de digitale Hofstad   online sinds 1994 connected by PINE
start ]  nieuws |  agenda |  info |  lists [  zoek

NIEUWS

Heb je persberichten, ingezonden brieven of wil je zelf regelmatig berichten plaatsen op DenHaag.Org? Mail dan naar redactie@denhaag.org!
DenHaag.Org
Brand in basisschool Tasmanstraat
door Interniek, 16/01/2006, 16:36

 

Vanochtend is brand uitgebroken in de basisschool de Wereldwijzer aan de Tasmansraat in Den Haag. De brand ontstond op de zolder van de school waardoor het vuur zich snel kon uitbreiden over de rest van het gebouw. Inmiddels is het dak ingestort. De brand was moeilijk onder controle te krijgen waardoor al snel de hulp werd ingeroepen van brandweerlieden uit omliggende gemeenten. Om aan de vraag aan water te kunnen voldoen werd een toevoerslang over enkele honderden meters over de Laan van Meerdervoort uitgerold naar het Verversingskanaal. Doordat de slangen de tramrails kruisten konden de tramlijnen 11 en 3 niet meer rijden. Omwonenden waaronder die van een bejaardentehuis aan de Laan van Meerdervoort werd geadviseerd de ramen gesloten te houden in verband met de dichte rookontwikkeling. Bijgaande foto's zijn gemaakt door Harry van Reeken die ook verantwoordelijk is voor de fotosite op denhaag.org.

 p schreef op 16/01/06:
De leerlingen hadden toch ook gewoon vrij kunnen VRAGEN ipv die school gelijk in de fik te steken?

Mondige burger schreef op 16/01/06:
Nieuwe tactiek van Parnassia?

Welk pand is er nu aan de beurt?

Situatie

Vennebewoner schreef op 16/01/06:
Ik hoop dat er ook in de drugshol van het Vennepark een vette brand uitbreekt.

LL schreef op 16/01/06:
Er wordt daar flink gerookt dus helemaal ondenkbaar is het niet.

x schreef op 16/01/06:
Nu er geen school meer is mogen de coffeeshops vast weer open Wink

Mondige burger schreef op 16/01/06:
X klik eens boven bij op "situatie".
Dan zal Parnassia toch eerst het hele Zeeheldenkwartier af moeten laten branden.

Anal Poet schreef op 16/01/06:
x schreef " Nu er geen school meer is mogen de coffeeshops vast weer open "

Ik moet zeggen, ik begin nu toch wel enig respect voor Jetta te krijgen, nu ze tot zulke drastische maatregelen overgaat, om die junkopvang er door te krijgen.

" Burn the fucking joint dwn" !!!!

Allemaal doorgestoken kaart, zoals zoveel de afgelopen jaren.


Men was 'toevallig' de veiligheidsmaatregelen aan het doornemen.


We moeten Bart de Graaf maar eens opgraven.


Toevallig ...

Ton mertens schreef op 16/01/06:
Hartstikke zonde zo'n mooi pand, dus dat wordt straks weer zo'n blokkendoos van een architect die eigenlijk in een gesticht of in de gevangenis hoort te zitten.

Die gouverneur in Amerika die een symposium voor architecten opende, wist dat bij zijn toespraak treffend te verwoorden.

"Ik overweeg de doodstraf in mijn staat af te schaffen, behalve voor architecten"

LL schreef op 16/01/06:
Tip: je moet zorgen dat Karel van Hove het herontwerp doet. Hij heeft in de Stationsbuurt een behoorlijk aantal panden neergezet die erg mooi in de bestaande bebouwing passen. Die man is in staat om ene modern gebouw klassiek te laten ogen.

Venneparkers schreef op 16/01/06:
Anal Poet,
jij bent een slimme jongen.
Jij kan doordenken:
"drastische maatregelen...doorgestoken kaart"

Mondige burger schreef op 17/01/06:
@Die man is in staat om ene modern gebouw klassiek te laten ogen.

Hier in Den Haag zijn ze in staat met hun drugsruimten, jonge mensen die er omheen wonen in 1 jaar klassiek te laten ogen.

hannes schreef op 17/01/06:
Zonde hoor van zo'n oude school...

Wel mooie foto's van Harry van Reeken!!!

Verontrust schreef op 17/01/06:
Het is toch keizer Nero den Deet niet die zijn Rome in brand aan het steken is zeker ?

LL schreef op 17/01/06:
Nou ja, een revolutie was er al gaande dus dan is het toch logisch dat de stad nu brandt?

Niek schreef op 17/01/06:
Ik heb er op de Montessori kleuterschool gezeten bij de nonnetjes van de Heilige Mariaschool. Ik heb daar nog een warme herinnering aan toen ik in de hal na schooltijd op mijn moeder moest wachten met een broek vol stront.

Chris schreef op 18/01/06:
Charles Vandenhove.. is die niet al met pensioen...

Rob Krier, of de mannen van Geste kan ook

In de Haagsche Passage bewijst men dat het vakmanschap in Europa nog niet helemaal verdwenen is..

Ai schreef op 18/01/06:
Deze ramp is te vergelijken met die met Kunsten en Wetenschappen, het instorten van de torens in New York en het verloren gaan van Scheveningen !

Komt Den Haag het verlies van dit prachtige gebouw ooit nog te boven ?

hannes schreef op 19/01/06:
@Ai

Alles uiteraard ook naar z'n emotionele waarde, schnappi??

Tonny van Duijn-Bovet schreef op 24/01/06:
Niek schreef: ik heb er op de Montesorri kleuterschool gezeten. Ikzelf heb er alles doorlopen. De Kleuterschool, de Lagere School en de Mulo. Ik moet eerlijk zeggen dat dit mij erg aan het hart gaat. Maar er is nu voor de PvdA inderdaad een groot probleem minder. Daar zullen Jetta Klijnsma en Marnix Norder wel blij mee zijn. Hoe minder tegenstand van de Haagse burgers hoe beter zij het vinden. Zelf hoop ik echter dat diezelfde Haagse burgers nu eindelijk eens wakker worden en op 8 maart de 3 coalitiepartijen een fikse afstraffing geven en massaal kiezen voor de kleinere partijen. Daarvan hebben de meeste er al blijk van gegeven dat zij achter een eenmaal genomen besluit ten gunste van de burgers te staan. Dus laten wij met z'n allen nu eindelijk in Den haag de kleinere partijen eens groot maken, zodat de PvdA, VVD en het CDA eens een aantal jaren naar de achtergrond verdwijnen en in Raadsvergaderingen zelf eens geschoffeerd en genegeerd worden. De kleinere partijen krijgen dan ook weer meer spreektijd en dan komen er waarschijnlijk wat zinnigere zaken uit voort. Laten we nu eindelijk eens allemaal wakker worden en de arrogantie van de coalitiepartijen een halt toeroepen.

hannes schreef op 24/01/06:
Vrouw naar m'n hart, die Tonny Wink

Tonny van Duijn-Bovet schreef op 25/01/06:
Hannes, je vindt me een vrouw naar je hart.
Echter, noch jij noch ik realiseerden ons dat als de mensen gehoor willen geven aan mijn oproep en deze keer eindelijk eens de coalitiepartijen buiten spel willen zetten dat zij dat dan wel op dinsdag 7 maart moeten doen en niet op de 8ste, dan zijn wij namelijk een dag te laat. Sorry, Sorry, maar dit was een foutje van mijn kant.
Hopelijk hierbij rechtgezet!!
Dus ga allemaal stemmen op dinsdag 7 maart en laat de PvdA, de VVD en het CDA eindelijk eens zien wie het in Den Haag voor het zeggen heeft. Dat zijn niet deze (van arrogantie overlopende) vertegenwoordigers van deze partijen maar WIJ, de Haagse Burgers.
Er is, buiten deze partijen keus genoeg. Zijn we gelijk van het "pizza-akkoord" af.Kijk eens op de site van de PvdA en lees het stukje " Norder versus Mulder" of Tineke Nimwegen vindt CDA geen solide partner.Sorry als ik niet precies de juiste titel van het laatste stuk vermeld maar dit gaat over het Vennepark en andere gebruikersruimtes. Je haren rijzen je ten berge als je bedenkt dat deze clubs elkaar 4 jaar lang in alles hebben gesteund en elkaar nu ineens tot op de groend proberen af te branden. Goed voorbeeld van deze politieke partijen met een voorbeeldfunctie.
Het ergste is nog dat wij deze clubs zelf in het zadel hebben geholpen, nu is de tijd aangebroken om ze van het paard af te donderen.
Misschien is het een optie als Jan de Wandelaar beide stukken integraal overneemt van de PvdA site, dan kunnen we tenminste naar hartelust hierop reageren. Ik krijg inmiddels de indruk dat er censuur wordt toegepast en dat er ernstig wordt geselecteerd welke reactie wel en welke er niet mag worden geplaatst. Dus Jan, hierbij het verzoek aan jou om beide stukken ook op deze site te zetten.
Groetjes ook namens de andere bewoners van de Dibbetsstraat e.o.

Tonny van Duijn-Bovet schreef op 25/01/06:
Reactie op mijn verzoek aan Jan de Wandelaar: Jan ik heb inmiddels ontdekt dat onder de titel " Jetta gehts Lossss, CDA ziet af van gebruikersruimten het verhaal van de PvdA-site van Tineke van Nimwegen al verwerkt is. Dus mijn oproep om iets van de PvdA-site over te nemen gaat nu alleen nog maar over het stuk "Norder versus Mulder" Indien dit kan zet dit stuk dan s.v.p. op deze site.
Trouwens ondanks dat ik het vorige stuk wel heb gecontroleerd voordat ik mijn reactie plaatste heb ik er toch een fout in ontdekt. Ik heb namelijk geschreven: tot op de groend proberen af te branden, dit moet natuurlijk zijn "tot op de GROND proberen af te branden" Sorry voor deze fout, maar perfect ben ik echt niet.
Nogmaals groetjes.

Wij willen onze school terug! schreef op 25/01/06:
Lieve Parnassia,

Kunnen jullie het pand aan de Tasmanstraat, waar jullie drugsverslaafden in willen stoppen, niet aan ons schenken. Dan kunnen we weer veilig in onze eigen buurt naar school. Pand is groot zat voor ons!

Groetn, van de Werledwijzer.

anoniem schreef op 3/02/06:
jammer hoor,dat was mijn werkplek
in 1 dag heel de school weg.
gelukkig zijn we er allemaal veilig uitgekomen
geen gewonden gelukkig.

Anoniem schreef op 17/02/06:
gaat het hier nou om de brand op die schoolof over dat drugshol?

Annonymous schreef op 17/02/06:
een 11jarige die de school in de fik heeft gestoken, haha wat een grap

De holbewoner is terug schreef op 17/02/06:
Wij branden scholen af, laten onze bedrijven met subisidies vertrekken naar Azie , verder richten wij drugsholen in, zorgen dat arbeiders terug slaven worden en zelf niet meer genoeg verdienen om te wonen en te eten ; wij gaan er goed Amerikaans op vooruit.

Nog even en wij hebben ook sloppenwijken zeker als het aan de woningbouwcorporaties ligt die al jaren geen onderhoud doen. Het uitgespaarde geld gebruiken zij dan weer om hun directueren, managers en commissarissen dik te betalen.

Straks is de holbewoner weer helemaal terug en dan worden wij hier zoals de romeimen al over ons dachten en in bestuur al zijn : Germanica Inferior.

K.Kromopawiro. schreef op 17/02/06:
De tijd zal het leren we zijn al een eind op weg in een welvarend land als Nederland, moeten mensen toch niet afhankelijk zijn van een voedselbank?
Terwijl er miljoenen naar het buitenland gaat als ontwikkelingshulp,eerst eigen volk daarna buitenstaanders!
Maar de regering moet zonodig mooi weer spelen tegen over de rest van de wereld, en laten zien dat wij royaal en vrijgevig zijn.

Een dikke mik voor ze allemaal,neem nou het zorg toeslag, wat je nu moet betalen er zijn zoveel mensen die nou in problemen zijn gekomen door dat
shit gedoe.
En toch durven ze daar in de tweede kamer compensatie te vragen voor hun zelf,wie geeft Jan met de pet dan compensatie?

Hoe je het keert of draaid, het gewone volk moeten altijd het onderspit delven.

Na veertig jaar hard werken wil ik een rustige oude dag hebben, en dat wordt mij nog geen eens gegunt, omdat de gemeente zo nodig een Drugshol bij mij inde buurt moet plaatsen.

Hierdoor kan ik mijn huis niet verkopen,wie wil nou naast een Drugshol wonen?

Reageer!
Naam:
Reactie:


© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.

© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

(Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!)