de digitale Hofstad   online sinds 1994 connected by PINE
start ]  nieuws |  agenda |  info |  lists [  zoek

NIEUWS

Heb je persberichten, ingezonden brieven of wil je zelf regelmatig berichten plaatsen op DenHaag.Org? Mail dan naar redactie@denhaag.org!
Opinie
Jetta's Kletspraat
door Hans van der Waal, 14/09/2005, 15:29

Jetta Klijnsma beweert in de Posthoorn van 14-9-2005 het volgende t.a.v. de communicatie met bewoners t.a.v. het v.d. Venneplein.

"We hebben ongelofelijk veel gecommuniceerd met de bewoners. "

Ik ben op verzoek van bewoners vanaf december 2003 bij de zaak betrokken geweest.
In de periode tot aan de raadsbehandeling van 2004 heb ik noch de wethouder noch de burgemeester 1 x horen uitleggen, waarom die gebruikersruimte uitgerekend op die plek moest komen.

Sterker nog een uitnodiging om dit te komen doen met een bijeenkomst met bewoners waar o.m. Stef Blok -VVD kamerlid peetvader van de Schilderswijk- aanwezig was zijn beide niet ingegaan. Jammer want er waren ongeveer 250 mensen aanwezig.

In de raadsbehandeling is ze uitgebreid gekapitteld door alle fracties over de gebrekkige communicatie naar bewoners toe.
Na die raadsbehandeling is er geen 1 poging vanuit de gemeente ondernomen, om de zaak nogmaals uit te leggen en te verklaren waarom die gebruikersruimte uitgerekend 5 meter van een groot speelplein moest komen.

Vijf hoofden van scholen die op een afstand van minder dan 250 meter van de gebruikersruimte liggen hebben tijdens de inspraakronde grote bezwaren geuit.
Tot op de dag van vandaag is nog geen contact opgenomen met deze schoolhoofden, om over hun bezwaren te praten en om te kijken of hiervoor oplossingen te bedenken zijn.

Gaarne nodig ik de wethouder bij deze uit om te vermelden, wanneer zij of haar vertegenwoordiger met de bewoners en andere belanghebbende over deze zaak heeft gecommuniceerd.
Dus gewoon facts en figures.

Verder hebben bewoners in brieven naar de rechtbank suggesties gedaan, om de overlast daadwerkelijk te beperken.
Beperking der openingstijden tot de schooltijden, vaste aanlooproute voor de gebruiker, verbod voor pasjeshouders om het speelplein te komen etc.
Tot op heden is zelfs over deze zaken geen contact met bewoners opgenomen, om hierover te praten.

De wethouder komt niet verder dan de de nietszeggende slogan "geen overlast in de omgeving", maar over hoe ze dat wil realiseren geen woord.

Ook hier nodig ik de wethouder uit, om dit te concretiseren.
Welke maatregelen worden er nu defacto genomen, door de gemeente om de veiligheid van de kinderen -soms honderden - op het speelplein te garanderen.

Doet ze dit niet, dan kan ik niet anders concluderen, dan dat ze met een stralende glimlach de grootst mogelijke kletspraat en onwaarheden verteltAnal Poet schreef op 14/09/05:
Hans van der Waal schreef " De wethouder komt niet verder dan de de nietszeggende slogan 'geen overlast in de omgeving', maar over hoe ze dat wil realiseren geen woord. "

Da's toch raar dat ze dat kan garanderen. Want zelfs Opperbaas Oeverloze Overlast, Mister Crimefighter Donner Himself, zei gisteren over zijn tanende macht over het Openbaar Ministerie:

" Justitie kan níéts garanderen. [...] Dat kan pas in ... [{[ BAZUINGESCHAL ]}] ... Het Koningrijk der Hémelen. "

Blijkbaar kijkt Jetta op ons néér ...Is God dus tóch een vrouw !!

(met 'n looprekje)

EM schreef op 14/09/05:
Datzelfde beweerd ook Marieke Bolle in deze zelfde Posthoorn, met medewerking en in overleg met de bewoners zou het Stationsplein tot stand zijn gekomen. Er wonen hier al 40 to 50 jaar veel dezelfde bewoners die nog nooit hun zienswijze hebben mogen communiceren.

Waar haalt ze het vandaan. Wanneer is er door wie met de bewoners gecommuniceert? Dit omdat het hele plein alles behalve is zoals de bewoners zouden willen. Wat een ellende daar.

Precies hetzelfde als met die voorlopige speelplaats voor veel geld op een plek waar het veel overlast en ellende zal geven. Zou ook met de bewoners gecommuniceerd zijn. Helemaal niemand maar dan ook geen enkele bewoner wist van iets todat ze het of in die Posthoorn lazen of van elkaar hoorden.
En nog wordt er steeds niets gecommuniceerd.
De PvdA heeft namelijk een hele vreemde wijze van het begrip communicatie.
Eerst de plannen over de ruggen ten koste van de bewoners doordenderen, vervolgens een plan bij collega raadsleden neerleggen met daarin de grove leugen dat er gecommuniceerd is met betrokkenen, vervolgens dat in de media plaatsen en dan pas naar betrokkenen toe gaan met de mededeling dat het plan doorgang gaat vinden. Ondanks alle bezwaren waar ze geen oren voor heeft.
Ik weet niet hoor, maar volgens mij klopt hier iets niet.

Anal Poet schreef op 14/09/05:
EM schreef " Ik weet niet hoor, maar volgens mij klopt hier iets niet. "

PvdAutist?

Anal Poet schreef op 14/09/05:
Onze Jetta die in de Hemelen zijt
Uwe Blaam is beveiligd
Uw Wijk zal kome
Moge uwe Wil geschieden
Ontaard
Zoals ook in de Hemelen
Geeft ons heden onze dagelijkse Nood
En vergeet géén van Onze Schulden
Zoals wij ook onze Bultenaren vergeven
Ende leidt ons niet in Bezoekingen
Maar verlos ons van Het Kwade


SÁMEN !!

LL schreef op 14/09/05:
May I have your votes please ... hier aan het Zikeen hetzelfde verhaal. Er is door Mevrouw de Wethoudster in het algemeen beweerd dat er goed gecommuniceerd is naar de Stationswijk over de vestiging van ene OVHG aan het Zieken.

Nu heb ik via een WOB-procedure aan het licht gebracht (jawel, bewezen) dat er geen communicatieplan is omtrent het Zieken en dat er geen communicatie is geweest tot het persbericht op 19 mei 2004.

De reden dat Mevrouw de Wethoudster maar niet wil komen met facts and figures is heel simpel: die heeft ze niet. Er is niks, noppes, nada. Dat komt omdat haar gemeenteambtenaren te beroerd waren om serieus beleid op te zetten en serieus onderzoek te doen naar geschikte locaties.

En dan blijft als enig argument over: maar er is toch geen overlast? Buitengewoon triest dat de lokale papieren platformen zich voor dat karretje van Wethoudster, DSO, OWC en Parnassia laten spannen.

Anal Poet schreef op 14/09/05:
LL schreef " Dat komt omdat haar gemeenteambtenaren te beroerd waren om serieus beleid op te zetten en serieus onderzoek te doen naar geschikte locaties "

Ik durf te stellen dat 'beroerd' niet het juiste woord is.

Ik durf te stellen dat dit doelbewust beleid is.

Of zoals een ambtenaar - in volledig ornaat én in volledige dienst (dank, mevrouw/meneer Euripides!) mij meedeelde inzake drugscriminaliteit en woonterreur:

" Wat LÚL jij nou klootzak? Níémand klaagt!! ...

JÍJ klaagt!! "

Hij zei het wat anders, maar daar kwam het wel op neer.


Ellen: verdeel.


En ... héérs.

LL schreef op 14/09/05:
@A.P.

Hmmm, zoals jij het brengt klinkt het wel heeel aantrekkelijk! Maar ik klaag niet hoor, ik heb ook zo mijn gelukzalige momenten in dit proces.

EM schreef op 14/09/05:
We vergeten nog, dat slecht voorbeeld, slecht doet volgen.
Aangezien onze wethouders en raadsleden zich zo gedragen menen directeuren van woningbouwverenigingen exact hetzelfde te doen. Sterker nog ik vermoed dat ze wordt aangeraden hetzelfde te doen.....

Kromopawiro. schreef op 14/09/05:
Het zijn allemaal Patalogisch leugenaars daar in het Haagsche raad.

Kanibaal. schreef op 14/09/05:
Wij moeten deze liegbeesten op de BB,zetten en aan de honden voeren.

Zou maar niet rauw doen, anders worden de honden vergiftigt

LL schreef op 14/09/05:
"Zou maar niet rauw doen, anders worden de honden vergiftigt"

Hallo zeg, het is hier geen Gouda hoor. In Den Haag doen we niet aan dierenmishandeling. Hier worden alleen burgertjes vergiftigd.

Kromopawiro. schreef op 14/09/05:
LL, mag ik ook meedoen? ik heb er al genoeg van die burgertjes wat je bedoeld.

Karel V schreef op 14/09/05:
LL schreef op 14/09/05:
May I have your votes please

Antwoord : neen

LL schreef op 14/09/05:
"Zou maar niet rauw doen, anders worden de honden vergiftigt"

... Zo Zo ernstige beschuldigingen ...

LL schreef op 14/09/05:
@A.P.

Hmmm, zoals jij het brengt klinkt het wel heeel aantrekkelijk! Maar ik klaag niet hoor, ik heb ook zo mijn gelukzalige momenten in dit proces.

... gelukkig - zeker als u zich helemaal af kunt geven op anderen ... heerlijk net seks.

Shirley Marapin schreef op 14/09/05:
Hans,

Wethouder Jetta Klijnsma is gesmeekt door trillende moeders, vaders achter de microfoon in de bomvolle raadszaal, 3 verschillende dagen door ongewoon veel insprekers.
Ouders van eenvoudige komaf, die de moed namen puur uit plichtsgevoel en liefde voor het behoud van de veiligheid van het speel- en vertoefgebied van hun kinders.
Ouders die geschiedenis in Den Haag schreven, door hun gedurfde inspraken tegenover 45 goed gestudeerde raadsleden, 7 wethouders en de burgemeester.

Ter plekke werd geen enkel zinnig of begrijpend woord van Wethouder Jetta Klijnsma in gewone mensentaal gericht naar deze ouders.
De Vennekinderen hadden 45 + 7 + 1 rode rozen uitgedeeld tijdens de raadszitting voor hen allen. Geen enkel woord van een beetje dank of erkenning, totaal geen woord van betrokkenheid of aardigheid of wat dan ook, door géén enkel voorzitter, raadslid, wethouder of burgemeester hieromtrent.
Kijk dat ze het gebaar niet gewend zijn konden de kinders ook niks aan doen, maar als je hersens hebt toon of zeg je er te minste 2 woorden over, zoiets als b.v.:
bedankt kinders!

Deze wethouder moet het dus niet over communiceren hebben.

Wij kunnen ons maar al te goed herinneren hoe alle fractie-voorzitters er onderste boven van waren dat deze wethouder onvoldoende draagvlak onder de bewoners had gezocht en gevonden. Die dag werd dat niet onder stoelen of banken verborgen, ze kwamen er met alle soorten woorden voor uit, dat communicatie nooit de sterkste kant van deze wethouder was.

Mensen, we zijn sinds ze de verbouwingswerkzaamheden aan het drugspand zijn gestart niet meer in staat om nog rond de tafel te gaan zitten met deze wethouder.
Wij geven het toe, als wij al die tijd niet het respect hebben gekregen in de vorm van een oor naar onze bezwaren, en het moment dat ze het doordrukt en werkelijk realiseert, zijn wij te gepijnigd om nog als volwaardige partijen tot een gesprek te komen.
Beter gezegd: ook al wil de wethouder met ons praten, deze ouders kunnen niet meer praten met haar, ze willen haar alleen nog maar
letterlijk opvreten!

Komt allemaal door de diepe wonden die misschien onbegrepen zijn, maar die wel onherstelbaar zijn.

LL schreef op 14/09/05:
Beste Jozef vermomd als Karel V,

als je je bril op had dan had je kunnen lezen dat ik Kanibaal citeerde bij mijn opmerking over de honden. En wat betreft de (geestelijke) vergiftiging van burgertjes, dat is toch zonneklaar als je de draadjes op dit forum leest?! Moet ik je nou alles gaan uitspellen?

En wat betreft afgeven op anderen, ga eens bij jezelf te rade. Afgeven op anderen, dat is wat jij doet. En dat als raadslid, tsk! Zal ik Ome Deet maar eens vragen je te berispen?

Kromopawiro. schreef op 14/09/05:
Jozef je bent toch geen kamelion?

Annonymous schreef op 14/09/05:
Labuche is Karel V.....kijk naar de warrige postings. Was al eerder opgevallen.

Burger schreef op 14/09/05:
Geen wonder dat het een potje is in dat stadhuis!
Tussen al het serieuze eentje die steeds zijn tong uitsteekt.

Venneman schreef op 14/09/05:
Jetta's kletspraat!

Ze kletst zodanig dat ze je ondertussen niet hoort.

Roshnie schreef op 14/09/05:
Ze liegt gewoon dat ze barst en ze wordt gek van blijdschap als ze de waarheid spreekt.
Heks!

Verneuqte burger schreef op 14/09/05:
Even de betekenis van wat namen bij elkaar gezocht.
Ben bang dat we hier in Den Haag toch met wat stereotiepen af moeten rekenen.

Jetta
De machtige van de woonplaats, van hoge afkomst

Marnix
Mergel

Henk
De machtige van de woonplaats, van hoge afkomst

Wim
De wilskrachtige beschermer

Wil
De wilskrachtige beschermer

Wilbert
De wilskrachtige beschermer

Joris
Bewerker van de aarde

Namen

Venneparkers schreef op 14/09/05:
Lezen wij bij micheldufresne.nl dat Henk Kool de laatste tijd wat uit zijn doen is.
Hij heeft spijt dat hij niet de kandidaat lijsttrekker is.
Nu lijkt het alsof anderen in zijn partij beter dan hem zijn. Hij voelt zich hier niet zo happy mee.

Henkie, don't worry, be happy!

Jettie heeft de afgang en afbraak van je partij al in werking gezet.

Kromopawiro. schreef op 15/09/05:
Ja mr:cawleyflower, en jij moet het verder naar de klote helpen.

Begin je eigen partij maar eerst naar de kloten te helpen en daarna (Nederland).

Vennebewoners schreef op 15/09/05:
Is de PvdA die het doet.
Is die PvdA heks.
De bezemsteel waarop ze over het Vennepark vliegt
is al versleten.
Niet neerstorten op het plein!

Kromopawiro. schreef op 15/09/05:
Er valt met J.Klijnsma niet te comminuceren dat woordt kent ze helemaal niet,dus het heeft totaal geen om daarover te beginnen.

Zij is gewoon een Egotripper, luistert heel slecht ziende blind en stokdoof tegelijk.

Ieder gek heeft zijn/haar gebrek maar zij heeft het meest,en daarom is het moeilijk om met haar te
comminuceren.

Je zou maar mee getrouwd zijn met zo,n etter dan kan je pas zeggen, dat je een straf hebt gekregen die niet te beschrijven valt

Kromopawiro. schreef op 15/09/05:
Gelezen in de Posthoorn van 14/09 (Rondje Raad).

Marieke Bolle PvdA zegt dat veelplegers, sneller worden aangepakt en vastgezet.

Dan vraag ik me zelf af waarom loopt zij, en haar partijgenoten dan nog vrij rond?

Marieke jij en je partijgenoten horen eigenlijk in de gevangenis te zitten, wegens waanbeleid die jullie voeren daar in het ijspaleis.

Jullie verzieken de boel op allerlei manieren,
kijkt maar naar J.Klijnsma met haar Drugsholen.

Zij zegt verder dat een veelpleger in de gevangenis kan afkicken,het lijkt me beter om deze gasten eerder op te pakken voordat ze wat doen.(preventie beleid)

En trouwens als je een week in het gevang zit kickt je niet af,het is een proces van maanden.

Ik kan dat weten want had ook een in de familie
gelukkig, is hij er niet meer.

Ik zou heel blij zijn als de hele PvdA Raad uit het ijspaleis zou oprotten, want we hebben echt niks aan die gasten onder leiding van H.Kool.

Jullie zijn een stelletje hypocriete huichelaars, dat vind ik tenminste!

M.Bolle: heb je, je zelf op de foto in de krant zien staan?

Hier beeld je, je aan als een wezenloos figuur en dat ben je ook.

Dat geldt ook voor jou en partijgenoten jullie zijn harteloos en bezitten geen greintje respect naar de kiezers toe.

Er is tijd van komen en tijd van gaan, en de tijd van gaan is nu gekomen.

Dus pakken jullie nu jullie biezen, en zo snel mogelijk oprotten uit het ijspaleis die jullie jaren lang hebben verziekt.

.
rugsholen beleid

M Janssen. schreef op 15/09/05:
Voor een geimporteerde Hagenaar heb je een grote bek,maar je hebt volkomen gelijk.

Deze soort lieden, hebben de partij helemaal naar de mallemoer geholpen.

Mede dankzij hun beleid, is ook de Schiderwijk naar de klote gegaan.

Optieven die hap, die alleen maar aan hun eigen belangen denken en de kiezers laten stikken.

Die M.Norder moeten ze ook gauw laten wieberen want, daar hebben we ook niets aan.

Om maar te zwijgen over die H.Boerenkool, met zijn waterhoofie.

Shirley Marapin schreef op 15/09/05:
Op rtv-west teletekst het volgende:

De gemeente Den Haag slaagt er niet in om het aantal CRIMINELE harddrugsverslaafden met 10 % terug te brengen, ondanks begeleiding van Parnassia.
De meeste verslaafden kicken niet af en zijn na verloop van tijd weer op DIEVENPAD.
In de raadscommissie zei burgemeester Deetman bezorgd te zijn.
Volgens VVD is de verslavingszorg mislukt.

-------------------------------------------

Hier wordt letterlijk aangegeven dat harddrugsverslaafden CRIMINELEN zijn.

Diezelfde burgemeester Deetman is bezorgd, maar laat wel met goedkeuring van zijn college die DIEVEN EN CRIMINELEN met z'n velen 7 dagen in een drukke woon- en leefgebied komen.
Voor de desnoods 100ste keer: zelfs bij een boel kinderen/jongeren!

Zal ik u wat zeggen, deze burgemeester is niet eerlijk bezig, als hij enerzijds zo bezorgd is, en anderszijds doelbewust zoveel risico met andermans kinderen neemt.

Als nadenkend lezer kunt u misschien nu wel begrijpen hoe ongerust en BOOS wij als ouders en buurtbewoners zijn met de komst van deze dieven en criminelen.

Nog kwalijker is dat Parnassia en
Wethouder Jetta Klijnsma deze zaken zeer goed weten, en dit toch door onze strotten perst!!!

Begrijpt U wethouder, dat wij U daarom totaal niet respecteren, dat er bewoners zijn, die U met huid en haar willen OPVRETEN !!!

Schijt aan het beleid schreef op 15/09/05:
Beste Shirley,

Wij als burgers weten dat het niet klopt wat de Burgemeester en de Wethouder aan het doen zijn.
Nu maakt de Burgemester zich zorgen???
Deetman had zich zorgen moeten maken toen Jetta met dit idioote plan kwam.

Hij mag zijn zorgen nu in zijn kont steken.

En wat Jetta berteft Shirley, ik wil haar niet opeten hoor.
Ik voer haar liever levend aan de slangen.

Hopscotch schreef op 15/09/05:
In 1 van zijn vroegere levens heeft Hopscotch jarenlang in een kantoorpand aan de rand van het centrum -aan De Amstel- recht tegenover het Amstelhotel gewerkt.

Al dit gedoe wat we hier nu in Den Haag meemaken was toen al "en vogue" in de zeventiger jaren van de vorige eeuw dus.

Achter ons pand was verslaafden opvang van de Jellinek kliniek gevestigd. En die verslaafden kregen daar kennelijk toen al hun spullen, want zo af en toe sprong er eens 1 naar beneden. Die dacht in een opwelling van de vreugde van de coke dan dat die kon vliegen.

Destijds was je auto in de binnenstad al niet veilig, want die gasten stolen als de raven.
Ook moest je op kantoor altijd bedacht zijn op insluipers.

De halfzachte sector(Jellinek etc) zag toen ook al brood in die verslaafden, want de opvangcentra verspreidden zich als vuur over de stad.
En ook toen was het motto we kunnen ze weer op het goede en juiste pad brengen.
Tien jaar later waren al die opvangpanden verdwenen en was het beleid mislukt.

Veertig jaar later herhalen we hier precies dezelfde experimenten -als destijd in Amsterdam, alleen we noemen de opvangcentra nu gebruikersruimtes- en zijn dan verschirkkelijk verbaasd, dat het weer mislukt!!

Dus gebruikersruimtes, niets anders dan oude wijn in nieuwe zakken.

Maar goed iedere generatie heeft het recht, om zijn eigen fouten te maken.

Natuurlijk zijn die jongens en meisjes, misdadigers geworden -mij hoor je niet zeggen, dat het van nature misdadigers zijn.
Maar een mens kan in zijn leven zoveel ongein tegen komen, dat die vanzelf -zonder dat die het bewust wil- op het slechte pad geraakt. En aldus aan de harddrugs raakt.
En om aan de poen hiervoor te komen staat er helaas maar 1 weg open.
"Roven en stelen en nog andere ongein."

Ik maak hier in het Centrum nog wel eens een praatje met 1 van die gasten als ik ze wat geef en geef ik ze nog wat. Als ze er slecht en verwaarloosd uitzien geef ik ze de volgende raad:
"Man zorg dat je toch weer een halfjaartje of een jaartje in de bak komt."

Soms volgen ze die raad op en dan zie je ze een hele tijd niet. En dan plotseling duiken ze dan na een hele tijd weer op -zien ze er goed uit, kijken normaal uit hun ogen -en niet als 1 of ander opgejaagd wild dier- en dan kan je zomaar vijf minuten normaal en gezellig lekker met ze kletsen.
Vertellen ze hoe geweldig het in de bajes was en dat ze er zelfs zo lekker konden sporten.

Moraal van het verhaal haal ze van de straat.
Dan help je die mensen werkelijk!!!

En ik verbaas me er over, dat al die zogenaamde deskundigen bij PsyQ en al die zogenaamde deskundige bestuurders, dat na al die jaren nog niet in de gaten hebben.
Of zijn al die zogenaamde deskundigen eigenlijk alleen maar geinteresseerd in poen, want dat is alle eeuwen zo geweest met "kwakzalvers."

Misschien moeten de bestuurders het verhaal "Wieberen rond het Centraal Station" uit de bundel de "Engel van Amsterdam." nog maar eens lezen.
Heel nuttig die informatie van de werkvloer.

En Deetman c.s. zouden gewoon eens hun spijkerbroek moeten aantrekken en incognito -zonder 1 of andere beleidsambtenaar en bodyguard- en zelf gaan kijken hoe het er nu werkelijk in dat circuitje aan toe gaat.

Dan zouden ze tot heel ander beleid komen!!

Shirley Marapin schreef op 15/09/05:
Hans,

24 uurs van de straat halen, ja maar die halve zachte eitjes uit het stadhuis maken dus ander beleid.
Beleid die anderen opnieuw overlast bezorgen, overlast in de vorm van de keiharde feiten zoals onverkoopbare woningen, achtergang van je leefomgeving, angsten van de kinderen en ouders....
Geen wonder dat ze de harddrugsverslaafden criminelen die op dievenpad gaan noemen, ze moeten stelen om hun dure smaakvolle drugs te kopen, want die wordt in Venne- en Ziekenjunkshol niet uitgedeeld.

Water naar zee dragen heet dit beleid.

Waar is de raad die het college hoort te controleren?

Als jong meisje had ik inderdaad het verhaal gehoord van junks die konden vliegen uit hoge gebouwen, ik begreep er werkelijk niks van Hans!

Hey Schijt aan het beleid,
jij schrijft: wij weten dat het beleid van de burgemeester de wethouder niet klopt.
Vraagje: hoe is het toch mogelijk dat die 2 het zelf niet weten?
Zij worden geacht bekwame bestuurders te zijn.

Schijt aan het beleid schreef op 15/09/05:
Shirley shreef:

Hey Schijt aan het beleid,
jij schrijft: wij weten dat het beleid van de burgemeester de wethouder niet klopt.
Vraagje: hoe is het toch mogelijk dat die 2 het zelf niet weten?
Zij worden geacht bekwame bestuurders te zijn.

Shirley, antwoord op je vraag:

Omdat deze twee mensen oer en oer dom zijn.
Zelfs een kind van 3 kan het begrijpen maar deze twee hebben samen een IQ van 0,0. Samen scoren zij dit IQ dus.
En dat niemand ze tegen houdt in de politiek is helemaal niet te snappen.

Ze zijn alles behalve bekwame bestuurders.
Deze twee helpen Denhaag naar de kloten en niemand van de politiek roept ze halt toe.

Waar leven wij in godsnaam?
De blunders van Jetta zijn allang bekend, hoe kan ze toch nog door gaan met het maken van nieuwe blunders.

KLOTE POLITIEK WORDT NOU WAKKER, ONZE STAD GAAT NAAR DE MALLEMOER DOOR JETTA EN DEETMAN.

Shirley Marapin schreef op 15/09/05:
Schijt aan het beleid,

Kijk wat er nu en hier aan de hand is, dat de politiek in zijn algemeenheid en in het geval van Wethouder Jetta Klijnsma alle realiteit uit het oog verliezen.
Ze gingen de verkiezing in met het vertrouwen met de burgers te willen herstellen.
Nu is het beetje vertrouwen die er nog over was,
al bijna alleen nog wantrouwen geworden.
Nog zijn ze blind.
Door de arrogante houding van de goedbetaalde politici, zoals een wethouder, die de noden en grieven van de burger aan de onderkant niet wil en probeert te begrijpen, ontstaat er onvrede.

De politiek, in dit geval Wethouder Jetta Klijnsma, heeft gefaald.
Ten eerste dacht zij dat wij in de Middeleeuwen leven. Dus Zij koos een pand uit, zonder overleg met de echte betrokkenen uit de buurt.
Dit lees je tot overmaat van ramp in de krant in een onbenullig artikel, terwijl je leven hier door bruut verstoort wordt.
Vervolgens praat ze ergens hier of daar met bewoners, ze krijgt totaal geen steun, als ze eens eerlijk was gaf ze dit toe.
Integendeel krijgt ze alleen maar GROTE WEERSTAND EN ONGEKENDE PROTEST EN BEZWAREN, ze sluit haar oren en ogen, om vervolgens nooit toe te geven dat ze vanaf het begin tegen dit protest aanloopt en er terdege rekening mee moest houden, leren luisteren en overleggen toen al met de burgers, bewoners, maar nee!
Om later arrogant ten onrechte te roepen: er is ongelooflijk veel gecommuniceerd.

Burgers, van eenvoudige of hoge komaf, beiden hebben verstand, die prikken door de listen, leugens en bedrog van zulke politici heen.

Annonymous schreef op 16/09/05:
Hoezo, geen overlast?
Als er dagelijks 30, tot 100 junks met hun pasjes heen en weer lopen is dat OVERLAST.
Overlast brengen waar voorheen geen overlast was, is een misdaad.

LL schreef op 16/09/05:
Nou van die pasjes zul je geen overlast krijgen, want dat is om begrijpelijke redenen (gebruikers raken 'm kwijt of verkopen 'm door) een "pas" in de vorm van een registratie bij Parnassia.

Kromopawiro. schreef op 16/09/05:
Deetman zegt dat hij ontroerd is geraakt, van de jongeren die zijn afgekickt.(mag ik even overgeven?)(whoeha whoeha whoeha)

Dit klopt in tegenstelling niet met het feit, wat er op het ogenblik gaande is.

Als hij van blijdschap ontroerd zou raken, dan zou hij deze jongens juist niet de gelegenheid bieden om het te gebruiken.

De drugsholen rijzen als de paddestoelen uit de grond in Den Haag, dan komt hij nu onzin verkondigen.

Deetman als je het echt had gemeend, dan had je juist een afkickt centrum laten bouwen ipv gebruikersruimte(drugshol)

Het wordt eens dat je oprot en dat er een andere Burgemeester komt, die ook met het volk mee kan denken.

Maar in feite kan jij er ook niets aan doen, want de centrale Overheid (Regering)zitten maar ook te kut violen met de wetten.

Ze houden daar ook de handen boven het hoofd van een ander,als deze een grove fout maakt.

In feite doe jij het ook niet onder, want dat doe je ook met J.Klijnsma.(en andere Wethouders)

Want dat schijnt hier de normale gang van zaken te zijn in dit Land.

En de burgers ( belastingbetalers) zijn altijd de dupe van jullie klote beleid.

Maar het schijnt normaal te zijn : als jullie eenmaal de heft in handen krijgen, dat kan het volk mooi de pleuris krijgen.

Nou zeg ik op mijn beurt ik vind dat je ook de pleuris kan krijgen met je ondoordachte beleid.

Je bent naar America geweest om daar te gaan slijmen, maar hier laat je kommer en kwel achter.

In mijn en velen ogen, bij jij de slechte burgemeester van Nederland,is Madurodam niks voor jou straks als je geen burgemeester meer bent van Den Haag??

Dat lijkt me een ideale funktie voor jou te zijn, erger, je bent er voor geknipt.

Ben schreef op 16/09/05:
Macht is vele malen verslavender dan heroine.

Anal Poet schreef op 16/09/05:
Ben schreef " Macht is vele malen verslavender dan heroine. "


Maar ook dodelijker ...

Quiten Matsys schreef op 16/09/05:
Ergens anders schreef ik over het Chinees Maatschappelijk werk dat aanzienlijk uitgebreid zal worden als de PVDA duidelijk de grootste partij zal zijn na de verkiezingen van 2006.

Als die Chinesen nu een aantal boedhistische moniken laten overkomen. Zij hebben in bepaalde kloosters een methode om mensen te laten afkicken van drugs - het kost helemaal niet veel en het werkt.

Verder kunnen wij dan ook het Russisch Maatschappelijk werk uitbreiden - met die spankingmethode - 60 slagen op de blote kond - zodanig dat er bepaalde stoffen in de hersenen vrijkomen die ook hun bijdrage leveren in de strijd tegen drugsverslaving. Dit gebeurd nu in Russische klinieken - de Russische slag om verslavingen aan te pakken.

Den Haag is toch een internationale stad - zo komt het dan door internationale uitwisseling toch nog goed met onze zieke zielige Nederlandse medemens.

Verneuqte burger schreef op 16/09/05:
Quiten Matsys

Heb je soms wat url's naar internet sites waar deze methoden beschreven staan?

Zou wel aardig zijn als deze mensen voor relatief weinig geld voor elkaar kunnen krijgen, wat onze geldwolf Parnassia voor miljoenen niet voor elkaar krijgt.

Maar ja afkicken betekent voor Parnassia dat ze een declaratienummer kwijt zijn.
Je moet ze gewoon een prestatiecontract laten tekenen om een bepaald aantal mensen te laten afkicken en dan No cure No pay.

Het huidige systeem werkt gemakzucht en improductiviteit in de hand en de doelstelling van 10% minder criminele verslaafden is ook niet gehaald.
Water naar de zee dragen dus met (P)ziek systeem.

Aleyna schreef op 16/09/05:
Shirley, wat ik me afvraag is waarom Jetta weg rent als ze de bewoners tegenkomt?

Is dit omdat ze in het verleden te veel contact heeft gehad met de bewoners?
Dat is toch wat ze beweert?

Dat pokke wijf moet maar eens oprotten met haar grote leugens.
Ze bedondert de boel samen met Deetman die het spel mee speelt.

Er is nooit contact geweest, en was er contact dan luisterde ze niet maar dramde aan een stuk door, hoe graag ze de junks wilde helpen.

Ze moet maar eens beginnen om hulp voor zich zelf te vinden, want ze is een pathalogische leugenaar.
Ze verzint dingen die er niet zijn.

Er is nooit contact geweest, maar na alle leugens van Jetta gaan wij zeker geen contact meer met haar zoeken.
Ze zouden haar levend aan de haaien moeten voeren, dan leert ze gelijk alles af.

LL schreef op 16/09/05:
Interessante gedachte van Quiten Matsys. Alleen wordt in het economische plaatje (Verneuqte burger refereert er al een beetje aan) over het hoofd gezien dat je bij de kosten van behandeling de ww-uitkeringen van de voormalig Pziek-medewerkers die door dit systeem werkeloos zijn geworden mee moet nemen.

Zoals TNO een sociale werkplaats is voor hoger opgeleide technici is de vestiging van gebruikersruimten een sociale werkplaats voor sociaal werkers. Subsidie werkt verslavend (pikant detail in deze discussie) en leidt tot gemakzuchtig uitvoeren van de meest voor de hand liggende oplossing, en blijven doorgaan op dat pad.

Venneparkers schreef op 16/09/05:
Vanmiddag hebben ongeveer 15 net geklede Hollanders Vennejunkieshol bezocht.
Een bewoner vroeg van welke partij ze waren en wat ze kwamen doen.
Ze antwoordden dat ze niet van een partij waren, dat ze uit een andere stad kwamen om het brandnieuwe harddrugsruimte te bezichtigen.

Het is net een bijzondere uitvinding, het paradepaardje van Jetta Klijnsma, het bewonderen waard!
Een miljoen of meer geïnvesteerd in de verbouwing en inrichting, alles brandnieuw, ja, die welzijnsmensen zijn daar dol op.

Wist u dat het naambordje van Parnassia met verf beklad was, dat het bord eraf gehaald is.
Bewoners denken dat er een nieuw bord komt te hangen:

"Door de strot geduwde Junkieshol van Jetta"

Junkiesholhater schreef op 17/09/05:
Junkiesholhater begint het geduld met Jetta te verliezen.

LL schreef op 17/09/05:
Uit welke "andere stad" kwamen die witmannen?

BEWONER. schreef op 17/09/05:
Ik heb inderdaad het gezelschap gezien het was niet perse witte mannen, maar meer een bonte gezelschap.

Ik vroeg nog aan een man of zij van een politieke partij waren, het antwoord was neen!

Of hij de waarheid sprak, kan ik niet ontkennen noch bevestigen.

Een donkere dame zei dat ze uit een andere stad kwamen, en dat ze met excursie hier zijn beland.

Venneparkers schreef op 17/09/05:
Junkieshol was never nooit gerealiseerd bij Vennespeelplein, als er géén
MANUPILATIE EN MACHTSMISBRUIK hier aan de orde was.

Dat is een feit.

Onderonsjes in de politieke arena, telefoontjes onderling op dat nivo, dat is wat deze maatschappij naar de klote helpt.
Intregiteit op het hoogste nivo is ver zoek.
Hoe wil je dat de burger zich niet belazerd voelt?

Gerard Spong op tv:
"Ik vrees dat dit het topje van de ijsberg is"

Zowel in de politiek als in de rechtsgang is verderf binnen gedrongen.

Staan ze verbaasd te kijken waarom je soms zo gek gemaakt wordt dat je het recht maar in eigen handen neemt.

Kromopawiro. schreef op 17/09/05:
Venneparkers schreef:Manupilatie en Machtmisbruik aan de orde.

Het is al bekend dat er altijd in de politiek, behoorlijk gesjoemeld en gemanupileerd wordt.

Maar als dit in derde wereld gebeurd, dan zeggen ze de bananen republiek.

Er wordt hier gemanupileerd bij het leven, je hoeft alleen de tv aan te zetten, en je ziet en hoort alles!.

Volgens mij zijn ze zelfs in staat, om de Rechtsgang te beìnvloeden.

Kromopawiro. schreef op 17/09/05:
In Oktober gaat Jetta,s en Deetman trots aan de Vennepark 85 open.

Het juiste datum weet ik nog niet, maar wel in Oktober gaat dit door veel (gemanupileer )gebouw open.

Wij moeten zorgen en laten zien dat we blij zijn die dag, want niet iedere wijk krijgt een drugshol!.

Wij zijn de uitverkorenen van de Haagsche Raad, en straks volgen er meer wijken(Zieken was de primeur.)

Over tien jaar is Nederland helemaal een grote Drugshol van europa, als het aan de PvdA ligt.

Quinten Matsys schreef op 17/09/05:
Verneuqte burger schreef op 16/09/05:
Quiten Matsys

Heb je soms wat url's naar internet sites waar deze methoden beschreven staan?
________________________________________________

Neen deze van de boederij buiten de stad heb ik van Jozef Labuche die daar al lang mee rondleurt.
Je zou nog compasie met hem krijgen.

Dit van de boedhistische monikken en de Russische methoden was op de Nederlandse Nationale zenders te zien o.a op Netwerk.

De Russische methode is iets langer - ongeveer een maand 60 goede meppen per dag op de blote kont (striemen zichtbaar) - de Boeddhistische methode - 3 weken maar veel ellendiger met vasten - gore drankjes drinken - kotsen en allerlei lichaansreinigingen ondergaan.

Maar het werkt wel, doch wij zijn hier zo menslievend voor onze zieke zieligen dat wij liever 90 % van hen laten creperen aan methoden die niet werken.

Verneuqte burger schreef op 17/09/05:
Elke methode die niet werkt maar wel wordt betaald , is voor Parnassia een prima methode.

Junks zijn voor Parnassia alleen maar een middel om hun zakken te vullen, dat ze daarnaast zo inhumaan zijn om die mensen in hun eigen ellende te laten rondwentelen en niks voor hen en de samneleving oplost, maakt ze niets uit.

Stel je voor dat er 1 afkickt, dan valt er niets meer te declareren.

Schijt aan het beleid schreef op 17/09/05:
Jetta brengt 120 junks in onze Schilderswijk,
De toekomst van onze kinderen is voor Jetta en Deetman niet belangrijk,
Jetta je vergeet dat de VENNEBEWONERS voor je staan als een dijk,
Hou nou eens op met je LEUGENS, BEDROG en het hele kanker gezeik.

Nu 25 maanden later wil je ons nog steeds niet horen,
Haal die komkommers, asperges en de wortels nou uit je oren,
Je krijgt straks van de VENNEBEWONERS de wind van achteren en van voren,
Bij de VENNEBEWONERS zal jij nooit en nooit meer scoren.

Jetta, als WETHOUDER ben je waardeloos,
Als mens ben je gigantisch gevoelloos,
Kan jij 's nachts wel slapen zo gewetenloos,
Jetta , je DRUGSHOL in SCHILDERSWIJK is kansloos.

Jetta, zie je DRUGSHOL als een doos in de regen,
Op een gegeven moment zal die het begeven,
Wij VENNEBEWONERS zullen nooit en te nimmer aan dit plan toe geven,
Al zullen JIJ en DEETMAN een ons wegen.

Venneparkers schreef op 17/09/05:
zie www.denhaag.pvda.nl

Jetta Klijnsma heeft een eigen site geopend.
Ze staat te popelen!

HEELLPPPPPPP !!!

Verneuqte burger schreef op 17/09/05:
want ik weet zeker dat we een enorme winst gaan boeken en dan kunnen we ons voor alle Hagenaars (ook die met een kleine portemonnee) met nog meer kracht inzetten.

Verneuqte burger schreef op 17/09/05:
Sorry iets te vlug.

Niet te geloven want die snuifdoos weet te vertellen.

“want ik weet zeker dat we een enorme winst gaan boeken en dan kunnen we ons voor alle Hagenaars (ook die met een kleine portemonnee) met nog meer kracht inzetten.”

Ik weet zeker dat rond het Vennepark iedereen een kleine portemonnee heeft, maar daar heeft ze zich zeker niet voor ingezet en dat zal in de toekomst ook niet gebeuren.

Degene die de portemonnee van de burger jatten om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, daar zet de PvdA zich voor in.

De gewone burger kan de moord steken.

VENNEPARKERS schreef op 17/09/05:
Hellllllllllpppppppppp !!!!!!!!

Jetta op haar nieuwe site met big smile:

"Er moet paal en perk worden gesteld aan het inkomensverschil"

Help om te begrijpen, hoezo ?
Haar eigen salaris is ze grandioos vergeten mee te rekenen in deze stelling!

Eerlijkheid?
Politieke praats voor de vaak, nu al!

Schijt aan Jetta!!!!!!! schreef op 17/09/05:
Wat een lachtertje zeg die site van Jetta.

Kies aub voor haar als lijsttrekker, want dan kan ze PVDA zelf oom zeep helpen.

Inzetten voor de Hagenaars zegt ze: Bull shit.
De hagenaar een loer draaien noemen wij dat in de volks mond.
Jetta krijg te klere en de tyfus met je site.
Je bent een bedrieger, en nu ga je zelf geloven dat je de burgers voorop gaat stellen.
Wie gaat nou op jou stemmen of op de PVDA.
Stelletje oplichters, gifzaaiers dat jullie zijn.

Voor de verkiezingen van alles beloven en als de burger heeft gekozen, dan de burger een om zeep helpen zoals in de VENNEPARK.

Na zoveel blunders dat je het lef hebt om lijsttrekker te worden snappen wij niet.
Je zou moeten vertekken bedoel je???

Jetta toch schreef op 17/09/05:
Jetta zegt dit op de PVDA site:
Veiligheid
De openbare ruimte wordt door veel Hagenaars als onveilig ervaren. Dat kan en mag niet. De straat is van iedereen. Maar je lost de problemen niet op door politie op iedere hoek van de straat te zetten of overal camera’s op te hangen. De bewoners zullen zelf ook oplossingen moeten aandragen.


Jetta hoe durf jij deze uitspraken tedoen terwijl jij maanden lang camera's heb laten hangen in de VENNEPARK, op ieder hoek van de straat politie, daar weet jij ook niks van zeker.

Vieze slang dat je bent.

Annonymous schreef op 17/09/05:
Die schijnheilige.

Zo zie je hoe politici die huicelaars zijn over hun eigen woorden struikelen.

Burger schreef op 17/09/05:
@ Jetta toch,

je hebt het haarscherp door!

Jetta heeft en maakt kronkels als een slang.

Jetta, Jetta schreef op 17/09/05:
Wat kan jij goed toneel spelen dame.

Delears wil je hard aanpakken, maar aan de andere kant breng jij ze in Schilderswijk.
Want waar een junk is, is ook een dealer, of is dat onbekend bij jou.

Je kan de Vennebewoners niet meer voor de gek houden.
Pvda moet niet rekenen op onze stemmen, en jij zeker niet.
Dat dubbel zinnige spel van jou en de PVDA komt onze keel uit.

Wees een eerlijk mens en stap op, je maakt er een zooitje van.
Zelfs je uitspraken spreken elkaar tegen.
Dus inpakken en wegwezen van de hagenaars zijn niet dom zoals jij denkt.

Burger schreef op 18/09/05:
@ Jetta, jetta

Haar uitspreken spreken elkaar tegen.
Helaas is de halve stad er nog niet achter hoe in verkiezingstijd politici de boel voorliegen.

Annonymous schreef op 18/09/05:
Jetta wringt zich in alle mogelijke bochten en kronkels om er een goede politieke draai aan te geven.
Doen slangen ook als ze op weg naar hun arme prooien gaan.
Ze is niet van deze planeet, want ze vergeet dat burgers niet gek zijn.

KROMOPAWIRO. schreef op 18/09/05:
Als moord ongestraft zou zijn ben jij de eerste en Deetman de tweede persoon, die ik met alle genoegen zou koud zou willen maken.

.

Nog meer leugens Jetta?? schreef op 18/09/05:
Niet te geloven Jetta, ik zit met verbijstering je uitspraken te lezen.
Hoe meer ik lees hoe meer leugens jij aan het vertellen tegen de burgers.

Dit zeg jij dus over het helpen van de junks:
Mijn inzet is om ook via andere opvangvoorzieningen voor het merendeel van de verslaafden in Den Haag rust en toegang tot hulpverlening te bieden. Dit levert behalve een menswaardig bestaan voor deze mensen zelf ook een bijdrage aan het vergroten van de veiligheid in de stad.

Hoe kan je nou deze mensen helpen als jij ze toe staat om te gebruiken, in je drugshol.
Dit is geen hulp, zo zet stimuleer jij deze verslaafde mensen om door te gaan met het gebruiken van drugs.
Als je ze echt wilt helpen dan zorg je er voor dat ze gaan afkicken,in een afkickcentra.

Veiligheid in de stad??
Junks die in de Vennepark komen moeten hun shot mee nemen, die krijgen ze niet gratis van jou.
Waar halen ze het geld vandaan voor hun shot???
Juist ja, dat halen ze bij mij of bij de buren, snel inbreken, verkopen en dan de drugs kopen.
Is dit de veiligheid wat jij voor ogen hebt voor de burgers????

Mens verander je site en schrijf andere lulkoek, want je spreekt je eigen tegen, in alle fronten.
Je bent de grotste leugenaar uit de politiek.

Annonymous schreef op 18/09/05:
@ Kromopawiro

je kan ze niet koud maken, want ze zijn al koud,
ijs en ijskoud, gevoelloos.

Annonymous schreef op 18/09/05:
Jetta heeft de schoonheidsspecialist bezocht.
Die specialist heeft wonderen verricht.
Ze maakt zich klaar voor de nieuwe sprint, de sprint naar de winst op Mooi Haar.

Annonymous schreef op 18/09/05:
Geef mij desnoods VVD.
Die heeft door dat die junkiesbende, een pvdazooitje is.
VVD heeft ballen.
pvda heeft kolder.

Kromopawiro. schreef op 18/09/05:
Mijn leven is toch al verkankerd, ik zou je met alle
genoegen koud willen maken.(met je kanker grijns)

Sorry hoor daar kan je helaas niets aan doen,ik vind het ook jammer dat het zo is, maar het schijnt door te werken aan je tering hersens.

Misschien zijn je bedoelingen wel goed, maar voorlopig heb je een hele wijk geofferd voor een stelletje veslaafden.

Slaapt je s,nacht wel goed, oh ja?, dan heb inderdaad geen hersen als een een normale mens!

zitten, en niet tussen de normale mensen.

Dank zij mijn geloofs overtuiging zal ik jou niets doen ,maar wens je een verschrikkelijk leven op deze aardbol.

Jetta de groeten en krepeer ze intussen!!!!!!!!!.

Kromopawiro. schreef op 18/09/05:
Sorry hier en daar een paar tik foutje,maar ik heb zwaar de pest aan J.Klijsma en W,Deetman.

Aleyna schreef op 18/09/05:
Wie niet Kromopawiro???

Deetman slaapt aan een stuk door en Jetta liegt alles aan elkaar.

Deze twee moeten ze op hangen aan de bomen in het Vennepark.

Kromopawiro. schreef op 18/09/05:
Nou weet ik waarom sommige jongeren radicaliseren, komt door figuren als J.Klijnssma en W. Deetman.

contact met Jetta schreef op 18/09/05:
Vennebewoners hier het nummer van JELLEJETTA voor persoonlijk contact.
Communicatie is altijd goed geweest volgens haar.
Voor de gene die nog geen contact met haar hebben kunnen maken hier het nummer:

Naam Klijnsma, Jellejetta (Jetta)
Adres Bazarstraat 17
Postcode 2518 AE
Woonplaats Den Haag
Telefoon 070 - 3656460 (privé)
070 - 3533351 (werk)
Geboortedatum 18 maart 1957
Geboorteplaats Hoogeveen

Ik wens de Vennebewoners veel communicatie toe met onze JELLEJETTA.

Kromopawiro. schreef op 18/09/05:
Ik wil helemaal geen contact met Jetta,want als ik haar in handen zou krijgen dan knijp ik haar de keel dicht.

Dede edeh schreef op 18/09/05:
Ik zie liever J. Klijnsma in der kist liggen, dan om met haar te praten.

Kromopawiro. schreef op 18/09/05:
Ik had vroeger met een collega gewerkt,hij was ook een Fries van geboorte. (40jaar geleden)

Ik kon met die vent nooit opschieten want, hij was egoistisch als ik weet niet wat.

J.Klijnsma is ook zo,n vuile tering kanker friezin, en daarom is ze ook zo,n pleuris egoist.

Ze noemen deze mensen niet voor niets stijfkoppen,
voor mij zijn ze doodskoppen.

Moge ze op de brandstapel eindigen, en Klijnsma als eerste.(vuile kanker hond dat je d,r bent)

Ik ben totaal niet bang, laat me maar op pakken en in gevangenis zetten, want jullie bajes stelt geen ene reet voor!

Wij Venneparkers gaan nu naar een onzekere toekomst toe,maar in de bajes heb je tenminste zekerheid.

Het intresseert me geen ene fuck, maar vandaag of morgen ga ik me zelf opofferen voor de gemeenschap van de Vennepark.

Maar uiteraard neem ik een paar van die Junks, en andere stomme figuren met me mee de hel in!

Je probeert een normale leven te leiden, maar soms word je gewoon gedwongen om een ander standpunt aan te nemen!

Mijn kinderen zijn de deur al uit, dus heb ik niks meer te verliezen, en ben ook een Moslim dus wat kan mij dat nou schelen.

Boem de hele Drugshol naar de klote, en ook een paar van die vuile teringlijers met me mee.

Het liefst heb ik een paar hoogwaardigheidsbekleders mee, als de boem gaat klinken.

Vuile kankerhonden dat jullie zijn, hoezo radicaliseren?

Schijt aan het beleid schreef op 18/09/05:
Kromopawiro, ik begrijp je woede heel goed, velen van ons voelen zich net als jij.
Maar deze teringleijers zijn het niet waard.

Het zijn een stelletje konten likkers die in verkiezings tijd van alles beloven, en na de verkiezingen de kiezer een schop na geven.

Wij Venneparkers weten nu dat wij nooit meer PVDA zullen stemmen, ze kunnen de tyfus krijgen met het hele partij.

Vennebewoners, lees het site van JelleJetta op www.denhaag.pvda.nl maar eens en kijk hoe deze dame loopt te liegen over alles en nog wat.

Annonymous schreef op 18/09/05:
Wat mij opvalt in de stukjes van Jetta is dat zij het heeft over uit rukte toen en nu weer wil uit rukken.
Uit rukken om dit of dat te doen.

Venneparkers schreef op 18/09/05:
In het nu te lezen concept verkiezingsprogramma van de PvdA kun je op hun site lezen onder het kopje "zorg":
Eerst worden de bestaande harddrugsgebruikersruimten geëvalueerd alvorens er anderen komen.

Heel slim en handig, want volgens geluiden vindt de evaluatie pas over een jaar plaats, dus geen problemen meer met kiezers zo voor de verkiezing.

Ondertussen is het afvoerputje van de PvdA,
de Schilderswijk, de dupe.

De lovebaby van de PvdA, Transvaal, hoeft helemaal nog niet, terwijl zulks wel genoemd werd in de raadsvergaderingen.

Was Jetta ondertussen van plan de junks van de andere wijken naar het Vennegebied te lozen,
dan zoekt ze de grootst mogelijke problemen met de Venneparkers.
Aangezien Jetta verschrikkelijk doof is, zijn de grote problemen met ons bij deze een feit!

Volgens verwachting loost Jetta de junks van de Paulkrugerlaan, Transvaal hier naar toe.
Een junkieshol openen bij Uiterhage, industrieterrein in Transvaal kon niet volgens haar, want die ligt enkele tientallen meters uit de Schilderswijk.

Jetta, je prestige hangt hier geheel van af!

Schijt aan JelleJetta schreef op 18/09/05:
Hahahaha, gaaf Jetta die tekst op je site:
Geschreven op de brug: Ik stem op Jetta.
Dat had dus moeten zijn: ik stem nooit op Jetta en nooit meer op de PVDA.
Zeker een schrijffoutje???

Wat een arrogante trut ben je zeg om na alle ellende die jij de hagenaars aan doet om nog met zo'n tekst te komen.

O ja heb je soms Kromopawiro oplaten pakken voor zijn beledigende teksten??
Het is stil rond om Kromopawiro.

Burger schreef op 18/09/05:
Met je poten afblijven van onze Kromopawiro.
Die heb jij gefrusteerd, oneerlijke wethoudertje!
Kromopawiro vertelt wat hij en vele anderen hier vinden van je listen, leugens en bedrog!
Vrijheid van meningsuiting, ook voor Kromopawiro.
Jij Jetta Klijnsma hebt Deed, Kromopawiro heeft een boel vrienden onder de burgers die jij letterlijk kapot maakt met je door de strot douwerij.

Schijt aan jetta schreef op 18/09/05:
Als de Vennebewoners jou in handen zouden krijgen Jetta, dan zouden ze je echt levend villen.
Jij hebt geen idee wat jij ons als bewoners hebt aangedaan.

Alles wat er gebeurt met ons als bewoners daar ben jij samen met je klote vriendje Deetman verantwoordelijk voor.
Ook voor de junks dragen jullie verantwoording, want als de bewoners een junk dood slaan hebben ze dit aan jullie twee te danken.
Wij staan niet meer in voor ons zelf.
Dit hebben jij en Deetman op jullie geweten, jullie hebben ons de afgelopen maanden psychisch kapot gemaakt.
Kijk maar naar Kromopawiro, die man is helemaal doorgedraaid, en velen met hem.

Vennebewoners schreef op 19/09/05:
Door de strot douwster Kleinsma.
Liegen is een sterke kant van je.
Zo sterk dat je die met je lach verdoelzelt.
Als je werkelijk zo heilig en eerlijk bent als je je voordoet, kom dan een keer zonder die politiemacht op het plein. In dat geval heb je niks te vrezen.

Vennebewoners schreef op 19/09/05:
Waarom ruimden die vele agenten zo snel alle losse stenen van het plein op?
Wij gooien anders nooit stenen naar mensen.
Liet je geweten je in de steek?

Kromopawiro. schreef op 19/09/05:
Kromopawiro is er nog, en hij zit te dubben wat hij gaat doen om de buurt te redden.

Alhoewel, hij is niet meer de oude KROMOPAWIRO hij zit voor zich te staren en brabelt een heleboel onzin die niet te verstaan is.

Lidwien schreef op 19/09/05:
Schijnheiligheid is het masker van Jetta Klijnsma.

Arno Graveman schreef op 19/09/05:
Zij voelt zich zo sterk omdat Wim Deetman haar altijd de hand boven het hoofd houdt. Daarom vindt Jetta Klijnsma Wim Deetman de allerbeste burgemeester die je je maar wensen kunt. Veel handen op één buik !

Djngo. schreef op 19/09/05:
Het lijkt me beter als Deetman zijn handen op der benen legt, misschien kan ze dan nomaal lopen dat vuile kreng van een mens.

Venneparkers schreef op 19/09/05:
Draagvlak is niet alleen een noodzakelijke fundering voor het goed functioneren van een drugshol.

Vennedrugshol is een gehate eiland binnen de Vennebuurt.
Bestaansrecht is daarom 0,0%.
Vroeg of laat breekt de pleuris uit, wie zien dan wel waar de echte macht ligt.

Schijt aan het beleid schreef op 19/09/05:
Wat heb ik zitten lachen zeg toen ik de intervieuw las van Jetta op de Pvda site.

Wat kan dat mens toch liegen.

Shirley, wanneer zat Jetta bij jou op de bank, ik ben erg benieuwd.
En Shirley waarom was ik er niet bij. Hahahahaha

Jetta met deze leugen zal jij geen lijsttrekker worden hoor, je zal wel eindigen in de goot.
Wees een eerlijk mens.
Je bent een mensen mens zeg je, maar dat hebben wij nooit gezien of meegemaakt.
Je bent een slang van de eerste aard, een beest ben je waar geen woorden aan vuil moeten gemaakt worden.

Venneparkers schreef op 19/09/05:
Beste mensen,

Venneparkers beraden zich op een bijzondere prijs voor wethouder Klijnsma. Dit om haar gebrek aan communicatievermogen te belonen, zoniet af te straffen.

Kunt u helpen meedenken?
Bij de opening krijgt ze dit uitgereikt.

Bijvoorbaat dank.

Rapster schreef op 19/09/05:
Jetta je bent een leugenaar..
je lijkt wel een afgedankte sigaar..
Helemaal geen eerlijkheid en gevoel..
Bij elkaar lieg je een heleboel..
Dus hou eens een keer je grote smoel..
Die lelijke grijns van jou maakt me echt niet blij..
Niemand mag jou..We staan zelfs in de rij..Zij aan zij
Deze race zullen wij winnen..
Wij zullen jou macht innen..
Wij zullen jou leugens pinnen..
Ga nou niet gelijk naar date-man..
Want hij is geen reet beter man!

Ik heb gerapt.

Verneuqte burger schreef op 19/09/05:
@Venneparkers

Is dit soms de bedoeling?

Doof?

Hans van der Waal schreef op 19/09/05:
@Schijt aan beleid.

Inderdaad je kan alleen maar je hoofd schudden, als je dat verhaal leest.

Een van ons tween-Jetta of ik- is stapelgek, maar ik ben het niet.

Ik heb 1 keer door haar uitgenodigd in januari of februari 2004 om het haar te spreken en toen werd me duidelijk te verstaan gegeven, dat zij gekozen had -en niemand anders- voor het oude politiebureau aan het v.d. Venneplein en daar niet van was af te brengen.

Dat had ook maar 1 reden de gebruikersruimte paste precies in het bestemmingsplan en als er 1 ding was, dat ze niet wilde, was een bestemmingsplan moeten wijzigen.
Dat heeft ze me letterlijk zo gezegd.

Logisch want dat zou de gemeente geld gaan kosten.
Dat het nu de eigenaren van koopwoningen honderdduizend euro of meer per persoon aan waardeverlies kost, dat kan haar totaal niets schelen.

Dat noem ik dus asociaal, maar naar buiten toe lief lachen en zogenaamd je sociale gezicht tonen.

Het gesprek heeft hooguit een kwartier geduurd en toen was mijn conclusie, met deze dame valt over dit onderwerp verder niet te praten.

Voor de rest heeft ze van Shirley tijdens demonstraties protestbrieven aangenomen.
Voor de rest kent ze Shirley en mij helemaal niet.

Maar in haar verhaal op die PvdA site wekt ze de indruk of ze ons goed kent en we x keren met haar aan tafel hebben gezeten.

Maar dat er met ons verder niet te praten viel.

Dat ligt dus precies andersom.

Met haar viel niet te praten.
Het v.d. Venneplein was het "take it or leave it"

Albert v.d. Zalm van D66 heeft genoeg alternatieven aangeleverd.
Maar er was maar 1 persoon, die er niet van wilde horen.

Zij is de enige persoon die het voor haar verantwoording durft te nemen, om zoveel psychisch gestoorde junks, die nergens anders meer in de hulpverlening terecht kunnen, naar een gebruikersruimte te sturen, dat vijf meter van een plein ligt waar dagelijks tientallen tot honderden kinderen spelen.

Noemt u een dergelijk risico nemen met kinderen,
sociaal ik noem dat asociaal.

LL schreef op 19/09/05:
Ik kan niet anders dan mij bij Hans aansluiten. Deze mevrouw zal alle "kontakten" met omwonenden genadeloos in haar voordeel ombuigen. Hoedt u burgers, deze dame snakt naar meer m8 in het Haagsche!

Shirley Marapin schreef op 19/09/05:
Ik was al lange tijd boos, maar sinds ik vanmiddag dat intervieuw las op de PvdA-site ben ik écht boos.

Ik ben opnieuw verrast door wethouder Jetta Klijnsma.
O.a. de volgende zaken storen mij werkelijk nl:

Zij zegt: er was geen mogelijk tot compromie.
Kort en bondig, compromie is uit de lucht gegrepen, het was nemen of stikken, wat we ook zeiden, schreven, inspraken, noem maar op, nooit is iets anders aan bod gekomen dat op een compromie leek.
Het moest en zou 1000% Vennespeelplein worden.

Vervolgens zegt zij: het zijn naastomwonenden.
Hier erger ik me verschrikkelijk aan, zij weet bliksems goed dat ze bezwaarbrieven uit de 13 omliggende straten heeft ontvangen, zij heeft 2000 bezwaarhandtekeningen ontvangen, die schoolhoofden zijn geen naastomwonenden, en ga zo maar door.

WAT moet ik toch met deze bijzondere wethouder?

Schijt aan het beleid schreef op 19/09/05:
Hans, wij Vennebewoners kennen haar en weten dat ze liegt dat ze barst.
Maar mevrouw Kievit (Jetta dus), probeert bij andere burgers over te komen als moeder Maria.

En inderdaad, het ging haar om het pand, en niet om de drugsoverlast in de Vennepark.
Er is nooit overlast geweest, maar we gaan het pas nu krijgen, zodra het pand open gaat.
Het pand lag heel toevallig in de Vennepark dus moest het maar daar, AL IS ER GEEN EEN JUNK TE ZIEN.

En Jetta nog even dit:
Wij zullen het never en nooit accepteren dat die verdomde pand open gaat, over onze lijken moet je om het te openen.
Dus jouw term te gebruiken: "TAKE IT OR LEAVE IT"

Ze is echt gestoord, en ik zeg het nog maals ze is een patalogische leugenaar.

Kromopawiro. schreef op 19/09/05:
Ja Hans ik ga met je mee, dat mens liegt alles bij elkaar, ik kwalificeer haar tot een Patalogisch leugenares.

IK heb dat stuk op de PvdA site gelezen en tot mijn stomste verbazing moet ik helaas concluderen dat zij heel goed kan liegen.

Het ergste vind ik dat zij zegt dat ze op de hr: P.Vink lijkt, nou dat zie ik als een belediging voor wijlen de Hr:Vink en zijn nabestanden.

De hr: Vink was een goede Wethouder daar kan Klijnsma niet aan tippen, en buitendien was de Hr:Vink eerlijk en een hele goede bestuurder.

Zij durft gewoon te zeggen dat er met de bewoners van de Vennepark is gecomminuceerd.

Ik zou graag willen weten waar en wanneer dat plaats heeft gevonden.

Verder las ik dat ze beweerd dat alleen de directe omwonenden van het Drugshol aan de vd Vennestraat lopen te klagen over haar beoogde Drughol.

Mijn vraag aan haar is het volgende: waar komen dan die 2500 bezwaarschriften dan vandaan?

Zij heeft een lieve lach, maar achter dat lach
schuilt gewoon een duivelin,en wat voor prijs zou ze dan moeten winnen?

Zeker een vergissing van de jury, of zijn die ook al omgekocht zoals de Rechter en de Raadsleden.

Zij kan met behulp van Deetman de mensen heel goed manipuleren,en misschien ook nog valse hoop geven dat ze nog wat kunnen worden daar in het ijspaleis.

Jetta al is de leugen o zo snel, de waarheid achterhaalt het wel, dus ik zou maar oppassen als ik jou was met die benen van jou.

Mede dank zij jou is de PvdA, helemaal naar de kloten geholpen binnen onze regio.

Mede dankzij de Burgemeester en de Haagscheraad zit je daar nog,als je bij een ander Gemeente zou zijn waar er een capabele Burgemeester aanwezig is, zou je al lang het veld moeten ruimen.

Hier houdt iedereen zijn/haar hand boven je hoofd, en daarom wil je niet weg helaas tot onze ongenoegen.

Normaal gesproken heb ik veel respect voor vrouwen,want uit een vrouw ben ik voortgekomen.

Maar jij en de vrouwen daar bij jou cluppie zoals : T.van Nimwegen, en M. Bolle, heb ik totaal geen respect.(huichelaars zijn jullie)

Want jullie voldoen niet aan de eisen om gerespecteerd te worden.(dat geldt ook voor H.Kool)

En voor jou is mijn respect 0,0
erger nog, ik vraag me weleens af of je een mens bent.

Volgens mij ben je gewoon een robot of een cycloop er komt wel bloed uit, maar het is niet zuiver en echt bloed.

Ik wens je een heel lang leven op deze aardbol maar dan een leven vol kwelling en verdriet.

Misschien kom je tot bezinning en denkt: wat heb ik nou eigenlijk gedaan?

Dan hoop ik dat er iemand naast jou sterfbed zit, en die zegt dan: Je hebt in je leven zoveel mensen leed bezorgt, en nu moet je ervoor boeten vuile loeder dat je d,r bent.

Burger schreef op 20/09/05:
Kromopawiro, het waren echt veel te veel bezwaarschriften, maar geen 2500.
2500 hadden we nog niet gehaald, denk eerder de helft van dat.

Kromopawiro. schreef op 20/09/05:
Als een wethouder kan en mag liegen, wie ben ik dan om dat niet te proberen.

Trouwens als ik lieg, dan bezorg ik niemand leed maar zij wel!.

Burger schreef op 20/09/05:
Man toch, dat is een goeie van je.
Je kan proberen te liegen, maar mijn beste kerel, van dat echte liegebeest kan je niet winnen.

kromopawiro. schreef op 20/09/05:
Nu jij weer!

Moeders schreef op 20/09/05:
Ze heeft levens hier verknalt.
Gezinnen waarvan de moeders zich dringend afvragen of ze minder moeten werken, om toch maar op tijd thuis te zijn om zelf de kinderen van school te halen.
Gezinnen die met dubbele hypotheeklasten zaten, en voor 30% minder hun huis verkochten.
En zij ondertussen lachen en denken dat het o zo goed gaat, dat er geen overlast komt door de politie.
Hoe kan je toch zo bekrompen denken?

Balam schreef op 20/09/05:
De duivel hebbe haar ziel met god genade.

Django. schreef op 20/09/05:
Ik heb langzamerhand de indruk dat ze bij de geboorte van onze geachte wethouder J.Klijnsma, een vergissing is geslopen.

Ze hebben de Moederkoek gehouden, en de baby weggedaan.

H. van Dorp schreef op 20/09/05:
Als Jetta Klijnsma dit allemaal leest krijgt ze een driedubbelovergehaalde rolberoerte waardoor ze plotsklaps helemaal geneest. Dan is ze niet meer zo stokdoof als een kwartel, niet meer stekeblind en ze kan weer lopen als een kievit en huppelen en springen en dansen als een kind in het Van der Vennepark.

Het schaamrood komt op haar kaken als zij achterom kijkt en de lange sliert van slachtoffers ziet die zij in haar functie van politica van de PvdA heeft gemaakt.

Kromopawiro. schreef op 20/09/05:
H.van Dorp ik kon het niet beter verwoorden, je hebt het keurig gedaan.

In principe is de PvdA sinds het overlijden van W.Drees en J.den Uijl ook ten grave gedragen

De huidige parij bonzen functioneren niet zoals een oppositie partij dat hoort te doen.

Ze zijn te slap en te meegaand, vandaar al dat ellende nu voor hun en de kiezers.

In 2007 gaan ze helemaal in rook op, als ze geen andere weg gaan bewandelen.

Ik heb helemaal geen vertrouwen meer op de PvdA
en met mij nog veel mensen, dat staat als paal boven water.

Hier in Den Haag, is het ook de PvdA die ons de das hebben omgedaan, in allerlij negatieve vormen wat je maar kan bedenken.

Jullie worden bedankt, en tot 2007 hoop ik maar met Gods gratie!

LL schreef op 20/09/05:
Voor de liefhebber van Jetta's kletspraat heeft Willem op de PvdA site maar weer eens een gouwe ouwe over de vestiging van gebruikersruimten uit het stof gehaald. Ook de PvdA begint eindelijk te begrijpen dat dit niet zo maar weg gaat, dus gooien ze er nog maar weer propaganda tegen aan. Wel mooi dat ze die ouwe plaat letterlijk weer opnieuw draaien, en niet eens meer de moeite doen om het te verbergen Smile

Hans van der Waal schreef op 20/09/05:
De discussie is inmiddels alweer gesloten op de PvdA site.

Met de staart tussen hun benen afgedropen, zonder concrete feiten te noemen.

Het rariteiten prentenkabinet Balkenende II is lang niet alles-om het maar zachtjes uit te drukken, maar als dit een voorbeeld moet zijn wat ons onder Bos I te wachten staat, dan kunnen we ze beter bij voorbaat maar het Bos insturen.

Shirley Marapin schreef op 20/09/05:
De PvdA webmaster Willem Minderhout heeft ons alweer de deur gewezen.
Kan helaas niet anders oordelen.

Hij sluit na 1 avond de dicussie, maar plaatst wel de mening of kijk van wethouder Jetta Klijnsma hieromtrent in volle glorie op de website, en ja hoor, ter berscherming van de mening van hun geliefde wethouder mogen wij niet reageren hierop.

Geen reactie mogelijkheid!

Waar is de eerlijkheid van de geprezen wethouder om haar communicatiekwaliteiten?

Een verkapte vorm van een arrogante gedrag, bevalt de mening of de houding van de burger die de dupe is van je beleid je niet, knal je de deur gewoon dicht.

Ik persoonlijk dacht Willem anders te kennen, dus vraag ik me af of de PvdA fractie hier achter zit.
Welke belangen komen op de eerste plaats, het belang van de mogelijke lijsttrekker, of het belang van de kiezer?

De PvdA fractie en bestuur willen wethouder Jetta Klijnsma zonder kleerscheuren de verkiezingen in lozen. Ik begrijp niet dat de partij niet inziet dat haar kleren reeds zodanig gescheurd zijn, dat deze niet meer glad te strijken zijn.

Realiseert de PvdA in Den Haag zich dat de burger niet gek is?

Willem schreef op 20/09/05:
Mensen je mag nog je gal spuwen op Jetta's artikel, alleen niet te hard..Ze is zeer gevoelig houd U aub rekening mee.

Schijt aan Jetta schreef op 20/09/05:
Willem, ga je mond wassen met modder.

Wat zeg je nou? Jetta gevoelig???
Man laat me niet lachen Jetta is geen mens dus gevoelens kan ze niet hebben.

En mensen wat betreft de PVDA- site het is gewoon belachelijk dat Jetta weer de discussie uit de weg gaat.
Zo heeft zij dus ook in het verleden met ons gecommuniceerd.
Precies op deze wijze, als het haar te moelijk werd, werden de deuren gesloten.

Belachelijk gewoon.
Jetta je bent een tering wijf van eertse aard,de grootste leugenaar die ooit heeft geleefd.
Zo maak je geschiedenis ja, als de grootste leugenaar van de wereld.

Verneuqte burger schreef op 20/09/05:
Met leedwezen moeten wij u melden, dat nu ook Willem slachtoffer is geworden van de partijdiscipline.
Zijn weerstand is gebroken en hij noemde Jetta zelfs gevoelig.(hoe diep kan je zinken)
Willem is toe aan een dwangbuis, beterschap jongen.

Nagin schreef op 20/09/05:
Hou je vast aan stoelen en banken en aanrecht en wcpot.. Jette wordt opgehaald door een ambtenaar s'ochtends met een tandem. Wat een tering baan, maar deze ambtenaar heeft ontslag genomen en Jetta is opzoek naar een ander slaaf.

Ik stel Kromopawiro voor. Wat is Uw gedachte?

Shirley Marapin schreef op 20/09/05:
"...gal spuwen..." duidt aan dat Willem ons ondertussen ook is gaan zien als mensen die vooral erop uit zijn hun gal te spuwen.
Wat ik hoopte en nog steeds hoop is dat de PvdA gaat inzien dat hun voormalige kiezers zich op hun ziel getrapt voelen.
Dat de PvdA diepe wonden heeft geslagen door over de verzoeken van hun kiezers heen te lopen.

Toen gewoon praten, zelfs gewoon verzoeken niet hielp, berusting en acceptatie onmogelijk bleek, frustaties erger werden, het als gevolg had: zwaardere woordkeuzes.

Het lijkt mij dat een goed bestuurder de kwaliteiten moet hebben om bij een gekozen plan of besluit de gevolgen daarvan op tijd in te kunnen schatten. Al het gescheld is niet goed te praten maar is wel het gevolg van een slecht plan, later besluit.

Wij horen rekening te houden met haar gevoeligheid, terwijl wij niet overtuigd zijn dat zij rekening heeft gehouden met onze gevoeligheden.

Aan de wijze lezer nu de vraag:
wie lijdt in dit gebeuren de grootste schade nu en op lange termijn:
de ouders, de spelende kinderen, de voetballende jongens, of de wethouder.

Nagin schreef op 20/09/05:
Denk aan Uw hart en bloedvaten.

LL schreef op 20/09/05:
De wethoudster moet niet zeuren. Zij krijgt alle podia om haar kletspraat te houden, dan moet je niet gaan huilen als dat reacties uitlokt op alle fora waar mensen op die kletspraat kunnen reageren. Dat dat soort dingen gebeurt weet je als je de politiek in gaat.

En ja, ik keur het gescheld af. Net zoals ik het gelieg van Jetta afkeur. Voor het een worden de podia gesloten, voor het ander is alle ruimte. Hoezo meten met twee maten? Is het volgende wat Jetta gaat doen de campagne "wormen en naarden" van onze geliefde premier Balkenbrij ondersteunen?

bwana schreef op 20/09/05:
Crippled Inside

You can shine your shoes and wear a suit,
You can comb your hair and look quite cute,
You can hide your face behind a smile,
One thing you can't hide is when your crippled inside,

You can wear a mask and paint you face,
You can call youself a new race,
You can Wear a coller and a tie,
One thing you can't hide is when your crippled inside,

Well you know your cat has nine lives babe,
Nine lives to it's self,
But you only got one and a dog's life ain't fun,
Mamma take alook outside,

You can go to church and sing a hymn,
Judge me by the colour of my skin,
You can live a lie untill you die,
One thing you can't hide is when you crippled inside.--------------------------------------------------------------------------------

Written by: John Lennon
© Bag productions inc

LL schreef op 20/09/05:
Crippled inside shows on the outside. Fysiek of (men)taal.

Venneparkers schreef op 21/09/05:
Bwana, hou het gewoon in het Nederlands.
Alhoewel John Lennon ....!

Burger schreef op 21/09/05:
Bwana, heb je een gedaanteverwisseling ondergaan?
Heb je nog een aanvullende mening over de zaak?
Je lijkt wel een kameleon, iedere keer verrassend anders. Is wel knap van je.

Kromopawiro. schreef op 21/09/05:
Ja Nagin, voel me zeer vereerd als ik die baan zou krijgen om de Wethouder van, en naar huis te brengen.

Maar of we daadwerkelijk op de plaats van bestemming komen, is de vraag.

Ik zit wel voorop want de Wethouder kan de fiets
niet besturen, dat woord komt namelijk niet
in haar woordenboek voor.

Om haar onderweg niet te verliezen ben ik de beroerste niet om de zadel weg te halen waar zij plaats neemt.

Tegen een redelijke salaris volgens de ambtenaren CAO, huur ik zelfs een Betjak voor haar.

Venneparkers schreef op 21/09/05:
Vandaag weer kijkdag in Vennehol.
Wat bleek maandag dat het mensen van buitenaf zijn die komen kijken.
Het was stil dan stiller.
De omwonenden willen niks te maken hebben met het hol. Die bewonderen geen gehate hol van drugs.

bwana schreef op 21/09/05:
Mijn God wat ben je veranderd
Je bent dezelfde niet
Je had zo'n mooie mond met tanden
Daar is niks meer van over

En dan die blik in je ogen
Je kijkt wel maar je ziet niet
Ik heb je altijd gemogen
Ze vinden je een klootzak

refr.:
Heroine godverdomme
Heroine godverdomme
Heroine is een vloek
Heroine godverdomme
Heroine godverdomme
Wie verdient dat

Als jij alleen was op de wereld
Nou dan kon ik er nog bij
Maar heb het lef eens te beweren
Dat er niemand naar je omkijkt

Je belazert al je vrienden
Verneukt je eigen lief
Besteelt je moeder voor een tientje
Als jij maar je shot krijgt

refr.

Je zegt je zit in de zorgen
Je bent een zielepiet
En elke dag zeg jij weer "morgen
Stop ik met die rotzooi"

Nou het is je eigen leven
Je moet het zelf maar zien
Maar ik zou er wat voor geven
Als ik je weer eens lachen zag

Heroine godverdomme
Heroine is een vloek
Heroine godverdomwieheregodverdient dat

LL schreef op 21/09/05:
Je vergeet te melden dat de tekst van Doe Maar is.

Burger schreef op 21/09/05:
Fractievoorzitter VVD, van Aartsen bij de agemene beschouwing vandaag:

"In de Ned. staat zijn de burgers de baas"

In Den Haag gaat het niet helemaal op, want hier zijn de burgemeester en de wethouder de bazen.

bwana schreef op 21/09/05:
bij deze ,
sorry doe maar

Verneuqte burger schreef op 21/09/05:
Bwana doe ons een lol en houdt eens op met die onzin.
Voor eenieder die om gezongen tekst verlegen zit;

Teksten

bwana schreef op 21/09/05:
KLEIN ORKEST
DE LAARZEN
Je leest het altijd in de krant
Het gaat niet goed met Nederland
Want wie bezit is de sigaar
Ze kraken al die huizen maar
Dat tuig helpt Holland in het graf
Stuur er de knokploegen op af

De burgers van het gezond verstand
De laatste hoop van Nederland
Geef hen de macht, marcheren maar
De laarzen staan al klaar

De ww klopt van geen kant
Het lijkt hier wel Luilekkerland
Er is verdomme werk genoeg
Maar iedereen zit in de kroeg
Zij werken niet en ik betaal
Naar een werkkamp allemaal

Maar er is maar een manier
Om het op te lossen hier
Dan gaan ze best wel aan het werk
En wordt ons vaderland weer sterk
Het is zonde dat ik het zeg verdomd
Het is tijd dat er weer oorlog komt

De burgers van het gezond verstand
De laatste hoop van Nederland
Geef hen de macht, marcheren maar
De laarzen staan al klaar

Nelon schreef op 21/09/05:
Bakabana, je hebt gelijk ze moeten naar een werkkamp includ.

Ik ruik een wolf in schapie kledij

Dennis de schreef op 21/09/05:
Heb je Deetman vandaag op radio west gehoort?
"De overheid is steke blind en horende doof"
Wat zal Jetta hier van vinden?

Anal Poet schreef op 21/09/05:
Dennis de " Heb je Deetman vandaag op radio west gehoort? "

Is die uitzending online na te luisteren?

Dennis de schreef op 21/09/05:
Anal, radiowest heeft niks online. Maar tv-west heeft steeds herhalingen en daar zal Deetman ook zijn praatje gedaan hebben.

Geloof me wat ik zeg anal Poet, verder inf heb je niet nodig.

Dennis de schreef op 21/09/05:
Anal, die bwana is een kwelgeest, doe er wat aan.

Venneparkers schreef op 21/09/05:
Ben van Wetering heeft de PvdA een les in eerlijkheid geleerd.
Hans van der Waal heeft de wethouder ontmaskert.
Beide heren concluderen dat Jetta Klijnsma vandaag struikelt omdat zij toen het bestemmingsplan van Vennedrugshol niet hoefde te wijzigen en daarom voor dit pand koos.
Zie www.denhaag.pvda.nl
onder Jetta's intervieuw.

Gelukkig zijn er personen zoals Hans en Ben en anderen in onze samenleving.
Die vrezen de macht niet, die zeggen of schrijven letterlijk de feiten.
Zij beschikken gelukkig over kwaliteiten om het op te nemen voor het onderdrukte klootjesvolk.

Zou de wethouder geraakt zijn en zou ze reageren?

Annonymous schreef op 21/09/05:
Je bent geblokeerd en kunt geen reacties meer plaatsen op www.denhaag.pvda.nl.AMEN God Willem.

Annonymous schreef op 21/09/05:
reageren is wel mogelijk

Schijt aan JelleJetta schreef op 21/09/05:
Nonduju, wat een uitleg geeft JelleJetta op de PVDA zite zeg!!!!

Wat een dom mens, wat een eend op rolator.

Ik merk hoe meer zij na 25 maanden haar bek open trekt hoe bozer ik word.
Ze blijft volhouden dat er communicatie is geweest tussen haar en de bewoners.

Mens je kan niet meer verder het modder in zakken, dus hou je bek dicht, je maakt het alleen maar erger bij de bewoners met je leugens.

Ik wens je de HEL toe.

Annonymous schreef op 21/09/05:
"Je bent geblokeerd en kunt geen reacties meer plaatsen op www.denhaag.pvda.nl. "

Heb een ban van ome willem

Venneparkers schreef op 22/09/05:
Nadat in Vennehol ruim anderhalf jaar dag en nacht alle, ja alle lampen aan waren, is het nu sinds enkele nachten pik en pik donker.
De gemeente betaalde toen de rekening, nu Parnassia. Parnassia heeft geen geld om geld te verspillen.
Of is het de beveiliging die beter werkt vanuit het donker?

Jozef Labuche schreef op 22/09/05:
Beste Annonymous dan hebben wij samen wat gemeen.
Ik ben al voor dat zij het inlog systeem hadden geblokkeerd. Ik kn zelfs de website van de PVDA- niet meer lezen - ook niet dat gedeelte van Marnix Norder - de wethouder die ik zou moeten kunnen controleren - ook wat hij wellicht aan fraais voorhoud aan de goe gemeente.

Dat is het democartisch gehalte van de PVDA ... mensen de mond snoeren - zo willen zij regeren ... liefst zonder de burgers ... het ergste is dat zij straks met de verkiezingen gaan scoren door de slapende kiezers die niet weten hoe hun stad bestuurd wordt.

TASMANSTRAAT schreef op 22/09/05:
Vier grote steden krijgen 'long-stay' voor verslaafden

Uitgegeven: 22 september 2005 10:43

ROTTERDAM - De vier grote steden krijgen in de loop van volgend jaar een instelling waar onbehandelbare verslaafde veelplegers opgenomen kunnen worden voor een duurzaam verblijf (ook wel long-stay genoemd). Een woordvoerster van de gemeente Rotterdam liet donderdag weten dat de financiering voor de instelling is rondgekomen door een toezegging van staatssecretaris Ross (Volksgezondheid) om het verblijf van de verslaafden te betalen uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

De woordvoerster bevestigde hiermee een artikel in De Telegraaf. Nog niet alle hordes voor de realisatie van het duurzaam verblijf zijn genomen. Er moet onder meer nog gesproken worden over de verstrekking van drugs en over hoe lang iemand opgesloten mag worden.

willem minderhout schreef op 22/09/05:
Ik weet dat dit weer de nodige scheldpartijen los zal maken, maar laat ik het nog eens een keer proberen uit te leggen.

De website van de PvdA is een soort 'virtuele huiskamer' van de partij. Die huiskamer staat altijd open, maar wel op een paar voorwaarden.
1 dat je je netjes voorstelt (de log in)
3 dat je je normaal gedraagt (zie de disclaimer) en niet constant loopt te schelden en te tieren, of, zoals Jozef, ellenlange verhalen afsteekt waar geen touw aan vast te knopen is.

Dat zouden jullie ook niet in je eigen huiskamer willen.

hermanvanderhelm schreef op 22/09/05:
hallo willem, leuk je weer eens te spreken (vitueel dan wel) Ik heb begrepen dat jullie gastvrijheid in je huiskamer eruit bestaat dat je je eerst moet identificeren. Ik vind dit niet echt getuigen van respect. Volgens mij moet je ieder onbevangen met vertrouwen tegemoet treden en slechts als ze je vertrouwen beschamen moet je iemand terecht wijzen. Ik gluur in jullie huiskamer nog wel eens door de ramen, maar het komt me kil over. In ieder geval niet meer de warme onthaal die ik jaren gewend was, met alle leuke en minder leuke mensen. Jammer, ik wil graag midden in de samenleving staan met ook anonymus, labuche en andere figuren die op hun manier het leven interessant maken.
veel plezier in jullie huiskamer.

Shirley Marapin schreef op 22/09/05:
Herman, ik deel je mening omtrent bovenstaande.
De PvdA is en blijft een belangrijke partij in onze samenleving, dus ook ik gluur nog wel eens op die site.
Tenslotte heb ik in het verleden altijd op die partij gestemd.

De PvdA heeft mij voldoende geschokkeerd de laatste 2 jaar, dus wil ik hen wel volgen.

Feit is dat de sfeer er af is.
De site ziet er leuk uit, maar daar blijft het bij. Er is geen leven op. Te kil, te bezoekers onvriendelijk, maar goed Willem weet hoe ik er over denk.

Het kost mij erg veel moeite om daar nog een reactie te plaatsen, maar ik heb zo'n stille vermoeden dat de PvdA mij liever ziet gaan dan komen.

Een zakelijke huiskamer, lijkt wel bestemd voor alleen de eigen vrienden, terwijl deze partij toch ruimte en opening moet blijven hebben voor mensen van alle lagen uit het volk, mensen die gewoon hun gal moeten kunnen spuwen. Schelden is wat anders.
Maar de gewone mensen zijn verjaagd.
Blijft jammer, velen genoten vroeger van de PvdA site, was echte leven in de brouwerij. Kijk dat de raadsleden en wethouders niet tegen het volk op kunnen is een ander verhaal!

Het volk is verjaagd naar de digitale hofstad, hier is gelukkig vrijheid van meningsuiting.
De praktijk is wel dat er voldoende politici hier lezen, zo blijkt.

Mensen hebben al zoveel verplichtingen in het leven, mogen ze zich zelf zijn als ze een eigen mening hebben in hun eigen vrije tijd?

Annonymous schreef op 22/09/05:
Willem, welke scheldpartijen? Welke woorden vallen onder schelden volgens onze Koenen?
Het moet niet zo zijn dat je alles wat jij en jou fascistiche partijgenoten niet bevalt onder die noemer zet.

Pasop Willem, neem ons niet in de zeik!

bwana schreef op 22/09/05:
Vier grote steden krijgen 'long-stay' voor verslaafden

Uitgegeven: 22 september 2005 10:43

ROTTERDAM - De vier grote steden krijgen in de loop van volgend jaar een instelling waar onbehandelbare verslaafde veelplegers opgenomen kunnen worden voor een duurzaam verblijf (ook wel long-stay genoemd). Een woordvoerster van de gemeente Rotterdam liet donderdag weten dat de financiering voor de instelling is rondgekomen door een toezegging van staatssecretaris Ross (Volksgezondheid) om het verblijf van de verslaafden te betalen uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

De woordvoerster bevestigde hiermee een artikel in De Telegraaf. Nog niet alle hordes voor de realisatie van het duurzaam verblijf zijn genomen. Er moet onder meer nog gesproken worden over de verstrekking van drugs en over hoe lang iemand opgesloten mag worden.

Annonymous schreef op 22/09/05:
Bwana, hou op met die onzin. Eer het zo ver is ben ik al dood.

Annonymous schreef op 22/09/05:
Dat is een doodstraf Jozef. Probeer (raads)lid te worden van pvda en ondermijn ze van binnen.

Venneparkers schreef op 22/09/05:
Wat Willem Minderhout net niet schrijft, is een ieder wel bekend.
De reden van hun moderne slot.

Ja natuurlijk, om de Venneparkers.

Wie heeft die Venneparkers verleidt tot zulke zware discussies, meningen en gedragingen?

Ja natuurlijk, de Haagse PvdA fractie en hun speciale wethouder.

Je kunt het ook anders zien als je even doordenkt: de ongunstige effecten voor hun partij-site door de wijze van handelen van hun eigen wethouder. Daar sluit de fractie en bestuur liever de ogen voor.

bwana schreef op 22/09/05:
De zon staat in de schorpioen, 't asfalt is zacht
Waar is de wereldkampioen, waar iedereen op wacht
Waarover men confetti strooit
En Sonny z'n handgranaat op gooit
Ik sta gewoon te wachten, daar kraait de haan niet naar
" 't Is allemaal maar theater", zegt de bedelaar

De pantserwagens staan gereed, onder de hete zon
Hier komt iets koels voor de proleet, een waterkanon
De boulevard is breed en leeg
Vanuit de schaduw in de steeg
Zie ik honderdduizend slaven op het trottoir
" 't Is allemaal toch wel angstig", zegt de bedelaar

Straks ligt hier iemand plat op straat, bloed in de goot
Een zenuwaanval krijgt een staart, Jan Klaasen is dood
In 't openbaar weent dan Katrijn
Op televisie, Harlekijn
Maar ik word opgesloten, als ontoerekenbaar
" 't Is allemaal maar theater", zegt de bedelaar

Mijn stalen Stradivarius ligt in z'n etui
Mijn hart ligt in de brievenbus, leve de anarchie
Ik wacht, ik wacht al uren door
Straks speel ik u een solo voor
Een salvo is stacato, en daarna ben ik klaar
" 't Is allemaal zo eenvoudig", zegt de bedelaar

cornelis vreeswijk

Annonymous schreef op 22/09/05:
Shirley Marapin schreef:
"Het volk is verjaagd naar de digitale hofstad, hier is gelukkig vrijheid van meningsuiting.
De praktijk is wel dat er voldoende politici hier lezen, zo blijkt.
Mensen hebben al zoveel verplichtingen in het leven, mogen ze zich zelf zijn als ze een eigen mening hebben in hun eigen vrije tijd?"

Shirley en anderen geinterresseerd in vrije meningsuiting. Kijk eens op www.frontaalnaakt.nl
Niet dat ik alle meningen daar deel, en soms is het erg hoogdravend, maar er wordt daar wel op een Theo van Gogh manier van gedachten gewisseld.
Leuke site, en wie d'r van houdt ook leuke plaatjes. Censuur is daar not done
groet herman

herman van der helm schreef op 22/09/05:
de vorige bijdrage was van mij, perongeluk vergeten mijn visitekaartje in te vullen voor de haagse org huiskamer, maar toch leuk dat ik dan als anonymus welkom ben. Willem zie je wat ik bedoel?

Venneparkers schreef op 23/09/05:
Jetta Klijnsma, Parnassia, wat deed de ambulance vandaag voor het Vennedrugshol, wel langer dan een uur?
Bereiden jullie je zo goed voor op zelfs het ergste? Wij zijn benieuwd.

Venneparkers schreef op 23/09/05:
Dat hele gedoogd drugsbeleid is ons niet duidelijk. Waaarom pakt de gemeente de één op, terwijl de ander legaal mag gebruiken?
Je mag wel in het bezit van harddrugs zijn, maar dealen mag niet. Je komt in het bezit van harddrugs doordat je het eerder gekocht hebt, dus zou het bezit toch ook verboden moeten zijn?

Doolhof.

LL schreef op 23/09/05:
Ha Willem,

leuk dat je ook onze huiskamer visiteert. Kan ik je gelijk eens vragen hoe dat nou zit met die inhoudelijke discussie in jouw huiskamer. Want volgens mij heb ik nog een aantal vragen aan jou open staan (in jouw huiskamertje) en ik ben wel benieuwd naar je 'factual answers'.

hof-nar schreef op 23/09/05:
willem minderhout schreef op 22/09/05:
"maar wel op een paar voorwaarden.
1 dat je je netjes voorstelt (de log in)
3 dat je je normaal gedraagt (zie de disclaimer).....touw aan vast te knopen is."

nu regel 2 nog..... 2 niets plaats wat de belangen van de PVDA kan schaden en specifiek niets onaardigs zegt over niet nader te noemen wethoudsters en hun drugsholen.

Burger schreef op 23/09/05:
Hof-nar,

hoe raad je de ongeschreven regel 2 zo precies?

Annonymous schreef op 23/09/05:
Hienkie gaat niet digitaal. Het lijkt er wel sterk op dat Henkie wel digitaal leest, en de touwtjes van de PvdAsite strak in handen heeft.
Zoals Michel Dufresne hedenavond in de raadszaal zijn: Henk Kool doet alsof hij het beste jongentje uit de klas is.

Verneuqte burger schreef op 23/09/05:
Ja ADHD wordt voor de PvdA ADHK.

bwana schreef op 23/09/05:
The Times They Are A-Changin'"

Come gather 'round people
Wherever you roam
And admit that the waters
Around you have grown
And accept it that soon
You'll be drenched to the bone
If your time to you
Is worth savin'
Then you better start swimmin'
Or you'll sink like a stone
For the times they are a-changin'.

Come writers and critics
Who prophesize with your pen
And keep your eyes wide
The chance won't come again
And don't speak too soon
For the wheel's still in spin
And there's no tellin' who
That it's namin'
For the loser now
Will be later to win
For the times they are a-changin'.

Come senators, congressmen
Please heed the call
Don't stand in the doorway
Don't block up the hall
For he that gets hurt
Will be he who has stalled
There's a battle outside
And it is ragin'
It'll soon shake your windows
And rattle your walls
For the times they are a-changin'.

Come mothers and fathers
Throughout the land
And don't criticize
What you can't understand
Your sons and your daughters
Are beyond your command
Your old road is
Rapidly agin'
Please get out of the new one
If you can't lend your hand
For the times they are a-changin'.

The line it is drawn
The curse it is cast
The slow one now
Will later be fast
As the present now
Will later be past
The order is
Rapidly fadin'
And the first one now
Will later be last
For the times they are a-changin'.


[ www.azlyrics.com ]

CUSTOMIZE YOUR MOBILE

LL schreef op 23/09/05:
Bwana begint een psychotisch aandoende voorkeur voor het publiceren van vooral lange teksten die vooral niet van hem/haar zijn te vertonen.

Haagse Kea schreef op 23/09/05:
@LL:

Voortschrijdend inzicht heeft mij duidelijk gemaakt

dat Bwana geen nick van Neo Talpa is

it must be Hannes!

LL schreef op 23/09/05:
@Haagse Kea

Heb je werkelijk gedacht dat Bwana = Neo Talpa?!

Neen, Neo Talpa voegt altijd iets unieks, iets eigens toe aan de bestaande teksten die hij/zij citeert. Dat heb ik bij Bwana nog niet opgemerkt, die plakt alleen bestaande teksten zonder er verder iets zelf mee te doen.

Ik ken Hannes verder niet zo heel goed, maar geloof toch niet dat die zich verschuilt achter Bwana. Ook Hannes schrijft namelijk volgens mij 'eigen' teksten (als ik het wel heb).

Maar goed: speculeren blijft leuk Smile Daarom geef ik je een raadseltje: ik kom niet uit Den Haag maar toch weer wel. Rara hoe kan dat?

Verneuqte burger schreef op 23/09/05:
Bwana is een psychotische kloon van Jozef Labuche.

Burger schreef op 23/09/05:
Tante Jet zal apetrots zijn op info thuis t.v.:
Ze is de meest gewilde lijsttrekker voor de PvdA.
Vast weer een feestje vanavond.
Ze kent Mooi Haar nog niet!

Verneuqte burger schreef op 23/09/05:
je bedoelt de in gedachten meest gevilde lijsttrekker zeker?

bwana schreef op 23/09/05:
ach dat is nou niet aardig,maar kan er wel om lachen.

Verneuqte burger schreef op 23/09/05:
Bwana is een psychotische kloon van Jozef Labuche

mijn postings zijn altijd een reflectie van de waan van de dag in deze digi voorkamer.
en in tegenstelling tot j labuoche heeben ze altijd een kop en kont en zijn toepasselijk in de vigerende teneur.

Ik ben misschien te laat geboren
Of in een land met ander licht
Ik voel me altijd wat verloren
Al toont de spiegel mijn gezicht

Ik ken de kroegen, kathedralen
Van Amsterdam tot aan Maastricht
Toch zal ik elke dag verdwalen
Dat houdt de zaak in evenwicht

refr.:
Laat me
Laat me
Laat me m'n eigen gang maar gaan
Laat me
Laat me
Ik heb 't altijd zo gedaan

Ik zal m'n vrienden niet vergeten
Want wie me lief is blijft me lief
En waar ze wonen moest ik weten
Maar 'k verloor hun laatste brief

Ik zal ze heus nog wel ontmoeten
Misschien vandaag, misschien over 'n jaar
Ik zal ze kussen en begroeten
't Komt vanzelf weer voor elkaar

refr.

Ik ben gelukkig niet verankerd
Soms woon ik hier, soms leef ik daar
Ik heb m'n leven niet verkankerd
Ik heb geen bezit en geen bezwaar

Ik hou van water en van aarde
Ik hou van schamel en van duur
D'r is geen stuiver die ik spaarde
Ik leef gewoon van uur tot uur

refr.

Ik zal ook wel eens een keertje sterven
Daar kom ik echt niet onderuit
Ik laat m'n liedjes dan maar zwerven
En verder zoek je 't maar uit

Voorlopig blijf ik nog jou zoenen
Jouw zwarte schaap, jouw trouwe fan
Ik blijf nog lang en liefst nog langer
En laat me blijven wie ik ben

refr.(2x)

Laat me
Laat me
Laat me
Laat me
Laat me
Laat me
Ik heb 't altijd zo gedaan
Laat me
Laat me
Laat me
Laat me
Laat me
Laat me
Ik heb 't altijd zo gedaan
Laat me
Tekst/muziek: S. Lebel/A. Dona/H.P. de Boer

Heel erg .... schreef op 23/09/05:
Nu, 15 min. terug is een man doodgeschoten op 20 meter voor de ingang van Vennedrugspand.

Onze harten kloppen in onze kelen van angst.

dit is niet te beschreven, staan 11 politieautos's hier, ambulance

God moge weten hoe en wat ....

wij weten ons nu even geen raad, de schrik maak dat we trillen,

witte laken er voer,

god

Annonymous schreef op 23/09/05:
ik tril, sorry,

god, een mensenleven en paniek

was dit maar niet waar, de overledene ligt er nog, waarom verdomme, waarom

excuses, ik typ en zie de witte laken erover, en dat doet pijn, veel pijn,
agenten
sorry als ik hier niet goed aan doe jullie te melden, de woorden komen koud over als u lees, maar ik tril en voel me naar

god moge het weten, ik kan het niet bevatten
waarom deze ellende

trieste venneparker nu

woorden zijn nu niks, alleen wat door me heen gaat, mijn gezin, de buurt is in schok, alles staat buiten, ik

kan niet naar buiten kijken, want dan zie ik hem liggen , te lang op de grond, is het nu al

ben in schok, een onbekende ligt daar sinds ik hier woon dit nog nooit zo gezien dicht bij

politie rennen soms, bellen, paniek

spijt me dit lijkt een film, niet waar
en toch, alles is opeens anders hier bij onze geliefde uitkijk plek
doet pijn, echt pijn letterlijk pij n

Annonymous schreef op 23/09/05:
vennestr is ruim 200 of meer meter afgezet, ik schat in dat het al bijna een uur is en de man ligt nog onder het laken, onbegrijpelijk,

agenten veel agenten,

dit is de eerste keer dat we dit of dergelijk incident beleven hier, of merken
dit is te erg om te beschrijven
ik weet niet meer of u mij kwalijk neem dat ik dit schrijf hier, is misschien de schok

Anal Poet schreef op 23/09/05:
bwana schreef " mijn postings zijn altijd een reflectie van de waan van de dag in deze digi voorkamer. en in tegenstelling tot j labuoche heeben ze altijd een kop en kont en zijn toepasselijk in de vigerende teneur. "

Ik mis je omlijstende verhaaltje.

Je kan natuurlijk een mirror trekken van popinstituut.nl of van Lyrics.com, en daar elke dag een deel van op DenHaag.Org dumpen, maar als je dat niet inbedt in een boodschap, dan ben je geen haar beter dan een van de exponenten van onze Nieuwe Oogst, te weten Zijne Excellentie Hoogervorst, Decreetist de 1e (Stellvertreter mit Spezieller Auftrag).

Dan pronk je met andermans veren: niet met éígen kop en kont.

Dan steek je slechts de vinger in je keel.


Ja, èn ... ?

Annonymous schreef op 23/09/05:
tel minimaal 12 politieauto's

wiens familie zou daar toch liggen, is het een vader van iemand, een broer, een man, een wie....

polities zoekt met flaslights naar iets op de grond, ze zoeken grondig de grond af, onder de auto's bukken
ontelbaar agenten, her en der,

nu komen 7 MP's er bij
volgens mij leven we plots in een andere onwerkelijke wereld
voor u onbegrijpelijk, voor ons hier plots andere werkelijk

Gulsen schreef op 23/09/05:
Wat gebeurt er nu in onze wijk????
Een dode, dit kan en mag niet.
Woorden schieten mij te kort weet even niet wat ik moet doen of zeggen.

Een mens is doodgeschoten in onze Vennepark.
Dit is zeer pijnlijk, niet te beschrijven.

Zoveel politie in en rond om onze Vennepark, te veel politie.
Ik tril en ben even de kluts kwijt.

Aleyna schreef op 23/09/05:
Ik ben diep geschokt om wat er net gebeurt is in de Vennepark.
Dit is niet onze wijk, nooit hebben we zoiets mee gemaakt.

Hele buurt is zeer geschokt en angstig dat dit zo maar gebeurt.
Een mens is dood in onze Vennepark, de politie is overal, ze zoeken het Vennepark af.
Wat gebeurt er in godsnaam???

Anal Poet schreef op 23/09/05:
Gulsen schreef " Een mens is doodgeschoten in onze Vennepark. "

Is al bekend wat de aanleiding was?

Heeft het iets te maken met het gebruikerspand, met dealers?

Of staat dat er buiten - en is het een afrekening, een overval, een 'weet ik wat'?


Probeer je hoofd koel te houden.

LL schreef op 23/09/05:
Vooral: Probeer je hoofd koel te houden. Rustig blijven en binnen blijven. Sterkte.

Annonymous schreef op 23/09/05:
een donkere busje door de politie er door heen gelaten

een man kwma eruit , kleed zich in een witte overal voor zijn bus, groen vestje er overheen, en maakt nu na 1 uur en 3 kwartieren foto's

met nog steeds de pijn in mijn hart, op een rare wijze echte pijn die ik ook voel in mijn hart, zie ik de man nog op de koude grond liggen.

geen aanleiding bekend
lijkt wel zomaar, zo plots

Gulsen schreef op 23/09/05:
Niks is bekend, alleen maar dat een mens dood is.

De aanleiding doet er volgens mij er niet aan toe, er ligt een dode.

Hoofd koel houden zal moeilijk worden, als het voor je deur gebeurt, dat je opschrikt door zoveel politie auto's.

Het feit dat er een mens dood is doet heel pijn.

Wat is het volgende wat er gaat gebeuren in onze Vennepark?
Kunnen mensen zomaar elkaar doodschieten?
Waarom, waarom???

Annonymous schreef op 24/09/05:
LL, dank je lieverd,

dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan
je hoort ze roepen, praten, je moet kijken naar buiten, of je wil of niet

de schock is compleet bij de Venneparkers

LL schreef op 24/09/05:
Ik begrijp dat jullie op dit moment in shock verkeren. Zorg vooral dat je mensen opzoekt die nog wel de afstand hebben om rustig te blijven op dit moment. Als het nodig is wil ik ook wel komen hoor, maar ik denk dat jullie het vooral bij elkaar willen en moeten zoeken.

Heel veel sterkte!! Ik weet hoe het is als je je in je eigen omgeving niet meer veilig voelt.

Annonymous schreef op 24/09/05:
ik kom misschien van te eenvoudige huize om dit te begrijpen, ik begreep ook al niet toen in Amsterdam die bekende zo lang op de grond moest blijven liggen, die we op tv zagen,
hier is het vast geen bekende, maar de man ligt al langer dan 2 uren daar onder een witte laken

het onderzoek is zeer grondig, voor wat ik kan beoordelen
is net een film

nu op de vennestr een witte tent wordt opgezet, na met dichte kanten, de man ligt onder de boom

Anal Poet schreef op 24/09/05:
Gulsen schreef " Wat is het volgende wat er gaat gebeuren in onze Vennepark? Kunnen mensen zomaar elkaar doodschieten? "

Gulsen, het gebeurt overal. Het gebeurt in Istanbul, het gebeurt in Nederland.

Helaas.

Óók in het Vennepark.

Laat het - je kan niets meer voor de man betekenen. Laat het aan de recherche over en wacht af.

Er is veel onrust rondom het gebruikerspand bij jullie, laat je gevoelens níét overkoken door lokale heethoofden.

Zoek iemand op die je rust geeft, zoek niet degenen die je nóg onrustiger maken.

LL schreef op 24/09/05:
Kan me alleen maar bij A.P. aansluiten.

herman van der helm schreef op 24/09/05:
sterkte jullie en veel wijsheid toegewenst.

Shirley Marapin schreef op 24/09/05:
mensen, veel dank

Gulsen schreef op 24/09/05:
Ja Anal dat klopt, maar na alle onrust om het drugspand komt dit er even boven op.

Hoe veilig zijn wij nog in onze wijk?
Je krijgt angst om naar buiten te gaan, je kan ruzie krijgen met iemand en die schiet je gewoon overhoop.
Dit is niet te begrijpen.

De recherche is nog steeds bezig in het Vennepark, nog steeds zijn ze aan het zoeken.
Hoe kan ik slapen als alles door mijn hoofd spookt wat er gebeurt is vanavond.

Anal Poet schreef op 24/09/05:
Gulsen schreef " Hoe kan ik slapen als alles door mijn hoofd spookt wat er gebeurt is vanavond. "

Ik weet het, ik ken het. Ik heb het meegemaakt - en ik maak het nog mee. Het is heel on-Nederlands. Zo kennen - en wíllen - we Nederland niet.

Vannacht slaap je misschien niet. En morgen maak je je zorgen.

Maar alleen als je je hoofd koel houdt komt er een oplossing.

Doe je dat niet dan komt er enkel nog méér onrust, nog méér 'niet kunnen slapen', nog meer zorgen.

Je zal het van elkaar - de 'goeden' - moeten hebben.


En kleur, geloof of afkomst spelen daarbij géén rol ...

Anal Poet schreef op 24/09/05:
Man doodgeschoten in Den Haag

Door Coen van Kranenburg

DEN HAAG - Bij een schietpartij in het Van de Vennepark in Den Haag is gisteravond een man om het leven gekomen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

De politie vond het levenloze lichaam van de man na een melding vanuit de buurt om tien over tien ’s avonds. Het stoffelijk overschot lag iets ter zijde van het midden van het plein, dat ongeveer honderd bij honderd meter groot is.

De politie voerde tot in de nacht een grootscheeps onderzoek uit in de omgeving naar de toedracht van het incident. “We hebben het hele park afgezet”, aldus politiewoordvoerder Van den Braak.

Rond de Van de Vennestraat is de laatste jaren veel te doen geweest. De gemeente heeft besloten om in die straat op de plek van het voormalige politiebureau een gebruikersruimte voor harddrugsverslaafden in te richten. Daartegen kwam veel verzet vanuit de omwonenden. De gebruikersruimte is nog niet geopend.

Het van de Vennepark, dat tegen de Van de Vennestraat aan ligt, is een beruchte plek, waar de laatste jaren veel problemen zijn geweest rond illegalen en koppelbazen. Vooral Bulgaarse criminelen doken veelvuldig op in het onderwereldcircuit rond het park.

Venneparkers schreef op 24/09/05:
de witte laken is eraf nu, onder de tent,
foto's,
de politiehonden die later kwamen, ruiken en worden begeleid,
onderzoek na 2 uur en 45 min. duurt voor en de man ligt er nog
dit is zeer grondig en professioneel

er is een bar naast het park, zo'n 45 meter voor de ingang van het harddrugsgebruikersruimte
Ergens in het midden van de twee panden ligt de man op de grond, nu na bijna 3 uren, nog onder de tent
het regent nu

we zijn in schok, dit zie je in films, of hoor je van anderen, dit was niet iets voor hier,
dit is en ligt nu hier

slechts vermoeden die zomaar in ons opkomen, het is naar zo aan te nemen niet iemand uit de Venneparkeeromgeving, geen familie, geen niks van de man die hier of ergens staat of wordt begeleid of zo,
het lijkt er op dat het een man van buiten is die daar ligt. veel buren en kennissen hebben elkaar vanavond gebeld hier.

Annonymous schreef op 24/09/05:
na 3 uren worden nog foto's genomen.

Shirley Marapin schreef op 24/09/05:
Ik heb hier letterlijke pijn van in en om mijn hart.
Mijn eerste zorg gaat uit naar de man die nu al bijna 3 en een half uur daar ligt, zijn familie bedoel ik

Mijn grote zorg is dat de onschuld van het speelplein plots is aangetast door dit levenloze lichaam die mogelijk in koele bloede in neergeschoten

Mijn nog grotere zorg gaat uit naar de gevoelens van de spontane kinders van het plein

Dan nog de plotselinge zorg en schrik van de ouders van deze kinderen, die altijd veilig en zonder toezicht naar hartelust konden spelen

Lieve mensen, ik deel mijn gedachten met u, omdat ik tegenover het plein woon, en alles, vanaf dat de man daar lag tot nu zie gebeuren
en ik kan u maar 1 ding met zekerheid zeggen nu, ik en mijn gezin hebben heel echte pijn om, ik persoonlijk voel een rechtstreekse pijn in mijn hart
want het mooie was het zicht op de levendigheid en zorgeloosheid van de kinders.
dat beeld is verscheurd doordat er nu al meer dan 4 uren een levenloze lichaam daar ligt onder een witte tent die ik uit mijn raam, terwijl ik nu typ kan zien
waarom komt het gevaar zo afschuwelijk dichtbij het geluk van kinders, en waarom had dit zo moeten gebeuren

hoe veel tijd van mijn leven in het afgelopen 2 jaar heb ik gestoken in de strijd vor het behoud van de speelveiligheid en leefbaarheid van de kinders hier en nu dit voor mijn neus daar liggend

ik heb veel woorden, toch ben ik woordenloos nu

bwana schreef op 24/09/05:
dit zijn geen geintjes meer
sterkte voor alle betrokkenen

Annonymous schreef op 24/09/05:
er liepen al 3 heren in witte pakken,
er zijn 2 heren bij gekomen om 2.00 uur in de nacht die ook dezelfde witte pakken aandoen op het van der vennestr.
ze lopen met z'n vijven naar de tent die 8 meter van de v d vennestr verwijderd staat.

het park is afgezet, de straten zijn nog steeds afgezet, op alle hoeken staan er wel agenten

Annonymous schreef op 24/09/05:
had geen idee dat agenten, onderzoekers zulke geweldige mensen zijn, om 2.15 uur nemen ze nog foto's van de man, na 4 lange trage uren hier.

RTL 4 schreef op 24/09/05:
Teletekst maakt melding van het bovenstaanse.

Annonymous schreef op 24/09/05:
www.msn.nl nieuws
www.telegraaf.nl

maken tevens melding van het bericht.

Annonymous schreef op 24/09/05:
www.nu.nl ook

Annonymous schreef op 24/09/05:
vermoed dat dit nauwgezette aandacht van onze burgemeester en onvermijdelijk ook van de PvdA wethouder Jetta Klijnsma zal hebben.
Om 3 uur in de diepe nacht ligt de man er nog.
hoe moeilijk ook, ga proberen te slapen nu, er gebeurt nog van alles hier buiten qua agenten en onderzoekers, ook dat brengt de slaap niet dichterbij.

Haagse Kea schreef op 24/09/05:
Venneparkers heel veel sterkte met het verwerken van deze moord.
Er wordt jullie blijkbaar geen ellende bespaard maar probeer de moed niet te laten zakken.

@LL:
stond je wiegje soms in Scheveningen?

Annonymous schreef op 24/09/05:
wat vanochtend opvalt is dat de Vennekinders om het oppervlakte waar het witte poeder dat nog op de grond ligt van de politieonderzoeken staan en praten met elkaar. Op dit moment staan er zo'n 15 kinders en 10 ouders.
ze komen, staan te kijken, praten, kijken en gaan weg. Er liggen wat bloemen
Actieve buurtvrouwen staan daar, het ongeloof is op de gezichten te lezen.
Het speelplein is verlaten, alles concentreert zich langs de vennestraat, net naast het voetbalveldje en schuin tegenover de ingang van de harddrugsgebruikersruimte.
Volgens getuigen hier zou de man in zijn hoofd en borst geschoten zijn.
Onbegrip en twijfels.

J met de pet schreef op 24/09/05:
Er gaan geruchten dat er een gevecht gaande is wie de drugsdealer straks van drugshol wordt.
Dit is de eerste dode (neergeknald met 1 schot van 1 meter)die op naam van Deetman en Klijnsma komt. Moordenaars!!!!!1

Subito schreef op 24/09/05:
Jetta Klijnsma ..............

Onmiddellijk aftreden !

Anal Poet schreef op 24/09/05:
Aftreden?

Neen, hoor.

Zij zal dit zien als een moment waarop ze kan beloven het nóg beter te gaan doen, nóg meer kwaliteitjes aan te biedjes doen en nóg meer hoogwaardige uitlegjes te doen. En zo.


Jetta gaat uit rúkken !!

Hond schreef op 24/09/05:
Klijnsma heeft bloed aan haar vingers.

Anal Poet schreef op 24/09/05:
Hond schreef " Klijnsma heeft bloed aan haar vingers. "

'Lower Hague Ward' aka 'Five Points' ...

Venneparkers schreef op 25/09/05:
Ze onderschatten ons!
Dat komt ze door te staan.

LL schreef op 25/09/05:
@Haagse Kea

Nee mijn wiegje stond niet in Scheveningen maar in Noord-Holland. Maar hoever gaan wiegjes terug? Alleen je eigen leeftijd of ook verder terug?

Venneparkers schreef op 25/09/05:
"door" is DUUR !!!

Annonymous schreef op 26/09/05:
Jetta gaat steeds breder lachen, ze denkt dat ze al een flinke voorsprong heeft op Mooi Haar.

Haagse Kea schreef op 26/09/05:
@LL:

doel je op je voorgeslacht
of op een vorige incarnatie van je?

Verneuqte burger schreef op 26/09/05:
Ik moet in mijn vorige leven wel erg slecht geleefd hebben, om dit hier allemaal mee te moeten maken.(zucht)

Burger schreef op 26/09/05:
Verslaafdenzorg wijkt uit naar Engeland in Nova.
Het lukt Parnassia in Den Haag nog niet eens met 10% de criminele harddrugsverslaafden te helpen afkicken.
Parnassia heeft er economisch belang bij dat er verlaafden zijn, kunnen ze harddrugsgebruikersruimte helpen realiseren en eraan verdienen.
Sander Dekker van de VVD had gelijk toen hij zei, dat de verslaafdenzorg mislukt is.
De rest van de partijen zijn te soft om het zo hard te stellen.

Annonymous schreef op 26/09/05:
Jetta kletst maar wat uit haar nek, wat betreft communicatie vennepark.
De rekening krijgt ze nog gepresenteert.

Ton Mertens schreef op 27/09/05:
Afkicken kan, maar dan moet je wel de Nederlandse zorg ontvluchten.

Nova 26 september 2005

Keith Bakker is oud-drugsverslaafde en nu drugshulpverlener in Amsterdam en hij haalt verslaafden over om zich te laten behandelen in Engeland.
Met behulp van de verzekeringsmaatschappijen kunnen verslaafden nu een volledig vergoede behandeling volgen van 28 dagen in de Priory klinieken in Engeland.
De eerste week is gericht op het ontgiften en dan volgen er 3 weken intensieve psychotherapie.
Het succes wordt mede bepaald vanwege het feit dat de verslaafde zich los weet te maken uit zijn eigen omgeving en gedurende die 28 dagen volledig bezig is om van zijn probleem af te komen.

Hier in Den Haag kan de junk zich vol spuiten in gebruikersruimtes en afkicken wordt eigenlijk niet eens meer overwogen.
In plaats van af te laten kicken wordt er een inhumaan beleid gevoerd dat de miserabele leefomstandigheden van deze verslaafden tot hun dood zal bestendigen, wat Parnassia, sorry Psyq, tot in lengte van jaren de mogelijkheid geeft om hun declaratieformulieren te blijven stencilen.

Op blz. 77 en 78 van het meerjarig Ontwikkelingsprogramma Grotestedenbeleid 2005-2010 van de gemeente Den Haag, (de daadkracht van Den Haag) wordt de doelstelling geformuleerd dat er structuur en stabiliteit dient te worden aangeboden en er uiteindelijk gewerkt moet worden aan reïntegratie van deze doelgroep.
Die doelstelling is dus met de huidige en nog te openen gebruikersruimten ver te zoeken.
Mevr. Klijnsma moet zich eens aan de door de gemeente zelf geformuleerde doelstellingen houden en de raadsleden dienen haar daar ook op aan te spreken.

Daadkracht van Den Haag?

hannes schreef op 27/09/05:
@ Haagse kea.

Je noemde mijn naam. Ik post altijd onder mijn eigen naam en die is gewoon hannes. Bovendien ben ik hier al zeker 2 weken niet geweest.
gr van Hannes Smile

Jetta Kletsmaarraak schreef op 27/09/05:
Hartstikke goed. We gaan de hand aan de ploeg slaan. We houden de vinger goed aan de pols. Ja we zijn zo blij met de blijdschap van de Van der Venneparkers en hebben goed overleg met elkaar. Vroeger was het zo leuk. Ik ben historica en zie dan dat de mensen met een kwartje ( een heitje heet dat ) al tevreden waren. Nu willen de mensen alsmaar meer. Als wethouder van welzijn betreur ik dat eigenlijk wel. Want dat gaat allemaal van mijn salaris af. Dat is maar een schijntje. Ik moet als politica historica van tienduizend euro per maand rond zien te komen. Dat lukt lang niet altijd. Maar ik heb lieve mensen om mij heen die mij helpen. Als ik er echts helemaal niet meer uitkom kan ik altijd bij mijn goede vriend en steun en toeverlaat Wim Deetman terecht. Ik mag dan een hapje bij hem meeeten. Hij kookt dan voor mij. Zo lief !

Haagse Kea schreef op 27/09/05:
@Hannes:

Ik weet er niks van

gr Van Haagse Kea

Venneparkers schreef op 27/09/05:
Zie de Haagse courant woensdag.

Vraagje aan de luitjes uit het stadhuis?
Houden jullie ons in de gaten of zo??
Hoe weten jullie toch nog net op tijd wat wij in de planning hebben.......?

Stadhuisluitjes, zullen wij jullie een geheimpje vertellen?
Andersom houden wij jullie ook in de gaten!
Onderschat ons niet.

Annonymous schreef op 27/09/05:
De politie is onze vriend.
Tenzij de heer Deetman ze opzet tegen ons.
Dat hopen we niet.

Schijt aan het beleid schreef op 27/09/05:
Venneparkers, we worden inderdaad in de gaten gehouden door de stadhuisluitjes.

We worden zelfs stiekem gefilmd achter de lammelen van het Drugshol.
Alles gaat gewoon stiekem, onze privacy wordt op vele manieren geschonden door Jetta en de hele zooi.

Maar zoals je zegt ook wij houden hun goed in de gaten, alles is wederzijds toch???

Annonymous schreef op 27/09/05:
Hey Schijt aan het beleid,

morgen een camera bij de V&D halen.
Is in de aanbieding, gaan wij junkieshol ook filmen, is wederzijds toch???

Wij kunnen niet alles wat zij kunnen, maar wat wij kunnen, kunnen zij lekker niet!

Annonymous schreef op 28/09/05:
Spannende dag wordt het morgen.

hannes schreef op 28/09/05:
Beste Haagse Kea, zie de postings hieronder die ik er ff bij gehaald heb. Nogmaals, ik heb me al paar weken niet in deze discusiie gemengd en ik weet ook niet wie die zekere "Bwana" is.
Groeten van Hannes

_______LL schreef op 23/09/05:
Bwana begint een psychotisch aandoende voorkeur voor het publiceren van vooral lange teksten die vooral niet van hem/haar zijn te vertonen.
Haagse Kea schreef op 23/09/05:
@LL:

Voortschrijdend inzicht heeft mij duidelijk gemaakt

dat Bwana geen nick van Neo Talpa is

it must be Hannes!
LL schreef op 23/09/05:
@Haagse Kea

Heb je werkelijk gedacht dat Bwana = Neo Talpa?!

Neen, Neo Talpa voegt altijd iets unieks, iets eigens toe aan de bestaande teksten die hij/zij citeert. Dat heb ik bij Bwana nog niet opgemerkt, die plakt alleen bestaande teksten zonder er verder iets zelf mee te doen.

Ik ken Hannes verder niet zo heel goed, maar geloof toch niet dat die zich verschuilt achter Bwana. Ook Hannes schrijft namelijk volgens mij 'eigen' teksten (als ik het wel heb).

Maar goed: speculeren blijft leuk Smile Daarom geef ik je een raadseltje: ik kom niet uit Den Haag maar toch weer wel. Rara hoe kan dat?________

Haagse Kea schreef op 28/09/05:
@Hannes:

Ja Hannes
Jij bent Bwana niet
dat had ik al begrepen

daarom schreef ik ook;

Ik weet er niks van

gr Van Haagse Kea

bwana schreef op 28/09/05:
mijn teksten zijn bedoeld voor wie nog weet wat ironie betekent

Haagse Kea schreef op 28/09/05:
@LL:
Ik vind deze van bwana toch wel errugg mooi hoor

Aan het strand stil en verlaten daar was laatst een meisje loos
Schipper mag ik overvaren, ik geef jouw een roos m'n Roos
Ik wil friet met mayonaise, Jaren komen, jaren gaan
Ik zwerf eenzaam door de straten, waarom heb jij mij laten staan

Zou het erg zijn, lieve opa, als het om de liefde gaat
Zie de maan schijnt door de bomen, huilen is voor jou te laat
Als het gras twee kontjes hoog is, dan moet je m'n zuster zien
Daar moet op gedronken worden, mijn tranen zul je nooit meer zien

Aan de Amsterdamse grachten, pootje baaien, brandend zand
Jantje zag eens pruimen hangen in een groen groen knollenland
'k Heb m'n wagen volgeladen, mag ik van u een lift meneer
He, he, he, kom van dat dak af, ach vaderlief, toe drink niet meer

Dirk van Booven schreef op 28/09/05:
Je vergeet deze nog :

Heb je even voor mij ...................

bwana schreef op 28/09/05:
kea
dit was een antwoord op la bouche, wel aan de context blijven denken

Lien schreef op 28/09/05:
Jetta, ben je gelukkig meid?

AD HC Hoera ! schreef op 29/09/05:
Rellen bij drugsprotest

DEN HAAG - Veertien mensen zijn woensdag in Den Haag opgepakt bij een protest tegen de komst van een gebruikersruimte voor drugsverslaafden in de Schilderswijk.

FOTO ROBERT VAN STUYVENBERG
Een politieagent raakte licht gewond. Gemeenteraadsleden, die een rondleiding kregen, werden bekogeld met stenen en eieren.
Bijna alle ramen van de toekomstige ruimte sneuvelden.

Douwe Rijpstra schreef op 29/09/05:
..

Om over na te denken :

Het vrouwtje van stavast : Jetta Klijnsma.

Actie schreef op 29/09/05:
Actienieuws sbs6 18.58u

TV-WEST Journaal elk uur vanaf 18.30u

Haagsche courant ochtend en middageditie

Trouw

...

Jette STOMDOOF!!! schreef op 29/09/05:
Vennepark landelijk te zien en te horen!

Jetta pak je koffers maar in meid!
En Oja.. Neem je slijmpartner Deetje maar mee.

Stelletje harteloze politieke ezels :@

Jettas's vijand schreef op 29/09/05:
Jetta, verklaar je nader!!

Wat voor leugens ga je nu vertellen dat je zo goed hebt gecommuniceerd, en dat het daarom zo uit de hand is gelopen gisteren.

Wat gisteren is gebeurd in de Vennepark bewijst des te meer dat jij dus helemaal niet hebt gecommuniceerd hebt met de bewoners.
We zijn er FEL EN FEL tegen dat heb je met je raadsleden kunnen zien gisteren.

Zoals boven gezegd pak je koffers en sodemieter op.
De ellende die gisteren heeft plaats gevonden is aan jou te danken, en niet aan bewoners die voor hun rechten op komen.

jetta :( schreef op 30/09/05:
Zij kan alleen maar praten net als praat paal:))
Nu weet iedereen wie jetta is en hoe zij anti democraat is.:))
Ik hoop dat zij die junkies in zn k.. steekt.
mieschien voelt het lekkerder!
Dan wil ik haar horen,hoe zij het zou voelen.

Als het niet genoeg is hebben we nog die drugspand,neem het maar gratis aan.Mieschien krijg jij wel verstand van.Aan wie het oorzaakt ligt.

IN SCHILDERSWIJK IS DEMOCRATIE ,GEEN JETTA`s.
Dus pas maar goed op en gebruik ons agenten niet,wij vertrouwen ons agenten,maar aan jou jij mag de stront in...

groot en sterk schreef op 30/09/05:
Klijnsma stap nou maar gewoon op!
Hopeloze leugenares.
Praten met jou heeft geen zin, want
luister kan je toch niet!

Doof en blind,
Klijnsma snap je de hint??!!

Slimmerik schreef op 30/09/05:
klijnsmaaaaa je bent zo lelijk als de nacht,
je tanden zijn nog geler dan een kanarievacht.


(pssst: serieus praten tegen doven heeft toch geen zin!)

ik ben weg .......
AJUUUS

Annamira schreef op 30/09/05:
PVDA:

partij van de achterlijke

take that!

:D schreef op 30/09/05:
TV west en SBS 6

Iedereen moet het nieuwe kijken!

Het Vennepark landelijk!!!

:D schreef op 30/09/05:
nieuwe=nieuws Smile

liegebeesten schreef op 30/09/05:
Klijnsma LEUGENARES
Will Vonk LEUGENAAR
Tineke van Nimwegen LEUGENARES
Henk Zuurkool LEUGENAAR
Marieke Bollevetzak LEUGENARES

Deze mensen leven in 1 grote leugen!
Vies vuil politiek samenspel.. BAH!!!!!!!!

Diana schreef op 30/09/05:
De vlam in de pan !

Diana schreef op 2/10/05:
De vlam in deetman zijn reet

Raak schreef op 2/10/05:
http://www.klijn-deet-het-hem.nl/klijndeet.jpg

Bron, Miguel Sloendrecht

Annonymous schreef op 2/10/05:
$%&_&(_&()_686T

Annonymous schreef op 2/10/05:
$%&_&(_&()_686T

Raak schreef op 2/10/05:
ging even fout

Effe nogmaals

klijnsma op de schoot van de baas

Dommerik Klijnsma!! schreef op 2/10/05:
Jetta breng die junks naar het ziekenhuis om ze beter te maken ipv naar een gebruikersruimte--------> Die toch NOOIT zal openen!!!!!!!!!!!!!!


Dommerik!!!!

LL schreef op 2/10/05:
Raak schreef op 2/10/05:
http://www.klijn-deet-het-hem.nl/klijndeet.jpg
Bron, Miguel Sloendrecht


GRIJNS Toch leuk te zien dat mijn carrière als politiek columnist nog niet dood is ... ik had het al opgegeven. Nou nog in de ADHC Smile

Venneparkers schreef op 3/10/05:
hebben het gerucht gehoord dat er morgen met alle 45 raadsleden gepraat wordt over Vennedrugshol in het stadhuis.

Venneparkers schreef op 4/10/05:
Is er vergaderd?
Zo ja, hoe was het?
Wat nu?

Verneuqte burger schreef op 4/10/05:
Er is vergaderd.
De notulen van de 3585e vergadering zijn besproken op deze 3586e vergadering en de agenda voor de 3587e is nu vastgelegd.
Per saldo weer 45 gemeentelijke personeelsleden a raison van € ??? bezig weten te houden.
En ach, de burger moet maar weer even wachten.

Venneparkers schreef op 5/10/05:
Het waren geen scharreleieren, want ze roken naar ei.
Er schijnt een kippenboer tussen de demonstranten te hebben gestaan.

Annonymous schreef op 5/10/05:
wanneer vindt de verkiezing plaats tussen Jet en Mooi Haar?

Barry schreef op 5/10/05:
Jetta liegt en liegt tot haar dood, ze is erger dan Hitler. Nooit ben ik een vrouw tegen gekomen die zoveel liegt.Varkens,honden en andere dieren hebben nog een hogere graad.

Verneuqte burger schreef op 5/10/05:
Je kan liegen en bedriegen en mensen een rad voor ogen draaien en vieze spelletje spelen.
Het kan lang of kort duren, maar vroeg of laat krijg je de rekening voor al je rotstreken toch een keer gepresenteerd.

Wet van Murpy of zo.

LL schreef op 5/10/05:
Hi Ha Jet Gaat Door!

http://www.denhaag.pvda.nl/jetta/weblog/3
Ze heeft een stuk of 10 steunbetuigingen bij elkaar weten te verzamelen. Wat denken jullie, gaan we dat verhonderdvoudigen voor wat betreft de antisteunbetuigingen?

Ik wil eerst:
Jetta, je bent een waardeloze bestuurder. Je praat niet met je bewoners, je hebt het over "communiceren" als je een 1-richtingskanaal bedoelt. Uitlegjes doen is niet hetzelfde als communiceren Jetta! Kijk naar de populariteit van Balkenende en je weet jouw lot in de landelijke politiek.

Ellen - buur Zieken 107

Barry schreef op 5/10/05:
LL, negatief bericht komt niet doorheen.Ben al drie dagen mee bezig, zij heeft de mensen betaald voor een goddelijk Jetta.

Barry schreef op 5/10/05:
100 dollar als jij je bericht kan plaatsen bij Jetta. Negatief over haar dus.

Verneuqte burger schreef op 6/10/05:
Kijk eens naar de namen van die steunbeTUIGers.
Of uit de eigen huiskamer of gekocht bij die organiaties door hen een flinke buidel subsidiegeld toe te schuiven.
Walgelijk.

Anal Poet schreef op 6/10/05:
Verneuqte burger schreef " Wet van Murpy of zo. "

Daar zetten Dé Eikels 'de Wet van Reagan' weer tegenover.


Althans, zoiets staat me bij ...

Anal Poet schreef op 6/10/05:
Verneuqte burger schreef " Walgelijk. "

Zou ze viool kunnen spelen?

Verneuqte burger schreef op 6/10/05:
Meer zon asjeblieft, minder Reagan.

Verneuqte burger schreef op 6/10/05:
Ja een concert graag.
Viool spelen zoals Nero op het balkon van het stadhuis, terwijl die drugsholen afbranden

Verneuqte burger schreef op 6/10/05:
En dan zit ze in bad en dan roept ze Eureka en rent de straat op.
Hopelijk hoef ik dat niet aan te zien.

hof-nar schreef op 6/10/05:
Lieve Jetta,

Ik vind een geweldig mens. Als ik niet beter wist zou ik denken dat je volmaakt was. Zoveel inlevings vermogen met de stad en haar hulpbehoevende burgers en toch zo open en vrolijk. Het is onvoorstelbaar dat er nog mensen zouden kunnen zijn die daar anders over denken.

Anal Poet schreef op 6/10/05:
Verneuqte burger schreef " Viool spelen zoals Nero op het balkon van het stadhuis, terwijl die drugsholen afbranden "

Hebben we een balkon dan op 't IJspaleis? Mocht dat dan van die Meijer? Zit daar nog geen bungeekippegaas om, dan?

Volgens mij hebben we alleen 'n publieke tribune, een steil schellinkie, waar je enkel Unter Strenge Vurzorgsmassregeln af mag komen um Zwei Minuten ins Immer Schlafenden Ohr von Herrn Detmanski herein zu tätteren.


Heeft nog nooit iets uitgehaald.


" Wij hebben kennis van U genomen.

U hóórt nog van ons.

Don't call us ... "

Verneuqte burger schreef op 6/10/05:
Stadhuis Javastraat

hof-nar schreef op 6/10/05:
Sorry voor het korte bericht hierboven - ik kreeg ineens last van mijn darmen.

Deze is ook erg leuk:
“Ik wil graag laten weten dat ik je kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van harte steun.
Jij kunt en gaat ‘t maken!”
Willem de Gooyer
directeur van De Compaan

Ga je kijken bij De Compaan :
De Compaan steunt mensen met een verstandelijke beperking bij het leiden van hun eigen leven.

.............

Verneuqte burger schreef op 6/10/05:
Duindicht;
En de race is begonnen. Jetta ligt op kop, en Deet weet haar niet bij te houden, op de linkerflank komt Marnix, maar het beste paard van stal struikelt en ligt er uit.
Dufresne loopt hijgend in op Labuche en schopt zijn paard tegen de schenen, maar Labuche haalt ook uit en beiden worden gediskwalificeerd.
Maar daar komt geheel onverwacht Wil Vonk opzetten en met luid wapengekletter probeert zij zich een plaats te veroveren, maar nu komt Homan sterk naar voren en Wil moet het af laten weten en geheel onverwachts komt Albert van de Zalm op kop en het is gebeurt met Jetta, Albert wint de race.
Zou dit een voorteken van de verkiezingen kunnen zijn ?

bwana schreef op 6/10/05:
murphys law

anything that could go wrong will go wrong

Anal Poet schreef op 6/10/05:
Verneuqte burger schreef " Albert wint de race.
Zou dit een voorteken van de verkiezingen kunnen zijn ? "

Neen, want Albert brandt ook liever niet z'n handen aan stinkende zaken, al wordt ie daar met z'n neus doorheen gewreven.

Ken je die van die vrijwilliger, Verneuqte burger?

Precies.

Iedereen deed een stap achteruit.


Nou, daar stond kut-Burgerdje dus ...

100 Dollar schreef op 6/10/05:
Once in a lifetime opportunity!

Hond schreef op 6/10/05:
Deetman kijkt graag onder de rokjes, bij zijn vrouw mag hij niet meer.

Hopscotch schreef op 6/10/05:
Beste LL

Jetta Klijnsman LLB

List, Leugen en Bedrog

inclusief

die liefelijke maar oh zo bedriegelijke glimlach.

Shirley Marapin schreef op 6/10/05:
Wethouder Jetta Klijnsma duwt het gaspedaal dieper in, terwijl de moeders keihard op de rem trappen.

Voorbijganger schreef op 6/10/05:
Ik ruik hier een zeer ongezonde pogromlucht.
Dit is buiten alle proporties! Ga je mond spoelen.

Voorbijganger schreef op 6/10/05:
Ik bedoel die reetdichter, die q-burger, die hof-nar, LL en Barry. Zulke onbeschofte moddergooiers en onder de gordeltrappers neemt toch niemand serieus?

Ik niet in ieder geval.

Anal Poet schreef op 6/10/05:
Voorbijganger schreef " Zulke onbeschofte moddergooiers en onder de gordeltrappers neemt toch niemand serieus? "

Kunt u dat 'onder de gordel trappen' nader toelichten, geachte Voorbijganger?

Ik neem aan dat als u zulk een stelling doet, u dat ook kunt illustreren (en beárgumenteren).


Aan u het podium ...

Anal Poet schreef op 6/10/05:
Verneuqte burger schreef " Stadhuis Javastraat "

Is alleen voor piratenhoeden en zich koninklijk wanende aanhang. Zoals daar zijn prinsjes die zich te vondeling voelen gelegd en dan - uit arremoei - maar burkameister worden.


Daaromtrent hept de gewâuhne burgerd dus níks nakkes te zoeke !


(da's enkeld voor speciale invités met ausweis)

Hopscotch schreef op 6/10/05:
@ Voorbijganger

Drs. Klijnsma - LLB
zal ik het even aantonen:

List:
Willens en wetens een drugsgebruikers daar plannen waar je weet, dat de gemeente dan geen planschade aan huiseigenaren hoeft uit te keren.
Dus lasten, die we met zijn allen moeten dragen afwentelen op een zeer beperkt aantal burgers.

Leugen:
Aan de raad schrijven, dat er draagvlak voor de ruimte in de buurt is, terwijl er tegelijkertijd een protestbrief met 2.000 handtekeningen ligt.
En daar dan geen melding van maken aan de raad.

Bedrog:
Burgers vertellen dat ze hun bezwaren tegen de gebruikersruimte naar voren kunnen brengen bij de aanvraag van de bouwvergunning.
Maar op het moment, dat je het schrijft al weten, dat deze bezwaren bij de behandeling van de bouwvergunning niet aan de orde kunnen worden gesteld.

LL schreef op 6/10/05:
Wat me keer op keer opvalt aan Voorbijganger(s) is dat ze hun kritiek dumpen en op het moment dat wij om onderbouwing vragen noooit meer antwoorden. Ik vind dat jammer, want op die manier komt er geen inhoudelijke discussie op gang. Ik vind ook jammer, dat die mensen blijkbaar zich niet willen verdiepen in WAAROM de mensen hier zo boos en teleurgesteld zijn.

Dan wil ik nog even Hopscotch aanvullen met een ander weetje omtrent Leugen:
Aan de raad schrijven, dat er bestemmingsplantechnisch geen enkel probleem is. En dan pas NADAT het besluit door de raad genomen is, in een brief aan de raad melden: [de eerder verkondigde mening] "is niet juist". Dan heb je toch de raad met een leugen het bos ingestuurd, lijkt me.

Verneuqte burger schreef op 6/10/05:
@LL
Dan heb je toch de raad met een leugen het bos ingestuurd, lijkt me.

Dat heet, dat men de raad verkeerd heeft geinformeerd en dat is een politieke doodzonde en dat betekent in de normale politieke gang van zaken aftreden.
Maar deze waardeloze coalitie van lapswanzen die elkaar in evenwicht houden, door tegen elkaar aan te blijven leunen ziet dat klaarblijkelijk heel anders.

Opbeurend schreef op 6/10/05:
6 okt. 2005
Dronken chauffeur op stap met anti-tankwapen en speed

De politie van Leuven heeft woensdag een 39-jarige dronken bestuurder uit Leuven betrapt met een anti-tankwapen in zijn wagen. Het ging om een exemplaar van het type Launcher. Hij had ook nog een zakje speed bij. De politie nam alles in beslag. De man had geen vergunning voor het wapen.

Net die man niet op tijd weten te vinden, we hadden hem misschien kunnen vragen om aan de Van der Vennestraat een vuiltje weg te poetsen.

hypo-teek-er schreef op 7/10/05:
Voorbijganger schreef:
Ik bedoel die reetdichter, die q-burger, die hof-nar, LL en Barry. Zulke onbeschofte moddergooiers en onder de gordeltrappers neemt toch niemand serieus?

Beste Voorbijganger,

Moddergooien is a state of mind en daar zijn wij dus niet zo heel erg mee bezig. Ik begrijp best dat je de reacties wellicht allemaal wat minder genuanceerd vindt maar een beetje vertrouwen in de oprechte erernis van mensen met gewone zorgen en belangen zou je wel sieren.

Schennis schreef op 7/10/05:
Voorbijganger, waar is jou Jetta? Andere voorbijgangers hebben haar het verkeer zien regelen aan de Waldorpstraat. Weet je of ze pasjes op zak had, beste voorbijganger?

Annonymous schreef op 8/10/05:
Jet is schuldig.
Ze wijzen ten onrechte naar Wil.
Achterbaksels PvdA, zal nooit de eigen boezem bekijken, voelt wel van de ander.

Verneuqte burger schreef op 8/10/05:
Voelt wel de boezem van de ander, net als gemeentebeleid, allemaal kankergezwellen.

Hip Hip Hoera ! schreef op 8/10/05:
Nu op www.denhaag.nl te lezen

Bijna 90 procent van de Hagenaars vindt dat ze door de gemeente binnen een redelijke termijn zijn geholpen. Acht op de tien geeft een 7 of hoger voor de dienstverlening en negen van de tien bezoekers aan een stadsdeelkantoor is tevreden hoe ze worden geholpen. Wel is de Hagenaar in 2005 minder milieubewust geworden. Dat staat in de Stadsenquête die de gemeente vanmiddag presenteerde.

Wethouder Ries Smits (Bestuurlijke Vernieuwing) sprak van een goed resultaat. "De stadsenquête is een representatieve steekproef onder vierduizend Hagenaars. De gemeente neemt de resultaten uiterst serieus. Alle diensten krijgen van het college een lijstje met de resultaten en war er verbeterd worden. De eerste resultaten wijzen uit dat we als gemeente op de goede weg zijn. Met name valt de goede score over de klantvriendelijkheid op. Hagenaars zijn erg te spreken over de service op de stadskantoren. De manier waarop ze worden geholpen. Dat was indertijd ook de bedoeling van het deconcentratiebeleid." De enquête laat verder zien dat het gevoel van veiligheid bij de mensen toeneemt. "Het veiligheidsbeleid onder leiding van de burgemeester begint zijn vruchten af te werpen," aldus Smits. Andere opmerkelijke getallen: bewoners (88 procent) in stadsdeel Leidschenveen- Ypenburg vinden hun stadsdeel het veiligst; de helft van de Hagenaars vindt dat zijn financiële situatie is verslechterd en 40 procent moest het afgelopen jaar bezuinigen op voedsel en kleding. dat zijn vooral gezinnen met kinderen en allenstaande ouderen en jongeren.

Meeste vrijwilligers

Van alle steden in Nederland telt Den Haag de meeste vrijwilligers. Liefst 21 procent is in zijn vrije tijd actief bij een vereniging of scouting. Aan sport doen (61 procent) van de Hagenaars. Dit sluit aan bij het beleid van de gemeente om sport te benutten als bindmiddel in de samenleving.

Voetbal schreef op 8/10/05:
Effe ontspannen drugsliefhebbers.

Tjechie-Ned 1-2

bwana schreef op 8/10/05:
tjechie-ned 0-2 is de stand

hermanvanderhelm schreef op 9/10/05:
"Van alle steden in Nederland telt Den Haag de meeste vrijwilligers."
Dat moet ook wel wil er van de samenleving nog iets terecht komen, de professionals bij en rond de gemeente doen er niet zoveel aan.

Ton Mertens schreef op 9/10/05:
Herman sjappoo

Ton Mertens schreef op 9/10/05:
Blijkt dus dat vrijwilligers gemotiveerder zijn dan de beroepskrachten.
Dus gewoon allemaal ontslaan en dan weer terug als vrijwilliger met behoud van uitkering.
Stukken goedkoper en veel effectiever.

Jetta's kletspraats schreef op 10/10/05:
Ze klets maar raak!
Hedenavond kletst ze weer raak.
Applausmachinerie van subsidiegelden zitten klaar.
Alsof zouden de subsidies uit Jetta's eigen broekzak komen.
En zo kan macht de mens maken en de medemens breken. Jetta profiteert van macht om haar lijsttrekkerschap binnen te slepen.
VVD ziet Marnix Norder als de betere kandidaat.

Voorspeller schreef op 10/10/05:
Klijnsma heeft verloren van die andere gek en trekt zich terug uit DE politiek.
Wat nu?

Ezel schreef op 10/10/05:
Jetta staat voor.

Nieuwsgierig schreef op 10/10/05:
Hoezo staat Jetta voor, worden er soms punten gegeven?

Jury schreef op 10/10/05:
Jetta wordt verkozen tot Miss Punt.

Ezel schreef op 10/10/05:
Jetta heeft 60% van alle stemmen. Tot nu

Conclusie schreef op 10/10/05:
Marnix te weinig met subsidie gestrooid?

Lobbyist schreef op 10/10/05:
Ik had nog zo gezegd, alle projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en de rest van het grote geld ook op laten draven.
Maar ja, te jong en vol zelfvertrouwen.
"Ik red het wel tegen die stufdoos."

Doorgestoken kaart schreef op 10/10/05:
Waarschijnlijk net zo als een door de maffia geregisseerde bokswedstrijd.
Henk Kool heeft van te voren geregisseerd wie er gaat winnen en de gokkers op Norder zijn hun geld kwijt of Henkie heeft bepaald dat Norder wint en is dit 1 grote show om een rookgordijn op te werpen en de kiezers in de luren te leggen.

Gewoonte schreef op 10/10/05:
van de PvdA fractie in Den Haag, de boel voorliegen om eigen belang te laten prevaleren.
Wie vertrouwt ze nog?
Alleen de onwetenden.

Vinger aan de pols schreef op 10/10/05:
Welke sukkel vertrouwt nu politici?

Wat nou vertrouwen?

Burger schreef op 10/10/05:
Er moeten een paar eerlijke politici opstaan en doordringen binnen de bende leugenaars.
Er zijn mooie bewegingen op de achtergrond gaande, Jetta Klijnsma maak je borst maar flink nat, eerlijkheid wint altijd van een leugenachtig beleid.

Hoopvol schreef op 10/10/05:
@Burger
Noem eens wat, is er nog een strohalm om je aan vast te kunnen houden?

LL schreef op 10/10/05:
Wat mij betreft wint Jet. Ideale 'Kop van Jut' (zie geschiedenis van Den Haag, uitgeverij Waanders in Kampen).

Burger schreef op 10/10/05:
Serieuze, eerlijke mensen die de zittende bedriegers een lesje komen leren in de politiek.
Dat zouden de beste strohalmen zijn, de rest belazerd je zodra je je omdraait.

Neem nou eens raadslid Tineke. Ze was zo boos dat Rabin uit de school klapte [wat er ook gebeurt, ik stem tegen Jetta's plan] dat het de Haagse courant haalde!
En nu schreeuwt ze van de hoge daken:
democratisch genomen besluit.
Ze schreeuwde en tierde toen zodanig dat de muren van de PvdA vergaderruimte in het stadhuis scheurden, de andere partijen hoorden haar, en zelfs de journalist van de Haagse courant.
Die arme jonge Baldew schrok zich een hoedje van dat gedaante, en na een paar rake klappen van Henkie baas, een traantje van Jetta en een paar boze ogen van Pierre, meppen van Marieke, tja...
was hij gevloerd.

Robert Frost schreef op 10/10/05:
"Ik vind het een onvervreemdbaar recht voor iedereen om op zijn eigen manier ten gronde te gaan."

Duindig schreef op 10/10/05:
Jetta is met een lengte voor, maar nu krijgt marnix de zweep van achteren. Eindelik begint de race, marnix krijgt zweep op zweep, de finish is in zicht.Jetta hijgt als een koe en marnix ziet zijn kansen schoon, hij laat zich blindelings gaan nu vooral de zweepslagen harder worden, nog 1 heuveltje.. Vet voor sjeu dames en heren..............

Duindig schreef op 11/10/05:
Henk Kool kan het niet aanzien en gooid met een ijzeren staaf tegen de benen van Marnix. Marnix struikelt valt en staat weer op, want de zweepslagen is hij nog niet vergeten.
Hij haald jetta in en dan begint het echt leven op dood. Oooooooooo wie zal de trekker zijn van de PVDA

LL schreef op 11/10/05:
... nog 12 nachtjes wachten ...

Annonymous schreef op 11/10/05:
Een ambulance reed weg bij Concordia.
Volgens onbevestigde bericht is er daar eentje die knock-out ging weggebracht voor een koude douche en wat morfine.

Duindig schreef op 11/10/05:
De race is gelopen, Jetta die doof was als een kwartel heeft haar vandaag de zege gebracht. Marnix de ijdele mag terug naar de provincie.

Jetta reed door haar doofheid P.Heinen plat en dat was de finish. Marnix mag nu de schoenen gaan poetsen.(:------------ hij wist niet wat en waar de eindstreep was.

Einde verhaal. Drugshol gaat door alle gelederen en slikken of stikken.
Wens U allen veel zaligheid. De winnaars mogen komen innen. Henkie als eerst.. en Deetman als 2e.

Duindig schreef op 11/10/05:
Alle ezels bij elkaar.. bedoel alle apen op een stok..
Marnix heeft een protest aangedient bij comissie Henkie. Henk Kool denkt, is het wel verstandig om Jetta over mij heen te laten lopen marnix kan ik wel aan..
Henk Kool neemt allles in beraad en komt tot conclusie dat Marnix heeft gewonnen.

Het venijn... Denhaag maak uw borst nat, Marnix laat zijn waardig gezicht zien met waarden en normen. Nu is het mooi geweest voor duindig. Dank U.

Inspector Clouseau schreef op 11/10/05:
Vanuit onbekende brom wordt vernomen dat het beste is dat Jetta Kletsmaar het wordt.

Jetta en het hele college staan nog hete herfst- en winterdagen te wachten en dat gaat dan afstralen op de hele rozenclub van de Pvda.

Daarom moet Jetta de race om het leiderschap gewonnen hebben. Norder heeft nog geen zware fouten gemaakt. Jetta denkt met haar zware fouten te kunnen blijven ontsnappen.

Er gaat in de wandelgangen van het Ijspaleis en in de stad de ronde de regenten o.l.v. Deetman , nog dit jaar nog de doornen gaan oogsten van zovele jaren aanmodderen en dat de stadsenquete hen niet gaat redden.

Een eerste kalaps zal nog deze maand plaats vinden en dan volgen er nog.

Het worden spannende tijden ten stadhuize.

Twee aangebrande lijsttrekkers: Klijnsma PVDA en Santbergen CDA.

Annonymous schreef op 11/10/05:
Er wordt vernomen dat Jettie de beste is, zolang in de de buurt bij PvdAfractieleden geen drugsholen in de buurt komen.
Henkie Penkie ia allergisch voor druggie, en Tingie die is bang voor druggieverslaafden.
Jettie heeft pijn rond haar mondhoeken, gisteren te veel een paarden lach laten zien.

Hennie schreef op 12/10/05:
Waar is Jetta verdwenen, radio-west is op zoek naar

Anal Poet schreef op 12/10/05:
Inspector Clouseau schreef " Er gaat in de wandelgangen van het Ijspaleis en in de stad de ronde de regenten o.l.v. Deetman , nog dit jaar nog de doornen gaan oogsten van zovele jaren aanmodderen en dat de stadsenquete hen niet gaat redden. "

Het is geen 'aanmodderen' geweest:

het is bewúst, bij vol verstand de kluit belazeren geweest.


En, ja, dat kan je dus niet eeuwig volhouden.

LL schreef op 12/10/05:
... maar wel lang.

bwana schreef op 12/10/05:
het wachten is op het jongetje wat roept:
maar de keizer is bloot

Anal Poet schreef op 12/10/05:
bwana schreef " het wachten is op het jongetje wat roept: maar de keizer is bloot "

Mag die de keizer dan ook de maat nemen?


De ... 'menselijke maat'?


(gestaafd met - verdoezelde - *feiten* ?)

bwana schreef op 12/10/05:
in het sprookje kwam de keizer tot inkeer en joeg de kleermaker het land uit
en idereen leefde nog lang en gelukkig

Venneparkers schreef op 13/10/05:
Willen de Jetta Klijnsma horen kletsen vanavond na de uitzending van Netwerk.
Door de strot douwen is nergens een succes.
Jetta, klets maar door!

Annonymous schreef op 13/10/05:
Jetta had veel te druk met kletsen in de raad.

Hans van der Waal schreef op 14/10/05:
Drs. Klijnsma zegt het volgende in het artikeltje
"Op de fiets" op de PvdA site.

"Dat onderwerp sloot mooi aan bij mijn pleidooi tijdens het lijsstrekkersdebat voor betere fietsvoorzieningen en bij mijn manier van communiceren met mensen in de stad: makkelijk bereikbaar en zelf er op af. "

Daar hebben ze op het Vennepark een totaal andere mening over.
Ze beantwoord vragen, die aan haar gesteld zijn doodeenvoudig niet en heeft goedkope smoesjes op vooral op Radio West vooral niet met tegenstanders in debat te hoeven.
En wat ook opvalt, dat bij ieder artikeltje wat nu van haar hand verschijnt op de PvdA site geen commentaar meer is te plaatsen.

Doet me een beetje denken aan de tijd, dat ik voor zaken regelmatig in de DDR kwam.
Daar deden ze dat ongeveer op soortgelijke wijze.
Zag je ook overal die smoel van Ulbricht en later Honecker op reclameplaten hangen waarop ze vertelden hoe goed ze wel waren en hoe goed ze het wel met de burger voorhadden.
Maar de realiteit was wel dat de burgers om zes uur in de rij stonden voor de slagerij, om een plakje worst te zien bemachtigen.

Anal Poet schreef op 14/10/05:
Hans van der Waal schreef " Maar de realiteit was wel dat de burgers om zes uur in de rij stonden voor de slagerij, om een plakje worst te zien bemachtigen. "

Laat dat nou precies de kritiek zijn die een van onze leden van het Ondergronds Burgerverzetnetwerk Nederland, adfdeling Den Haag, laatst spuide. Was ze uit de DDR gevlucht, maar voelt ze nu precies dezelfde atmosfeer en mentaliteit hier opkomen und auftauchen.

" Die muur is in 1989 niet opgeheven - hij is verschóven. "

Net als al dat Rückwärts Cul-de-Sac propagandagebrabbel door 't plots in dit land uit Het TaugenNichts opdoemende Mistlegion 'Woord'voerders vanuit iedere Abteilunk Hernn Doktor Spinndoktor 'Du spínnst, Burger!' Talking Heads InCorrupt2Rated Inflated mit Beschränkter Haftung, jawohl, qua afstand, positiespelmatig, Sudden Deeth.


" U bènt niet onveilig - u heeft alleen last van uw gevoehoehoehoelentjes.

Wij uitlegjes doen en cursusje MidiAtion aanbiedjes doen, ûk van me? "


En als ik jou nou uitlegjes doe, Hans, dat er in deze gemeente politiematig de boel ernstig wordt geflest, al jaren, qua veiligheid.


Ik jou billetjes dan afveegjes doen?Meten of sudden Dééten - thàt's the multiple question

Hans van der Waal schreef op 14/10/05:
@Anal Poet
Ik jou billetjes dan afveegjes doen?

Nou helemaal niet, want ik ben het volledig met je eens.

Het zelfde schandelijke graai en verrijkingsgedrag-wat ik daar de partijbonzen zag doen- zie je hier door de topmanagers van bedrijven en semi-overheidsinstellingen gebeuren.

En op het zelfde moment zie je de armoede bij vele gezinnen -vooral met kinderen- toenemen.

Om naar niet te spreken over het schandelijke List, Leugen en Bedrog gedrag van die zelfde managers -Ahold, Enron, Parmalat- maar geloof me ik ken dat wereldje "topje van de ijsberg."

"Hoe netter de pakken des te onbetrouwbaarder ze worden."

Daarnaast wordt van een ieder flexibiliteit in zijn arbeidsleven verwacht zonder dat hem verder enige redelijke bestaanszekerheid wordt geboden.
Want van een bijstandsuitkering kan je met een gezin met kinderen niet leven.
Flexibiliteit prima ben ik hardstikke voor, maar daarnaast moet je ook fatsoenlijke bestaanszekerheid voor mensen bieden.

En Anal Poet dankzij de terroristische activiteiten van Al Queda -wat nu te pas en te onpas- als excuus wordt gebruikt, hoorde ik Job Cohen gisterenavond vertellen, dat de politie allerlei activiteiten uitvoert, die mij wel heel erg deden denken aan wat de Stasi in de DDR deed.
En dit is wat ze ons vertellen.
Nou dan gebeurt er op dit vlak nog het nodige wat ze ons helemaal niet aan de neus hangen.

Venneman schreef op 15/10/05:
Hans de koning. Deetman moet oprotten die ... en Hans van der Waal onze echte Haagsche burgevader die feeling heeft met zijn burgertjes.

Champagne schreef op 15/10/05:
Jetta heeft reeds champagne gedronken, nog voor de campagne gevoerd te hebben.
Zo lezen wij bij Michel Dufresne.

Jetta's favoriet college is PvdA, VVD en D66.

Norder wil beslist geen SP.

D66 voormalige fractievoorzitter Robert van Lente wordt de nieuwe wethouder van financieën. De man weet te rekenen! Zijn echtgenote zit ergens op een belangrijke plek bij de VVD.

CDA is terzijde geschoven.

Opvallend was dat Sander Dekker als VVDer de juiste woorden probeerde te zoeken in de laatste raadsvergadering, hij wil Jetta te vriend blijven nu.

En dat is politiek, de machtigste bepaalt, en in dit geval lijkt het Jetta. Totdat een andere partij de kneepjes van het vak goed verstaat en de PvdA de zeteltjes afpakt.

Anal Poet schreef op 15/10/05:
Champagne schreef " Opvallend was dat Sander Dekker als VVDer de juiste woorden probeerde te zoeken in de laatste raadsvergadering, hij wil Jetta te vriend blijven nu. "

Dan werkt de jongen aan z'n eigen ondergang, nog voordat ie goed en wel verkozen is. Maar misschien denkt ie wel de rijen te kunnen sluiten, tegen het geklaag van de vermaledeide kut-burger.


Hoog spel van die Sandy ...

Champagne schreef op 15/10/05:
Zelfs het permanentje in het haar van Sander Dekker begaf het, ook het haar hing slapjes.
Die gozer met lef, die toen doodgewoon een veto uitsprak als jonge fractievoorzitter tegen de Amerikaanse ambassade op Cingendealse grondgebied.
Of was het de bril van Jetta die haar zo streng maakte, dat de anders zo brutale man in één dook?

Jozef Labuche schreef op 15/10/05:
Champagne schreef :
Die gozer met lef, die toen doodgewoon een veto uitsprak als jonge fractievoorzitter tegen de Amerikaanse ambassade op Cingendealse grondgebied.


Een beetje doorzicht a.u.b.

Dat met Clingedael was doorstoken kaart.

Als er getrouwe notulen zouden zijn van de raadscommissies en je zou deze naast deze van de raadsvergadering leggen zou je kunnen afleiden dat zulks het geval is. Ik heb het aangetoond via de geproduceerde stukken en hoe het debat verliep.

Een heel goedkoop verhaal met Clingendael - zo doorzichtig voor diegene die zelf denken.

Annonymous schreef op 15/10/05:
Champagne schreef " Of was het de bril van Jetta die haar zo streng maakte, dat de anders zo brutale man in één dook? "

Nou, hij droeg toch óók zo'n smalle scherpe bril, qua 'Nieuwe GeStrenge Lefheid', uitstralingsgewijs? Hoewel 't meer Láfheid leek, want zo op 't oog schenen ze 'm beiden qua model uit dezelfde koker te hebben getrokken: de kokerd van SynchroVision ©.

En ja hoor, ze zagen elkaar even later héél erg diep zitten. Goed gelaserd dus: dioptrie Nul.

Ben benieuwd waar de hoertjes nú weer naar uit gaan zwermen, qua corrupte woningcorporatie, want dan krijgt de burger wederom die sigaar uit eigen doos (of mùts, inzake Jetta) gepresenteerd en wordt de 'aandachtswijk' nóg verder onderuit belazerd.


Opkeláserd !!

Haagse Kea schreef op 16/10/05:
Hahaha....

Neo

You're the best!

Jetta's kletspraats schreef op 17/10/05:
Te vroeg gekletst Jetta!
Na op je mondje gemept te zijn, kom je snel terug op je kletspraatje, CDA bijvoorbaat uitsluiten was dom!

banner schreef op 19/10/05:
Klijnsma huilt, Norder heeft haar alle hoeken van het veld laten zien.

Venneparkers schreef op 20/10/05:
Jetta
niet voor niks zorg jij er persoonlijk voor, dat de vennemensen jou een soort duivelin vinden.
Het kan toch niet waar zijn, dat jij achter de rug van de ouders om een middel hebt gevonden om onze jongeren om te kopen????

Jij denkt natuurlijk: als ik de Vennetroef in handen hebt, krijg ik mijn drugshol doorgedrukt.

De vennejongeren vroegen al jaren om een gunst. Nu is eindelijk het moment aangebroken dat jij hun een lekkere worstje voor kan houden, met in je achterhoofd: ik heb ze, waar ik ze hebben wil!

Gisterenavond hebben veel vennemensen een buurtvergadering belegd n.a.v. jou misselijk makende achterbakse optreden.
Jij lokt via je mensen onze jongeren, zo komt het hier over. Zover dat jij ze kan aaien en paaien, lijkt het.
Vergeet niet, dat het kinderen van hun ouders zijn, de ziel van hun ouders kun jij met wat voor lokmiddel dan ook niet kopen.

Jetta, ook al heb jij politieke en financiële macht tot je beschikking, iets wat slecht is, kan en mag jij niet goed praten.

Je zaait verderf en vergif in de vennebuurt, kap er direkt mee!!!!
Jij maakt de mensen bozer dan ze al zijn op je.
Jij bent dan ook zo dom dat jij domweg doorgaat en dit niet inziet.
Het is ongelooflijk, maar jij blijft erom vragen.
Jij begrijpt keer op keer de boodschap van de getergde vennemensen niet.

TASMANSTRAAT schreef op 21/10/05:
'Verslaafden direct keihard aanpakken'

Uitgegeven: 21 oktober 2005 10:04 bron:nu.nl

NIJMEGEN - Politie, justitie, gemeenten en de zorg moeten verslaafden die aan het begin staan van een uitzichtloos verslaafd leven en een criminele carrière, direct keihard aanpakken. Dan is misschien nog te voorkomen dat deze mensen uiteindelijk in de goot terechtkomen.

Dat zegt de Nijmeegse burgemeester Guusje ter Horst in een interview dat zaterdag in de Volkskrant verschijnt. Ter Horst vindt dat harddrugsverslaafden opgepakt moeten worden "als ze een week verslaafd zijn".


In de goot

Ze snapt niet dat de overheid pas ingrijpt als er niets meer te redden valt. "Pas als ze in de goot liggen, na dertig jaar verslaving", aldus de burgemeester. Dan hebben harddrugsverslaafden naar haar zeggen inmiddels hoge collectieve kosten en maatschappelijk leed veroorzaakt

Narcis schreef op 2/12/05:
Klijnsma gaat samen met parnasia de meisjes tussen 15 en 24 behoeden van zelfmoord.
Hou je hart vast, Madam is in de move

Raadsel schreef op 2/12/05:
Wie o wie kan mij vertellen wat Klijnsma met Sint krijgt.

Haagse Kea schreef op 2/12/05:
een pop met krullen in het haar?

Annonymous schreef op 2/12/05:
nee, Haagse Kea.
Piet zweept haar met zij roe en stopt haar daarna in zijn zak!
Sint neemt haar mee naar Spanje, om een volle jaar pepernoten te bakken tot 5 mei 2006.

Raadsel schreef op 2/12/05:
Mispoes, try again.

Annonymous schreef op 2/12/05:
hmmm, okay Haagse Kea.
Geen pop met krullen in het haar.
Sint geeft haar een stel eerlijke gezonde hersens?
Of een bootje om naar een onbewoond eiland te varen, en wel voorgoed?

Anti rook campagne schreef op 2/12/05:
Elk jaar ondernemen vier op de duizend Surinaamse meisjes tussen de 15 en 19 jaar een poging om te stoppen met roken. Voor Turkse meisjes in die leeftijd is dat vijf op duizend. Onder Turkse vrouwen tussen 15 en 24 doen zeven op de duizend vrouwen een poging om te stoppen met roken.

Smurf schreef op 2/12/05:
Anti, verkeerd topic. trouwens de hollies doen niet echt onder met 2 op de duizend als de Marocs.
Dus?

Anal Poet schreef op 3/12/05:
Raadsel schreef op " Mispoes, try again. "

Een Maakbare Multifunctionele Multipurpose Butt-Plug?

Dit formaatje zou toch afdoende moeten 'stoppen'?

Hé, Sint? U hoeft 'm niet in d'r schoen te doen, hoor!


U mag de Plug direct Mond-teren!!


(waar blijft trouwens de 'Plug-Ze' wetgeving?)

Venneparkers schreef op 14/12/05:
Jetta kletst nog steeds een eind weg.
Nu kletst ze onzin.

Venneparkers schreef op 14/12/05:
Zeer recentelijk bereikten Venneparkers weer een leugen om bestwil van de Junksboss.

AIVD schreef op 14/12/05:
Dat is?

Venneparkers schreef op 14/12/05:
Dat zou de Junksboss nog meer beschadigen, dus laten wij het achterwege hier.
Wij zijn keihard in het verzet, maar niet harteloos.

Haagsche Weblog van toen schreef op 14/12/05:
20 september 2005
Jetta's Kletspraat
--------------------------------------------------------------------------------
Snoeihard zijn ze. De reacties op het interview met wethouder én kandidaat-lijstrekker voor de Haagse PvdA, Jetta Klijnsma.
Op de website van de partij word ze onomwonden voor leugenaar uitgemaakt. De kritiek richt zich met name op haar besluiten om opvangvoorzieningen voor drugsverslaafden te realiseren aan het Zieken en het van de Vennepark.

"Dringt het misschien –heel misschien, je hebt per slot van rekening een akademische opleiding dus zou over enige intelligentie moeten beschikken – tot je door dat je gewoon verkeerd bezig bent?"

In het interview probeert Klijnsma duidelijk te maken dat zij niet verkeerd bezig is en dat zij uitgebreid met alle bewoners van de bovengenoemde locaties heeft gecommuniceerd. De bewoners zien dat anders. Zelfs op een uitnodiging voor een wijkbijeenkomst met VVD Kamerlid Stef Blok waar zo'n 250 mensen op af kwamen liet zij verstek gaan.

Op De Digitale Hofstad gaat de discussie zelfs nog een stapje verder.

"Jetta je bent een leugenaar..
je lijkt wel een afgedankte sigaar..
Helemaal geen eerlijkheid en gevoel..
Bij elkaar lieg je een heleboel..
Dus hou eens een keer je grote smoel..
Die lelijke grijns van jou maakt me echt niet blij..
Niemand mag jou..We staan zelfs in de rij..Zij aan zij
Deze race zullen wij winnen..
Wij zullen jou macht innen..
Wij zullen jou leugens pinnen."

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

LL schreef op 14/12/05:
Jazeker, haar leugens verzameld op
www.klijn-deet-het-hem.nl/makelaardij/statement.htm

Anal Poet schreef op 14/12/05:
Haagsche Weblog van toen schreef " Wij zullen jou macht innen..
Wij zullen jou leugens pinnen. "

De Zilvervloot vaart weer ... Wink

Maar ik weet niet of Bossie daar nou zo blij mee is.


Sta je daar bij de flappentap.

Laat je de bank springen.

Komt Wouter langs.

Roept ie:

" Héééé !! "

Zeg jij:

" Ja? "

Zegt hij:


" Dat kan nóg beterrrrrr !!! "

Alleszeggend... schreef op 14/12/05:
"Jetta je bent een leugenaar..
je lijkt wel een afgedankte sigaar..
Helemaal geen eerlijkheid en gevoel..
Bij elkaar lieg je een heleboel..
Dus hou eens een keer je grote smoel..
Die lelijke grijns van jou maakt me echt niet blij..
Niemand mag jou..We staan zelfs in de rij..Zij aan zij
Deze race zullen wij winnen..
Wij zullen jou macht innen..
Wij zullen jou leugens pinnen."

Imam schreef op 15/12/05:
Ik en mijn volgelingen staan achter mw Klijnsma en steunen haar beleid in Vennepark. Naastenliefde (ook voor drugsverslaafde) vinden wij heel belangrijk. Onze Schepper discrimineert niet en heeft ook een bedoeling met die mensen.

Annonymous schreef op 18/03/06:
Jetta kletst deze dagen flink door, ze komt er maar niet uit.
De reden is dat Jetta Groen Links binnen wil halen naast de VVD, maar Sander het CDA wil i.p.v. Groen Links.

Voor de democratie schreef op 18/03/06:
Het zou goed zijn als het het CDA wordt.

Want dat kan het in de meerderheid als volgt orden

PVDA 15 tegen VVD en CDA 15 raadsleden

PVDA 4 wethouders tegen VVD/CDA 4 wethouders.

Als dan de stemmen staken in het college mag Deetman de knoop doorhakken als voorzitter.

Annonymous schreef op 18/03/06:
"Jetta je bent een leugenaar..
je lijkt wel een afgedankte sigaar..
Helemaal geen eerlijkheid en gevoel..
Bij elkaar lieg je een heleboel..
Dus hou eens een keer je grote smoel..
Die lelijke grijns van jou maakt me echt niet blij..
Niemand mag jou..We staan zelfs in de rij..Zij aan zij
Deze race zullen wij winnen..
Wij zullen jou macht innen..
Wij zullen jou leugens pinnen."

Monica Lewinsky schreef op 18/03/06:
@je lijkt wel een afgedankte sigaar..

Pruimtabak?

K.Kromo. schreef op 18/03/06:
Mijn beste Imam: ik geloof geen ene jota van dat je een echte Imam bent,voor mij ben je eerder een stoker die de boel probeert te saboteren met je kut naastenliefde!
Als je niet weet wat je moet schrijven hou dan je mening voor je zelf,ik weet dondersgoed dat een echte Moslim niet mag zuipen en drugs gebruiken en jij komt met je kut verhaal.

Anal Poet schreef op 18/03/06:
K.Kromo. schreef " ik weet dondersgoed dat een echte Moslim niet mag zuipen en drugs gebruiken en jij komt met je kut verhaal. "

Dus naastenliefde is afhankelijk van of je halal of haram bent?

Dus als je haram bent dan word je liefdevol gebanned?

Als je dat denkt, Kromo, dan vind ik jou geen vent. Meer een mietje. Met een tunnelvisie door een rietje.


Nâh, dan ook geen zakat dit jaar voor jou van mèn.

Gies schreef op 18/03/06:
Imam schreef: Onze Schepper discrimineert niet en heeft ook een bedoeling met die mensen.

Ik en mijn volgelingen staan achter Klijnsma en steunen haar beleid in de Vennepark.

Jij bent een Nep imam en ook een drugsdealer.

Dat kan ik uit jouw verhaal er uit halen.
Geen zinnige dingen meer.Oprotten.

Kareltje schreef op 18/03/06:
Van der Venne park? Kom wie weet nou waar dat ligt. Prima dat die drugsopvang daar ligt, en niet bij mij om de hoek!

Anal Poet schreef op 18/03/06:
Kareltje schreef " Van der Venne park? Kom wie weet nou waar dat ligt. Prima dat die drugsopvang daar ligt, en niet bij mij om de hoek! "


Volgende week deel 2 van de 'Dichtbij me Bek Show'.

Waarin Kareltje in z'n eigen mes loopt.


En plots anders begint te piepen.

Venneparkers schreef op 18/03/06:
Hey Kareltje,

als de gemeente puur op basis van macht MIDDEN IN andermans keuken een wc bouwt, vind jij het vast niet erg voor de gedupeerde, zolang het niet jezelf betreft.

Partij van de Anus schreef op 18/03/06:
@een wc bouwt
Je bedoelt gewoon een strontbak zoals dat drugshol, mag ik aannemen?

Peter R.de Vries schreef op 18/03/06:
Ah, Kareltje de frusto gevonden;

Kareltje

Antoon schreef op 18/03/06:
Imam schreef: Onze Schepper discrimineert niet en heeft ook een bedoeling met die mensen.
De bedoeling is afkicken en niet gebruiken.
Zou het trouwens niet beter zijn eerst de betrokken personen/omwonenden te informeren, te communiceren en dan pas iets te openen beste Imam.
Er zijn alternatieve locaties hooghartig van de hand gewezen, zeker niet de bedoeling van onze schepper.

Mondige burger schreef op 18/03/06:
Vooralsnog zijn er mensen die een woning toentertijd hebben gekocht rond het Vennepark.

De kinderen zijn inmiddels het huis uit en de bewoners willen graag naar een kleinere woning. Maar dat lukt dus niet omdat niemand naast een drugshol wil wonen en derhalve die woning niet verkocht wordt.
Onder de prijs verkopen lukt ook niet, de locatie is besmet als zijnde een leprakolonie.

Dat was zeker ook niet de bedoeling van de Schepper, maar dit hooghartige bestuur denkt boven God en wet te staan.

En het idee om de schade vergoeden die ze met hun handelen veroorzaken, komt al helemaal niet bij hen op.

Harteloze salonsocialisten!

LL schreef op 18/03/06:
Zo doe je dat, omgaan met lastige burgers, je zet gewoon in de krant dat je ze een stelletje zeikerds vindt.

Hij heeft een hekel aan de vorm. Procedures, regels - dat noemt hij vorm. Obstakels die hij als bestuurder niet kan gebruiken. En de vorm is steeds belangrijker geworden. Neem al die burgers die maar bezwaren blijven indienen tegen plannen van de overheid . Hij wordt er moe van, heel moe. 'De burger heeft te veel rechten. De democratie is doorgeschoten.'

Hij noemt IJburg. Eerst was er een referendum of het wel door moest gaan. De meerderheid stemde tegen. Dat mag. Gelukkig was de opkomst niet hoog genoeg, waardoor de plannen toch door konden gaan.

(wethouder ruimtelijke ordening Duco Stadig van de PvdA in NRC Handelsblad)

Republiek schreef op 18/03/06:
@'De burger heeft te veel rechten. De democratie is doorgeschoten.'

Duco Stadig is blijven hangen in het dictatuur tijdperk.

Leesvoer TROUW schreef op 19/03/06:
Geen jaknikkende opblaaspop
door Eildert Mulder
2004-06-23

Verzet tegen een gebruikersruimte is een normaal verschijnsel. Maar de argumenten van de bewoners van het Haagse Van der Vennepark gaan verder dan ,,niet in mijn achtertuin. De PvdA eist kadaverdiscipline. Lokale democratie in de bocht.


,,Zorg jij maar voor hem!'' roept moeder Ilknur. ,,Het is een cadeautje.'' Ze zet haar één jaar oude zoontje Okan pardoes op de tafel, waarachter de Haagse burgemeester Wim Deetman en wethouder welzijnszaken Jetta Klijnsma zitten.

Even is er ontspanning, tijdens de emotionele bijeenkomst van de commissie welzijn van de gemeenteraad, die zich beraadt over een gebruikersruimte voor drugsverslaafden in een oud politiebureau aan het Van der Vennepark in de Schilderswijk. De twee magistraten krijgen de kans om zich van een prettige kant te laten zien, proberen het jochie aan het lachen te krijgen, wat lukt. Maar inmiddels heeft moeder plaatsgenomen achter de inspreekmicrofoon. Ze heeft een minuut om een lavastroom verwijten uit te storten over de wethouder en de burgemeester. Het joch kijkt toe met wijd opengesperde ogen.

Een andere vrouw komt niet uit haar woorden van woede, anderen moeten haar vasthouden. ,,Klijnsma, wat ga jij voor mijn dochter van vier doen?'' stoot ze eruit. ,,Ik ben een allochtone vrouw,'' roept een andere vrouw. ,,Ik vind democratie prachtig. Maar dit is bullshit. Waarom schrijven jullie de kinderen af?'' Een man op de publieke tribune roept woedend: ,,Gaat u mijn schade vergoeden als ik mijn huis niet meer kan verkopen? Ik werk dag en nacht!'' Ook hij raakt door het dolle heen, bewakers voeren hem af. Een vrouw brengt het Terra College in herinnering, waar een leerling, onder invloed van drugs en alcohol, de onderdirecteur doodschoot.

Den Haag is niet de eerste grote stad die gebruikersruimtes opent. Den Haag heeft alle tijd gehad om te leren van fouten van anderen, maar vond niet het tovermiddel om burgers te verzoenen met het onprettige nieuws dat er een gebruikersruimte komt. De stad lijkt evenmin een fijne neus te hebben ontwikkeld om de juiste plek uit te zoeken. Ook een derde talent lijkt te ontbreken: een fout in te zien.

Wat begon als een rel is uitgelopen op een kluwen van prestigegevechten, wat het moeilijk maakt om nog een goed inzicht te krijgen in de argumenten voor en tegen. De voordelen die zijn genoemd, zijn er eigenlijk maar drie. Het eerste is dat de nadelen zullen meevallen, dat zeggen ze althans. Verder oogt het uitgekozen gebouw mooi en geschikt: het is een oud, pittoresk politiebureau met historie. Tenslotte is er op een paar honderd meter een nieuw politiebureau.

Daar staat dan weer tegenover dat er in een straal van een paar honderd meter maar liefst vijf bassischolen staan. Het bureau Heemstraat, dat het park in de hand zou moeten houden, heeft trouwens genoeg andere zaken aan het hoofd. Zo ligt het bij de Haagse Markt, waar je goedkoop kwaliteitsproducten kunt kopen van uiteenlopende soort, waaronder ook valse paspoorten en sofi-nummers.

Gerrit van der Zalm is raadslid voor D66. Na afloop van de commissievergadering geeft hij toe dat hij echt woedend is. ,,Het raakt me,'' zegt hij. ,,Ik vind het schandalig om die mensen af te schilderen als Nimby's.'' Nimby staat voor not in my backyard (niet in mijn achtertuin). Zalm was tot 2000 directeur van een basisschool in de buurt van het Van der Vennepark. Tien jaar geleden zocht hij de publiciteit vanwege de noodtoestand daar: ,,Kinderen werden drugskoeriertjes, verslaafden prikten hun naalden dwars door hun spijkerbroeken, mijn leerlingen liet ik weggegooide naalden verzamelen.''

Van der Zalm is in zijn eigen school met een mes gestoken door een betrapte inbreker. Het viel mee, het wapen schampte bij zijn oksel. Hij overmeesterde de onverlaat en leverde hem af bij het politiebureau. Daar hoorde hij dat hij blij moest zijn dat de man geen aanklacht tegen hem had ingediend. Het werd nog doller, de inbreker moest officieel afstand doen van geroofde spullen. ,,Ik hoop dat hij er nog is,'' zei een agent, toen de handtekening gezet moest worden.

,,Er waren coffeeshops, het was vuurgevaarlijk,'' zegt van der Zalm. ,,Volgens de politie waren er weinig klachten maar die mensen werden bedreigd en daarom deden ze geen aangifte.'' Hij ging in de bouwcommissie zitten en kreeg voor elkaar dat er bij het Van der Vennepark koopwoningen kwamen. Nu is dat beleid gewoon, ook in andere steden: gevarieerd bouwen, zodat mensen die het beter krijgen niet meteen verhuizen. Maar toen was dat nieuw. ,,Iedereen lachte ons uit maar de woningen waren binnen een week verkocht.''

Die nieuwbouw was meer op veiligheid gericht dan de stadsvernieuwing in de jaren zeventig en tachtig. Toen was de leuze: bouwen voor de buurt. Eenvoudige huurwoningen met vaak, en dat was de kiem van veel ellende, allemaal kleine hoekjes en nisjes. De latere nieuwbouw is strakker, biedt een onprettiger leefomgeving voor verslaafden. Van der Zalm: ,,En dan zegt de burgemeester dat hij veiligheid heeft gebracht door politie-inzet. Maar de nieuwbouw is de oorzaak, de politie hoefde niet meer te komen.''

De mensen met een koophuis staken hun nek uit. Het is een klap in hun gezicht dat nu juist in hun buurt een gebruikersruimte dreigt te komen. Neem Shirley en Rob Marapin, van het actiecomité tegen de gebruikersruimte. Zij verhuisden zelfs vanuit een buurgemeente naar de Schilderswijk. Familie en kennissen verklaarden hen voor gek. Shirley: ,,Deze buurt heeft iets aparts, dat je om elf uur 's avonds nog een Turkse pizza of een shoarma kunt halen bijvoorbeeld.'' Een paar jaar na haar verhuizing kijkt ze vanuit haar huis uit op de toekomstige gebruikersruimte.

Veel mensen kunnen de hypotheek alleen opbrengen doordat beide partners werken. En dat kan pas wanneer er veiligheid is, want dan kunnen kinderen zonder begeleiding naar school of buiten spelen. Op het plein zitten altijd wel ouders om de boel in de gaten te houden. Maar straks durven ouders hun kinderen niet meer buiten te laten spelen, zeggen tegenstanders. Ook zullen er mannen zijn die hun vrouwen niet meer naar buiten zullen laten gaan.

Gaan de kinderen nu echt weer koerieren, zijn de scootertjes met handelaars in aantocht? Of zou het niet een beetje meevallen? De gemeente put zich uit in beloften en garanties. Van der Zalm: ,,Zelfs als het zou blijken mee te vallen: deze mensen hebben een verschrikkelijk trauma opgelopen in het verleden, je kunt ze dit niet aandoen.''

De redenering van de gemeente luidt: gebruikersruimtes horen thuis in wijken met een drugsprobleem. In de Schilderswijk zijn drugsproblemen, het Van der Vennepark ligt in de Schilderswijk, dus kan daar een gebruikersruimte komen. En die mag niet vijf meter buiten de wijk liggen, merkt Van der Zalm, wiens alternatieven sneuvelden, op. Volgens tegenstanders heeft de Schilderswijk de omvang van een provinciestad en kun je er niet alle buurten over een kam scheren. Van der Zalm: ,,Het Van der Vennepark was tien jaar geleden het perron nul van de Schilderswijk. Nu is het drugsvrij.'' Het ligt wel dichtbij een drugsroute. Van der Zalm: ,,De Hobbemastraat is de A1 van de drugs. Maar de verslaafden slaan niet af naar het van der Vennepark. Dat gaat ze wel doen wanneer je er een restaurant voor ze opent.'' Van der Zalm ergert zich aan de talrijke raadsleden die tegen het actiecomité zeggen dat ook zij de plannen waanzin vinden maar die toch zullen voorstemmen.

In de commissievergadering zegt Deetman in onnavolgbare bestuurderstaal: ,,Het is niet het oogmerk van het gemeentebestuur om mensen tot een lijdend voorwerp te maken.'' Misschien is het wel een oogmerk om burgers te ontmoedigen. Den Haag wachten ingrijpende operaties, zoals de verbouwing van hele stadsdelen, en dan is burgerprotest bestuurders een gruwel.

Wethouder Klijnsma (PvdA) kan zich bovendien moeilijk nog een zeperd veroorloven nadat ze vorig jaar een geprivatiseerde welzijnsorganisatie op kosten van de gemeente liet failliet gaan. Het verklaart misschien ook de verbetenheid van de fractieleiding van de PvdA. Voor allochtone fractieleden is het Van der Vennepark een drama geworden. Het verzet kwam vooral van hen maar een voor een gaven ze op, na turbulente fractievergaderingen.

Er is één uitzondering: Murat Ersoy. Zijn fractiegenote Tineke van Nimwegen zei woensdag in de commissievergadering dat de PvdA unaniem voor zou stemmen. Voor Ersoy reden om een persbericht te versturen, dat ook op de PvdA-website verscheen, daarvan verdween, zogenaamd omdat de echtheid niet vaststond, en er pas na dagen weer op terugkeerde. Ersoy: ,,Dit is een principiële kwestie. Als ik hier vóór stem dan kunnen ze beter een jaknikkende opblaaspop in de raad zetten.'' Zodat het donderdagavond, als de raad het definitieve besluit neemt, toch nog spannend wordt. Want de andere collegepartijen, de VVD en het CDA, hebben geëist dat de PvdA-fractie unaniem voorstemt en hebben, nu dat niet gebeurt, de handen weer vrij.

Zondagavond schenken de zelfde vrouwen die zo heftig het woord voerden op de commissievergadering, koffie op het van der Vennepark. Nu hun gevallen idolen in de raad het hebben laten afweten willen ze zelf de politiek in. Zoals Cafiye. ,,Ik was laatst met vakantie in Turkije,'' zegt ze. ,,Na een paar weken wilde ik echt weer terug, ik had het gevoel: Nederland is mijn land. Maar nu is dat gevoel een beetje weg.''

Een van de koffiedrinkers is Hans van der Waal. Hij woont hier niet, zijn vrouw en hij zagen toevallig betogers langs hun huis naar het stadhuis lopen. Ze kwamen van het Van der Vennepark, er ontstond contact en sindsdien adviseert Hans hen. Hans kwam in de jaren vijftig als veertienjarige te werken bij Bruynzeel. Hij klom op, later speelde hij een belangrijke rol bij de saneringen in de Rotterdamse haven. Vanwege Wouter Bos is hij weer lid van de PvdA maar hij weet niet voor hoe lang. ,,Ze hebben het wel eens over het autoritaire bedrijfsleven,'' zegt hij. ,,Maar als ik terugdenk aan de oude meneer Bruynzeel, hoe goed die wist wat er op de werkvloer omging. Dit gemeentebestuur wordt geleefd door ambtenaren. En denk je dat een van die ambtenaren zal zeggen: burgemeester, dat doet u verkeerd? Als wij in Rotterdam net zo te werk waren gegaan, dan was de haven ontploft.'' PvdA-fractieleider Henk Kool wil pas praten als de stemming voorbij is

K.Kromopawiro. schreef op 21/03/06:
Vandaag in Trouw het volgende artikel over de Vennepark te lezen:{Weerstand tegen Drugspand blijft.}
Als het aan de omwonenden van de Vennepark betreft, zijn wij het Drugshol liever kwijt dan rijk.
Recentelijk is er een Turkse meneer aangifte gaan doen bij de POLITIEBUREAU en hij krijgt te horen dat de politie er niets aan kan doen.

De politie zegt geen overlast te ervaren in en rond het park,maar durft nog niet van een succes te spreken.

Verder staat er, dat de Gemeente Den Haag tevreden is,maar zwijgt om de buurt te ontzien.

Wel als de Gemeente ons inderdaad had willen ontzien, dan was de hele kolere Drugshol hier niet gekomen.

Wij Venneparkers voelen ons door de Burgemeester
en zowel door wethouder J.Klijnsma flink genaait.

Wij als bewoners hebben last, en tegelijk een probleem:, met het verkopen van onze koopwoning dan komen jullie met jullie "gelul" dat we niet moeten zeiken!

En verder komt die Wil Vos, ook met haar geiten bek zeggen:Dat de weerstand uit de buurt uit ontwetendheid bestaat.

Wel er valt niks meer te praten onze lontjes, worden met de dag steeds korter,dus Wil Vos je moet je stinkende pleurisbek dichthouden anders komen we je binnenkort halen.

Zou het geen goed idee zijn als we van woning zouden ruilen? jij Wil Vos hier, en ik bij jou waar je nu woont.

Voor jou zou het een optie zijn dicht bij je Junks, en ik lekker relexed bij jou in huis.

Laat de Burgemeester en de Wethouder ook hier komen wonen, dan kunnen jullie samen met de Junks ieder dag een spuit in jullie Reet lekker duwen.

Weten jullie waarom de Moslim jongeren radicaliseren? dat komt door de type mensen als jullie, jullie dwingen ons gewoon om een strafbare feit te plegen.

Maar wij Venneparkers zijn niet zo,we zullen gewoon de normale manier blijven zoeken om deze klote situatie waar wij nu in verkeren op een vreedzame manier op te lossen.

Wij slaan geen debiel die met een Rollator loopt,en wij laten haar wel voor de Duivel, en dat geldt voor iedereen die deze Drugshol hier tot stand heeft gebracht.

Maar ik zeg het erbij:denderen jullie niet te snel, want met de dag wordt het lontje korter en korter.

Jullie camera,s en domen zullen niet echt helpen, als we echt kwaad in de zin hebben, meer schrijf ik niet!

pioenroos schreef op 21/03/06:
Beste Kromo, Jetta gaat over links. Hoe denkjij hierover?

Anal Poet schreef op 21/03/06:
pioenroos schreef " Beste Kromo, Jetta gaat over links. Hoe denkjij hierover? "

Jetta gaat niet over links, Jetta gaat over lijken.

Dat zal nog wel blijken.

Gisteren die uitzending over recidive TBS'ers gezien? En inpassing ervan in woonwijken sinds 1990? En hoe goed werden/worden die mensen daar begeleid? En: weten de omwonenden ervan? En: wie is er verantwoordelijk als het mis gaat?

En: hoe verhoudt zich dat tot sloopbonussen van 'vrijgemaakte' (ahum) corporatie-directeuren? Met name in kader van gewenste 'out-put'.


Met andere woorden: wie sloopt wíé?

Aleyna schreef op 21/03/06:
Lieve Venneparkers,

Kan iemand het hele artikel van Trouw op deze site zetten, door ziekte kan ik niet de deur uit, maar wil graag weten wat er is geschreven.

Mondige burger schreef op 21/03/06:
Duurde even, maar hier is het artikel dan.

WEERSTAND TEGEN DRUGSPAND BLIJFT

Nog wel niet helemaal perfect, maar als info ruim voldoende lijkt ons.

Trouw 21 maart

Reageer!
Naam:
Reactie:


© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

(Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!) Kinderhelden in het verdachtenbankje (60)
 • Ambassade VS rond 2010 toch naar Clingendael (134)
 • Tandarts (9)
 • Volkomen ongeloofwaardig onderzoek (26)
 • Raad van State zet Haagse PvdA in zijn hemd (193)

 • Reageer!
  Naam:
  Reactie:


  © Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
  Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
  Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
  Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

  (Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!)