Wietpas in Den Haag en helft minder coffeeshops

Het kabinet kan doorgaan met het fors terugdringen van het aantal coffeeshops in Den Haag. De oppositie in de Tweede Kamer kreeg vanmiddag geen steun voor het voorstel om verkoop van softdrugs in de buurt van basisscholen toe te staan.
De partijen wilden gemeenten de ruimte geven om zelf een afstandscriterium vast te stellen. Als de kabinetsplannen doorgaan, zal het aantal coffeeshops in Den Haag afnemen van 38 naar 20.

“Een adviescommissie concludeerde eerder dat het gedoogbeleid de afgelopen vijftien jaar uit de hand is gelopen door een soms lakse uitvoering en een gebrekkige aanpak van drugscriminaliteit.De commissie oordeelde dat Nederland terug moet naar kleine, besloten coffeeshops voor gebruikers uit de directe omgeving.” 
_________________________________________________________

Dat zal wat worden, dan krijgen die Cannabisgebruikers een blowvergunning/wietpas voor het postcodegebied waar ze wonen.
Dat kan voor de gemeente nog een aardige inkomstenbron worden als we dezelfde tarieven hanteren als voor die uitlaatgas-blowende autootjes. 

Dan nu de praktische uitvoering;
Alle gebruikers voor het belanghebbende blowen moeten zich  melden bij de afdeling parkeren.

Zij hebben tenslotte de knowhow, het facturatie en het incassosysteem en het enige wat ze hoeven te doen is, in plaats van een kenteken van de auto, een blownummer met bijbehorende postcode te verstrekken.

Reageer....