Sluiting informatiepunt ouderen is druppel die Haagse emmer doet overlopen

De bezoekersruimte van het Centraal Informatiepunt Ouderen (CIPO) in het Haagse Nutshuis zal na 16 maart sluiten. Haagse 55-plussers kunnen voortaan terecht op de website www.haagseouderen.nl voor informatie over onder meer wonen, zorg en vervoer.
Verder kunnen ze telefonisch en via e-mail hun vragen stellen.
Volgens wethouder Karsten Klein is het de bedoeling dat ouderen informatie dichter bij huis kunnen verkrijgen, in plaats van op n centrale plaats.

Bron RTV west

Als u gewend bent om 100 euro per maand op de spaarrekening te zetten en u moet iets extra's kopen, dat u 20 euro kost, dan gaat er die maand maar 80 euro naar de spaarrekening.
Of gooit u toch die 100 euro op de spaarrekening en gaat u zich dan beklagen dat u 20 euro tekort komt en dat er deze maand daarom geen geld voor beleg op brood is?

Nou, in Den Haag werkt dat wl zo.

We hebben "slechts" 1.400 miljoen euro in de spaarpot waar we elk jaar weer 100 miljoen aan toevoegen. Als je het wat krapper hebt, dan kan je er dus ook voor kiezen om 80 miljoen in die spaarpot te stoppen en van die resterende 20 miljoen die te sluiten 22 buurthuizen openhouden.
Dat kost 10,4 miljoen.
Dan heb je nog 9,6 miljoen over.
Het ouderenfonds, 110 euro per persoon, zou 1 miljoen kosten volgens Henk Kool. "Ik zou het graag geven, maar ik heb het niet"

Met die 20 miljoen kan dat dus allemaal wel en dan hebben we nog 8,6 extra miljoen te besteden.

Daar zou je dus dat CIPO van open kunnen houden en nog veel meer zaken kunnen bekostigen. Bibliotheken openhouden die nu gaan sluiten en noem maar op.

Het is gewoon een kwestie van keuzes maken. De gemeente wil eigenlijk helemaal niet de tering naar de nering zetten. Dat blijkt wel uit het feit dat ze toch die 100 miljoen elk jaar op die grote hoop willen gooien.
Je zal maar zo'n partner hebben, die alles op de spaarrekening blijft gooien en als er een extra uitgave moet worden gedaan, staat te jammeren dat er geen geld voor is. 


In 2007 hadden we al 761 miljoen aan reserve.
Die in 2009 al was aangegroeid tot 1,25 miljard  (spiegel)  en nu dus totaal 1,4 miljard bedraagt. 

Misschien moet binnenlandse zaken maar eens ingrijpen om paal en perk aan die reserves te stellen.

20% reserve (520 miljoen) op de lopende begroting (van 2,6 miljard) moet meer dan genoeg zijn.
Dan valt er direct 880 miljoen van ns vermogen vrij.
Wat nou bezuinigen?
We hebben 250.000 huishoudens.
Dat komt neer op 3.520 euro dood geld per huishouden.

Tijd voor een burgerinitiatief, dat onze algemene reserve teruggebracht wordt naar 20% van de totale begroting en er meer geld ingezet gaat worden daar waar het nodig is.

We hebben meer dan genoeg.

En het is wel ns geld. Dat u dat maar even goed beseft.

Begroting 2007

En daar hebben ze nog flink over na moeten denken hoe ze dat het beste "duurzaam" konden beleggen.

17 oktober 2008
Momenteel heeft de gemeente Den Haag ongeveer 450 miljoen euro kortlopend geld uitstaan. In totaal heeft de gemeente 910 miljoen euro aan spaargeld voor gemeentelijke investeringen opzij gezet. (spiegel)

Dat was al 20% meer dan in 2007

En dat is inmiddels aangegroeid tot 1,4 miljard en waarschijnlijk is het nog wel meer.

Reageer....