de digitale Hofstad   online sinds 1994 connected by PINE
start ]  nieuws |  agenda |  info |  lists [  zoek

NIEUWS

Heb je persberichten, ingezonden brieven of wil je zelf regelmatig berichten plaatsen op DenHaag.Org? Mail dan naar redactie@denhaag.org!
DenHaag.Org
Nog één keertje dan!
door Interniek, 8/10/2006, 1:15

De status van denhaag.org

Onder compleet andere omstandigheden dan bij Radio Tonka vindt dit interview plaats in een fraaie helverlichte ruimte, met 'tig' microfoons op een gesprekstafel, een beeld- en geluidsstudio met technici etc. Let wel; ik wórd geïnterviewd (!) en wel over de status van denhaag.org door Joop Schouten op Radio Discus. Maar voordat het interview begint, heeft hij een pittig gesprek met een van de vrijwilligers dat gaat over de toekomst van Radio Discus zelf. Zij ook al!

Natuurlijk, ik heb het zelf nog als een van de laatste berichten op denhaag.org gezet, geschreven door Jan de Wandelaar. Ik leg het voor de luisteraar en Joop nog één keer uit.

Een storing  waarvan ik niet precies weet wat, is het begin van het einde van denhaag.org.  Delen van de servers met onderwerpen als Koorenhuis, foto.denhaag.org, historie.denhaag.org en onze flitsende Haagse Popserver ijssel.denhaag.org vallen plat maar worden bereidwillig door residentie.net weer in het zadel geholpen met de uitdrukkelijke einddatum: 1 januari 2007.

Op 26 juni 2006 plaats ik het laatste bericht. Waarom die datum? Het is dan maandagochtend!?! Ik heb daarvoor gekozen omdat de technische ondersteuning in de loop der jaren is weggevallen en denhaag.org aan alle kanten door spam wordt belaagd en ik niet de techniek in huis heb om dat te blocken. Met het cms (plaatsingsapplicatie) daar is dus niks mis mee zoals je kunt zien.

Pine de provider die ons al zes jaar lang gratis heeft gehost - waarvoor namens de hele Haagse digitale gemeenschap VAN HARTE BEDANKT! - en tijden heeft gekend dat van haar ‘cliënten’, denhaag.org de meeste bandbreedte vroeg, wijzigt haar structuur. De co-locatie waar twee servers van denhaag.org staan, komt hierdoor te vervallen. Vanaf 1 november 2006 is die co-locatie waarvan je dit dus ziet, niet meer op internet aangesloten.

Bijna tegelijkertijd besluit de eigenaar van denhaag.org, de stichting NetYes, op advies van het Kernteam van denhaag.org waar ik lid van ben, de site niet meer op de huidige manier te willen voortzetten. Okay, de officiële mededeling moet ik nog binnen krijgen, maar dit klinkt toch wel als einde bericht.
Een vraag aan Pine wat het zou kosten als alle diensten die nu onder servers van denhaag.org draaien betaald zouden worden, werd beantwoord met € 510 per maand als bodemprijs(!). Bingo! Investeren in nieuwe hardware zou daar op maandbasis € 200 vanaf kunnen halen. En als ik dan bedenk dat ik als 'vrijwilliger' nog geen cent hieraan wil bijdragen dan is dit echt einde verhaal.

Terug naar vandaag

Komt Schouten met de optie Stadskrant - die volgens mij niemand ontvangt doordat deze in de Posthoorn zit. Als daar op jaarbasis € 60.000 van het budget van € 1,5 miljoen zou worden afgetrokken dan zou je dat niet eens merken. Radio Discus en denhaag.org zouden voor dat bedrag gewoon kunnen doordraaien! Maar dat was nog even buiten de uitzending.

Want de vraag van residentie.net is natuurlijk of dat spannende discussieplatform niet kan worden ingelijfd. In het IJspaleis denkt men namelijk dat Inlijven betekent dat residentie.net eindelijk die bezoekersaantallen krijgt waar onze bestuurders al jaren gespannen naar uitkijken. Maar naast kunst en cultuur, internet en sport krijgen opinie en politiek de meeste aandacht. En die is niet ‘altijd even positief’ naar onze ‘IJsregenten’ toe. Van insiders weet ik zelfs dat de nieuwspagina van denhaag.org als thermometer kan worden beschouwd voor de sfeer binnen het IJspaleis. Inlijven zou hier meteen een einde aan maken. Dus veel bezoek lukt natuurlijk alleen volgens de voorwaarden van denhaag.org, lees de digitale burger van Den Haag.

Joop Schouten (r) van Radio Discus in gesprek met Niek van denhaag.org

'Zijn er dan geen gesprekken geweest met Residentie.net?', wil Schouten in het radio-interview weten. ‘Niet echt, nee. Maar er wordt wel vanuit het IJspaleis op delen van de nog steeds populaire Haagse site gejaagd. En wel op een soort zuigende manier. Met als gevolg dat residentie.net straks zelfs deels gekoppeld is aan een stukje denhaag.org, namelijk aan foto.denhaag.org. Als in de wijkensite van residentie.net een bepaalde straat wordt aangeroepen dan kun je rechtstreeks de foto's van de betreffende straat oproepen, gemaakt door onze denhaag.org-fotograaf Harry van Reeken. Goedgekeurd door the master himself en met gebrek aan leiding van Stichting NetYes, akkoord bevonden door mij met het nare gevoel dat de bouwer in opdracht van residentie.net toch iets meer wilde ...

Hoe nu verder? Jij mag het zeggen.

(niet allemaal tegelijk!)

Niek

 

 Peet schreef op 8/10/06:
Bestaat de Posthoorn dan nog???

Eduard Bekker schreef op 8/10/06:
Heb je het nooit bij InfoThuis geprobeerd?

Miguel Sloendregt schreef op 8/10/06:
Ik wil er wel 25 euro per maand voor uitgeven om alles rond denhaag.org in stand te houden.
Met bijvoorbeeld een éénmalige projectsubsidie van de gemeente e/o andere donateurs om hard-ware te vervangen heb je dan nog maar elf vrijwilligers nodig die hetzelfde bedrag op willen hoesten om aan de benodigde 300 per maand te komen. En dat om alle diensten die nu draaien in stand te houden.

In tegenstelling tot David Rietveld en Groen Links (zie http://www.groenlinks.nl/lokaal/denhaag/nieuws/nieuwsbericht.2006-10-02.2808210772) ben ik niet van mening dat het debatgedeelte voldoende wordt opgevangen door andere initiatieven. Juist het gegeven dat hier zowel linkse als rechtse rakkers hier hun opinies kwijt konden, maakt(e) het tot een uniek initiatief. Ik begrijp best dat Groen Links een andere mening heeft, maar in hoeverre deze gekleurd is door, zoals jij het noemt, de "Ijsregenten", is me tot dusver niet duidelijk.

Het openbare, onafhankelijke politieke debat is in Den Haag nagenoeg verdwenen. De opinie pagina's van de AD/HC staan in geen verhouding tot de vroegere pagina's van de Haagsche, RTV West is een aanfluiting op het gebied van onafhankelijke politieke verslaggeving, De Posthoorn een reclame folder, Debatterij failliet.

Als het echt niet anders kan dan mogen politiek neutrale Onderdelen als foto.denhaag.org, koorenhuis en van den ijssel van mij opgaan in de subsidie ruif van residentie.net.

Wie volgt?

Wandelaar schreef op 8/10/06:
Ik zou gaan voor een samenwerkingsverband met radio Discus.

herman van der helm schreef op 9/10/06:
ik doe mee met het idee.van miguel voor 25 euries per maand

Antoon schreef op 9/10/06:
Ik doe ook mee voor 25 euries per maand.

geertje schreef op 10/10/06:
Juist het onafhankelijke maakte Den Haag.org uniek.
Breng je het onder bij andere instellingen, ben ik bang dat er toch sprake is van censuur.
Is een benefietconcert o.i.d. geen mogelijkheid? Zeker nu ik lees dat ook Gerard in Den Haag.org ondergebracht "zit".

Jozef Labuche schreef op 10/10/06:
Wij kunnen ook een wafelenbak of een pensenkermis organiseren om het geld bij elkaar te krijgen.
Of 20 mensen vinden die 25 euries per maand doneren...

Wij kunnen ook gaan voor het vinden van 1 sponsor ... of enkele sponsors... wat is daar fout aan als de voorwaarde is gewoon onafhankelijk zijn. Residentie.net is dit bij stede niet.

Ik ben ook voorstander om samen te gaan met radio discus en te zorgen dat de website uitgebreid kan worden met beeldmateriaal en audio-materiaal.

Er zullen nog wel mensen zijn die willen meewerken aan een onafhankelijke kritische nieuwsbrenger. Zelfs met ene Dekker die een Haagse onafhankelijke krant wil lanseren... daar kan ook mee samen gegaan worden.

Zelfs wanneer er goed gezocht wordt en een aanvraag goed gedefinieerd wordt kan er geld gevonden worden bij een fonds. Ik ken er eentje.

Antoon schreef op 10/10/06:
Stort je donatie op:
Postbank: 6234554 of
Bank (ABN-Amro): 61.90.17.678
T.a.v. 'Stichting NetYes'

Wandelaar schreef op 11/10/06:
Lees de ADHC van 10.10.06. Er stond aldaar ook een stukje in over het mogelijk verdwijnen van DDH.

Stem kwijt schreef op 11/10/06:
Het is ons forum, daar moet die gemeente vanaf blijven.

Miguel Sloendregt schreef op 11/10/06:
@ Antoon, lijkt me niet handig om nu al je donatie te storten en al helemaal niet op de rekening van Stichting NetYes.
Zoals Niek in zijn artikel aangeeft heeft de Stichting juist besloten de boel op te heffen of om uit de notulen van de stichting te citeren:

"Besloten wordt er uiteindelijk dat:
* Het project "de Digitale Hofstad" wordt beeindigt.
* Er een mededeling komt naar de gebruikers toe dat alle activiteiten
worden opgeheven
* De redactie wordt gevraagd om deze mededeling online te plaatsen.
* De de inhoudelijke activiteiten worden gestaakt, wat inhoudt dat de
site wordt opgeheven."

Waarvan akte.

Anal Poet schreef op 11/10/06:
Er zijn al ideeën voor een nieuwe site. Maar het uitwerken kost nog even tijd. Dat kán echter in een stroomversnelling komen indien er voldoende animo is.

Om de boel draaiend te houden is er echter wel poen nodig. Maar dan krijg je ook wat. En meer dan wat we hadden.

Laat hier maar even horen of er interesse is, en hoeveel men zou willen schokken - als persoon of als bedrijf (ja die ook).

Annonymous schreef op 12/10/06:
@Miguel Sloendregt
Je hebt gelijk, maar dan blijft de prangende vraag open hoe dan te helpen.

Cindy schreef op 12/10/06:
Omdat hij het verdiend heeft, een
Tribute to Niek

Een item van
denhaagtekijk.nl

Er wordt aan een oplossing gewerkt.

Antoon schreef op 13/10/06:
De Annonymous op 12/10/06 was ik zelf, sorry

Antoon schreef op 15/10/06:
@Miquel
Nogmaals je had gelijk het is beter niet te storten op de rekening van de stichting die Denhaag.org wil opheffen en eerlijk gezegd maak ik mij alleen zorgen over de weblog.In feite heb je ook je eigen weblog en zal dit veel minder kosten dan eerder genoemde 510,- euro per maand mag ik aannemen.Een alternatief voor Denhaag.org zou dus tot de mogelijkheden kunnen horen en is de oproep van Anal Poet uiteindelijk de beste oplossing, ware het niet dat ik niet weet hoe ik Anal Poet kan bereiken.Ook weet ik niet hoe ik Denhaag.org kan helpen indien ze toch blijft bestaan maar wel hulp nodig heeft.

Reageer!
Naam:
Reactie:


© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

(Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!)