Ontevreden politici?

Na de behandeling van de begroting en de voorgenomen bezuinigingen heeft het Haagse college na een spoedoverleg vandaag het vertrouwen in de gemeenteraad opgezegd.
'Paerlen voor de zwijnen', zo verwoordt een woordvoerder van het college de situatie. 'Na dit debacle en nu uit onderzoek na onderzoek blijkt dat de gemeenteraad niet achter de voorstellen van de wethouders staat, begint bij het bestuur duidelijk te worden dat onze raadsleden niet in staat zijn een correcte mening te vormen. Eerlijk gezegd valt met een dergelijke raad niet te werken en wij hopen dat de raad op korte termijn in staat is haar mening te herzien'.

Marnix Norder  en diverse andere wethouders hebben al aangegeven zich aan de zijde van het overige bestuur te scharen. 'Volksvertegenwoordiging werkt alleen als vertegenwoordiger en vertegenwoordigde binnen een breed scala aan standpunten overeenstemming hebben en dat is bij deze raad niet het geval. De raad heeft geen flauw benul van wat er onder wethouders leeft, aldus een verbolgen Henk Kool, die dreigt de handdoek in de ring te gooien. De gehele coalitie bestaande uit de PvdA, VVD en GroenLinks zal vanmiddag een motie van wantrouwen tegen de raad indienen. Als deze motie een meerderheid haalt en de raad haar mening niet herziet zullen 'drastische maatregelen' genomen worden, zo voorspellen bronnen rond het ijspaleis