STORMOVERLAST: omleidingen trams en (mogelijk) RandstadRail.

Vanwege stormoverlast is het gebied rondom Den Haag Centraal Station sinds dinsdagochtend afgesloten. Trams 9, 10 (spitslijn), 15, 16 en 17 rijden een omleidingroute. Mogelijk geldt vanaf woensdagochtend 12 maart ook voor tram 2, tram 6, RR 3 en RR 4 een omleidingroute.  

In verband met harde windstoten is de Rijnstraat op last van de hulpdiensten afgesloten. De afsluiting duurt mogelijk tot en met woensdag: afhankelijk van de weersontwikkelingen, wordt woensdagochtend misschien ook de fly-over bij Centraal Station afgesloten. In dat geval rijden ook tram 2, tram 6, RR 3 en RR 4 een omleiding.

Momenteel is nog niet duidelijk welke maatregelen getroffen moeten worden. Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met mogelijke omleidingen op woensdag van bovenstaande tram- en RandstadRaillijnen. Via deze website en Mail Actueel wordt actuele berichtgeving verspreid.  

Tram 2 richting Leidschendam Noord
Tram 2 rijdt de normale route tot en met de Brouwersgracht. Daarna rijdt tram 2 via de Jan Hendrikstraat, Grote Kerk, Gravenstraat, Spui en Kalvermarkt naar de hulphalte 'Centraal Station' in de Schedeldoekshaven.
Passagiers met bestemming Leidschendam Noord kunnen bij hier overstappen op pendelbussen die rijden tussen de Schedeldoekshaven en Station Laan van NOI.
Vanaf Laan van NOI rijden trams naar het eindpunt Leidschendam Noord.
De halten 'Grote Markt' en 'Spui' vervallen.

Tram 2 richting Kraayenstein 
Vanuit Leidschendam Noord rijdt tram 2 tot en met de halte 'Station Laan van NOI' v.v.
Tussen Station Laan van NOI en de hulphalte 'Centraal Station' in de Schedeldoekshaven  rijden pendelbussen.
Vanaf de Schedeldoekshaven rijdt tram 2 via het centrum richting Kraayenstein.
De halten 'Spui' en 'Grote Markt' vervallen.

RR 3 en RR 4 richting Zoetermeer
RandstadRail 3 rijdt vanaf Loosduinen de normale route naar de Noordwest Buitensingel. Vanaf de Noordwest Buitensingel rijdt de tram naar de Monstersestraat en vervolgens dan via de route van RandstadRail 4 naar De Uithof. De halten 'MCH Westeinde', 'Brouwersgracht', 'Grote Markt' en 'Spui' vervallen.
RandstadRail 4 rijdt vanaf De Uithof de normale route naar de Monstersestraat, en gaat daarna verder als RandstadRail 3 richting Loosduinen. De halten 'MCH Westeinde', 'Brouwersgracht', Grote Markt' en 'Spui' vervallen.
Reizigers met bestemming Den Haag Centraal of Zoetermeer kunnen bij de halte 'Monstersestraat' overstappen op tram 2 of op de extra pendeltrams naar Den Haag Centraal. Deze trams rijden naar de hulphalte 'Centraal Station' (in de Schedeldoekshaven, naast het ministerie van VROM).
Vanaf Centraal Station reist u verder met RR 3 richting Zoetermeer Centrum-West of RR 4 richting Zoetermeer Javalaan.

RR 3 en RR 4 richting Den Haag
Vanuit Zoetermeer rijden RandstadRail 3 en RandstadRail 4 de normale route tot en met Den Haag Centraal Station v.v. Reizigers met bestemming Den Haag centrum, Loosduinen of De Uithof kunnen in de Schedeldoekshaven overstappen op tram 2 (richting Kraayenstein) of een pendeltram naar de halte 'Monstersestraat'. Vanaf de halte 'Monstersestraat' vertrekken RR 3 richting Loosduinen en RR 4 richting De Uithof.
De halten 'Spui', 'Grote Markt', 'Brouwersgracht' en 'MCH Westeinde' vervallen.

Tram 6 richting Leidschendam Leidsenhage
Tram 6 rijdt de normale route tot en met de Brouwersgracht. Daarna rijdt  tram 6 via de Jan Hendrikstraat, Grote Kerk, Gravenstraat,Spui en Kalvermarkt naar de hulphalte 'Centraal Station' (in de Schedeldoekshaven, naast het ministerie van VROM).
Passagiers met bestemming Leidschendam Leidschenhage kunnen hier overstappen op pendelbussen die rijden tussen de Schedeldoekshaven, Station Laan van NOI en Stuyvesantplein. Vanaf het Stuyvesantplein rijden trams naar het eindpunt Leidschendam Leidsenhage.
De halten 'Grote Markt' en 'Spui' vervallen.

Tram 6 richting Castricumplein 
Vanuit Leidschendam Leidsenhage rijdt tram 6 tot en met de halte Stuyvesantplein v.v.
Tussen Stuyvesantplein en de Schedeldoekshaven rijden pendelbussen.
Vanaf de Schedeldoekshaven rijdt tram 6 via het centrum naar het eindpunt Castricumplein.
De halten 'Spui' en 'Grote Markt' vervallen.

Tram 9 richting Vrederust
Tram 9 rijdt via de Bosbrug, het Korte Voorhout, Tournooiveld, Lange Vijverberg, Buitenhof, Spui naar Den Haag Hollands Spoor en vandaar verder richting Vrederust.
De halten 'Centraal Station' en 'Kalvermarkt-Stadhuis' vervallen.

Tram 9 richting Scheveningen Noorderstrand
De tram rijdt na Station Hollands Spoor via de Bierkade en het Spui, langs de Hofvijver naar de halte 'Malieveld'. Vandaar vervolgt de tram de normale route verder richting Scheveningen Noorderstrand.
De halten 'Kalvermarkt-Stadhuis' en 'Centraal Station' vervallen.

Tram 10 richting Voorburg Station
De tram rijdt via de Kneuterdijk, Buitenhof, Spui en Schedeldoekshaven naar de Rijnstraat. Vandaar rijdt de tram via de route van tram 17 (Lekstraat, Weteringplein, Rijswijkseplein) naar Hollands Spoor, en vervolgt de normale route verder richting Station Voorburg.
De halten 'Buitenhof', 'Korte Voorhout' en 'Bierkade' vervallen.

Tram 10 richting Statenkwartier
De tram rijdt na de halte 'Station Hollands Spoor' via de route van tram 17 (Rijswijkseplein, Weteringplein, Lekstraat) naar Den Haag Centraal Station, en daarna via de Schedeldoekshaven, het Spui en het Buitenhof naar de halte 'Kneuterdijk'. Vandaar vervolgt de tram de normale route verder richting Statenkwartier.
De halten 'Bierkade', 'Korte Voorhout' en 'Buitenhof' vervallen. 

Tram 15 richting Centraal Station
Na Station Hollands Spoor rijdt de tram via het Rijswijkseplein, Weteringplein en de Lekstraat naar de Schedeldoekshaven (bij Centraal Station). De halten 'Bierkade', 'Spui-Stadhuis' en 'Kalvermarkt-Stadhuis' vervallen.

Tram 15 richting Nootdorp
Vanaf de hulphalte 'Centraal Station' (in de Schedeldoekshaven), rijdt de tram onder De Resident door en via de normale route richting Nootdorp.

Tram 16 richting Centraal Station
Na Station Hollands Spoor rijdt de tram via het Rijswijkseplein, Weteringplein en de Lekstraat naar de Schedeldoekshaven (bij Centraal Station).
De halten 'Bierkade', 'Spui-Stadhuis', 'Centrum', 'Buitenhof' en 'Korte Voorhout' vervallen.

Tram 16 richting Wateringen
Vanaf de hulphalte 'Centraal Station' (in de Schedeldoekshaven), rijdt de tram via de Kalvermarkt naar het Spui, en vervolgt van daar de normale route verder richting Wateringen. De halten 'Korte Voorhout', 'Buitenhof' en 'Centrum' vervallen.

Tram 17 richting Statenkwartier
De tram slaat na de halte 'Weteringplein' linksaf naar de Schedeldoekshaven, rijdt onder De Resident via Kalvermarkt en Spui naar Buitenhof, om vanaf de halte 'Gravenstraat' de normale route richting Statenkwartier weer te hervatten. De halten 'Centraal Station', 'Korte Voorhout' en 'Buitenhof' vervallen.

Tram 17 richting Wateringen
De tram slaat na de halte 'Gravenstraat' rechtsaf naar het Spui, en rijdt via de Kalvermarkt onder De Resident door naar de Schedeldoekshaven. Van daar rijdt de tram via de normale route verder richting Wateringen.
De halten 'Buitenhof', 'Korte Voorhout' en 'Centraal Station' vervallen. 

Extra reistijd
Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met extra reistijd, vanwege eventuele omleidingroutes of een extra overstap. 

Wilt u geen berichten van Mail Actueel meer ontvangen? Meldt u dan hier direct af.

U kunt via deze mail niet corresponderen met HTM. Heeft u toch vragen stuurt u die dan naar info@htm.net.