Den Haag doet zichzelf tekort met afwijzen wietpas

Den Haag voelt niets voor het invoeren van de wietpas. Die heeft ‘geen toegevoegde waarde’, schrijven burgemeester en wethouders in antwoorden op vragen van GroenLinks-raadslid David Rietveld. Het coffeeshopbeleid in Den Haag is de laatste jaren al flink aangescherpt. De achtergronden van de eigenaren zijn gecontroleerd via de zogenoemde Bibob-toets. Naar aanleiding daarvan moesten er vier van de veertig shops dicht. Ook mogen ze niet meer in de buurt van scholen zitten. Volgens burgemeester en wethouders werkt die lijn goed. ‘Wij zijn van mening dat in Den Haag het in overleg met de gemeenteraad aangescherpte lokale coffeeshopbeleid al genoeg waarborgen biedt voor een branche die voldoet aan de eisen van kwaliteit en integriteit.’
Raadslid David Rietveld is blij dat het college nu een helder standpunt inneemt over de wietpas. ‘Iedereen met gezond verstand ziet dat dit niet de oplossing is,’ zegt hij. De fractievoorzitter hoopt dat de nieuwe Tweede Kamer die na de verkiezingen aantreedt een streep door het plan zet. Een wietpas is een bewijs van lidmaatschap van een coffeeshop. Alleen met zo’n pas mogen mensen nog softdrugs kopen in een shop, die daarmee eigenlijk een soort besloten club wordt. De pas kan alleen worden verkregen door mensen die meerderjarig zijn en in Nederland wonen. Per 1 mei 2012 is de wietpas ingevoerd in Limburg, Brabant en Zeeland. Op 1 januari volgend jaar volgt de rest van Nederland.

Bron RTVwest
________________________________________________________

Den Haag doet zichzelf tekort

Maar Den Haag zou den Haag niet zijn als ze  de voordelen van het hebben van de wietpas niet zou onderkennen,
Het is een makkelijke bron van inkomsten en een prima manier om coffeeshops te dwingen zich evenwichtiger over Den Haag te verspreiden.

Na het belanghebbende parkeren, straks ook het belanghebbende blowen in Den Haag.  

Dan krijgen die Cannabisgebruikers een blowvergunning voor het postcodegebied waar ze wonen.
Dat kan voor de gemeente nog een aardige inkomstenbron worden
als we dezelfde tarieven hanteren als voor die uitlaatgas-blowende autootjes.

Dan nu de praktische uitvoering;
Gezien het feit dat de softdrugsgebruikers in heel Den Haag/Haaglanden te vinden zijn, zullen de verenigde coffeeshophouders de markt moeten reguleren om voor elke shop een stuk omzet te kunnen garanderen.
Dat betekent dat alle gebruikers zich voor het belanghebbende blowen moeten melden bij de afdeling parkeren.
Zij hebben tenslotte de knowhow, het facturatie en het incassosysteem en het enige wat ze hoeven te doen is, in plaats van een kenteken van de auto, een blownummer met bijbehorende postcode te verstrekken.Dan zullen de coffeeshophouders zelf voor meer spreiding moeten zorgen want een
concentratie van 17 coffeeshops op 2 vierkante kilometer zal de concurrentie danig doen toenemen, de marges doen dalen en vervolgens de ondergang van die ondernemers betekenen.

Maar het landelijke initiatief voor dat softdrugsbeleid is toch een goede aanzet omdat gelijk die discussie van al die coffeeshops op een kluitje gedogen, direct van de baan is met een dergelijk beleid.
Deconcentratie zal het adagium van de coffeeshophouders gaan worden als ze nog een redelijke klantenkring met dito inkomsten willen hebben.

Maar dat zal wel lukken, want Cannabis is voor hun wat voor andere kinderen pindakaas is. Welke groenlinkser is er nou niet groot (en suf) van geworden?

 

 

 

 


 


Credit is toch negatief en debet positief? Of was het nu omgekeerd?