de digitale Hofstad   online sinds 1994 connected by PINE
start ]  nieuws |  agenda |  info |  lists [  zoek

NIEUWS

Heb je persberichten, ingezonden brieven of wil je zelf regelmatig berichten plaatsen op DenHaag.Org? Mail dan naar redactie@denhaag.org!
Internet
De Gemeente Eindhoven ziet centrum Den Haag als lichtend voorbeeld
door Interniek, 26/04/2006, 1:31
Eind april 2006 is de stad Eindhoven een week lang in real time online met Sense of the City. De gemeente Eindhoven (DMO) onderzoekt op een innovatieve manier de beleving van de stad door de ogen van haar bewoners. Gewapend met smartphones en GPSjes trekken 10 mensen hun eigen routes op de kaart van Eindhoven. Een week lang laten zij zien hoe zij de stad beleven. De routes, foto’s en commentaren kun je volgen op grote beeldschermen in de stad en op www.senseofthecity.nl. CityWorks vindt inspiratie bij: een stad als Bilbao, waar uit pure nood een fantastisch nieuw creatief leef- en werkklimaat ontstaat rond het Guggenheim museum van Gehry. De binnenstad van Den Haag, die zich in de afgelopen 10 jaar wist te ontwikkelen van een verouderd en saai centrum tot een modern en dynamisch centrum. Het Kanaal naar Zee in Den Haag, dat zich kan ontwikkelen van een verversingskanaal van grachtenwater tot een groene parkzone naar zee. Eindhoven is de eerste stad die met Sense of the City haar bewoners in real-time laat meepraten over de stad. Een echte Web 2.0 innovatie. De stad nodigt iedereen uit mee te werken in haar transformatie proces naar een creatieve brainport. Ik kan niet wachten tot CityWorks zo'n onderzoek start in Den Haag, ook al zijn we voor de initiatiefnemers een inspiratiebron.


Haags realisme schreef op 26/04/06:
Marnix Norder heeft dit niet nodig gehad. Hij heeft verklaart voldoende gepraat te hebben met de Haagse burgers en daarop zijn structuurvisie ontwikkeld te hebben.

Nog even voro de verkiezingen werd hij door de colelgepartijen hierop voor een gedeelte terug gefloten doch het kwaad is al geschied.

De Haag houdt van wijze en sterke leiders daarom kozen zij massaal voor de PVDA en de anapak van Norder.

Dus de realiteit zal leren dat er geen ruimte meer is voor een voortuitstrevende aanpak zoals in Eindhoven.

Peet schreef op 26/04/06:
de Gemeente Eindhoven is vermoedelijk verblind.

Rob schreef op 26/04/06:
Lieden die denken in termen van `de binnenstad van Den Haag, die zich in de afgelopen 10 jaar wist te ontwikkelen van een verouderd en saai centrum tot een modern en dynamisch centrum', `Het Kanaal naar Zee in Den Haag, dat zich kan ontwikkelen van een verversingskanaal van grachtenwater tot een groene parkzone naar zee' en `De stad nodigt iedereen uit mee te werken in haar transformatieproces naar een creatieve brainport' verdienen natuurlijk in de allereerste plaats begripvolle opvang door deskundige medewerkers van de afdeling noodhulp van Parnassia. Maar helaas, ze moeten zo nodig tekstschrijver voor Marnix Norder worden. Arm Den Haag.

Antoon schreef op 26/04/06:
Ik heb het stuk laten lezen door een Eindhovenaar die de niet begreep dat Den Haag klaarblijkelijk een voorbeeld voor Den Haag zou zijn.
Eerlijk gezegd snap ik de kop ook niet maar het kan ironies bedoeld zijn.

Mondige burger schreef op 26/04/06:
Wat die beleving betreft in dat centrum!
Ik kom er het liefst zo weinig mogelijk, alleen als het echt niet anders kan.

Den Haag 700 jaar en nog niet af, het is overal een bende er zitten een stel psychopaten bij stadsbeheer, die de boel zo veel mogelijk proberen te ontwrichten.

Geen coördinatie, ruk maar open die zooi, of krijgen die aannemers al 30% betaald als ze zijn begonnen en dat ze daarom half Den Haag openbreken.

Nu krijgen die ondernemers rondom de tramtunnel eindelijk hun inkomstendervingcompensatie (mooi scrabblewoord) maar dat is wel ons eigen geld, wat ook een onkostenpost is van de ten toon gespreide onkunde.

Het klinkt niet aardig, maar je zou als Haagse burger hopen dat er weer eens iemand van het koninklijk huis stopt met roken, dan is in No time die bende opgeruimd.

Al die levende lieden bij stadsbeheer krijgen gedurende zéér lange tijd gewoon niet voor elkaar wat een overledene postuum wél in 3 dagen weet te bewerkstelligen.

Mondige burger schreef op 26/04/06:
In de Bazartraat was het nieuwe asfalt nog niet afgekoeld, of de zaag ging er al weer in.
Leidingen voor het communicatienetwerk probeerde men eerst onder het nieuwe asfalt door te persen, die leidingen waren zeker bedoeld als de tentakels voor ons aldaar ingeschreven
communicatiewonder.

Vervolgens ging er de hele parkeerstrook uit om daarna alles weer opnieuw aan te brengen.

Geen enkele figuur die eens op het idee komt om te inventariseren wat een aantal bedrijven van plan is in zo’n straat en die de herinrichting dusdanig coördineert dat eerst de te vervangen ondergrondse infrastructuur wordt vervangen of uitgebreid en pas dan die straat wordt voorzien van een nieuw wegdek
Dankzij een nog steeds ongewijzigde regeling uit het verleden, toen de PTT nog een staatsbedrijf was, mogen dat soort bedrijven ongebreideld straten openbreken als zij dat nodig vinden en als het wegdek dan niet meer te berijden of te belopen is, dan draait de gemeente, dus de burger op voor de kosten van het totale herstraten.

En als diezelfde burger wat wil, dan zal hij het weten ook.
Voor het aansluiten van je nieuwe riool mag je 540 euro betalen en heb je van stadsbeheer een zogenaamd opbreekbriefje nodig, en dan komen ze nog kijken of het wel naar hun zin is dicht gelegd, en zo niet, dan doen zij het en krijg je van hen nog een rekening.

Lindaatje schreef op 27/04/06:
Mondige burger schreef op 26/04/06:
Wat die beleving betreft in dat centrum!
Ik kom er het liefst zo weinig mogelijk, alleen als het echt niet anders kan

Bovenstaande geldt ook voor mij.
Vaak neem ik mijn toevlucht tot Gouda, Delft en het Hoge Noordn, "back to the roots", hoewel een verre neef van mij het plan heeft opgevat om de Grote Markt in Groningen open te breken en opnieuw in te richten.

Bij nader inzien: kan de directeur van het Groninger museum ook niet even huishouden in Den Haag en het doodse Spuiplien een goeie beurt geven, zodat het daar weer gezellig gaat leven!?

Let's Twist again-Lindaatje

Reageer!
Naam:
Reactie:


© Copyright 1995-2002 Stichting NetYes/de digitale Hofstad. Zie Info voor meer informatie.
Technische vragen/opmerkingen? Mail naar webmaster@denhaag.org
Redactionele vragen/opmerkingen? Mail naar redactie@denhaag.org
Sponsor worden/Adverteren? Mail naar info@denhaag.org

(Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!)
(Wij smeken u op onze blote knietjes om E-Mail te versturen als gewone tekst, zonder HTML of toegevoegde Word-documenten, plaatjes en andere zaken die wij slechts met veel pijn en moeite kunnen ontcijferen. Bedankt!)