Fiscus heft 93 procent belasting op tipgeld moord juwelier Stratmann

Een tegenvaller voor de tipgevers die worden beloond in de zaak van de Haagse juwelier Stratmann. De belastingdienst gaat de mensen die tipgeld krijgen voor die overval korten op hun beloning.

Een woordvoerder van de belastingdienst stelt tegenover Omroep West dat de bewuste tipgevers over hun beloning gewoon belasting moeten betalen. 'Dat is nu eenmaal de regel,' aldus de woordvoerder van de fiscus.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag maakte eerder vandaag bekend dat de beloning van 15.000 euro die was uitgeloofd voor de gouden tip wordt verdeeld over negen personen.  De bedragen die deze mensen ontvangen variŽren van 500 tot 5000 euro, meldde het OM vrijdag. Een persoon die 'al heel snel' de namen van de twee overvallers noemde, krijgt 5000 euro. Degene die de politie de tip gaf waardoor Ziya B. in de Haagse Schilderswijk kon worden aangehouden, krijgt 3000 euro.
   
Ziya B. en Sandro G. werden een week na de overval opgepakt. G. was naar GeorgiŽ gevlucht, maar besloot toch zich daar bij de autoriteiten te melden. Komende woensdag is er een eerste openbare zitting over deze zaak bij de rechtbank in Den Haag.

Fijn.
Je zal maar een schamele uitkering hebben of om en nabij het minimumloon verdienen.
Dan wordt het opgeteld bij je belastbaar inkomen.
Als je 3.000 euro krijgt, dan mag je 750 euro belasting betalen en je huursubsidie gaat met 85 euro per maand over het hele jaar naar beneden.
Dat is 1.020 euro minder huursubsidie  plus de belasting, is totaal  1.770 euro wat je in mag leveren.
Dan wordt ook nog je huursubsidie van 2013 berekend over het inkomen van 2012 met die 3.000 extra.
Dan verlies je nog eens 1.020 euro aan huursubsidie
Totaal heb je dan 2.790 euro ingeleverd
Rest dan 210 euro, zijnde 7 procent.
We blijken dus nog zoiets van een 93 procent belastingschijf te hebben voor mensen die op of onder het minimum leven.