de digitale Hofstad   online sinds 1994 connected by PINE
start ]  nieuws |  agenda |  info |  lists [  zoek

NIEUWS

Heb je persberichten, ingezonden brieven of wil je zelf regelmatig berichten plaatsen op DenHaag.Org? Mail dan naar redactie@denhaag.org!
Politiek
Vertrekkende wethouder heeft "huiswerk" nog niet af
door Jan de Wandelaar, 20/04/2006, 23:49

Vier jaar lang ging Ries Smits (CDA) over het welzijn van de dieren in Den Haag. Maar aan die periode is nu een einde gekomen. Omdat zijn CDA na de lokale verkiezingen van 7 maart j.l. geen deel meer uit mag maken van het college van B&W, moet hij het stokje overdragen aan een nieuwe wethouder.

Vanaf nu zal Pieter van Woensel (VVD) o.a. verantwoordelijk zijn voor de dieren die op de Haagse stadsboerderijen worden gehouden. Met hem aan het roer zullen zij het de komende jaren beslist beter krijgen dan in alle voorgaande jaren; in juni 2005 droeg de toen nog zittende gemeenteraad haar stadsbestuur op anders met deze dieren om te gaan dan voorheen.

Vooral als het gaat om hun huisvesting gaat er veel veranderen. Aan van Woensel de taak om er op toe te zien dat de afspraken die vorig jaar over het welzijn van de dieren zijn gemaakt, door de stadsboerderijen worden nagekomen.

Inmiddels heeft Zorgvoordieren de nieuwe wethouder gelukgewenst met zijn benoeming; binnenkort hoopt zij persoonlijk met hem kennis te maken om over de dieren van gedachten te wisselen.

http://zorgvoordieren.nl/kip_raadzaal.jpg
Aktie voor dieren in raadszaal

Met gemengde gevoelens is afscheid genomen van Ries Smits als wethouder. Onder hem zijn wel de eerste veranderingen -die moeten leiden tot een beter leven voor de dieren- doorgevoerd, maar altijd heeft de aktiegroep de indruk gehad dat dat niet van harte ging. Alleen door onafgebroken aktie te voeren, de media in te schakelen en tenslotte ook de hele (!) gemeenteraad aan haar zijde te krijgen, lukte het om iets voor de dieren te bereiken.

Hoewel Smits als wethouder aftreedt (hij blijft nog wel als raadslid voor het CDA actief), vindt Zorgvoordieren dat hij niet zonder meer kan vertrekken. Hij zou "zijn huis werk nog niet af hebben", aldus de aktiegroep.

Eind vorig jaar beloofde Smits dat er in februari 2006 een z.g. koeien-bevolkingsplan zou komen. Daarin zou staan welke eenzame koeien op de Haagse stadsboerderijen bij elkaar gezet zouden worden. Dat was, volgens de gemeenteraad en dieren-organisaties, nodig omdat koeien van nature behoefte hebben aan een soortgenoot.

Van het plan is nooit meer iets vernomen. Veel koeien staan nog steeds alleen en het lijkt er niet op dat hierin snel verandering komt. Wel gaat het gefok met deze dieren gewoon door, terwijl de gemeenteraad wil dat de stadsboerderijen nieuwe dieren waar mogelijk overneemt van kinderboerderijen of opvangcentra die teveel kleintjes hebben. Door zelf te blijven fokken, zit Den Haag straks met een eigen "overschot" en dreigen jonge dieren opnieuw te worden afgevoerd.

Voor info: www.zorgvoordieren.nlBarbie schreef op 2/09/05:
u should give us more info

Dierenleed schreef op 21/04/06:
Ach de diertjes, zo horen er nog minder bij het Yspaleis dan de Hagenaars.

Dieren zijn ook Hagenaars ook zij willen MEE DOEN.

Wie niet goed zorgt voor zijn dieren, zorgt zeker niet goed voor de mensen.

Mensen kan je nog voor de gek houden, maar dieren lijden meteen.

Mi au schreef op 21/04/06:
Waf Woef

Annonymous schreef op 21/04/06:
De stadsboerderij aan de Bovendijk in Wateringse veld geeft een goed beeld van het beleid en uitvoering door wethouder Smits en zijn ambtenaren.
Sinds de "ludieke" opening van de Bovendijk hangt tot op heden een brief aan de deur dat de werkzaamheden rond de boerderij nog steeds niet zijn afgerond.
En dat blijkt: leerlingen van een bouwplaats zijn nog aan het timmeren en tegels leggen.
Bij navraag vorige week, werd mij door een beheerster verklaard dat de dierenweide voorlopig nog niet gereed is: Op de blubberweide moet nog een andere laag grond worden gestort, daarna kan er gras worden ingezaaid. Men hoopt dat "ergens in de zomer" de koeien de weide in mogen.
De keren dat ik er was, was er ook geen toezicht in de knuffelhoek.
Kortom, de feestelijke opening was toch een ordinaire verkiezingsstunt van wethouder Smits en was niets meer dan Schone Schijn.

Ik hoop dat voor een volgend feestijn rond de stadsboerderijen Hyacinth Bucket (spreek uit Bouquet)wordt uitgenodigd.
Keeping up appearances,

Ofwel een Houten Ham en Haagse Kouwe Kak, om in Haagse DSB termen te spreken.

hans schreef op 21/04/06:
wie van de wethuoders gaat deze stadsboerderijen nu doen?

Animal Farm schreef op 22/04/06:
>>>Bert van Alphen voor Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie.<<< O.a. onze nieuwe dierendokter.

Uitgaande van het feit dat dieren en de stadsboerderijen vallen onder Welzijn. Ook dieren verdienen toch Welzijn naar ik mag aannemen???

Verontrustend schreef op 22/04/06:
Hoe kunnen nu struisvogels zorgen voor andere dieren ?

Zo - o -loog. schreef op 24/04/06:
hans schreef op 21/04/06:
wie van de wethuoders gaat deze stadsboerderijen nu doen?

Wij weten al wel dat er bij het college heel wat burgersverneukers zitten , doch de dierenverneuker is nog niet herkent en erkent.

Er is nog niet geweten wie het best voor en over de dieren kan liegen.

Zorgvoordieren schreef op 29/04/06:
Ondanks voorgaand nieuws is het niet wethouder Pieter van Woensel (VVD), maar Rabin Baldewsingh (PvdA) die vanaf nu de belangen van de dieren op de Haagse stadsboerderijen gaat behartigen.

Hij volgt wethouder Ries Smits op die als raadslid zitting heeft genomen in de CDA-fractie.

Free Aninals schreef op 29/04/06:
Hoe gaan Hindoestanen om met de dieren ?

Hopenlijk veel christelijker dan de Christen Democraat voormalig wethouder Smits.

Het hindoegeloof heeft ook verschillende interpretaties over het behandelen van dieren .

Het is te hopen dat Rabin bij het juiste Hindoe geloof zit ? Dat verder reikt dan de heilige koeien. Maar alle de koeien uit den Haag kunnen er dan al goed mee zijn.

Misschien zien wij weldra vrije koeien verschijnen op het Spui, op het Pleim, Laan van Meerdervoort, op het strand ... allemaal koeien ... met zoals nu voor de schapen - lease a cheap - een reclamedoek op de rug : Stem PVDA.

In elk geval kan van Rabin verwacht worden dat hij oprecht zal zijn, no nonsens en hij gaat doen wat hij zegt zeker voor de zwakste wezens onder ons de dieren.

Wij hopen dat Rabin ons gaat steunen in het protest tegen experimenten op dieren. Vooral op apen ! Want Hanumata is een godheid voor de Hindoes en zie naar de hindoetempels daar zit dan een aap.

Vervolgens hopen wij ook dat Rabin zal optreden tegen circussen met dieren in onze stad - zeker met olifanten want er is Ganesh in het hindoe geloof.

Bovendien kunnen mensen terug incarneren in dieren en mensen mogen ook niet mishandeld worden.

Wethouder Rabin hoeft in dezer niet de apen en de olifanten los te laten in de stad, koeien kan nog wel - dat maakt het verkeer veiliger.

w.g.

Free Animals

buy xanax schreef op 4/06/06:
i like your website very much but please do get us more information about it

Reageer!
Naam:
Reactie:


© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

(Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Wor:info@denhaag.org">info@denhaag.org

(Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!)