het ziet er naar uit dat woningcorporatie Staedion de Rank gaat helpen. Jetta Klijnsma heeft hen letterlijk en figuurlijk in de kou laten staan. Ik hoop en bid van harte dat de Rank spoedig weer nieuwe ruimte mag vinden en dat zij ook bijval uit de politiek zullen krijgen om hun werk te kunnen uitbreiden. Want jazeker er is HOOP.Zet em op Abby, ik weet zeker dat het moet lukken!!!! En ik hoop ook dat mijn zoon Sander Dekker jou vanuit de VVD wil steunen. Kom op San!!!

Ymi Dekker
Projectleider Jong Perspectief Zoetermeer

Welzijnslogica schreef op 11/01/06:
Ymi Dekker schreef;

@Jetta Klijnsma heeft hen letterlijk en figuurlijk in de kou laten staan.

Dat verbaast ons niets, jullie verslaafden zijn niet zielig genoeg, want die mensen kicken af en dat is niet interessant voor Parnassia, want met elk clean opgeleverd persoon verliezen ze een klantnummer om te kunnen factureren.

Kromopawiro schreef op 11/01/06:
Ome Deet had in Schinveld moeten staan als boom,dan was hij nu ook gerooid.
Jammer nogmaals jammer!

Jan schreef op 11/01/06:
Ik ben blij met de reacties van Abby, drugs betekenen inderdaad oorlog in het leven van jongeren.
Het mooie verhaal is zo anders als de praktijk honderden levens van konge mensen worden stuk gemaakt.
Ik kan werkelijk niet begrijpen waar het gezonde verstand zit van de politiek.
Tienduizenden euro's kost een behandeling geld van de gemeenschap, waarom niet meer geld voor preventie?
Begin bij het begin.
Laat de politiek eindelijk eens luisteren naar mensen uit de praktijk.
Zorg dat onze jeugd alternatieven heeft investeer in jeugdwerk en preventie.
Het gedogen en instellen van gebruikers ruimten is echt de wereld op z'n kop we maken toch ook geen gedoogruimten voor criminelen waar deze heerlijk kunnen in en verkopen?
Of moeten we dat ook maar gaan doen?
Abby ga zo door vriend jij bent het levende bewijs dat het kan.

Anal Poet schreef op 11/01/06:
Jan schreef " we maken toch ook geen gedoogruimten voor criminelen waar deze heerlijk kunnen in en verkopen? Of moeten we dat ook maar gaan doen? "

En als ik je zeg dat dat wel gebeurd is en nog steeds gebeurt.

Wat zou je dan zeggen?


'Kn niet' in 'de Stad van Recht & Vrede' ??

LL schreef op 11/01/06:
Wel in de stad van procedureneukers hoor.

jan schreef op 11/01/06:
Als dit gebeurd dan moet de politiek die dit mogelijk maakt de ogen uit hun kop schamen.
Ooit was Nederland nog een land met normen en waarden tegenwoordig is dat heel ver te zoeken.
Ik wil hiermee niet zeggen dat alles vroeger beter was maar tegenwoordig kan alles maar.
Nee we laten de politie liever zoveel mogelijk stommem bekeuringen uitdelen omdat er geld nodig is, met als gevolg geen tijd om criminaliteit aan te pakken.
Het is toch van de gekke dat je niet eens meer een aangifte kan doen?
We geven liever bergen met geld uit aan instellingen zoals Parnassia dweilen met de kraan open ( ik kan het weten want ik heb er gewerkt)
Wanneer gaan de ogen open in Nederland?

Anal Poet schreef op 11/01/06:
LL schreef " Wel in de stad van procedureneukers hoor. "

UitMeukers
OpLeukers

Handjes-in-Onschuld-Wassen-Peukers

Flierefleutende ZeukerWeuters
Wij-Niet-Weetjes-Doen Zr-Zeukerds

TirannoKeukerds

KleuterWreukers

KoeieNerende HgePreukers

En die RaadsKneukerds zitten

zich

kleurloos
schaamteloos
geurloos

omhg


te Vie-O-Len ...

Loes schreef op 11/01/06:
Parnassia is een bedrijf die zoveel verslaafden naar binnen moet halen, want als de verslaafden afkicken gaat Parnassia failliet.

Dus van afkicken is er geen sprake.
Ze houden de burgers domweg voor de gek.

In de DRUGSHOLEN in het Zieken en de Vennestraat komen drugsverslaafden die uitbehandelt zijn, en niet beter zijn geworden.

Dus voor hun betekent dat, wachten op een langzame dood.

Mondige burger schreef op 11/01/06:
Parnassia is geen stichting, maar een bedrijf en ze proberen steeds meer omzet en winst te realiseren.
De junk is dus inderdaad verworden tot lucratieve handelswaar en alleen maar een middel om die beoogde winst te kunnen halen.
En Jetta is hun beste PR, die weet zelfs met Henk kool als kompaan in het kwaad een dusdanige beslissing af te dwingen dat Parnassia weer wat winstgevende drugsholen kan exploiteren, notabene ingericht door de gemeente.

Is dat lekker, zo in een door de gemeente gespreid bedje komen en vervolgens alleen maar die factureermachine laten draaien.

En verdienen doen ze;
In april 2004 is dat productieplafond weer
heringevoerd, maar toen hadden de meeste instellingen al
een behoorlijke groei gerealiseerd.
De gevolgen laten zich zien. Zo boekte Parnassia zeven procent groei in omzet.

Zie blz. 2 rechtsonder

stemniet.nu schreef op 11/01/06:
In Nederland lijkt het of we iets te zeggen hebben door te stemmen op volksvertegenwoordigers. We denken via hen invloed te kunnen uitoefenen op het beleid.

De volksvertegenwoordigers zelf denken ook invloed te kunnen uitoefenen door gekozen te zijn.

Nu de praktijk:
Bijna elk nieuw voorstel komt uit de koker van een leger ambtenaren welke op hun beurt worden gedirigeerd door het bedrijfsleven en invloedrijke instellingen, ofwel het grote geld.

Als deze voorstellen in de kamer, raad of staten komen kan er hooguit wat cosmetisch geschaafd worden door de volksvertegenwoordigers, maar de essentie is niet of nauwelijks door hen te veranderen.Anal Poet schreef op 11/01/06:
Ik snap niet dat mensen 'De Weg' niet 'zien'.


Die ligt zo overduidelijk vlak voor hun neus ...


Jetta's Vijand schreef op 11/01/06:
Parnassia is bezig om burgers gek te krijgen door Drugsholen in de woonwijken te plaatsen.

Zo halen ze van twee kanten binnen, junks aan de ene kant en door de komst van Drugsholen gewone burgers die overspannen en in psychisch problemen zijn geraakt aan de andere kant.
Dus parnasia zal zeker pleiten voor bestaan van Drugsholen in woonwijken want dan hebben hun genoeg werk.
Stelletje oplichters zijn het gewoon.

JA, en wat betreft de CDA ze moeten niet de put gaan dempen nu het kalf al verdronken is!!!
Waar zat hun verstand!!!!!
Maar ja, de verkiezingen komen er aan toch, ze moeten proberen om stemmen binnen te halen, dus nu komen ze met een LUL verhaal dat ze Drugsholen willen sluiten in de toekomst.

GELUL!!! CDA had toen TEGEN moeten stemmen dan hoefden ze nu niet met verhalen te komen.

abby schreef op 11/01/06:
bwana schreef voor abby en zijn maten.
Maar wat doe jij dan to make things better in life

Anal Poet schreef op 11/01/06:
Abby schreef " Maar wat doe jij dan "

Ik vermoed dat bwana wil zeggen dat er mr dan n manier is om uit de glijdende stront te komen.

En mogelijk ziet hij jouw oplossing als het verplaatsen van de ene verslaving naar 'n andere.

Zolang jij er houvast aan hebt, en er anderen niet mee benadeeld, is daar 'niks mis mee'. Zoals dat tegenwoordig zo mooi heet.

Ach, misschien zijn we allemaal wel verslaafd aan een 'oplossing'. Als verlossing voor de vertrossing van onze geestelijke ontbossing.


Ik houd 't op onthossing.

Stephen Picken schreef op 11/01/06:

Ik ben als omwonende aan het Zieken, en overtuigd procedureneuker, het met je eens dat gebruikersruimtes een nuttige bijdrage kunnen leveren aan het grotere geheel van de drugsproblematiek. Ik zit als omwonende in de begeleidingscommissie van de gebruikersruimte aan het Zieken en we hebben daar onlangs in harmonieus overleg met politie, Parnassia, omwonenden en andere betrokkenen een unaniem standpunt geformuleerd richting de wethouder dat na de komst van de gebruikersruimte de overlast in de Stationsbuurt niet erger is geworden maar ook niet minder. Ik ben dus wel benieuwd waar de overlast is afgenomen want uit de indrukken van de commissieleden + de cijfers van de politie is zo'n positief effect niet gebleken. Als je daarover nadere informatie kan geven stuur me dan s.v.p. een e-mail op sjpbeciezieken@planet.nl want wellicht moet dat beeld aangepast worden. Ook reacties van andere bewoners van de Stationsbuurt met betrekking tot toe- of af-genomen overlast en dergelijke zijn welkom!

Dat gezegd zijnde ben ik als naast omwonende van mening dat de door de gemeente, wethouder en Parnassia gehanteerde methode voor de vestiging van gebruikersruimtes volstrekt ontoelaatbaar is. Deze methode is er namelijk op gericht om inspraak en overleg met omwonenden, buurtverenigingen en dergelijke zoveel mogelijk te beperken. De keuze van de huidige locaties is ook niet onderbouwd - behalve met opportunistische argumenten die weer verband houden met het buitenspel zetten van de burger. Erger nog, de gevolgde procedure gaat lijnrecht in tegen de richtlijnen die landelijk worden aanbevolen voor de vestiging van dit soort instellingen.

Inmiddels zijn er gelukkig geluiden vanuit regering en tweede kamer dat dit soort gepruts door diverse gemeentes maar eens afgelopen moet zijn. Ook hoor je in de Haagse gemeentepolitiek steeds meer dat de besluitvorming beter had gekund en dat de huidige locaties aan Vennepark en Zieken om diverse redenen niet geschikt zijn. Dit voorstschrijdende inzicht wordt ongetwijfeld gevoed door de komende gemeenteraads verkiezingen - maar dat doet aan de onjuistheid van de gehanteerde vestigingsprocedure niets af.

Als ik in jouw ogen procedureneuker of NIMBY ben, wat ook het beeld is dat de politiek wenst te schetsen, dan lig ik daar verder niet zo wakker van. Waar ik echter wel een beetje verdrietig van word is de mening dat "die mensen aan het Zieken of Vennepark" niet zo moeten zeuren over de gebruikersruimtes. Alleen al de aanhoudende belangstelling op denhaag.org over dit onderwerp geeft aan hoe diep dit ingrijpt. Wat blijkbaar ook niet lukt is mensen uitleggen dat het niet over de overlast gaat maar over een onbetrouwbare overheid die zich bezig houdt met het schenden van grondrechten, en wat dat met je doet als mens. Blijkbaar zijn de slapeloze nachten, het verdriet, de gevoelens van onveiligheid, woede en de teleurstelling die die asociale handelswijze oproept bij omwonenden niet belangrijk.

Voor 2006 wens ik je toe dat zoiets jou niet overkomt.

Shirley Marapin schreef op 11/01/06:
Gelukkig ben je er Stephen, met je klasse uitleg kan Eduard Rianku misschien andere inzichten krijgen dan hij hier schrijft.

Burger schreef op 11/01/06:
Stephen Picken schreef:
"Blijkbaar zijn de slapeloze nachten, het verdriet, de gevoelens van onveiligheid, woede en de teleurstelling die die asociale handelswijze oproept bij omwonenden niet belangrijk."

De wethouder van welzijn Jetta Klijnsma en Parnassia beseffen dit niet.

Mondige burger schreef op 11/01/06:
Ja mensen zijn bang, wanhopig en intens verdrietig.
Ze willen weg, maar ze kunnen hun huis alleen ver onder de hypotheekwaarde verkopen en dan zijn ze daardoor niet meer in staat om een ander huis te kopen.

Vastgespijkerd en geketend aan je onverkoopbare huis.

Jetta heeft zelf geen kinderen, zodat zij het gewoon niet kan begrijpen en dus ook niet weet wat je als ouder meemaakt met kinderen en vooral wat je ze niet wilt laten meemaken.
Waarom worden kinderen in de betere wijken niet aan die gevaren blootgesteld en waarom kinderen in de Schilderswijk wel?

Jetta heeft overduidelijk geen boodschap aan moeders die angst hebben voor hun kinderen, de waanzin om die zooi tegenover een speelplein te situeren in een wijk met 8 basisscholen binnen 500 meter.

Laat Jetta liever een kind adopteren, in plaats van die junks.

Eduard Rianku schreef op 11/01/06:
Beste Stephen, Shirley,

Ik ben al meer dan 23 jaar bewoner van de stationsbuurt, resp.de vd Duynstraat, Huijgenspark en nu de van Hogendorpstraat en vanaf het begin af aan al -en daarvoor eveneens- kende de buurt drugsgebruikers. In de loop van de tijd is het aantal gebruikers gestegen en meer in de buurt geconcentreerd. al zeker 15 jaar geleden onstond de wens om de overlast gepaard gaande met drugsgebruik te verminderen door hen de mogelijkheid te bieden de drugs ergens binnen te gebruiken, zoals nu aan het Zieken. Dat is dus zoveel jaren later. Inmiddels is/lijkt het klimaat tov drugsgebruikers en in het kielzog daarvan alle overlastgevers zodanig dat een manke gemeentelijke procedure wordt aangegrepen om deze groep-en uit de directe buurt te houden.
Het feit dat elders in de wijk wel degelijk minder overlast wordt ondervonden telt niet zo, blijkbaar 'Begeleidingscommissie' of niet.

Venneparkers schreef op 11/01/06:
Ymi Dekker
Projectleider Jong Perspectief Zoetermeer schreef:
"En ik hoop ook dat mijn zoon Sander Dekker jou vanuit de VVD wil steunen. Komop San!!!"

Beste Ymi Dekker,
Uw zoon Sander Dekker is een knappe jongeman vol politieke ambitie.
Wij ouders van de kinderen die voetballen en spelen op het het Vennespeelplein krijgen mede van uw zoon een concentratie zwaar verslaafde junks.
Uw zoon is bij ons langs geweest op het plein.
Het kan toch niet zo zijn, dat uw zoon onze kinderen in gevaar wil brengen?

Wij als ouders hebben zo'n zin om aan die mooie oren van uw zoon te trekken, dat hij eens moet luisteren naar onze verzoeken.
U bent beslist vaker dichtbij de oren van uw zoon, daarom ons verzoek aan u: fluister hem gauw in zijn oor dat wij boos zijn op hem.
Hij moet de drugsspuittent hier snel laten sluiten.

Moeder van San, dank u voor de medewerking!

Mondige burger schreef op 11/01/06:
De rechten van het kind;

Bij alle beslissingen die door de overheid, instanties en volwassenen worden genomen, behoort het belang van het kind de eerste overweging te zijn.
________________________________________________

Er is in heel Den Haag niemand die kan aangeven dat bij die vermaledijde beslissing om dat drugshol aan het Vennepark te vestigen hier rekening is mee gehouden.

Den Haag stad van recht en vrede?

Nog even en dan krijgen ze allerlei processen wegens het overtreden van internationale verdragen aan hun broek.

Dan krijgen ze zelfs gratis PR en dan hoef je ook die 800 miljoen euro niet uit te geven, die Den Haag de komende jaren wil reserveren om zichzelf op de kaart te zetten.

Anal Poet schreef op 11/01/06:
Mondige burger schreef " Nog even en dan krijgen ze allerlei processen wegens het overtreden van internationale verdragen aan hun broek."

Precies!

Mondige burger schreef " Dan krijgen ze zelfs gratis PR en dan hoef je ook die 800 miljoen euro niet uit te geven, die Den Haag de komende jaren wil reserveren om zichzelf op de kaart te zetten. "

My idea 

Men is z overtuigd van eigen *onaantastbare* superioriteit, dat men blijkbaar niet beseft dat als de boel 'in beweging' komt, er geen houden meer aan is.

Burgers lten zich niet klemzetten.

En al helemaal niet in Nederland.


Als je denkt handel te kunnen drijven met de veiligheid van de 'onder je gestelden' (vrij naar de moeder van Theo van Gogh), dan zouden de Haagse bestuurders wel eens hl zwaar bekocht in hun Gouden 'Bocht' kunnen komen te zitten.

Serviceburo schreef op 11/01/06:
Info over;

Ymi Dekker

Anal Poet schreef op 12/01/06:
Serviceburo schreef " Info over; Ymi Dekker "

Op je 17e 'arbeidstherapeute'?

Enne ... zij is dus de moeder van onze Sander 'Krullebol' Dekker?

Constatering schreef op 12/01/06:
@Enne ... zij is dus de moeder van onze Sander 'Krullebol' Dekker?

Ja dat lijkt er wel op, gezien de eerdere posting.

Anal Poet schreef op 12/01/06:
Constatering schreef " Ja dat lijkt er wel op, gezien de eerdere posting. "

Ik vind haar Publiek-Private bedrijfje wel ... uh .. 'pikant'.

Zou Sander nou ook ideen hebben voor toepassingen van zulke initiatieven in Den Haag?


Bijvoorbeeld op 't vlak van huisvesting en 'zorg' voor verslaafden/criminelen?

Constatering schreef op 12/01/06:
Aan liefde heeft het Sander dus nooit ontbroken
Dan moet het wel zijn grenzeloze vertrouwen in de medemens zijn, gezien het milieu waar hij is opgevoed of het getuigt van een enorme naviteit om je zo voor die politieke karretjes te laten spannen.

Blij dat moeder toch nog probeert om enigzins corrigerend op te treden.

Mondige burger schreef op 12/01/06:
@Blij dat moeder toch nog probeert om enigzins corrigerend op te treden.

Zie je het voor je, zitten ze samen aan de keukentafel met elk hun eigen laptop en dan moet moeder hem via het internet tot de orde roepen.

Wat een wereld.

Anal Poet schreef op 12/01/06:
Constatering schreef " Dan moet het wel zijn grenzeloze vertrouwen in de medemens zijn, gezien het milieu waar hij is opgevoed of het getuigt van een enorme naviteit om je zo voor die politieke karretjes te laten spannen. "

Burgers laten zich ook gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze vertrouwen hebben in de oprechtheid c.q. goede bedoelingen van hun bestuurders of verhuurders.

Maar dan word je wakker.


Sander verkeert in goed gezelschap.


Effe checkuh.

Constatering schreef op 12/01/06:
In ieder geval nog een moeder die contact met haar zoon heeft.

Als die internet verbinding ook nog eens draadloos is, krijgt het bijna een telepatisch gehalte.

Voordeel is wel dat je gelijk kan zien met je antvirus programma, dat je zoon nog steeds gezond is.

Anal Poet schreef op 12/01/06:
Constatering schreef " dat je zoon nog steeds gezond is. "

Nog wel.

Mondige burger schreef op 12/01/06:
Ook huize Dekker heeft zijn kruis.

Mannie zeg jij er nu wat van, hebben we hem altijd het beste gegeven, ons altijd weggecijferd om hem een goede toekomst te kunnen bieden en nu is hij gezakt tot een dusdanig Haags politiek niveau, dat het volk mort.

Waar hebben wij dat aan verdiend?

Struisevogel schreef op 12/01/06:
Jetta Klijnsma zal na 7 maart de wet dicteren omdat haar partij de grootste is.

Tussen de 11 en de 16 zetels zal de partij van de arbeid krijgen omdat de mensen anti-kabinet zullen stemmen en zij geen worst afweten van wat er in hun Ijspaleis zich afpseelt.

De ziekelijke huicelaars van de CDA zullen hun standpunt wel verdraaien als zij weer vier jaar mee de lakens willen uitdelen en deel willen uitmaken van het college.

Lees hun teksten goed in hun CDA programma ook over de gemeentelijke drugsvertierlokalen.
Zij kunnen er alle kanten mee op.

Maar goed laten jullie je allemaal lekker vangen aan die leugenclub gelijk een vis aan een haak.

Veel beloven en weinig geven doet de gekken en de Hagenaars in vrede leven. Werkelijk in een kop van een kip zitten er meer hersens dan in het overgrote deel van de Haagse kiezers.

Abby schreef op 12/01/06:
Ik ken Ymi heel goed en ben blij dat er zulke mensen bestaan ,mensen die mij niet afkeuren of veroordelen op mijn verleden ,maar die mij daadwerkelijk bijstaan om een nieuw bestaan op te bouwen want er komt veel meer bij kijken om af te kicken parnassia gaat zo ver niet ,is er een andere exjunk op deze side terecht ? gekomen,die de andere kant van het verhaal laat horen zolang dat niet gebeurt zal alleen het beeld wat parnassia doorgeeft gezien worden laten we blij zijn met Ymi dat zij ook haar zoon wil laten inzien dat hij naar ons moet luisteren ,laten we blij zijn met elkaar ,en laten we er samen tegen aangaan alleen is maar alleen samen staan we STERK

Anal Poet schreef op 12/01/06:
Abby schrf " same staan we STERK "

Nieuwe YELL nhdag ??


Same staan we STERK
want - allin - lggie
raakie doh dat gespit
en geblow
saulau zh low
dan lggie
z ondh je solo-ZERK

Gebrik je hf !

Spi nummh 70
dr ga je
voh je ge GG-i

Stmp VVD !!

Weis gein ge kerk
weis gein saulau-Vlerk

Want w van 't Spi
w zegge tge Spite
laaje it-Spite

w zegge
la lgge


Zeg Njjj!!

Want met de VVD
doetje hf
weer mijjj

dus ...


wg gn ge underteekh
wg un Haegsche Haegeprkh

wg gn n-neemh

wg ...


... 'n onderNMhhd !!!!

herman van der helm schreef op 12/01/06:
Ik schreef dit al eerder:


Ik kruip even in de huid van een vader of moeder van een opgegeven junk.
Willen deze dat hun zoon of dochter geholpen wordt met alle mogelijke middelen door de medische wetenschap en de daarbij behorende instellingen of willen ze dat hun zoon of dochter op een zo menswaardig mogelijke manier ziek (verslaafd) mag blijven.
Dat hij of zij onder toeziend oog van deskundigen zichzelf zijn of haar crack toedient. Zouden ze daarbij willen zijn hoe hun in liefde opgevoede kind zichzelf langzaam van het leven beroofd? Ik denk het niet en ik weet zeker van niet. Ik denk dat als zij de keuze en de mogelijkheid hadden de deuren van de gebruikersruimte dicht te houden en de deuren van de echte zorg open, zij als eerste aan de zijde van de bezorgde ouders van het van der Vennepark zouden staan. Ik denk dat het fijn is dat de meeste gemeentebestuurders en raadsleden geen zieke of verslaafde kinderen hebben en ook geen kinderen hebben die in de buurt van deze zieke en verslaafde kinderen moeten opgroeien omdat ze nu geen weet hebben van de pijn en de ellende die dit met zich meebrengt. Gelukkig maar, alleen jammer voor de ouders die hier wel mee zijn opgezadeld.

Mondige burger schreef op 12/01/06:
Abby schreef;
is er een andere exjunk op deze side terechtgekomen?

Nee, je bent de eerste die het echte verhaal weet te vertellen en dat zal voor veel mensen echt een eye opener zijn.

Met alles wat je aandraagt, wordt er steeds meer aan de verstandelijke vermogens van Jetta getwijfeld, voor zover men dacht dat zij die nog had.

Overduidelijk is nu wel dat Parnassia geen enkele meerwaarde toevoegt om het probleem op te lossen of beheersbaar te maken.

Jozef Labuche schreef op 12/01/06:
Nogmaals de ouders van verslaafden roepen op en smeken boor projecten zoals Castlle Graig in Schotland en die herenboederij in Italie waar ik nu al over papegaai in de raad sedert 2002.ng

De kinderen moeten uit de omgeving gehaald worden waar ze meegersleept worden door anderen, waar zij aan hun spul kunnen geraken ,etc.

zij moeten een een omgevinh hebben waarin zij 24 op 24 uur weg zijn van de stad, ergens rustig op het land. Met hulpverleners en soortgenoten en ervaringsdeskundigen - voor een langere periode 24 op 24 uur.

Dan vervalt er 60 tot 70 niet meer en die vervallen zijn diegene3 die weer in aanrakeing gekomen zijn met dezelfde personen en hun dealers en de oude hulpverleners.

Onze onbekwame leiders zorgen voor juist het tegenovergestelde en drijven deze mensen de dood in ten behoeve van de zorg- en drugsindustrie.

Nogmaals ik vraag mij af of al die anderen mee lichamelijk letsel helpen toe dienen en faciliteren niet rechtens vervolgbaar zijn.http://www.moedigemoeders.nl/

Venneparkers schreef op 12/01/06:
Abby, blijf hier op de site komen en laat horen, samen zijn we sterk!
Praat ook met de moeder van Sander Dekker
Laat haar beslist haar zoon op wijzen dat wij als moeders en vaders niet zoveel junks bij het speelplein willen.
Dat begrijp jij toch ook Abby?
En we nemen aan de moeder ook.

bwana schreef op 12/01/06:
@ abby

als alchoholist < twee jaar droog > meen ik me wel een mening te kunnen permiteren over het fenomeen verslaving in alle vormen.

Er kan pas sprake zijn van afkicken als de betrokkene zelf erkent dat er een probleem is dat te groot is om het alleen op te kunnen lossen.
Pas dan komt de hulpverlening in zicht, maar uit eindelijk kan alleen je eigen wilskracht je over je gebruik heen helpen.

en respect moet je verdienen en niet van een christus kado krijgen

Abby schreef op 12/01/06:
Venneparkers.Ymi Dekker staat aan mijn zij en aan jullie zijde ,zij heeft mij met Wil Vonk door haar zoon Sander in Kontakt gebracht ,maar ook met het cda in zoetermeer met wie ik 09-02-2006 met de leden van de fraktie van het cda bij de leden vergadering mijn verhaal te doen ook met de fractie van het cda den-haag en ciska jolders zal zodra wij zie www.christelijkestichtingderank.nl een nieuw onderkomen hebben die ons al is toegezegt door steadion zal er een ontmoeting plaats vinden ,overgens had ik zie onder argief Wil Vonk 29-11-2005 al een gesprek met haar gehad Wil Vonk adviseerde mij overgens n.a.l van het gesprek dat ik met haar had gehad om eens op deze side mijn verhaal op te zetten ,al geruime tijd realiseer ik mij dat wil er wat gaan veranderen dit in den-haag zal moeten plaats vinden en wel in de tweede kamer die zal uiteindelijk het drugs beleid moeten veranderen ,we kunnen niet stil blijven zitten staan toekijken hoe ons land naar de verdoemenis word gebracht ,ons leefklimaat word verziekt ,maar bovenal het leefklimaat van onze kinderen hoe zal die eruit gaan zien als we dit allemaal toelaten???venneparkers hoe is hun leefklimaat nu al DIT PIK IK NIET ik zou een schoft zijn als ik nu niet op zou staan om mijn stem te laten horen samen staan we sterk mensen laten we de klachten bundelen ,dit tesamen met mijn maatjes de langdurige verslaafden met wie ik kan aan tonen dat het onzin is wat parnassia beweerd ,wij zijn het levend bewijs ervan wij hoven geen heroine toegedient te krijgen of de methadon een voorbeeld een verslaafde kreeg jaren lang tot 3a4 jaar geleden hoogstens 75 mg methadon voorgeschreven voor die doses moet je veel gebruiken heel veel dat is nu verhoogt naar 200 mg houd de verslaafden maar verslaafd kassa???nog even en Den-Haag heet het parnassia dorp!!!!Mijn volgende stap is een debat in de tweede kamer opgang te krijgen en daar heb ik jullie bij nodig !!!Geen gebruikers ruimtes of vrije heroine verstrekking maar afkickcentrums geleid door mensen die dit kunnen die dit momenteel al doen hele rijen wachtenden staan te wachten voor de poort om behandeld te worden een uitspraak van teun stortebeker van de Hoop een afkickcentrum ook in de vrijheid het afkickcentrum waar de rank een onderdeel van is kunnen drie gebouwen bij bouwen de nood is groot maar de overheid ondersteunt ons niet ,het zelfde is het geval bij stichting Voorkom ,het zijn particulieren die ons werk ondersteunen een reaktie van een docent het is beter te voorkomen dan naderhand problemen op te lossen!!!mensen er is nog zoveel te doen in het belang van onze kinderen.


abby. schreef op 12/01/06:
Venneparkers,kan je de klachten bundelen?en al de anderen die mee willen doen!Ik heb ze nodig!
Stil blijven zitten betekent...ELLENDE VOOR ONZE KINDEREN!!!!

LL schreef op 12/01/06:
Beste Abby,

met het NAD (Nationaal Actiecomite Drugsoverlast) zijn we al bezig om de discussie in de landelijke politiek los te krijgen. Dat is ook onlangs gelukt, een paar weken geleden is in de Tweede Kamer een motie aangenomen waardoor er nu een onderzoek naar vestiging van dit soort voorzieningen in woonwijken gaat komen.

Hoewel het NAD van mening is dat het moraliserend is om mensen op te leggen dat ze niet mogen gebruiken (en dus moeten afkicken) ben ik sinds enige tijd daar wat genuanceerder over gaan denken. In principe vind k dat het ieder mens in Nederland vrij staat om te leven zoals hij dat wenst zolang hij daarmee anderen niet lastig valt. Maar in de praktijk zijn er mensen die die vrijheid niet aankunnen. En ik ben van mening dat je dan als samenleving je verantwoordlijkheid moet nemen en die mensen moet verplichten om het anders aan te pakken. Waarom kan dat met de Antillianen in Rotterdam wel en met de dakloze mensen in de Stationsbuurt niet? Vooropgesteld dat de Rotterdamse aanpak lukt natuurlijk.

Aan Eduard Rianku wil ik nog kwijt dat het verplaatsen van de overlast geen oplossing is. Fijn om te weten dat we als omwonenden zo "gesteund" worden uit onze eigen buurt als we de gemeente aanspreken. Zo wordt het nooit wat met het beleid in Den Haag, de stad van vrede en RECHT.

abby schreef op 12/01/06:
Beste LL we stijden voor het zelfde doel fijn je ontmoet te hebben.Drugs is echter niet zomaar iets daar zit meer achter ik ben zo,n viezerik geweest die dit land voorzag met heroine en cocaine en volgensen het pieter baan centrum waar ik onderzocht werd voor het organiseren van drugs transporten werd gezien als een gevaar voor deze samenleving ,en terecht zo zie ik het nou maar ik weet wel wat voor ziekelijke geesten achter deze handel zitten en waar ze op uit zijn ik heb er midden ingezeten !!!en realiseer mij dat ze nu beslist niet blij met mij zullen wezen

Mondige burger schreef op 12/01/06:
Nu loopt Jetta ongetwijfeld te hoop met het argument, dat als het drugshol aan het Vennepark gesloten moet worden, de kans is verkeken om ook nog elders wat voor die verslaafden te kunnen betekenen.

Hoe paradoxaal het moge klinken, juist door haar drammerige handelwijze heeft ze een groot aantal mogelijkheden tot zorg de pas afgesneden.

Een dom idee doordrukken met Henk Kool als kruiwagen, nou ja kruiwagen, meer een Panther-tank om alle tegenstand rcksichtslos te verpletteren in de coalitie, wordt dan waarschijnlijk hopelijk haar Waterloo.
Wist zij zich nog ternauwernood staande te houden na dat debacle met welzijn, nu is de verwachting dat niemand haar nog zal steunen.

Maar dat heeft zij geheel aan zichzelf te wijten, blind en doof voor de acties en reacties uit de buurt stuurde oberstur commandant Kool feilloos vanaf Deetplatz zijn ordetroepen op 28 september 2005 al reeds vooruit naar het Vennepark om het gepeupel, het plebs eens en voor altijd mores te leren.

Dat verzet moest gebroken worden, maar sneuvelden er toen de ruiten van het drugshol, nu gooit de PvdA zijn eigen ruiten in en moet Parnassia straks op zoek naar een nieuw PR dame.

I like the sound of broken glass

LL schreef op 12/01/06:
Abby schreef "en realiseer mij dat ze nu beslist niet blij met mij zullen wezen"

Je kunt het nou eenmaal niet iedereen naar de zin maken. En iedereen heeft zo z'n leercurve, die helaas bij sommige mensen gepaard gaat met grote overlast voor anderen.

Ik ben van mening dat in een vrij land iedereen moet kunnen leven zoals hij of zij dat wil. Vroeger hield het daarmee voor mij op, maar nu denk ik: mits je daar anderen niet mee lastig valt. En als je dan volhoudt in overlastgevend gedrag dan moet je als samenleving ingrijpen. En niet verder gedogen, want dan beloon je als het ware fout gedrag.

Over hoe je dat aan die mensen duidelijk moet maken weet ik niet zo goed. Maar zoals deze wethoudster het aanpakt in ieder geval niet. Zoals Mondige burger al aangeeft, juist door haar handelwijze heeft ze een groot aantal mogelijkheden tot zorg de pas afgesneden.

Wat ik wel zie is dat deze wethoudster liever "professionele" organisaties heeft dan vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen immers niet deskundig zijn? Nou laat me je vertellen, die kunnen zeer ter zake kundig zijn en zijn in ieder geval niet verslaafd aan het bieden van zorg om de centen.

Maar goed, jij werkt op jouw manier aan een betere samenleving en wij proberen dat op onze manier te doen en op die manier sluiten onze verhalen best op elkaar aan. Wie weet, gaan we in 2006 mooie dingen voor elkaar krijgen. Succes met je project. Ik hoop dat je het volhoudt. Wie weet komen we elkaar in real life nog eens een keer tegen.

Co Kwekker schreef op 12/01/06:
Het CDA wil gebruikersruimtes uit de buurt van woningen, speelplekken en scholen?

Tja, er is natuurlijk aan het Spui de grote witte gebruikerstempel voor bestuursverslaafden.
De omgeving is niet helemaal vrij van gewoon, gespeel en geleer.
Met een klein beetje geld is dat allemaal op te lossen.
Eigenlijk staat niets een multifunctionele gebruikersruimte aan het Spui(t) in de weg.

Mondige Burger schreef op 12/01/06:
Gebruikersruimte aan het Spui!

Tenslotte blijkt dat in Alphen aan de Rijn ook te kunnen.

Gebruikersruimte in het stadhuis

abby schreef op 12/01/06:
Jetta ,Sander,Wil,Deedman ,ik hoop dat dit verhaal jullie tot nadenken zet.dit briefje werd door een politieagent in een telefooncel gevonden."werkelijk dit is mijn psalm .Ik ben een jonge vrouw van 20 jaar oud.Gedurende het laatste anderhalf jaar ben ik door de nachtmerrie van verslaving gegaan.Ik wil ophouden met het nemen van dope.Ik probeer het,maar kan het niet!De gevangenis en het ziekenhuis hielpen mij er niet vanaf.de dokter vertelde mijn familie dat het beter en vriendelijker zou zijn geweest,wanneer de persoon die mij met verdovende middelen liet kennismaken,een pistool had genomen en mij van het leven had beroofd>Had ze het maar gedaan!O God,hoe graag zou ik willen dat ze dat had gedaan.

Koning Heroine is mijn herder
ik heb hem steeds nodig.
Hij maakt dat ik neerlig in de goot.
Hij leidt mij langs troebele wateren.
Hij vernield mijn ziel.Hij leid mij langs de paden der verdorvenheid om des spuits wille.
Ja,ik zal wandelen door het dal
van armoede en alle kwaas vrezen,
want gij heroine zijt met mij.
Uw naald en capsule
trachten mij te vertroosten,
zij ontdeden de tafel van levensmiddelen
in aanwezigheid van mijn familie.
Gij berooft mij van mijn verstand.
Mijn beker van droefenis loopt over.
Zeker ,Heroineverslaving zal mij volgen al de dagen van mijn leven;
en ik zal voor eeuwig wonen in het huis van verdoemden.
Het zal je kind maar wezen!!!!
Je zal maar verslaafd zijn!!!!
en de overheid betaald er grof geld voor om dit in stand te houden ,om hiermee ook ons leefklimaat te verzieken.

Co Kwekker schreef op 12/01/06:
Hier word je even stil van...

Er wordt wel eens vergeten dat het om echte mensen gaat. Het is eigenlijk volkomen ongepast om daar grapjes over te maken. Mijn excuses hiervoor.
Ik zou kunnen aanvoeren dat het maken van grapjes voortkomt uit een gevoel van onmacht.

Drugs zijn een groot probleem en het maken van gebruikersruimtes, waar dan ook, lost helemaal niets op.
Voor grote problemen zijn grote oplossingen nodig.
Wie durft?

Abby schreef op 12/01/06:
Co Kwekker schreef wie durft .
Fijn je te ontmoeten Co samen staan we sterker wie durft?

Mondige burger schreef op 12/01/06:
We zijn nu bijna 2,5 jaar bezig om Jetta aan haar verstand proberen te peuteren dat haar manier van doen een heilloze weg is.

Nu is de situatie zoals hij is en die moet gewoon veranderen.

Jetta is een door Parnassia programmeerde robot, daar valt niets van te verwachten en haar accus zijn van Duracel, she gos on and on en het is eigenlijk zonde dat ze die energie niet zo weet te gebruiken dat zowel de verslaafde als de burger van de ellende af komen.

Zij is alleen maar gefocust op de verslaafde en geheel gendoctrineerd door Gerrit Jan Hoogeland (directeur Parnassia)
Ze verliest geheel de noden van de burger uit het oog, want die moet het maar gedogen.

Tot op heden hebben wij niet n woord van compassie met ons van haar gehoord.
De verslaafde gaat vr, wij zijn de zeurpieten, de NYMBYS, de NIVEAATJES.

En van die Boven Ons Gestelden, die BOGGIES hoeft de burger niets te verwachten.
En dat boggies geeft ook even haarfijn aan op welke manier er hier politiek wordt bedreven, niet straight, maar via allerlei boggies.

En het is buitern kijf dat je mensen niet in een poel van ellende moet laten rondwentelen, maar zicht op een betere toekomst moet geven.

Maar kom daar maar eens om bij ons aller wethoudster, die draait zich nog wel even om in haar eigen poel van zelfgenoegzaamheid.

Alyssia schreef op 12/01/06:
Verslaafd Geboren

Iedereen ziet mij als een meisje
met een grote mond.
Maar in mijn hart zit een grote wond.
zoveel is er stuk gemaakt
zoveel mensen die mijn hart
hebben geraakt.
Ik wil het niemand laten merken.
alles wil ik zelf verwerken.
Ik zal vechten voor een beter leven!
Ik vraag je nog een ding.
Hou mij vast ,al is het maar voor even.Zodat ik er weer voor kan gaan
en de pijn in mijn hart kan verslaan.

Shirley Marapin schreef op 12/01/06:
Mondige burger schreef:
"Maar dat heeft zij geheel aan zichzelf te wijten, blind en doof voor de acties en reacties uit de buurt stuurde oberstur commandant Kool feilloos vanaf Deetplatz zijn ordetroepen op 28 september 2005 al reeds vooruit naar het Vennepark om het gepeupel, het plebs eens en voor altijd mores te leren.

Dat verzet moest gebroken worden, maar sneuvelden er toen de ruiten van het drugshol, nu gooit de PvdA zijn eigen ruiten in en moet Parnassia straks op zoek naar een nieuw PR dame"

--------------------------------------------------

Mondige burger, ik kan jou en de heer Henk Kool en wethouder Jetta Klijnsma en burgemeester Wim Deetman GARANDEREN dat het verzet niet gebroken is.
Integendeel is de buurt moreel gesterkt in het gevoel dat wij niet door brutale MEers een kopje kleiner gemaakt kunnen worden.

Deze 3 hierboven dienen te luisteren naar de ouders hier. Indien niet, zijn de gevolgen voor hun rekening, zo zeggen boze vaders en moeders uit deze buurt! En zeggen ze: de gevolgen komen!!!

Mondige burger schreef op 12/01/06:
Ja als je 2,5 jaar de burger in de kou laat staan en je hebt over 2 maanden verkiezingen dan heb je als gemeente dus nu echt een probleem.

Zeker Wim Deetman met zijn dubbele pet als korpsbeheerder en tevens in zijn hoedanigheid als onbenoemde 3e CDA wethouder.

Vraag me soms af wie hier eigenlijk de korpsbeheerder is, Wim Deetman of Henk Kool.

Deetman

Shirley Marapin schreef op 12/01/06:
Wethouder Jetta Klijnsma heeft haar harddrugsruimten aan de man weten te brengen door steeds vol te houden dat de zwaar verslaafden dan niet meer op bankjes en portieken hoefden te gebruiken.

Maar naarmate ik lees wat Abby schrijft en nu Allysia hier, is mijn boosheid op deze wethouder alleen maar aan het toenemen.

De kansen geven om te blijven gebruiken en ziek te blijven is toch onjuist?
Met dat zelfde genvesteerde kapitaal voor de harddrugsgebruikersruimten had ze ZORG geboden aan deze mensen. Zorg om er beter van te worden, en niet om in luxe te kunnen blijven gebruiken!

Een wethouder heeft goed ontwikkelde hersens, wat heeft haar belet om de hulp aan zwaar verslaafde daklozen te helpen met harddrugsgebruikersruimten?

abby schreef op 12/01/06:
Henk kool ,Jetta,

jullie zijn nog niet af van mij ,morgen zal de ncrv opnames maken van ons de exverslaafden aan de haven ,zo mag nederland zien dat het anders kan ,van mij zijn jullie nog niet af pas in mijn graf ,alyssia is mijn dochter ,en het doet pijn als vader zijnde om zo,n briefje te vinden Henk ik zal je ontmaskeren ,met je smerige leugens .

Shirley Marapin schreef op 12/01/06:
Beste Abby,

jou dochter Alyssia is een prachtmens, ik ken haar verder niet, maar als zij zo mooi en indrukwekkend kan schrijven, [en ik begrijp dat jij als vader daar pijn van hebt] komt ze wel goed terecht.

En met een sterke vader als jij bent, moet het goed komen en zijn met haar Abby.

Echt, ik ben onderste boven van haar geschreven tekst, wees trots op je meisje, laat dat je pijn verzachten.

Venneparkers schreef op 12/01/06:
Henk Kool, de fractievoorzitter van de Haagse PvdA had veel kansen om af te zien van de locatie van der Vennespeelplein.
Het was een ieder bekend dat het geen WET was dat er bij het speelplein een harddrugsgebruikersruimte geopend moest worden.
Mede door hem en Jetta klijnsma werd er een BESLUIT afgedwongen.

Aan alle kanten was er verzet, ook binnen zijn eigen partij, en in de andere partijen.
Ook de bewoners roerden zich enorm in die dagen.

Het stadhuis schudde op zijn grondvesten als de Venneparkers daar kwamen inspreken.

Henk Kool legde druk op zijn fractieleden die vooraf al beloofd hadden tegen te stemmen.
En Henk Kool vroeg unanimiteit van de VVD en het CDA bij het stemmen.

Daarom is Henk Kool ook niet verbaasd dat zijn onjuiste politiek tot vandaag niet vergeten wordt.

Willemijn schreef op 13/01/06:
En als je dan zo verkeerd bezig bent en van te voren in kan schatten dat het verzet blijft, dan ben je toch een enorme sukkel als je dan door blijft gaan op die koers.

Henk Kool en Jetta zijn het boegbeeld van de PvdA, en dat mag dan wel zo zijn maar ik denk dat menig burger dat duo liever aan de boeg van de Titanic had gezien.

Neptunus schreef op 13/01/06:
Hallo, hou die twee lekker aan land, wat moet ik hier met die ongein?

Anal Poet schreef op 13/01/06:
Neptunus schreef " Hallo, hou die twee lekker aan land, wat moet ik hier met die ongein? "

Je hebt toch zo'n Sat-Prikkerd?

Of ben je zo aftands geworden, dat je niet meer weet wat je daar ooit mee deet, ouwe klotskop van me?

Gewoon bijvijlen, oppoetsen en dan spiesen in de opgeblazen windjammers van die twee.

Neptunus schreef op 13/01/06:
@mee deet?

Stuur die maar wel hier naar toe, we komen wat mannetjeskwallen te kort.

Anal Poet schreef op 13/01/06:
Neptunus schreef " we komen wat mannetjeskwallen te kort. "

Ik vrees dat z'n InktZak droog staat - hij heeft zovl nota's en rapporten geparafeerd - wat dat betreft lijkt ie me zwaar uitgeteerd.

En bovendien, die kou - da'lijk ziet ie hemels blauw. Hij komt nauwelijks ooit de raadszaal uit. Nee, dat buitenleven - dt overleeft ie niet.


En al helemaal niet zo inkzwhrt diep.

Neptunus schreef op 13/01/06:
Heeft die man soms zo'n ongelukkig huwelijk dat ie nooit op tijd thuis wil wezen.

Maar ja, landrotten met; melkmeermans.

Hier is het met; zeemeermin

En dat min staat niet voor minder maar voor de min, love heet dat bij jullie boven geloof ik.

Anal Poet schreef op 13/01/06:
Neptunus schreef " love heet dat bij jullie boven geloof ik. "

Nou eerder 'laf'.

Zo'n Henkie Kool, die halve zool, da's 'n echte rooie LAFFER-Boy.

En die politieke dwang, dat afgedwongen zwijgen, dat is zijn maffe BLAFFER-Toy.

Blijf maar beneden, Neppie.


Het is hieh PAK-Sooy.

Abby schreef op 13/01/06:
Wil Vonk.Sander Dekker
Doe wat met het plan van aanpak die wij (stichting Voorkom)jou hebben overhandigt!!!
Drugs is als een kankergezwel met uitzaaingen die zich in de loop der jaren heeft in dit land heeft verspreid zie de kreten die hier op naar voren komen .
Voorkomen is beter dan naderhand de problemen moeten oplossen.
Verplichte drugs voorlichting voor onze kinderen ze groeien op temidden van de drugs ,begin bij de basis scholen groep 8 want gebleken is dat wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan het drugs gebruik al goed aan de gang is maak onze JEUGD weerbaar verander toch van koers beste mensen ik neem het jullie niet jullie uiteindelijk verkeerd ingeicht!!!
Leg het plan van aanpak voor aan jullie fractie voorzitter doe eens wat goed en luister nu eens naar iemand uit de praktijk!!!!
Straks kom ik weer oog in oog te staan met de verslaafden die het gif moeten innemen de methadon
zodat de kassa bij parnassia door kan blijven draaien inmiddels dit onderdeel van parnassia een supermarkt geworden ,hoe zal het oude moedertje zich voelen als ze haar verslaafde zoon naar de methadon bus brengt om dan aan te moeten zien dat haar zoon langzamerhand word vergifticht vol van liefde heeft ze zich om haar zoon ontfermt met in haar hart het verdriet die een moeder met zich mee draagt bij het zien hoe haar zoon de dood in word geleid HET ZAL JE KIND MAAR WEZEN.
DOE ER WAT AAN.

Co Kwekker schreef op 13/01/06:
Zoals ik al zei zijn er grote oplossingen nodig.
Dit probleem veel te groot om door (best wel goedwillende) amateurs te worden aangepakt.

De oplossingen die nu worden geopperd gaan uit van de overlast die drugsgebruikers veroorzaken.
Als burgers zich verzetten, komt er een overlastveroorzaker bij: De overheid, die zijn inzicht er wel even door zal drukken.

Zo lost de overheid het ene probleem niet goed op en creert er meteen nog een extra probleem bij:
De burger die zich door de overheid geterroriseerd voelt.

Anal Poet schreef op 13/01/06:
Co Kwekker schreef " De burger die zich door de overheid geterroriseerd voelt. "

Voelt?

Of ... wt?

Dat is een slok-op Deet.


Maar ja, het scheelt dan ook een slop op een barrel.

Dit vermist gescharrel.

Want wat de burger niet weet, daar heeft ie geen last van.

Dat is ...


... de Staedt.

Theo van der Sluijs schreef op 13/01/06:
Mensen als Abby zijn goud waard! Al 20 jaar werken wij als STICHTING VOORKOM met ervaringsdeskundigfen. Alle preventie projecten van 'Voorkom!' worden uitgevoerd door een preventiewerker en een ervaringsdeskundige. Een methode, waarbij theorie en praktijk op de juiste wijze met elkaar in balans is! Laten wij verslaafden nooit afschrijven! Ex-verslaafden hebben een geweldige functie binnen onze samenleving!Ruim 180 vrijwilligers werken met ons mee. Allen eens verslaafd, nu boodschappers van hoop!

Mondige burger schreef op 13/01/06:
Het is geweldig dat Abby die toko van Parnassia aan de schandpaal probeert te nagelen op zijn manier en uiteraard zijn wij niet te beroerd om hem en ook onszelf daarbij een handje te helpen.

De junkonomie van het Parnassiadorp

Abby schreef op 13/01/06:
Mondige burger.
Ik begeef me tussen de slaven van parnassia en ben bezig om zwart op wit de praktijken van parnassia in handen te krijgen om zo de klachten te bundelen ,inmiddels heb ik ook kontakt opgenomen met het NAD het is goed om over deze zaken met elkaar te praten maar het moet niet bij praten blijven er moet ook aktie ondernomen worden fijn je ontmoet te hebben "samen staan we sterk"

Mondige burger schreef op 13/01/06:
Abby;

Wij zijn ook vrijwilligers van het Nad en we waren vorige week zaterdag in Haarlem voor de vergadering.
We vertegenwoordigen de "getroffen" wijken in Den Haag

Die mensen lopen ook al jaren tegen dit soort problemen aan, vandaar dat we ook een website voor Haarlem in elkaar gezet hebben in het weekend.

Haarlems Actie Comite Drugsoverlast.

https://www.denhaagtekijk.https://www.denhaagtekijk.nl/mondigeburger/index.htmindex.htm/had2006/ volgende week ook via; www.hacd.nl

Haarlem

anne mulder schreef op 13/01/06:
iedereen vergeet dat ook de VVD heeft VOORgestemd met de gebruikersruimte t.o de kinderspeelplaats

Mondige burger schreef op 13/01/06:
Dat zijn we niet vergeten, maar het initiatief kwam van Jetta Klijnsma en die zette Henk Kool in als grof geschut en de rest weten we.

Voorstemmers waren CDA, VVD, PvdA
en ook Groen (s)Links.

abby schreef op 13/01/06:
en parnassia zit achter dit alles !!!!!.

mondige burger binnenkort moeten we elkaar maar eens ontmoeten.

Mondige burger schreef op 13/01/06:
@en parnassia zit achter dit alles !!!!!.

Ik weet niet of je dat zo kan stellen.
Feit is wel dat allerlei taken van de GGD en het Riagg uiteindelijk zijn overgeheveld naar Parnassia, ze hebben dus alle andere aanbieders van zorg uit weten te schakelen.
Voor een wethouder van welzijn is dat dus zeker geen ideale onderhandelingspositie als er maar n zorgaanbieder op dat gebied is, dan ben je altijd te duur uit.

Uiteindelijk zijn jullie ook marktverpestend bezig voor Parnassia, je laat mensen afkicken en haalt dus een stuk omzet bij ze weg.

En dat onderkomen waar jullie in zaten was hun natuurlijk een doorn in het oog.
Elk normaal denkend mens zou blij zijn met jullie initiatieven, maar Jetta stak geen poot uit voor De Rank

Gezien het bovenstaande vindt ik dat nu toch niet zo heel vreemd.

Buurthuizen en andere wijkinstellingen hebben ook het loodje gelegd omdat iedereen zo nodig onder die lekke paraplu van Boog geschoven moest worden en je dan je eigen inbreng verliest als je als organisatie daar gedwongen in wordt gedrukt.

Het is wel een teken aan de wand als mensen iets onderling bespreken en er wordt opgemerkt;
voorzichtig er zijn mensen van Boog bij
Dat werd opgemerkt toen Parnassia een zogenaamde voorlichtingsavond hield voor de bewoners rond de Zoutkeetsingel 42, het voormalig pand van Haag wonen.
Met Boog als spion voor Jetta.

Dus we hebben nu twee organisaties waar het kwaad kersen eten mee is, en dat zijn Boog en Parnassia en die hebben heel veel ellende in de welzijnswereld gebracht en zijn daar tot de dag van vandaag ook nog druk mee doende.

Voor die waardeloze voorlichting van Parnassia over de Zoutkeetsingel;

Veslag Zoutkeetsingel

groenfront schreef op 14/01/06:
Op verzoek van Mondige Burger hier dan ook maar mijn maatschappelijke verzuchting.

Net terug uit Schinveld moet ik nog even bijkomen van de verzetsoefeningen. Jullie overvallen me wel met die vraagjes. Doet me denken aan al die vraagjes van Burgemeester Zuidgeest van de Onderbanken. In mij boomhut zat ik daar met mijn laptop te emeelen met de media.

Uiteraard is het CDA verkeerd bezig. Ze willen "NA de evaluatie weer in discussie". Wat moet IK met zo'n zin ?? Als er hoegenaamd problemen zouden zijn blijkens die evaluatie dan gaat de tent dicht. Zegt het CDA hiermee iets nieuws mee ?? NEE dus, want dit was feitelijk al een voorwaarden ten tijde van het besluit op die uiterst tumulteuse Raadsvergadering op 24.06.04. En ik kan het weten want ik was erbij. Vraag maar aan Shirley.

Mondige burger schreef op 14/01/06:
Bedankt groene medestrijder

Mondige burger schreef op 14/01/06:
Het onderstaande heeft wel erg veel weg van de huidige handelwijze van Parnassia.

The Corporation (in het Nederlands te koop)

Dit zeer opmerkelijke boek is door Joel Bakan geschreven. Zijn stelling is dat de corporation (onderneming) een pathologisch instituut is. Het heeft een gevaarlijk grote macht over mensen en samenleving.

Hare benadrukt echter dat de directeuren ondanks het feit dat ze dikwijls moeten manipuleren en anderen schade moeten toebrengen, geen psychopaten zijn, omdat ze normaal buiten de corporation kunnen functioneren in hun familie, gezin en kennissenkring. Die schizofrenie behoedt de directeuren ervoor psychopaat te worden.

De corporation is onverantwoordelijk, "om de corporate doelen te bereiken lopen anderen gevaar". Corporations proberen alles te "manipuleren, inclusief de publieke opinie".
De corporation is verplicht zoveel mogelijk geld te maken voor de aandeelhouders. Als de corporation moet kiezen tussen sociaal verantwoordelijk handelen en winst maken voor de aandeelhouders, moet de keuze op het laatste vallen".

The Corporation

Shirley Marapin schreef op 14/01/06:
Daar ben jij weer Groenfront, gelukkig weer in ons midden!
Altijd weer aan de kant van de strijdende burgers te vinden.
Toen de verzetsborden, vorige week in de bomen als verdediger van de natuur.

Groenfort, met jou mentaliteit weet jij op moeilijke momenten de nodige steun te verlenen.

GroenFront schreef op 14/01/06:
"pathologisch instituut" is inderdaad een mooie benaming voor alles wat binnen de Zorg/Welzijnsector opereert nadat verzelfstandiging en privatisering de kop op stak. Ook aan Zorg/Welzijn is namelijk geld te verdienen. Zo dadelijk komt namelijk ook het commerciele ziekenhuis rendement waarborgend tbv de aandeelhouders. Zichzelf bedruipende organisaties die dure directeuren moeten kunnen betalen, en ontvlochten zijn van de basis van de Verzorgingsstaat zoals Willem Drees dat ooit zag. Zij zien de mens niet meer als sociaal behoevend maar als potentiele klant. Grote portemonee veel winst kleine portemonee laat dan maar vallen.

Noem zo'n instituut gerust 'Pathetic' ofwel Zielig.

LL schreef op 14/01/06:
Dat krijg je met al die professionelen. Pathetische (ofwel dwangmatige) zorg. Maar of dat ook de juiste zorg is ...?

Mondige burger schreef op 14/01/06:
Het zal Parnassia een zorg wezen.

herman van der helm schreef op 14/01/06:
Parnassia schreef:
Ook aan Zorg/Welzijn is namelijk geld te verdienen

Straks is er met het bedrijven van politiek ook nog geld te verdieen.
Looopt de samenleving echt uit de klauw.

Abby schreef op 14/01/06:
mondige burger.
wat parnassia aan het doen is kan en mag niet doorgaan !!!!met de gebruikers ruimtes kweeken ze gewoon nieuwe klanten voor hun vrije heroine verstrekking om ze daar helemaal verslaafd te houden 175 mg methadon en nog eens de heroine erbij dat is mensen die zorg nodig hebben de dood in jagen deze mensen kunnen niets meer ze zijn mond dood gemaakt !!!maar het zijn wel de mensen die ik ken mensen die er van af willen die ik tegen kom en zeggen abby als het jou gelukt is dan moet ik het toch ook kunnen?????en dan mag ik ze de weg wijzen naar de juiste plekken die wel een goede behandeling kunnen bieden .
THeo van der sluis schreef verslaafden mag je niet opgeven met 180 exverslaafden trekken we het land door 180 levende bewijzen en er zijn er nog veel meer maw het is een fabeltje wat parnassia beweerd .
180 exverslaafsen die nu strijden voor een beter samenleving buiten de honderden die in de zorg aktief zijn hoe kan dat??? dit zijn keiharde feiten.samen kunnen we iets aan deze rotsooi doen de zorg voor onze kinderen de zorg voor een beter leefklimaat.
een medestrijder

herman van der helm schreef op 14/01/06:
in alle geledingen van de maatschappij zie je dat "ervaringsdeskundigen" de enige echte hulpverleners kunnen zijn.
Het probleem is alleen dat je dan de opleidingen, banen en instellingen die het voor het geld doen overboord moet gooien. Dat zien die instellingen ook wel, dus gooien ze liever de ervaringsdeskundigen overboord!

abby schreef op 14/01/06:
Co Kwekker.
Het is inderdaad een groot probleem.Gelukkig zijn er meerderen ,die zich in de afgelopen jaren aktief met dit probleem hebben bezig gehouden ,dit alles zonder enige erkenning van de overheid of enige steun van de overheid ,maar wel resultaten hebben gelevert ,dit alles met ondersteuning van kerken en medechristenen ,aan de vraag van hulp kan nu zelf niet worden voldaan ,ook het aantal scholen die om voorlichting vragen hunnen we niet aan ,omdat er geen geld is om preventie werkers op te leiden en in dienst te nemen ,dit is een nieuwe weg die er ingeslagen is om de politiek tot ander inzicht te brengen een must anders gebeurd er niets ,bij het zien van hoe de kinderenin de van der vennestraat moeten opgroeien ,maar ook bij het zien en horen van de hulp roep van de verslaafden die zo dreigen dood gemaakt te worden terwijl ik weet dat er een oplossing is ,kan ik niet stil blijven toekijken .

drugs is niet zomaar iets er zit veel meer achter het is als een kanker gezwel met uitzaaingen de ene wijk na de andere wijk in den-haag is aangetast de ene stad na de andere word aangetast onze kinderen groeien op temidden van de drugs met de kans hiermee besmet te worden.
Wil Vonk doe dan inieder geval iets met de voorlichting het instellen van verplichte preventie het plan van aanpak hebben we niet voor niets bij je op tafel gelegd!!!!!

Ja het is een groot probleem die op div fronten aangepakt moet worden door div mensen .
Ik heb ook jonge kinderen ,en een moeder die in de tasmanstraat woont moet ze op haar oude dag na zoveel leed verdriet en ellende door mijn verslavings periode nu weer in angst leven!!!!
en geloof mij er is nog veel meer die nog niet gezien is.

abby schreef op 14/01/06:
Wil Vonk Sander Dekker.
Als er een dodelijke epedemie het land teisterd worden er maatregelen genomen!!!!!
drugs is zo,n epedemie zijn jullie soms blind???
doe er wat aan!!!

www.cda.nl schreef op 14/01/06:
12-01-2006 CDA lijsttrekker Santbergen: Drugsgebruik aan banden
CDA Den Haag lijsttrekker Michel Santbergen constateert dat het functioneren van de gebruikersruimten in Den Haag niet in het voordeel zijn van de drugsgebruikers en te veel nadelen hebben voor de omwonenden De lijsttrekker is geen tegenstander van plaatsen waar drugsverslaafden kunnen gebruiken, maar vindt wel dat er in de toekomst andere en strengere voorwaarden aan de vestiging van gebruikersruimten verbonden dienen te worden.

24-06-04 schreef op 14/01/06:
Robert van Lente
weblog van toenmalige fractievoorzitter D66:
" Ik ga nog even naar huis, maar als ik rond 16.00 uur de raadszaal inloop, is mijn eerste voorspelling al uitgekomen: het wordt tumultueus vanavond. De tribune zit stampend vol. Ook al weet ik nu al, dat de bewoners aan het Van der Vennepark niet gelijk krijgen, het doet me toch goed, dat op dit soort momenten men de raadszaal weet te vinden. En het maakt me ook een beetje boos. De mensen zijn zeer emotioneel: tijdens het debat zal er luid geroepen worden, geapplaudisseerd en gescholden, maar het resultaat van de bespreking staat nu al vast.

Toch blijken deze mensen door en door fatsoenlijk te zijn. De bewaking hoeft niet in te grijpen. De inspraak laat ook zien, dat men zich keurig aan de regels houdt. Ze hebben soms maar een minuutje om in te spreken, maar elke keer, als de burgemeester vraagt of men het verhaal wil afronden, gebeurt dat netjes."

--------------------------------------------------
Bovenstaande geeft aan dat Inspraak in de gemeenteraad voor Jan Joker is.
De gemeente inclusief de burgemeester doet er aan mee. Burger bedriegen!!!

24-06-04 schreef op 14/01/06:
Robert van Lente sloot zijn uitgebreide verslag af met:

"Dan wordt het duidelijk. Uiteraard is woede, teleurstelling, verdriet, geschreeuw, het gevolg. Allochtone raadsleden worden toegeroepen. Ik ga snel naar het restaurant. Natuurlijk, ik heb trek, maar ik wil hier even niet bij zijn. Het had allemaal zo makkelijk kunnen worden opgelost, maar de Haagse politiek heeft de bewoners op een pijnlijke manier laten vallen."

Mondige burger schreef op 14/01/06:
Je zou jezelf kunnen afvragen of je dat hele gemeentebestuur niet moet laten vervolgen voor hulp bij zelfdoding en Parnassia wegens het overtreden van de richtlijnen voor actieve euthanasie.

Wet op de actieve euthanasie

Oorzaak en gevolg schreef op 14/01/06:
Hele gemeentebestuur laten vervolgen?

Dat gaat wel erg ver.
Als dat mogelijk zou zijn, dan kan je ook die directeur van Parnassia laten vervolgen wegens het leiding geven aan een criminele organisatie.

Anal Poet schreef op 14/01/06:
Oorzaak en gevolg schreef " Als dat mogelijk zou zijn, dan kan je ook die directeur van Parnassia laten vervolgen wegens het leiding geven aan een criminele organisatie. "

En daarom gaat het ook om FEITEN - en NIET om MENINGEN.


Hamvraag is: willen wij de feiten kennen?

Mondige burger schreef op 14/01/06:
Feiten wilt u?
U wordt op uw wenken bedient.

Parnassia gedraagt zich als een Corporation.

Tenslotte gedragen corporations zich oppervlakkig met betrekking tot anderen. Menselijke psychopaten zijn berucht om hun vermogen charme te gebruiken als een masker om hun gevaarlijke zelfingenomenheid te verbergen. Ofschoon de corporation zich als medelevend en bezorgd kan opstellen met betrekking tot anderen, missen ze in feite het vermogen, om iets anders dan zichzelf te bekommeren.

Het bovenstaande lijkt wel een profielschets van Gerrit Jan Hoogeland, die directeur van Parnassia.

Zelfingenomen, arrogant, heeft ie allemaal!

Mondige burger schreef op 14/01/06:
Feiten wou u en krijgt u.

Corporations proberen alles te "manipuleren, inclusief de publieke opinie". Ze lijden aan grootheidswaan, ze benadrukken altijd "wij zijn nummer een, wij zijn de beste". Een gebrek aan empathie en asociale neigingen zijn ook belangrijke eigenschappen van de corporations, "het gedrag wijst erop dat ze zich niet bezig houden met hun slachtoffers". De corporations weigeren dikwijls verantwoordelijkheid voor de eigen daden te dragen en zijn niet in staat wroeging te voelen.

Abby schreef op 14/01/06:
zolang parnaasia het verslavings probleem niet aan kan ,en dat blijkt wel ,de vrije heroine verstrekking omdat langdurige drugs verslaafden niet meer geholpen kunnen worden ,terwijl juist deze groep medemensen die in de ellende verkeren om hulp schreeuwen diep van binnen dit niet meer gehoord kan worden omdat ze mond dood zijn gemaakt door de grote hoeveelheid drugs die ze krijgen toegedient mag en kan men deze gepresenteerde behandelings wijze niet serieus nemen.aan de ene kant verstrekken ze heroine en methadon wat zowiezo scheef is wat heb je eraan om mensen aan twee middelen verslaafd te houden maar het is kassa over de lijken van de verslaafden ,en de leefbaarheid van de steden waar wij als mensen het recht hebben om normaal in vrede en harmonie met elkaar te kunnen leven en over de lijken van onze kinderen die op moeten groeien in een leefklimaat waar het aan hun word voorgeschoteld alsof drugs bij het leven horen en de normaalste zaak van de wereld is!!!!!!dat is het dus niet !!!!!!

een kennis van mij die de wanhoop nabij is omdat haar man verslaafd is en nu in afwachting is om opgenomen te kunnen worden in de HOOP waar men wel resultaten boekt.Hoe is het mogelijk dat terwijl joop aangaf dat hij nog niet klaar was met zijn behandeling op de monsterse weg het onderdeel (ook al van parnassia)ze hem toch de straat op hebben gestuurd nu is hij weer verslaafd!!!kassa kan hij weer opnieuw beginnen .

Feiten tot enkele jaren geleden was 75 mg methadon de top die er werd verstrekt in andere steden wilden docktoren niet meer verstrekken dan 40 mg omdat het anders onverantwoordelijk zou zijn en ook niet langer dan 6 mnd de gevolgen waren toen al bekent .75 mg is al veel dat kan ik beamenen daar moet je heel wat heroine voor roken iets wat een gewone gebruiker zich niet kan permiteren zelf al gebruik je nog zoveel dan is dit meer dan voldoende .

Hoe doseerd parnassia deze dosis ,zonder enige verder onderzoek je gaat en zegt zet mij op 150 mg en je krijgt het "kassa"omdaar van af te komen duurt het heel lang .

Om je daarna weer de straat op te sturen ,terwijl aan het werkelijke probleem nog niets is gedaan de problemen waardoor de mens aan de drugs is gegaan.

Mensen Wil Vonk staat achter mij zij spoort mij aan om de inspecteur van volks gezondheid in een onderzoek naar parnassia in te laten stellen laten we niet kijken naar wat ze fout heeft gedaan ,want ik heb ook dingen gedaan die niet goed waren om verandering in het geheel te kunnen brengen hebben we elkaar nodig .

Venneparkers schreef op 14/01/06:
Wil Vonk is bezig een REVOLUTIE te ontkenen binnen de Haagse CDA, die als een olievlek moet doorvloeien naar de andere politieke partijen.

We lazen het vandaag in de AD/haagse vandaag.
We zijn benieuwd naar de werkelijke krachten van Wil Vonk in dit proces.

Kan Wil Vonk met de big boss van Den Haag spreken over zijn aandeel in dit geheel?
Hij heeft de sleutel in handen, hij, de burgemeester, die oorspronkelijk tegen de gebruikersruimten was.
Hij die zei:
"we denderen niet koste wat kost door, als er geen draagvlak is" en zich achteraf niet aan zijn woord hield.
Hij, die alle verzoeken van de keer op keer insprekende ouders, organisaties zoals Drukpunt en schooldirekteuren compleet naast zich neerlegde, en op de wandel ging met zijn vriendin, Jetta Klijnsma.

Anal Poet schreef op 14/01/06:
Venneparkers schreef " We lazen het vandaag in de AD/haagse vandaag. "

Op de Internet-editie van wijlen de Haagsche Courant zie ik niets (wel iets over 'domme burgers').

Kan je het artikel even OCR-en (of iemand anders) en posten?

Algemeen Dagblad - Haagse schreef op 14/01/06:
Het CDA maakte afgelopen week bekend dat het de eisen voor vestiging van nieuwe gebruikersruimten wil verscherpen. Het gevolg daarvan is dat ook de bestaande ruimten aan het Zieken en het
van der Vennepark moeten worden gesloten.

Lijsttrekker Michel Santbergen en raadslid
Wil Vonk leggen aan Maarten Brakema de wending uit.

Michel Santbergen

"Omwonenden niet de dupe laten worden"

Mensen die verslaafd zijn, hebben meestal een probleem. Daarmee moet je ze helpen. En dat gebeurt in die gebruikersruimtes te weinig.
Daarom moeten we er straks voor zorgen dat mensen gaan afbouwen. Daarnaast willen we die ruimtes niet in de buurt van scholen, speelplekken en woonhuizen.
Aan beide criteria gaan we straks nieuwe en bestaande ruimten toetsen.
Dat betekent inderdaad dat de bestaande dicht moeten.
Maar het kan niet zo zijn dat omwonenden er de dupe van zijn dat toevallig naast hen een pand beschikbaar is.
Vorig jaar is er een compromis gesloten en toen zei het CDA terecht: "We moesten het maar doen."
Nu zijn we een jaar verder en zien we dat dingen niet goed lopen."

Wil Vonk

De "helletocht" van een raadslid

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik tegen de komst van gebruikersruimtes was.
Maar ik heb vorig jaar verloren in de fractie en dan moet je een grote meid zijn en achter een besluit gaan staan.
Toch was het een helletocht.
Niet omdat ik mijn ongelijk niet kan hebben, maar omdat ik zag dat het niet goed zat.
Daarom ben ik het CDA dankbaar dat er nu een ander besluit is.
Wij moeten van de vrijblijvendheid af op het gebied van verslavingszorg.
In het belang van de mensen zelf, maar ook in dat van hun families en de maatschappij.
Bovendien trekken die ruimtes dealers aan, zorgen ze voor een waardedaling van huizen n is de procedure niet goed gelopen.
Di is voor mij enorme opluchting"

Venneparkers schreef op 14/01/06:
Wil Vonk,

het is een opgave, maar kan jij die Tineke van Nimwegen, PvdA raadslid, laten inzien dat zij te dom is voor woorden, dat zij koste wat kost vocht voor het drugshol bij het speelplein?

Geen idee of er te praten valt met Henk Kool.
Die heeft zijn graf met eigen handen gegraven toen hij raadsleden en andere parijen zo onder druk zette.
Niet voor niks schreef David toen in de oude Haagsche Courant: "domme Henk Kool"

Onlangs lazen we in de Spits:

"Drugs op scholen schokt de Kamer"

"Dit is stuitend" reageerde VVD kamerlid Balemans.
Zijn CDA collega noemde de cijfers: "ongelooflijk hoog"
PvdA kamerlid Hamer spreekt van schokkende cijfers.

Terwijl in Den Haag midden in een drukke woonwijk, bij een voetbalveldje, bij een speelplein, diezelfde CDA, VVD en PvdA toen besloten om het harddrugs in het hartje van de scholieren te brengen.

Schotel het warmpjes voor, dat voorbeeld, dat het gebruik mag in een pand van de gemeente, dus het is niet zo ongewoon om harddrugs te gebruiken.
Slechte voorbeeldvorming vlak voor de dagelijkse aanwezige ogen van de jongeren en de kinderen.
Laat ze er mee opgroeien dat de gemeente het gebruik accepteert!

Doe dan niet zo verbaasd in de Tweede Kamer!

Mondige burger schreef op 14/01/06:
Mensen die verslaafd zijn, hebben meestal een probleem. Daarmee moet je ze helpen. En dat gebeurt in die gebruikersruimtes te weinig.

Het enige wat op het ogenblik geholpen wordt is de bankrekening c.q solvabiliteit van Parnassia die zich gedraagt als een corporation.

Men dient zich af te zetten tegen de toenemende privatiseringen van nutsvoorzieningen, onderwijs en gezondheid omdat de corporations geen interne hindernissen van morele, ethische of legale aard hebben. Sommige gebieden in de samenleving zijn te kwetsbaar of te belangrijk om aan commercile exploitatie te worden overgelaten.

Coporations als Parnassia tonen een vriendelijk gezicht maar nemen geen maatschappelijke verantwoordelijkheid en kennen geen wroeging.

De discutabele handelwijze van Parnassia

Venneparkers schreef op 14/01/06:
Abby,

We lazen dat fractievoorzitter Sander Dekker het niet zo leuk vond, dat er iets hier op de site geschreven was door zijn moeder.

Bij deze willen wij zeggen, dat wij met respect het stuk van Ymi Dekker,
Projectleider Jong Perspectief Zoetermeer hier op de site hadden gelezen.
Personen van deze klasse en niveau zien wij jou en je strijd graag steunen.

Aan Sander Dekker willen wij vragen om een beetje begrip voor onze woede. Jij hebt een moeder die het goed bedoelt en die ons respect verdient om haar spontaniteit en kennis.

Hopscotch schreef op 14/01/06:
@ Beste Abby

Met heel veel interesse heb ik je intens eerlijke bijdragen op deze site gelezen.

Voor mij ben je wat ze in de Rotterdamsche haven noemde een kanjer.

Je vraagt je als burger iedere keer weer
af wat beweegt deze politici?

Een gebruikersruimte recht tegenover een
speelplein.
Iedere burger met gezond verstand vindt het waanzin.
Alleen de gestudeerde beleidsambtenaren
en politici niet.

En dan dat gebabbel over gratis herone
verstrekking op een wijze of er lollies
worden uitgedeeld.

Het is natuurlijk de waanzin ten top.
Stel een kind steelt geld voor snoepjes.
En moeder geeft als beloning aan
het kind snoep.
Iedere weldenkend mens zou zeggen
die is gestoord.
Alleen in het geval van gratis herone
verstrekking is het ineens sociaal.
En waarom alleen herone.
Waarom geen gratis drank aan alcohol
verslaafden?
Waarom geen gratis sigaretten aan
nicotine verslaafden?

Laten we vooralsnog uitgaan van de oprechte bedoelingen van de voorstanders
van deze onzin.

Alhoewel meer als 45 jaar in het zakenleven en jarenlang zakendoen in Itali heeft me geleerd dat:
niets is wat het lijkt, iedereen zegt maar wat en je weet nooit wat je nu echt moet geloven.

En nooit vergeten drugs en geldzucht
de god van Mammon zijn onverbrekelijk
aan elkaar verbonden.

Maar goed laten we er van uitgaan dat we nog niet met de Italiaanse toestanden te maken hebben, zoals beschreven in het boek

LOdore dei soldi.

[url]=http://krant.telegraaf.nl/nieuwslink/teksten/nws.berlusconi.travaglio.html]berlusconi[/url]

Maar in de wereld van de drugs moet je met alles rekening houden.
Dit blijkt maar weer van de week uit het feit dat op het fregat Tjerk Hiddes 2,5 kg cocaine werd aangetroffen.
Een fregat notabene belast met de opsporing van harddrugs smokkelaren in de wateren rondom Curaou.
Dus alles is mogelijk in dit wereldje.

De vestiging van dat drugshol op een plek
waar recht tegenover heel veel kinderen en pubers geef je als burger toch een hele vieze bijsmaak in de mond.

Want een ieder met wie ik er over praat
vindt het de totale waanzin.
Ook terzake deskundigen, zoals een psychiater, die in de verslavingszorg werkt.
Behalve een aantal ambtenaren en politici
in Den Haag.
Dus wat beweegt die mensen in godsnaam?
Wat zijn hun echte beweegredenen?

Hopscoth schreef op 14/01/06:
Nog even een poging voor de goede link naar

L'Odore dei Soldi

berlusconi

Burger schreef op 14/01/06:
Ik vrees Hopscotch, dat met jou stuk schrijven hier, jij onbewust de dames drs Jetta Klijnsma en drs Marieke Bolle, op dit tijdstip, onder de tafel hebt geveegd.

CDA zoekt stemmen schreef op 14/01/06:
Wat burgers als jaren weten en uitroepen niet willen daar komt het CDA om de vier jaar achter als er gestemd moet worden.

Straks kan het CDA stellen , jammer wij zijn niet meer in het college geraakt het ligt niet aan ons dat zij er toch komen of toch blijven.

Het zelfde met de erpacht , het zelfde met de gerichtheid op de burger.

Ongelooflijk de rtikelen in de AD en weet je de burgers geloven het allemaal en blijven er in trappen gelijk in de hondepoep die CDA Stolte ook niet weg krijgt.

Het is duidelijk de overeenskomst tussen de hondepoep en de zoete praatjes van de CDA - er wordt allebeid ingetrapt.

Mensen willen er ook intrappen, zij willen een reden hebben om er in te trappen.

Wat de burger meteen weet, daar doen de verachterlijkten van het christelijk geloof 4 jaar over en daar moet dan op gestemd worden...
Vier jaar achter op de burger. Laat dan die burgers in de gemeenteraad gaan zitten voor het CDA.

Venneparkers schreef op 14/01/06:
"CDA zoekt stemmen" schreef dat wij burgers erin trappen.

Weet je, we trappen niet met open ogen in, wij wantrouwen het CDA nog steeds niet, daarvoor is de pijn die ze ons geflikt hadden op 24-06-05 veel te diep komen te zitten.
Alleen, wij zijn ook maar mensen, die na zo lang en intensief strijden, uitkijken naar een beetje hoop.
In elk geval, we zijn met beide benen op de grond, als het op vertrouwen van de politici aankomt.
In Den Haag zijn wij het meest bedrogen en belazerd buurtje door diezelfde politici.

Kinderlogica schreef op 14/01/06:
Burger schreef;
Ik vrees Hopscotch, dat met jou stuk schrijven hier, jij onbewust de dames drs Jetta Klijnsma en drs Marieke Bolle, op dit tijdstip, onder de tafel hebt geveegd.

Pap, wat is een dokte-andus?
Kind, dat is een dokter maar dan anders.
Is dat dan geen goede dokter?
Dat heb je heel goed gezien.

Shirley Marapin schreef op 14/01/06:
Hopscotch schreef:
"Behalve een aantal ambtenaren en politici
in Den Haag.
Dus wat beweegt die mensen in godsnaam?
Wat zijn hun echte beweegredenen?"

Ik vraag mij dit ook af.

Ik kan geen zinnige antwoorden bedenken, het enige wat in mij opkomt is dat de beweegredenen dichtbij de waanzin is.

In mijn eenvoudige hersens is het brengen van een concentratie zieke zwaar verslaafde dakloze harddrugsgebruikers bij een drukbezochte speelplein een ZIEK PLAN, EEN ZIEK BESLUIT.

GroenFront schreef op 14/01/06:
Het grote NIMBY-syndroom.

>>>Burgemeester achteraf kritisch over bomenkap
Van onze verslaggever Peter de Graaf

SCHINVELD Volkskrant 14.01.06 PvdA-burgemeester Zuidgeest van Onderbanken heeft scherpe kritiek op de manier waarop het ministerie van Defensie de bomenkap van zes hectare bos in Schinveld heeft doorgedrukt. Het rijk paste hiervoor de Nimby-procedure toe voor de eerste maal sinds de wet dat toestaat waardoor de gemeente buitenspel kwam te staan.<<<

Hier in Den Haag worden wijkbewoners al jaren geschoffeerd door de gemeente Den Haag. Kijk bij maar het Vennepark etc. etc. De gemeente Den Haag hanteert al jaren de Nimby-procedure.

Mondige burger schreef op 14/01/06:
Laten we vooropstellen dat het allemaal mensen zijn die gestudeerd hebben, maar genie en waanzin liggen nu eenmaal vlak bij elkaar en onze kwade genius Henk Kool duwde ze gewoon net even over het randje.

Sorry

Mondige burger schreef op 14/01/06:
We worden altijd precies 3 jaar en 10 maanden geschoffeerd, en eigenlijk in die 2 maanden voor de verkiezingen ook, maar dan worden we ineens voor vol aangezien als kiezer.
En wat je in die 2 maanden over je heen krijgt aan goedbedoelde onuitvoerbare zooi, die ze je voor staan te spiegelen, en de manier waarop je valselijk wordt voorgelicht, geeft aan dat ze je als kiezer gewoon voor een mongeaul aan zien.

We moeten dus zo kiezen, dat die partijen aan het syndroom van DOWN, voor wat betreft hun zetels, gaan lijden.

Burger schreef op 14/01/06:
Veel mensen vragen zich af, waarom de man Henekie zo heeft gehandeld.
Of die thuis niks te vertellen heeft, moeten buiten anderen om hem lijden.
Niet Parnassia, maar een andere instantie moet Henekie nakijken.

Annonymous schreef op 14/01/06:
Mondige burger schreef " En wat je in die 2 maanden over je heen krijgt aan goedbedoelde onuitvoerbare zooi ... geeft aan dat ze je als kiezer gewoon voor een mongeaul aan zien "

We need a fix 'cause they're going down ...

Mondige burger schreef op 14/01/06:
Kool heeft ook het witte poeder ontdekt en wil nu ook gratis verstrekking van heroine (wel betaalt door de burger)

Kool zijn bijverdienste

Mirjam schreef op 14/01/06:
Abby, dank je wel dat je voor je medemens aan het strijden bent, je doet het niet alleen!! We mogen weten dat het goede van het kwade zal winnen. Daar waar Jezus is, is alles mogelijk.Hetleven bestaat gelukkig uit meer dan alleen het gezin of straat. Het leven bestaat uit toegewijd zijn aan de ander.Er zijn voor elkaar en diegene die het moeilijk heeft.

Abby schreef op 14/01/06:
Onze politici zijn verkeerd ingelicht door parnassia ,en misleid ,met Wil Vonk had ik enige tijd geleden al een gesprek gehad waarbij ik haar een ander licht op de zaak heb mogen laten zien ,
Wil Vonk liet mij weten dat zij er alleen voor stond ,ik maakte haar dan ook kenbaar dat het tijd werd dat de verschillende partijen een eenheid zouden moeten gaan vormen om dit probleem op te kunnen lossen ik ben er dan ook van overtuigd dat zij na ons gesprek een andere gedachte over het probleem heeft gekregen ,ook Sander Dekkers heb ik kenbaar gemaakt dat het een must is om met de andere partijen een eenheid te gaan vormen ,ook de vvd moet over de streep gehaald worden iets waar aan gewerkt word.

Sander je kent de waarheid nu ,ik besef dat het voor jou moeilijk is om de standpunten die de vvd heeft ingenomen met de informatie die ze hebben gekregen er nu onder uit te moeten halen ,toch is dit het enigste wat rest want de waarheid komt boven water en wat heb je dan bereikt ??? volg je de leugen of volg je de waarheid???eerlijk duurt het langst ook dat heb je van huis uit mee gekregen daar ben ik van overtuigd vanuit het christelijk geloof waarmee je bent opgevoed weet je dat je eens je verantwoording moet afleggen voor het geen je hier op aarde heb gedaan uit ervaring kan ik je ook mede delen dat dit ook zal gebeuren hetgeen in geen verhouding zal zijn dan nu de standpunten van de vvd omver te werpen ,zie je de kinderen in de van der vennestraat temidden van de drugs gebruikers opgroeien????jij was be voorrecht om in een ander leefklimaat op te groeien uit respekt voor je moeder maak ik je dit kenbaar ,ompdat je van gedachten verandert en laat zien dat je een man ben met een nobel streven nogmaals ik neem het je niet kwalijk maar nu ken je de waarheid doe er wat mee.

gratis heroine voor 75 man.
den-haag de minister heeft gesproken.Denhaag mag de heroineverstrekking in loosduinen uitbereiden van 30 naar 75 plaatsen.hulpverleners zijn enthousiast,de rustige heroineverslaafde kun je redelijk goed op pad helpen.

hulp verleners zijn enthousiast bij het zien hoe ze de verslaafde de dood in jagen.
gratis heroine verstrekking plus een zwaare dosis methadon dat word er niet bij gezet schoften.
ja rustig zijn ze wel en mond dood ,ze kunnen niets meer zeggen .
panassia binnen kort zitten ze ook in de begrafenis onderneming.
HET ZAL JE KIND MAAR WEZEN

jasja schreef op 14/01/06:
Ik kon mijn ogen niet geloven. De gebruikerruimte niet meer open ? Praatjes vullen geen gaatjes. CDA hopelijk niet alleen maar beloven.

Sterkte mevrouw Vonk, en de heer Dekkers ga eens overstag. En meneer en mevrouw Dekkers, de ouders dank u voor de steun

jasja schreef op 14/01/06:
Ik kon mijn ogen niet geloven. De gebruikerruimte niet meer open ? Praatjes vullen geen gaatjes. CDA hopelijk niet alleen maar beloven.

Sterkte mevrouw Vonk, en de heer Dekkers ga eens overstag. En meneer en mevrouw Dekkers, de ouders dank u voor de steun

Mondige burger schreef op 15/01/06:
Abby wat is wd?

goli schreef op 15/01/06:
Abby en dochter,

Jullie ontroeren mij. Veel sterkte en hopelijk zal u doorgaan met het helpen van het afhelpen van drugs van verslaafden. Dank u voor de steun. De bewoners zijn als klein groepje begonnen met actie. De politiek dacht natuurlijk dat het zou afzwakken. Maar nee, het sneeuwbaleffect is bereikt. Ik vind het prachtig dat u de bewoners steunt. Gelukkig zijn er een paar wakker in de tweede kamer en vinden dat het met het gerommel met drugsgebruikersruimtes maar eens afgelopen moet zijn.

goli schreef op 15/01/06:
Abby en dochter,

Jullie ontroeren mij. Veel sterkte en hopelijk zal u doorgaan met het helpen van het afhelpen van drugs van verslaafden. Dank u voor de steun. De bewoners zijn als klein groepje begonnen met actie. De politiek dacht natuurlijk dat het zou afzwakken. Maar nee, het sneeuwbaleffect is bereikt. Ik vind het prachtig dat u de bewoners steunt. Gelukkig zijn er een paar wakker in de tweede kamer en vinden dat het met het gerommel met drugsgebruikersruimtes maar eens afgelopen moet zijn.

ex bewoner schreef op 15/01/06:
Ik sprong een gat in de lucht toen ik het artikel las van mevrouw Vonk. Ik geloof gewoon dat de ruime zal sluiten. Denk niet dat dit een verkiezingsstunt is. Met belastinggeld drugs aan de man brengen.
Nationaal wordt dit nu een item, maar wat nu als wij dit nu eens europa - breed op de agenda zetten ? De bewoners begonnen park - breed, nu is het al gemeente - breed, bijna nationaal - breed en toen ?

Mondige burger schreef op 15/01/06:
Zie hier de motie;

Motie 2e kamer

Shirley Marapin schreef op 15/01/06:
Abby,

Inderdaad, de zware jongens uit de VVD, kunnen niet langer hun ogen sluiten voor de realiteit.

Sander Dekker was in eerste instantie ook tegen de Vennelocatie.
Hij, toen woordvoerder van de VVD, stuurde tijdens de commissievergadering, wethouder Jetta Klijnsma weg met huiswerk.
Zij moest maar een andere locatie gaan zoeken, want bij het speelplein vond de VVD, bij monde van Sander Dekker, het niet kunnen.

VVD liet onlangs weten dat ze de wethouderspost voor Welzijn zelf willen gaan beheren.

Sander Dekker kent mij.
Sinds het begin van de strijd roep ik hem op om de zaak te keren. Ook al stemden wij voorheen jarenlang als een domme kudde schapen massaal voor de PvdA. Hebben we nu trouwens afgeleerd.
Sander Dekker mag ons als ouders niet omwille van de PvdA in de steek laten.

Bewoner schreef op 15/01/06:
Jasja, welkom medestrijder.
Ooit schreef jij:
"Tiede tamara, wie stree go moro fara"
in het holst van nachtelijke strijduren op de PvdA site.
De strijd van de ouders tegen het gevaar eens in het bloed, blijft het stromen, tot de veiligheid van de kinderen weer is gewaarborgd.

nieuw spreekwoord schreef op 15/01/06:
dat men er geen ene jetta van begrijpt.

Mondige burger schreef op 15/01/06:
De zware jongens van de VVD weten hopelijk met wat public relations, Henk kool op andere gedachten te brengen, een beetje goodwill kan Henkie wel gebruiken.

Zware jongens

stemniet.nu schreef op 15/01/06:
We moeten dus zo kiezen, dat die partijen aan het syndroom van DOWN, voor wat betreft hun zetels, gaan lijden.

das simpel: Stem Niet

Bewoner schreef op 15/01/06:
"Tiede tamara, wie stree go moro fara"
betekent zoveel als:
"vandaag, morgen, wij strijden voort"

oplossing schreef op 15/01/06:
Wil Vonk liet mij weten dat zij er alleen voor stond ,ik maakte haar dan ook kenbaar dat het tijd werd dat de verschillende partijen een eenheid zouden moeten gaan vormen om dit probleem op te kunnen lossen

Wordt het niet tijd dat VVD,PVDA en CDA een coalitiepartij oprichten: Leefbaar Den Haag?

Loco mama schreef op 15/01/06:
Een soort niet zo dwaze moeders dus.

Mondige burger schreef op 15/01/06:
@Wordt het niet tijd dat VVD,PVDA en CDA een coalitiepartij oprichten: Leefbaar Den Haag?

Ze hebben zich bijna 4 jaar het apezuur gewerkt om Den Haag op de kaart te zetten en te refereren naar New York, Calcutta en Rio de Janeiro en dat is ze prima gelukt als je tenminste uitgaat van de ghettos die ze daar hebben.
Hele wijken hebben ze aan de geeuwhonger en naar de gallemiese geholpen en dan kom je nu met leefbaar Den Haag?
Ben jij gek, als het hier leefbaar wordt krijgen we geen cent subsidie meer van het rijk en Europa.

Hopscotch schreef op 15/01/06:
@Abby

Hoe spijtig ook, maar Sander Dekker kan je vergeten.

"Aardige jongen " maar typisch een jongen van de carriere generatie. Bij hem staat alles in het teken van zijn toekomstige wethouderschap of kamerlidmaatschap.

En dat wethouderschap denkt hij met steun van Henk Kool te kunnen realiseren.

Alleen als er stemmenzieltjes te winnen zijn, dan komt die in het geweer, zoals die voortreffelijk deed bij Clingendael.
Maar bij het Venneplein ziet hij -misschien ten onrechte - geen stemmenwinst voor de VVD liggen.
Dat is PvdA terrotorium en als die daar hun kiezers willen verklooien, dan mogen ze wat hem betreft hun gang gaan.

Het is hem een voortdurende (rot) zorg, zoals ze dat zo fraai in de 2e Kamer kunnen zeggen.

Hij is evenals Henk Kool een typische politieke opportunist.

Maar het is ook niet niets, om tegen de gevestigde orde-burgemeester c.s.- in te gaan en je eigen koers te varen.
Of zijn we allemaal vergeten wat er met Titia Lont gebeurde en de wijze waarop die naar het hoge Noorden werd "verbannen."

Wat er ook van Wil Vonk op deze site wordt beweerd, ik neem diep mijn petje voor haar af.
Ze heeft meegebogen als bamboe toen ze niet anders kon, maar ze heeft de veerkracht getoond, om uit totaal verloren positie grandioos terug te komen.
En haar standpunt is oprecht en dat waardeer ik zeer.
Dus ze verdient meer credits dan ze krijgt.

En de PvdA denkt misschien nu al de verkiezingsstrijd gewonnen te hebben, maar zover is het nog lang niet.

En ooit in het verre verleden won Den Uyl de verkiezingen, maar hij verloor de formatie en er kwam een kabinet van Agt-Wiegel.

Dus ik denk dat Sander Dekker maar eens een voorbeeld aan Hans Wiegel moet nemen.

Er zijn meer wegen naar de macht, dan een coalitie aan te gaan met een partij, die zijn eigen stemmers verraadt.

Burger schreef op 15/01/06:
Hopscotch schreef:
"Er zijn meer wegen naar de macht, dan een coalitie aan te gaan met een partij, die zijn eigen stemmers verraadt."

De PvdA.

Hopscotch schreef:
"Dus ik denk dat Sander Dekker maar eens een voorbeeld aan Hans Wiegel moet nemen."

Hans Wiegel staat met beide benen stevig op de grond, die man zou nooit uitgedeelde lakens van de PvdA t.w. van Henk Kool aannemen.

Burger schreef op 15/01/06:
Mondige burger schreef op 15/01/06:
"De zware jongens van de VVD weten hopelijk met wat public relations, Henk kool op andere gedachten te brengen, een beetje goodwill kan Henkie wel gebruiken."

Link ----> Zware jongens

En van die paar zware jongens uit de VVD is toenmalige fractievoorzitter, thans wethouder Pieter van Woensel.
Deze man nam ook een uitgedeelde laken aan van Henk Kool.

Henk Kool deelt de lakens uit, mij benieuwt het of hij een deuk in een pakje boter kan slaan.
Van een zeepkist glijdt hij zo weg.

Mondige burger schreef op 15/01/06:
Op verzoek;

Link > zware jongens

Zware jongens

of;

http://www.sp.nl/nieuws/tribune/200409/zware_jongens.jpg

Anal Poet schreef op 15/01/06:
Hopscotch schreef " Het is hem een voortdurende (rot) zorg, zoals ze dat zo fraai in de 2e Kamer kunnen zeggen. "

Hop, kan jij me ff mailen op Anal Poet?

Annonymous schreef op 15/01/06:
@Henk Kool deelt de lakens uit, mij benieuwt het of hij een deuk in een pakje boter kan slaan.
Van een zeepkist glijdt hij zo weg.

Met al die boze commentaren zal Henkie wel weer onderduiken.

Henkie, Heeeeeeeenkie waar zit je?

Bewoner schreef op 15/01/06:
Henekie weet waar hij verantwoordelijk voor is.
Henekie was bijtijds door allen gewaarschuwd.
Is het geen tijd dat Henekie zijn positie aan een echte PvdA man afdraagt?
Een eerlijke PvdA man die zijn stemmers niet bedriegt en in de kou laat staan?
Loopt er nog een man rond die de kwaliteiten van Drees heeft? Ja?
Henekie, maak plaats!

 

Het is niet meer mogelijk om hier te reageren, wel op de nieuwe denhaag.org

Zie ook het archief van het oude denhaag.org

Meer recent drugshol nieuws op www.mondigeburger.org

Naam:
Reactie:

Bladwijzer naar Ymi Dekker


© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
Anouk en Kane winnen TMF Awards
 • The Crowd uit elkaar
 • Haagse muzikanten presenteren eigen radioshows
 • Hans Vermeulen even terug in Den Haag
 • Compleet tijdschema Haagse Popweek
 • Haagse liedjes op Haagse kerkklokken
 • Porridge en NiCad in HPP radio
 • Het is niet meer mogelijk om hier te reageren, wel op de nieuwe denhaag.org

  Zie ook het archief van het oude denhaag.org

  Meer recent drugshol nieuws op www.mondigeburger.org

  Naam:
  Reactie:

  Bladwijzer naar Ymi Dekker


  © Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
  Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
  Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
  Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

  (Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!)