Gemeenteraadsverkiezingen
Zie hoe lang uw lijdensweg nog duurt. Klik hier..

De realiteit is wel dat 3 of 4 partijen toch een coalitie proberen te vormen om de PVV buiten de deur te houden. Dat doet dan wel geen recht aan de kiezers, maar er is weinig tegen te doen. Men kan dan wl de pvda buiten de deur houden en groenlinks kan dan bewijzen dat ze niet aan het handje hoeft te lopen. De pvda zal ze niet steunen, want bij een coalitie van D66, VVD en pvda vallen ze tch buiten de boot of ze worden gewoon weer met hun wethouder het verlengstuk van de pvda zonder eigen inbreng. Het handhaven van de status-quo zogezegd. Met dien verstande dat er 1 wethouder overblijft voor die gedecimeerde pvda en we uiteindelijk 7 wethouders (en 110.000 euro) overhouden. Maar ook dat groenlinks heb je niet nodig voor en coalitie. We zijn ze ook liever kwijt dan rijk want anders komen we nooit van die ellende aan het Vennepark af.
Nee, nee, geen hoofdletters voor die pvda en groenlinks, sommige zaken kan je maar beter zo klein mogelijk zien te houden. De prognose van een coalitie van 4 partijen is dan ook als volgt;

Prognose 5 okt. 2009  DHTK versus David Rietveld

Want in de eigen opstelling van David blijkt groenlinks prima inwisselbaar te zijn met de SP. Waarom zou je de pvda en dat groenlinks nog belonen met een wethouderszetel voor hun slechte gedrag, de afgelopen 4 jaar? Laten ze maar in de oppositiebankjes hun zonden overdenken. Hoewel we van mening zijn, dat je daar wel langer dan 4 jaar voor nodig hebt, gezien de over het Vennepark uitgestorte ellende.

     

Hieronder de stemmen van de Europese verkiezingen per Haagse wijk, omgeslagen naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Als we dat corrigeren met de SP, HSP en CU en een afvlakking van de PVV, dan komen we uit op de grafiek als hierboven.